Zdravím. Tak jsem dneska vyrazil na výstavu do Frahelže u Třeboně. Byl jsem sice nachystanej na výstavu do Rakovníka, ale Frahelž mi přišla blíž. Byl jsem tu poprvé a musím konstatovat, že jsem fakt nelitoval, no spíž jsem litoval toho, že jsem výstavu tolik let vynechával. Výstava je umístěna ve velkém sále hostince a vejde se tam i kuchyňka, sezení na kávu a něco a i burza. V zastoupení plemen mě ta výstava taky udivila. Kromě běžných plemen holubů tam byly česká čejky rousný, indiáni ve dvou barvách, indičtí pávíci,červení rysi. U holubů byli vystaveni angličtí pávíci a polští rysi modří. Sledujete, angličtí a polští, tzn. ve " starém " typu. Krásná podívaná. U drůbeže / doufám, že holubáři prominou /, jsem tam viděl sulmtánky, kočinky, brahmánky, rodajlenky- dříve hojná slepice, dnes pomalu zvláštnost, kachničky zakrsé a i husy landéské. Samo kromě běžné drůbeže. Prostě výstava velice pěkná doplněná pojízdnou prodejnou krmiv a doplňků, která jezdí i do Soběslavi na trh. Myslím si, že Frahelští jsou dobrá organizace a i parta nadšenců, protože to co ukázali, to nemůže být jen tak samo. Díky Vám přátelé za hezkou podívanou. Jó málem sem zapoměl. Kávička byla a jedna kamzlička červená v krabici se vezla domů. Zdraví St. Toman
- tak tohle mě velmi potěšilo, nejen to, že St. výstavu navštívil, ale i to, že byl spokojen a výstavu pochválil! Nemohl jsem to udělat já, neboť jsem tam téměř doma ! Včera jsme tam posuzovali holuby a opravdu paráda ! Kropenky Boh. Prokeše,jako vždy perfektní, indiani z Třeboně také , angl, pávíci bílý /snažili jsme se jim co nejméně uškodit / Vojta slušné ČS , Jirka Punda a jeho kingové, ind. pávíci "milky", překvapivě velice pěkní benešáci bílý Edy Adámka atd ... drůbež , jak psal ST. a hodně králíků dle posuzovatele př. Kolibíka také pěkní ! Areal je v čerstvé přestavbě včetně restaurace a tak lze očekávat pouze zlepšení !
Ano Frahelští po spojení s Třebonskými se snaží a stojí to za to! Musím zde také napsat, že se pravidelně zúčastňují našich trhů a výstavy v Soběslavi a nejen to, ale i nám pomáhají , prostě spolupráce klape, ale to je již tradice ! B.