Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2012 17:48
toulis

XXX.XXX.187.54

Zdravím přátelé holubáři,
máte prosím někdo zkušenosti s líhnutím holubů v líhni?Teplota,vlhkost atd.Děkuji Toulis

18.3.2012 17:50
sísa76

XXX.XXX.110.224

Tak líhnutí by asi nebyl problém,ale co pak krmení. sisa

18.3.2012 17:54
ponka1

XXX.XXX.63.163

Já jo protože mrzlo před lety a já měla v líhni slepičí tak jsem je tam přihodila,holubi měli pod sebou staré čisté od jiného páru a po 14 dnech jsem jim šoupla jejich a byli holoubátka.Dýl to nemá cenu nechávat,holubi ke konci poznají že jsou podkladky mrtvá a slezou z toho.:-|

18.3.2012 18:41
toulis

XXX.XXX.187.54

Což to ano.Ale mě spíš zajímá jestli jste někdo zkoušel dokrmovat.Vrátil jsem se totiž po nejaké době k chovu kingů a mám i nějaké exoty které líhneme a dokrmujeme normálně.Pred lety jsem používal chůvy ale chtěl bych to zkusit i touto cestou.Při jaké teplotě a vlhkosti jste nechala inkubovat prosím?Děkuji

18.3.2012 18:43
sísa76

XXX.XXX.110.224

ponka1 napsal(a):
Já jo protože mrzlo před lety a já měla v líhni slepičí tak jsem je tam přihodila,holubi měli pod sebou staré čisté od jiného páru a po 14 dnech jsem jim šoupla jejich a byli holoubátka.Dýl to nemá cenu nechávat,holubi ke konci poznají že jsou podkladky mrtvá a slezou z toho.:-|

To pak jo když bude volný pár který sedí na vajčkách a jsou čistá to by šlo.A co když nebudou tak jak pak zařídíte prvních pár dnů kdy holuby kašujou a krmí jen kaší to si myslím že bude problém.

18.3.2012 18:57
toulis

XXX.XXX.187.54

Prvních pár dní bych chtěl použít Nutribirth který mám vyzkoušený na papouchách a myslím,že v prvních třech až pěti dnech by to mohlo fungovat.Potom něco hrubšího pro dobrou funkčnost volete.Takový je plánsmajlíkJen se nemohu dopídit ideální teploty a vlhkosti.Koukal jsem že drůbež se líhne při 35,5 a 45% vlhkosti.

18.3.2012 22:46
bosest

XXX.XXX.152.12

Myslím, že teplota 35,5°C je příliš nízká. Líhnul jsem drůbež při teplotě 37,5 až 38°C a myslím,že tato
teplota by měla být vyhovující i pro holuby, protože když beru do ruky slepičí vejce z líhně a holubí vejce
pod holubama, cítím, že ta teplota je stejná. Vlhkost nevím jaká by měla být, ale doporučoval bych
přes 50%.

18.3.2012 22:57
kouták

XXX.XXX.40.110

Přátelé,problém náhražky tzv.holubího mléka mě zajímá mnoho let.Odebírám časopis Chovatel cca 45 let a kdysi dávno tam bylo napsáno,že existuje někde ve světě holubí farma,kde se vše líhne v líhních a odchovává se uměle.Bohužel složení tzv.holubího mléka tam uvedeno nebylo.V průběhu roků jsem na podobné články o složení mléka narazil několikrát,ale složení bylo uvedeno pouze v procentech.Hledal jsem v různé literatuře,spíše exotářské a i zjišťoval od pracovníků ZOO.Poslední článek,který mě trochu" dojal",byl článek v časopise Chovatel č.10/2009,kde v kolonce "Vy se ptáte-my odpovídáme",kde se jistý chovatel ptá na složení tzv.holubího mléka a čím je možno je nahradit.První část otázky byla zodpovězeny opět v procentech a druhá čím jej lze nahradit zodpovězena nebyla vůbec.Napsal jsem dne 27.2.2010 do časopisu dopis,ve kterém jsem slušně tento problém vytkl.Dopis jsem nazval "Proč holubařit ve středověku".Dopadlo to tak,že nikdo do časopisu nic nenapsal a nic neodepsali.Pátral jsem tedy dále,protože když bláznivej holubář něco chce,tak
nepřestaně dokud toho nedosáhne.Před rokem jsem s úspěchem vyzkoušel tuto směs.
50 g tvarohu,10g vařené rýže,10g hroznového cukru,20g špenátu,1 slepičí žloutek,1lžička pivovarských kvasnic,1 lžička medu,pár kapek slunečnicového oleje -vše rozmixovat a injekční stříkačkou podávat teplé čtyřicet stupňů.
Udělal jsem to pouze jednou a vykrmil jsem krásnou holubici,kterou mám v chovu dodnes.Její předností je,že je naprosto krotká.Co napsat závěrem.Prostě když blbnout,tak pořádně.Zdraví všechny Kouťák

19.3.2012 07:52
beda

XXX.XXX.79.3

- líhnout v líhni jsme ještě nezkoušeli, ale jsem přesvědčen, že pokud se dají hol. vajíčka do líhně ke slepičím - vylíhne se to !
- krmit od "vajíčka" jsme zkoušeli /na berlíňákách/ nejdříve po 6hod, kašičkou pro papouchy později kašičkou BR2 - odkrmili a odchovali /leč pro jednou o stačilo/!! smajlík B.

19.3.2012 12:34
danielgregac

XXX.XXX.159.31

Zdravim holubarov.

Sedlate pap. volace liahneme v liaharni postup podobne ako u hydiny.
- Pred klubanim vraciame vajicka pod ich rodicov (vymenime za plastove)
- POkial rodic odmietne vajicka(plast.), tak nechame vyliahnut v liaharni a krmime rucne.Zmes pre odchov holubat mame
vyrobene podla vlastnej receptury.Pre kazde plemeno pouzivame ine zlozenie krmiva(strukturovane, rejdic, uzitkove, volace a bublaci)

postup krmenia:
http://www.youtube.com/watch?v=r9rcXh7LPR8

s pozdravom
D Gregáč :-)

19.3.2012 12:55
kouták

XXX.XXX.40.110

Krásné video.Kdo toto video shlédne,tak víc nepotřebuje.

19.3.2012 13:01
toulis

XXX.XXX.187.54

Zdravím všechny,je super že se to setkalo s pozitivním přístupem a díky za příspěvky.S tou teplotou jsem se upsal.Myslel jsem 37,5c.Nic méně první 4 vejce už jsou v líhni a nastaveno mám 37 až 37,5 a vlhkost 45%.Jeden kamarád loni vylíhl hřivnáče při těchto nastaveních tak doufám,že to bude slavit uspěch.Každopádně na dokrmování mám připravené kaše co používám na papouchy(nutribirth a katee).Toulis

19.3.2012 13:58
toulis

XXX.XXX.187.54

Pěkné video,mohl by jste mi na sebe dát prosím kontakt Danieli.Můj mail toulis@seznam.cz

20.3.2012 07:57
ponka1

XXX.XXX.36.67

toulis napsal(a):
Což to ano.Ale mě spíš zajímá jestli jste někdo zkoušel dokrmovat.Vrátil jsem se totiž po nejaké době k chovu kingů a mám i nějaké exoty které líhneme a dokrmujeme normálně.Pred lety jsem používal chůvy ale chtěl bych to zkusit i touto cestou.Při jaké teplotě a vlhkosti jste nechala inkubovat prosím?Děkuji

Uplně stejné jako u drubeže:-)

20.3.2012 07:58
ponka1

XXX.XXX.36.67

tedy 38,6 C:-))

20.3.2012 21:20
bosest

XXX.XXX.152.12

Ještě by mne zajímalo, při jaké teplotě by se měla odchovávat vylíhlá holoubata do věku asi 10 dnů.
Jestli je potřeba udržovat jim teplotu podobnou jako v líhni 38°C, nebo stačí nižší. B. Šesták.

21.3.2012 18:40
pedrosanchez

XXX.XXX.1.3

Jelikož jste se setkal jen se samými kladnými názory na umělé líhnutí a krmení holoubat, tak já si myslím, že si domácí holub nezaslouží, aby jej člověk takovýmto způsobem degradoval na jakéhosi umělého mutanta, neschopného vlastního rozmnožování. Dost dlouho jsem se zatím jen u počítače chechtal, ale myslím že má reakce nikoho nepřekvapí. Pokud mi nějaký pár není schopen dát aspoň čtyřikrát ročně holoubata, nemilosrdně jej zlikviduji nebo přepáruji. Pedro

21.3.2012 19:32
toulis

XXX.XXX.187.54

pedrosanchez napsal(a):
Jelikož jste se setkal jen se samými kladnými názory na umělé líhnutí a krmení holoubat, tak já si myslím, že si domácí holub nezaslouží, aby jej člověk takovýmto způsobem degradoval na jakéhosi umělého mutanta, neschopného vlastního rozmnožování. Dost dlouho jsem se zatím jen u počítače chechtal, ale myslím že má reakce nikoho nepřekvapí. Pokud mi nějaký pár není schopen dát aspoň čtyřikrát ročně holoubata, nemilosrdně jej zlikviduji nebo přepáruji. Pedro

Zdravím Vás Pedro,v době přešlechtování už mutanty na holubníku myslím máme.King není jediné plemeno které špatně odchovává mladé a pokud chci s jedním samcem dát kombinace se dvěma nebo třema holubicema za sezonu tak mi to líhen umožnuje.A ta podstatná a hlavní věc je ta,že pokud přivezete pár kingů z USA za 3000 dolarů a to nepočítám náklady na dopravu a karanténu tak pochybuju,že budete nemilosrdně likvidovat ale rád jim dáte šanci několik sezon a budete rád za každé zapojímané vejce.Po importu jsem zažil i dva roky čekání na prvního výletka:-)Nicméně Váš názor respektuji a v případě masných plemen chápu ale pokud člověk chce vytáhnout na výstavu to nejlepší tak si myslím,že tohle by mohla být cesta.smajlíkToulis

21.3.2012 19:50
pedrosanchez

XXX.XXX.1.3

toulis napsal(a):
Zdravím Vás Pedro,v době přešlechtování už mutanty na holubníku myslím máme.King není jediné plemeno které špatně odchovává mladé a pokud chci s jedním samcem dát kombinace se dvěma nebo třema holubicema za sezonu tak mi to líhen umožnuje.A ta podstatná a hlavní věc je ta,že pokud přivezete pár kingů z USA za 3000 dolarů a to nepočítám náklady na dopravu a karanténu tak pochybuju,že budete nemilosrdně likvidovat ale rád jim dáte šanci několik sezon a budete rád za každé zapojímané vejce.Po importu jsem zažil i dva roky čekání na prvního výletka:-)Nicméně Váš názor respektuji a v případě masných plemen chápu ale pokud člověk chce vytáhnout na výstavu to nejlepší tak si myslím,že tohle by mohla být cesta.smajlíkToulis

Hm nu chápu, tedy spíše se snažím pochopit. Prostě jsme na jiné lodi. Já bych ani na takový špás neměl peníze, ani by mě to ve snu nenapadlo něco takového podnikat. Pro mně je holubaření koníček, kdy náklady musí vyvážit výnosy. To nelze dosáhnout jinak, než se zdravým a plodným holubem. Ale budu o tom vyprávět starým holubářům co neserfují po netu, jaké oběti je schopen dnešní moderní holubář. Pedro

21.3.2012 20:09
toulis

XXX.XXX.187.54

Pro většinu z nás je to koníček pro který leckdy má mozek dovolenou.Ale chovatelské úspěchy běhající (v případě kingů:-)))po zahradě ty úlety a cesty po světě za chovným materiálem vyváží.smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.3.2012 20:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

pedrosanchez napsal(a):
Hm nu chápu, tedy spíše se snažím pochopit. Prostě jsme na jiné lodi. Já bych ani na takový špás neměl peníze, ani by mě to ve snu nenapadlo něco takového podnikat. Pro mně je holubaření koníček, kdy náklady musí vyvážit výnosy. To nelze dosáhnout jinak, než se zdravým a plodným holubem. Ale budu o tom vyprávět starým holubářům co neserfují po netu, jaké oběti je schopen dnešní moderní holubář. Pedro

To máš tak Pedro,že pokud máš čas na to s něčím takovým se drbat,potom to smysl má. Mnohá plemena jsou mutanti sama o sobě,záleží jen na tom,co tomu chceš obětovatsmajlík

Prostě každý má to svoje. Osobně bych si vzal Tvoje barevnohlávky na zkoušku volného chovu a jako okrasu trávníku. No museli by se popasovat s tím,jak to tu máme a na to jsou od Tebe zvyklí.

Každopádně obdivuji všechny dokrmovače holubího neřádusmajlík ,každý kousek dobrý!

Zdraví Martin

21.3.2012 22:31
danielgregac

XXX.XXX.159.31

pedrosanchez napsal(a):

Okrem inych chovam aj Bucharske Bublaky. Pokial chcem od kvalitnych holubov odchovat tak ich musim pred chovnou sezonou upravit ostrihanim ozdobnych pier aby videli. (Aby som odchval 4x rocne mlade mam ich ostrihat alebo nie ?) Bucharsky Bublak ma ine prednosti ako unikat pred pernatym dravcom. Naco boli tieto a podobne holuby vyslachtene ked sa teraz zavrhuju ?!?!? D.G.

22.3.2012 18:35
romika

XXX.XXX.116.252

Teplota v líhni postačí 36,9 -37,3 stupňů. Vlhkost 40%, před líhnutím zvednout na 60%. Krmení nutribird A 19. Před odstavem podávám naklíčené krmivo. Z holubů jsem líhnul zatím jenom armavírské tleskače. Ať se daří.

23.3.2012 15:35
jery

XXX.XXX.236.231

Síso zeptej se v organizaci.Jestli jdou holoubata krmit.:-)

5.4.2012 19:57
toulis

XXX.XXX.187.54

Tak a jsou vylíhnutá první dvě holoubata.Průběžně budu informovat jak se tím protrápíme:-)))):-))

5.4.2012 22:32
sísa76

XXX.XXX.110.224

jery napsal(a):
Síso zeptej se v organizaci.Jestli jdou holoubata krmit.:-)

smajlík

8.4.2012 14:44
pitbullherp

XXX.XXX.203.246

Tak jsem zkusil taky dokrmování a musim říct, že je to pohoda.
Dokrmuji zatim jednoho saského voláče, nalíhnul jsem ho pod NVH a v sedmi dnech jsem jim ho vzal protože němci nejsou dobří krmiči, ale nejhoršího začátku mne zbavili. Dokrmuji Nutri.A21 3x denně už týden a roste jako z vody.Čekal jsem to horší, ale není se čeho bát.

Přidejte reakci

Přidat smajlík