22. a 23.11.2014 Nitra Agrokomplex
Celoštátna výstava zvierat a Európska výstava anglických hrvoliakov
podľa dostupných informácií
Holuby spolu cca 2500
Králiky 1930
Hydina 1029
Morčatá 200
medzinárodná výstava mačiek
Rozpis pavilónov
F - králiky
- výdaj katalógov
- morčatá
M 1 - XVI. Európska výstava Anglických hrvoliakov
- SZCH - predaj zvierat, katalógov
- ČSCH
M2 - holuby
M3 - hydina
A - Svet zvierat
- Medzinárodná výstava mačiek
Nitra je pro mne každoročně velkým zážitkem, zejména v porovnání s Lysou. Proto se hodně těším i na tu letošní, Počet zvířat velmi slušný, servis pro vystavovate a návštěvníky vynikající, k tomu se přidá setkání se spoustou dobrých kamarádů Slováků a Maďarů a v zápalu diskuzí u klecí si musíme připomínat, že výstava bude končit a musíme domů.
Kdysi jsme se tady i s kamarádem Mirom ze Slovenska zabývali myšlenkou dalšího zkvalitnění celostátních výstav u nás a na Slovensku. Došli jsme k závěru a názoru, že celkové atmosféře, zvýšení počtu vystavených zvířat, podstatným zvýšením zájmu o tuto akci z chovatelské i nechovatelské veřejnosti by přispělo rozhodnutí řídících orgánů ČSCH a SZCH, o společném uspořádávání Česko-Slovenské výstavy tak, aby se konala na střídačku jednou v Nitře, další rok v Brně.
Jsem zcela přesvědčen o tom, že by to výrazně přispělo k vyšší kvalitě akce a co je nezanedbatelné, každý druhý rok by nepořádající svaz ušetřil náklady, které by v ten daný rok šly za pořadatelem, další rok by se v pořádání, vč. ekonomických záležitostí, vystřídali.
Tak, teď už jenom docílit toho, aby oba svazy tuto myšlenku nějakým způsobem uchopily, vyprecizovali a předložili k jednání, potažmo ke schválení. No.....ale to jsem zašel v časové lince dost daleko, ale,,,,? návrh zajímavý, ne ?
Ahoj Jardo, nejen zajímavý, vždyť ten názor je všeobecně známý. Hodně lidí o tom mluví, a už se myslím i nějak oťukával i na našem ústředí. Nevím tedy nakolik, ale tuším, že sem o tom už někde četl. To zda by to za nás v ČR bylo Brno, nebo jiné výstaviště už je v celku jedno. Co teď slyším na Lysou jsou vesměs chvála, až na špatné větrání. A areál je to pěkný. Prostě spojení se s přáteli ze Slovenska zní logicky, věřím, že by nebylo utopií i víc jak 10,000ks a to už je atraktivní i pro západní sousedy...
jarda.b.valassko
napsal(a):
Nitra je pro mne každoročně velkým zážitkem, zejména v porovnání s Lysou. Proto se hodně těším i na tu letošní, Počet zvířat velmi slušný, servis pro vystavovate a návštěvníky vynikající, k tomu se přidá setkání se spoustou dobrých kamarádů Slováků a Maďarů a v zápalu diskuzí u klecí si musíme připomínat, že výstava bude končit a musíme domů.
Kdysi jsme se tady i s kamarádem Mirom ze Slovenska zabývali myšlenkou dalšího zkvalitnění celostátních výstav u nás a na Slovensku. Došli jsme k závěru a názoru, že celkové atmosféře, zvýšení počtu vystavených zvířat, podstatným zvýšením zájmu o tuto akci z chovatelské i nechovatelské veřejnosti by přispělo rozhodnutí řídících orgánů ČSCH a SZCH, o společném uspořádávání Česko-Slovenské výstavy tak, aby se konala na střídačku jednou v Nitře, další rok v Brně.
Jsem zcela přesvědčen o tom, že by to výrazně přispělo k vyšší kvalitě akce a co je nezanedbatelné, každý druhý rok by nepořádající svaz ušetřil náklady, které by v ten daný rok šly za pořadatelem, další rok by se v pořádání, vč. ekonomických záležitostí, vystřídali.
Tak, teď už jenom docílit toho, aby oba svazy tuto myšlenku nějakým způsobem uchopily, vyprecizovali a předložili k jednání, potažmo ke schválení. No.....ale to jsem zašel v časové lince dost daleko, ale,,,,? návrh zajímavý, ne ?
To by bolo podľa mňa super. Počul som o tomto návrhu asi pred rokom. No a nedávno (nechcem šíriť paniku) som zase počul , že slovenská strana ( rozumej zväz) nie je k tomu nejako zvlášť naklonená...Pamätám si ešte na super celoštátne výstavy v Brne na výstavišti a hlavne tú z r. 1962 s medzinárodnou účasťou (súťaž štátov vtedajšej RVHP- Rada vzájomnej hospodárskej pomoci). Chcel by som to ešte v mojom živote zažiť... No a kompetentní z obidvoch strán mlčia, čo je na škodu, pretože toto všetko sú len dohady, resp. JPP (jedna pani povedala).Určite by nám to všetkým bolo prínosom po každej stránke.Ladislav Balogh
Dnes som vložil na moje stránky http://www.pekolpouter.estranky.sk/ snímky veľkých hrvoliakov zo 16.Európskej výstavy anglických hrvoliakov Nitra 2014, neskôr dám aj malé. Peter