Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2013 12:27
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

Ahoj všem nemohli by se tu pochlubit chovatelé českých rejdičů svým chovem. Děkuju za každou fotku pro radost a inspiraci.smajlík

1.9.2013 12:29
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

A ještě nadějný letošní holub.

1.9.2013 12:59
rudla

XXX.XXX.224.50

Pekný deň prajem.
Dovolím si pridať par fotiek mojich miláčikov. Nie sú to nejaké profi fotky ,ale aspoň niečo. S čecháčkami ešte len začínam , tak uvidím či niečo vyberiem z odchovu na podzim.
0,1 od Jirku Trechy

1.9.2013 13:11
rudla

XXX.XXX.224.50

Ich odchov... vraj modrý beloš občas vyhodí aj bocianiky (čápky), u mňa sa objavujú jedna k jednej.

1.9.2013 13:17
rudla

XXX.XXX.224.50

Súrodenci z jedného hniezda. Samček je na nohách bohato operený ,kdežto jeho sestra má grousek chudobnejší.

1.9.2013 13:21
rudla

XXX.XXX.224.50

Spomínaná samička s menej operenými nohami.

1.9.2013 13:56
rudla

XXX.XXX.224.50

Ďalšie mláďa pravdepodobne 0,1 - nie dobre vydarená tzv.šťučia hlava(dlhší zobák a tenká slabá úzka hlava.

1.9.2013 22:46
jarekm

XXX.XXX.192.99

rudla napsal(a):
Ďalší bocianik.

Dobrý večer, co je to za plemeno, ten černý holub?
Děkuji

2.9.2013 14:45
rudla

XXX.XXX.224.40

Dobrý deň prajem.
Je to plemeno holuba gumbinský bielohlávok.

22.10.2013 19:15
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

Tak škoda že jen my dva s Rudlou

22.10.2013 20:42
jackiv

XXX.XXX.100.33

24.10.2013 14:59
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

24.10.2013 21:19
rudla

XXX.XXX.224.51

jackiv napsal(a):
smajlík

Ahoj Jirko,normálne mi srdce podskocilo smajlík krásny to čecháčci a ešte ich tak vidiet leyiet v kŕdli. ..

24.10.2013 21:22
rudla

XXX.XXX.224.51

Čau Aleš , ten holub z tvojej poslednej foto je ČR v hnedej pigmentácii? Myslím toho na výlete uplne v pravo.

25.10.2013 04:57
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

rudla napsal(a):
Čau Aleš , ten holub z tvojej poslednej foto je ČR v hnedej pigmentácii? Myslím toho na výlete uplne v pravo.

Ahoj to netuším, je to ta holubička na úplně první fotce vlákna. Mám takového holuba a ten s červeně plavou dává takovouhle barvu. Já to měl za stříbrnou hnědopruhou. smajlík

25.10.2013 10:45
jackiv

XXX.XXX.59.151

Ahoj kluci, ta holubička je tzv. stříbřitá a ne stříbrná. Pokud je otec taktéž stříbřitý
B+B+ dd a matka červeně plavá BA- D- , jak píšeš Aleši, tak by měli holoubata vypadávat samci 50% červeně plaví BAB+ Dd heterozygoti a holubičky 50% stříbřité B+- d-.Je to tak Aleši, rodí se ti ve stejném hnízdě i ti červeně plaví holubi? Jirka

25.10.2013 15:18
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

jackiv napsal(a):
Ahoj kluci, ta holubička je tzv. stříbřitá a ne stříbrná. Pokud je otec taktéž stříbřitý
B+B+ dd a matka červeně plavá BA- D- , jak píšeš Aleši, tak by měli holoubata vypadávat samci 50% červeně plaví BAB+ Dd heterozygoti a holubičky 50% stříbřité B+- d-.Je to tak Aleši, rodí se ti ve stejném hnízdě i ti červeně plaví holubi? Jirka

Ahoj no tak to nevím já od nich měl tři hnízda ,jedno jsem rozbil před líhnutím smajlík, jedno byla tato holubička a druhé vejce čisté a třetí byli dva stříbřití ale ty šli pryč před určením pohlaví. Takže jestli tomu dobře rozumím stříbřité budou holubice a červeně plav. holubi? Na tu stříbřitou tu mám připraveného modrého kapratého holuba ,z těch tedy mohu čekat co? A nebo když bych na ní dal červeně plav. 1,0? Je to fuška jak už jsem psal zlatí m. pštrosi smajlík. Ale rejdič je rejdič smajlík

25.10.2013 17:36
rudla

XXX.XXX.224.49

.

25.10.2013 18:38
rudla

XXX.XXX.224.49

Pekný večer prajem. Ospravedlňujem sa, ale asi som sa zle vyjadril. Mal som na mysli holuba úplne v pravo ,ale na výletovom okne. Pripadá mi ako by bol buď hnedý kapratý alebo khaky. Aj som skúšal skopírovať foto a označiť ho ,ale nepodarilo sa mi ho vložiť.
Aleš, nie som odborník na genetiku, ale ak dáš striebristú 0,1 do páru s modrým kapratým ktorý neštepí na dilute,tak s najväčšou pravdepodobnosťou budú padať modré kapraté alebo pásavé. Možno vo veľmi malom počte striebritý samci.

25.10.2013 19:03
jackiv

XXX.XXX.59.151

Při troše dobré vůle to až taková fuška není smajlík.Chce to jen trochu číst, protože o genetice, jen tady na ifauně bylo napsáno mnohé.
Ale zpět k tvé otázce.Ono nejde jednoznačně říci –budou ti padat takoví a takoví holubi z určitého křížení, pokud neznáš přesně genetickou výbavu holuba.Myslím tím to, že např. toto všechno jsou červěněplaví samci.
BABA DD
BABA Dd
BAB+ DD
BAB+ Dd
Toto všechno se může schovávat pod červeněplavým kabátkem.Z toho vyplívá, že pokud nevíš jakého genotypu je tvůj holub nikdo ti neřekne co se ti v hnízdě objeví, protože mladí můžou štěpit do modrých, červených i stříbřitých.Pokud to ale známe, a k tomu jsou nezbytné rodokmeny, dá se to odvodit na základě Punetový čtverců.I toto na ifaně bylo vysvětleno panem Kafkou (za to mu patří veliký dík).Já sám jsem čerpal z těchto pramenů.Taktéž je teorie pěkně popsaná na našich stránkách Klubu Českého a Pražského středozobého rejdiče ve třech článcích od RNDr. Milana Tyllera (s jeho laskavým svolením).
Takže v případě, že na stříbřitou holubici dáš modrého kapratého, mělo by být vše modré a kapraté, protože kapratost je nadřazená pruhatosti.Pokud bude holub červeně plavý, vše bude červeně plavé, ale POUZE pokud oba otcové budou homozygoti-čistokrevní neštěpící.Čili modrý bude B+B+ DD a červeněplavý BABA DD.Pokud ne, platí to o těch třech barvách.
Pokud budete chtít tomuto rozumět, bez základní znalosti pojmů a názvosloví to nejde.Ale když jsem to pochopil já (zatím jen ty základy), vy mladí dravci to zvládnete v pohodě taky smajlík J.J.
PS: U pštrosů musí genetika fungovat uplně stejně.

26.10.2013 06:41
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

jackiv napsal(a):
Při troše dobré vůle to až taková fuška není smajlík.Chce to jen trochu číst, protože o genetice, jen tady na ifauně bylo napsáno mnohé.
Ale zpět k tvé otázce.Ono nejde jednoznačně říci –budou ti padat takoví a takoví holubi z určitého křížení, pokud neznáš přesně genetickou výbavu holuba.Myslím tím to, že např. toto všechno jsou červěněplaví samci.
BABA DD
BABA Dd
BAB+ DD
BAB+ Dd
Toto všechno se může schovávat pod červeněplavým kabátkem.Z toho vyplívá, že pokud nevíš jakého genotypu je tvůj holub nikdo ti neřekne co se ti v hnízdě objeví, protože mladí můžou štěpit do modrých, červených i stříbřitých.Pokud to ale známe, a k tomu jsou nezbytné rodokmeny, dá se to odvodit na základě Punetový čtverců.I toto na ifaně bylo vysvětleno panem Kafkou (za to mu patří veliký dík).Já sám jsem čerpal z těchto pramenů.Taktéž je teorie pěkně popsaná na našich stránkách Klubu Českého a Pražského středozobého rejdiče ve třech článcích od RNDr. Milana Tyllera (s jeho laskavým svolením).
Takže v případě, že na stříbřitou holubici dáš modrého kapratého, mělo by být vše modré a kapraté, protože kapratost je nadřazená pruhatosti.Pokud bude holub červeně plavý, vše bude červeně plavé, ale POUZE pokud oba otcové budou homozygoti-čistokrevní neštěpící.Čili modrý bude B+B+ DD a červeněplavý BABA DD.Pokud ne, platí to o těch třech barvách.
Pokud budete chtít tomuto rozumět, bez základní znalosti pojmů a názvosloví to nejde.Ale když jsem to pochopil já (zatím jen ty základy), vy mladí dravci to zvládnete v pohodě taky smajlík J.J.

Genetika u pštrosů je rozhodně stejná, jde spíš o to že jsem se o ni nezajímal a s barvami si nehrál. Prostě dva žlutí MP dávají žluté MP, pokud tam nebylo něco přimíchané. Ale asi se do toho budu muset pustit. Jen ještě tě poprosím o radu protože už se v tom ztrácím co se týče těch barev. Holubička úplně vpravo na římse je stříbrná ? A holub na výletu vpravo je stříbřitý? smajlík

26.10.2013 11:06
jackiv

XXX.XXX.17.12

Oba jsou stříbřití.smajlík

26.10.2013 14:13
rudla

XXX.XXX.224.33

Mne sa ten úplne v pravo na výletovej doske zdá byť šedohnedý. Možno fotka zkresluje. Prikladám foto šedohnedého holuba indiána z dnešnej návštevy výstavy v Hodoníne. Mne osobne sa táto farba páči.

26.10.2013 14:17
rudla

XXX.XXX.224.33

Čecháčci zo spomínanej výstavy

26.10.2013 23:10
jackiv

XXX.XXX.17.12

Šedohnědá=stříbřitá, ale ne pruhová, ale rozředěná plnobarevná.

27.10.2013 10:27
rudla

XXX.XXX.224.53

Ja som myslel,že striebritý sú na báze čiernej pigmentacie.

27.10.2013 19:00
jackiv

XXX.XXX.59.151

Tak to si myslíš správně .

27.10.2013 22:24
mysak

XXX.XXX.54.5

Zdravím pánové, krásná paleta barev národního plemene. Jde tam taky vytvořit mnoho nového. Jak jsou na tom čeští s odolností proti dravcům? Dotaz vychází z fotografií holubů na střeše tj. na volno.
Díky
Juraj Kafka

28.10.2013 07:07
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

mysak napsal(a):
Zdravím pánové, krásná paleta barev národního plemene. Jde tam taky vytvořit mnoho nového. Jak jsou na tom čeští s odolností proti dravcům? Dotaz vychází z fotografií holubů na střeše tj. na volno.
Díky
Juraj Kafka

Dobrý den,
já osobně mám čechy první sezonu a koncem zimy vím o třech útocích krahulice ,žádný úspěšný. I když u nás ve vsi kolega co má cca kolem 40 bílých benešáků a roční ztráty hlásí 2-3 kusy při celoročně volném chovu.

28.10.2013 13:59
jackiv

XXX.XXX.46.245

Taktéž přeji dobrý den všem.Za těch pár let co mám České rejdiče, tak můžu prohlásit, že ztráty způsobené dravci jsou minimální.Holubi jsou ostražití a ve zduchu si vedou dobře.Mám u nás krahujce i jestřába a umí si poradit s oběma.Chvíli to ale trvalo, než se je podařilo rozlétat.Taky je pravda, že bělouši a hlavně pruhový létají lépe než ti plaví.J.

28.10.2013 14:23
rudla

XXX.XXX.224.59

Dobrý deň.
Pridám aj ja jeden postreh. Mám holuby prevažne vo voliere,ale pred mesiacom som jedného výletka ČR a hýla,ktorí nespĺňali moje predstavy vypustil u nás v dedine na vežu k voľne žijúcim vežiakom. Viem ,že ich tam chodí preriedovať pernatý dravec ,či to je jastrab alebo krahulec neviem. Výletka hýla som tam nevidel už po dvoch dňoch,ale na moje prekvapenie rejdič tam stále prežíva. Málo kedy ho však vidím lietať v kŕdli s ostatnými voľne lietajúcimi vežiakmi. Skôr sa zdržuje pri lete tesne nad zemou a spolu s hrdličkami poletuje po okolí. Na noc sedáva s holubmi na veži...

1.11.2013 21:15
karelsu

XXX.XXX.72.8

rudla napsal(a):
...

Dobrý večer, měl bych drobný dotaz. Nemám přehled o stavu zejména modrého pruhového rázu Českého rejdiče, a rád bych se zeptal na kvalitativní úroveň této holubičky. V Hodoníně jsem vystavil 4 ks jediný stříbřitý pružák je z těchto fotek holub, byla tam ještě téměř shodná dcera této holubice. Děkuji Karel.

2.11.2013 15:15
rudla

XXX.XXX.224.40

Dobrý deň.
Osobne som videl vaše holúbky a bol som veľmi milo prekvapený. Podľa mňa boli super,vo výbornej kondícii a s čo sa týka exteriéru, za ten hovorí samo bodové ohodnotenie (94-95b). Zatiaľ som mal možnosť vidieť ČR len v Nitre pár rokov dozadu a minulý rok na výstave v Břeclave.

2.11.2013 18:51
tono

XXX.XXX.164.132

jackiv napsal(a):
BABA DD
BABA Dd
BAB+ DD
BAB+ Dd

Taky se trochu do toho vložim. Je třeba dodat, že s kapratého holuba mohou padat taky pruhoví, i když je kapratost nadřazena. Může skrývat pruhovost i bezpruhost a s pruhovou holubičkou mohou klidně padat pruhoví i kapratí.
A ty barvy ve výsledků mohou být teoreticky čtyři, né tři. Ještě je tam u samce BABA Dd možnost žlutého potomstva jak samců tak samic po 25%, a u samce BAB+ Dd to bude zhruba osmina potomstva žlutých samiček a osmina žlutých samců. =to=

2.11.2013 20:36
kaktus.56

XXX.XXX.212.153

mám takového holoubka,sháním mu holubičku letošní nemá někdo

2.11.2013 20:42
kaktus.56

XXX.XXX.212.153

myslel jsem toho červenopruhového

3.11.2013 10:52
fjfpytela

XXX.XXX.0.252

musim rict ze vam chlapi fandim moc se mi libi vsechna nase plemena ale tohle je paradicka

9.11.2013 11:03
rudla

XXX.XXX.224.55

vencovskyales napsal(a):
Tak zase

Pekný víkend Ti prajem Aleš,parádne fotečky ;-)
Môžem pár otázok? Konkrétne tento holub Ti po akých rodičoch vypadol?
Ďalšia: pár na fotke modrý kapratý samec s červeno plavou samicou dajú aj červeno kapraté mladé? (Ta farba sa mi páči, poprípade červená dominant smajlík
A ešte jedna ,aké farby Č R sú u Teba najvitálnejšie v lietaní? Ako sa darí zmiešanému kŕdlu?

10.11.2013 09:53
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

rudla napsal(a):
Ďalšia: pár na fotke modrý kapratý samec s červeno plavou samicou dajú aj červeno kapraté mladé? (Ta farba sa mi páči, poprípade červená dominant smajlík
A ešte jedna ,aké farby Č R sú u Teba najvitálnejšie v lietaní? Ako sa darí zmiešanému kŕdlu?

Ahoj ,
Toho holuba jsem už koupil není to můj odchov. A ten kapráč tam je s holubem to není pár ale měl jsem na něj černého tygra holubičku a dávali tygry, tak uvidím příští rok bych na něj červeně plavou mohl zkusit ještě nevím. A k hejnu z boxu už je z toho hodně pryč a zbytek už je v holubníku. K těm barvám tak asi červeně plavý létají nejlíp ale nevím do jaké míry je to ovlivněno barvou. Teď mi tu přibylo ještě několik PRK žlutých a červených. Tak se mi to rozrůstá.

10.11.2013 12:06
tono

XXX.XXX.164.132

rudla napsal(a):

Pokud bude mít červeně plavou holubičku tak budou dávat i červeně kapraté mladé, ale jenom samce a s pepřením v ocase a letkách. =to=

9.1.2014 20:28
rudla

XXX.XXX.224.34

Zdravím,
ako sa darí čecháčkom v takejto "jarnej zime" ?
U mňa sa vyskytol tento silvestrovský prírastok smajlík

14.1.2014 19:00
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

Ahoj Rudlo já teda nic ale toho krasavce Ti závidím smajlík já už se strašně těším na holoubata. Aleš

3.2.2014 17:37
pan.

XXX.XXX.30.234

Jaká je to barva a kresba,je ve vzorníku?Dík.

3.2.2014 18:10
pan.

XXX.XXX.30.234

vencovskyales napsal(a):
Tak zase

Zdravím,co je to za barvu a kresbu,je ve vzorníku?

3.2.2014 18:20
pan.

XXX.XXX.30.234

rudla napsal(a):
Ich odchov... vraj modrý beloš občas vyhodí aj bocianiky (čápky), u mňa sa objavujú jedna k jednej.

Do modrých běloušů je třeba dát modrého holuba,aby se neztrácela barva,nepářit s červenými nebo žlutými bělouši.Zdravím a přeji hodně odchovů v roce 2014.

3.2.2014 18:36
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

pan. napsal(a):
Jaká je to barva a kresba,je ve vzorníku?Dík.

Dobrý večer,
řešili jsme to výše a jak nás (mě a rudlu) poučil Jirka Jackiv tak je to stříbřitá rozředěná plnobarevná (snad to píšu správně. A pro Rudlu tak za pár dní budou první čecháčci a zrovna po tomhle holubovi co se Ti líbil tak když bude příležitost tak Ti rád přenechám něco v téhle barvě. Aleš

22.3.2014 18:36
rudla

XXX.XXX.224.36

vencovskyales napsal(a):
Dobrý večer,
řešili jsme to výše a jak nás (mě a rudlu) poučil Jirka Jackiv tak je to stříbřitá rozředěná plnobarevná (snad to píšu správně. A pro Rudlu tak za pár dní budou první čecháčci a zrovna po tomhle holubovi co se Ti líbil tak když bude příležitost tak Ti rád přenechám něco v téhle barvě. Aleš

Ahoj Aleš. Teraz som našiel tvoj príspevok. Momentálne by sa mi hodila jedna samička do chovu,ale múdrejší budem až na podzim. Ak dovolíš pošlem mail.
Pridávam pár fotiek marcových (březnových)prírastkov.

22.3.2014 18:43
rudla

XXX.XXX.224.36

Súrodenci striebritý a modrý pruhový. Otec modrý a matka striebritá.

22.3.2014 18:47
rudla

XXX.XXX.224.36

rudla napsal(a):
Súrodenci striebritý a modrý pruhový. Otec modrý a matka striebritá.

Čiže ak neprišlo k nevere,tak akého budú pohlavia? Modrá samička a striebrité holúbä samec?

22.3.2014 18:49
rudla

XXX.XXX.224.36

23.3.2014 07:15
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

rudla napsal(a):
Ahoj Aleš. Teraz som našiel tvoj príspevok. Momentálne by sa mi hodila jedna samička do chovu,ale múdrejší budem až na podzim. Ak dovolíš pošlem mail.
Pridávam pár fotiek marcových (březnových)prírastkov.

Ahoj,
jasně ,napiš a kdybys chtěl černé tak mi tu dva vypadly po tom modrým kapratým stříbřité holubici.

23.3.2014 17:13
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

23.3.2014 17:16
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

A její bratr červeně plavý s minimem červeného pigmentu. Takže spíš popelavý? smajlík

23.3.2014 19:54
rudla

XXX.XXX.224.43

Paráda,som zvedavý na tých tvojich čiernych,pravdepodobne budú v tmavom stupni kaprovania ct s pruhom na chvoste. No a tí strieborní sú krásni. Prvý striebritý a ten posledný strieborný v popolavočervenej pigmentácii spread. Aspoň teda myslim smajlík
Nedávno som podobného strieborného videl na burze v Břeclave a pred nosom mi ho kúpil jeden holubár. Prosím Ťa ak budeš mať čas,dáš sem foto rodičov?

9.4.2014 09:58
toronto

XXX.XXX.85.147

Zdravím, přidám něco z mého chovu.smajlík

17.6.2014 12:53
rudla

XXX.XXX.224.36

Zdravím všetkých priaznivcov Českých letúnov a holubov celkovo. Aby nám vlákno nezapadlo do zapomenutia , pridávam zopár fotiek ...

17.6.2014 13:02
rudla

XXX.XXX.224.36

Striebrité mláďa, jedno z najmladších,dve hniezda sú už vyletené. Čecháčci sa množia až neúmerne rýchlosmajlík
Ešte nemá znatelné pásy,ale bola by to krása dostať sa k bezpásavým smajlík

17.6.2014 13:09
rudla

XXX.XXX.224.36

Aktuálne k téme v časopise Svět holubů ,profil hlavy modrého, je už značne rozperený tohtoročný výletok.

17.6.2014 13:26
rudla

XXX.XXX.224.36

Samička druhá z prava modrá je rok výroby 06 ,ale srší vitalitou,sedí na štvrtej znáške,navyše jej modrá je dosť tmavá,možno faktor dirty...

23.6.2014 20:55
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

Já teda nevím kolik stupňů mají moji holubi sklon zobáku ale nejhezčí je rejdič stejně takhle.

23.6.2014 23:13
frank.otta

XXX.XXX.46.172

vencovskyales napsal(a):
Já teda nevím kolik stupňů mají moji holubi sklon zobáku ale nejhezčí je rejdič stejně takhle.

jo,jo, holub rejdič má takhle v hejně létat a pokud možno co nejdéle... U tipplerů sklon zobáku neměříme.

18.9.2014 22:57
rudla

XXX.XXX.227.44

Zdravím po dlhšej dobe pridávam pár fotiek. Už asi mesiac sa pokúšam dostať volierových čecháčkov do vzduchu. A toto je výsledok...

18.9.2014 23:02
rudla

XXX.XXX.227.44

Bál som sa či sa dokážu vôbec odlepiť zo strechy. Zo začiatku boli kondične asi na nule,ale každým ďalším vypustením sa to zlepšovalo...

18.9.2014 23:06
rudla

XXX.XXX.227.44

Majú pekný štýl letu , radi tlieskajú,krídla davajú do koryta a potom hneď vedia zabrať a v rýchlosti si trénujú klučky.

18.9.2014 23:10
rudla

XXX.XXX.227.44

Len tá súdržnosť v kŕdli je mizernásmajlík ale to už asi k nim patrí.
Zatiaľ lietajú len pár minút, neviem si predstaviť ako by ma bolelo za krkom po hodinesmajlík

21.9.2014 11:36
ccira

XXX.XXX.123.200

Ahoj Rudo.

To je pěkné že jsi čecháčky dostal do vzduchusmajlík. Už stačili shlédnout Sierndorf z výšky ? Jirka T.

26.9.2014 20:34
rudla

XXX.XXX.234.154

ccira napsal(a):
Ahoj Rudo.

To je pěkné že jsi čecháčky dostal do vzduchusmajlík. Už stačili shlédnout Sierndorf z výšky ? Jirka T.

Ahoj Jirko.
Myslím, že majú zhliadnuté z tejto výšky slovensko-rakúske pohraničie už celkom dobre.
Maximum majú 20min. tam hore ,ale aj to stači aby mňa bolelo za krkomsmajlík

26.9.2014 20:42
rudla

XXX.XXX.234.154

Uups tak predchadzajúca foto bola na ležato otočena...
Chvíľu vo vzduchu makajú a potom začnú dávať krídla do koryta , niekedy všetci naraz inokedy po jednom.

26.9.2014 20:53
rudla

XXX.XXX.234.154

Chvíľu ich po lietaní nechám posedieť...

26.9.2014 20:59
rudla

XXX.XXX.234.154

27.9.2014 05:28
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

Ahoj Rudo,
pěkně Ti to létá, to je ta největší radost viď? Snad se dostanu taky k tomu abych něco nafotil a něco sem dal.

27.9.2014 20:33
rudla

XXX.XXX.66.27

Zdravím Ťa , ano je to pre mňa relax . Mám ich 18 a myslel som,že ich je veľa.....no na oblohe by som ich prijal ešte viacsmajlík

10.10.2014 15:49
rudla

XXX.XXX.95.33

Dnes som sa pokúsil urobiť nejaké to video čecháčkov za letu. Nakoniec sú to len dva úryky. Je to veľmi amatérske, ale aspoň niečo smajlík
Maďarkých letúnov je plno na nete,tak som dal niečo domácesmajlík

www.youtube.com/watch?v=kDKk6UDs-ZQ to je už zosad.
A kúsok z lietania
www.youtube.com/watch?v=qwjSluvcuoE

15.10.2014 20:00
pluxus

XXX.XXX.135.248

Příteli, to je perfektní! To je velký kus cesty a krok správným směrem!Ale ono už se to ví! Vytrvat!
LP

16.10.2014 18:06
rudla

XXX.XXX.95.33

Ďakujem! Človeka poteší , keď zistí,že je viac takých zapálených chovateľov.

16.10.2014 18:50
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

Tak já se teda taky zkusím přidat

16.10.2014 18:54
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

Nejsem moc fotograf a ti mí ptáci nechtěli stát tak jen tihle dva

16.10.2014 19:00
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

A taky létají, na zemi dostali 3 krát 94 a 2 krát 93 bodů a ve vzduchu časy kolem jedné hodiny. Honím tedy jen holoubata, staré nechávám zlenivět na hřebeni.

17.10.2014 08:37
rudla

XXX.XXX.95.33

Ahoj Aleš,hneď mám lepšie ráno pri podlade na pekných čecháčkov. Tí moji sú ešte stále rozperení a ten hodinový let je pre mňa ešte v nedohľadne.

17.10.2014 18:33
vencovskyales

XXX.XXX.216.18

Ahoj Rudy já myslím že ta hodina není vůbec daleko. Přidám ještě pár dnešních skupinovek.

17.10.2014 18:47
rudla

XXX.XXX.95.33

Pekný večer prajem. Tvoji su super,ja bojujem s dlhšími ihlovitými zobákmi u niektorých mladých. Ale vidieť ich vo vzduchu ,alebo na zemi ako sa až neuveriteľne rychlo pohybujú pri hladaní niečoho popod zobák je fajn pohľad.

17.10.2014 18:51
rudla

XXX.XXX.95.33

Ospravedlňujem sa za bordel pod nimi,mám teraz len jednu ruku funkčnu smajlík

18.10.2014 23:24
frank.otta

XXX.XXX.46.172

pluxus napsal(a):
Příteli, to je perfektní! To je velký kus cesty a krok správným směrem!Ale ono už se to ví! Vytrvat!
LP

Ať vám to létá, chlapci! Jak řečeno, cesta správným směrem (a já to vímsmajlík. Držím vám všechny palce !!! Čecháčci si to zaslouží.

10.11.2014 22:23
rudla

XXX.XXX.124.68

Zdravím páni, ako sú vaši chovanci na tom pri útokoch pernatého dravca?
Tých mojich tu jeden trénuje už asi 14 dní,zatiaľ nemal úspech. Naučili sa bleskovo štartovať na krídla a sú oveľa ostražitejší. Po dvore alebo záhrade si trúfnu chodiť väčšinou v mojej prítomnosti,to sa mi pletú pod nohami alebo drzo nadletujú na mňa v nádeji ,že dostanú niečo popod zobák. Dnes po zosadnutí(odlietali asi tak 15min.) sa mi tiež tak stalo,že mi chodili spoza chrbát ,keď som im hadicou vystriekaval napájačky. Zrazu sa vyplašili a ja s výčitkou,že som ich snáď nejakým pohybom vyplašil, pozerám ako tesne letia ponad plot v záhrade,jedned z nich tesne pred plotom urobil otočku o 180° a letel rovno na mňa, ani to nebolo na mňa,ale nakoľko som stál pri otvorených dverách holubníka ,tak to mal namierené tam ...a hneď za ním ďalší,ale holub to nebol...asi 5-6 metrov odo mňa sa spamätal a ja som nestihol ani zakričať ,keď som si uvedomil,že to bol zrejme jastrab. Bez strachu ešte zakrúžil a keď som mu chcel dať sprchu zo záhradnej hadice ,ktorú som ešte držal v ruke ,nabral výšku a zamieril ku krúžiacim holubom. Na nich sa mu nejak útočiť nechcelo ,zväčša len plachtil a keď do neho začali holuby v kŕdli krúživo dorážať,tak sa porúčal...

31.1.2015 11:01
rudla

XXX.XXX.102.21

Dnes ráno -2 °C a vanička im je malá...

21.3.2015 18:48
rudla

XXX.XXX.104.101

Prvé jarné dni treba zdokumentovať...

28.10.2016 08:35
vlas

XXX.XXX.161.212

vencovskyales napsal(a):
Ahoj všem nemohli by se tu pochlubit chovatelé českých rejdičů svým chovem. Děkuju za každou fotku pro radost a inspiraci.smajlík

Část letošních výletků ještě před výstavními úpravami.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.10.2016 10:17
Uživatel s deaktivovaným účtem

Parada

Přidejte reakci

Přidat smajlík