Uživatel s deaktivovaným účtem

canka
napsal(a):
Já jsem proti cirkusům,takže opravdu nesleduji,kdo ke komu jak patří....
Jenže to je naprosto stejné, jako byste na základě informací o jedné množírně prohlásila všechny chovatele za zběsilou sběř toužící jen po zisku

canka
napsal(a):
Ono ve finále kolikrát se mají ty zvířata lépe jak v ZOO kde tupě chodí podel plotu/skel. Protože jsem byla v zázemí těch největších a poznala ten chod tak vím že se tam netýrají ani šelmy ani koně ani jiná.
Praga-Kopecký byl ostuda co vím snad skončil. Dělal špatné jméno a Majitelé byli na zaměstnance hrubý hnusný a docházelo tam i k fyzickému násilí. Vím že měli špatné vztahy i s jinými cirkusy což o něčem svědčí. Tehdy mě to odradilo od dalších nových poznání. Chodila jsem pak už jen do Jo Joo a pak se střední už na to nebyl čas. A jsem ráda že jsem v Prosinci 2020 potkala na krámu nebohého Jaromíra Joo v plné síle. to byla a je legenda a bude tu moc chybět.
Další ostudou je třeba Aleš kde jsem ze zvířat pocit stresu opravdu měla.
Mě cirkusy nevadí a je potřeba rozlišovat dobrý od špatného nikoliv to házet do jednoho pytle. Zvířata v cirkusech jsou generace v cirkusech. Rodí tam a dožívají jsou to členové rodin. To je můj názor.
Novela zákona proti týrání zakázala třeba volnoletectví papoušků což je už opravdu výsměch. Za chvilku se nenatočí bez odrého plátna ani tři oříšky pro popelku protože koně nebude lze použít. Zmizí z hradu sokolnictví atd... A to je ta nová novela. Je to opět jen bič na lidi který něco umí se zvířaty a zvířata se mají pohádkově protože se tím majitelé živí. Ale ty upravdoví množitelé a trýznitelé budou vysmátý. Koukejte co padají za tresty to je výsměch pouze podmínky a pokuty. Veronika Egerová je taky zatím vysmátá. Zmrzačené hříbě co darovala na pokraji smrti chce ted zpět a opět je to na soudu. A všude najednou jakou má k němu vazbu ale že ho nechala chcípat v bolestech se nevidí. Takto moc milovala VE malého Jaspera
https://www.youtube.com/watch?v=LxLFugFjHJk

napsal(a):
Ono ve finále kolikrát se mají ty zvířata lépe jak v ZOO kde tupě chodí podel plotu/skel. Protože jsem byla v zázemí těch největších a poznala ten chod tak vím že se tam netýrají ani šelmy ani koně ani jiná.
Praga-Kopecký byl ostuda co vím snad skončil. Dělal špatné jméno a Majitelé byli na zaměstnance hrubý hnusný a docházelo tam i k fyzickému násilí. Vím že měli špatné vztahy i s jinými cirkusy což o něčem svědčí. Tehdy mě to odradilo od dalších nových poznání. Chodila jsem pak už jen do Jo Joo a pak se střední už na to nebyl čas. A jsem ráda že jsem v Prosinci 2020 potkala na krámu nebohého Jaromíra Joo v plné síle. to byla a je legenda a bude tu moc chybět.
Další ostudou je třeba Aleš kde jsem ze zvířat pocit stresu opravdu měla.
Mě cirkusy nevadí a je potřeba rozlišovat dobrý od špatného nikoliv to házet do jednoho pytle. Zvířata v cirkusech jsou generace v cirkusech. Rodí tam a dožívají jsou to členové rodin. To je můj názor.
Novela zákona proti týrání zakázala třeba volnoletectví papoušků což je už opravdu výsměch. Za chvilku se nenatočí bez odrého plátna ani tři oříšky pro popelku protože koně nebude lze použít. Zmizí z hradu sokolnictví atd... A to je ta nová novela. Je to opět jen bič na lidi který něco umí se zvířaty a zvířata se mají pohádkově protože se tím majitelé živí. Ale ty upravdoví množitelé a trýznitelé budou vysmátý. Koukejte co padají za tresty to je výsměch pouze podmínky a pokuty. Veronika Egerová je taky zatím vysmátá. Zmrzačené hříbě co darovala na pokraji smrti chce ted zpět a opět je to na soudu. A všude najednou jakou má k němu vazbu ale že ho nechala chcípat v bolestech se nevidí. Takto moc milovala VE malého Jaspera
https://www.youtube.com/watch?v=LxLFugFjHJk
Když jsem byla dítě, přišlo mi normální, že koně chodí do ohrady bez vody a přístřešku. Přišlo mi úplně normální vybírat si oblíbené sedlo na jakéhokoliv koně a udržovali mě v přesvědčení že všechny sedla sedi všem. Taky mi přišlo normální jezdit na vychrtle kobyle, protože starší holky říkaly že jinak dobře nenasvali.
Chci tím říct, že když je člověk dítě, nevidí všechno špatně, co se kolem děje, dělají to starší kamarádi, dělají to dospělí, přijde jim to správně.
Do cirkusu jsem nikdy nechodila, za život jsem byla možná tak jednou jako hodně malá holka. Nicméně neumím si z principu věci představit spokojené koně nonstop v boxech nebo na cestách, s pohybem v mikro výběhu nebo v manezi. Neznám etologii šelem, do rozebrání jejich chovu se proto nepouštím, nicméně to, že koně jsou zvyklí na přepravu a život jaký vedou neznamená, že je nutné správný. Pes si taky zvykne na život v kotci, ale je to pak šťastný pes?
Co se týče egerove, líbí se mi jak se bijete do prsou kolik toho o kauze nevíte, ale sama jste osobně nehnula prstem abyste nějakému koní pomohla. Sdílet příspěvky na fb je jedna věc, fyzicky jít a jednat druhá. Nehledě na to že sama máte máslo na hlavě, ale dobře se ukazuje na jiné...
napsal(a):
Když jsem byla dítě, přišlo mi normální, že koně chodí do ohrady bez vody a přístřešku. Přišlo mi úplně normální vybírat si oblíbené sedlo na jakéhokoliv koně a udržovali mě v přesvědčení že všechny sedla sedi všem. Taky mi přišlo normální jezdit na vychrtle kobyle, protože starší holky říkaly že jinak dobře nenasvali.
Chci tím říct, že když je člověk dítě, nevidí všechno špatně, co se kolem děje, dělají to starší kamarádi, dělají to dospělí, přijde jim to správně.
Do cirkusu jsem nikdy nechodila, za život jsem byla možná tak jednou jako hodně malá holka. Nicméně neumím si z principu věci představit spokojené koně nonstop v boxech nebo na cestách, s pohybem v mikro výběhu nebo v manezi. Neznám etologii šelem, do rozebrání jejich chovu se proto nepouštím, nicméně to, že koně jsou zvyklí na přepravu a život jaký vedou neznamená, že je nutné správný. Pes si taky zvykne na život v kotci, ale je to pak šťastný pes?
Co se týče egerove, líbí se mi jak se bijete do prsou kolik toho o kauze nevíte, ale sama jste osobně nehnula prstem abyste nějakému koní pomohla. Sdílet příspěvky na fb je jedna věc, fyzicky jít a jednat druhá. Nehledě na to že sama máte máslo na hlavě, ale dobře se ukazuje na jiné...
Skvěle napsáno
canka
napsal(a):
Nejste sama, jsem stejně "mimo". Člověk slyší ve zprávách jméno, něco o šelmách a netuší, že takových lidí stejného jména a zálib je více. Taky nemám potřebu si zrovna o tomhle něco zjišťovat a detailně prozkoumávat jména účastníků a jejich vztahy v té či oné kauze.

Dotaz
napsal(a):
Nejste sama, jsem stejně "mimo". Člověk slyší ve zprávách jméno, něco o šelmách a netuší, že takových lidí stejného jména a zálib je více. Taky nemám potřebu si zrovna o tomhle něco zjišťovat a detailně prozkoumávat jména účastníků a jejich vztahy v té či oné kauze.
Bez emocí a stručně - klan Berousků zahrnuje čtyři nebo pět Berousků a tenhle byl poněkud černá ovce rodiny.. Jinak si nedělám iluze, že se podobně nenakládá s více zvířaty, tohle byl jen nejkřiklavější a nejprovařenější případ ( nalezli při kontrole i těla našich chráněných zvířat před preparací) 🤐
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.162
napsal(a):
Bez emocí a stručně - klan Berousků zahrnuje čtyři nebo pět Berousků a tenhle byl poněkud černá ovce rodiny.. Jinak si nedělám iluze, že se podobně nenakládá s více zvířaty, tohle byl jen nejkřiklavější a nejprovařenější případ ( nalezli při kontrole i těla našich chráněných zvířat před preparací) 🤐
V čem je špatný telo mrtvyho tygra co musel byt uspan zuzitkovat misto spaleni v kafine? Ja v tom problem nevidim. Chov tygru na kuzi zuby a maso se fakt nevyplaci nedelejte si iluze zr by na tomhle vydelaval. A jestli skupoval stara zvirata a nemocna od chovatelů a jinych cirkusu mel je v nakym tom zooparciku a kdyz na to doslo byly uspany a zuzitkovany v čem presne je problem? Nikdy se neprokazalo ze by zvirata choval ci zabíjel na tohle. Proc asi. Protoze to neni rentabilni. A ze tak zuzitkoval tu zver no tak to udelal aby nebyl exht prodelejcnej. Neni to o nic horsi nez metvyho kone rozporcovat psum. Nebo sežrat nutrii.
Jinak v x cirkusech jsem byla at jako mlada nebo i ted dospěla. Ne vse se mi libilo ale. Ze zvirata se majitelu nebala a naopak se k nim lisala a mela je rada sem videla ve vsech cirkusech. At selmy nebo kone. Kone ze nemaj pohyb? Sportak 23h box a pak trenink je na tkm dle vas líp nez cirkusovej kun co ma tu hodinku pohybu a aspoň malej vybeh? A kontakt s kamosi. Jako fakt?
Ano selmy by mely mit vetsi prostor ale. Obri vybeh v zoo kde celej den stejne lezi a cumi (cest tem co se to snazi zpestřit) nebo cirkusu kde teda. Lezi na mensim prostoru ale maj zabavu v podobe vycviku a interakce s ostatnima no. Ideal to neni. Ale. Kdyz zapatrate do minulosti jak se domestikovali kone nebo psi... No tak holt ted to lidi zkousej se selmama a dalšíma. Je to normalni proces co bohuzrl nebude hotovej za 10 let. Špatný to neni. Naopak. Vzhledem k rozpinani lidstva maj vetsi sanci ta zvířata co se chovají doma nebo je pokus je domestikovat. Takze ja naopak tomuhle fandim. A kdo ne mel by vypustit vsecky svy zvirata do prirody protoze jejich predci byly stejne zneuzivany jako z jejich pphledu dnes ta "divoka" zvirata.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V čem je špatný telo mrtvyho tygra co musel byt uspan zuzitkovat misto spaleni v kafine? Ja v tom problem nevidim. Chov tygru na kuzi zuby a maso se fakt nevyplaci nedelejte si iluze zr by na tomhle vydelaval. A jestli skupoval stara zvirata a nemocna od chovatelů a jinych cirkusu mel je v nakym tom zooparciku a kdyz na to doslo byly uspany a zuzitkovany v čem presne je problem? Nikdy se neprokazalo ze by zvirata choval ci zabíjel na tohle. Proc asi. Protoze to neni rentabilni. A ze tak zuzitkoval tu zver no tak to udelal aby nebyl exht prodelejcnej. Neni to o nic horsi nez metvyho kone rozporcovat psum. Nebo sežrat nutrii.
Jinak v x cirkusech jsem byla at jako mlada nebo i ted dospěla. Ne vse se mi libilo ale. Ze zvirata se majitelu nebala a naopak se k nim lisala a mela je rada sem videla ve vsech cirkusech. At selmy nebo kone. Kone ze nemaj pohyb? Sportak 23h box a pak trenink je na tkm dle vas líp nez cirkusovej kun co ma tu hodinku pohybu a aspoň malej vybeh? A kontakt s kamosi. Jako fakt?
Ano selmy by mely mit vetsi prostor ale. Obri vybeh v zoo kde celej den stejne lezi a cumi (cest tem co se to snazi zpestřit) nebo cirkusu kde teda. Lezi na mensim prostoru ale maj zabavu v podobe vycviku a interakce s ostatnima no. Ideal to neni. Ale. Kdyz zapatrate do minulosti jak se domestikovali kone nebo psi... No tak holt ted to lidi zkousej se selmama a dalšíma. Je to normalni proces co bohuzrl nebude hotovej za 10 let. Špatný to neni. Naopak. Vzhledem k rozpinani lidstva maj vetsi sanci ta zvířata co se chovají doma nebo je pokus je domestikovat. Takze ja naopak tomuhle fandim. A kdo ne mel by vypustit vsecky svy zvirata do prirody protoze jejich predci byly stejne zneuzivany jako z jejich pphledu dnes ta "divoka" zvirata.
Tím, že si neumím z principu představit spokojeně koně nonstop v boxech, to platí taky pro sporťáky, kteří znudene klkaji celý den na boxe. Ale zde byla řeč o cirkusech - není to ideální, ale protože to jde dělat ještě hůř, tak to nevadí? To je trochu blbý, říkat si že se vlastně mají dobře, když jinde by se mohli mít hůř...

Oni se ti exoti v zajetí zhusta dožívají v plném zdraví vyššího věku než v přírodě. Cosi to vypovídá o životní pohodě, i když jsou zavření v klícce. I to umírání je celkem fajnové, když si vezmete, že jakmile nevyskočí na podstavec, tak je někdo picne. V přírodě takový predátor může umírat skutečně velmi dlouho na vyhladovění. Co se děje s těmi zvířaty po smrti je mi srdečně lhostejno, pokud umřou smysluplným způsobem, netrpí u toho, netrpí předtím. Pakliže se bude majitel starat o zvíře jak náleží (tj. aby životnost zvířete byla co nejdelší), nevadí mi zvíře v cirkusu. V akvárku. Ve velkochovu....

Nechali je dospět do roku života a šli pod nůž - tomu bych spokojený život neříkal, to byla prostě jen cílená výkrmna, aspoň dle oficiálních informací.

napsal(a):
Nechali je dospět do roku života a šli pod nůž - tomu bych spokojený život neříkal, to byla prostě jen cílená výkrmna, aspoň dle oficiálních informací.
..pro spoluobčany, kteří konzumují maso šelem- tygrů, protože tradice....(tradiční čínská medicína)
Jestli to nebylo rentabilní leithan , proč by se s tím crcal, když to bylo mimo zákon, což musel vědět.

napsal(a):
Ani to nepovažuji za špatně, pokud se zvířata měla slušně. Nelíbí se mi klecovky na slepice, kde jsou slepice ve stresu, nelíbí se mi neřešené záněty u dojnic ani vylámané zobáky u hus ve velkovýkrmnách, stejně tak prasnice v kotcích nebo prasata, která neunesou vlastní nohy. Ale nejsem všeobecně proti výkrmovému (či jinému velko-) chovu, dobře se to dá dělat i bez zrůdných praktik, a zajistit spokojenost zvířatům lze také, pochopitelně ale dokud bude jediné kritérium fufeň, tak jsme nahraní, a vždycky to někdo bude pro fufně dělat spíš na výkon než na pohodu (a nadto se zjistilo, že když ty dojnice mohou zajít na dojicí stroj kdy jim se chce, tak se toho nadojí víc...).
Ani chov tygrů na maso nebo na kůže nebo whatever mi nepřijde vůbec hrozný, pokud se během života ta zvířata mají dobře, nejsou ve stresu (např. z malých prostor nebo brzkého odstavu, nemožnosti socializace, atd.), porazí se bez utrpení. Prostě běžný masný nebo kožešinový průmysl. Kdo je obětí toho průmyslu je přeci uplně jedno (naopak fajn, že to neloví v přírodě, ale pěstují si to z domácích odchovů). Pokud budou podmínky přizpůsobené zvířeti, budou se i ty stříbrné lištičky na farmě mít dobře :-)

Šlo zřejmě o desítky zvířat, takže bych se slušných podmínek pro ně neobával,ale to vás to zřejmě netrápí? Ti tygři byli doslova a do písmene chováni na náhradní díly, nic jiného
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109
napsal(a):
Šlo zřejmě o desítky zvířat, takže bych se slušných podmínek pro ně neobával,ale to vás to zřejmě netrápí? Ti tygři byli doslova a do písmene chováni na náhradní díly, nic jiného
U krav to nevadi a u tygru v domacim chovu jo? Nevidim rozdil. Do chovnejch programu ani do prirody by stejne nesli a pokud je netyrali byli na tom furt fajn.

Věčně tu brečíte nad množírnami psů a koček, nad zanedbanými koňmi, a tygrů se to netýká? Ti nemají nárok na slušné zacházení?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U krav to nevadi a u tygru v domacim chovu jo? Nevidim rozdil. Do chovnejch programu ani do prirody by stejne nesli a pokud je netyrali byli na tom furt fajn.
Já teda rozdíl vidím. Všechny poddruhy tygra patří mezi ohrožené. Ti mladí, odchovaní na maso, se mohli dostat jinam a podílet se na rozmnožení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109
napsal(a):
Já teda rozdíl vidím. Všechny poddruhy tygra patří mezi ohrožené. Ti mladí, odchovaní na maso, se mohli dostat jinam a podílet se na rozmnožení.
Mladi. Vy vite proc umreli jak byli zabiti a ze bylo fakt mladi)? Hon na carodejnice neudela objektivni reportáž.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109
napsal(a):
Kdyby to bylo az tak silene ohrozene nebude mozne ho koupit za par desitek tisic. A do domaciho chovu.
napsal(a):
Jen za předpokladu, že jsou čistokrevní; kříženec více poddruhů je z hlediska chovu fakticky bezcenný.
Čistokrevný tygr nestojí pár desítek tisíc a jen tak ho do domácího chovu nikdo nesežene. V hobby chovech bývají právě většinou ti kříženci.

Jen OT: vesměs k Buggyry příspěvku,
k těm podmínkám chovu : kožešinová zvířat, zájem chovu- teda kožich , "vypelichaný" ho nikdo chtít nebude, takže nějaký výběh nepřipadá v úvahu....
slepice je ve stresu i ve volném chovu, protože je jich tam víc, než je taková slepice schopna uznat za "svoje hejno"- etologie.
Záněty u dojnic? a neřešené....proč by si zvyšovali buněčné elementy v mléce? a snižovali výkupní třídu? Je trend mít dlouhověký skot, protože největší laktce je na až cca 5 otelení.
Prasnice v kotcích...myslíte v kleci, ano je v kleci, ale jen asi tuším 21 dní, co kojí- jsou už i jiné zádržné systémy aby nezalehla sele, pak se stěhuje na jiné oddělení a tak pořád dokola.
Myslím, že i dobře míněné volání po lepších podmínkách pro zvířata ve velkochovu
se nemusí nutně pojit s lepším životem zvířat.

napsal(a):
Já tam nebyla, takže nevím, v jakých byla ta zvířata podmínkách. Jen říkám, že pokud se ta zvířata měla dobře a mohla naplňovat svoje potřeby tak, aby nebyla ve stresu, byla poražena utrpení nezpůsobujícím způsobem, pak nemám problém. Zvíře jako zvíře.
Pokud ta zvířata byla v nevyhovujících podmínkách, byla týrána, trpěla, potom si provozovatel takového zařízení zaslouží stejné zacházení, nic víc, nic méně.

Jen doplním Varaxi: Tito tygři, stejně jako třeba bílí tygři v Lbc nebo tygři v cirkusech, neměli s největší pravděpodobností chovný potenciál. Pro rozmnožení přírodních populací je nutné udržovat poddruhy tygra oddělené, geneticky čisté. Sestavit chovný pár nějakého poddruhu z nepříbuzných jedinců tak, aby potomstvo bylo přínosné, a pomohlo rozšířit genetickou základnu poddruhu, je dneska velká věda.
Tyto směsky bohužel nejsou nikterak zajímavé, proto ty tygry na chov nechtějí přijímat ani ZOO, jsou to vyhozené peníze. Získat tygra s původní genetickou výbavou z čisté chovné linie určitého poddruhu nestojí peníze. Taková zvířata totiž nemají vyčíslitelnou hodnotu. Takového tygra si už dneska žádný cirkus nekoupí...
To je vlastně stejný příběh jako proč jsme se pokoušeli zachránit za miliony severního bílého nosorožce, a odmítali jsme ho křížit s populací jižního bílého, který má životaschopnou populaci.
napsal(a):
Jen OT: vesměs k Buggyry příspěvku,
k těm podmínkám chovu : kožešinová zvířat, zájem chovu- teda kožich , "vypelichaný" ho nikdo chtít nebude, takže nějaký výběh nepřipadá v úvahu....
slepice je ve stresu i ve volném chovu, protože je jich tam víc, než je taková slepice schopna uznat za "svoje hejno"- etologie.
Záněty u dojnic? a neřešené....proč by si zvyšovali buněčné elementy v mléce? a snižovali výkupní třídu? Je trend mít dlouhověký skot, protože největší laktce je na až cca 5 otelení.
Prasnice v kotcích...myslíte v kleci, ano je v kleci, ale jen asi tuším 21 dní, co kojí- jsou už i jiné zádržné systémy aby nezalehla sele, pak se stěhuje na jiné oddělení a tak pořád dokola.
Myslím, že i dobře míněné volání po lepších podmínkách pro zvířata ve velkochovu
se nemusí nutně pojit s lepším životem zvířat.
Aj 21 dní je priveľa. Koľko z tých prasníc žije celoživotne na roštoch, alebo na betóne bez poriadnej podstieľky? V živote nikdy neuvidia denné svetlo, len umelé v hale. To naozaj budeme obhajovať prasnicu oddelenú od mládať, lebo ich môže zaľahnúť?
Koľko z tých dojníc za život zažije voľný pohyb niekde na pastvinách? Prečo sa to v zahraničí dá - DE, BE, AT, prečo tam chovajú aj dojnice veľkú časť roka vonku?
Ja viem, do noriem sa dá schovať všeličo, ale to neznamená, že je to správne, že je to v poriadku a že sa tým zvieratám nedá nejako pomôcť. A nemám na mysli pomoc typu "obohatená klietka".

verun: samozřejmě souhlas. Vše, co zlepší welfare je
Co jsem napsala, byly jen příklady, některé určitě zastaralé.

Arbora
napsal(a):
Aj 21 dní je priveľa. Koľko z tých prasníc žije celoživotne na roštoch, alebo na betóne bez poriadnej podstieľky? V živote nikdy neuvidia denné svetlo, len umelé v hale. To naozaj budeme obhajovať prasnicu oddelenú od mládať, lebo ich môže zaľahnúť?
Koľko z tých dojníc za život zažije voľný pohyb niekde na pastvinách? Prečo sa to v zahraničí dá - DE, BE, AT, prečo tam chovajú aj dojnice veľkú časť roka vonku?
Ja viem, do noriem sa dá schovať všeličo, ale to neznamená, že je to správne, že je to v poriadku a že sa tým zvieratám nedá nejako pomôcť. A nemám na mysli pomoc typu "obohatená klietka".
Je to hodně o penezích. Srovnejte cenu obyč a bio hovězího - já ho třeba kupuju, ale většina asi sáhne po levnějším.
napsal(a):
Je to hodně o penezích. Srovnejte cenu obyč a bio hovězího - já ho třeba kupuju, ale většina asi sáhne po levnějším.
Bio sa nerovná zvieratá vonku. Bio má cenu akú má, pretože musí byť bio všetko - od kŕmenia po spracovanie. Už len ten nákup bio krmiva sa predraží, potom logicky musí mať výsledný produkt vyššiu cenu. Koľko družstiev má pozemky, ale nemá na nich zvieratá, len plodiny. V lepšom prípade aspoň pokrýva aspoň vlastnú potrebu. U nás v obci roky fungovalo družstvo s dobytkom, ktorý sa pásol po okolí, udržiavali záplavové lúky. Potom prišli normy, dobytok sa zavrel do maštale a už nikdy sa do výbehov nedostal. A ľuďom to príde v poriadku. Preto volajú na špinavé kone vo výbehoch ochranárov, lebo už naozaj nevedia, že zvieratá môžu byť vonku a že im je tam lepšie, než v teplej maštali.

Mě to zaujalo, tak jsem se koukla, a zrovna u masného skotu by se podle tohoto mělo rovnat bio a zvířata venku https://www.lovime.bio/poznat-bio/chov-zvirat-v-ekologickem-zemedelstvi/ Jinak máte pravdu, seno s eko certifikátem se prodává dráž než normální seno (a přitom technologie výroby je zrovna v našich oblastech identická Bude to taky tím, jaká administrativa se skrývá za získáním nálepky "eko".
Viem si predstaviť, že chovateľov bio prasiat odradí už len toto. "Krmiva z vlastní zemědělské produkce činí minimálně 20 %, pokud to není možné, musí být bio krmivo vyprodukováno v tomtéž regionu." Už len to, že trvá dva roky, kým sa môže pôda používať pre eko výrobu, je škrt cez rozpočet.
Hnojenie a postreky sú tiež obmedzené.
https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/farming/organic-farming/organic-production-and-products_sk
Ak si dobre pamätám, tak pri registrácii poľnohospodára ako "eko" je prvé tri roky kontrola každoročne, potom s menšou frekvenciou. Ale už je to pár rokov, čo som sa o to zaujímala, je možné, že sa legislatíva zmenila.

Krávy už nejsou v kravínech přivázané dávno, to že se nemůžou pást je z důvodu, že zem. družstva nemají půdu, to co mají možná stačí na krmnou základnu na rok a určitě hodně musí dokoupit nebo vyměnit, další důvod je výkup mléka a kolísání složek v mléce při pastvě(kráva je vesměs krmena celoročně pokud možno stejně, s ohledem na laktaci v mezidobí), pase se vesměs zástavový skot, skot bez tržní produkce mléka, skot na dobytčí jednotky, extenzivní výkrm. Ono to tak jednoduché není- dáme krávy ven, ale pak vám mlékárna nevykoupí mléko nebo dá srážky, protože nemáte tučnost a.t.d. (berte to jako příklad )
Je to o půdě , ekonomice, zpracovatelským průmyslu, koupěschopnosti obyvatelstva a.t.d. Já to neobhajuju, jen je třeba říct-nastínit- i druhou stránku, proč to v mnohých případech nejde nebo jde, ale jen částečně- kompromis.
To naozaj budeme obhajovať prasnicu oddelenú od mládať, lebo ich môže zaľahnúť?
no bohužel je to realita, vybírám náhodně hned první článek...a přihřeju si polívčičku, naše semestrální práce z jednoho předmětu, za kterou jsme dostaly s kolegyní 2-, nebo dokonce 3, která visí na stránkách katedry, obhajoba u zkoušky z chovu prasat, zadání znělo - dvě budovy 36x70.
https://katedry.czu.cz/storage/5252_projektvzor.pdf
https://www.naschov.cz/vyssi-produkce-selat-na-prasnici-je-krok-spravnym-smerem/
Bio = seno plesnivé tak, že si musíte vziať respirátor, slama čierna, mmm, vďaka, neprosím.
Cirkus Aleš - niečo katastrofálne, poník s kolikou ešte vystupoval, keď sme k nemu prišli, keď ho doviedli, sedela na ňom priviazaná opica, personál nejaké bezzubé socky, šelmy a opice stereotypie všetkého druhu, ťavy olysalé, proste trauma jak sfiňa.
Cirkus neviemužaký - ťava zožrala lano, nikto nevie ako a kedy, kedy žrala, pila, s.rala, hlavne že mala ťaviatko, že niečo nie je ok si všimli, keď prestala dávať mlieko a ťaviatko začalo húkať, vydáva to zvuky ako lodná siréna, takže to chápem, že keď už nemohli spať láskavo sa dostavili, matka ťava to už ale vzdala a ja ju chápem.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/134472706/virtualni-vystava.php
zaujalo neb jsme vloni nikde nebyli - tak je to taková "divná" přehlídka, ale proč by vlastně ne (ale má to spoustu ALE)
Pipilota
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/134472706/virtualni-vystava.php
zaujalo neb jsme vloni nikde nebyli - tak je to taková "divná" přehlídka, ale proč by vlastně ne (ale má to spoustu ALE)
není to oficiální výstava, resp. npovažuje se za svod jako takový... je to spíš takové vyzkoušení si. Líbí se mi, že tam chtějí fotky v postoji, takže to vlastně může být i naučné v tomto pohledu na věc. osobně právě registruji Sáru i Tianku.
Já vím, že Google překladač, ale ten text je jak podivný román, co zahrnuje i pedofilii, nejde nesdílet.
Zdravý, velký podstatný a nádherný černohnědý fríský valach z roku 2012, který je skvělý na stezkách, na kterých může každý jezdit. Má úžasný rodokmen! Je to nejsladší, klidný, poslušný, zkušený, mimořádně spolehlivý, důvěryhodný a klidně smýšlející kůň. Skončil jsem pod sedlem jako drezura, Trail, Jumping, Hunter Pleasure, volný rodinný kůň a také zábavný vytrvalostní kůň. Vždy se o svou osobu postará, ať už je v sedle nebo na zemi. Navarro je milující, něžný a nikdy nepostoupí z místa. Mohou na něm jezdit děti nebo dokonce i vaše babička. Je ztělesněním toho, čím by měl být Fríský. Jsme tak zamilovaní do tohoto úžasného něžného obra. Navarro je na stezkách naprosto dokonalý a strávil s námi roky na koni. Má nejen mozek, ale také spoustu zkušeností. Není to citlivý typ. Pokud jezdec ztratí třmeny nebo se dostane z rovnováhy, Navarro se okamžitě zastaví. Není to reaktivní kůň a nechá vás s ním udělat cokoli. Můžete ho vzít na pláž lesem. Ve svém klusu má vyvážené krásné prodloužení. Jeho cval je neuvěřitelný. Pokud nevíte, jak cvalem, Navarro vás NAUČÍ! Dokáže prakticky cval na místě. Jeho začátky jsou snadné; můžete je udělat bez rukou, bez sedla, pravděpodobně byste to mohli udělat i pozpátku ... Je v bezpečí pro začátečníky, ale stále má talent na drezúru. Je to nejlepší všude kolem koně a buduje vaši sebevědomí. Navarro je 162 CM a 1200 liber. Zdravý a připravený na zčervenání svým novým majitelem. Řídila ho dokonce moje 9letá dívka. Dodává se se všemi papíry a zdravotními záznamy. Velmi milý a laskavý kůň, který je vždy veselý. Je 100% zdravý, bez koliky, bez kulhání, nemocí, zranění nebo vlastní viny. Dodává se s volným sedlem, dalším příslušenstvím a všemi papíry.
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3744436/elegantni-9lety-frisky-valach/
Co je tohle za chudáčka?? 5- ti letý quarter? Vypadá jak hubený 2- letý hříbátko
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/136198668/prodam-quater-horse.php
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.120
canka
napsal(a):
Co je tohle za chudáčka?? 5- ti letý quarter? Vypadá jak hubený 2- letý hříbátko
Zakladem je asi převažující gen plnase. A blbej odchov
canka
napsal(a):
Chudák,ten nedostal nažrat od odstavu ,ne?
Prý drobnějšího rámce ,ach jo ,podražený je výstižnější
Takového mrzáčka a 70tisíc

a to sedlo jak na něm trčí
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/136110159/slovensky-teplokrevnik-nemecko.php
Kobyla 20 let. Po zranění střídavě kulhá, nejspíše arthróza, ale skutečný důvod neznámý...
Vhodná jen pro opravdu zkušeného jezdce... A eště náchylná k nachlazení a kašli
Prodej protože se upřednostnila rodina...
za 30 tisíc.
Kobyla sice krásná na fotkách, ale nějak mi to nepřijde jako super kauf.

Me se kobyla líbí.Hezke fotky a kupujici zda se,nic netají

Já nerozumím tomu, proč ti lidé uvádějí důvod prodeje. Proč mají pocit, že to kupce bude zajímat? Natož takovýhle důvod...

Má bílé chlupy na kohoutku, hodně nepadnoucí výstroj...
Saga1

XXX.XXX.167.183
Mě tedy důvod prodeje zajímá, ono to totiž dost často hodně napoví, jestli do dané koupě jít či ne, samozřejmě v případě, že je ten důvod pravdivý...Vůbec nemám problém s důvody typu: mateřská dovolená a následné přehodnocení fin. i životní situace, kdy je prostě dán přednost něčemu jinému, což je v pořádku, je předpoklad, že do té doby bylo o koně dobře postaráno a nyní už to prostě není možné, tak musí z domu. Stejně tak jako různé důvody zdravotní (lidské) nebo např. úmrtí majitele koně, s čímž jsem se také setkala. Většinou se jedná o fajn rodinné koně, i když to samozřejmě nemusí být pravda na 100%! Nevadí mi ani přechod z pony na velkého koně, dyť ta děcka se musí na něčem učit a pokud mají ambice, nač držet poníka, kterému už dítě odrostlo? Naopak inzeráty typu - snižování stavu koní, na mě dělají dojem, že tomu nemají co dát do huby, tak je potřeba se toho před zimou zbavit. Nebo různá kulišácká vyjádření o temperamentu koně, přeloženo "když na něj vlezu, chce mě zabít", ale jinak ho děsně milískuju a chci pro něj ten nejlepší domov
Prostě jsem ráda, když tam ten důvod je, on totiž vždycky nějaký je, jinak by dotyčného koně neprodávali a často se nejen podle formy textu a postavení inzerátu vůbec rozhodnu, jestli vůbec má smysl tomu člověku volat, nebo to mám pustit z hlavy a jít dál.

Saga: asi máte pravdu, pro někoho to může být zajímavá informace. Mě na druhou stranu skutečně důvod prodeje nezajímá, spíš mě zajímá historie koně jako taková. Pokud tam o koni jinak nic nepíší, může možná důvod napovědět. Nicméně je to pro mě ta poslední informace, podle které bych se řídila. Rodinné důvody jsou skutečně naprosto nicneříkající vyjádření, za tím se mohou skrývat klidně i ty finanční důvody a kůň poslední rok hladovějící nebo klidně jen odložení nepotřebného a neproduktivního jedince (na kterém dětičky nemohou rajtovat, tak se pošle o dům dál). A nakonec jak říkáte - pokud je vůbec pravdivý.
Saga1

XXX.XXX.167.183
Buggyra - no právě, rozklíčovat to! To je někdy vyšší dívčí. U inzerentů jednotlivců je to fakt oříšek, myslím tím ty, kteří prodávají koně jednou či párkrát za život nebo k tomu přijdou jak slepý k houslím, tam se ani není čeho chytit, pokud je textem krátká věta a foto buď není nebo je o ničem Naopak různé texty a fota už řádně profláklých ehm "prodejců" jako například super irských cobů, všech možných postav, barev, věku a já nevím, čeho všeho...takový inzerát poznáte na dálku, no a dál už prostě nečtete

Arbora
napsal(a):
prosím vás, kde má kôň kotník? Viem, kde je päta, viem, kde je koleno...kde sa tá kobyla zranila?
ale teda, nejazditeľnú, kašľavú, soplavú a pajdajúcu kobylu, to asi nekúpia ani v Nemecku.
Jo, ten kotník je dobrej Také nevím, kde bych ho hledala. Mě taky zaskočilo, že se jim dvakrát v odstupu několika let zranila na stejném místě.
napsal(a):
Jo, ten kotník je dobrej Také nevím, kde bych ho hledala. Mě taky zaskočilo, že se jim dvakrát v odstupu několika let zranila na stejném místě.
Přesně tak,to mě taky zaujalo,že zrovna jedno a to samé místo zranění...
A také bych si takovou kobylu nekoupila..je sice strašně fajn,že prodávající asi nic netají,ale každý normální koňák,který si inzerát přečte,tak vidí jen to,že do takového koně bude vrážet jen peníze a čas a úplně nevidím to budoucí využití v jejích letech...pokud by byla zdravá,tak nevidím problém v ceně a využití,ale takhle ...

Arbora
napsal(a):
prosím vás, kde má kôň kotník? Viem, kde je päta, viem, kde je koleno...kde sa tá kobyla zranila?
ale teda, nejazditeľnú, kašľavú, soplavú a pajdajúcu kobylu, to asi nekúpia ani v Nemecku.
Kotník = asi hlezno, ne?

koně
napsal(a):
Dítě kdysi četlo Pony klub .Ne dlouho ,protože i v 9ti letech jí ty výrazy dostávaly a úplně kazily dojem z četby.
Takže ,kotník je přeci spěnka
V tom Pony klubu? Máte chytré dítě.

jesie
napsal(a):
Kotník u koně rozhodne není spěnka a nikde to radši takhle neříkejte...
Myslím, že koně a její dítě to dobře ví. Jestli jsem správně pochopila - byla to narážka na Pony klub, kde tyhle nesmysly psali.

lenacia
napsal(a):
"Does a horse have an ankle? They do indeed have ankles. Physiologically speaking, the “ankle” in a horse is equivalent to the tarsus, or hock, and not the fetlock."
Jen nevím co je tarsus a hock 😅
Tarsus by měla být holeň

Hock je hlezno
napsal(a):
Myslím, že koně a její dítě to dobře ví. Jestli jsem správně pochopila - byla to narážka na Pony klub, kde tyhle nesmysly psali.
Kromě bolavých kotníkůl taky tam bylo,že kůň zvracel,z čehož málem zvracelo i dítě
Tak už jsem další tyto hodnotné knihy nemusela nikdy kupovat
Tohle mi asi nejvíc utkvělo,ale bylo tam víc takových hloupostí

Tarsus je taky hlezenní kloub. Zadní "holeň" je metatarsus.
Ten anglický text má pravdu, ekvivalent kotníku by u koně byl hlezenní kloub. Na zadní straně hlezna je potom patní hrbol - kam se upíná achilovka. Achilovku mají koně "pod zadkem".
koně
napsal(a):
Kromě bolavých kotníkůl taky tam bylo,že kůň zvracel,z čehož málem zvracelo i dítě
Tak už jsem další tyto hodnotné knihy nemusela nikdy kupovat
Tohle mi asi nejvíc utkvělo,ale bylo tam víc takových hloupostí
Vážně? Ať si vybavuji jakoukoli knihu z pony clubu, a že sem je četla všechny, vůbec si to nevybavuji... Nejhorší prohřešek co si pamatuji byla kniha, kde quarter horse koním říkali poníci.... Což je pořád ještě lepší než film Flicka a jejich čtvrtkový kůň" 😅
lenacia
napsal(a):
Vážně? Ať si vybavuji jakoukoli knihu z pony clubu, a že sem je četla všechny, vůbec si to nevybavuji... Nejhorší prohřešek co si pamatuji byla kniha, kde quarter horse koním říkali poníci.... Což je pořád ještě lepší než film Flicka a jejich čtvrtkový kůň" 😅
Já se v tom nevyznám, ale čtvrtkař jsem slyšela že se jim říká opakovaně, neboť závodí většinou na čtvrt míle.

napsal(a):
Tarsus by měla být holeň
Dovolím si upřesnit. Přísně anatomicky - tarsus = hlezenní kloub (alias kotník), holeň = crura (tam, kde je kost holenní a zbyteček lýtkové). To, čemu se lidově, zootechnicky a koňácky říká zadní holeň je ve skutečnosti metatarsus = záprstí. Trochu zmatek, což?
napsal(a):
Dovolím si upřesnit. Přísně anatomicky - tarsus = hlezenní kloub (alias kotník), holeň = crura (tam, kde je kost holenní a zbyteček lýtkové). To, čemu se lidově, zootechnicky a koňácky říká zadní holeň je ve skutečnosti metatarsus = záprstí. Trochu zmatek, což?
A co teprve debata zda mají tučňáci kolena
Coudas

XXX.XXX.87.254
Moyda
napsal(a):
Já se v tom nevyznám, ale čtvrtkař jsem slyšela že se jim říká opakovaně, neboť závodí většinou na čtvrt míle.
Kdysi mi jeden veterinar rikal, ze se jim "ctvrtkari" rika kvuli jatkum a masu, "back quarter", jakoze asi kyta...

Čtvrtkař proto, že v USA se s nimi běžně závodí a závodilo v dostizích na čtvrt míle.

Pipilota
napsal(a):
čtvrťáku - jako minci
A ještě ti vrátí drobné - se říká.

K těm nesmyslům: kdo viděl slona cválat? Krom ve filmu...

leda animovaného

napsal(a):
K těm nesmyslům: kdo viděl slona cválat? Krom ve filmu...
Nikdo. Přesně to mě napadlo, když jsem viděla nějaký ten Jurský park a tam byli cválající velcí dinosauři. Myslím, že ve skutečnosti by nemohli, stejně jako ti sloni. Ale jako umělecký dojem samozřejmě lepší, než kdyby jenom poklusávali.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/136550708/ohlavka-ksiry-na-kone.php
tohle je podle mě perlička

lenacia
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/136550708/ohlavka-ksiry-na-kone.php
tohle je podle mě perlička
vsechny inzeraty ma tento zadavatel vtipné....ale jestli se mu tohle stare harampadi podari prodat tak klobouk dolů
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/137327909/shetland-pony-v-mini-typu.php
" drobná píštěl od zubu" mě fakt zvedla ze židle - představa té bolesti zubu

Pipilota
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/137327909/shetland-pony-v-mini-typu.php
" drobná píštěl od zubu" mě fakt zvedla ze židle - představa té bolesti zubu
My jsme taky měli loni u jednoho koně drobnou píštěl, ukazovala mi ji zubařka Mezerová. Že na ni máme občas juknout, zda se nemění (nejukli. Vždycky si na to vzpomenu když nejsem u koně, a u koně mě to nenapadne). Zuby ho nebolely, nebolí, má to u předních klofáků z levé strany, tak kdyby to nateklo nebo dělalo nějaké neplechy, všimneme si při uzdění. Okolí píštěle klidné, nezměněná barva a kvalita sliznice, prostě jen díra ve sliznici zboku čelisti. Tak jestli je to takováhle píštěl....

JJ taky mě napadlo, že to nemusí být hned zkažený zub, ale mohl zub růst a jak se nemůže vytlačit, může se na čelisti udělat píštěl, pokud je tam kost tenká... někdy jsou patrné i hrbolky na spodní čelisti.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/137062349/qhktery-umi-vse-y-ucitel-na-prodej.php
já fakt netuším co s paní Renatou stalo

lenacia
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/137062349/qhktery-umi-vse-y-ucitel-na-prodej.php
já fakt netuším co s paní Renatou stalo
Nerozumím.
U inzerátu chybí naprosto základní info, obzvlášť tedy u hřebce.
napsal(a):
Nerozumím.
U inzerátu chybí naprosto základní info, obzvlášť tedy u hřebce.
No právě... Hřebec je Gamblin Bueno Chex, qh palomino, a bohužel trpí kašlem, zřejmě dušnost. Ovšem je to kůň co opravdu umí všechno, znám ho od remonty. Jenže tohle a ještě celá ta diskuze na profilu... Já vůbec nevím, paní Bartošová pro mě byla roky téměř jako druhá rodina.

A má čistý 5 panel? Vzhledem k původu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.254
lenacia
napsal(a):
Ano, ten by měl mít čistý
Ten inzerát nemuze bejt vaznej tohle je fake ne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.254
Jinak par lidi bez sebemensich důkazů na ni plive spinu. To jako fakt nekdo berete vazne? Ja bych taky papiry a vse jen tak vesele neposilala kazdymu joudovi na mail.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jinak par lidi bez sebemensich důkazů na ni plive spinu. To jako fakt nekdo berete vazne? Ja bych taky papiry a vse jen tak vesele neposilala kazdymu joudovi na mail.
Tak pokud prodávám papírové zvíře, tak snad umím vyfotit papír a poslat mailem, ne? Podle čeho se pak ten člověk má rozhodnout, kde si ověří, že to není podvod? Jako představa, že někomu dám nemálo peněz a zpětně budu zjišťovat, jestli jsem nenaletěla, mi přijde dost mimo.
EDIT: Nebo to prostě vložím do inzerátu.
Jak rozumíte tomuto inzerátu? Nemůže mu dopřát společnost koní, tak ho dává pryč a shání místo toho koně jiného?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/137481165/prodam-valacha.php
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.254
Dotaz
napsal(a):
Tak pokud prodávám papírové zvíře, tak snad umím vyfotit papír a poslat mailem, ne? Podle čeho se pak ten člověk má rozhodnout, kde si ověří, že to není podvod? Jako představa, že někomu dám nemálo peněz a zpětně budu zjišťovat, jestli jsem nenaletěla, mi přijde dost mimo.
A cetla jste to? Po mailu ji prislo par dotazu na cenu a chteli foto papiru. Pani odepsala ze jen tak hned tonposilat nebude a at ji dotycna zavola. Coz dotycna odmitla. Ja prodavat psa za x desitek tisic a zajemce neumet zvedbout telefon fakt se neobtezuju cokoliv dal resit. Ona navíc neodmitla papiry dat nebo ukazat ale odmítla je jen tak po jedny vete verejne rozesilat internetem, coz ja se ji nedivim. Ja takovyho psa shanet tak ji napisu nasledne zavolam a prijedu se podivat pripadne po dlouhem telefonatu zazadam o ty fotky pp a ne ze napisu mail. Kolik za ni chcete poslete mi kopie papiru. Na takovy lidi co z vas tejden tahaj rozumy a pak reknou hmm. Moc drahy dej mi to za pulku na splatky apod uz mam averzi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.254
Dotaz
napsal(a):
Navic ji nikdo zadny penize neposlal ona zadny předem nechtěla tak jakej sakra podvod?
Já to zase beru tak, že pokud nabízím kvalitu, tak to i prezentuji. Pokud mi někdo tvrdí, že má ze zahraniční stanice zvíře a neuvede ani její jméno, tak je mi takový člověk podezřelý.
Ano, zavolat dotyčný může, ale tak to snad napíšu do inzerátu, jakou formu komunikace upřednostňuju, ne každý může třeba brát telefon kdykoliv.
To jako z inzerátu: "Prodám mini kluka pomeraniana s FCI rodokmenem,velmi chytrý krásný,poslušný a velmi roztomilý,jenom do nejlepších podmínek,cena 2.500,- Euro" fakt nepoznám, co si paní představuje.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/137060373/pomeranian-mini-pomeraniany.php
Navíc teda za 2500 euro prezentace horší než prodej pneumatik. Taky ve mně teda dotyčná fakt nebudí důvěru.
Dotaz
napsal(a):
Jak rozumíte tomuto inzerátu? Nemůže mu dopřát společnost koní, tak ho dává pryč a shání místo toho koně jiného?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/137481165/prodam-valacha.php
Pani má toho koňa iba chvíľu. Zjavne má koňa doma, samého a hľadá takého, ktorému to vadiť nebude.

Dotaz
napsal(a):
Přesně, běžně se to tak dělá.
Arbora
napsal(a):
Pani má toho koňa iba chvíľu. Zjavne má koňa doma, samého a hľadá takého, ktorému to vadiť nebude.
Podle těch komentářů jí kůň na samotce asi přijde normální, nějak zřejmě nepochopila, že valná většina koní bude strádat. Akcentuje hlavně nevhodnost pro začátečníka. Jinak diskuse se tam zajímavě vyvinula.
Koňa si pamätám z dráhy, behal asi 9 rokov, od dvoch. To je atlét, profesionál, ktorý nie je pre deti ani začiatočníka, pretože 9 rokov tvrdo pracoval. To sa nedá prepnúť zo dňa na deň, hoci viem, že bol denne vo výbehu a pracoval prevažne v lese, ten stereotyp tam bude veľmi silno zakorenený. Pre človeka, ktorý má cit a trochu skúsenosti žiadny problém. Pre človeka, ktorého desí akýkoľvek rýchlejší klus, než klus bežného teplokrvníka, to bude ťažké.
Arbora
napsal(a):
Koňa si pamätám z dráhy, behal asi 9 rokov, od dvoch. To je atlét, profesionál, ktorý nie je pre deti ani začiatočníka, pretože 9 rokov tvrdo pracoval. To sa nedá prepnúť zo dňa na deň, hoci viem, že bol denne vo výbehu a pracoval prevažne v lese, ten stereotyp tam bude veľmi silno zakorenený. Pre človeka, ktorý má cit a trochu skúsenosti žiadny problém. Pre človeka, ktorého desí akýkoľvek rýchlejší klus, než klus bežného teplokrvníka, to bude ťažké.
Oj to bude asi těžké vidět takhle koně kterého znáte od mala...
Výborný inzerát Potencionální kupující je napnutý do poslední fotky,jak poník vypadá .Inzerentovi se ale nedá upřít,že tu inzerci udělal oroginálně,jinak,odzadu
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/137800043/ponik.php
asi nejdražší kůň, co sem kdy narazila na běžné inzerci
http://www.equimarket.eu/index.php?action=detail&dbid=42937

Nepočítá se s tím, že bude zařazen do plemenitby?
Arbora
napsal(a):
Súhlas, to je tak cca 35.000 euro? V zahraničí s touto výkonnosťou so ženou úplne bez problémov. Ale teda, asi by som nečakala, že sa touto cestou predá.
Na jiné inzerci píši 50 000 eur.
Mají na prodej další koně, co nejdou pod půl mega.
Neříkám vůbec nic proti, jen totéž co vy, že na běžné inzerci na takové ceny sem narazila vpodstatě poprvé.
lenacia
napsal(a):
Na jiné inzerci píši 50 000 eur.
Mají na prodej další koně, co nejdou pod půl mega.
Neříkám vůbec nic proti, jen totéž co vy, že na běžné inzerci na takové ceny sem narazila vpodstatě poprvé.
No dobre, aktuálny kurz až 46.000.
Možno skúšajú, či sa nenájde niekde niekto, kto si kúpi drahého koňa iba pre to, lebo môže.
OT: Tie ceny športových koní sú naozaj niekde inde, za 50.000 euro sa kupujú na dražbách ročky do dostihového športu, pričom ani nemusia mať úplne oslnivý pôvod, pretože napríklad Francúzi majú v dostihoch aj chovateľské prémie a tá vstupná investícia sa časom vráti, aj keď ten kôň nebude extra trieda.
Schválne som pozrela náhodne výsledky nemeckých online dražieb a tá cena je úplne reálna, možno vo výsledku nakoniec aj nízka, keď tam porovnám niektoré kone. https://onlineauction.westfalenpferde.de/de/auctions/details/17-westfaelische-sommer-auktion-springpferde-38
Ľudia skrátka majú peniaze a sú ochotní ich investovať do dobrých koní. A mňa to teší, pretože za tým koňom sú roky práce chovateľov, trénerov a jazdcov, náklady v tisícoch a tisícoch euro. A na trh športových koní prišli bohatí Číňania, bohatí Arabi už expandujú aj v iných športových odvetviach, než iba v dostihoch a vytrvalosti. Pre tie kone to vo výsledku až taká výhra nie je, ale s tým už sa musí predajca koní vysporiadať sám.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/138259718/kvalitni-qh-palomino-kobylka.php
Jako jasně, osobní setkání je osobní setkání... ale prodat 'Nejlepší nabídce' a přitom tam dát jednu nic moc fotku, a tak málo informaci....

lenacia
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/138259718/kvalitni-qh-palomino-kobylka.php
Jako jasně, osobní setkání je osobní setkání... ale prodat 'Nejlepší nabídce' a přitom tam dát jednu nic moc fotku, a tak málo informaci....
Taky bych čekala nějaké fotky i pod sedlem.
počkat počkat... na těch 4 fotkách se sedlem... to doufám je úplně jiný kůň
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/139700380/prodam-hrebce-taarlo-jindrichohradecky-nar3132020-otec-l.php

lenacia
napsal(a):
počkat počkat... na těch 4 fotkách se sedlem... to doufám je úplně jiný kůň
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/139700380/prodam-hrebce-taarlo-jindrichohradecky-nar3132020-otec-l.php
Já podle hvězdy vidím koně tři. Nebo mě šálí zrak?

Dotaz
napsal(a):
Ona to asi myslí tak, že koni je rok a 4 měsíce a nosí sedlo.
Miloš vzal koníka a na procházku do Děbolína (rozhledna) a dal mu sedlo s brašnama aby se mohl po cestě občerstvit, přece to neponese sám.......

Sedlo na ročním koni mě nijak nevzrušuje :-)

koně
napsal(a):
Toho žlutého Kinského hřebečka by mohla koupit Petra Atlantida ,když poslala do světa kobylku ,má teď jen jednoho
A přeci hřebeček k valachovi ,no nekupte to
ta mlada kobylka uz u ní není?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.96
lenacia
napsal(a):
To už nejde se jí ani zastat... To je kolikátý vyměněný hříbě... 5.?
Jezis. Vona se fakt nezavdeci nikdy a to rikam jako ta co do ni sila. Napred nadávky at ma jednoho kone a tomu venuje 100% ze ta kobyla pro ni nikdy nebude a kdyz to udela zas spatne. Tak se rozmyslete co je dle vas oukej. A ne dalsi kun se nechysta.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jezis. Vona se fakt nezavdeci nikdy a to rikam jako ta co do ni sila. Napred nadávky at ma jednoho kone a tomu venuje 100% ze ta kobyla pro ni nikdy nebude a kdyz to udela zas spatne. Tak se rozmyslete co je dle vas oukej. A ne dalsi kun se nechysta.
U takového majitele se asi zavděčí, pokud bude vlastnit koně houpacího...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A myslíte, že ten podražený Volf je cesta? Petra je začátečník, nestabilní v sedle už jen z hlediska těch stehen, kdy v anglii těžko přiloží koleno k opěrce, na hodné Soně už si zuby vylámala, stejně tak na staré provozačce. Další mladý subtilní kůň mi nepřijde jako dobrý nápad.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.96
Dotaz
napsal(a):
A myslíte, že ten podražený Volf je cesta? Petra je začátečník, nestabilní v sedle už jen z hlediska těch stehen, kdy v anglii těžko přiloží koleno k opěrce, na hodné Soně už si zuby vylámala, stejně tak na staré provozačce. Další mladý subtilní kůň mi nepřijde jako dobrý nápad.
Kde jste vzala ze je podrazenej? Normalni mlady ted uz nakrmeny zvire.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kde jste vzala ze je podrazenej? Normalni mlady ted uz nakrmeny zvire.
Tak papilomy měl rok, což fakt není normální, byl dlouho hubený, Petra jeho výživu, na rozdíl od Soniny, moc neřešila. V roce měl 145 cm, což je proti jeho rodičům málo. Dlouhodobě ne moc dobrý výživový stav. Dobře vypadá jen teď poslední léto, jinak to nebylo nic moc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.96
Dotaz
napsal(a):
Tak papilomy měl rok, což fakt není normální, byl dlouho hubený, Petra jeho výživu, na rozdíl od Soniny, moc neřešila. V roce měl 145 cm, což je proti jeho rodičům málo. Dlouhodobě ne moc dobrý výživový stav. Dobře vypadá jen teď poslední léto, jinak to nebylo nic moc.
Ano bylo. Ale uz neni. Tak ji nechte zit a zacnete az neco pohnoji. Zatim je to na dobry ceste tak nema smysl prudit.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano bylo. Ale uz neni. Tak ji nechte zit a zacnete az neco pohnoji. Zatim je to na dobry ceste tak nema smysl prudit.
Tak jestli myslíte, že bude i přes to vhodný... Aspoň tu masku ošéfujte, dost mě zaráží, že je modrookému světloplachému koni údajně majitelkou odpírána.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.96
Dotaz
napsal(a):
Tak jestli myslíte, že bude i přes to vhodný... Aspoň tu masku ošéfujte, dost mě zaráží, že je modrookému světloplachému koni údajně majitelkou odpírána.
Ne kazdej ji potrebuje. Kort pokud ma stinenej vybeh. Me si ji kobyla vzdy servala snesla max trasne. A netvrdim ze pod sedlo bude pro ni. A to ji i rikam. Ze pri soucasnem stavu nemusi nikdy na nem jezdit a to uznava. Cas ukaze co a jak bude. Ale sanci bych ji i dala ze uz je u koni soudnejsi.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Když teda dělám atle ze života peklo, tak teda pořádně. Na co jako máme čekat, až ještě podělá? Kolikátý kůň to má být, aby se uznalo, že je atla jen egoistická slepice, která nemá zvířata, protože je má ráda, ale aby se chlubila? Zlatku nikdy nedá, vše jí zajistí, a jak skončila. Teda u atly, naštěstí skončila dobře. Soňu nikdy nedá, protože operace bla bla bla, tak šup, nejsou finance, tak mazej, abych mohla s dalším koněm na výstavu. A kiňák? Oči má opravdu zdravý? Na masce se na pastvině oběsí, prosím kolika lidem se kůň už na masce oběsil? Naši koně je maj na palici celý léto nonstop už cca 15 let a krom toho, že je furt musím hledat a neustále je demolují se díky masce nestalo nic. Ale jistě, co není může být. A ty kopyta jsou jistě také v pořádku, hlavně že je potřeba nový kovář a hlavně aby udělal mustang trim. Já osobně budu spokojená, až atla nebude mít koně žádný a už si nikdy žádnýho nekoupí a už nikdy o ní neuslyším. Hlavně že má stránku o tyranech, sama dělá totéž, a když se někdo ozve, letenka, blokace, jako chování jako. Ať si dělá své činčily a králíky, aspon pohyb jí bude ku prospěchu. A fakt by mně zajímalo, co vězí za totálním obratem leithian, že je najednou atla úžasná. Nechápu a nepochopím, ale pravda, já mám kontroverzní názory. A proč to nenapíšu přímo atle? Protože jsem všude zablokovaná, že se neumím chovat. Biže tyhle věci mně dokážou nadzvednout. Tak směle do mne.

Coudas
napsal(a):
Když teda dělám atle ze života peklo, tak teda pořádně. Na co jako máme čekat, až ještě podělá? Kolikátý kůň to má být, aby se uznalo, že je atla jen egoistická slepice, která nemá zvířata, protože je má ráda, ale aby se chlubila? Zlatku nikdy nedá, vše jí zajistí, a jak skončila. Teda u atly, naštěstí skončila dobře. Soňu nikdy nedá, protože operace bla bla bla, tak šup, nejsou finance, tak mazej, abych mohla s dalším koněm na výstavu. A kiňák? Oči má opravdu zdravý? Na masce se na pastvině oběsí, prosím kolika lidem se kůň už na masce oběsil? Naši koně je maj na palici celý léto nonstop už cca 15 let a krom toho, že je furt musím hledat a neustále je demolují se díky masce nestalo nic. Ale jistě, co není může být. A ty kopyta jsou jistě také v pořádku, hlavně že je potřeba nový kovář a hlavně aby udělal mustang trim. Já osobně budu spokojená, až atla nebude mít koně žádný a už si nikdy žádnýho nekoupí a už nikdy o ní neuslyším. Hlavně že má stránku o tyranech, sama dělá totéž, a když se někdo ozve, letenka, blokace, jako chování jako. Ať si dělá své činčily a králíky, aspon pohyb jí bude ku prospěchu. A fakt by mně zajímalo, co vězí za totálním obratem leithian, že je najednou atla úžasná. Nechápu a nepochopím, ale pravda, já mám kontroverzní názory. A proč to nenapíšu přímo atle? Protože jsem všude zablokovaná, že se neumím chovat. Biže tyhle věci mně dokážou nadzvednout. Tak směle do mne.
Tenhle kůň potřebuje masku nejen kvůli očím, ale i kvůli spáleninám. Takovéhle zvíře je bez velké péče průšvih.

no, pěkně dorasená kopyta, uff
Coudas

XXX.XXX.87.254
Prémiový kůň na výstavu jako dělaný 👌
Ano,prudký obrat od nicku Leithian mě taky zaráží
Celé sáhodlouhé diskuze,hned jak Atla koupila tohoto hřebečka, byly prosyceny jedem od Leithian .Tedy nejen od ní,to je fakt.
Ale její výlevy o tom,že Atla koně přejmenovává,což je asi nejmenší zlo ,že Atla toho koně nemůže mít,nesmí ,nebude to s ním umět,nezaslouží si ho ,jí ho prodávat neměli atd atd, byly nepřehlédnutelně emotivní a zaujaté
Takže momentálně to na mě dělá dojem,že nick Leithian se dokázala s Atlou nějak dát do party .A díky tomu si de fakto, menežuje koně,kterého chtěla ,a na kterého neměla.
Prostě se vetřela jednoduché majitelce,která naletí každému a za dobré , byť ne úplně upřímné slovo udělá cokoli . A ejhle je prioritní poradkyní přes zbylého chudáka a Atla vlastně není tak úplně mořkobylka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.156
napsal(a):
Tenhle kůň potřebuje masku nejen kvůli očím, ale i kvůli spáleninám. Takovéhle zvíře je bez velké péče průšvih.
Tak pro info ja takovyhle zvire mela taky. Masku nesnesla znicila mi jich 8 za tejden. Snesla max trasne. Takze ji proste nemela a byla ve vybehu kde bylo nejvic stinu. Takze klidek kdyz jste to nezažili
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.156
koně
napsal(a):
Ano,prudký obrat od nicku Leithian mě taky zaráží
Celé sáhodlouhé diskuze,hned jak Atla koupila tohoto hřebečka, byly prosyceny jedem od Leithian .Tedy nejen od ní,to je fakt.
Ale její výlevy o tom,že Atla koně přejmenovává,což je asi nejmenší zlo ,že Atla toho koně nemůže mít,nesmí ,nebude to s ním umět,nezaslouží si ho ,jí ho prodávat neměli atd atd, byly nepřehlédnutelně emotivní a zaujaté
Takže momentálně to na mě dělá dojem,že nick Leithian se dokázala s Atlou nějak dát do party .A díky tomu si de fakto, menežuje koně,kterého chtěla ,a na kterého neměla.
Prostě se vetřela jednoduché majitelce,která naletí každému a za dobré , byť ne úplně upřímné slovo udělá cokoli . A ejhle je prioritní poradkyní přes zbylého chudáka a Atla vlastně není tak úplně mořkobylka
Mila zlata nikam sem se nevetrela o kome se fakt nestaram mam dávno zamluveny zvire s uplne jinym puvodem a tohohle hrebce bych si nevzala domu ani zadara. Nema ani zbla povahy co ja od kone chci. A ze se ji zastavam? Jo proc ne kdyz vidim nejakej posun. Doted ji servu byt v sz kdyz se mi neco nelíbí. Zatim se snazi, ted je zvire v pohode a pod kontrolou a fakt ne moji. Driv se chovala jak zenskej pohlavni organ. Posledni dobou je to fakt zmena takze ne nebudu na ni dal flusat jed. Coudas si leci svy mindraky ze ji musi furt spizovat a snazit se zadupat do zeme? Rekla bych ze jsou v rwublice tyranejsi kone kde by její cinnost byla uzitecnejsi.
Petra si trochu namlatila cumec. Srovnala se. Tak se uvidi co bude dal.
Jinak hrebce sem nazivo nevidela nikdy petru taky ne a ani nehodlam.
Jestli myslite ze toho kone chci ziskat tak je to fakt vtipny 😂🤣 ja ktera si chce kouoit bud ct s krvi servatora nebo achala. Ale budu brat tohle. Jasne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.156
A vubec nikdo z vas nikdy nemel kone s hnusnymi kopyty a ldyz jo do druhyho dne je srovnal 😂🤣
Coudas

XXX.XXX.87.254
Jake mindraky si prosim lecim?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.156
Coudas
napsal(a):
Jake mindraky si prosim lecim?
No ze vase jedina zivotni napln je pronasledovani petry? De facto jinej prispevek nez to jak je silena tu od vas nevidim

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A vubec nikdo z vas nikdy nemel kone s hnusnymi kopyty a ldyz jo do druhyho dne je srovnal 😂🤣
Samozřejmě nevím, zda jsou to fotky jednoho koně, ale pakliže ano, tak kopyta na hříběti, nezlobte se na mě, vypadají o notný kus lépe, než kopyta toho většího koně. Takže se tu nejedná o "rovnání" kopyt, jako spíš devastaci. Vše tedy za předpokladu, že se jedná o snímky jednoho a téže koně a časová souslednost předtím-potom je taková, jak je zde uváděno. Ovšem mohu komentovat jen na základě toho, co se tu presentuje, jiné informace nemám....
A také nepochybuji o tom, že se někdo může chytit za nos a uznat, že to doteď dělal blbě, a začít to dělat dobře (nebo aspoň lépe), chraň bůh, sama jsem toho zářným příkladem a jistě ještě určitě mnohokrát budu. A ve svém okolí takových znám taky dost.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mila zlata nikam sem se nevetrela o kome se fakt nestaram mam dávno zamluveny zvire s uplne jinym puvodem a tohohle hrebce bych si nevzala domu ani zadara. Nema ani zbla povahy co ja od kone chci. A ze se ji zastavam? Jo proc ne kdyz vidim nejakej posun. Doted ji servu byt v sz kdyz se mi neco nelíbí. Zatim se snazi, ted je zvire v pohode a pod kontrolou a fakt ne moji. Driv se chovala jak zenskej pohlavni organ. Posledni dobou je to fakt zmena takze ne nebudu na ni dal flusat jed. Coudas si leci svy mindraky ze ji musi furt spizovat a snazit se zadupat do zeme? Rekla bych ze jsou v rwublice tyranejsi kone kde by její cinnost byla uzitecnejsi.
Petra si trochu namlatila cumec. Srovnala se. Tak se uvidi co bude dal.
Jinak hrebce sem nazivo nevidela nikdy petru taky ne a ani nehodlam.
Jestli myslite ze toho kone chci ziskat tak je to fakt vtipny 😂🤣 ja ktera si chce kouoit bud ct s krvi servatora nebo achala. Ale budu brat tohle. Jasne.
Božínku Servátor To k čemu,mohu li se optat?
No,tak jak můžete napsat,že je zvíře pod kontrolou? Jak můžete s nezvratnou jistotou tvrdit,že chudák modrooký nesnese a nepotřebuje masku?
Když ho nevidíte naživo?
Seřvat někoho v SZ ,to je pěkné.Ale nic to neřeší
Petra si namlátí čumec ještě mockrát,její boj . Ale nejhorší je na tom,že do svého marastu tahá i zvířata,bohužel
Já nevím,jestli a jaké má snad nick Coudas mindráky .A podle projevu a příspěvků koně rozhodně netýrá ,řekla bych.
Prudce jste otočila své emoce a priority ,tak mě to jen zaujalo .O nic nejde ,však je to anonymní diskuze
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.107
Arbora
napsal(a):
na fotke pred rokom kopytá hnusne nevyzerajú
Taky se to resi.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky se to resi.
Jestli jste s Atlantidou v osobním kontaktu, pak nevidím důvod Vaše tvrzení zpochybňovat.
Ovšem chyb nasekala hodně, opravdu strašně moc a závažných. Opatrnost je tím pádem na místě a skepticismus pochopitelný, to musím uznat. Nicméně přeji Atlantidě a hlavně jejím zvířatům jen to nejlepší.
Těší mě, že se snaží a že Váš zájem padá na úrodnou půdu. Doufám, že to vydrží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.107
koně
napsal(a):
Božínku Servátor To k čemu,mohu li se optat?
No,tak jak můžete napsat,že je zvíře pod kontrolou? Jak můžete s nezvratnou jistotou tvrdit,že chudák modrooký nesnese a nepotřebuje masku?
Když ho nevidíte naživo?
Seřvat někoho v SZ ,to je pěkné.Ale nic to neřeší
Petra si namlátí čumec ještě mockrát,její boj . Ale nejhorší je na tom,že do svého marastu tahá i zvířata,bohužel
Já nevím,jestli a jaké má snad nick Coudas mindráky .A podle projevu a příspěvků koně rozhodně netýrá ,řekla bych.
Prudce jste otočila své emoce a priority ,tak mě to jen zaujalo .O nic nejde ,však je to anonymní diskuze
Netvrdim ze nesnese nebo akutne nepotrebuje jen to ze je modrookej neznamena ze je postizenej a bez toho trpi.
Servatorskou krev mela po mame moje prvni kobyla a momentalne je v chovu jeji polosestra ze stejne matky. Takze kdyz teplokrevne hříbě tak jedine od ni. Me ta povaha vyhovovala na maximum. Vic mi sed fakt už jedine ten achal. A tam jsou za kvalitni zvirata ceny o třídu vejs takze spis volba cislo jedna. Ale uvidime co bude. Na kone se nespecha. Ted se věnuju na max hadum a na kone proste nezbyva cas.

"jednoho a téhož"
Iba totálny ignorant nechá zviera s nepigmentovanou kožou bez ochranných prostriedkov v lete vonku, nehovoriac o x násobne zvýšenom riziku pre SCC a podobné lahôdky.
Tieň je pekná vec, ale ako zabráni dráždeniu kože hmyzom, to už veru neviem.
Atlantída je špecialistka na vyrábanie špalíkov u rastúcich koní, ktorý už je to tentokrát?
Mne keď doniesli odstavča hucula, mal kopytá-špalíky ako brikety, o pol roka boli v poriadku a sú dodnes, no problem.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No ze vase jedina zivotni napln je pronasledovani petry? De facto jinej prispevek nez to jak je silena tu od vas nevidim
Tak to evidentně o mých mindrácích víte víc než já. Hlavně když tomu všemu věříte, to je vaše věc. Moje věc je, že díky ignorantům, jako je atla se mi pastvina plní k prasknutí. Takže ano, vždy budu proti lidem, jako je ona, bojovat a brojit. Koně jste naživo neviděla, v místě, kde živoří jste nebyla, ale naprosto přesně víte, že masku nepotřebuje. Pakatel za pár korun je zatěžko, a ještě se na něm oběsí. Hlavně že jde na výstavu. Ale ať jde a doufám, že odejde s ostudou, aby se chytla za nos, co z toho koně byla schopná svou odborností vytvořit. Samozřejmě, že se stane, že se kopyta nepovedou. Ale většinou se člověk snaží to zlepšit, ne udělat horší. A je to 5. kůň, hříbě, které na nohy v péči atly odešel. A jestli nezíská cokoliv na výstavě, tak je na nejlepší cestě jít z domu, protože jí opět zklame. Na jakýto průšvih že ještě mame čekat? Atla i u Soni naslibovala hory doly, jak bude dělat toto, tamto, zapřahat, zlatá, je po operacích naprosto vhodná na 150 kilovýho člověka....Ty v..e to je opravdu paráda tento přístup ke zvířatům.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.107
Horsana
napsal(a):
Iba totálny ignorant nechá zviera s nepigmentovanou kožou bez ochranných prostriedkov v lete vonku, nehovoriac o x násobne zvýšenom riziku pre SCC a podobné lahôdky.
Tieň je pekná vec, ale ako zabráni dráždeniu kože hmyzom, to už veru neviem.
Atlantída je špecialistka na vyrábanie špalíkov u rastúcich koní, ktorý už je to tentokrát?
Mne keď doniesli odstavča hucula, mal kopytá-špalíky ako brikety, o pol roka boli v poriadku a sú dodnes, no problem.
Moje ex achala. Perlino proste masky nesnesla ve vybehu. Max trasne a i ty jak kdy.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Moje ex achala. Perlino proste masky nesnesla ve vybehu. Max trasne a i ty jak kdy.
Ale tak aspoň kůže se dá chránit krémem s vysokým faktorem. Vždyť má koně pár kilometrů od baráku.
Argument, že koni nedám masku, protože se na ní oběsí, mi prostě přijde jako čirá výmluva. Beru, že koně masky zahazují a ztrácí, ale tady bude problém spíš v neochotě majitelky, než v koni. Kdyby ji měl a měl by s ní problém, neřeknu ani popel. Ale tohle zdůvodnění, proč koni nekoupit masku, je naprosto hloupé.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To chápem, ale je predsa toľko spôsobov, ako koňa ochrániť pred škodlivým UV žiarením, pokiaľ má nepigmentovanú kožu.
Od režimu na noc vonku, počas dňa vo vnútri (achaly takto bežne chodili von, boli to žrebce, iste aj preto, ale proste chovateľ si to nelajzol v lete), cez ochranné prostriedky až po aplikáciu ochranných krémov.
Plus nezabúdajme na oči, spojivku, sliznice, ktoré sú v lete neustále dráždené hmyzom.
Dnes je na trhu toľko masiek, že si vyberie každý.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
často je ta "nesnášenlivost" daná tím, že se maska nasazuje pozdě - na už podrážděnou kůži (na spálených ramenech se taky špatně nosí naškrobená košile)
sama jsem udělala u hříběte podobnou zkušenost - prostě všechno rozervalo, protože ho to svědí a při drbání šla maska do pryč
Dotaz
napsal(a):
Ale tak aspoň kůže se dá chránit krémem s vysokým faktorem. Vždyť má koně pár kilometrů od baráku.
Argument, že koni nedám masku, protože se na ní oběsí, mi prostě přijde jako čirá výmluva. Beru, že koně masky zahazují a ztrácí, ale tady bude problém spíš v neochotě majitelky, než v koni. Kdyby ji měl a měl by s ní problém, neřeknu ani popel. Ale tohle zdůvodnění, proč koni nekoupit masku, je naprosto hloupé.
Citace Leithian A ze se ji zastavam? Jo proc ne kdyz vidim nejakej posun. Doted ji servu byt v sz kdyz se mi neco nelíbí. Zatim se snazi, ted je zvire v pohode a pod kontrolou a fakt ne moji. Driv se chovala jak zenskej pohlavni organ. Posledni dobou je to fakt zmena takze ne nebudu na ni dal flusat jed.
Na to,že nezná Atlu ani koně ,nevidí je ,instruuje pouze virtuálně,tak nějak ví,že se Atla snaží .Vidí posun a koně v pohodě .I když je osobně nezná ,tak prostě vidí,i když se nedívá ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.107
koně
napsal(a):
Citace Leithian A ze se ji zastavam? Jo proc ne kdyz vidim nejakej posun. Doted ji servu byt v sz kdyz se mi neco nelíbí. Zatim se snazi, ted je zvire v pohode a pod kontrolou a fakt ne moji. Driv se chovala jak zenskej pohlavni organ. Posledni dobou je to fakt zmena takze ne nebudu na ni dal flusat jed.
Na to,že nezná Atlu ani koně ,nevidí je ,instruuje pouze virtuálně,tak nějak ví,že se Atla snaží .Vidí posun a koně v pohodě .I když je osobně nezná ,tak prostě vidí,i když se nedívá ?
Protoze vidim vic foto a mam info nejen od petry. Staci to takhle?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.107
Pipilota
napsal(a):
často je ta "nesnášenlivost" daná tím, že se maska nasazuje pozdě - na už podrážděnou kůži (na spálených ramenech se taky špatně nosí naškrobená košile)
sama jsem udělala u hříběte podobnou zkušenost - prostě všechno rozervalo, protože ho to svědí a při drbání šla maska do pryč
Tim to nebylo. Na hlave se nespalobala nikdy. Zato koren ocasu a kohoutek a spodky nohou to byla sila. Cumak sem ji mazala taky ale to bylo stejne do hodiny dole
Coudas

XXX.XXX.87.254
To je marný. Škoda slov a času. Komu není rady, tomu není pomoci.

Takže to tu ukončíme napíšu sem jen toto. Starejte se o sebe vážení. Coudas je blokovaná z důvodu že nemám zájem s někým takovím komunikovat. Přesto stále musí krást foto a čuchat jak nějaký vořech.
K Masceí
Masku tu pro něj mám ale sundává jí už i loni se jí zbavoval což jsem psala i na fcb ale asi je hold lepší si vybrat to abych byla v tom nejhorším světle.. A ano asi dle vás je ideální dávat pevnou ohlávku valachovi který je na pastevku dál od stáje takže kontrola 1-2x za den. Až se někde za ohlávku zachytí uškrtí budete asi spokojený co? Spálený není do stínu se taky mají kam schovat mimochodem ano živoří na 3hekterové pastvině na které jsou 4.
Krmení přikupuji a jako jediná u pasteváků kupuji svoje krmení + minerálku.
Jéé pardon já zapomněla že nemohu shánět kováře na konzultaci.
Co kobyly se týče. Chtěla jí kamarádka a já vím že šla do dobrých rukou. Nebylo to lehký rozhodnutí a stálo mě to mnoho rovnováhy.
Měla jsem nabídku ž by jí ustájení platili rodiče 4leté holčičky která na ní jezdila třeba s pozdějším odkupem. Po zvážení jsem udělala to co jsem považovala za správné a i jsem to řešila na stáji i s Janou i s chovatelkou a s dalšími.
Co Janči alias Leithian se týče. Jsem moc ráda že jsme si to vyříkali. A stačilo se v klidu pobavit. Jsem moc ráda že jí mohu pokládat za kamarádku a že se mohu na ní otočit když sháním nějakou radu pomoc atd… Vím že mi vše řekne pěkně na rovinu, když něco není ok klidně mi dá kartáč. A já si upřímnosti velmi cením. Proto ví o mnoha věcech okolo mě i jeho. A je to člověk se kterým se i ráda poznám osobně pobavíme se a tak.
Zde foto z lonska kdy údajně masku nemám. Mám a klidně vám jí i vyfotím.
Přeberte si to jak chcete. Pěkný večer
https://reality.bazos.cz/inzerat/140453233/prodej-zemedelske-objekty-16888-m2-ostrov-nad-ohri.php
zajímalo by mě, proč je to na trhu už asi 3 roky.... neví někdo kde je ta zakopanej pes?

lenacia
napsal(a):
https://reality.bazos.cz/inzerat/140453233/prodej-zemedelske-objekty-16888-m2-ostrov-nad-ohri.php
zajímalo by mě, proč je to na trhu už asi 3 roky.... neví někdo kde je ta zakopanej pes?
..není tam žádný výběh? je to cca 17 tis. m čtverečních , což je přes hektar a půl...+ 9 koní?
Edit: jo výběh je , ale po použití koní to bude vždy už jen suchý výběh...není to bonus, výběh s pastvou.
napsal(a):
..není tam žádný výběh? je to cca 17 tis. m čtverečních , což je přes hektar a půl...+ 9 koní?
Edit: jo výběh je , ale po použití koní to bude vždy už jen suchý výběh...není to bonus, výběh s pastvou.
jako ano, s tím plně souhlasím, že hektar a půl na 9 koní je málo, ale v takovémhle areálu hala+jízdárna se asi na nějaké pastevko s hektary luk nehraje...
Co cena? je adekvátní dle vás?

lenacia
napsal(a):
jako ano, s tím plně souhlasím, že hektar a půl na 9 koní je málo, ale v takovémhle areálu hala+jízdárna se asi na nějaké pastevko s hektary luk nehraje...
Co cena? je adekvátní dle vás?
Pro mě ne.

Tam jde asi spíš o pozemek, když vidím ty nové RD kolem + lokalita, jinak já mám také koně jen na výběhu, ale napase se, jo jak bylo sucho muselo se dotovat senem i v létě...tady u toho objektu není zpevněné hnojiště (nějaká hromada se rýsuje ve výběhu nebo kydali rovnou na valník?) a skladovací prostory nejsou také nic moc, nevíme, jaké jsou povrchy v pískové jízdárně , hala vypadá sjízdná, to taky udělá hodně, někdo chce být v takovém ustájení kvůli celoročnímu tréninku na dobrém povrchu.
napsal(a):
Takže to tu ukončíme napíšu sem jen toto. Starejte se o sebe vážení. Coudas je blokovaná z důvodu že nemám zájem s někým takovím komunikovat. Přesto stále musí krást foto a čuchat jak nějaký vořech.
K Masceí
Masku tu pro něj mám ale sundává jí už i loni se jí zbavoval což jsem psala i na fcb ale asi je hold lepší si vybrat to abych byla v tom nejhorším světle.. A ano asi dle vás je ideální dávat pevnou ohlávku valachovi který je na pastevku dál od stáje takže kontrola 1-2x za den. Až se někde za ohlávku zachytí uškrtí budete asi spokojený co? Spálený není do stínu se taky mají kam schovat mimochodem ano živoří na 3hekterové pastvině na které jsou 4.
Co kobyly se týče. Chtěla jí kamarádka a já vím že šla do dobrých rukou. Nebylo to lehký rozhodnutí a stálo mě to mnoho rovnováhy.
Měla jsem nabídku ž by jí ustájení platili rodiče 4leté holčičky která na ní jezdila třeba s pozdějším odkupem. Po zvážení jsem udělala to co jsem považovala za správné a i jsem to řešila na stáji i s Janou i s chovatelkou a s dalšími.
Co Janči alias Leithian se týče. Jsem moc ráda že jsme si to vyříkali. A stačilo se v klidu pobavit. Jsem moc ráda že jí mohu pokládat za kamarádku a že se mohu na ní otočit když sháním nějakou radu pomoc atd… Vím že mi vše řekne pěkně na rovinu, když něco není ok klidně mi dá kartáč. A já si upřímnosti velmi cením. Proto ví o mnoha věcech okolo mě i jeho. A je to člověk se kterým se i ráda poznám osobně pobavíme se a tak.
K masce ohlávku dávat nemusíte a nikdo tu o ohlávce nic nenapsal.
Jinak tedy na čerstvě obsednuté kobyle ta čtyřletá dívenka opravdu jezdila pravidelně?
napsal(a):
Tam jde asi spíš o pozemek, když vidím ty nové RD kolem + lokalita, jinak já mám také koně jen na výběhu, ale napase se, jo jak bylo sucho muselo se dotovat senem i v létě...tady u toho objektu není zpevněné hnojiště (nějaká hromada se rýsuje ve výběhu nebo kydali rovnou na valník?) a skladovací prostory nejsou také nic moc, nevíme, jaké jsou povrchy v pískové jízdárně , hala vypadá sjízdná, to taky udělá hodně, někdo chce být v takovém ustájení kvůli celoročnímu tréninku na dobrém povrchu.
Je to karlovarsko, to je chudy region s nizkymi cenami nemovitosti (to jen ohledně prodeje vybehu na stavební pozemky, ale předpokládám, ze ani ceny ustajeni tam nebudou moc vysoke).
akscha
napsal(a):
Je to karlovarsko, to je chudy region s nizkymi cenami nemovitosti (to jen ohledně prodeje vybehu na stavební pozemky, ale předpokládám, ze ani ceny ustajeni tam nebudou moc vysoke).
Jako, jo jestli srovnáváme ceny nemovitostí s Prahou tak jsou nízký, ale to je i 5 hektarů pozeů na Rhodosu oproti bytu v centru Prahy :D...
Naopak, Karlovarsko je těžký paradox jedněch z nejdražších nemovitostí proti průměrné mzdě

lopik
napsal(a):
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3786962/ctvrtina-kone/
No teda! To snad ani není práce google překladače.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
K Masceí
A proc se vy staráte o ostatní na své fb skupině o handlácích a tyranech? Princip úplně stejnej. Holt jsou lidi, kterejm kůň do ruky nepatří.
napsal(a):
No teda! To snad ani není práce google překladače.
google překladač umí plno parádních věcí.... zkuste si třeba zadat překlad z češtiny do polštiny a napište "Studna".... google translate má totiž takový nešvar, že všechno nejdřív přeloží do angličtiny a až pak do výchozího jazyka... takže stačí aby člověk byl cizinec hovořící jiným než anglickým (a snad ještě německým) jazykem a je to v pytli :D :D
Coudas

XXX.XXX.87.254
"Coudas je blokovaná z důvodu že nemám zájem s někým takovím komunikovat. Přesto stále musí krást foto a čuchat jak nějaký vořech"
Vážená slečno, říká vám něco pomluva? Tak bacha na vaše oblíbené TO.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.173
Coudas
napsal(a):
"Coudas je blokovaná z důvodu že nemám zájem s někým takovím komunikovat. Přesto stále musí krást foto a čuchat jak nějaký vořech"
Vážená slečno, říká vám něco pomluva? Tak bacha na vaše oblíbené TO.
Coudas. Umis i neco jinyho nez resit Petru? Pokud vim opravdu cmuchas ty a furt. Ne ona. Ted uz bych tomu zacla rikat i stalking. Jdi radsi resit fak tyrany kone. Je jicj po cr dost.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Coudas. Umis i neco jinyho nez resit Petru? Pokud vim opravdu cmuchas ty a furt. Ne ona. Ted uz bych tomu zacla rikat i stalking. Jdi radsi resit fak tyrany kone. Je jicj po cr dost.
no.....ze to říkáš zrovna ty.Tys do Atlantidy šila i kdyz se zeptala na velikost ohlavky.A to,ze ted zrovna jste kamaradky neznamena,ze by sis nemela zamest pred vlastnim prahem.Diky couďas jsme tu měli aspon aktualni fotku Zlatky,z čehož jsi měla radost taky ne?
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můzeš mi dodat důkaz, jakým způsobem já čmuchám a kde? Zvláště když jsem ve všem už několik měsíců zablokovaná, nevidím atly příspěvky, nevidím, co má na profilu atd. Víš o tom houby a obviňujete mně tu veřejně z něčeho, co není pravda, jelikož je to drobátko jinak, ale to se nehodí do krámu. Můžu laskavě vědět, jakým konkrétním způsobem konkrétně já dělám atle ze života peklo, když jsi nyní její zástupce ve věcech veřejných? Protože jednak nekradu žádné fotky, ty fotky jsou veřejně přístupné a dělám to naprosto stejným způsobem, jako atla. Tudíž ona taky krade, viď? Druhak vždy reaguji pouze na informace, příspěvky atd, které atla sama zveřejní, veřejně a konkrétně. Že se mé kontroverzní nàzory nelíbí? Tak hlavně že názor může mít každý co, jen ho nesmí psát nahlas. "Záchraně" koní se věnuji, jen to každýmu necpu horem dolem a dělám to soukromě, víš. Tak asi tak.
Děkuji Jaruš za podporu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.173
napsal(a):
no.....ze to říkáš zrovna ty.Tys do Atlantidy šila i kdyz se zeptala na velikost ohlavky.A to,ze ted zrovna jste kamaradky neznamena,ze by sis nemela zamest pred vlastnim prahem.Diky couďas jsme tu měli aspon aktualni fotku Zlatky,z čehož jsi měla radost taky ne?
Ale ja netvrdim ze jsem do ni nesila. A uz jsem tu x krat řekla proc ta zmena. Ze coudas neumi uznat ze u Petry naky zmeny k lepšímu nastaly neni muj problem
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale ja netvrdim ze jsem do ni nesila. A uz jsem tu x krat řekla proc ta zmena. Ze coudas neumi uznat ze u Petry naky zmeny k lepšímu nastaly neni muj problem
Protože žadné nevidím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.173
Coudas
napsal(a):
Protože žadné nevidím.
Aha. No tvuj problem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.173
Dotaz
napsal(a):
Můžete tedy konkrétně nějaké jmenovat?
Chteli ste at sníží pocet zvirat. Stalo se a je to blbe, mladwj byl hubenejsi, zakrmil se zas blbě, resi kovare co nedela uplne dobre co ma zas blbe.
Co krom zbaveni se vsech zvirat by podle vas bylo dobre? Co konkretne ted teda podle vas všech dela blbe?
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chteli ste at sníží pocet zvirat. Stalo se a je to blbe, mladwj byl hubenejsi, zakrmil se zas blbě, resi kovare co nedela uplne dobre co ma zas blbe.
Co krom zbaveni se vsech zvirat by podle vas bylo dobre? Co konkretne ted teda podle vas všech dela blbe?
Nebudu to tu vypisovat, nemá to smysl. Každá rada se míjí účinkem, atla delá vše nejlépe, z dobře míněných rad dělá peklo. Obhajovat sebe už nebudu, na každej argument odpověď hovadina a na konkrétní odpovědi odpověď žádná.
Já si myslím,že Coudas má spousty jiné práce než sledovat a pídit se po Petře...co by z toho měla???
Upřímně? Všichni víme,jak to s Petrou je...spoooooooustu z nás se jí tu snažilo poradit..a vždycky to dopadlo tak,že ona je nejlepší,a udělá si to podle sebe a taky že jo.....vše si tady na Ifauně udělala jen a jen svým chováním...ale samozřejmě,kdo z nás někdy neudělal chyby ve svém životě....a pokud se z toho poučíme,je to jedině dobře..jenže někdo se prostě nepoučí..a jede dál tu svou ..nemůžu hodnotit Petru osobně,neznám jí...ale podle prezentace chování,fotek,názorů.. jsme si tady na ni všichni udělali svůj názor...a bohužel podle nejnovějších fotek tady uveřejněných se to opravdu neposunulo k lepšímu.....takže asi proto taková skepse.....
Na tom hřebci(teda už valachovi) Petra stejně nebude moci nikdy jezdit....bohužel za celou tu dobu se svou váhou nic neudělala..ok,to je samozřejmě její věc,jestli je takhle šťastná,tak jedině dobře ..ale nemůže potom jezdit ..a ano,i když mi tu na to může Petra oponovat tím,že nebude nikdy jezdit,tak se obávám,že se na něj stejně bude škrábat...to samé bylo u Soni....
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prodej zvířat kvituji, protože prostě nebyla zajištěna a nejsou pro Petru jako jezdce vhodná. On teď prostě žádný kůň.
Nelze pominout stav těch koní v nejdůležitějším věku - v době růstu.
Soňa problém s nohama, kolika, která nebyla nešťastnou náhodou, Volf hubený, nekvalitní srst, oslabený. Zlepšení jen v posledních týdnech, kdy konecně je koni kupován příkrm, kdy zásahem jiné osoby došlo k odčervení a kůň se konečně zvedl, ale zase má problém s kopyty. Tohle je ale naprostý základ, za který si nemyslím, že je třeba plácat po ramenech. Vždyť stačilo tak málo, aby se kůň zlepšil, tak proč to neměl dřív? Proč není samozřejmostí u rostoucího koně dobrá kopytní péče? Měla už 7 hříbat a přesto ti poslední čelí stejným problémům jako jejich předchůdci.
Je třeba tleskat za nedokonalé minimum?
Coudas

XXX.XXX.87.254
Myslím si, že tě náš, a můj už vůbec, názor nezajímá. Ale atla by měla nemít koně žádnýho, a docházet někam, kde jí svěří jedno chůdě, o který se může starat, ale nemůže mu svým rozhodováním a nenasytností ničit život a pak ho kopnout do zadku. Naučit se správně o ty zvířata starat, naučit se rozpoznávat správé a špatné kováře, zubaře, veterináře atd, mít nad sebou dohled, když chudák koník bude strádat, a majitel řekne ne ne ne devče, takto ne a může to nejak napravit,a až se někdy vykope z té své finanční krize, na kterou jsme ji upozorňovali od začátku, ale to jsme byli za de.bily a co se staráme, tak si za 5, 10 let může do uspořádaného života, případne vyřešených zdravotních problémů, koupit koníka, kterýmu bude umět dát to, co potřebuje. Ale takto, jak to má nastaveno nyní, stále opakuje stejné chyby, stále jen kecá, že něco nějak udělá, ale neudělá, stále všechny svoje chyby svádí na všechny ostatní, tak jí do ruky živé zvíře nepatří. Nemá uspořádaný svůj život, ale bude ho organizovat jinému živému tvoru. Ego a sobectví z ní jen prská.
Canka a Dotaz to napsaly hezky. Já takhle umírněná vůči slepici už nebudu nikdy. Nelíbí se mi, jak se ke koním chová, jak s nimi zachází a ještě to cpe na internet, jak je to vlastne super.... No to je vážne super. Tak na lopatu. Ale bohužel, ani po dobrém, ani po zlém s tím nelze udat vúbec nic. Jak psala tvá kamarádka chovatelka hřebce, je svéprávná, tak co.

Coudas
napsal(a):
Myslím si, že tě náš, a můj už vůbec, názor nezajímá. Ale atla by měla nemít koně žádnýho, a docházet někam, kde jí svěří jedno chůdě, o který se může starat, ale nemůže mu svým rozhodováním a nenasytností ničit život a pak ho kopnout do zadku. Naučit se správně o ty zvířata starat, naučit se rozpoznávat správé a špatné kováře, zubaře, veterináře atd, mít nad sebou dohled, když chudák koník bude strádat, a majitel řekne ne ne ne devče, takto ne a může to nejak napravit,a až se někdy vykope z té své finanční krize, na kterou jsme ji upozorňovali od začátku, ale to jsme byli za de.bily a co se staráme, tak si za 5, 10 let může do uspořádaného života, případne vyřešených zdravotních problémů, koupit koníka, kterýmu bude umět dát to, co potřebuje. Ale takto, jak to má nastaveno nyní, stále opakuje stejné chyby, stále jen kecá, že něco nějak udělá, ale neudělá, stále všechny svoje chyby svádí na všechny ostatní, tak jí do ruky živé zvíře nepatří. Nemá uspořádaný svůj život, ale bude ho organizovat jinému živému tvoru. Ego a sobectví z ní jen prská.
Canka a Dotaz to napsaly hezky. Já takhle umírněná vůči slepici už nebudu nikdy. Nelíbí se mi, jak se ke koním chová, jak s nimi zachází a ještě to cpe na internet, jak je to vlastne super.... No to je vážne super. Tak na lopatu. Ale bohužel, ani po dobrém, ani po zlém s tím nelze udat vúbec nic. Jak psala tvá kamarádka chovatelka hřebce, je svéprávná, tak co.
Klidně to TO podejte velice se těším. Protože já si vás nevšímám na rozdíl od vás. To že mě titulujete slepicí budiž. Jenže ta slepice klidně policii ukáže vaše příspěvky moje fotky které jste si krásně nakradla a i klidně ukáže že vás blokuje. A i vám napsala že o vaše rady nestojí ano chápu to vás asi velmi nakrklo že vaše rady žádané nejsou.
Chápu že jde o to mě vyprovokovat k hádce a reakci ale bohužel. Za další věřím že vás velmi štve že jsem se z fauny stáhla. Nebo že nebyla kobyla ani na inzerci aby jste zas mohla říkat jak jste jí chtěla ale napsat jste mi nemohla neb na fcb jste blokovaná. Co skupiny se týče. Jsem pouze správce a víceméně tam funguje kolegyně. Málo kdy tam dám fotku
S Jančou jsme se zatím neměli čest poznat osobně a doufám že se jednou tak stane ale má možnost vidět mnoho věcí. Jsme v úzkém kontaktu vidí i materiáli které nikde nejsou. A víte tohodle přátelství si velmi vážím. Jsem vděčná za jakoukoli informaci radu i případný kartáč protože vím že to je dobře míněný.
Řeknu to takto i jsem vám to psala. Doby kdy jsem šla pro radu na faunu jsou pryč. Nestojím o komunikaci s lidmi jako vy. a ani nejste ta od které budu chtít poradit. Za další činčilky dávno nemám protože jsem se začala naplno a na profi úrovni věnovat králíkům a to jak sportovnímu kvalitnímu chovu tak hobby. Chov je registrován na patřičném klubu a web si jistě najdete když po mě tak slídíte. Poradím CHS od Modrého Jezera info o CHS lze snadno ověřit na stránkách klubu králičí hop v sekci chovných stanic.
A mimochodem asi bych si na vašem místě vzpomněla co vám řekla současná majitelka Zlatky
A toto platí pro všechny. Starejte se o sebe a mě si nevšímejte jako si nevšímám já vás. Do mé situace nic nikomu vážně není. Pokud vám na fcb vadím tak si můj profil zablokujte. Pěkný večer
neverend

XXX.XXX.213.247
Petra je nesmrtelné téma.😄😄 Čus lidi, jak je? 🙂
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Klidně to TO podejte velice se těším. Protože já si vás nevšímám na rozdíl od vás. To že mě titulujete slepicí budiž. Jenže ta slepice klidně policii ukáže vaše příspěvky moje fotky které jste si krásně nakradla a i klidně ukáže že vás blokuje. A i vám napsala že o vaše rady nestojí ano chápu to vás asi velmi nakrklo že vaše rady žádané nejsou.
Chápu že jde o to mě vyprovokovat k hádce a reakci ale bohužel. Za další věřím že vás velmi štve že jsem se z fauny stáhla. Nebo že nebyla kobyla ani na inzerci aby jste zas mohla říkat jak jste jí chtěla ale napsat jste mi nemohla neb na fcb jste blokovaná. Co skupiny se týče. Jsem pouze správce a víceméně tam funguje kolegyně. Málo kdy tam dám fotku
S Jančou jsme se zatím neměli čest poznat osobně a doufám že se jednou tak stane ale má možnost vidět mnoho věcí. Jsme v úzkém kontaktu vidí i materiáli které nikde nejsou. A víte tohodle přátelství si velmi vážím. Jsem vděčná za jakoukoli informaci radu i případný kartáč protože vím že to je dobře míněný.
Řeknu to takto i jsem vám to psala. Doby kdy jsem šla pro radu na faunu jsou pryč. Nestojím o komunikaci s lidmi jako vy. a ani nejste ta od které budu chtít poradit. Za další činčilky dávno nemám protože jsem se začala naplno a na profi úrovni věnovat králíkům a to jak sportovnímu kvalitnímu chovu tak hobby. Chov je registrován na patřičném klubu a web si jistě najdete když po mě tak slídíte. Poradím CHS od Modrého Jezera info o CHS lze snadno ověřit na stránkách klubu králičí hop v sekci chovných stanic.
A mimochodem asi bych si na vašem místě vzpomněla co vám řekla současná majitelka Zlatky
A toto platí pro všechny. Starejte se o sebe a mě si nevšímejte jako si nevšímám já vás. Do mé situace nic nikomu vážně není. Pokud vám na fcb vadím tak si můj profil zablokujte. Pěkný večer
Žádala jsem o důkazy, ale zas jen hromada keců a lží. Ta bu bu bu.

Coudas
napsal(a):
Žádala jsem o důkazy, ale zas jen hromada keců a lží. Ta bu bu bu.
Já taky žádala at si hledíte svého. Za další nejsem tak blbá abych vynášela všechno z rukávu. Říká se tomu trpělivost. Za další ta fotka co jste si šlohla s kopyty je stará jak metuzalém.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Já taky žádala at si hledíte svého. Za další nejsem tak blbá abych vynášela všechno z rukávu. Říká se tomu trpělivost. Za další ta fotka co jste si šlohla s kopyty je stará jak metuzalém.
Obviňujete mne tady veřejně s leithian ze šmírování, stalkingu, a krádeže. To je asi normální jednání. Fotky kradu úplně stejným způsobem, jako ty.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Tak pro atlu a její chápáni světa je stalking to, že na internetu narážím na jí samotnou zveřejněné informace. To pak je těžký.
Arbora
napsal(a):
úplne vidím to FBI komando, ako zlaňuje v noci Coudas do baráku a odvádza ju v putách, lebo "kradne" verejne dostupné fotky, ktorých práv sa vzdáva majiteľ nahraním na FB.
To mě vždycky pobaví. Sama totiž používá obrazový materiál z filmů a tvoří si z něj videa. Na stránkách taky používala grafiku z Narnie. Pochybuju, že nějak řesila autorská práva. Ale má plnou pusu kritiky na toto téma k ostatním. :)

Dotaz
napsal(a):
To mě vždycky pobaví. Sama totiž používá obrazový materiál z filmů a tvoří si z něj videa. Na stránkách taky používala grafiku z Narnie. Pochybuju, že nějak řesila autorská práva. Ale má plnou pusu kritiky na toto téma k ostatním. :)
Ano používám i zvukové materiáli ale autorstvím to podléhá protože vlastníci původních materiálů si do daných videii mohou dát reklamy ze kterých mají zisk výměnou za používání daných materiálu. A každé video YouTube kontroluje kde mi pak hlášení vypíšou s tím že i zvukový materiál propíšou co to je za skladby. Co obrázku se týče použití je možné když nelze souhlas získat ale s uvedeným zdrojem. Co Narnie se týče uvedené to bylo.
Moje nejnovější a povedené odsouhlasené vlastníkem autorských práv https://www.youtube.com/watch?v=Wxo9BCNwws4
Coudas

XXX.XXX.87.254
Tak jo, tak atla muze vsechno. Doufam, ze v tech materialech mas taky komunikaci z lonskeho jara, kdy jsi mne o rady zadala, a kdy jsme skoro jely za Daikou. Ale komu neni rady, toho vem lopatou.

Ne nemohu vše. Vždy tyto materiáli podléhají třeba i 3 straně Já tohle nedělá pro zisk ale protože mě tahle tvorba baví a posunula jsem se o notný kus dále. Byli doby, kdy jsem tyhle filmovky měla i přes 30min, s hroznými přechody s tunou věcí co tam být nemusela atd… díky praxi jsem se naučila co ano co ne
Ale když už někomu znevažujete koníčka a práci pojďme si to rozebrat. To není že se rozhodnu a hle za hodinu je hotovo. Zde postup obecný i konkrétně vyčíslení času na toto dané video o stopáži 4 minuty. A nadále celé plánované dílo. A je mi jedno zda vás to zajímá či nikoliv. Ale když už nevíte jak mě uštknout tak to řešíte takto? Tak aby bylo jasno zde je postup a rozpis at vidíte co to obnáší
Konkrétně to video z odkazu:
Sezóna č.3. 23 dílů po 45minutách na díl. Takže 1035 minut tedy 17,5 hodin materiálu.
Plán je zpracovat si celý seriál a pak vytvořit celistvé klipy takže se tu bavíme prozatím o 9ti sezónách o 189 dílech s obsahem 8 505 minut tedy 142hodin
Tento materiál se musí projít a vyselektovat. Konkrétně toto řeším že si při sledování zapisuji co chci použít. Už jen to je tedy těch 17,5 hodiny. Taky se ten materiál musí sehnat čistý bez titulku, takže další v lepším případě hodina při placeným datech finančně se tu bavíme o 1200,- Za celý seriál ve 2 verzích ( Originál bez titulků a i s titulkama ) + 1 sezóna ve 3 verzích ta je i dabovaná. Když mám materiál tak se stane i to že je potřeba přeformátovat na daný ormát se kterým nebude mít program problém. Jak že tohle byl ten případ takže další čas dejme tomu 2 hodinky.
Poté je postup následující.
1) Nahrát to do programu. 1h cca větší soubory trvají
2) Nahraný materiál se musí na hrubo střihnout. Zde to bylo 8h. kvůli programu
3) Aby to nebylo díl za dílem, musí se to rozházet, 30min podle materiálu
4) Přichází velmi jemný střih 2h
5) Umístit přechody mezi záběry doladit střihy. 5min
7) Přiřadit skladbu a sladit to s hudbou tak aby to k sobě tak nějak sedlo. Probírka nadbytečného donastavování skladby atd . 30 min - 1h
8) Přiřadit Titulky 10min
9) Několik kontrol + uložení 10 min
10) konečná kontrola nahrání na web. 1h
Shrnuto potrženo:
Materiáli 17,5h
Po hrubím stihu 9minut
Po jemném střihu 6,5 minut
Po přechodech a doladění 4 minuty v konečném výsledku. Za tolik hodin pouze 4 minutky.
A to je jedna serie z 9ti. Momentálně souběžně probírám 1 a 4 sezónu
Je to můj koníček baví mě to jestli se chcete vysmívat prosím ale ukažte prvně vaší tvorbu co se týče videa at filmového seriálového nebo vašeho dělám všechny i svoje točené materiáli.
A pokud vám vadí můj koníček je mi to putna protože pro mě je to radost. kor pak když vám k tomu i lidi práci pochválí. Hlavně že vy si Kateřinu budete moci kopnout. Tak si to užijte do sytosti. Já tuto potřebu někoho znevažovat a ponižovat na základě svého mindráku a už vůbec ne na jeho hobby fakt nemám a rozhodně nemám potřebu se zajímat o někoho jako vy. Stejně jako nemám v povaze přát někomu něco zlého.
Ke Zlatce Jo bývala bych s vámi i jela ale neustále mě napadáte a nenecháte mě být.
Z mojí strany pouze dobrá vůle. Která se proti mně opět obrátila. Že? Pokud vím od té doby jste na nic tázaná nebyla takže si dělejte co chcete jak chcete jste mi fuk.
Nechte mě prostě na pokoji jste zablokovaná abych vás nedráždila a furt málo? Jediný kdo furt otravuje svou jedovatostí jste vy. A ne vážně neprodám Jamina jen protože to chce nějaká Kateřina.
A jo z krádeže fotografii vám obvinuji veřejně a po několikáté. Pokud vím neptala jste se. K použití taky svolení nemáte.

Prosím o prominutí, snad se nikoho nedotknu, ale nechcete si na ten ping pong založit extra téma? Já to tu vždy otevřu, že bude perlička z inzercí, ale tu je to spíš jako perly sviním (bez urážky kohokoli, jen slovní hříčka). Ono se řekne "když se vám to nelíbí, tak to téma nečtěte", ale tohle téma má být o něčem jiném Pokud by se zadařilo, tak ze srdce předem děkuji
Není to úplně inzerce.. nicméně perla která vznikla na základně inzerce to je...
https://facebook.com/groups/539619666078187/permalink/6256124397760990/
gerbera
napsal(a):
I u lidí.
Fešný voják na misi a opuštěná žena zamilovaná do řečiček přes internet. Aby mohl chudák dojet za svou milovanou na dovolenku do Čech, musí mu ona tu poslat peníze a tam poslat peníze...
tak tady bych upřímně trochu řekla, že to není úplně tak...
Taky sem si myslela, jak nechápu jk tomu mohou ženy uvěřit. Až se mi stalo něco pobného.
Oslovil mě voják, který tvrdil, že j na misi (cca 2-3 roky zpátky). Já osobně navíc znám slečnu z USA, která se během toho co sme se znaly přidala do armády, takže sem si myslela, že si mě možná našel skrze jí.
A normálně sme se bavili v angličtině, neboť anglicky umím, a projel mi teda profil, ptal se mě na moji rodinu, na moje domácí mazlíčky a co dělám a byla to absolutně normální konverzace. Sám řekl, že je rozvedený,ale že má malého syna... Sem tam mi psal jak sem krásná a požádal mě o e-mail s tím že na FB kvůli tomu že je na misích příliš není a že když mohou, tak se na misi v zahraničí smí přihlašovat primárně k mailu.... což mi upřímně i přišlo jakože uvěřitelné.
Ve zkratce, pořád mi opakoval, jak se mu líbím,ale to mi opakuje kdejakej, s prominutím, zoufalec, v ČR, kterému se zalíbím aniž by chtěl prachy... a psal mi různé 'ódy na krásu' s tím mu u mě ovšem pšenka fakt nevyrostla.
Inu, na nějakou dobu jsme se odmlčeli s tím, že já už ho vpodstatě ignorovala, a myslela sem, že mu došlo, že si nemáme co říct a že do USA za ním fakt neporazím.
A tady to začalo. Náhle e-mail, jak se mám, co moje rodin/zvířata atd... A!... jeho malý syn má zdravotní problémy, a potřebuje peníze.... A teprve v tuhle chvíli mě osobně došlo, že ten člověk je podvodník. Do té doby ani popel! Fakt sem si mysela, celou tu dlouhou dobu, že je to jen voják, kterému tak maximálně 'hučelo v kládě', a dost mě z toho mrazilo, protože nějaká ta 'zamilovaná opuštěná, trochu naivnější' žena by mu na to asi mohla skočit...
Ovšem tohle je scam už o pohledu oproti tomu
gerbera
napsal(a):
Myslela jsem to právě tak...že bohužel.... O takto podvedených ženách si nemyslím, že jsou hloupé..."jen" opuštěné....
O to je to horší, že je zneužitý ten lidský cit...
ale voják je alespoň uvěřitelný scam... pak sou tu obchodníci se šperky na moři, které přepadli piráti.... tam fakt necháp jak můžou uvěřit
Mňa najviac fascinuje, že kde tie ženy berú toľko peňazí. Minule bola nejaká pani, ktorá minula snáď 300.000 euro na takéhoto "vojaka". Podľa mňa by to už chcelo nejakú kampaň od polície v TV. Tá naša slovenská robila nejajú osvetu na IG, ale kto z tých najohrozenejších už len používa instagram...
lenacia
napsal(a):
Není to úplně inzerce.. nicméně perla která vznikla na základně inzerce to je...
https://facebook.com/groups/539619666078187/permalink/6256124397760990/
Je to prostě chtění. Touží po něčem na co nemá a hledá cestu jak toho dosáhnout. Potom jsou z toho psi z množíren, podvedené ženské a "dovozy koní" atd.
Jako chápu, že jen za můj život je těch změn hodně. ALE jak může někdo věřit takovým plkům...

Tak když mohou lidi zcela vážně věřit tomu, že nemoci na nás práškují z letadel, a nemocnost se začala snižovat díky omezení leteckého provozu.... Ještě se divíte?
napsal(a):
Tak když mohou lidi zcela vážně věřit tomu, že nemoci na nás práškují z letadel, a nemocnost se začala snižovat díky omezení leteckého provozu.... Ještě se divíte?
Upřímně se už nedivím ničemu. Když vidím plochozemce, různé ezokraviny, nesmysly o covidu, očkování, lemtače Sava, tak mi přijde, že lidstvo strašně zblblo a i selský rozum se kamsi vytratil.
Jinak příběh podvedené z FB jsem taky zahlédla. Myslet si, že dostanu za 30 000, - dva koně i s dovozem z Německa, je fakt naivní. Kupovat koně, kterého jsem neviděla, nevyzkoušela - to si člověk o problém prostě říká.

Lidi s lehkou dostupností informací na internetu vypnuli mozek a takové kritické myšlení zakrnělo úplně... Je lehčí se zeptat na netu, než zapojit elementární myšlenkové pochody. Lidí, kteří pošlou hromady peněz někomu, koho v životě neviděli, za něco, co v životě neviděli, mi opravdu líto není.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Prosím o prominutí, snad se nikoho nedotknu, ale nechcete si na ten ping pong založit extra téma? Já to tu vždy otevřu, že bude perlička z inzercí, ale tu je to spíš jako perly sviním (bez urážky kohokoli, jen slovní hříčka). Ono se řekne "když se vám to nelíbí, tak to téma nečtěte", ale tohle téma má být o něčem jiném Pokud by se zadařilo, tak ze srdce předem děkuji
Admini ifauny se tu vehementně snaží zakládat témata, aby se diskutovalo, a nějak jim to nefunguje, a když už se diskutuje, tak přijde nejchytřejší a rozsekne to 😁 Úplně stejně jsi mohla ty založit další perličky s dalším číslem 😉.
Tak, Coudas přišel, spravil zo všetkých diskutujúcich b.bcov, zo seba chuderu a zas odíďe. Tak pro Leithian ( a případné jiné zájemce) stránka mé "záchrany", je to tedy pro bývalé majitele koní, aby trochu měli přehled, ne k mé prezentaci
https://m.facebook.com/Sunset-Ran%C4%8D-714821372655437/?ref=bookmarks
a pro Petrušku už jen vzkaz, když nemá odvahu komunikovat soukromě, veřejně plácat nesmysli jí jde bezvadně, tak velmi bych ti tleskala, kdybys se začala svému youtuberskému koníčku věnovat naplno a dávala tomu veškerý tvůj čas tak, aby ti nezbýval na živé tvory, které nelze,když se nepovede, smazat a jedem znova. Tvou tvorbu nikdo nehanil, pouze se upozornilo na to, z čeho obviňuješ mně. 9bhájilas nebylo třeba dalšího. Když jsem takovej šmírák a sleduju tě všude, tvůj kanál člověče neznám, tak díky za další možnost tě sledovat. a ikdyž chceš vidět tvorbu jiných, určitě tě to nezajímá, a moje už vůbec ne, přesto něco dávného, vlastní filmek, vlastní nazpívání a hraní, písnička samozřejmě půjčená, ale takovej machr, abych ještě skládala fakt nejsem.
https://m.youtube.com/watch?v=MJ-GM8SrUeM
Konec zvonec.
neverend

XXX.XXX.213.247
Couďas je samozřejmě v odbornosti, zkušenostmi a i podmínkami kolem chovu koní daleko dál než většina lidí zde a natož vůči mě nebo Petře.🙂 Mně to nedělá problém přiznat, ale Coďas je prostě člověk který řekne co si myslí. Narovinu a komukoli. A to lidi moc rádi nemají. Pravda že Petra si od lidí asi užila dost bohužel i neprávem. V soukromí je to podle mě člověk co nevyhledává moc kontakt s ostatními a to ale neznamená že je špatný člověk. Na mě tehdy reagovala slušně a myslím že bychom si i celkem rozuměli.🙂

Coudas já ale s tebou prostě komunikovat nechci. Je to tak těžké to pochopit? Chápu že tě to štve ale prostě nemám zájem. Loni jsme komunikovali slušně. Bohužel nejsi schopná mě nechat na pokoji, moje příspěvky mé fotky atd... Když jsme u toho všimla jste si že vás nechávám na pokoji? Nemám potřebu potyček nemám potřebu brát fotky ani vás vyhledávat což jsem dala najevo i tou blokací. Přesto stále máte potřebu na mě útočit.
Ukradla jsem vám nějakou fotku? Ne. Ani je nevyhledávám. Tak co je za problém nechat mě být?
Chci se věnovat králíkům a to na profi sportovní úrovni. Na fotu 9ti letý králíček stále závodně aktivní. Výška skoku 75cm z 11.7 2021. Tatínek vrhu Fiery. ( Oba rodiče Elitte ) Na dalších dvou jsou králíci se kterými se dělá chviličku.
Chci se věnovat Valáškovi který je jak pes má rád mě a já jeho. A ne kupovat dalšího koně ted rozhodně nebudu za pár let možná ale jeden mladý mi i stačí.
Klidně zde dám ij web nic špatného tam není. https://chs-modre-jezero.weebly.com/
pak na fcb běží stránka i skupina CHS od Modrého Jezera za svůj chov se rozhodně nestydím
Ano zpracovávám filmovky ale oni při zveřejnění kontrolují a vlastníci bud dají svolení nebo ne tedy to zveřejní nebo zablokují. Nejsem jediná kdo si tak hraje dělá to hromada lidí, Pro mě je to koníček.
Neverend. Nemám potřebu komunikovat nebo reagovat špatně pokud se mnou druhá strana komunikuje slušně budu tak komunikovat i já.

Proč je nutný sem pořád psát a spamovat fotkama králíků a dalších tvých aktivit? Koho to proboha zajímá...
Coudas

XXX.XXX.87.254
Čmuchací čokl Coudas vyrazil čmuchat aby nemusel krást fotky z facebooku. Nebudu komentovat. Ale viděla jsem na vlastní oko. Tím opravdu končím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.58
Coudas
napsal(a):
Čmuchací čokl Coudas vyrazil čmuchat aby nemusel krást fotky z facebooku. Nebudu komentovat. Ale viděla jsem na vlastní oko. Tím opravdu končím
Bude te to bavit dlouho? Nebo chces tvrdit ze zvire na fotce je tejranej chudáček?
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bude te to bavit dlouho? Nebo chces tvrdit ze zvire na fotce je tejranej chudáček?
Je úplně jedno, co tvrdím já. Viděla jsem konýška z 10 cm, a dokonce jsem na nej sahala, fuj aby mi ruka upadla, viď? Chtěla jsem se přesvědčit na vlastní oči, stalo se. Více netřeba. Snad tento rychlokvaškový trochustandart kvůli výstavě stane se standartem i nadále a koníček bude takto vyladat i kupříkladu v zimě. Když se pořeší zbytek zdravotních "drobností", bude to drobější bobek pro normálního jezdce. Už máš přepravák nachystanej?

Coudas
napsal(a):
Je úplně jedno, co tvrdím já. Viděla jsem konýška z 10 cm, a dokonce jsem na nej sahala, fuj aby mi ruka upadla, viď? Chtěla jsem se přesvědčit na vlastní oči, stalo se. Více netřeba. Snad tento rychlokvaškový trochustandart kvůli výstavě stane se standartem i nadále a koníček bude takto vyladat i kupříkladu v zimě. Když se pořeší zbytek zdravotních "drobností", bude to drobější bobek pro normálního jezdce. Už máš přepravák nachystanej?
A co že jste tam byla a sáhla si na něj? Mě to nevadí nejsem tak zapšklá. To mohl každý.
Škoda že jste neměla koule oslovit teda i mě když už jsme se mohli potkat na živo. Já se tomu přece nebráním. To už o něčem vypovědělo samo o sobě.
Vaše teorie nějak ztrácí smysl. A proč by si měl někdo chystat přepravák? Kun na prodej není a nebude. První teorie nedostane premii bude se ho zbavovat. Jenže tu nedostal loni a nechala jsem si ho na prodej ani nepadla myšlenka.
Bude drobný bude se ho zbavovat. Ne nebudu se ho zbavovat! O nějaké drobnosti se můžeme bavit za 3-4 roky.
Když už rýpu do tohoto doporučuji si prvně zjistit že KK jsou velmi pozdní plemeno a rostou i ještě v 6ti nahoru. Mimo to tohle není rychlokvaškový stav protože hezký byl už v květnu a není to kvůli výstavě. Dostalo se mi pomoci právě od Jany a od dalších lidí. Pomoci a rad kterých si vážím. A hle ono to jde. Vše je o přístupu a jak už jsem psala. Jany si velmi vážím a to jsme si nemohli přijít na jméno. Když něco tak se nebojím napsat protože vím že dostanu upřímnou plnohodnotnou odpověď. A o to jde.
Pro vás týraná chudinka dostala moc hezké hodnocení a obdržela premii. Klasický korektní dvouletek. Dostat jí nemusel když jsme u toho. Klidně mohu zveřejnit video s hodnocením od pana Chýleho i video z předvedení. večer ho nahodím na web a klidně hodím sem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.58
Coudas
napsal(a):
Ty ses fakt mag or. Proc bych mela chystat prepravak? Ses tak hlou pa nebo slepa ze ti musim opakovat po stopadesaty ze tohohle kone ja domu nechtela nikdy? A to ani kdyby mi ho nacpali zadara?
Coudas tobe fakt sibe. Tezce.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
A co že jste tam byla a sáhla si na něj? Mě to nevadí nejsem tak zapšklá. To mohl každý.
Škoda že jste neměla koule oslovit teda i mě když už jsme se mohli potkat na živo. Já se tomu přece nebráním. To už o něčem vypovědělo samo o sobě.
Vaše teorie nějak ztrácí smysl. A proč by si měl někdo chystat přepravák? Kun na prodej není a nebude. První teorie nedostane premii bude se ho zbavovat. Jenže tu nedostal loni a nechala jsem si ho na prodej ani nepadla myšlenka.
Bude drobný bude se ho zbavovat. Ne nebudu se ho zbavovat! O nějaké drobnosti se můžeme bavit za 3-4 roky.
Když už rýpu do tohoto doporučuji si prvně zjistit že KK jsou velmi pozdní plemeno a rostou i ještě v 6ti nahoru. Mimo to tohle není rychlokvaškový stav protože hezký byl už v květnu a není to kvůli výstavě. Dostalo se mi pomoci právě od Jany a od dalších lidí. Pomoci a rad kterých si vážím. A hle ono to jde. Vše je o přístupu a jak už jsem psala. Jany si velmi vážím a to jsme si nemohli přijít na jméno. Když něco tak se nebojím napsat protože vím že dostanu upřímnou plnohodnotnou odpověď. A o to jde.
Pro vás týraná chudinka dostala moc hezké hodnocení a obdržela premii. Klasický korektní dvouletek. Dostat jí nemusel když jsme u toho. Klidně mohu zveřejnit video s hodnocením od pana Chýleho i video z předvedení. večer ho nahodím na web a klidně hodím sem
Máš mne zablokovanou a bavit se se mnou nechceš. Proč bys měla v reálu? To není o koulích. Počkej si na Janičku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.58
Coudas
napsal(a):
Máš mne zablokovanou a bavit se se mnou nechceš. Proč bys měla v reálu? To není o koulích. Počkej si na Janičku.
Coudas a mam toho dost. Prestan se tu do me navazet. Ja ti nic neprovedla tak kurnafix dej pokoj nebo si vem lexaurin. Tobe tezce sibe. Zacni se holka lecit nebo jdi ke konim a me laskave dej pokoj. Na tebe nikdo neutoci jen ty musis rejpat do vsech co nesdilej tvoje postoje, antipatie a nazory.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.58
Coudas
napsal(a):
To co tu předvádís neni rejpani do odoby co dela ko kotiny. Ale osobni zast, posedlost a hysterie. Vyprosuji si abys me oslovovala jmenem. Osobne te neznam a ani poznat nechci. Ze ja jsem cholerik ale ty hystericky zapskly, urazeny vylevy co tu předvádís to je na doktora.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Coudas a mam toho dost. Prestan se tu do me navazet. Ja ti nic neprovedla tak kurnafix dej pokoj nebo si vem lexaurin. Tobe tezce sibe. Zacni se holka lecit nebo jdi ke konim a me laskave dej pokoj. Na tebe nikdo neutoci jen ty musis rejpat do vsech co nesdilej tvoje postoje, antipatie a nazory.
Ja si zas nevšimla, že bychom si kdy potykaly 🤷♂️
Coudas

XXX.XXX.87.254
etnies86
napsal(a):
Holky nechcete si udělat vlastni vlákno, je to dost otravne, hlavně coudas už by mohla dát fakt pokoj
Konkrétně čím konkrétně Vás obtěžuji?

Diky za fotky z vystavy.Každý si muze udělat nazor sám at je to ok nebo ne....Jak se ten valasek tentokrat jmenuje? uz se v tom ztracim..
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Diky za fotky z vystavy.Každý si muze udělat nazor sám at je to ok nebo ne....Jak se ten valasek tentokrat jmenuje? uz se v tom ztracim..
Na fotkách vypadá dobře, z blízka pár drobností a je to fajn. Jmenuje se Jamie Fraser Kinský, chudák paní konferenciérka, jelikoz prý není angličtinářka, to nemohla přečíst. Příště doporučuji přidat fonetický přepis 😁
Bylo tam spoustu hezkých koní, jeden zbarvením téměř achaltekinec, opravdu na slunci zlatý. Mne u jednoho kone velmu zaujalo oko, a hříbátko bych si vzala domů, kdyby mu ten barevný krásný přechod zůstal už napořád.
Z výstavy fotky asi bude dávat tato fotografka (jako každý rok). Tady zatím nástřel, pak bývají na Zonerama.
https://www.facebook.com/navaramafoto/posts/4195015817255805
Coudas

XXX.XXX.87.254
etnies86
napsal(a):
těším se na nový příspěvek v perličkách a vidím, jen vaší výměnu názorů.a taky už to na mě působí, že ryjete až zbytečně. jasně vaše věc, ale vaše vlákno zvlášť by bylo lepší ;)
Buggyra zalozila nové vlákno https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3857047/perlicky-z-inzerci-v?from-list=1#a3857047
můžete sledovat zde a toto odpudivé vlákno zavrhnout, stačí sledovat číslovku 🙂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.58
Coudas
napsal(a):
Buggyra zalozila nové vlákno https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3857047/perlicky-z-inzerci-v?from-list=1#a3857047
můžete sledovat zde a toto odpudivé vlákno zavrhnout, stačí sledovat číslovku 🙂
Do achaltekince to melo daleko dost vsecko. To ze je to zlaty nenahradi ten kovovej lesk. 😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.58
Dotaz
napsal(a):
Ale ono to mělo kovový lesk. ;)
Jo kdyz se nalesti miva to par zvirat ale kdo zna achaly tak ten rozdil vidi. Jako zvire pekny to zas ne ze ne. Ale do achaliho vzhledu to melo asi tka bambilion kilometru
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo kdyz se nalesti miva to par zvirat ale kdo zna achaly tak ten rozdil vidi. Jako zvire pekny to zas ne ze ne. Ale do achaliho vzhledu to melo asi tka bambilion kilometru
jo jo vsak bl.bka pise ne, ze temer 😁
Zde výsledková listina.
https://www.schkk.cz/clanky/aktuality/vysledkova-listiny-np-kk-2021.html
Mám laický dotaz. Jaké je tedy kritérium prémie u KK? Být první ze skupiny a nebo splnit nějaký počet bodů jako jinde?
Coudas
napsal(a):
Na fotkách vypadá dobře, z blízka pár drobností a je to fajn. Jmenuje se Jamie Fraser Kinský, chudák paní konferenciérka, jelikoz prý není angličtinářka, to nemohla přečíst. Příště doporučuji přidat fonetický přepis 😁
Bylo tam spoustu hezkých koní, jeden zbarvením téměř achaltekinec, opravdu na slunci zlatý. Mne u jednoho kone velmu zaujalo oko, a hříbátko bych si vzala domů, kdyby mu ten barevný krásný přechod zůstal už napořád.
Že já tyhle světlý koníky moc nemusím,ale ten hříbek má nádhernou barvičku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.58
Coudas
napsal(a):
jo jo vsak bl.bka pise ne, ze temer 😁
Coudas tak ted si to trumfla. Sprosty urazky kdyz dojdou veskere lohicke argumenty. Skoda, myslivala jsem si ze jsi normalni ale spadas do kategorie psychopatu ala neverend.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Coudas tak ted si to trumfla. Sprosty urazky kdyz dojdou veskere lohicke argumenty. Skoda, myslivala jsem si ze jsi normalni ale spadas do kategorie psychopatu ala neverend.
Jak píše lenacia, označila jsem tak sama sebe, stačí trošku ubrat na afektu a pochopila bys to také. Mysli si o mně co chceš, označila jsi mne tady ty několikrát za psychopata, a to, z čeho obviňuješ ty mne děláš sama. Já se zatím k žádným urážkám neuchýlila, nemám důvod.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.58
Coudas
napsal(a):
Jak píše lenacia, označila jsem tak sama sebe, stačí trošku ubrat na afektu a pochopila bys to také. Mysli si o mně co chceš, označila jsi mne tady ty několikrát za psychopata, a to, z čeho obviňuješ ty mne děláš sama. Já se zatím k žádným urážkám neuchýlila, nemám důvod.
V tomto jedinem pripade se omlouvam. Za špatné pochopeni jinak si za tím ale stojím protože to co děláš jak se pidis po petry konich jezdis za nima ocumujes to normální není. Jsem zvědavá kdy tu přistane info že jsi byla za Soňou 😁
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V tomto jedinem pripade se omlouvam. Za špatné pochopeni jinak si za tím ale stojím protože to co děláš jak se pidis po petry konich jezdis za nima ocumujes to normální není. Jsem zvědavá kdy tu přistane info že jsi byla za Soňou 😁
Vidíš, tam jsem ještě nebyla a nevystalkovala jsem, kam, za kolik a komu ji prodala. To jsem ale houby čmuací čokl....
Atla několikrát dříve vykřikovala, že jsme její koně naživo neviděli, tak se máme zdržet komentářů, že jsme nikdy nepřijeli a nenabídli pomoc atd. Tak jsem holt zvedla zadel a jela se podívat, když byla ta příležitost. Stále se potřebuje veřejně jakkoliv prezentovat, tak co čeká? Pomoc odmítá, protože to není plácání po ramenou, jak je vše v pořádku a růžové, protože když z.urví koni hubu udidlem, a 10 lidí ji napíše že je třeba změnit přístup člověka a ne donucovací aparát, tak do každého kopne, že na to se neptala. Takže opět komu není rady, toho vem lopatou. A proč jako, co mi zakazuje veřejně se vyjadřovat k veřejně prezentovaným věcem? Takový zákon neznám, nebo prpste Petřička si to nepřeje? Tak ať to nepíše veřejně?Proč jako nemůžu na facebooku komentovat zveřejněné příspěvky jako všichni ostatní, proč? Prpč má svou soukromou skupinu, kde dělá naprosto totéž? A s tím stalgingem to máte taky drobet pomotaný holky. Ale dál mně klidně napadejte z krádeží, z urážek, z psychopatie, klidně veřejně, ono tady je spousta lidí, kterejm to hraje do noty. Takovejch už tu bylo... jen pak ty důkazy, hmmm, ty důkazy...

Dotaz
napsal(a):
On se člověk nemusí moc pídit, když jsme ve stejných facebookových skupinách a zobrazují se mu tam její příspěvky.
Jet se podívat na svod nevidím jako problém, je to veřejná akce, ne? Taky jsem na pár svodech a přehlídkách byla, i když vlastního koně nemám. 🤷♀️
Jo a taky jste byla za koňmi které byli někoho jiného? A tam vyprávěla pohádky jak jste kobylu chtěla ale majitel by neprodal a napsat jste mi nemohla neb vás blokuji? Ale u inzerátu byla možnost odpovědět on by ten email došel.
O jakých přízpěvcích se bavíme když je zablokovaná tedy by se zobrazovat nic nemělo a můj profil nenajde. Teda pokud nemá falešný. A vhzledem k tomu že nikde moc nepíšu se toho taky dost řeší.
A pak se tu vymlouvat že se radši schovám za klávesnici protože na osobní setkání nemáte další věc.
Nehledě že nezná dotyčný ani mravy fakt gól. To že se na cizí zvířata nesahá bez majitele je věc další. Ne vážně se z toho nepotentuji ale dobré mravy Kateřina evidentně ovládá ( Ironie ). Taky sem tam nesahala na cizí koně. Asi problém optat se majitele no což příště se zařídím podle tohoto.
Na to že dělala u Policie fajn přístup.

Coudas
napsal(a):
Vidíš, tam jsem ještě nebyla a nevystalkovala jsem, kam, za kolik a komu ji prodala. To jsem ale houby čmuací čokl....
Atla několikrát dříve vykřikovala, že jsme její koně naživo neviděli, tak se máme zdržet komentářů, že jsme nikdy nepřijeli a nenabídli pomoc atd. Tak jsem holt zvedla zadel a jela se podívat, když byla ta příležitost. Stále se potřebuje veřejně jakkoliv prezentovat, tak co čeká? Pomoc odmítá, protože to není plácání po ramenou, jak je vše v pořádku a růžové, protože když z.urví koni hubu udidlem, a 10 lidí ji napíše že je třeba změnit přístup člověka a ne donucovací aparát, tak do každého kopne, že na to se neptala. Takže opět komu není rady, toho vem lopatou. A proč jako, co mi zakazuje veřejně se vyjadřovat k veřejně prezentovaným věcem? Takový zákon neznám, nebo prpste Petřička si to nepřeje? Tak ať to nepíše veřejně?Proč jako nemůžu na facebooku komentovat zveřejněné příspěvky jako všichni ostatní, proč? Prpč má svou soukromou skupinu, kde dělá naprosto totéž? A s tím stalgingem to máte taky drobet pomotaný holky. Ale dál mně klidně napadejte z krádeží, z urážek, z psychopatie, klidně veřejně, ono tady je spousta lidí, kterejm to hraje do noty. Takovejch už tu bylo... jen pak ty důkazy, hmmm, ty důkazy...
No že jste nezvedla pozadí když ty koně byli u mě. No že se pojedete mrknout na Soninu zapomente majitelka má na vás názor na bodu mrazu.
Mě jste u zadele. Že jsem vás vyrazila ze skupiny? Ano vyrazila. Co k příspěvkům na skupině tak já tam vložila za těch několik let 3-4 příspěvky. a většinou dotazy takže zase uberte.
Jo ty vaše fotky ani se jich nedotknu. Já sem si poprosila profi fotografku která mi i děkovala za slušné jednání. Takhle se věci mají. Pro focení byt na veřejné akci v soukromém areálu taky platí pravidla.
Asi bych to uzavřela s tím že zvíře je v pořádku byl oceněný premii kterou by žádná chudinka nedostala.
Za další neprosím se na názor na mého koně myslím že to mi včera posoudila a řekla komise i jsem si dnes ověřila u pana komisaře. Mám hezké korektní zvíře které je v pořádku. A na tyto platformy se mám vybodnout.
Takže mi dejte svátek protože jinak to vyřešíme úřední cestou začínám vás mít plné zuby tak ještě chvilku pokračujte.Nebudu se 2x rozmýšlet.
myslím si že to tu dost lidí otravuje.
Pro příště si vyprošuji aby jste mi sahala na zvíře. Já vám taky nechodím ošmatlávat vaše.
Pěkný večer všem a už toho vážně nechme