Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2018 14:48
Horsana

XXX.XXX.40.140

Llmkbck napsal(a):
Horsana o dva dni ma maly mesiac samozrejme neodvlecie ma. Som silnejsia, ale proste panikari. Okrem toho mame neprisposobiveho suseda jedneho s taznym zrebcom... nemá pre neho ani poriadnu ohradu. Nevyhnem sa mu nijak... takze potrebujem mat aspon ako taku istotu, ze sa mi nerozbehne inym smerom ako matka... totizto jeho absolutne nezaujima kde ma mamu... no a tej ohlavky sa boji. Skusala som to po dobrom aj po zlom uz. Zakazdym mu to spojim s dacim pozitivnym. Granulky dostal alebo sme ich viedli na pastvinu. A aj tak nic... no na mrkvu zatial moc nie je.

Panikári ? Akože keď ucíti tlak ? A čo pri tom robí ?

26.4.2018 20:01
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Horsana napsal(a):
Panikári ? Akože keď ucíti tlak ? A čo pri tom robí ?

V podstate aj pri nasadzovani ohlavky a ano ked uciti tlak tak si ide nohy dolamat. Aj som ho nechala padnut dozadu nech vie, ze pokial robi hluposti sam si robi zle a ked je pokojny tak je odmena, ale akoby to nevnimal.

26.4.2018 20:04
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Grandina napsal(a):
Děkujeme...si tak nějak ten život hledíme užít...ať je pak na kryplkáře na co vzpomínat :D Jo...Anička je úžasná...a vůbec to s náma nemá lehké...ale říká se, že dítě si rodiče vybírá...tak buď jí někdo zatajil informace o nás, aaa neeebooooo...a v tom případě, dobře jí tak :D.

Robite to sakra dobre sa mi zda... ja deti k jazdeniu tiez vediem, ale za nic sa nemozem zbavit strachu z toho, ze padnu atd... mozno je to tym, ze moja kobyla az taka sto percentná nie je... mozno je to mojim strachom. No kazdopadne na tom pracujeme raz by som chcela zit ako vy.

27.4.2018 10:17
Grandina

XXX.XXX.2.30

Llmkbck napsal(a):
Robite to sakra dobre sa mi zda... ja deti k jazdeniu tiez vediem, ale za nic sa nemozem zbavit strachu z toho, ze padnu atd... mozno je to tym, ze moja kobyla az taka sto percentná nie je... mozno je to mojim strachom. No kazdopadne na tom pracujeme raz by som chcela zit ako vy.

Ale ono to není o tom, že bych se nebála...bojím se...ale na druhou stranu si říkám, že jednou to stejně přijde a raději ať si nabije pusu na koních, než aby mi ji někde smetl zfetovanej blbeček v autě...
Poprvé jsem dovolila tatínkovi ji vzít ven bez mého dohledu...přišla mi zpráva...Neboj maminko, už jsme doma a žijeme...tomu zlému traktoru jsme utekli, takže Anče už umí i cválat a pak jsme šli ještě chvilku na jízdárnu...a moc teda cválat neumí :D Přiznám se, že moc moudrá jsem z toho nebyla...ale žijou...to je hlavní...
A pak mě tatínek označil u příspěvku, kde líčil, jak jim koně vyděsil traktor s těma megadlouhejma ramenama co dělá postřiky, a jak se koně rozběhli, Bejlíska s Aničkou se mu vytrhla a naprosto neovladatelně (měl ji na vodítku na ohlávce, které pochopitelně v tom zmatku pustil) se řítili přes příkop a po poli směrem domů...Roman s Ejtýskem už dávno stáli a Bejlíska prchala s Aničkou pryč...Tatíííí, já se bojíííím...co mám děláááát...Drž seeee, furt se drrrrržžžžž! Bejliska zastavila a Roman volá Aničko slééééz...slez, vezmi vodítko a pojďte sem...Ubrečená Anička dojde k tatínkovi a hrdě říká...Ty jo tatínku, jsem byla jak ta kombojka, že? :D
Když jsem je pustila podruhé bez dohledu, tak mi psal...
Hm...jako říkal jsem si, proč na tu Bejlu leze tak divně...jakože na ni skáče, místo aby lezla pěkně přes třmen...ale myslel jsem si, že kdo ví cos jí zase učila...tak jsem nad tím nějak nepřemýšlel...Když jsme klusali, tak jsem si říkal že fakt pěkně sedí..jak přilepená, ale zaboha jí nešlo vysedávat...po 40 minutách jsme dali přestávku a já si teprve všiml, že to celé jede bez třmenů...Můžeš mi sakra říct, proč nemá třmeny? Ehm...a můžeš mi sakra říct ty, proč bereš sedlo, které normálně vůbec nepoužíváme a nevezmeš to, na kterém běžně jezdí? :D :D
Ehm...vůbec si nejsem jistá, že je chci pustit ještě do třetice :D :D.

27.4.2018 10:24
Grandina

XXX.XXX.2.30

Llmkbck napsal(a):
V podstate aj pri nasadzovani ohlavky a ano ked uciti tlak tak si ide nohy dolamat. Aj som ho nechala padnut dozadu nech vie, ze pokial robi hluposti sam si robi zle a ked je pokojny tak je odmena, ale akoby to nevnimal.

Hele mi to děláme tak, že prostě v prostoru dáme ohlávku, vodítko a tlak...jen stejnoměrný tlak...Prcek jde do opozice, brání se...pořád držím ten stejný tlak...V okamžiku kdy byť jen o milimetr povolí, povolím taky...po chvilce opět tlak...opět se vzteká, opět povolí- zpravidla skočí dopředu-čímž povolí tlak...on velice rychle zjistí, že tlaku se jde zbavit...ale taky musí pochopit, že v okamžiku když on udělá vstřícný krok, tak má chvilku klid...takže opravdu chce to chvilku udělat pauzu bez tlaku...klidně půl minuty, minutu...Bude to chvilku trvat...prcek se bude tvářit že se raději zabije (proto to chce prostor) ale musíte vydržet ten tlak nijak nezvýšit a zároveň nepovolit dřív, než povolí on. Oni fakt nejsou blbí a rychle vyhodnotí, co je menší zlo :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2018 10:28

Grandina napsal(a):
Ale ono to není o tom, že bych se nebála...bojím se...ale na druhou stranu si říkám, že jednou to stejně přijde a raději ať si nabije pusu na koních, než aby mi ji někde smetl zfetovanej blbeček v autě...
Poprvé jsem dovolila tatínkovi ji vzít ven bez mého dohledu...přišla mi zpráva...Neboj maminko, už jsme doma a žijeme...tomu zlému traktoru jsme utekli, takže Anče už umí i cválat a pak jsme šli ještě chvilku na jízdárnu...a moc teda cválat neumí :D Přiznám se, že moc moudrá jsem z toho nebyla...ale žijou...to je hlavní...
A pak mě tatínek označil u příspěvku, kde líčil, jak jim koně vyděsil traktor s těma megadlouhejma ramenama co dělá postřiky, a jak se koně rozběhli, Bejlíska s Aničkou se mu vytrhla a naprosto neovladatelně (měl ji na vodítku na ohlávce, které pochopitelně v tom zmatku pustil) se řítili přes příkop a po poli směrem domů...Roman s Ejtýskem už dávno stáli a Bejlíska prchala s Aničkou pryč...Tatíííí, já se bojíííím...co mám děláááát...Drž seeee, furt se drrrrržžžžž! Bejliska zastavila a Roman volá Aničko slééééz...slez, vezmi vodítko a pojďte sem...Ubrečená Anička dojde k tatínkovi a hrdě říká...Ty jo tatínku, jsem byla jak ta kombojka, že? :D
Když jsem je pustila podruhé bez dohledu, tak mi psal...
Hm...jako říkal jsem si, proč na tu Bejlu leze tak divně...jakože na ni skáče, místo aby lezla pěkně přes třmen...ale myslel jsem si, že kdo ví cos jí zase učila...tak jsem nad tím nějak nepřemýšlel...Když jsme klusali, tak jsem si říkal že fakt pěkně sedí..jak přilepená, ale zaboha jí nešlo vysedávat...po 40 minutách jsme dali přestávku a já si teprve všiml, že to celé jede bez třmenů...Můžeš mi sakra říct, proč nemá třmeny? Ehm...a můžeš mi sakra říct ty, proč bereš sedlo, které normálně vůbec nepoužíváme a nevezmeš to, na kterém běžně jezdí? :D :D
Ehm...vůbec si nejsem jistá, že je chci pustit ještě do třetice :D :D.

aneb chlapský bezstarostný přístup... ale jak bude dítko zocelené!

27.4.2018 19:55
Horsana

XXX.XXX.40.140

Grandina napsal(a):
Hele mi to děláme tak, že prostě v prostoru dáme ohlávku, vodítko a tlak...jen stejnoměrný tlak...Prcek jde do opozice, brání se...pořád držím ten stejný tlak...V okamžiku kdy byť jen o milimetr povolí, povolím taky...po chvilce opět tlak...opět se vzteká, opět povolí- zpravidla skočí dopředu-čímž povolí tlak...on velice rychle zjistí, že tlaku se jde zbavit...ale taky musí pochopit, že v okamžiku když on udělá vstřícný krok, tak má chvilku klid...takže opravdu chce to chvilku udělat pauzu bez tlaku...klidně půl minuty, minutu...Bude to chvilku trvat...prcek se bude tvářit že se raději zabije (proto to chce prostor) ale musíte vydržet ten tlak nijak nezvýšit a zároveň nepovolit dřív, než povolí on. Oni fakt nejsou blbí a rychle vyhodnotí, co je menší zlo :).

Ja to robím tak, že škrabkám a prikladám ohlávku a potom ju proste pretiahnem cez čumák- na návyk používam vždy takú, čo sa zapína na přezku, nie takú, ktorá sa musí preťahovať cez uši.

Úbohé koníky učím už od útleho detstva aj na mrkvičku, kľudne strúhanú a tak proste nejako si to nechajú nasadiť a je kľud, hádam si ani nepamätám, že by niektorý išiel proti, alebo aby trebalo nejaký tlak, aplikované na 5 ks hucule a jeden paintLini mix.

To vodenie už je potom nasledovanie mňa a mrkvišky, zároveň sa tak učia, že keď ja zastanem, tak zastanú aj oni, zrejme kvôli tomu ani jeden z menovaných netuším, že by ma mohli odvliecť, kedykoľvek by si zmysleli.

27.4.2018 20:54
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Fuha Grandima. Chcela by som tvoje nervy. Ale ste super. Tak u nas tato moc nejazdi. Momentalne ani nema na kom. A ja som ta uatrachana mama co sa boji o decko na kazdom kroku. ale ucim sa byt bezstarostnejsia. Snad to raz pojde. No a to a ohlavkou som skusala 7 dnibv kuse. Hned aom povolila aj vydrzala tlak. Ale on ma problem uz ked mu ju nasadim. Boji sa jej. No ale nic. Dame to.

27.4.2018 20:55
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Horsana, skusim to este aj takto. Dakujem vam baby za rady. Zajtra idem na to.

Neregistrovaný uživatel

28.4.2018 17:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No a mě to s tou mrkví tady nevěřili. Hříbátko jsem naučil cumlat osminku jablíčka a jak se mi to vyplatilo.Nasazování ohlávky jsme dali "levou zadní".Na všechno máme hromadu času a žádný stresy.Ohlávku jsem mu jenom ukazoval když se po mě válel brouček a pak nasazování bylo téměř bez povšimnutí.Prostě jsem ho chodil mazlit a nějak mu to asi přišlo docela normální s tou ohlávkou asi.Ustupování a další výchova byla svěřena zkušené osobě, protože po mě by se to hříbě válelo dál i teď a hlavně potřebovali aby běhal v budoucnu dostihy a ne se válel po majiteli.

28.4.2018 21:26
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No a mě to s tou mrkví tady nevěřili. Hříbátko jsem naučil cumlat osminku jablíčka a jak se mi to vyplatilo.Nasazování ohlávky jsme dali "levou zadní".Na všechno máme hromadu času a žádný stresy.Ohlávku jsem mu jenom ukazoval když se po mě válel brouček a pak nasazování bylo téměř bez povšimnutí.Prostě jsem ho chodil mazlit a nějak mu to asi přišlo docela normální s tou ohlávkou asi.Ustupování a další výchova byla svěřena zkušené osobě, protože po mě by se to hříbě válelo dál i teď a hlavně potřebovali aby běhal v budoucnu dostihy a ne se válel po majiteli.

Od prveho dna to tak robim. Hladim ho necha sa vsade. Vymazleny je az az aj s ohavkou ho hladim a aj tak

Neregistrovaný uživatel

28.4.2018 23:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Llmkbck napsal(a):
Od prveho dna to tak robim. Hladim ho necha sa vsade. Vymazleny je az az aj s ohavkou ho hladim a aj tak

Když to já právě měl tu ohlávku jen jako vedlejší produkt toho mazlení.Priorita pro mě byla ho rozmazlit a prostě takový malý andílek to byl. Kolikrát na mě i usnul v boxu.Ale s tou ohlávkou to trvalo tak tři týdny než jsem mu jí nasadil.

1.5.2018 14:34
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Dakujem pekne vsetkym, dnes dva dni pre dovrsenim 5 tyzdnov sme boli na prvej prechadzke na voditku. Krpec posluchal. Dakujem vsetkym za drahocenne rady.

1.5.2018 17:22
Horsana

XXX.XXX.40.140

Llmkbck napsal(a):
Dakujem pekne vsetkym, dnes dva dni pre dovrsenim 5 tyzdnov sme boli na prvej prechadzke na voditku. Krpec posluchal. Dakujem vsetkym za drahocenne rady.

No super a aké to bolo ? :).

2.5.2018 15:51
Llmkbck

XXX.XXX.234.206

Zo zaciatku strasne. Maly robil bordel, hadzal sa na chrbat, ale teraz už je to super. Ide krasne aj od mamky pekne sa vodi. Ako asi by som ho este nevzala s maminho chrbta, ma silu obrovsku, ale aj to pride. Chcela som sa este opytat, ked sa hra pobehuje a vyhadzuje na voditku. Zatrhnut mu to alebo nechat nech sa vysalie?

2.5.2018 18:18
Horsana

XXX.XXX.40.140

Llmkbck napsal(a):
Zo zaciatku strasne. Maly robil bordel, hadzal sa na chrbat, ale teraz už je to super. Ide krasne aj od mamky pekne sa vodi. Ako asi by som ho este nevzala s maminho chrbta, ma silu obrovsku, ale aj to pride. Chcela som sa este opytat, ked sa hra pobehuje a vyhadzuje na voditku. Zatrhnut mu to alebo nechat nech sa vysalie?

Len ho upokojiť, alebo niečím zaujať, zvykať na povel STOJ, ideálne nech sa vyšalí pred tým, ako pôjde na vodítku.

2.5.2018 20:54
Llmkbck

XXX.XXX.234.206

Myslela som si. Dakujem.

3.5.2018 19:01
Žofi

XXX.XXX.80.55

Krásné hříbátka, dámy!
Každá taková nová dušička mě vždycky nabíjí energií a zároveň klidem, že je vše, jak má být. T

Posílám aktuální foto miminka

3.5.2018 20:55
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Jejooo. Krasne rastiete.

3.5.2018 22:39
lenacia

XXX.XXX.168.82

vám se to všem rodí :D a moje kobyla trčí už 2 týdny u hřebce a ne a ne říjit :D Přepište brožury, pokud máte Sáru interval mezi říjí je v domovské stáji 15-21 dní, u hřebce přes 30 a pořád nic

3.5.2018 23:25
Horsana

XXX.XXX.40.140

My sme takíto :)

lenacia - je dosť teplo + transport, cudzie prostredie a stres.

3.5.2018 23:26
Horsana

XXX.XXX.40.140

Žofi napsal(a):
Krásné hříbátka, dámy!
Každá taková nová dušička mě vždycky nabíjí energií a zároveň klidem, že je vše, jak má být. T

Posílám aktuální foto miminka

Ňuňák ňuňavý :).

3.5.2018 23:41
lenacia

XXX.XXX.168.82

Horsana napsal(a):
My sme takíto :)

lenacia - je dosť teplo + transport, cudzie prostredie a stres.

mno jo... ale štve mě to :D Veterinář jí dělal sono minulý čtvrtek, to měla folikul necelé 3cm veliký, vycházelo to tak na polovinu tohoto týdne, v pátek v 8 ráno ji budou zkoušet, tak snad UŽ!

3.5.2018 23:44
Žofi

XXX.XXX.80.55

Horsano máte malého krásného! Roste nám to před očima

4.5.2018 00:16
Horsana

XXX.XXX.40.140

Žofi napsal(a):
Horsano máte malého krásného! Roste nám to před očima

Dík, on je úplne úžasný, smelý, chytrý a miluje ľudí a pozornosť :)

A už v rannom veku sa naučil demolovať vedrá, z čoho som veľmi šťastná :D

Zajtra idem dojednať odvoz, aby už nemusel byť toľko v boxe zavretý a to ešte len bude fešák, keď bude žiť vonku, ešte toooľko vecí musí objaviť, ňuniak :).

4.5.2018 06:55
Žofi

XXX.XXX.80.55

S inteligentním hříbětem aspoň nebude nuda, ale nervy . Mě malá nervuje slušně už nyní - sama si pochoduje, kde nemá, takže musím uklidňovat nervózní kobylu a zároveň s ní nahánět malou po všech čertech a to se jedná jen o krátkou cestičku ze stáje na pastvu a zpět. Madam je ale spokojená, že prozkoumala “kus” světa :).

4.5.2018 08:38
lenacia

XXX.XXX.205.245

Tak po dnešku Sáru oficiálně přejmenovám na žlutou "passy"... Nejenom že po hřebci suverénně kope, ale tentokrát přední nohou vyrazila proti mě a trefila mě přímo do holeně.

4.5.2018 09:04
Horsana

XXX.XXX.40.140

lenacia napsal(a):
Tak po dnešku Sáru oficiálně přejmenovám na žlutou "passy"... Nejenom že po hřebci suverénně kope, ale tentokrát přední nohou vyrazila proti mě a trefila mě přímo do holeně.

Nuž, aj kobyla má právo si vybrať, kto ju obskočí...

4.5.2018 09:38
lenacia

XXX.XXX.205.245

Horsana napsal(a):
Nuž, aj kobyla má právo si vybrať, kto ju obskočí...

to má blbý, je tam 14 dní, dala sem za ustájení už 3000, - a nevzdám to.

5.5.2018 09:49
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Zas jedna blba otazka odo mna... je normalne, ze 4 tyzdnovemu zrebcekovi zostupili semenniky a skace s potavenym pipikom na mamu? Samozrejme viem, ze tym nic neurobi(zatial) ale je to ok?

5.5.2018 13:49
Horsana

XXX.XXX.40.140

Llmkbck napsal(a):
Zas jedna blba otazka odo mna... je normalne, ze 4 tyzdnovemu zrebcekovi zostupili semenniky a skace s potavenym pipikom na mamu? Samozrejme viem, ze tym nic neurobi(zatial) ale je to ok?

Je to veľký chlap :)

Áno, je to možné, aj môjmu malému tam už niečo ovísa, sú také žrebčeky, čo takto trápia svoje úbohé matky :D.

7.5.2018 20:29

Tak už i u nás ve stáji - kobylka kamarádky to malé včera po osmé večer konečně vyprdla na svět smajlík Jestli bude malé povahově podobné mamce, tak je na světě o jednoho hodného a ochotného koně více. Mamka je dobrák od srdce, jak moc dokáže být opatrná na velmi malé děti (ale i třeba na psy, kteří se rozhodli servat se na nevhodném místě - akorát pod jejím břichem) jsem ještě neviděla.

7.5.2018 21:47
Horsana

XXX.XXX.40.140

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak už i u nás ve stáji - kobylka kamarádky to malé včera po osmé večer konečně vyprdla na svět smajlík Jestli bude malé povahově podobné mamce, tak je na světě o jednoho hodného a ochotného koně více. Mamka je dobrák od srdce, jak moc dokáže být opatrná na velmi malé děti (ale i třeba na psy, kteří se rozhodli servat se na nevhodném místě - akorát pod jejím břichem) jsem ještě neviděla.

Krásna matka i mimčo, po kom je strakatá ?

7.5.2018 22:11

Horsana napsal(a):
Krásna matka i mimčo, po kom je strakatá ?

Mrně je po tomto hřebci: http://rancnavyhlidce.cz/chovni-hrebci/pepsi-skippin-scotch/

A na jednom boku má skvrnku jako blesk smajlík Takovou skvrnu jsem ještě neviděla - ale já přišla do styku jen s pár strakoši.

8.5.2018 21:06
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Nadherne obe a ked este aj dpbracky... skvele.

8.5.2018 21:27
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Horsana napsal(a):
Je to veľký chlap :)

Áno, je to možné, aj môjmu malému tam už niečo ovísa, sú také žrebčeky, čo takto trápia svoje úbohé matky :D.

No skvele:-D mimochodom... pripravujete zriebatka nejak na odstav? Alebo to riesite naraz az pride cas? Kamoska uz teraz nwchava zrieba 7 tyzdnove na hodinku na dve s jednym zrebcom, kym onq ide na vychadzku na mame.

10.5.2018 14:55
Grandina

XXX.XXX.24.67

Llmkbck napsal(a):
No skvele:-D mimochodom... pripravujete zriebatka nejak na odstav? Alebo to riesite naraz az pride cas? Kamoska uz teraz nwchava zrieba 7 tyzdnove na hodinku na dve s jednym zrebcom, kym onq ide na vychadzku na mame.

Náš je taky víc na mámě než na zemi.

10.5.2018 14:57
Grandina

XXX.XXX.24.67

Holky dokdy je normální že hřibě žere kobylaky?

10.5.2018 16:12
lenacia

XXX.XXX.205.245

fakt vám všem závidím, ta moje je už přes 20 dní u hřebce, v pondělí dostala injekci, ale stejnak marn snaha.

10.5.2018 20:26
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Grandina napsal(a):
Náš je taky víc na mámě než na zemi.

Och. Super. Tak nie sme jedina sialena rodinka. Mlady si zacina dovolovat a skusat co moze. Dnes pri cisteni kopyt skusal. Zatial sme si vzdy vyjasnili kto diktuje pravidla, ale s malym sa budem asi musiet castejsie a viac zaoberat lebo jakmile ma cas premyslat a nudit sa tak vystraja. Dnes som mame ccela dopriiat hodinku na pastvine bez neho, lebo napriek tomu, ze dostava vitaminy mineraly, seno ad libidum aj jadro mi chudne. Furt jej ceca mlieko... no a mlady preakocil zo stoja 110 ohradu za nou...

11.5.2018 13:02
anekapace

XXX.XXX.49.20

U nás vše v pořádku, už začíná lehce pracovat vemínko. Trošku jsem se při tom zjištění orosila, jakože se opravdu něco děje a porod se pomalu ale jistě blíží, ale stále převládá pocit nadšení a moc se těším.

11.5.2018 16:55
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

anekapace napsal(a):
U nás vše v pořádku, už začíná lehce pracovat vemínko. Trošku jsem se při tom zjištění orosila, jakože se opravdu něco děje a porod se pomalu ale jistě blíží, ale stále převládá pocit nadšení a moc se těším.

Super. Uz som si myslela, ze sme si vsetky "odrodili" drzim palce. U nas sa kamosovi narodilo. Mala Zafira ma tyzden.

11.5.2018 17:02
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Poradte baby. Cim krmite kobyly v obdobi laktacie? Moja ma seno ad libidum, k tomu dostava tri krat denne 3 l kvalitnych granul pre laktujuce kobyly. V nich su obsiahnute vsetky vit a min ktore potrebuje+sladovy kvet. Pastvina teraz zial neprichadza do uvahy. Napriek tomu mi kobyla chudne pred ocami. Uz ju ani nejazdim. Mam este zvysit davku granul?. Vet tvrdi, ze jedina cesta by bola brat jej maleho a davat mu aj sunar lebo proste vytvara prilis vela mlieka a jej telo to nezvlada. Kobyla ma 20 rokov. Ak ste daktora uz mala takyto problem prosim napiste ako sa to riesilo u vas.

11.5.2018 17:24
anekapace

XXX.XXX.85.120

Asi bych zkusila přidat lněné semínko, slunečnici, nějaký kvalitní olej... Jádro možná.
Ještě nemám zcela představu, jak moc je potřeba laktující kobyly krmit, ale podle diskuzí na fb to může být docela velký objem.

11.5.2018 17:32
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

anekapace napsal(a):
Asi bych zkusila přidat lněné semínko, slunečnici, nějaký kvalitní olej... Jádro možná.
Ještě nemám zcela představu, jak moc je potřeba laktující kobyly krmit, ale podle diskuzí na fb to může být docela velký objem.

Dakujem Prave, ze gramulky pozostavaju z lucerkoveho sena, jacmen, ovos, kukurica, lanove semiacka slnecnica tiez. Okrem toho ten sladovy kvet. Vsetko som to prebrala a nastavila s ktmovinarom a potom mi to vyrobili. Mam o nu dost strach... odcervena je. Zdravotne je na tom tiez ok... tak uz neviem co ine by som jej dala.

12.5.2018 15:46
Horsana

XXX.XXX.234.168

krmenie laktujúcich kobýl je aktuálna táma, veľa závisí na pastve a sene, no zo statkových krmív plnohodnotnú kd ťááááážko preťažko, hrala som ca s výživárskym programom a celkom mi padala sánka, tie nároky sú enormné s siahla by som po komerčných krmivách, ale nie nejaké šmejdáčiny. Som na tablete a žiaľ v nemocnici, takže ti nemôžem vyrátať kd.

12.5.2018 22:38
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Horsana napsal(a):
krmenie laktujúcich kobýl je aktuálna táma, veľa závisí na pastve a sene, no zo statkových krmív plnohodnotnú kd ťááááážko preťažko, hrala som ca s výživárskym programom a celkom mi padala sánka, tie nároky sú enormné s siahla by som po komerčných krmivách, ale nie nejaké šmejdáčiny. Som na tablete a žiaľ v nemocnici, takže ti nemôžem vyrátať kd.

Ohh, co sa ti stalo? Dakujem. V pondelok pride zverolekar. Pozrie sa jej na zuby aj ked neverim, ze by to bol problem. No pre istotu... praveze pastva ziadna. Nemam ju teraz kam dat. Dostava iba seno a vecerne prechadzky. Vtedy sa pasie hodinku a pol...skore uzdravenie zelam a dakujem.

12.5.2018 22:42
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Dnes sme boli na dlhsej prechadzke aj s 6 tyzdnovym zasrankom. Zly zly zly kon.

13.5.2018 09:31

Horsana napsal(a):

Oujé-copak je?
A máte s sebou asistenční zvíře? Garoníka?smajlík

13.5.2018 11:19
Horsana

XXX.XXX.234.246

O vaječník menej
Mama mi dáva k telefonu psov #laugh.

13.5.2018 11:56

Safra. Jistě nebylo zbytí. Ještěže jde o párovÿ orgán, ona příroda základy jistí víc než anxiosní obsedantní pat.
Heke, víte, že nemocnice musí asistenční zvíře povolit?smajlík

13.5.2018 21:18
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Horsana napsal(a):
O vaječník menej
Mama mi dáva k telefonu psov #laugh.

Skore uzdravenie zelam

Neregistrovaný uživatel

13.5.2018 23:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Taky přeji brzké uzdravení.smajlík

14.5.2018 10:23
Horsana

XXX.XXX.234.167

Dik moc :).

14.5.2018 11:53

Horsano, též vám přeji brzké uzdravení.

16.5.2018 18:39
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Horsana napsal(a):

Nakoniec bol problem so zubami. Dnes jej ich spravili boli strasne. Dufam, ze teraz uz bude vsetko ok. Si uz ok?

16.5.2018 22:10
Horsana

XXX.XXX.40.140

Llmkbck napsal(a):
Nakoniec bol problem so zubami. Dnes jej ich spravili boli strasne. Dufam, ze teraz uz bude vsetko ok. Si uz ok?

Fíha a koľko má ona rokov ?
No ak by to bolo len chrupom, tak fajn.

Už som doma, boľavá a unavená, ale doma :).

17.5.2018 04:26

Horsana napsal(a):

Vítejte zpět, už bude jen líp a líp Pečovatelé o zvěř už raporty podali, po zásluhách pochváleni a pokáráni, žvížátka přivítala, nehody napráskala?smajlík

17.5.2018 12:09
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Horsana napsal(a):

To som rada, ze si doma. Uz sa len doliecit a oddychnut. Doma to pojde rychlo. No ona je dakedy spred 10 rokov dovezena z madarska od nejakeho "obchodnika" papiere sice k disp mam ale ja madarom neverim v tomto. Vacsina z nich su podvodnici. Podla papierov ma 20, ale kludne to moze byt aj 25 ako poznam madarov... No, veru mala ich hrozne. Hlavne zadne. A ja hlupa som si myalela, ze ked ma chut do jedla a vela je, tak budi zuby ok... no uz bude snad dobre.

17.5.2018 12:24
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Horsana napsal(a):

A tu je starenka moja. Minulu jesen. A zrebec od ktoreho je maly a samozrejme krpec. Som zvedava na koho sa poda. Zatial to vyzera, ze farbou po mamke aj keď par bielych chlpov mal ked sa narodil, zatial je hnedy a aj novu srst ma hnedu. No aj tak sa mi viac na otca podoba

17.5.2018 12:25
Horsana

XXX.XXX.40.140

Llmkbck napsal(a):
To som rada, ze si doma. Uz sa len doliecit a oddychnut. Doma to pojde rychlo. No ona je dakedy spred 10 rokov dovezena z madarska od nejakeho "obchodnika" papiere sice k disp mam ale ja madarom neverim v tomto. Vacsina z nich su podvodnici. Podla papierov ma 20, ale kludne to moze byt aj 25 ako poznam madarov... No, veru mala ich hrozne. Hlavne zadne. A ja hlupa som si myalela, ze ked ma chut do jedla a vela je, tak budi zuby ok... no uz bude snad dobre.

Aháááááá, ja som si myslela, že ona má tak 10 rokov max.

Tak to sa jej veľmi uľavilo teraz, musí byť rada, len jej treba teraz zubára dopriať pravidelne, aspoň to skontrolovať, držím palce :).

17.5.2018 13:22
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Horsana napsal(a):
Aháááááá, ja som si myslela, že ona má tak 10 rokov max.

Tak to sa jej veľmi uľavilo teraz, musí byť rada, len jej treba teraz zubára dopriať pravidelne, aspoň to skontrolovať, držím palce :).

Dakujeme. No ono doteraz tu ziaden zubar neexistoval. Proste vsetko to chodilo bud z BA alebo z KE za fakt horibilne sumy kedze si preplacali aj cestu. (Zijem 15 km od madarskych htanic takze vsetko je odtialto vzdialene asi tak 300 km. Ja ako zaciatocnik som pred tym ani netusila ze take nieco existuje. Rok mame novych zverolekárov na okoli. Mladi, maju vsetko co potrebujeme od RTG, sono a robia aj zuby, takze uz to bude určite pravidelna kontrola.

17.5.2018 13:28
Horsana

XXX.XXX.40.140

Inak super kobylka, tak solídne pôsobí, mám rada také kone :).

17.5.2018 15:02
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Horsana napsal(a):
Inak super kobylka, tak solídne pôsobí, mám rada také kone :).

Je uzasna ale vet katastrofa.4 ju skusali ockovat krv odobrat. Proste hrozne. A ked sa rozbehne uz ju ani pánboh nezastavi, ale zas nenechala ma ani raz spadnut

19.5.2018 12:22
anekapace

XXX.XXX.49.20

Zítra 300.tý den. Vemínko pracuje. Podle informací z Napajedel rodila třikrát na termín, třikrát dřív. Takže se začínám pomalu psychicky (ne hroutit) připravovat, že budeme rodit dřív.
S vetkou konzultuji, včera u nás byla utrácet otráveného psa (výmaračku majitelky Bílé). Už vím, jak vypadá agónie...:(

Těšíme se na radostnější časy.

Horsano, přeji ať jsi brzy při síle! A šetři se, mucule neutečou.

19.5.2018 14:40
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dík, šetrím sa, dnes som bola pozrieť Dášku a malého, so šoférom.

No a čím bol pes otrávený ? To je mi ľúto :(

K blížiacemu sa pôrodu želám pevné nervy :).

19.5.2018 17:02
Llmkbck

XXX.XXX.110.3

Horsana napsal(a):
Pán Apríl osobne :).

Nadherny. Krasne mohutny zrebcek.

Neregistrovaný uživatel

19.5.2018 17:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Horsana napsal(a):

Všechny hříbátka jsou roztomilá, ale tenhle je teda opravdu něco nádherného.Podle mého laického názoru jsou tedy hříbátka hucula snad nejkrásnější vůbec.

19.5.2018 17:26
Horsana

XXX.XXX.40.140

Llmkbck napsal(a):
Nadherny. Krasne mohutny zrebcek.

Fakt ?

Mne sa zdá, že je to malý záprdok, akurát ten krk že má taký hrubší :D
Zajtra bude mať mesiac, tak hádam ešte porastie a zmohutnie.

19.5.2018 17:29
Horsana

XXX.XXX.40.140

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Všechny hříbátka jsou roztomilá, ale tenhle je teda opravdu něco nádherného.Podle mého laického názoru jsou tedy hříbátka hucula snad nejkrásnější vůbec.

19.5.2018 21:08
Grandina

XXX.XXX.2.30

Horsana napsal(a):
Fakt ?

Mne sa zdá, že je to malý záprdok, akurát ten krk že má taký hrubší :D
Zajtra bude mať mesiac, tak hádam ešte porastie a zmohutnie.

Horsano hodně zdravíčka přeji...
Prý záprdek...ty jo je luxusní...kus koniska !

19.5.2018 21:15
Horsana

XXX.XXX.40.140

Grandina napsal(a):
Horsano hodně zdravíčka přeji...
Prý záprdek...ty jo je luxusní...kus koniska !

Dík :)

No, malému krkatému sa ešte musím pár týždňov vyhýbať, aby mi neupravil brušnú stenu, ale tak to už nejako zvládneme. Už má aj prezývku - Krky :D

Mojím favoritom je aj tak váš najvychovanejší ponýšek :).

19.5.2018 21:42
Grandina

XXX.XXX.2.30

Horsana napsal(a):

No, malému krkatému sa ešte musím pár týždňov vyhýbať, aby mi neupravil brušnú stenu, ale tak to už nejako zvládneme. Už má aj prezývku - Krky :D

Mojím favoritom je aj tak váš najvychovanejší ponýšek :).

Hm..malej hajzlík to je... :D
Pořádá na nás nálety...záškodník :D
A dědovi zadupal záhonky :D
Ale docela řešíme barvu :D Hádáme se zda bude černý, nebo šiml :D.

19.5.2018 21:59
Horsana

XXX.XXX.40.140

Grandina napsal(a):
Hm..malej hajzlík to je... :D
Pořádá na nás nálety...záškodník :D
A dědovi zadupal záhonky :D
Ale docela řešíme barvu :D Hádáme se zda bude černý, nebo šiml :D.

Je extraňuňu a myslím, že to je jasný šimlík :).

19.5.2018 21:59
saola

XXX.XXX.255.17

Horsana napsal(a):

Ten je parádní, má krk jak velkej hřebec

A pořád je kudrnka - na zadku je to hezky vidět.

Gratuluji, krásné zvíře

19.5.2018 22:03
Horsana

XXX.XXX.40.140

saola napsal(a):
Ten je parádní, má krk jak velkej hřebec

A pořád je kudrnka - na zadku je to hezky vidět.

Gratuluji, krásné zvíře

On je zlatý, už sa teším, ako spolu objavíme okolité lúky a lesy :).

12.6.2018 20:07
Grandina

XXX.XXX.69.92

Ahojky...tak poslušně hlásím, že orienťák zdárně za námi. Nakonec teda nějakých 17 km...3,32 hod a 21 z 36. Malej šlapal jak hodinky a Myslím, že jsme ostudu neudělali.

12.6.2018 20:48

Chudinka, vždyť je v té ohradě scíplej, uštvali žíbátko! smajlík
Šikovní vy, malá je s Bejlískou úplně kentaur-kasmajlík.

12.6.2018 21:09
Grandina

XXX.XXX.69.92

Chudinka, vždyť je v té ohradě scíplej, uštvali žíbátko! smajlík
Šikovní vy, malá je s Bejlískou úplně kentaur-kasmajlík.

.

12.6.2018 21:12
Grandina

XXX.XXX.69.92

.

12.6.2018 21:13
Grandina

XXX.XXX.69.92

Fajn...tak.mi zase zmizel celý text...

12.6.2018 21:15
Grandina

XXX.XXX.69.92

Fajn...tak.mi zase zmizel celý text...

13.6.2018 12:30
Horsana

XXX.XXX.40.140

Malý je božský a veďla tých obrovských koní- to sú nádherné fotky!

No, debilka čo nerešpektuje ohradník mám tiež a momentálne zvažujem jeho predaj, lebo to sa už fakt nedá. Musíte žíbatko dobre vytýrať teraz, lebo potom to bude už len horšie a horšie, môj je dvojročný a majstrom únikov je asi rok. Ale skutočným majstrom, ktorý podlezie čokoľvek. Hriva mu v tom výrazne pomáha, tak ho možno snáď aj oholím, alebo čo :/ Je to ten fľakatý pííp.

Matky prepáčia môj otrasný slovník, dúfam.

13.6.2018 13:14
Grandina

XXX.XXX.2.30

Horsana napsal(a):
Malý je božský a veďla tých obrovských koní- to sú nádherné fotky!

No, debilka čo nerešpektuje ohradník mám tiež a momentálne zvažujem jeho predaj, lebo to sa už fakt nedá. Musíte žíbatko dobre vytýrať teraz, lebo potom to bude už len horšie a horšie, môj je dvojročný a majstrom únikov je asi rok. Ale skutočným majstrom, ktorý podlezie čokoľvek. Hriva mu v tom výrazne pomáha, tak ho možno snáď aj oholím, alebo čo :/ Je to ten fľakatý pííp.

Matky prepáčia môj otrasný slovník, dúfam.

Horsana nepropadej panice...Grandík mi tohle dělal taky...regulerně opřenej prsama o kopající ohradník, viděla jsem jak mu při impulzech škubou svaly a pásl se za ohradou...Když to nešlo prolézt, tak o prorval, když to nešlo prorvat, tak to skočil...Dlouho jsme řešili, že to kope málo...prdlačky...šlahy jak sviňa...osobní zkušenost, když jsem podlézala a jeblo mě to zad...ležela jsem paralyzovaná na zemi a nemohla se zvednout...trefilo mě to přímo na páteř...pak mě ještě pár hodin jemně brnělo...Teď je mu 13 a za poslední asi 3 roky to udělal snad 2x...takže doufám, že už to máme za sebou :D.

13.6.2018 14:20
Horsana

XXX.XXX.40.140

Grandina napsal(a):
Horsana nepropadej panice...Grandík mi tohle dělal taky...regulerně opřenej prsama o kopající ohradník, viděla jsem jak mu při impulzech škubou svaly a pásl se za ohradou...Když to nešlo prolézt, tak o prorval, když to nešlo prorvat, tak to skočil...Dlouho jsme řešili, že to kope málo...prdlačky...šlahy jak sviňa...osobní zkušenost, když jsem podlézala a jeblo mě to zad...ležela jsem paralyzovaná na zemi a nemohla se zvednout...trefilo mě to přímo na páteř...pak mě ještě pár hodin jemně brnělo...Teď je mu 13 a za poslední asi 3 roky to udělal snad 2x...takže doufám, že už to máme za sebou :D.

Identická skúsenosť pri mojom podliezaní, u nás okorenená faktom, že spodná vrstva je na určitej ploche tvorená ostnatým drôtom :D

Mucula využíva tie isté techniky.

Maďari by ho možno vzali, ale iba ako žrebca, lenže on je na fotkách tak odporný a škaredý, že to sa celkom isto nestane :D

No, uvidíme, ešte mu to môžem omotať okolo hlavy a tak zapnúť :D

Najlepšie by bolo, keby si ho vzali tí Maďari a bol by pokoj !

13.6.2018 15:22

Možná byste flekatému mohla ucedit pár informací o Kapustovcích. Už mají kým orat?smajlík

13.6.2018 21:31
Horsana

XXX.XXX.40.140

Možná byste flekatému mohla ucedit pár informací o Kapustovcích. Už mají kým orat?smajlík

Od tej chvíle, čo som písala chovateľom že bude na predaj čuší v ohradníku ako pena :D.

23.12.2018 12:18
Grandina

XXX.XXX.87.152

Ahojky...tak jak vám to roste ? 🙂 Náš prcek je suprovní...šikovný a přes původní úvahu ze půjde z domů, když to není ta objednaná bílá kobylka, to vypadá, že zůstane 🙂

23.12.2018 13:07
Horsana

XXX.XXX.40.140

Ako to, že nevidím príspevok od Grandiny ?

A čo maličkí, trošku vyrástli, že ? :D

23.12.2018 13:25
Grandina

XXX.XXX.87.152

Horsana napsal(a):
Ako to, že nevidím príspevok od Grandiny ?

A čo maličkí, trošku vyrástli, že ? :D

Jakpak to, že nevidíš? 😲

23.12.2018 14:45
Horsana

XXX.XXX.40.140

Grandina napsal(a):
Jakpak to, že nevidíš? 😲

Páč jsem blb :D

Už vidím, maličký teda ostáva a nevyšimlatí, či áno?

Apríl už je zajednaný na predaj do Maďarska, aktuálne foto nemám, ale vyzerá ako taká hurka :D

23.12.2018 16:49
Grandina

XXX.XXX.87.152

Horsana napsal(a):
Páč jsem blb :D

Už vidím, maličký teda ostáva a nevyšimlatí, či áno?

Apríl už je zajednaný na predaj do Maďarska, aktuálne foto nemám, ale vyzerá ako taká hurka :D

Já nevím....jakože kolem huby má takovou stříbrnou barvu...ale..takovou fakt zvláštní. Jako většinou typují že bude černý...komisař mi ho zapsal jako černého hnědáka ...ale napred se zeptal co tan chci...zda šimka, vranika, nebo hnědáka....že Bůhví co z něj bude 😂

Přidejte reakci

Přidat smajlík