Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2011 14:53
skolnik2

XXX.XXX.158.122

8.12.2011 14:58
skolnik2

XXX.XXX.158.122

8.12.2011 16:36
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Koukám na ty štítníky. To je vytaženo z vorburáků ? Nějakej má vole jako čistý vorburák ale nějakej je jako stavák. Je to ale každopádně velice zajímavý . Jináč ti červení jsou krásně vyfoukný. Díky za odpověď. Zdraví St. Toman
:-) :-) :-)

8.12.2011 17:30
skolnik2

XXX.XXX.158.122

Ano voorburský voláč v tom skutečně byl.V roce 1997 jsem je choval a z nedostatku holubic jsem dal na červeného voorburáka červenou plamínku.S toho vznikli dva poměrně pěkní štítníci skterých to za pomoci dalších plamínků a koncových všechno pochází.V současné době už nemám žádné vprvní ani v druhé generaci,pouze třetí až pátou což už je prakticky čistý stavák.Ve stavění se už většina vyrovná ostatním stavákům,někteří je i předčí. K.Řetovský

8.12.2011 17:40
st.toman

XXX.XXX.32.219

skolnik2 napsal(a):
tak ještě něco

No tak tohleto je teda paráda. Supr. St. Toman

8.12.2011 18:20
mysak

XXX.XXX.226.194

skolnik2 napsal(a):
ještě jednou

Zdravím a věřím ve vitalitu Vašich holubů, nejvíc se mi líbí originální kombinace štítník s kapkou. To tu ještě nebylo! :-)
Juraj Kafka

8.12.2011 19:45
st.toman

XXX.XXX.32.219

st.toman napsal(a):

Zdravím. To patřilo k těm černejm. Mohu se zeptat odkud jsi? Ti červení jsou fakt krásně fouklí a krásně otevření, žádní uškrcenci, jak jsou u nás na jihu poslední dobou k viděni. Já jsem ze Štětic u Písku. St. Toman

9.12.2011 05:20
skolnik2

XXX.XXX.158.122

Jsem z Chotěmic 15 km od Soběslavi K.Řetovský

9.12.2011 07:58
petrovicky

XXX.XXX.64.242

smajlíkVážený příteli,velice pěkní holubi letos to nestihneš,ale za rok v Kolíně na speciálce to bude peckasmajlíksmajlíksmajlíkPřeju mnoho ůspěchů při šlechtění těchto štítníků a zvu na CELOSTÁTNÍ VÝSTAVU ČESKÝCH STAVÁKŮ DO KOLÍNA která je právě otevřena odedneška do neděle.Je vystaveno na1200 ČS + spousta na burze.:-)

9.12.2011 07:58
beda

XXX.XXX.79.3

st.toman napsal(a):
Zdravím. To patřilo k těm černejm. Mohu se zeptat odkud jsi? Ti červení jsou fakt krásně fouklí a krásně otevření, žádní uškrcenci, jak jsou u nás na jihu poslední dobou k viděni. Já jsem ze Štětic u Písku. St. Toman

St.- že se ptáš:-)) Co pak nevíš, kde je "Holubí ráj" !! :-)) // - na každém našem TRHU Karla máš - musím tě asi seznámit se všemi .... smajlík B.

9.12.2011 08:14
beda

XXX.XXX.79.3

- a tady ho St. máš :-)) // - já vím fotka nic moc ...

9.12.2011 08:16
beda

XXX.XXX.79.3

- a tady je Karel vlevo! // - našel bych i fotky, kde jste spolu ....:-)) B.

9.12.2011 08:23
beda

XXX.XXX.79.3

- a ještě pro Karla! // - aby mně nepsal -hele, kterej je ten St.T. ........:-)) B.

9.12.2011 12:17
st.toman

XXX.XXX.32.219

beda napsal(a):
- a ještě pro Karla! // - aby mně nepsal -hele, kterej je ten St.T. ........:-)) B.

Zdravim. Prosim tě, kdo je na tej poslední fotce s tím velkým břichem. To už je asi po klobásce, né? Už se těším na příští burzu. St. Toman

9.12.2011 15:05
beda

XXX.XXX.79.3

- jo, tak toho fešáka, není jen tak lehké vyfotit // - říká se u nás, že je to nějaký tajný agent koupí ptáka, zbaští klobásu a objeví se opět až za měsíc // :-) - a tak ty fotky končí nějak takhle :

9.12.2011 16:36
skolnik2

XXX.XXX.158.122

Díky Béďo už jsem v obraze. Karel

9.12.2011 17:09
st.toman

XXX.XXX.32.219

skolnik2 napsal(a):
Díky Béďo už jsem v obraze. Karel

Zdravím. Tak jsme se poznali ha ha a teď začneme holubařit. Doufám, že se dostanu na příští trh so Soběslavi a měl bych prosbu, zdy by nebylo "něco" na prodej z těch červenejch kamzlů. Můžem jinak popovídat tel. a nebo e-mailem. Vše mám na profilu na moderce. Zdraví a už se těší na Soběslav, ptáka, klobásku a i vše ostatní St. Toman
:-) :-) :-))

9.12.2011 17:28
beda

XXX.XXX.79.3

- má někdo ještě nějaké přání ?? Už jsem tu jako "dohazovačka" :-)) - tak se kluci mějte ...

9.12.2011 21:53
cajzek

XXX.XXX.72.221

10.12.2011 22:58
martinek

XXX.XXX.199.97

Když napíšeš, že na jihu jsou uškrcení staváci, tak to s tebou nemohu souhlasit. V okrese Prachatice to určitě neplatí.

11.12.2011 19:21
mysak

XXX.XXX.46.80

Téda, já valím bulvy co je u nás šlechtitelů. No to je prima! Tak popelavě červený penížek - to tu eště nebylo! A vidíte ostatní, jak takovéto šlechtění v základních barvách s typem ani nehne? Protože tohle se šlechtí samo. Tohle je človek, který se nebojí křížit mezirázově a drží si typ u všech holubů, co má doma a barva neztrácí kvalitu. Je to tak? smajlík
Juraj Kafka

11.12.2011 19:22
mysak

XXX.XXX.46.80

to byla reakce na cajzkovo příspěvky..:-)

11.12.2011 22:14
tono

XXX.XXX.164.132

st.toman napsal(a):

Pán Bůh ochraňuj NAŠEHO Českého staváka !!! Tohle je fakt " PRACHTVOLL" !!! smajlík =to=

12.12.2011 17:44
skolnik2

XXX.XXX.158.122

Nejrůznější barevné rázy vznikají a jiné bohužel zanikají.Tato kresba ze staré holubářské literatury ukazuje již zaniklé a mezi nimi i štítníka.Nový štítník se teprve rodí a možná že zase zmizí zároveň se mnou,ale to nechám osudu.Jsou chovatelé kteří holubaří tak,že prostě jenom holuby mají,ale jsou na štěstí i tací kteří je dále zdokonalují.Jenom díky tomu máme sedlaté,bělokosé,tygry a další.Samozřejmě že stavění při tom nesmí být opomíjeno,s tím musím jenom souhlasit. K.Ř.

13.12.2011 20:40
st.toman

XXX.XXX.32.219

tono napsal(a):
Pán Bůh ochraňuj NAŠEHO Českého staváka !!! Tohle je fakt " PRACHTVOLL" !!! smajlík =to=

Zdravím. Příteli, vždy záleží na každém chovateli, jak naloží s případným pokusem a nebo náhodnou kresbou, typem,či pernatou strukturou. Každá takováto zvláštnost, když se dostane do rukou skutečného chovatele, tak za pár generací se za předpokladu přísné selekce na jednotlivé zvláštnosti plemene, dostane nová varieta, kresba pernatá ozdoba, aniž by to mělo negativní vliv na vlastnosti původního plemene. Při pohledu na posledí fota těch černejch štítníků, si myslím, že v typu jsou pěkní. Rozhodně hezčí, než nějací vysokonozí s žabími stehny vystavovaní kamzlíci. Jasně, že stavění a orlování je dalším úkolem šlechtění, ale někde se začít musí. Hlavně je třeba, aby se tito "pracovní " holubi nedostali do rukou a chovů chovatelů, kteří o tomto chovu nemají ponětí. To by potom samozřejmě mělo negativní vliv na další populaci a potlačování těchto vloh v nových chovech. Mě se teda líbí a nenechám si to nikým vymluvit. Zdraví St. Toman

16.12.2011 22:21
poty76

XXX.XXX.145.250

Po delší době vás zdravím p.Cajzek.Moc se mi líbí vaše křížení které provádíte jen více takových chovatelů kteří se nebojí do něčeho jít a mají zároveň i snahu něco nového vyšlechtit a dokázat.Nemyslím si že by to byl nějaký prachtvoll jak zde bylo napsáno-publikováno a už vůbec si nemyslím že by měl našeho č.staváka chránit pánbůh.Né to nebylo trefné!Aby se dotyčný za 2-4 roky nedivil co že to vidí vystaveného a prezentovaného.Já vám držím palce a přeji mnoho úspěchů ve vámi nastolené cestě a věřím že se zase po roce dočkáme nějaké prezentace v další generaci a to už patřičně vylepšené.Promě je hlavně šlechtitel-plemenář tím TOP dílkem k ůspěchu.Myslím si že dobře víte co děláte a že to není o náhodě!Mrzí mě že mi letos nevyšel Kolín co se holubů týče moc rád jsem vás chtěl poznat osobně.Nevadí snad příští rok.Přeji vám jen to nej,nej,nej do dalších chovatelských kroků které podstoupíte a hlavně ať vám to tam padá a holoubci se sypou.Mějte se.S pozdravem Potůček

18.12.2011 11:59
havok

XXX.XXX.29.45

cajzek napsal(a):
pokouším se o kaprový

nadhera veci krasu jsem nevidel az se vam jich podari vic urcite bych mnel zajem jsou to nadherni holuby i kdyz volace nechovam tak tyhle bych si poridil smajlík

26.12.2011 20:33
cajzek

XXX.XXX.72.221

poty76 napsal(a):
Po delší době vás zdravím p.Cajzek.Moc se mi líbí vaše křížení které provádíte jen více takových chovatelů kteří se nebojí do něčeho jít a mají zároveň i snahu něco nového vyšlechtit a dokázat.Nemyslím si že by to byl nějaký prachtvoll jak zde bylo napsáno-publikováno a už vůbec si nemyslím že by měl našeho č.staváka chránit pánbůh.Né to nebylo trefné!Aby se dotyčný za 2-4 roky nedivil co že to vidí vystaveného a prezentovaného.Já vám držím palce a přeji mnoho úspěchů ve vámi nastolené cestě a věřím že se zase po roce dočkáme nějaké prezentace v další generaci a to už patřičně vylepšené.Promě je hlavně šlechtitel-plemenář tím TOP dílkem k ůspěchu.Myslím si že dobře víte co děláte a že to není o náhodě!Mrzí mě že mi letos nevyšel Kolín co se holubů týče moc rád jsem vás chtěl poznat osobně.Nevadí snad příští rok.Přeji vám jen to nej,nej,nej do dalších chovatelských kroků které podstoupíte a hlavně ať vám to tam padá a holoubci se sypou.Mějte se.S pozdravem Potůček

Zdravím,mám 7páru ,na víc nemám místo,letos něco vzali dravci tak to jde pomalu.Také si nemyslím že bychom se měli bát o č.staváka,Jo taková dědy divočina na nemoderce to je problém,to už má hodně málo společného se stavákem. Tykej my a přeji ti a synovi mnoho chovatelských úspěchů v novém roce. Vláďa Vojta

7.1.2012 00:44
milošditrich

XXX.XXX.116.47

skolnik2 napsal(a):
zase kamzlík

Zdravim jsou nějak naročny a kde se o nich dozvim vic ? mamka je kdysi chovala :-)

7.1.2012 18:00
skolnik2

XXX.XXX.158.122

milošditrich napsal(a):
Zdravim jsou nějak naročny a kde se o nich dozvim vic ? mamka je kdysi chovala :-)

Vážený příteli.Chov samotný z hlediska odchovů nijak náročný není,ale chovat staváky tak aby dosahovali výstavních kvalit už náročné je,zvláště u červené barvy.Rozhodně ale není čeho se bát.Mě osobně právě ta náročnost přitahuje a o to větší radost mám s každého třeba jen malého úspěchu.Rozhodně bych doporučoval promluvit s nějakým zkušeným chovatelem ve vašem okolí.Kdyby jste byl z Jižních čech, byl bych ochoten pomoci radou i nějakým tím chovným materiálem z letošního odchovu. K.Řetovský

9.1.2012 00:44
milošditrich

XXX.XXX.241.137

skolnik2 napsal(a):
Vážený příteli.Chov samotný z hlediska odchovů nijak náročný není,ale chovat staváky tak aby dosahovali výstavních kvalit už náročné je,zvláště u červené barvy.Rozhodně ale není čeho se bát.Mě osobně právě ta náročnost přitahuje a o to větší radost mám s každého třeba jen malého úspěchu.Rozhodně bych doporučoval promluvit s nějakým zkušeným chovatelem ve vašem okolí.Kdyby jste byl z Jižních čech, byl bych ochoten pomoci radou i nějakým tím chovným materiálem z letošního odchovu. K.Řetovský

:-))Zatím se zaměřím triplery pak paviky jako vabiči a pak přemyšlim o volatem plemeni ( měl jsem orientalni rejdiče) ted holubi budou ve volieře u tipleru se chci zaměřit na vahu a barvu až ucilím barvu budu litat smajlík

11.1.2012 18:25
jakubik

XXX.XXX.4.10

Dobrý den, máte moc pěkné červené kamzlíkysmajlík. Také chovám č.staváky červené a černé sedlaté.

19.2.2012 13:35
jakubik

XXX.XXX.4.10

Dobrý den, pane Řetovský mohl bych vás prosím poprosit o zaslání vašeho tel. čísla na můj email sedivy.jakuba@seznam.cz. Předem děkuje Jakub Šedivý mladý chovatel českých staváků

Přidejte reakci

Přidat smajlík