Zdravím. Teda přátelé, dneska to byla teda pecka. Tolik zvířat snad ještě Soběslav na trhu neměla. Myslím si, že by se měli soběslavští činovníci vážne zamyslet a chovatelský areál rozšířit. ha ha ha . Dneska totiž nebylo pomalu kam zvířata dát. Došlo to tak daleko, že jeden chovatel dával v takovém fofru holuby do králičích klecí a vůbec si nevšiml, že neměly stropy. Byli to ale pštrosi a tak si toho nevšimli ani oni. Takže spousta holubů, králíků a i drůbeže a bylo obsazeno i venku ve voliérách. Prostě bomba. Hlavní klobásohřívač měl tolik práce, že jsme ani neměli čas pohovořit a nakonec mu asi klobásky došly, protože jsem si všimnul, že kolem deváte bylo okýnko do kuchyně zavřený. Spousta známých chovatelů, spousta nových kontaktů, spousta dobrých zážitků. Je dobře, že Soběslav dostává takové jméno v oblasti pořádání trhů , protože, pro nás strakoňáky a písečáky je to stále ještě pole neorané, neprozkoumané a tudíž velice zajímavé. Jezdí nás tam stále více. Díky tedy Vám přátelé za pěknou neděli a za měsíc opět nashledanou. Už se těším. St. Toman
- musím všem moc za nás pořadatele poděkovat ! Sám se divím, kde berete tolik zvířat k prodeji! Rovněž musím poděkovat prodejci krmiv /přišel sám od sebe a přinesl příspěvek- vydělávám, pustím! Děkuji i Jrk. Dud. že nám zde vypouští mor. pštrosy a zakládá tak otevřený odchov! Děkuji vejce podávajícím, že "nezkalouskovali" a tak si dáme ledaskdo k večeři hemenex ! Děkuji i St.T. za příspěvek zde, neboť bych /kvůli těm pitomím klobásám/ nevěděl ani jak to na trhu vypadalo ! A opakuji né my, ale vy - jaké si ty trhy uděláte, takové je budete mít !! Těšíme se na vás v dubnu, snad již opravdu na jarním trhu !! B.
- hrome, kde je to jo tady
Zdravím. Tak dneska jsem se možná několikrát potkal se Sísou 76, kterého znám pouze z ifauny podle podpisu. Přátelé nebylo by dobré udělat takovou galerii chovatelů, kteří se znají z internetu, kteří se možná potkávají na výstavách a trhách , chodí kolem sebe a vůbec se neznají. Možná blbost, možná né. Možná, že se někomu diskutuje lépe v anonymitě. Možná. Zkusíme to nějak změnit? Já bych byl teda pro. Zdraví St. Toman
beda
napsal(a):
- tak se přátelé mrkněte na "nemoderku" jak si nějaký "škodič" otevře znova totéž téma, aby využil anonymity a podepíše se 3 x Míla a to vše pod 8.252 !! Jednou to je ten, podruhé ta a po třetí dokonce z Písku!! B
Bédo, klídek a pohodička. Ten člověk si škodí hlavně sobě. Možná je plnej závisti, že se vám v Soběslavi vede, možná se mu ráno něco doma nepodařilo dotáhnouit do výtěznýho konce. Možná ..... To přeci nás kliďase nemůže k ničemu vyprovokovat. Nás může naštvat akorát nějakej průšvih v holubárně a nebo nadedvorem. Jináč nic. Zdraví St. Toman
st.toman
napsal(a):
Bédo, klídek a pohodička. Ten člověk si škodí hlavně sobě. Možná je plnej závisti, že se vám v Soběslavi vede, možná se mu ráno něco doma nepodařilo dotáhnouit do výtěznýho konce. Možná ..... To přeci nás kliďase nemůže k ničemu vyprovokovat. Nás může naštvat akorát nějakej průšvih v holubárně a nebo nadedvorem. Jináč nic. Zdraví St. Toman
Jo tak to souhlasím je to jen anonym a tak trochu zoufalej když má na cestu z Písku jak píše tak by ho vstup určitě nezrujnoval.Já osobně rád zaplatím .
sisa
st.toman
napsal(a):
Zdravím. Tak dneska jsem se možná několikrát potkal se Sísou 76, kterého znám pouze z ifauny podle podpisu. Přátelé nebylo by dobré udělat takovou galerii chovatelů, kteří se znají z internetu, kteří se možná potkávají na výstavách a trhách , chodí kolem sebe a vůbec se neznají. Možná blbost, možná né. Možná, že se někomu diskutuje lépe v anonymitě. Možná. Zkusíme to nějak změnit? Já bych byl teda pro. Zdraví St. Toman
Zdravím tak taková galerie by nebyla špatná ,ale má to jeden háček pokaždé stojím ze špatné strany fotáku.Ale nápad to není špatnej.Už se těším jak nás zas budou kamenovat za takovej nápad,ale můj není jen souhlasím to St.Toman nechci ukazovat
sisa
sísa76
napsal(a):
Zdravím tak taková galerie by nebyla špatná ,ale má to jeden háček pokaždé stojím ze špatné strany fotáku.Ale nápad to není špatnej.Už se těším jak nás zas budou kamenovat za takovej nápad,ale můj není jen souhlasím to St.Toman nechci ukazovat
sisa
Dobrý večer. Kamenovat Vás může akorát ten kdo se bojí podepsat. Třeba někdo z nemoder. Tu už dávno nečtu, tam si dost pisatelů akorát léčí mindr....Nápad dobrý.
Co na to Edo, už jsi jsem dlouho nic nedal, že by pštrosi ještě zimovali.
S.S.
holubisemerad
napsal(a):
Dobrý večer. Kamenovat Vás může akorát ten kdo se bojí podepsat. Třeba někdo z nemoder. Tu už dávno nečtu, tam si dost pisatelů akorát léčí mindr....Nápad dobrý.
Co na to Edo, už jsi jsem dlouho nic nedal, že by pštrosi ještě zimovali.
S.S.
Ahoj na holuby nemam moc času začala mi pracovní sezona. Dřu. Dal sem to k sobě tak mi nasedlo 11 párů z 15 takže dobrý další snad během týdne to doženou takže první holoubata až za 15 dní pak dam vědět zatim ahoj jinak to si dam když večer čistim
Zdravim. Málem jsem zapoměl pozdravit největšího holubáře z jindřichohradecka. No největšího teda postavou zrovna né, ale řečma a i holubama, co chová určitě nemá konkurenci. Přivezl celou voliéru kingů, takovejch těch co mají barvu jak když proletí komínem a všechny je prodal. Já tam měl andulky,ale jak jsem s ním kecal ,tak mi stálo rito a vezl jsem je domů .Takže Jirko,příště za měsíc, budeme mlít kraviny u mí přepravky anebo si povezeš ptáky do Lhoty. Beztak už potřebuješ náhradníka. Jináč jsem rád, žeTi humor neopouští a tak zase za měsíc čau v Soběslavi. Zdraví St. Toman
Jo a ještě něco. Kluci mě dali do kanclíku takovej ten přenosnej počítač a tak budu mít někdy jiný číslo v záhlavý. To jenom pro pořádek.S.T
st.toman
napsal(a):
Zdravím,moc dobrej nápad.Tato galerie je opravdu nutná.Já tam kecám s Jirkou a nevím,že jsi St.Toman.Jak můžem pokračovat osobně v klábosení,když se známe pouze z tohoto fora.Hned se nechám zvěčnit s nějakým holubem a dám to sem co nejdříve.Na trhu Soběslav jsem pokaždé.Zdraví Z.FRANTA - Kouťák
- tak já nevím ? S tím představením, jestli se tím o něco nepřipravíme ?
Není to takhle zajímavější ?
Já osobně se s tím moc bavím /dám příklad St.T. - kdo je to vlastně ten "školník" a každý TRH stojí a rozumují vedle sebe! A dnes "kouťák" a "sísa" !! No, je to na vás ! //- a pro "sísu" vyfoť se před zrcadlem !
B.
- a ještě něco k TRHu pro všechny co si všimli, že naše vlajka byla na půl žerdi - neznamená to vůbec nic jiného než, že se již bojím vylézt výše !! B.
beda
napsal(a):
- a ještě něco k TRHu pro všechny co si všimli, že naše vlajka byla na půl žerdi - neznamená to vůbec nic jiného než, že se již bojím vylézt výše !! B.
!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj,
já mám svůj malinkej xicht v profilu,ale nevím,jestli se lidem nebude spíše líbit ta huba tolstolobika bílého o váze 38Kg,se kterým se tam mazlím :o)))
Martin

beda
napsal(a):
I počítače mají své dny!! Již zase blbne .... // tak oprava //!
- paráda! Martine, dej to a udělej na té fotce nad sebou + !! B.
Nechtěl jsem,ale nechal jsem se vyprovokovat př. Autratou. Chtěl jsi to,tak tady to máš a nyní mi řekni,jak bys ho Ty zvedl nad hlavu!!! ???
Zvyknuvší i na kapry okolo 20KG jsem ho chtěl fotit s předpaženýma rukama. Ačkoliv jsem v tu dobu vážil něco okolo 100-105Kg a ještě jsem trochu trénoval a byl v lepší formě než dnes - říkám tomu klasicky před 25kg a 5 lety - tak jsem ty ruce prostě nenatáhnul!!
Pan tolstolobik bílý byl navíc tak obalený hlenem,že holýma rukama nešel pomalu udržet-proto i ten šílený výraz v mém obličeji,aby mi neupadl a neporanil se.
Ryba měla 140cm a vážila myslím buď 36,nebo 38kg,byl v extrémní kondici!!! Neměli jsme u sebe foťák a tak jsme neradi museli volit transport 10km k nám do městečka. Naštěstí jsme měli velikou thermo AL plachtu,ještě z dob dědovo působení někde v podniku či na dole Alexander. Takže rybu jsme s velkým rizikem nechali natemperovat 1h v dětském bazénku s bystrým přítokem,kde měla voda o 12st méně,než v rybníce. Potom jsme ji bleskově transportovali na focení a ještě další 3h jsme ji v 1000l nádrži opět temperovali na teplotu přibližnou v nové lokalitě,kam jsme ji museli dát,protože cestu zpět by již asi nerozdýchal.
Ryba byla pojmenována MOBY a vypuštěna do 1ha rybníka poblíž našeho domu. Během několika dnů způsobila v MO ČRS Duchcov poprask,tedy mezi členy,kteří tuto rybu v dané lokalitě zpozorovali a počali na ni pořádat lovy a hony. Nikomu se jí ale podseknout,ani jinak zmršit nepovedlo. Ryba tam žije dodnes a pravidelně ji pozoruji. Zajímalo by mne,jestli ještě vyrostl,anebo jeho rozměr byl již konečný. Každopádně fytoplanktonu má v novém revíru dost a protože dalšího smradlavce jeho druhu jsme již nechytli,tak jsme mu z východu přidali asi 10ks amurů bílých,aby se cítil lépe.
Martin

beda
napsal(a):
I počítače mají své dny!! Již zase blbne .... // tak oprava //!
- paráda! Martine, dej to a udělej na té fotce nad sebou + !! B.
jo a to jak jsi to myslel s tím +,tak to jsem také blbě pochopil,takže Němec + MOBY,fajn

kouták
napsal(a):
Michal David zpívá "Pár přátel stačí mít co uměj za to vzít",tak Pedro ,Pekol a ostatní co je s Váma.Nebo mám dojet Vás vyfotit? Zdraví Kouťák
Zdendo ahoj,počkej až dorazí z práce a oni se vyfotí,neboj,ráno tady bude galerie
kouták
napsal(a):
Michal David zpívá "Pár přátel stačí mít co uměj za to vzít",tak Pedro ,Pekol a ostatní co je s Váma.Nebo mám dojet Vás vyfotit? Zdraví Kouťák
Tak tady máte mého ksichta, ta maličká vložená fotka vlevo nahoře je naše údolí v toce 1920, již tehdy byl na hájence holubník . Pedro

pedrosanchez
napsal(a):
Tak tady máte mého ksichta, ta maličká vložená fotka vlevo nahoře je naše údolí v toce 1920, již tehdy byl na hájence holubník . Pedro
Ahoj,
Pedro skutečně ,,barevnohlávků ráj'',v těch lesích to je mazec,uznávám!!
Martin
pedrosanchez
napsal(a):
Pedro,to údolí je nádherné.Kde to je?To moje osada Kouty na hranicích Rakouska je proti tomu moc velká civilizace.Opravdu krásné místo.Zdraví Kouťák
kouták
napsal(a):
Pedro,to údolí je nádherné.Kde to je?To moje osada Kouty na hranicích Rakouska je proti tomu moc velká civilizace.Opravdu krásné místo.Zdraví Kouťák
Ó jak vám závidím kluci vaše nadšení! Jestřábí a sokolí ráj to je ! Tu široko daleko ničehož, krom zeleného moře lesův nezříž......... Ten pitomej kopec na horizontu je Praděd ještě se starou rozhlednou. Pedro
napsal(a):
jo a to jak jsi to myslel s tím +,tak to jsem také blbě pochopil,takže Němec + MOBY,fajn
- s tím křížkem jsem to myslel asi takhle ..... !!
- no abychom přeci poznali, který jsi vlastně ty né ??
pedrosanchez
napsal(a):
Ó jak vám závidím kluci vaše nadšení! Jestřábí a sokolí ráj to je ! Tu široko daleko ničehož, krom zeleného moře lesův nezříž......... Ten pitomej kopec na horizontu je Praděd ještě se starou rozhlednou. Pedro
Pedro, paráda ! Až dám fotku já, tak ten pitomej kopec na horizontu bude Temelín //- ale až to tam jednou prdne, tak budeme slavnější, než ten tvůj Praděd !
B.

pedrosanchez
napsal(a):
Ano,měl jsem to na jazyku a chtěl jsem je opět nazvat postaru zvěří škodnou pernatou
Velmi bych si přál vidět,jak s tím lesním osazenstvem Tvoji holubi bojují,tedy jak reagují na ataky predátorů ze vzduchu. Je až neskutečné,že to ti holubi zvládnou!
Létají Tvoji barevnohlávci také ve vyšších výškách,pokud je dravec zvedne???

beda
napsal(a):
- s tím křížkem jsem to myslel asi takhle ..... !!
- no abychom přeci poznali, který jsi vlastně ty né ??
tlama jako tlama,já bych to nehrotil!!!!!
Martine, /já vím, že to sem nepatří, ale prominou .. Ptáš se jak bych ho zvedl nad hlavu já - my na takové příšerky máme kladkostroj !!

beda
napsal(a):
Martine, /já vím, že to sem nepatří, ale prominou .. Ptáš se jak bych ho zvedl nad hlavu já - my na takové příšerky máme kladkostroj !!
Kurník šuplík!!! Plachetník jestli se nemýlím,nebo mečoun???? Můj sen jakožto lovce rybí havěti!!! Toho jsi dostal Ty???
- no a tady mě máte ! //- honem, než tu bude plno !! - škoda,že jsme na tu předváděčku neotevřeli nové téma, nebo někde jsem četl dokonce vlákno !! Beda
napsal(a):
Kurník šuplík!!! Plachetník jestli se nemýlím,nebo mečoun???? Můj sen jakožto lovce rybí havěti!!! Toho jsi dostal Ty???
- pošlu ti fotky emailem !! //- ale je to spíše dřina, než rybařina!
napsal(a):
Ano,měl jsem to na jazyku a chtěl jsem je opět nazvat postaru zvěří škodnou pernatou
Velmi bych si přál vidět,jak s tím lesním osazenstvem Tvoji holubi bojují,tedy jak reagují na ataky predátorů ze vzduchu. Je až neskutečné,že to ti holubi zvládnou!
Létají Tvoji barevnohlávci také ve vyšších výškách,pokud je dravec zvedne???
Já už jsem to několikrát psal. Typ A -nejúspěšnější-co nejrychlejší cestou nízkým letem do holubníku. Typ B-dolů k zemi a zalétnout kamkoliv(živý plot, stodola apod.), když se časem nezmění na typ A, jestřáb se je naučí chytat. Typ C- většinou mladí výletci, jdou do vzduchu a z jestřába si dělají prdel do té doby než je chytí nebo dospějí, pak se musí změnit na typ A, jinak nepřežijí. Ve větší výšce , kde loví sokol nemají šanci. Pedro
pedrosanchez
napsal(a):
Já už jsem to několikrát psal. Typ A -nejúspěšnější-co nejrychlejší cestou nízkým letem do holubníku. Typ B-dolů k zemi a zalétnout kamkoliv(živý plot, stodola apod.), když se časem nezmění na typ A, jestřáb se je naučí chytat. Typ C- většinou mladí výletci, jdou do vzduchu a z jestřába si dělají prdel do té doby než je chytí nebo dospějí, pak se musí změnit na typ A, jinak nepřežijí. Ve větší výšce , kde loví sokol nemají šanci. Pedro
Já mám typ D. Zavřené 4 měsíce, ale holubařím já a ne dravec.