Kráďeš holubov na Slovensku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2012 20:44
lubes

XXX.XXX.47.118

78 ročnému holubiarovi ukradli 40 kusov poštových holubov ktoré boli krúžkovane a mali za sebou niekoľko závodov ale dvom holubom sa podarilo ujsť a vrátili sa starému pánovi domov tak poučenie je také že netreba podceňovať zabezpečenie chovných zariadení. smajlík

25.6.2012 22:21
hrabal1

XXX.XXX.225.161

Aj môj holubník bol vykradnutý pred mesiacom. Len čo som dal na Ifaunu informáciu o dovezených holuboch z Rumunska, do týždňa ich niekto odniesol. Ide o akrobatické plemeno, ktoré je aj v domovine zriedkavé a drahé.Bol to dar od predsedy bulharského zväzu a mimo ich domoviny som bol pravdepodobne ich jediný chovateľ. Aby toho nebolo málo, odniesli aj 2 páry čínských letúnov 1 páru východoslovenských kotrmeliakov. Zaujímavé, že ukradnuté boli iba individuálne chované páry,/karanténované/ kde bolo viacej holubov nezmizlo nič. Ponechané boli aj sotva vyliahnuté mláďatká, takže cez noc zahynuli na podchladenie. Počas 45 rokov holubárčenia sa mi to prihodilo 2x, v prvom prípade išlo o chlapcov. J.Hrabal.

26.6.2012 20:35
lubes

XXX.XXX.47.118

Tak to musí nasrať smajlík , ale podľa toho čo ste písal tak to musel byť znalec holubov a vedel asi veľmi dobre načo liezol do vášho holubníka a vedel čo vlastne berie. Je to smutné že sa niečo také vôbec deje :-(

Přidejte reakci

Přidat smajlík