Zdravím všechny holubáře a kdož tam nebyl, mám tady pár fotek. Výstava holubů pěkná, pěkné přehlídky, pěkní holubi. Jako barvičkáře mě však nadchli a zaujaly Modenky Triganino (evropská speciálka) v takových barevných kombinacích, že náročné barvopřísné oko českého holubáře jistě závidělo.
z rarit určitě zaujali temperamentní a drezúrovatelní staroněmečtí voláči hned z kraje vyšší haly, v základních barvách s mohutnými fouklými volaty... Narozdíl od římanů, kteří zde chyběli.
modrý pruhový staroněmecký voláč
stříbrný alias plnobarevně popelavý.. krása akorád, že jenom do sucha.
Triganino gazzi černá bělopruhá, krásné, řezané a čisté bílé pruhy, kde to ti Italové vzali?
gazzi červeně plavá bělopruhá... rámování je vidět. Stejně jako načervenalý obojek s leskem.
co to udělá s bronzovými pruhy, dáme-li místo černé jako podklad její dilute mutaci plnobarevně šedohnědou zvanou dun? Budou sírové.
Hmmm Wels, tak tam jsem se letos taky nepodíval. Moc pěkná fotoreportáž. Díky za fota karierů, ještě kdyby jsi mi přeložil ta doporučení z oceňováků. Přeju ti pohodový vánoce. P.
Pozdravujem. Azda genetický mág prepáči, že vstupujem do vlákna. Plemeno Triganino je chované aj na slovensku. Vyznačuje sa práve opálovou a bronzovou radou, čo dáva obrovskú variabilitu. Pri krížencoch farebných rázov obyčajne len odhadujem o čo ide. Neurčený farebný ráz- najprv ma napadlo atlasfarbing- ale tú prevážne sprevádza rozriedený faktor. Podla zosvetlenia modrej odhadujem depale stupeň a ten sa týka všetkého operenia. Ale na monitore na zlatopásavú príliš nevyzerá! Priložím fotky plemena z CV Nitra 2014.Ináč vo Welse vynikajúco obstali aj slovenskí chovatelia.Možno sa pochvália. J.Hrabal.