Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.11.2014 19:02
kouták

XXX.XXX.168.33

23.11.2014 19:11
kouták

XXX.XXX.168.33

-a další zase někdy jindy.Zdraví Kouťák

23.11.2014 19:56
modena5

XXX.XXX.24.95

Paráda smajlík # tleskam# F.Z.

23.11.2014 21:58
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.230.156

Koukám, že jsi na speciálku důkladně připraven...

24.11.2014 19:52
tono

XXX.XXX.164.132

smajlíksmajlíksmajlík Zdenku a modrý pruhový se prostě neobjeví , kdyby ano, tak na mně pamatuj =to= smajlík

24.11.2014 20:22
kouták

XXX.XXX.168.33

tono napsal(a):
smajlíksmajlíksmajlík Zdenku a modrý pruhový se prostě neobjeví , kdyby ano, tak na mně pamatuj =to= smajlík

Tondo,sice jsem je nefotil,ale nafotím.Jsou tam dva,ale pozdní.Jeden se narodil 23.8. a přepeřuje,druhý je pískle ze 4.10..Oba jsou od jednoho páru a dle mého budou kvalitní.Pokud máš zájem zavolej,nebo napiš.Zdraví Zdeněk

24.11.2014 20:26
kouták

XXX.XXX.168.33

jaroslav69pokorny napsal(a):
Koukám, že jsi na speciálku důkladně připraven...

Jardo Já jsem připraven opravdu důkladně,ale s holubama je to horší.Speciálku bych si přál až někdy v lednu až budou krásní.Teď to není ono,protože teprve někteří dopeřují.Zdraví Zdeněk

25.11.2014 08:18
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.129.7

kouták napsal(a):
Jardo Já jsem připraven opravdu důkladně,ale s holubama je to horší.Speciálku bych si přál až někdy v lednu až budou krásní.Teď to není ono,protože teprve někteří dopeřují.Zdraví Zdeněk

Neboj, ostatní jsou na tom stejně...

25.11.2014 15:32
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak několik pro mě pracovních barev
0.1 modrá šimla

25.11.2014 15:35
kouták

XXX.XXX.168.33

-pro Tondu slíbená písklata v modré

25.11.2014 15:36
kouták

XXX.XXX.168.33

26.11.2014 07:24
chov.

XXX.XXX.79.4

Zdeno- tam nahoře píšeš o specialce a rozpeření /já vím/!
¨ale v tom ULMU jsem neviděl jednoho holuba rozpeřeného, naopak vše utažené a v barvě
-mám dojem, že to čím krmíme od holoubat je nekvalitní a naši holubi nedostanou to co ti jejich

- takže toho bílého ??

26.11.2014 13:40
tono

XXX.XXX.164.132

kouták napsal(a):
-pro Tondu slíbená písklata v modré

Zdenku díky.smajlíksmajlíksmajlík Napsal jsem Ti meil =to=

26.11.2014 20:41
mysak

XXX.XXX.36.241

kouták napsal(a):
1.0 žlutě šupkatý

Zdravím, a dovolím si jemné poopravení:
Jedná se to skvrnitost, což jiný projev neustálených plnobarevných okrsků než je kapratost a značí se sooty. Častý jev u poštovních h. Narozdíl od kapratosti, která má plnobarevné okrsky po stranách štítového peří v podobě dvou nespojených oválných skvrn na celkově plavě zbarveném peru.

Na podkladě skvrnitosti teprve šupinaté rázy vznikají. Tj. bílá nahradí plnobarevnou uprostřed per štítů a na okraji zůstane barva původní. Právě na tomto příkladě můžeme vidět tu složitost. Protože nejčastěji je šupinatost na černé, kde černá SS je rozlitá o na plavých částech a jen bílé skvrny uprostřed štítových per zůstanou bílé. Přičemž holub je ve skutečnosti pod černým přelivem modrý šupinatý, potažmo modrý černě skvrnitý.

Na snímku s žlutě plavým skvrnitým NVH Ash Red Ash Red dilute dilute sooty sooty, je třeba ještě přidat gen pro plnobarevnost SS tj. popelavě krémovou a do žlutých skvrn nalít vybělení v podobě Toi stencil1,2,3 . I tak by ten holub to šupinatění měl sotva viditelné, díky světlé celkově barvě.
Výraznější by bylo šupinatění na plnobarvně popelavém tj... stříbrném. Tj. vše ostatní jako výše napsané ale bez dilute.

smajlík

26.11.2014 21:09
kouták

XXX.XXX.168.33

mysak napsal(a):
Zdravím, a dovolím si jemné poopravení:
Jedná se to skvrnitost, což jiný projev neustálených plnobarevných okrsků než je kapratost a značí se sooty. Častý jev u poštovních h. Narozdíl od kapratosti, která má plnobarevné okrsky po stranách štítového peří v podobě dvou nespojených oválných skvrn na celkově plavě zbarveném peru.

Na podkladě skvrnitosti teprve šupinaté rázy vznikají. Tj. bílá nahradí plnobarevnou uprostřed per štítů a na okraji zůstane barva původní. Právě na tomto příkladě můžeme vidět tu složitost. Protože nejčastěji je šupinatost na černé, kde černá SS je rozlitá o na plavých částech a jen bílé skvrny uprostřed štítových per zůstanou bílé. Přičemž holub je ve skutečnosti pod černým přelivem modrý šupinatý, potažmo modrý černě skvrnitý.

Na snímku s žlutě plavým skvrnitým NVH Ash Red Ash Red dilute dilute sooty sooty, je třeba ještě přidat gen pro plnobarevnost SS tj. popelavě krémovou a do žlutých skvrn nalít vybělení v podobě Toi stencil1,2,3 . I tak by ten holub to šupinatění měl sotva viditelné, díky světlé celkově barvě.
Výraznější by bylo šupinatění na plnobarvně popelavém tj... stříbrném. Tj. vše ostatní jako výše napsané ale bez dilute.

smajlík

Juro samozřejmě máš pravdu a docela jsem čekal reakci od někoho zde.Již v minulosti zde šla o tom debata a dostali jsme se až na název jahoďák,ale pro mě je to pracovní zbarvení a hlavně se těším až na něj dám červenou šimlu čeho se dočkám.Už v minulosti jsem to udělal a mohu to nazvat pouze slovem rozstřel.Snad každé holoubě bylo jiného zbarvení a právě na to se těším.Zdraví Kouťák

26.11.2014 22:12
mysak

XXX.XXX.42.124

kouták napsal(a):
Juro samozřejmě máš pravdu a docela jsem čekal reakci od někoho zde.Již v minulosti zde šla o tom debata a dostali jsme se až na název jahoďák,ale pro mě je to pracovní zbarvení a hlavně se těším až na něj dám červenou šimlu čeho se dočkám.Už v minulosti jsem to udělal a mohu to nazvat pouze slovem rozstřel.Snad každé holoubě bylo jiného zbarvení a právě na to se těším.Zdraví Kouťák

No ten jahoďák je název zavádějící... stawberry.... no toto to určitě není, ale jestli tomu tak říkáš, prosím.
Toto, co je na tom snímku není pracovním zbarvením, je to už ráz. Ale pro tebe je to pracovní barva, i tak může být.
Hmm, šimlu bych na to nedával.. to není vhodné spojení, spíš bych zkusil červenou bezpruhou... to by byl rozstřel..smajlík

Apropos, existují NVH v hnědé? Tj. s nepravým perlovým okem?

27.11.2014 08:10
kouták

XXX.XXX.168.33

mysak napsal(a):
No ten jahoďák je název zavádějící... stawberry.... no toto to určitě není, ale jestli tomu tak říkáš, prosím.
Toto, co je na tom snímku není pracovním zbarvením, je to už ráz. Ale pro tebe je to pracovní barva, i tak může být.
Hmm, šimlu bych na to nedával.. to není vhodné spojení, spíš bych zkusil červenou bezpruhou... to by byl rozstřel..smajlík

NVH v hnědé neexistuje a myslím si,že ani v SRN.Červenou bezpruhou bych možná v Holicích sehnal.Dělá je pouze jeden chovatel a někomu občas vypadne a když to říkáš Ty,tak to určitě vyzkouším.Díky.Zdraví Kouťák

27.11.2014 17:42
tono

XXX.XXX.164.132

mysak napsal(a):

Jestli se můžu zapojit do diskuse, tak tedy otázkou. Proč červenou bezpruhou, je jedno jestli bude pruhová nebo bezpruhá, nebo je ten holoubek bezpruhý ? A z takového " rozstřelu" můžou padat snad jen žluté holubičky (pruhové, skvrnité) a červení holubi ( pruhoví , skvrnití) štěpící do ředěné ? Samozřejmě může vypadnout i bezpruhé holoubě. =to=

27.11.2014 17:56
pekol

XXX.XXX.113.123

Pekné holuby, páčia sa mi.smajlík
Le na obrázkoch kde uvádzate "žlutě šupkatý a červeně šupkatý" sú pravdepodobne holuby s kresbou - vlohou Sooty, v preklade škvrnité. Pred časom mi priletela na holubník poštová holubička s poľským krúžkom a vlohou Sooty a u priateľa som tiež na pávikoch nafotil škvrnité štíty. Krátky článok som o tom napísal do Chovateľa. Vytrhnite zo štítov krídel pierka a približne v ich strede sú pigmentové škvrnky. Pri modrých sú výraznejšie a pri červeno a žltoplavých sú viac "rozliate". Prikladám detail vášho žltoplavého holuba podľa mňa je to Sooty, skúste nafotiť pierka. Peter

6.12.2014 20:47
kouták

XXX.XXX.168.33

-tak jsem se vrátil ze speciálky v Holicích .Zdraví všechny a jde spát Kouťák

6.12.2014 20:55
st.toman

XXX.XXX.32.219

Gratuluju. Zejtra to vyřídím tomu mímu kapráči, z jakýho je holubníku. Zdravím S.T.
smajlík smajlík smajlík

6.12.2014 21:32
tono

XXX.XXX.164.132

Zdeňku, ti dva mají z toho taky radost smajlík a já mam zase radost z nich smajlík , díky moc za ně a veliká gratulace k vítězství smajlík =to=

7.12.2014 23:14
rgreen

XXX.XXX.86.102

Chtěl jsem si letos zajet na speciálku koupit něco do začátku, bohužel mám po operaci tak nic.. Škoda, jistě by tam šlo něco sehnat, na výstavách a burzách je to totiž většinou tady se šaubama špatný.. Když už někdo měl pěkné na prodej, třeba přes inzerci tak v Čechách což bylo pro mne mimo dojezd. Nezůstaly apropos někomu z jihu moravy ještě nějaký kvalitní kousky co by mohl odprodat ? Potřeboval bych aspoň ještě jeden pár.. smajlík

8.12.2014 08:50
kouták

XXX.XXX.168.33

rgreen napsal(a):
Chtěl jsem si letos zajet na speciálku koupit něco do začátku, bohužel mám po operaci tak nic.. Škoda, jistě by tam šlo něco sehnat, na výstavách a burzách je to totiž většinou tady se šaubama špatný.. Když už někdo měl pěkné na prodej, třeba přes inzerci tak v Čechách což bylo pro mne mimo dojezd. Nezůstaly apropos někomu z jihu moravy ještě nějaký kvalitní kousky co by mohl odprodat ? Potřeboval bych aspoň ještě jeden pár.. smajlík

Na speciálce bylo vystaveno 551 holubů a trhem prošlo dle mého stejné množství.Určitě někdo z jihu moravy ještě má.Doporučuji se obrátit na naše klubové stránky /www.klub NVH/,kde je také diskuze a zároveň adresář členů klubu.Když tam napíšete svůj požadavek,tak určitě někdo odpoví.Pokud by jste jel na Třeboň,tak u mě také ještě něco zůstalo,ale převážně 1.0.Zdraví Kouťák

8.12.2014 10:06
rgreen

XXX.XXX.86.102

Zdravím. Tak zrovna na stránkách klubu jsem dal dotaz už 11.11. zda někdo nemá něco k prodeji, ještě než měly být Holice. Bohužel nikdo tam do dnes nereaguje..

8.12.2014 13:53
eddie

XXX.XXX.132.115

Chlapi máte ty šauby pěkný ne to co bylo vidět ted v sobotu v Lipsku,i když tyto holuby nedělám a šel jsem kolem nich tak se na to vůbec nedalo dívat,nevím možná se to tak chce nebo je to nový směr šlechtění což by u tohoto plemene nebylo poprvé,ale malí krátcí holubi s uzkýma krkama drobný hlavy a uzka prsa.Zajímalo by mě jak to teda je jen tak ze zajímavosti?

8.12.2014 16:23
kouták

XXX.XXX.168.33

rgreen napsal(a):
Zdravím. Tak zrovna na stránkách klubu jsem dal dotaz už 11.11. zda někdo nemá něco k prodeji, ještě než měly být Holice. Bohužel nikdo tam do dnes nereaguje..

Že nikdo nereagoval ovlivnit nemohu,ale mohu ještě poradit,že dne 1.5.2015 je schůze klubu NVH v Újezdě u Brna a tam vozíme první výletky,ale v trhu je dost staršího kvalitního materiálu a je to začátek jara.Další akce bude na stejném místě dva dny 19.9.-20.9.2015-klubová výstava výletků NVH.Zdraví Kouťák

8.12.2014 18:18
rgreen

XXX.XXX.86.102

Díky tomu že jsem se ozval zde se mi již něco rýsuje.. smajlík Každopádně díky za info, třeba se bude hodit, a to nejen mě.. A ode mě gratulace smajlík

8.12.2014 18:26
rgreen

XXX.XXX.86.102

Ještě bych se zeptal, nemáte někdo aktuální vzorníkový standard v elektronické podobě k dispozici ? Vracím se k plemeni po mnoha letech, a vývoj je patrný.. Mám k dispozici v PDF standard od Ráčka , Chrastila a Lukovského z r. 2008 ( já to choval ještě mnohem dříve ), nevím zda doznal výraznější změny, nemohu nikde dohledat.. smajlík

8.12.2014 19:12
kouták

XXX.XXX.168.33

rgreen napsal(a):
Ještě bych se zeptal, nemáte někdo aktuální vzorníkový standard v elektronické podobě k dispozici ? Vracím se k plemeni po mnoha letech, a vývoj je patrný.. Mám k dispozici v PDF standard od Ráčka , Chrastila a Lukovského z r. 2008 ( já to choval ještě mnohem dříve ), nevím zda doznal výraznější změny, nemohu nikde dohledat.. smajlík

Vzhledem k tomu,že se jedná o holuba SRN,tak je nutný také jejich standart.Možno nalézt na http.//w.w.w.deutscheschautaube.de/v levé tabulce je uveden STANDART.Myslím si,že i po počítačovém překladu se v tom orientovat lze.Kouťák

20.12.2014 12:09
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak pokračuji-0.1 posila ze SRN

20.12.2014 12:12
kouták

XXX.XXX.168.33

KRÁSNÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY A ŠŤASTNÝ ROK 2015 PŘEJE VŠEM Zdeněk FRANTA

25.12.2014 21:11
kouták

XXX.XXX.168.33

-tak ještě něco pro oko-Šampion ze speciálky

29.4.2017 19:51
tono

XXX.XXX.23.24

mysak napsal(a):

První vlaštovka, hnědá holubička a modrý pruhový možná štěpák na hnědou pokud to bude samec. Čtvrtá generace - otec F3 x matka NVH. Z pěti takovychto párů pouze dva holoubata z prvního hnízdění. Ale sezona teprve začala =to=.

29.4.2017 20:16
kouták

XXX.XXX.143.33

Tondo, krásnej kapráček a jsem zvědav jaký bude po přepeření.Musím také něco nafotit.Zdraví Zdeněk.

29.4.2017 22:40
tono

XXX.XXX.23.24

kouták napsal(a):
Tondo, krásnej kapráček a jsem zvědav jaký bude po přepeření.Musím také něco nafotit.Zdraví Zdeněk.

Ahoj Zdenku. Jo vypadá dobře, doufám že po čtvrtém křížení už by mohl vypadat skoro jako hotový NVH. Uvidím za dva tři týdny, až vyletí. Když se tady Juraj ptal na hnědé NVH, tak už jsem měl F1 odchované, ale nevěděl jsem, jak to dopadne dál. F2 se taky povedly, z třetím křížením to bylo horší, odchoval jsem jenom samce. Tak uvidíme, ty letošní už budu dávat dohromady a budou padat hnědí v obou pohlavích. Takže ty dva výletky nafotím někdy za měsíc a pak je tady hodím co na to povíš jako odborník. Měj se a ať se daří. Tonda.

JG 007

30.4.2017 13:16
JG 007

XXX.XXX.236.122

Dobrý den. Co myslíte co z tohoto páru může vypadnout za barvy ?

30.4.2017 13:57
tono

XXX.XXX.23.24

JG 007 napsal(a):
Dobrý den. Co myslíte co z tohoto páru může vypadnout za barvy ?

Pokud ten žlutý samec štěpí do černé pigmentace tak mohou vypadnout žlutí plaví a stříbřití v obou pohlavích a prakticky ve všech vzorcích =to=.

JG 007

30.4.2017 14:56
JG 007

XXX.XXX.236.122

Od té tmavé holubice matka byla také žlutá.

30.4.2017 17:38
kouták

XXX.XXX.143.33

JG 007 napsal(a):
Od té tmavé holubice matka byla také žlutá.

Šedohnědá holubice s okrem v hrudi do tohoto páru nepřinese žádné zbarvení, protože zbarvení holuba je plavé a plavé zbarvení je pohlavně vázané na holuba.Vzhledem k tomu, že původ holuba neznáte, tak jak uvedl "tono"může vypadnout cokoliv, ale dle mého bude vše plavé.Nerad diskutuji o věcech nejasných, protože vždy razím heslo, že "myslet znamená ho... vědět".Dle fotek, co jste uvedl zde na iFauně, už měl tento pár mít holoubata, tak si počkejte.Zdraví Kouťák.

1.5.2017 08:59
tono

XXX.XXX.23.24

kouták napsal(a):
Šedohnědá holubice s okrem v hrudi do tohoto páru nepřinese žádné zbarvení, protože zbarvení holuba je plavé a plavé zbarvení je pohlavně vázané na holuba.Vzhledem k tomu, že původ holuba neznáte, tak jak uvedl "tono"může vypadnout cokoliv, ale dle mého bude vše plavé.Nerad diskutuji o věcech nejasných, protože vždy razím heslo, že "myslet znamená ho... vědět".Dle fotek, co jste uvedl zde na iFauně, už měl tento pár mít holoubata, tak si počkejte.Zdraví Kouťák.

Trochu tomu dáme Zdeňku nějakou fazónu a vemem to od první věty: sříbřitá holubice(černá pigmentace) přinese do tohoto páru, pokud bude ten žlutě plavý holub(červeně popelavá pigmentace) štěpit do černé 25% stříbřitých holoubat samců, samec by pak přinesl dalších 25% stříbřitých samic. Pokud je ten holub čistokrevný a neštěpí, tak budou všechna holoubata žlutá a samci budou pak dále štěpit na černou pigmentaci po té stříbřité holubici. Plavé zbarvení není pohlavně vázané. Oba holubi jsou plaví takže holoubata budou taky plavá a tzn, že nevypadne žádné celobarevné holoubě ale jenom plavé( třeba bezpruhé, pruhové, kapraté ve všech verzích a v tmavém vzorku, jako je ta holubička). Záleží, jaký vzorek oba rodiče skrývají. Holub, jelikož je pruhový, tak může skrývat jenom vzorek bezpruhý, protože ten je v "žebříčku" nejníže. Holubička, jelikož je v tmavém vzorku, který je nejvýše v "žebřičku" plavé verze, může skrývat vzorky kapraté, pruhové, bezpruhé. Dále vezmeme fakt, že oba rodiče jsou ředění "d", to znamená, že budou padat holoubata jenom ředěná, tedy žlutě plavá a stříbřitá a nemohou vypadnout červeně plavá nebo modrá.Takže úplně cokoliv vypadnout nemůže, je to omezeno genofondem,.

1.5.2017 11:44
kouták

XXX.XXX.143.33

Tondo, máš z genetického hlediska samozřejmně pravdu, ale jak jsem již psal, tak nerad diskutuji o genetice, pokud neznám u rodičů několik generací předků.Je to to samé, jako když nyní ukáži podobný pár, kde rovněž předky neuvedu a budu se ptát, v jakém zbarvení bude odchov.Zatím odchovali 5 holoubat, které po nafocení zde předvedu.Zdraví Kouťák.

JG 007

1.5.2017 14:34
JG 007

XXX.XXX.236.122

Tento měsíc v Týništi mám v plánu Koupit 1 pár celobarevných žlutých NVH. Až budou mít oba páry holoubata abych je mohl propářit mezi sebou. S jedním párem němců toho moc neudělám nechci matlat sourozence dohromady.

1.5.2017 16:13
lupus4

XXX.XXX.1.251

mám v plánu Koupit 1 pár celobarevných žlutých NVH

S jedním párem němců toho moc neudělám

mno s dvěma páry taky ne

1.5.2017 17:38
Tom.13

XXX.XXX.103.246

Pane lopus4 nechápu proč do některých témat vůbec vstupujete. Připadá mi, že se vyžíváte v tom někoho kritizovat. Někdo prostě začíná a z holubů má radost a sám musí zjistit co je dobré a co ne!

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2017 19:40

JG 007 napsal(a):
Tento měsíc v Týništi mám v plánu Koupit 1 pár celobarevných žlutých NVH. Až budou mít oba páry holoubata abych je mohl propářit mezi sebou. S jedním párem němců toho moc neudělám nechci matlat sourozence dohromady.

Začít s jedním párem není vůbec žádný problém ba naopak...s jednoho párů jste schopny založit svoji první chovnou línii...priblizim Vám postup jak sem to dělal Ja...ze základního párů tj.1.1 čínských holubů bylo odchovano sedům mladých ktem sem dokoupil nepříbuzné 1.1 kdy zakládající holub chovu byl naparen na svoji dceru a zakládající holubice byla naparena na svojeho syna dokoupeny holub byl zapareny na potomka zakládajícího holuba chovu a tak samo byla i zaparena koupena holubice...tudíž mi vznikla chovná linie kde mužů kombinovat sestřenice bratratranec děda vnučka Stryc neteř atd. V rámci šlechtění stim samozřejmě musíte umět zacházet a Dane problematice rozumět...ale i k takovehlemu chovu je třeba MIT téhle chovných linii vice aby se získala i geneticka variabilita...ale i z dvěma páry se da slusbe zacit

JG 007

1.5.2017 22:56
JG 007

XXX.XXX.236.122

Příbuzenstvo mezi sebou pářit se zdá uhozeny
. Moje hlavní plemena jsou tippleři a pošťáci a u nich příbuzné nikdy mezi sebou nepářím. NVH jsem vzal kvůli tomu že vypadají zajímavě nikdy jsem je na vlastní oči nevyděl až v Týništi na burze tak jsem vzal párek a něco od nich nachovat.

2.5.2017 05:17

Pribuzenska plemenidba je tady snama odjakživa...když už stě zmínil ty postaky jak myslíte ze vznikaly (vznikají) různé ustálené závodní kmeny?

JG 007

2.5.2017 08:25
JG 007

XXX.XXX.236.122

O tom já vím. Já příbuzenskou plemenitbu nedělám.

2.5.2017 10:14

JG 007 napsal(a):
O tom já vím. Já příbuzenskou plemenitbu nedělám.

Ja vám ji taky nenutim jen sem vám nastínil ze i s dvěma páry to jde.

2.5.2017 10:52
stepka

XXX.XXX.225.10

Tak jestli nechce pán dělat příbuzenskou (což u holubů neznámého původu z trhu) je více než rozumné, tak na začátek bych doporučila min 3 páry(lépe 4). Pak možné kombinace na vytvoření nepříbuzného hejna 3 generací...
lehký nástin pro 3páry - pův. páry A, B, C, - Pgen., z jejich odchovů ponechat to nej a
pak F1 AxB, AxC, BxC libovolný počet párů,

F2 ABxC, ACxB, BCx A, opět libovolný počet odchovů a po tvrdé selekci buď novou krev (D) nebo už vzdálenou příbuzenskou...

pro Tom 13, tak jste si zakritizoval, ALE nic neporadil
tady se smí jen plácat po ramenou, nebo jak ? Diskuse je od slova diskutovat, že
lUpus, (ne lopus ) se vyjádřil lapidárně, jsme od něj zvyklí a asi neměl chuť se rozepisovat o něčem, co je vcelku jasné

A jelikož zadavatel zkušenosti s chovem holubů má, tak vaše poznámka o odrazování začátečníka je zcela vedle...

2.5.2017 13:29
lupus4

XXX.XXX.165.234

Ahoj stepi

nemusíš mne obhajovat, na to stačím sám a v tomto případě ani netřeba, každý ať si udělá obrázek sám...
Osobně si myslím (po zkušenostech Kouťáka), že s šaubama pán moc štěstí neudělá, jelikož je od tiplerů a PH jistě zvyklý na bezproblémové odchovy (ale třeba se pletu a bude mít kliku )
a zakládat xx párové hejno NVH asi ani nehodlá, takže tvůj rozpis na základ hejna je pro něho jen teorie. Zase ale by mohl pomoci opravdovému začátečníkovi (s jakýmko-li plemenem) jak si vytvořit slušné základní hejno. I když já osobně bych raději začal se 4 páry
Nakonec je třeba "oživí" krví PH a bude

hueský den VN.

PS. Zdenku, omlouvám se za zapleveleni tvého vlákna.

2.5.2017 13:53

stepka napsal(a):
Tak jestli nechce pán dělat příbuzenskou (což u holubů neznámého původu z trhu) je více než rozumné, tak na začátek bych doporučila min 3 páry(lépe 4). Pak možné kombinace na vytvoření nepříbuzného hejna 3 generací...
lehký nástin pro 3páry - pův. páry A, B, C, - Pgen., z jejich odchovů ponechat to nej a
pak F1 AxB, AxC, BxC libovolný počet párů,

F2 ABxC, ACxB, BCx A, opět libovolný počet odchovů a po tvrdé selekci buď novou krev (D) nebo už vzdálenou příbuzenskou...

pro Tom 13, tak jste si zakritizoval, ALE nic neporadil
tady se smí jen plácat po ramenou, nebo jak ? Diskuse je od slova diskutovat, že
lUpus, (ne lopus ) se vyjádřil lapidárně, jsme od něj zvyklí a asi neměl chuť se rozepisovat o něčem, co je vcelku jasné

A jelikož zadavatel zkušenosti s chovem holubů má, tak vaše poznámka o odrazování začátečníka je zcela vedle...

Vámi uvedené schéma by samozřejmě bylo nejlepší navíc tohle sem napsal i v mém příspěvků ze takových chovných linii je třeba mít vice (i když sem to nerozepsal tak podrobně jako vy ) nicméně pokud pan zamýšlí pouze nad dvěma páry tak se dřív nebo později k příbuzenské plemenidbe stejně dostane...

JG 007

4.5.2017 17:23
JG 007

XXX.XXX.236.122

U pošťáků jsem dal do páru bílého červeně stříkaného s modrou kapratou a vypad z toho kaštánek.

4.5.2017 19:00
jo012810

XXX.XXX.96.211

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vámi uvedené schéma by samozřejmě bylo nejlepší navíc tohle sem napsal i v mém příspěvků ze takových chovných linii je třeba mít vice (i když sem to nerozepsal tak podrobně jako vy ) nicméně pokud pan zamýšlí pouze nad dvěma páry tak se dřív nebo později k příbuzenské plemenidbe stejně dostane...

Pro chov holubů je třeba pracovat dlouhodobě a sledovat dlouhověkost, která se z chovů vytrácí...Jen málo chovatelů má v chovu holuby pěti a víceleté. Starý pan Hanák, chovatel PH) míval (a po něm jeho chráněnec Ing Šik) na holubníku běžně desetileté chovné a starší. Vždycky říkal, dokud mladí jej v chovu a závodech výrazně nepřekonají, mám se k čemu vracet...

4.5.2017 20:17

jo012810 napsal(a):
Pro chov holubů je třeba pracovat dlouhodobě a sledovat dlouhověkost, která se z chovů vytrácí...Jen málo chovatelů má v chovu holuby pěti a víceleté. Starý pan Hanák, chovatel PH) míval (a po něm jeho chráněnec Ing Šik) na holubníku běžně desetileté chovné a starší. Vždycky říkal, dokud mladí jej v chovu a závodech výrazně nepřekonají, mám se k čemu vracet...

Příteli Berane, můj zakládající holub když sem ho získal měl čtyři roky v chovu ho používám druhý rok tudíž má šest...Nedám na něho dopustit je to skvělý otec a výborný plemeník po kterém sem odchoval spoustu výborných jedinců...Proto má u mě jiste místo kde dozije.

Přidejte reakci

Přidat smajlík