Perličky z inzercí IV.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2021 19:43
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo a taky jste byla za koňmi které byli někoho jiného? A tam vyprávěla pohádky jak jste kobylu chtěla ale majitel by neprodal a napsat jste mi nemohla neb vás blokuji? Ale u inzerátu byla možnost odpovědět on by ten email došel.

O jakých přízpěvcích se bavíme když je zablokovaná tedy by se zobrazovat nic nemělo a můj profil nenajde. Teda pokud nemá falešný. A vhzledem k tomu že nikde moc nepíšu se toho taky dost řeší.

A pak se tu vymlouvat že se radši schovám za klávesnici protože na osobní setkání nemáte další věc.
Nehledě že nezná dotyčný ani mravy fakt gól. To že se na cizí zvířata nesahá bez majitele je věc další. Ne vážně se z toho nepotentuji ale dobré mravy Kateřina evidentně ovládá ( Ironie ). Taky sem tam nesahala na cizí koně. Asi problém optat se majitele no což příště se zařídím podle tohoto.

Na to že dělala u Policie fajn přístup.

A vy byste jí kobylu prodala? :)

Jinak už v SZ jsem vám psala, že bych taky nepochopila z vašich příspěvků, kde opakujete, že vás nemá kontaktovat a blokujete ji, že stojíte o osobní setkání na nějakém svodu. Mně to prostě smysl nedává, evidentně nejsem jediná, co to takhle pochopila.

Jinak pohladit koně po čumáku přes mříž, když k vám strčí nos, to je proboha katastrofa. Vy to líčíte, jak kdyby k němu někdo vlezl a nějak s ním manipuloval.

Coudas

30.8.2021 19:53
Coudas

XXX.XXX.87.254

No že jste nezvedla pozadí když ty koně byli u mě. No že se pojedete mrknout na Soninu zapomente majitelka má na vás názor na bodu mrazu.

Mě jste u zadele. Že jsem vás vyrazila ze skupiny? Ano vyrazila. Co k příspěvkům na skupině tak já tam vložila za těch několik let 3-4 příspěvky. a většinou dotazy takže zase uberte.

Jo ty vaše fotky ani se jich nedotknu. Já sem si poprosila profi fotografku která mi i děkovala za slušné jednání. Takhle se věci mají. Pro focení byt na veřejné akci v soukromém areálu taky platí pravidla.

Asi bych to uzavřela s tím že zvíře je v pořádku byl oceněný premii kterou by žádná chudinka nedostala.

Za další neprosím se na názor na mého koně myslím že to mi včera posoudila a řekla komise i jsem si dnes ověřila u pana komisaře. Mám hezké korektní zvíře které je v pořádku. A na tyto platformy se mám vybodnout.

Takže mi dejte svátek protože jinak to vyřešíme úřední cestou začínám vás mít plné zuby tak ještě chvilku pokračujte.Nebudu se 2x rozmýšlet.

myslím si že to tu dost lidí otravuje.

Pro příště si vyprošuji aby jste mi sahala na zvíře. Já vám taky nechodím ošmatlávat vaše.

Pěkný večer všem a už toho vážně nechme

Názor na mne může mít majitelka kde chce, protože mne zná asi tak jako ty, takže vůbec. Odpověd na otázku? Jako vždy žádná. U Policie jsem nikdy nepracovala. Z focení v soukromém areálu obviníme z trestného činu všechny, co tam měli vytažený mobily a foťáky? Kde byl viditelně umístěn zákaz focení? Jednou ti nevadí, že na koně šahám, podruhý jsem nemorální. Asi napíšu všem majitelům koní, na které jsem tam včera šahala, když jsem procházela stájema, aby mně zažalovaly. To, co tu plácáš za nesmysly ohledně mého zájmu o Zlatku není pravda, já za to nemůžu, že to máš v hlavě pomotaný, a i když jsem to vysvětlovala snad tisíckrát, nemůžu za to, že to nechápeš. A ano. Mám falešnej profil, abych mohla stalkovat. Furt lepší, než se vydávat za maminku a vyhrožovat právníky. Ve svém afektu jsi ve spoustě věcech mimo, tak si utřiď myšlenky a možná více věcí pochopíš. A nebo máš pravdu, řeš to úřední cestou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2021 20:10

Coudas napsal(a):
Názor na mne může mít majitelka kde chce, protože mne zná asi tak jako ty, takže vůbec. Odpověd na otázku? Jako vždy žádná. U Policie jsem nikdy nepracovala. Z focení v soukromém areálu obviníme z trestného činu všechny, co tam měli vytažený mobily a foťáky? Kde byl viditelně umístěn zákaz focení? Jednou ti nevadí, že na koně šahám, podruhý jsem nemorální. Asi napíšu všem majitelům koní, na které jsem tam včera šahala, když jsem procházela stájema, aby mně zažalovaly. To, co tu plácáš za nesmysly ohledně mého zájmu o Zlatku není pravda, já za to nemůžu, že to máš v hlavě pomotaný, a i když jsem to vysvětlovala snad tisíckrát, nemůžu za to, že to nechápeš. A ano. Mám falešnej profil, abych mohla stalkovat. Furt lepší, než se vydávat za maminku a vyhrožovat právníky. Ve svém afektu jsi ve spoustě věcech mimo, tak si utřiď myšlenky a možná více věcí pochopíš. A nebo máš pravdu, řeš to úřední cestou.

Za A jsme si nepotykali a je jedno že jste starší já s striktně nesouhlasím.
Za B nechte mě i mé koně být.
Za C starejte se o sebe a své věci.
Za D neprosím se o názor na mého koně ani mě.
Za E Chci li na nějaké zvíře sáhnout optám se majitele.
Za F Přestante prudit mě ale už i okolí

Přeji hezký večer a užirání ve vašich mindrácích já vím kde jsou hranice.

Neregistrovaný uživatel

30.8.2021 20:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.58

Coudas napsal(a):
Vidíš, tam jsem ještě nebyla a nevystalkovala jsem, kam, za kolik a komu ji prodala. To jsem ale houby čmuací čokl....
Atla několikrát dříve vykřikovala, že jsme její koně naživo neviděli, tak se máme zdržet komentářů, že jsme nikdy nepřijeli a nenabídli pomoc atd. Tak jsem holt zvedla zadel a jela se podívat, když byla ta příležitost. Stále se potřebuje veřejně jakkoliv prezentovat, tak co čeká? Pomoc odmítá, protože to není plácání po ramenou, jak je vše v pořádku a růžové, protože když z.urví koni hubu udidlem, a 10 lidí ji napíše že je třeba změnit přístup člověka a ne donucovací aparát, tak do každého kopne, že na to se neptala. Takže opět komu není rady, toho vem lopatou. A proč jako, co mi zakazuje veřejně se vyjadřovat k veřejně prezentovaným věcem? Takový zákon neznám, nebo prpste Petřička si to nepřeje? Tak ať to nepíše veřejně?Proč jako nemůžu na facebooku komentovat zveřejněné příspěvky jako všichni ostatní, proč? Prpč má svou soukromou skupinu, kde dělá naprosto totéž? A s tím stalgingem to máte taky drobet pomotaný holky. Ale dál mně klidně napadejte z krádeží, z urážek, z psychopatie, klidně veřejně, ono tady je spousta lidí, kterejm to hraje do noty. Takovejch už tu bylo... jen pak ty důkazy, hmmm, ty důkazy...

Ja te obvinuju pouze z totalni hysterie a posedlosti jednou osobou. Nic vic. Nechapu tvoji potrebu furt ji resit. Kdyby delala prusery sem první kdo se ozve. Ale nedela tak nevidím duvod nenechat ji zit. Res svy stolety duchodce nebo si porid mladocha kdyz ti to tolik lezi v zaludku a dej svatek. Verejne je naprosty minimum věci. Nebo si ted dojed odkoupit Zlatku nebo naky z oetrino ex hribat kdyz mas záchranářskej komplex a evidentne ho vno na práci.

Coudas

30.8.2021 20:57
Coudas

XXX.XXX.87.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ja te obvinuju pouze z totalni hysterie a posedlosti jednou osobou. Nic vic. Nechapu tvoji potrebu furt ji resit. Kdyby delala prusery sem první kdo se ozve. Ale nedela tak nevidím duvod nenechat ji zit. Res svy stolety duchodce nebo si porid mladocha kdyz ti to tolik lezi v zaludku a dej svatek. Verejne je naprosty minimum věci. Nebo si ted dojed odkoupit Zlatku nebo naky z oetrino ex hribat kdyz mas záchranářskej komplex a evidentne ho vno na práci.

Obvinila jsi mne ze stalkingu, zde, v tomto vlakne, bez dodani dukazu.

30.8.2021 21:00
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Proč hysterie? Já tu vidím spíš hysterii jako reakci na dvě blbé fotky ze svodu (ke kterým nikdo nic blbého nenapsal, naopak tam bylo napsáno, že kůň vypadá dobře) a na to, že někdo jel na veřejný svod. Taky jsem se tam mihla, koně jsem taky viděla, na FB občas vidím ve společných skupinách nějaký Petřin dotaz. Mám si dát na krk cedulku psychopat?

Coudas

30.8.2021 21:17
Coudas

XXX.XXX.87.254

Za A jsme si nepotykali a je jedno že jste starší já s striktně nesouhlasím.
Za B nechte mě i mé koně být.
Za C starejte se o sebe a své věci.
Za D neprosím se o názor na mého koně ani mě.
Za E Chci li na nějaké zvíře sáhnout optám se majitele.
Za F Přestante prudit mě ale už i okolí

Přeji hezký večer a užirání ve vašich mindrácích já vím kde jsou hranice.

Ad A - tykaly jsme si loni na jaře, kdy jsme se bavily o Zlatce a že bychom se na ni jely podívat. Mimoto tykat jsi mi začla ty zde první.
Ad B - ani tobě ani tvým koním jsem nic neudělala, veřejně reaguji na veřejné věci. Z jakého důvodu nesmím?
Ad C - starám se, jinak by ten můj život vypadal trochu jinak.
Ad D - také jsem se neprosila o obviňování z krádeže, označení čoklem, a mých koní jako hajter, kteří jsou týraní
Ad E - nechci li, aby na mé zvíře někdo sahal, dělám tak, aby se takto nedělo.
Ad F - když tě to tak strašně prudí, proč to čteš a reaguješ, ke všemu většinou mimo.

Dík, jdu se dále kopat do pr... a užírat v mindrácích, že si mne nikdo nevšímá a nejsem středem pozornosti.

30.8.2021 21:47

Me tu strasne bavi Leithian,která opravdu v kazdem vlakne,kde Petra neco napsala pred cca pul rokem (treba dotaz na vel.ohlavky) se do ni dost ostre obula,coz mi kolikrat pripadalo hystericke,a sama ted nadava Coudas do hysterie.Coudas de facto jediná byla ochotna se podelit o fotky Zlatky ( jela se na ni mrknout k nove majitelce po predchozi domluvě no a co? tady na foru po Petrinych peripetiich dost lidi zajimalo,kde a jak dopadla),fotky z vystavy taky nejsou trestné,ale je obvinena ze slidiciho psa....zatimco Leithian pred par měsíci na Petru vytahovala špínu pres sve známé.......zvláštní

Hankkaaa

30.8.2021 22:03
Hankkaaa

XXX.XXX.10.124

Coudas de facto jediná byla ochotna se podelit o fotky Zlatky ( jela se na ni mrknout k nove majitelce po predchozi domluvě no a co?

A to Vám přijde normální? Mně to z nestranného pohledu přijde teda dost přes čáru. Proč pátrat kam byl prodán a jak se má cizí kůň? Co je komu nezúčastněnému do toho? Osobně by mi to jak z pohledu prodávajícího, tak nového majitele dost vadilo.

30.8.2021 22:09

Hankkaaa napsal(a):
Coudas de facto jediná byla ochotna se podelit o fotky Zlatky ( jela se na ni mrknout k nove majitelce po predchozi domluvě no a co?

A to Vám přijde normální? Mně to z nestranného pohledu přijde teda dost přes čáru. Proč pátrat kam byl prodán a jak se má cizí kůň? Co je komu nezúčastněnému do toho? Osobně by mi to jak z pohledu prodávajícího, tak nového majitele dost vadilo.

A pokud s tím nový majitel souhlasil?

Coudas

30.8.2021 22:20
Coudas

XXX.XXX.87.254

Hankkaaa napsal(a):

Neprijde ti to, Petro, trapne?

Hankkaaa

30.8.2021 22:26
Hankkaaa

XXX.XXX.10.124

A pokud s tím nový majitel souhlasil?

Souhlasil, nesouhlasil mi přijde vedlejší. Podstatné je, proč to vůbec dělat? Proč obětovat čas a peníze a navštěvovat zvíře ke kterému mě nic neváže? Kdo něco takového dělá? Z mého pohledu je to slídění, nic víc

Nepřijde, nejsem Petra.

30.8.2021 22:33
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Hankkaaa napsal(a):
Souhlasil, nesouhlasil mi přijde vedlejší. Podstatné je, proč to vůbec dělat? Proč obětovat čas a peníze a navštěvovat zvíře ke kterému mě nic neváže? Kdo něco takového dělá? Z mého pohledu je to slídění, nic víc

Nepřijde, nejsem Petra.

Protože ta kobyla tu byla konzultována léta, lidi o ni měli obavy, někteří uvažovali, že si ji vezmou. Navíc zde bylo stále tvrzeno, jak je kobyla, co dříve vozila děti, obtížná.
Myslím, že dost lidí mělo radost, že se kobyla má dobře. Já teda ráda byla, že nedopadla nějak špatně.

30.8.2021 22:50

Hankkaaa napsal(a):

Nepřijde, nejsem Petra.

Petra tu své koně několik let řešila. Nejprve, že Zlatku nikdy neprodá a že u ní dožije. Pak začalo vylézat, že se Zlatka nemá až tak dobře, nakonec ji prodala a ještě ten prodej byl dost zvláštní. Prostě si spoustu lidí začalo dělat starost. Co je na tom? Když se kdysi na EQCH probíral jeden útulek, taky se tam domluvila parta lidí a jela se tam podívat...pokud je to se souhlasem majitele, tak v tom nevidím problém. Kdyby se někdo plížil stájemi a tajně pořizoval fotky, tak ano, to by bylo divné

Coudas

30.8.2021 23:13
Coudas

XXX.XXX.87.254

I kdyz jsem slecne Karaskove celou vec se Zlatkou 3.6.2021 v soukrome zprave vysvetlila, napisu to cele znova, kdyz slecna Hanicka s tim ma problem. Cela situace kolem zlute kobyly Daiky, alias Zlatky, je dohledatelna zde na ifaune, a mnoho lidi vi. Zde: https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3638430/zlatka#a3841890
se take mnohe resilo. Ja osobne jsem Daiku chtela od slecny Karaskove koupit jeste drive, nez zadala inzerat na prodej za 10 tisic. Zminila jsem se kamaradce ktera take situaci znala, se svym umyslem, a ta mi rekla, ze pokud chci nejakemu koni pomoct, ze by mela jinyho, kterej jinak skonci hodne spatne. Takze jsem slecnu Karaskovou ani nekontaktovala a nezadala ji, aby mi kobylu prodala. Za nejaky cas se objevila v inzerci, a pak i zde se resilo, ve zminenem tematu, kde kobyla skoncila. Slecna Karaskova odmitala sdelit jakekoliv podrobnosti s tim, ze kobyla se ma dobre a nikdo nema pravo nic vedet. Nejsem si uplne jista, jestli to bylo v diskuzi Zlatka, ale zadala jsem o predani kontaktu na mne novemu majiteli, ze bych se rada zajela presvedcit, ze se kobyla ma dobre, a dale bylo nabizeno mistrem nekonecnym, ze by si ji vzal, stejnou nabidku jsem udelala ja, ale odpoved byla "pozde". Nacez jsme se se slecnou Karaskovou "usmirily" soukromne, s tim, ze se na kobcu zajedeme podivat. Koronavirus. Za par mesicu se kobca objevila na profilu nove majitelky, na coz jsem byla upozornena, shledala jsem kobcu v dobrem stavu, a novou majitelku nijak nekontaktovala, neresila. Letos na jare, myslim v kvetnu, mi nova majitelka Daiky/Zlatky na facebooku olajkovala prispevek. Troufla jsem si ji oslovit, jestli je to tedy Daika slecny Karaskove, nacez jsme spolu zacaly komunikovat. Majitelka mne take mohla odpalkovat se slovy ze mi do toho nic neni. Ja jsem ji pochvalila, ze kobyla vypada dobre, pozadala, jestli mohu zpravu predat zde na ifaunu, i se soucasnou fotografii. Nova majitelka mne sama pozvala na navstevu, i kdyz je to zas pres celou republiku, ja ji nabidla pomoc s resenim jejich problemu nejen s Daikou, ale kuprikladu i s vodenim rocniho hrebecka na ohlavce, a nabidku jsme realizovaly zacatkem prazdnin. Daika/Zlatka je v super prostredi, ma skvelou novou panicku, ktera udelala opravdu velky kus prace, protoze jsem videla fotky, v jakem stavu kobylu koupila, a take do ni investuje nemale penize, protoze kdo ma ci mel dusneho, tezce dusneho, kone tak vi, co to obnasi. Nove majitelce jsem nabidla pomoc v podobe pripadneho odvozu ke mne, kde bychom mohli vyresit problem, ale odmitla a o kobcu se jiz do konce jejich dni postara. Slecna Karaskova mne pote kontaktovala soukrome, protoze si opet spatne vylozila slova nove majitelky Daiky, a na to jsem ji odpovedela s vysvetlenim cele situace, kterou zde ipet prekrucuje. Obvinila mne pouze, ze jsem ji udelala druhe peklo na zemi, coz napsala i nove majitelce, a ze se neumim chovat. To je asi tak vse z me strany s vysvetlenim toho, proc se tak strasne zajimam o Daiku/Zlatku, a proc na slecnu Karaskovou zmenim nazor jen velice stezi. Sonicce, kterou stejne tak jako Daiku nikdy nikdy nikdy neproda preji at je nova majitelka stejne skvela jako nova majitelka Daiky, a Jamiemu Fraserovi, aby pozornost, ktera mu byla venovana pred vystavou, trvala i nadale ve stejne intenzite, jako ty posledni 3 mesice.

Hankkaaa

30.8.2021 23:13
Hankkaaa

XXX.XXX.10.124

Dotaz napsal(a):
Protože ta kobyla tu byla konzultována léta, lidi o ni měli obavy, někteří uvažovali, že si ji vezmou. Navíc zde bylo stále tvrzeno, jak je kobyla, co dříve vozila děti, obtížná.
Myslím, že dost lidí mělo radost, že se kobyla má dobře. Já teda ráda byla, že nedopadla nějak špatně.

Ano, ale na to přece stačilo kouknout na stránky nové majitelky, říct si dobře to dopadlo a tím to uzavřít.

Uvažovali, že si ji vezmou - o pár koních jsem taky uvažovala a dnes po nich nepátrám. Kobyla byla nějaký ten den v inzerci, bylo to dost propírané i ve zdejší diskuzi, ta vlna spasitelů v čele s Couďas se objevila až ve chvíli, kdy bylo jasné, že je kobyla prodaná, do té doby si ji nikdo na krk uvázat nechtěl. Je mi jasné, že tu jste parta a budete držet spolu, ale Dotaz + Jaruš - co kdyby tohle někdo stvářel kolem Vašich zvířat? A ono se vždycky něco ke kritice najde

S Petry jednáním v mnoha bodech nesouhlasím, ale myslím, že lidi dělají horší věci a že tohle všechno je už moc, tady už nejde o koně, ale o osobní spory a zaujatost a hledá se každá záminka.

Bylo by fajn kdyby to admini aspoň uzamkli

Dobrou noc všem.

Coudas

30.8.2021 23:29
Coudas

XXX.XXX.87.254

Hankkaaa napsal(a):
Ano, ale na to přece stačilo kouknout na stránky nové majitelky, říct si dobře to dopadlo a tím to uzavřít.

Uvažovali, že si ji vezmou - o pár koních jsem taky uvažovala a dnes po nich nepátrám. Kobyla byla nějaký ten den v inzerci, bylo to dost propírané i ve zdejší diskuzi, ta vlna spasitelů v čele s Couďas se objevila až ve chvíli, kdy bylo jasné, že je kobyla prodaná, do té doby si ji nikdo na krk uvázat nechtěl. Je mi jasné, že tu jste parta a budete držet spolu, ale Dotaz + Jaruš - co kdyby tohle někdo stvářel kolem Vašich zvířat? A ono se vždycky něco ke kritice najde

S Petry jednáním v mnoha bodech nesouhlasím, ale myslím, že lidi dělají horší věci a že tohle všechno je už moc, tady už nejde o koně, ale o osobní spory a zaujatost a hledá se každá záminka.

Dobrou noc všem.

Proč zas uzamykání? Proč lidi nesmějí vyjádřit svůj názor?

30.8.2021 23:30
koně

XXX.XXX.174.63

Jéje koukám,jak se to tady rozjelo Už chybí jen nějaké TO
Každopádně ,když si někdo vyjede podívat se na výstavu ,veřejnou, a pak sdělí své dojmy ,neviděla bych problém.
Majitel co tam doveze a prezentuje své zvíře by měl nějak i předem počítat,že na něj budou koukat i lidi,kterým se třeba nebude líbit.
Zrovna tak,když někdo dává fotky na sociální sítě .Stanou se veřejnými,ať už chce,či nechce .
A že je to všecko dál a dál probíráno už je pak díky reakcím .Něco v typu pořekadla o potrefených husách ,které se vždycky ozvou
Když jsem si jistá,že mám zvíře pěkné a pečuji o něj dobře ,nemůže mě kritika ,notabene jen na diskuzi psaná ,nikoli třeba osobní až fyzická ,od anonymních diváků nikterak rozhodit ,přece

Hankkaaa

30.8.2021 23:34
Hankkaaa

XXX.XXX.10.124

napisu to cele znova, kdyz slecna Hanicka s tim ma problem

Umíte Couďas i něco jiného, než napadat všechny kolem? Pak tu neplačte, že když potřebujete přehnat koně či co, tak musí přijet kamarádka z druhého konce republiky, že nikdo blíž Vám nepomůže. Ani trochu se nedivím. Milionkrát jste z těhle diskuzí uraženě odešla, s tím, že už se tu nikdy neukážete a stejně, jak si můžete do někoho rejpnout, jste tu hned. Ale chápu, kde jinde si pokecat, když v reálu se Vám asi každý vyhne obloukem.

30.8.2021 23:57
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Hankkaaa napsal(a):

Dobrou noc všem.

A vy znáte nějaké stránky majitelky, kde se dá Zlatka vidět? Já ne.

Jinak teda já osobně jsem neměla kobyle co nabídnout, uvažovala jsem včas, doma jsme o tom mluvili, i muž byl pro jí pomoct, ale prostě by to tady u nás lepší pro ni fakt nebylo, ne pro dušného koně.

Jestli lidi dělají horší věci než Petra? Někteří ano, ale valná většina dělá věci lépe a aspoň dostatečně. Přece jen to koňské Petřino skóre je fakt nic moc - 6 hříbat, každé mělo za jejího vlastnictví nějaký získaný problém, po pěti letech odchovávání mladých koní je stále potíž i jen v základní péči.

Ad Zlatka:
Pokud majitel koně někoho k sobě pozve, dá mu svolení se s koněm vyfotit a zveřejnit to, tak kde je problém?

Neregistrovaný uživatel

31.8.2021 05:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.58

Me tu strasne bavi Leithian,která opravdu v kazdem vlakne,kde Petra neco napsala pred cca pul rokem (treba dotaz na vel.ohlavky) se do ni dost ostre obula,coz mi kolikrat pripadalo hystericke,a sama ted nadava Coudas do hysterie.Coudas de facto jediná byla ochotna se podelit o fotky Zlatky ( jela se na ni mrknout k nove majitelce po predchozi domluvě no a co? tady na foru po Petrinych peripetiich dost lidi zajimalo,kde a jak dopadla),fotky z vystavy taky nejsou trestné,ale je obvinena ze slidiciho psa....zatimco Leithian pred par měsíci na Petru vytahovala špínu pres sve známé.......zvláštní

Vytahovala jsem na ni spinu dokud bylo co vytahovat. Zlepsila se v pristupu a rozhodnutich tak nemam duvod na nj dál plivat. Jednoduché počty. Zatímco coudas na ni plove furt i když důvod není. A jo jediny co udelala ze jela za zlatkou. Ja si sehnala info od chovatelů, ustajovatelu atd. Tudiz bych rekla ze jsem jich mela kapku vic. Coudas jedinou navstevu a jedinou diskuzi s jedinou osobou. Mno toliko k tomu.

Coudas

31.8.2021 06:46
Coudas

XXX.XXX.87.254

Hankkaaa napsal(a):
napisu to cele znova, kdyz slecna Hanicka s tim ma problem

Umíte Couďas i něco jiného, než napadat všechny kolem? Pak tu neplačte, že když potřebujete přehnat koně či co, tak musí přijet kamarádka z druhého konce republiky, že nikdo blíž Vám nepomůže. Ani trochu se nedivím. Milionkrát jste z těhle diskuzí uraženě odešla, s tím, že už se tu nikdy neukážete a stejně, jak si můžete do někoho rejpnout, jste tu hned. Ale chápu, kde jinde si pokecat, když v reálu se Vám asi každý vyhne obloukem.

Ono je to drobet jinak 🙂 ne že se okolní lidi nechtějí bavit se mnou, to já si zvolila cestu samoty a absolutně nemám zájem se s okolníma konákama jakkoliv stykat či dokonce je o cokoliv žádat 🙂 Koňákům celkově se vyhýbám veeeelkym obloukem já. To jen na upřesnění. A Petruška odsud také několikrát odcházela, tisíckrát se dušovala, jak sem nevloží fotky, mnohokrát mi psala, jak na ifaunu nechodí, a také jaksi skutek utek. Tak jestli máte koule vy dvě, pojďte si to vyříkat soukromě. Ale nemate, já vím. Ono totiž není co.

Podívej, Leithian, když už nemáš argumenty, jak si kopnout, tak se někdy vyplácí radši nepsat nic. Já ti rozumím, lidí jako ty už jsem zažila spoustu, tak jestli tě to baví, klidně si posluž. To, že nějakou změnu vidíš ty je tvá věc. Já žadnej posun nikam nevidím viz poslední vystoupení zde, viz odpovědi na reakce na fb, viz celý ten poslední maras. Kdybys nezacala ty s veřejným obviňováním, já už bych nijak nereagovala. Na otázky jsem zvyklá na rozdíl od tebe odpovídat.

31.8.2021 08:16

Pokud chcete videt fotky a info o Soni a Jamiem,tak mrknete na webovky,ktere tu prezentuje sama Petra o te chs svych kraliku.Protoze se i ja věnuji kralikum,tak jsem se koukla ze zvědavosti.A je tam i sekce jejich koní...

Neregistrovaný uživatel

31.8.2021 08:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.120

Coudas napsal(a):
Ono je to drobet jinak 🙂 ne že se okolní lidi nechtějí bavit se mnou, to já si zvolila cestu samoty a absolutně nemám zájem se s okolníma konákama jakkoliv stykat či dokonce je o cokoliv žádat 🙂 Koňákům celkově se vyhýbám veeeelkym obloukem já. To jen na upřesnění. A Petruška odsud také několikrát odcházela, tisíckrát se dušovala, jak sem nevloží fotky, mnohokrát mi psala, jak na ifaunu nechodí, a také jaksi skutek utek. Tak jestli máte koule vy dvě, pojďte si to vyříkat soukromě. Ale nemate, já vím. Ono totiž není co.

Podívej, Leithian, když už nemáš argumenty, jak si kopnout, tak se někdy vyplácí radši nepsat nic. Já ti rozumím, lidí jako ty už jsem zažila spoustu, tak jestli tě to baví, klidně si posluž. To, že nějakou změnu vidíš ty je tvá věc. Já žadnej posun nikam nevidím viz poslední vystoupení zde, viz odpovědi na reakce na fb, viz celý ten poslední maras. Kdybys nezacala ty s veřejným obviňováním, já už bych nijak nereagovala. Na otázky jsem zvyklá na rozdíl od tebe odpovídat.

Ja te u sebe rada klidne uvitam a rada si to s tebou vyrikam ale na to nebudes mit koule ty. Chodim makat do fabriky doma par set zvirat. Sorry nepojedu se za tebou hadat. Ale kdyz o to stojis mou adresu ti velice rada poskytnu.

Neregistrovaný uživatel

31.8.2021 08:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.120

Coudas napsal(a):

A na co ses ptala ty me ze jsem ti neodpovedela? Jinak ty bys ten posun nevidela ani kdybys byla jak Bystrozraky protože ho nechces videt. Tobe vyhovuje ze na ni muzes a chcea dstit siru furt neb nikdo jinej po ruce neni.

Coudas

31.8.2021 09:01
Coudas

XXX.XXX.87.254

Ja te u sebe rada klidne uvitam a rada si to s tebou vyrikam ale na to nebudes mit koule ty. Chodim makat do fabriky doma par set zvirat. Sorry nepojedu se za tebou hadat. Ale kdyz o to stojis mou adresu ti velice rada poskytnu.

Kone nemas, poznat mne nechces, jsem psychopat, za mnou nepojedes. Vyreseno.

Ptala jsem se, jednak na dukazy o stalkingu, a jednak ktera sila mi zakazuje verejne komentovat verejne prispevky Petrusky pripadne kohokoliv jineho.

Hankkaaa

31.8.2021 09:30
Hankkaaa

XXX.XXX.147.158

Coudas napsal(a):
Kone nemas, poznat mne nechces, jsem psychopat, za mnou nepojedes. Vyreseno.

Ptala jsem se, jednak na dukazy o stalkingu, a jednak ktera sila mi zakazuje verejne komentovat verejne prispevky Petrusky pripadne kohokoliv jineho.

Couďásku, čtěte pozorně, vždyť ona Vás pozvala na návštěvu, a Vy přeci nemáte s výlety napříč republikou problém Otázka na setkání byla i ne mně, já s díky odmítám, lidi Vašeho typu nevyhledávám

31.8.2021 09:53
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Toš to já bych Coudas ráda potkala. I leithian a její hady. Věřím, že společnou řeč bych našla s oběma. :)

Neregistrovaný uživatel

31.8.2021 09:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.120

Varaxi napsal(a):
Toš to já bych Coudas ráda potkala. I leithian a její hady. Věřím, že společnou řeč bych našla s oběma. :)

Kazdy z ifauny kdo chce prijet je vitan. I ti ktere nemusim. Ja neskryvam nic a nemam problem s kymkoli komunikovat do oci.
Stalking je to ze zamerne vyhledavate cokoli o Petře byt je to verejne. Zamerne, cilene. Patrate v tom. Psani sms taky neni trestny a presto to nekdy stalking je.

Coudas

31.8.2021 12:12
Coudas

XXX.XXX.87.254

Hankkaaa napsal(a):
Couďásku, čtěte pozorně, vždyť ona Vás pozvala na návštěvu, a Vy přeci nemáte s výlety napříč republikou problém Otázka na setkání byla i ne mně, já s díky odmítám, lidi Vašeho typu nevyhledávám

Čti pozorně ty, Petruško, včera mi napsala že jsem magor a že o setkání se mnou nestojí, ať se dám vyšetřit atd.

Leithian, bohuzel Petru aktivně nevyhledávám, ale ani tobě ani Petře to nelze vysvětlit. Důkazu o stalkingu, ktery zde Petra slibuje se asi nedočkám. Tak jo tak dále obě urážejte.

Vždy jsem zde psala, že uvítám každého. Já s tím problém nemám. Problém mají ostatní se mnou.

Neregistrovaný uživatel

31.8.2021 13:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.58

Coudas napsal(a):
Čti pozorně ty, Petruško, včera mi napsala že jsem magor a že o setkání se mnou nestojí, ať se dám vyšetřit atd.

Leithian, bohuzel Petru aktivně nevyhledávám, ale ani tobě ani Petře to nelze vysvětlit. Důkazu o stalkingu, ktery zde Petra slibuje se asi nedočkám. Tak jo tak dále obě urážejte.

Vždy jsem zde psala, že uvítám každého. Já s tím problém nemám. Problém mají ostatní se mnou.

Ja se ale neurazim. Nemám potrebu jezdit zrovna za tebou. To ty tu prohlasujes že nemám koula na to říct ti svoje názory do očí. No tak ti odpovídám že nemám, že klidně můžeš dorazit a řeknu ti to do očí. Já se kvůli tobě obtěžovat nikam nebudu, nepotřebuji a ani nestíhám. Ty ovšem máš času dosti takže je to na tobě. Anebo tu aspoň neroznasej narážky jaký jsem zbabělec že na netu se kasám a v reálu nic. Kdybys ji aktivne nevyhledavala tak furt neshanis info kde je kterej jeji ex kun. Na kinsky jsi stejne jela jenom abys videla malyho a mohla dal urazet. Atd. Ale co. Holt kazdej mame nakyho koníčka. Akorat u tebe me tenhle prekvapuje.

31.8.2021 14:02

Ja se ale neurazim. Nemám potrebu jezdit zrovna za tebou. To ty tu prohlasujes že nemám koula na to říct ti svoje názory do očí. No tak ti odpovídám že nemám, že klidně můžeš dorazit a řeknu ti to do očí. Já se kvůli tobě obtěžovat nikam nebudu, nepotřebuji a ani nestíhám. Ty ovšem máš času dosti takže je to na tobě. Anebo tu aspoň neroznasej narážky jaký jsem zbabělec že na netu se kasám a v reálu nic. Kdybys ji aktivne nevyhledavala tak furt neshanis info kde je kterej jeji ex kun. Na kinsky jsi stejne jela jenom abys videla malyho a mohla dal urazet. Atd. Ale co. Holt kazdej mame nakyho koníčka. Akorat u tebe me tenhle prekvapuje.

Ale Couďas tu dala fotky a dále napsala, že ten kůň nevypadá špatně, jen doladit pár detailů, tak jeké urážení?...Ale ono to už nemá smysl komentovat. Ty sis o ní taky sháněla předtím info, abys ji pak tady mohla dávat čouda....tak bude možná lepší to fakt utnout, protože to nemá konce

Coudas

31.8.2021 14:12
Coudas

XXX.XXX.87.254

Asi už jsem opravdu b.lba, ale ja nic o říkání z očí do očí neříkala, psala jsem, že to můžeme řešit soukromě, ale na to Hanulinka alias Petra ani Petra sama nema. S tebou, Leithian, nemám řešit co. Začátečníkům a zabedněným lidem hříbě a mladý kůň do ruky nepatří. A Atla nikdy nic neudělala, vždycky za to mohl ustajovatel, nedal info, nenakrmil, kovář, blbě ostrouhal, veterinář neviděl, nepodal, předchozí majitel, udělal z kobyly megeru, ale všichni se Atly zastáváte s tím, že si to u tohoto hříběte už ošéfujete. Fajn, šéfujte. Nechte mu napíchat aspoň ten Zylexis, ať se zbaví toho, co má na hlavě a dejte dohromady kopyta, ať aspoň nemá každý jiný. Až se mu bude za rok škrábat na hřbet, protože všichni kolem řekli, jak to bude mohutnej kůň vhodný na 100+ kg člověka, přistavte jí stoličku. Dále, když tady cokoliv napíšu a je to jen překrouceno, nemá smysl se jakkoliv obhajovat. Důkazy na obvinění ze stalkingu a kradeže nejsou, omluva nepřijde. Já názor nezměním.

Hankkaaa

31.8.2021 14:36
Hankkaaa

XXX.XXX.147.158

Coudas napsal(a):
Asi už jsem opravdu b.lba, ale ja nic o říkání z očí do očí neříkala, psala jsem, že to můžeme řešit soukromě, ale na to Hanulinka alias Petra ani Petra sama nema. S tebou, Leithian, nemám řešit co. Začátečníkům a zabedněným lidem hříbě a mladý kůň do ruky nepatří. A Atla nikdy nic neudělala, vždycky za to mohl ustajovatel, nedal info, nenakrmil, kovář, blbě ostrouhal, veterinář neviděl, nepodal, předchozí majitel, udělal z kobyly megeru, ale všichni se Atly zastáváte s tím, že si to u tohoto hříběte už ošéfujete. Fajn, šéfujte. Nechte mu napíchat aspoň ten Zylexis, ať se zbaví toho, co má na hlavě a dejte dohromady kopyta, ať aspoň nemá každý jiný. Až se mu bude za rok škrábat na hřbet, protože všichni kolem řekli, jak to bude mohutnej kůň vhodný na 100+ kg člověka, přistavte jí stoličku. Dále, když tady cokoliv napíšu a je to jen překrouceno, nemá smysl se jakkoliv obhajovat. Důkazy na obvinění ze stalkingu a kradeže nejsou, omluva nepřijde. Já názor nezměním.

Couďasku, nechte se už vážně vyšetřit, jste kromě všeho asi taky trochu paranoidní, ne nejsem Petra, nikdy jsem nebyla Petra a do budoucna nemám v plánu se Petrou státi. Jsem jedna z "původních" diskutujicích z dávných dob, kdy ještě mělo smysl tu diskutovat a kterou jste odtud svým neustálým jedovatým napadáním vyštípala, ač jsem se o žádnou komunikaci s Vámi nesnažila a velmi se jí vyhýbala, ale Vy prostě útočíte na každého a za každou cenu, takže Vás po letech zdravím a bohužel konstatuji, že žádný posun k lepšímu u Vás nenastal.

Neregistrovaný uživatel

31.8.2021 14:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.58

Ale Couďas tu dala fotky a dále napsala, že ten kůň nevypadá špatně, jen doladit pár detailů, tak jeké urážení?...Ale ono to už nemá smysl komentovat. Ty sis o ní taky sháněla předtím info, abys ji pak tady mohla dávat čouda....tak bude možná lepší to fakt utnout, protože to nemá konce

Ja nemyslim ted tu přehlídku

Neregistrovaný uživatel

31.8.2021 14:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.58

Coudas napsal(a):

Máš dost ženská...

Coudas

31.8.2021 16:19
Coudas

XXX.XXX.87.254

Máš dost ženská...

V cem konkretne mam dost? Jako, ty napises, ze jsem jela na kinsky, abych videla kone a mohla dale pomlouvat, Jarus napise, ze jsem nic nenapsala, a ty na to odpovis, zes nemyslela tu prehlidku. Tak ja uz fakt nevim.

neverend

31.8.2021 23:04
neverend

XXX.XXX.213.247

Couďas psychopat, Leithian sprostá jak dlaždič.😄😄 Co je horší?😄

31.8.2021 23:10
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Neverend?

neverend

31.8.2021 23:29
neverend

XXX.XXX.213.247

Dotaz napsal(a):
Neverend?

Will never end.🙂

1.9.2021 00:36
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Pro zajímavost již kompletní galerie akce včetně "připáleného" hříbátka a téměř kovového lesku. :)
https://www.zonerama.com/navarama/Album/7579097

Coudas

1.9.2021 06:48
Coudas

XXX.XXX.87.254

Dotaz napsal(a):
Pro zajímavost již kompletní galerie akce včetně "připáleného" hříbátka a téměř kovového lesku. :)

Právě že se mi nepovedl na fotkách zachytit ten odlesk. Díky za odkaz. Juj a "můj" božan... Fakt škoda, že barvička nezůstate, to moje stádo 10ti koní je takový jednotvárný 🙂 Holkam se nejvice líbilo rezavé hříbátko s lysinou.

1.9.2021 20:19

Dotaz napsal(a):

Mám hnědku a v létě má konečky chlupů zlaté, je to moje zlato nebo jak říká manžel , že investuju do zlata... je podobná dědečkovi Almé

1.9.2021 21:00
Dotaz

XXX.XXX.4.161

Coudas napsal(a):
Právě že se mi nepovedl na fotkách zachytit ten odlesk. Díky za odkaz. Juj a "můj" božan... Fakt škoda, že barvička nezůstate, to moje stádo 10ti koní je takový jednotvárný 🙂 Holkam se nejvice líbilo rezavé hříbátko s lysinou.

Mně zase tmavý hnědák. Jsem na ně trochu ujetá.

Verun:
Máte fakt krásnou kobylu.

1.9.2021 21:07
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Mám hnědku a v létě má konečky chlupů zlaté, je to moje zlato nebo jak říká manžel , že investuju do zlata... je podobná dědečkovi Almé

investice do zlata

(to musím svému manželovi vysvětlit)

2.9.2021 06:09
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Pipilota napsal(a):
investice do zlata

(to musím svému manželovi vysvětlit)

Jojo. Já si takle přála zlatého retrívra. :)

Coudas

2.9.2021 08:07
Coudas

XXX.XXX.87.254

"Coudas. Umis i neco jinyho nez resit Petru? Pokud vim opravdu cmuchas ty a furt. Ne ona. Ted uz bych tomu zacla rikat i stalking. Jdi radsi resit fak tyrany kone. Je jicj po cr dost."

Leithian, dodáš ty důkazy o OSOBNÍM šmírování, kontaktování a vyhledávání slečny Karáskové? Jestli ne, docela bych uvítala za obvinění ze stalkingu omluvu....

8.9.2021 12:55
Mainee97

XXX.XXX.185.177

Procházím inzeráty na Bazoši a neodpustím si nepřidat tuhle (pro mě) perličku ...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/141113587/prodam-dve-nadherne-mlade-aph-klisny.php

"prodám nádhernou dostihovou klisnu, APH čistokrevná.... velice krásný a hodný kůň krásné postavy viz. foto, která vyrůstala od malička na velkoplošné zelené pastvině...."

8.9.2021 13:27

Mainee97 napsal(a):
Procházím inzeráty na Bazoši a neodpustím si nepřidat tuhle (pro mě) perličku ...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/141113587/prodam-dve-nadherne-mlade-aph-klisny.php

"prodám nádhernou dostihovou klisnu, APH čistokrevná.... velice krásný a hodný kůň krásné postavy viz. foto, která vyrůstala od malička na velkoplošné zelené pastvině...."

Matka není APH, jak mají uvedeno v popisu, ale TB... no a ten tzv. "parking" postoj ve mně budí hrůzu z možného PSSM.

8.9.2021 14:31
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Jak na dojení a to i barvou. :D

8.9.2021 14:43

Dotaz napsal(a):
Jak na dojení a to i barvou. :D

yes!

8.9.2021 14:59

Důvod prodeje: Koně prodáváme z rodinných důvod, s velice těžkým srdcem.

:D

19.9.2021 16:47
canka

XXX.XXX.215.25

Byli by jste ochotni za 4 - letého koně s nálezy na RTG,měkčími kopyty a s prohnutými zády dát cenu,kterou chce majitelka?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/141549557/perfektni-valasek-do-rodiny.php

19.9.2021 16:52
canka

XXX.XXX.215.25

Ty zadní kopyta teda děs..navíc vypadá,jakoby snad měla úplně ubroušené patky..

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/141843153/prodam-pony-klisnu.php

Neregistrovaný uživatel

19.9.2021 17:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.3

canka napsal(a):
Byli by jste ochotni za 4 - letého koně s nálezy na RTG,měkčími kopyty a s prohnutými zády dát cenu,kterou chce majitelka?

Dostat koníka zadarmo a ani né do roka ho obratem střelit za uvedenou částku no to chce tedy silný žaludek a asi nulové morální hodnoty. Ale asi je to v dnešním světe normální.

19.9.2021 19:40

Dostat koníka zadarmo a ani né do roka ho obratem střelit za uvedenou částku no to chce tedy silný žaludek a asi nulové morální hodnoty. Ale asi je to v dnešním světe normální.

taky si myslím, že ty záda má buď z rajtování před třetím rokem nebo byl hodně nepovedený odchov...

Neregistrovaný uživatel

19.9.2021 20:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.3

taky si myslím, že ty záda má buď z rajtování před třetím rokem nebo byl hodně nepovedený odchov...

Tady u toho valáška jde bohužel o genetickou vadu, která vznikla blízkou příbuzenskou plemenitbou - rodiče valáška jsou sourozenci.

Tato vada se u valáška začala projevovat už kolem 10 měsíce. Celou dobu strávil na pastvině ve společnosti vrstevníků. Obsednutý byl až u paní, která jej teď prodává.

19.9.2021 21:14

Tady u toho valáška jde bohužel o genetickou vadu, která vznikla blízkou příbuzenskou plemenitbou - rodiče valáška jsou sourozenci.

Tato vada se u valáška začala projevovat už kolem 10 měsíce. Celou dobu strávil na pastvině ve společnosti vrstevníků. Obsednutý byl až u paní, která jej teď prodává.

no tak je to venku....chov byl na pytel. a ta genetická vada se jmenuje jak? z blízké příbuzenské plemenitby to bude něco recesivního..

Neregistrovaný uživatel

19.9.2021 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.3

no tak je to venku....chov byl na pytel. a ta genetická vada se jmenuje jak? z blízké příbuzenské plemenitby to bude něco recesivního..

Ona tady ta příbuzenská plemenitba udělala pěknou paseku, protože jako hřebeček byl jirčák tedy jednu kulku neměl sestouplou byla až v břiše, hřbet prohlej a kopzta špalkový

Jinak tohle hříbě nebylo plánované. jeho maminu prodali aniž by věděli, že ji obskočil bráška. Nový majitelé se divili, že kobča tloustne a tloustne a pak se zjistilo, že je březí.

19.9.2021 21:53

canka napsal(a):

Sama mám koně s prohlymi zády a není to překážkou. Zdravotně nevykazuje v tomto ohledu problém, při ježdění je v pohodě, ze sedla není otlaceny.
Ale je to strašně individuální, na místě je určitě rtg na kissing spines a dobře padnoucí sedlo.

Neregistrovaný uživatel

19.9.2021 21:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.3

Vada zad by snad měla mít název Lordoza,

20.9.2021 06:51
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Vada zad by snad měla mít název Lordoza,

Lordóza je samotné prohnutí; nemusí být geneticky dané a tipuju, že ani v tomto případě není.
Buďto je ten kůň prostě slabé konstituce a nezvládá běžnou zátěž, nebo (a to spíš) se někde něco podcenilo a je chudák podražený. Což bych se u koně, který byl počat vlastně omylem, vůbec nedivila; matka nejspíš neměla adekvátní péči, stejně tak majitelé novorozeného hřebečka „z leknutí“ nemuseli vědět, jak se o něj pořádně postarat... Ono to není jen tak, odchovat hříbě.

20.9.2021 07:25

canka napsal(a):

Mno, který kůň nebude mít nálezy na RTG.
Měkčí kopyta jsou relativní pojem, třeba jde o nepodařený management, úpravy...
Prohnutá záda mohou být pouze estetická vada (nechala bych prověřit vlastním vetem).

A jinak jo, pokud se píše v inzerátu pravda, tak líbivá barvička, v podstatě zdravý kůň, provozuschopný, něco už umí, původ by měl zaručit užitné a povahové rysy, dnes už se funkční koně prostě neprodávají za 25, no.

20.9.2021 08:20

A mě by ještě zajímalo, vzhledem k původu, jestli má vůbec čístý 5 panel test...

20.9.2021 08:33
Arbora

XXX.XXX.228.152

Presne. Nič o teste, k tomu blbá farba (náchylná na slnko), nejazdený kôň a dva nálezy, k tomu prehnutý chrbát... Do tohto nikto normálny, kto má aspoň trochu jasno, nepôjde ani za polovicu.

20.9.2021 08:57

Píše,ze je zdravy a pak elaborat o nálezech....To mi neprijde moc zdrave

20.9.2021 15:45
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Varaxi napsal(a):
Lordóza je samotné prohnutí; nemusí být geneticky dané a tipuju, že ani v tomto případě není.
Buďto je ten kůň prostě slabé konstituce a nezvládá běžnou zátěž, nebo (a to spíš) se někde něco podcenilo a je chudák podražený. Což bych se u koně, který byl počat vlastně omylem, vůbec nedivila; matka nejspíš neměla adekvátní péči, stejně tak majitelé novorozeného hřebečka „z leknutí“ nemuseli vědět, jak se o něj pořádně postarat... Ono to není jen tak, odchovat hříbě.

Ale on se ten swayback jako lordosa u koní nazývá. Stejně jako ataxie není choroba, ale u koní se to tak bere, u lidí je to bráno jako symptom.
Swayback může mít i genetický základ - u některých plemen, taky u tohohle nevím.

20.9.2021 15:50
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Dotaz napsal(a):
Ale on se ten swayback jako lordosa u koní nazývá. Stejně jako ataxie není choroba, ale u koní se to tak bere, u lidí je to bráno jako symptom.
Swayback může mít i genetický základ - u některých plemen, taky u tohohle nevím.

Píšete prakticky to samé co já, tak nevím, v čem jsme ve při. :)
Nebo to jen upřesňujete?

20.9.2021 15:59
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Varaxi napsal(a):
Píšete prakticky to samé co já, tak nevím, v čem jsme ve při. :)
Nebo to jen upřesňujete?

Já myslela, že tu lordosu berete jako fyziologické zakřivení a tedy za OK. Špatně jsem vás pochopila, to se omlouvám. :)

20.9.2021 16:59
sandruse

XXX.XXX.200.242

Milé diskutující opravdu se mi líbí jak tu každý řeší koně o kterém vlastně kulové.

Ke koni jsou k dispozici pět dní staré rentgeny, na rentgenech se kissing spines neprokázal. Záda vypadají tak jako u koně který je prohlé nemá je to prostě estetická vada.

Co se týče kopyt bylo veterinářkou řečeno že to zřejmě vzniklo špatnou úpravou kopyt když byl mladý.

Co se týče dalšího nálezu není omezující na rekreaci a hobby. do sportu Valach ani nabízen není!!!

Co se týče ceny i když se tu ospravedlňovat nemusím řeknu vám jedno se slušným člověkem jsem ochotná cenu prodiskutovat jelikož mi jde opravdu o dobro koně aby se dostal do skvělých rukou stejně tak jako smluvně chci mít podložené že kůň se nesmí dále prodat v případě že by ho kupující už nechtěl musí se vrátit zpět ke mně. Bez toho bych toho koně neprodala protože nechci aby střídal majitele a cestoval ale bohužel mě k tomu okolností nutí.
Čekáme rodinu a opravdu neprodám kobylu kterou mám přes 6 let a vytáhla jsem ji hrobníkovi z lopaty.

Ten kdo by měl o koně zájem nebo ho zajímalo více věcí nemusí řešit na sociálních sítích ifauně a podobně takovéhle kraviny zvedne telefon a zeptá se.

Já bych chtěla mít tolik času řešit cizí koně aniž bych o nich něco věděla.

Co se týče toho kdo je otec a matka tak ano má z obou stran stejného dědečka avšak babičku už ne.

U teplokrevníků se běžně dělá inbreeding to že se pro chová na příbuzenské linie.

v dnešní době kdy se kulhající kůň prodává za 50000 nebo 19 letý důchodce si nemyslím že by i tato cena byla přemrštěná.

Ukažte mi koně který bude mít rentgeny čisté jako lilie a bude stát 50 tisíc jestli mi ho někdo najdete tak klobouk dolů.

Co se týče barvy kůň není albín To znamená že má pigment tudíž žádná extra péče krom masky není potřeba to by jste si také mohli zjistit.
A že se někomu nelíbí že příští rok čtyřletý kůň není aktivně ježděny,No možná je to i lepší aspoň ten kůň má čas dozrát ,kůň byl základně obsednut nosí sedlo nosí jezdce byl dvakrát na krokové vyjížďce a absolutně nic neřešil je to povahově vyrovnané zvíře a budoucí majitel.. bude pro něj radost s tím zvířetem pracovat. Stokrát lepší než tříleťák který už umí Pod sedlem většinu věcí.

Kůň určitě není podražený a jeho matka určitě měla adekvátní péči To jsou zase šílené spekulace co některé z vás zde napadá.

A ano vada se jmenuje lordóza neboli swayback. A když vidím kolik máte zde času tak si sedněte k googlu a projeďte si některé články a studie z Ameriky o této vadě.

Třeba takový cookie od Jany plačkové má naprosto to stejné a ještě v horším provedení. A koník je plně funkční.

Známá má valacha se stejnou vadou , valach má vyskakane S a bez problému.

Raději vše uvedu v inzerátu na rovinu než někomu věšet bulíky na nos jako je v dnešní době normální. Jde mi hlavně o dobro koně mohla bych si navymýšlet kde jaké krávoviny ale proč?!!

Tímto bych to asi celé uzavřela jelikož většina z vás nemá absolutně tušení co nebo proč a nebo jak. Děkuji za zpestřením dne kdyby někoho něco zajímalo klidně se může ozvat ale tyhle pomluvy a drbání cizích koní na to bych fakt chtěla mít čas
Hezký den dámy, slečny, děvčata

20.9.2021 17:05
Slon Indický

XXX.XXX.26.84

sandruse napsal(a):
Milé diskutující opravdu se mi líbí jak tu každý řeší koně o kterém vlastně kulové.

Ke koni jsou k dispozici pět dní staré rentgeny, na rentgenech se kissing spines neprokázal. Záda vypadají tak jako u koně který je prohlé nemá je to prostě estetická vada.

Co se týče kopyt bylo veterinářkou řečeno že to zřejmě vzniklo špatnou úpravou kopyt když byl mladý.

Co se týče dalšího nálezu není omezující na rekreaci a hobby. do sportu Valach ani nabízen není!!!

Co se týče ceny i když se tu ospravedlňovat nemusím řeknu vám jedno se slušným člověkem jsem ochotná cenu prodiskutovat jelikož mi jde opravdu o dobro koně aby se dostal do skvělých rukou stejně tak jako smluvně chci mít podložené že kůň se nesmí dále prodat v případě že by ho kupující už nechtěl musí se vrátit zpět ke mně. Bez toho bych toho koně neprodala protože nechci aby střídal majitele a cestoval ale bohužel mě k tomu okolností nutí.
Čekáme rodinu a opravdu neprodám kobylu kterou mám přes 6 let a vytáhla jsem ji hrobníkovi z lopaty.

Ten kdo by měl o koně zájem nebo ho zajímalo více věcí nemusí řešit na sociálních sítích ifauně a podobně takovéhle kraviny zvedne telefon a zeptá se.

Já bych chtěla mít tolik času řešit cizí koně aniž bych o nich něco věděla.

Co se týče toho kdo je otec a matka tak ano má z obou stran stejného dědečka avšak babičku už ne.

U teplokrevníků se běžně dělá inbreeding to že se pro chová na příbuzenské linie.

v dnešní době kdy se kulhající kůň prodává za 50000 nebo 19 letý důchodce si nemyslím že by i tato cena byla přemrštěná.

Ukažte mi koně který bude mít rentgeny čisté jako lilie a bude stát 50 tisíc jestli mi ho někdo najdete tak klobouk dolů.

Co se týče barvy kůň není albín To znamená že má pigment tudíž žádná extra péče krom masky není potřeba to by jste si také mohli zjistit.
A že se někomu nelíbí že příští rok čtyřletý kůň není aktivně ježděny,No možná je to i lepší aspoň ten kůň má čas dozrát ,kůň byl základně obsednut nosí sedlo nosí jezdce byl dvakrát na krokové vyjížďce a absolutně nic neřešil je to povahově vyrovnané zvíře a budoucí majitel.. bude pro něj radost s tím zvířetem pracovat. Stokrát lepší než tříleťák který už umí Pod sedlem většinu věcí.

Kůň určitě není podražený a jeho matka určitě měla adekvátní péči To jsou zase šílené spekulace co některé z vás zde napadá.

A ano vada se jmenuje lordóza neboli swayback. A když vidím kolik máte zde času tak si sedněte k googlu a projeďte si některé články a studie z Ameriky o této vadě.

Třeba takový cookie od Jany plačkové má naprosto to stejné a ještě v horším provedení. A koník je plně funkční.

Známá má valacha se stejnou vadou , valach má vyskakane S a bez problému.

Raději vše uvedu v inzerátu na rovinu než někomu věšet bulíky na nos jako je v dnešní době normální. Jde mi hlavně o dobro koně mohla bych si navymýšlet kde jaké krávoviny ale proč?!!

Tímto bych to asi celé uzavřela jelikož většina z vás nemá absolutně tušení co nebo proč a nebo jak. Děkuji za zpestřením dne kdyby někoho něco zajímalo klidně se může ozvat ale tyhle pomluvy a drbání cizích koní na to bych fakt chtěla mít čas
Hezký den dámy, slečny, děvčata

No vidíte, za aktuální cenu už je to nabídka slušná, a věřím, že mu toho správného majitele najdete.

Coudas

20.9.2021 17:29
Coudas

XXX.XXX.87.254

Tak k tomuhle bych měla otázku, co bych chtěla napsat psát nebudu, byla bych opět ošivá. S tím, že nechcete, aby se kůň dál prodával, tak si ho, dle odstavce ve smlouvě, koupíte zpět, bude to za cenu, za kterou prodáváte, nebo budete respektovat danou cenu majitele? Zaplatíte náklady, které majitel s kiněm za ty roky měl, kupříkladu výcvik? A když si jej tedy nakrásně koupíte zpět, pak už si ho necháte navždy? Pak už budete mít pro koně využití a dokážete mu to dožití zajistit? Nebo ho za rok opět prodáte, protoze se zase situace změnila? Já vím, odpověď nedostanu. Ale tyhle výlevy majitelů "postižených" koní mne fakt dostávaj. Tak neřešte sociální sítě, tam se totiž řeší kde co, a raději shánějte majitele, aby koník nedopad špatně.

20.9.2021 17:43
sandruse

XXX.XXX.200.242

Coudas napsal(a):
Tak k tomuhle bych měla otázku, co bych chtěla napsat psát nebudu, byla bych opět ošivá. S tím, že nechcete, aby se kůň dál prodával, tak si ho, dle odstavce ve smlouvě, koupíte zpět, bude to za cenu, za kterou prodáváte, nebo budete respektovat danou cenu majitele? Zaplatíte náklady, které majitel s kiněm za ty roky měl, kupříkladu výcvik? A když si jej tedy nakrásně koupíte zpět, pak už si ho necháte navždy? Pak už budete mít pro koně využití a dokážete mu to dožití zajistit? Nebo ho za rok opět prodáte, protoze se zase situace změnila? Já vím, odpověď nedostanu. Ale tyhle výlevy majitelů "postižených" koní mne fakt dostávaj. Tak neřešte sociální sítě, tam se totiž řeší kde co, a raději shánějte majitele, aby koník nedopad špatně.

Samozřejmě že si ho odkoupim za cenu co majitel bude požadovat samozřejmě versus věk, aktuální zdravotní stav stejně tak jako psychický a fyzický. 😉
Do mé současné situace nevidíte tak se k ní prosím nevyjadrujte. 😉 Za 2-3 roky vím že bude vše jinak když to porovnám se současnou situací. Samozřejmě nemůžu vědět jestli se někde blbě nezranim, někdo ke nesejme v autě apod .....
A rozhodně o žádný můj výlev nejde 😉 neznáte me takže Vám rozhodně nepřísluší tohle soudit 😉

Coudas

20.9.2021 18:08
Coudas

XXX.XXX.87.254

sandruse napsal(a):
Samozřejmě že si ho odkoupim za cenu co majitel bude požadovat samozřejmě versus věk, aktuální zdravotní stav stejně tak jako psychický a fyzický. 😉
Do mé současné situace nevidíte tak se k ní prosím nevyjadrujte. 😉 Za 2-3 roky vím že bude vše jinak když to porovnám se současnou situací. Samozřejmě nemůžu vědět jestli se někde blbě nezranim, někdo ke nesejme v autě apod .....
A rozhodně o žádný můj výlev nejde 😉 neznáte me takže Vám rozhodně nepřísluší tohle soudit 😉

Ne, do Vaší situace nevidím, a je mi po tom, jako potencionálnimu kupci vcelku houby, nabízite koně, za takových a makových podmínek, já na ně jakožto kupec buď přistoupím nebo ne. To je vše. Nesoudím, jen reaguji na psané. Stejně tak neznáte Vy mne, tak nevím proc by mi nepříslušelo se vyjadřit 😉

20.9.2021 18:18
sandruse

XXX.XXX.48.211

Coudas napsal(a):
Ne, do Vaší situace nevidím, a je mi po tom, jako potencionálnimu kupci vcelku houby, nabízite koně, za takových a makových podmínek, já na ně jakožto kupec buď přistoupím nebo ne. To je vše. Nesoudím, jen reaguji na psané. Stejně tak neznáte Vy mne, tak nevím proc by mi nepříslušelo se vyjadřit 😉

Tak vidíte 😉
Pak nechápu proc tu rozebirate takové voloviny o kterých nemáte ani tucha , zvednout telefon a zavolat nebo napsat je to nejmenší aby člověk měl větší přehled než tu něco vypustí či začne spekulovat a to myslím všeobecně pro všechny diskutující ne jen pro Vás.

Ale sama si protirecite 😉 píšete že do situace je Vám prd že bud na podmínky přistoupite nebo ne,ale v příspěvku výše vydáváte moje vyjádření za výlev 🤣

Tak bud tak či onak.

Nicméně myslím, že vše důležité tu padlo. Kdo bude chtít zkontaktuje se semnou a zeptá se na víc ,kdo ne bude stále jen blbě pindat.

U tak děkuji a přeji vám i všem ostatním hezký zbytek dne 😊

Coudas

20.9.2021 18:35
Coudas

XXX.XXX.87.254

To jsou ale dvě různé věci, výlev typu " s těžkým srdcem, není jiné výchkdisko", a že mi do Vaší situace nic není.

Jo bl.bě pindat mi jde velmi dobře, jak píšete ve svém prvním příspěvku, nemám co na práci, tak sjíždím sociální sítě. A kdyby Vám to bylo tak strašně jedno, tak nad tím mávnete rukou a nic nekomentujete. Ona totiž realita vždy bývá naprosto jiná, a kdo chce, hledá.

20.9.2021 18:38
sandruse

XXX.XXX.200.242

Coudas napsal(a):
To jsou ale dvě různé věci, výlev typu " s těžkým srdcem, není jiné výchkdisko", a že mi do Vaší situace nic není.

Jo bl.bě pindat mi jde velmi dobře, jak píšete ve svém prvním příspěvku, nemám co na práci, tak sjíždím sociální sítě. A kdyby Vám to bylo tak strašně jedno, tak nad tím mávnete rukou a nic nekomentujete. Ona totiž realita vždy bývá naprosto jiná, a kdo chce, hledá.

Pro mě to výlev neni pro mě.jento holá pravda, protože ten kůň je povahově naprosto úžasný a opravdu se mi to dělá špatně.

Jedno to není asi nikdy nikomu, uvádím věci na pravou míru 😉 jen mne tyhle ,, drby,, spekulace apod vzdy děsně pobaví. 🤣
Chtěla bych mít tolik volného času a řešit krávoviny.

Děkuji za pokec.
Mějte se tu všichni fajn 😊

Coudas

20.9.2021 19:11
Coudas

XXX.XXX.87.254

sandruse napsal(a):
Pro mě to výlev neni pro mě.jento holá pravda, protože ten kůň je povahově naprosto úžasný a opravdu se mi to dělá špatně.

Jedno to není asi nikdy nikomu, uvádím věci na pravou míru 😉 jen mne tyhle ,, drby,, spekulace apod vzdy děsně pobaví. 🤣
Chtěla bych mít tolik volného času a řešit krávoviny.

Děkuji za pokec.
Mějte se tu všichni fajn 😊

Uvádět věci na pravou míru na intrrnetu, kde si každej může plácat co chce nemá význam 😁 stejná ztrata času, jako naše drbání 🤫

20.9.2021 20:02
koně

XXX.XXX.174.63

sandruse napsal(a):
Tak vidíte 😉
Pak nechápu proc tu rozebirate takové voloviny o kterých nemáte ani tucha , zvednout telefon a zavolat nebo napsat je to nejmenší aby člověk měl větší přehled než tu něco vypustí či začne spekulovat a to myslím všeobecně pro všechny diskutující ne jen pro Vás.

Ale sama si protirecite 😉 píšete že do situace je Vám prd že bud na podmínky přistoupite nebo ne,ale v příspěvku výše vydáváte moje vyjádření za výlev 🤣

Tak bud tak či onak.

Nicméně myslím, že vše důležité tu padlo. Kdo bude chtít zkontaktuje se semnou a zeptá se na víc ,kdo ne bude stále jen blbě pindat.

U tak děkuji a přeji vám i všem ostatním hezký zbytek dne 😊

Jelikož byl váš prodejni inzerát nasdílen do diskuze,diskutuje se tu o něm
Taky ,jako Coudas,nemám ráda inzeráty s citovými výlevy typu "on mého srdce šampion,ale nutí mě okolnosti, musím si ho od sebe odervat, ale pojistím mu ,nevymahatelnými psanými dodatky, růžovou budoucnost " a podobné zbytečnosti
Proč lidi nenapíšou normálně věcně, prodám? Ale to nejste jediná.
Za mě je koník ,celkově a po všech stránkách hodně nepovedený.Tak by mě nenapadlo za něj dát víc,jak za maso.
Ale třeba budete mít štěstí a prodáte ,dneska lidi koním moc nerozumí a nevidí problémy zásadní,když je jakože v atraktivní v barvě.Neříká se nadarmo,že na každé zboží se najde kupec.

20.9.2021 20:11
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Mě se u tohohle koně vybavilo staré koňácké moudro, že tihle zesvětlení koně jsou měkcí ve vazech...

Jinak tyhle "plky" tu vedeme jako cvičení oka, předávání názorů atd. (jo co se dá na internet = co peklo schvátí, nikdy nenavrátí)

20.9.2021 21:16
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Přesně jak píše Pipilota, člověk se v diskuzi na dané téma něco dozví, proto se zde diskutuje. Stejně tak se tu řeší jiní koně z inzerce, třeba zda kůň deklarovaných schopností odpovídá dané ceně, jaká jsou zdravotní rizika u koně s nějakou vadou atd.
Nevím, proč by člověk nemohl slušně diskutovat a sdělit svůj názor na veřejnou fotografii.

Coudas

21.9.2021 06:30
Coudas

XXX.XXX.87.254

No.... a já to rozklikla, protože jsem si naivně myslela, že se mi atla nebo leithian konečně omluvila, ale marné to čekání.... 🤫

21.9.2021 07:14

Milá sandruse, jukněte na název diskuse. Toto je diskuse založená primárně pro drbání cizích inzerátů :-) Jak vidíte, vyjadřuje se tu k ní lidí, co by na rukou spočítal, asi tak trojnásobné množství si to tu jen tak čte a nic neříká. Nebojte se, o kupce díky tomu nepřijdete.

Ve finále asi byste ani nechtěla kupce "jé, babi, kup mi koníka", který se na inzerát nepodívá ani v jednom řádku kriticky a nezváží rizika. Asi budete raději, pokud informace, které uvádíte, vezme dotyčný v potaz, a dohledá si další. A k tomu mu může pomoci i tato diskuse. Pokud se potom takový kupec rozhodne koníka koupit, můžete mít naději, že bude s koníkem adekvátně nakládáno Nemluvě o tom, že to může být i dobrá reklama.

Vy jste se tu ze své strany k situaci vyjádřila, což považuji za skvělý tah, protože jste dala najevo, že o koně máte zájem, a poskytla případným tazatelům na sebe kontakt. A také je možno z vaší odpovědi vytušit, že o případu skutečně něco víte, věnovala jste se tomu, a inzerát za vás nepsal třeba zprostředkovatel. Taková diskuse nakonec vůbec nemusí být špatně

21.9.2021 07:56
jesie

XXX.XXX.224.171

canka napsal(a):

U těch prohlých zad bych ještě přimhouřila oko,ale kůň,který je dle majitelky "pozdní" a má nález na několika kloubech plus měkká kopyta....za cenu,kterou paní uvedla a vlastně "upravila" na popud této diskuze....

Já bych si prostě koně s nálezem nekoupila. Pokud na něm chci jezdit. A je jedno jestli rekre nebo hobby. Když člověka bude bolet koleno,tak asi nebude běhat nebo chodit tury...koně se nikdo neptá,máš sice nález,ale chodíš a zatím nekulháš,tak hybaj makat....

A co mě neskutečně vytáčí na jekékoliv zvířecí inzerci jsou věty typu: S těžkým srdcem,kupce si budu vybírat,předkupní právo..... Já svoje koně taky zbožňuji,ale pokud je budu prodávat,je to moje věc a nemyslím,že by to nějak zvýšilo cenu nebo pravděpodobnost dobrého majitele,když si vyleju srdíčko,jak jsem vlastně chudák,že musím. Je to jen pokrytectví.

21.9.2021 08:15
sandruse

XXX.XXX.200.242

Tak se ještě vyjadrim a pak na to prdím.

V dnešní době najít koně co bude mít naprosto čisté rtg v ceně 40-70tisic je jako hledat jehlu v kupce sena to za prvé

Za druhé cenu sem neupravila na popud nějaké anonymní diskuze zde na ifauně ,ale na základě výsledků rtg.

Za třetí moje kobyla kterou mám 6 let má asi taky milionkrát horší rentgeny a rekreačně funguje už celých 6 let, odchovala hříbě a neměla nikdy žádné závažné problémy. Ano sem smířená s tím že dlabe doplnky na klouby.

Za čtvrté nikdo nikoho nenutí koně kupovat

Kun je povahou absolutně výjimečný ale to by jste ho museli znát.

Muj jak zde bylo napsáno ,,vyplod,, s těžkym srdcem není jen vyplod ale holy fakt ,ale klidně mi to nevěřte

Smlouvu mám upravenou právníkem tak aby předkupní právo respektive nemožnost preprodeje darování apod nebylo možné na třetí osobu ,i do toho sem investovala aby bylo vše náležitě v pořádku.

A ano kupce ,,jee babi,tati toho chci,, bych nechtěla ba dokonce jsem i takovou slečnu odmítla když mi volal její tatínek který tomu nerozumí ale že dcera by ho chtěla.
Zájemce selektuji když mi někdo volá zda zvládne být sám s ovcema. Nebo že by ho chtěl že je krásný bud ani neodpovídám nebo se rovnou omlouvám že jim ho neprodám.
Tento týden čekám dvoje zájemce a oboum sem řekla,že si chci domov vybrat ze to u mě nefunguje tak že kdo prijede a ukáže peníze ten má. 😉
Tento prodej beru opravdu zodpovědně .

Děkuji všem za připomínky a přeji příjemný den

21.9.2021 08:37
Arbora

XXX.XXX.149.42

Samozrejme máte pravdu, máloktorý kôň bude mať čisté RTG. Ale ten váš nemá "iba nález na RTG". Nie je jazdený. Môžete ho síce predávať s tým, že na rekreačné jazdenie bude ok, ale ako to môžete vedieť, keď nič nerobil? Keby to bol vyslúžilý šporťák, ktorý s týmto nálezom má niečo za sebou, je to bez debaty. K tomu má ten chrbát, opäť ok, je milión koní, ktoré športujú a majú aj zrasty na chrbtici. Ale, ten váš nie je jazdený, nemáte žiadne záruky, že nebude po pol roku pod sedlom nejazditeľný a boľavý. Nemáte 5 panel test, kto si už dnes kúpi mačku vo vreci? To by bola prvá vec, ktorá by ma ako potenciálneho majiteľa pri kúpe amerického plemena zaujímala.

A vôbec to neberte osobne, táto diskusia nevznikla pre to, aby tu niekto ohováral cudzie kone a snažil sa kydať na ich majiteľov, väčšina ľudí tu len porovnáva svoje skúsenosti so života s koňmi.

Coudas

21.9.2021 08:58
Coudas

XXX.XXX.87.254

Mám koně, American paint horse, s plným původem, koupen v 1,5 roce. Ve 4 letech diagnostikovana artroza obou hlezenních kloubů, nedávno dojtorem vyrčeno špatné zaúhlení zadních končetin, proto problémy. Na koni nikdy nikdo neseděl, v dubnu se se mnou nebaví. Uvažovala jsem o prodeji, aby našel člověka, který mu bude sedět a budou si rozumět lépe nez se mnou. Když pak ale čtu tyhle inzeráty "má artrozu, ale to nevadí na lehké rekre, má tohle, ale na šmajdání po lese to nepřekáži...." říkám si, že jej raději zastřelím. Chápu, že lidi chtějí koně primárně na ježdění, proč do něj jinak cpát prachy. Ale dokud se bude podobným inzerátům ustupovat, a stále si lidi ty koně kupovat budou, protoze já to přece vyřeším, ti nevadí že kulhá, ja to dám dokupy a tolik jezdit nebudu, já mu dam pareliho lopatou a on bude hodnej, tak to bude stale vypadat takhle. A já už viděla dost. Kůň je milionovej pro Vás, a ze Vám nevadí rajtovat bolavého koně je Vaše věc. Nevím, proč bych to měla já tolerovat a nekomentovat . Vždy mi šlo o dobro koně, na lidech mi nezáleží.

21.9.2021 09:15

Coudas: jeden čas jsem taky uvažovala, že dám svojí PSSM kobylu někam k dětem, na vožení a tak. Ale taky to neudělám - vypadá zdravě, je pěkná a určitě by jí někdo zkoušel rajtovat a/nebo z ní tahal (nemocná) hříbata. No tak co, tak bude jednou za čas bolavá, nebude moct chodit, trvale si poškodí svaly atd.. to přece není vidět, tak proč to řešit, že...

21.9.2021 09:37
sandruse

XXX.XXX.200.242

Má menší nález na jednom zadním hlezne , jedno přední kopyto respektive kopytní kost špatný uhel z důvodu špatného strouhání v mládí. Věc která jde kvalitním strouháním či.kovanim vyřešit. 😉
Co se týče zad, ty jsou nebolava postavení obratlů a trhových výběžku stejné jako u koně bez prohnutí. Když ke mě přišel měl ty záda mnohem víc ale zdárně z toho roste.plus práce tomu prospiva. Ale to samozřejmě veškeré fotky a dokumenty zájemci ukážu. 😊

Co se týče toho že má nález a nikdo neví co a jak, kun byl na jaře v zátěži na lonzi, chodil v hale pod sedlem krok klus, venku krok. Makal 3x týdně a nic se na něm neprojevilo. Teď chodí na lonzi, dělá ze země a právě kruhy si myslím že pro koně jsou dosti namáhavé a též se nic neprojevilo.

Ale jak říkám tohle vše proberu se zájemci

Coudas:
Je pro mě milionový a vy by jste ho musela znát ,ale neznáte.
Prosimvas můžete mi laskavě vysvětlit kde berete vaše dedukce , že rajtuju bolavého koně? 🤣🤣🤣 Kristepane to se Vám dneska zdálo ve snu nebo jak jste na takovou zhovadilost přišla? 🤣🤣

Nezlobte se na mě ,ale tohle mě.opravdu pobavilo. Tvrdite tu něco o čem víte s prominutím hov*o , co si vyplodila jen vaše hlava , nemáte to ničím potvrzené tak mě zajímá jak můžete takovou věc tvrdit a ,,napad,, mě tady z takovéhle věci.

Diskomfort koně poznám, bolest či ztuhlost z bolesti taky , nejsem u koní 5 ani 10 let ale dýl.....tak Vás poprosím tyhle vaše stupidní napadající dedukce si nechte pro sebe....😉
To je OPRAVDU nevhodná věc.... Zbytek vem čert ,ale pomalu mě.tu obvinit z ubližování zvířeti tak to teda ne

21.9.2021 10:06
jesie

XXX.XXX.224.171

sandruse napsal(a):
Má menší nález na jednom zadním hlezne , jedno přední kopyto respektive kopytní kost špatný uhel z důvodu špatného strouhání v mládí. Věc která jde kvalitním strouháním či.kovanim vyřešit. 😉
Co se týče zad, ty jsou nebolava postavení obratlů a trhových výběžku stejné jako u koně bez prohnutí. Když ke mě přišel měl ty záda mnohem víc ale zdárně z toho roste.plus práce tomu prospiva. Ale to samozřejmě veškeré fotky a dokumenty zájemci ukážu. 😊

Co se týče toho že má nález a nikdo neví co a jak, kun byl na jaře v zátěži na lonzi, chodil v hale pod sedlem krok klus, venku krok. Makal 3x týdně a nic se na něm neprojevilo. Teď chodí na lonzi, dělá ze země a právě kruhy si myslím že pro koně jsou dosti namáhavé a též se nic neprojevilo.

Coudas:
Prosimvas můžete mi laskavě vysvětlit kde berete vaše dedukce , že rajtuju bolavého koně? 🤣🤣🤣 Kristepane to se Vám dneska zdálo ve snu nebo jak jste na takovou zhovadilost přišla? 🤣🤣

Nezlobte se na mě ,ale tohle mě.opravdu pobavilo. Tvrdite tu něco o čem víte s prominutím hov*o , co si vyplodila jen vaše hlava , nemáte to ničím potvrzené tak mě zajímá jak můžete takovou věc tvrdit a ,,napad,, mě tady z takovéhle věci.

Diskomfort koně poznám, bolest či ztuhlost z bolesti taky , nejsem u koní 5 ani 10 let ale dýl.....tak Vás poprosím tyhle vaše stupidní napadající dedukce si nechte pro sebe....😉
To je OPRAVDU nevhodná věc.... Zbytek vem čert ,ale pomalu mě.tu obvinit z ubližování zvířeti tak to teda ne

Při vší úctě...do diskuze jste se zapojila Vy. Nikdo Vám nepsal nějaké hodnocení k inzerci a zde je svobodná diskuze,kde se přímo probírají všechny nestandartní inzeráty. Pokud s tím máte problém,tak je jediné řešení - nepohybovat se na internetu.

Nikdo Vás tu nejmenoval,neosočoval,jen se diskutující vyjadřují k inzerátu a píší svoje postřehy. Může se Vás to dotknout,ale nic s tím nenaděláte.

Coudas

21.9.2021 11:28
Coudas

XXX.XXX.87.254

sandruse napsal(a):

Coudas:

Nic nededukuji, a nic se mi nezdálo. Bylo to jen konstatovaní. Máte pravdu, koně jsem neviděla, Vás jsem neviděla, a jestli něco poznáte, nebo ne, podle Vašeho vyjadření v psaném projevu zas nepoznám já. Právě proto, že anonymně si může napsat kdo chce co chce. Je to prostě můj názor, že kůň, kterej má jakýkoliv problém, nález, nazvěte to jak chcete, je pro mne bolavý, a tudíž jezdecky nevyužitelný. I když zrovna v daném momentu tu bolavost nevykauuje. Chcete, abych se Vám omluvila za můj postoj a názor? Pardon, bohužel. Vy to vidíte po svém, já to vidím po svém. Délka pobytu u koní na to nemá vliv, to je na úplně jinou debatu. Ale na to Vy nemáte čas, přeci, to jen my nicnedělající si tu můžem plácat.

21.9.2021 11:32

No, já tam osobní osočení vidím, nicméně vzhledem k tomu, že bylo vyneseno na základě domněnky, bych se tím vůbec nezabývala - tím spíš, když to třeba není pravda.

Pravda je, že s tím inzerující nic neudělá, ale tak zase na pravou míru to klidně uvést může, že :-) Stejně jako si tady každý může napsat o inzerentce jakoukoli domněnku :-) Svobodný svět sociálních sítí a nekonečných možností Hlavně se inzerentko nečilte, nestojí to za to. Jsou to jen písmenka :-)

Coudas

21.9.2021 12:35
Coudas

XXX.XXX.87.254

No, já tam osobní osočení vidím, nicméně vzhledem k tomu, že bylo vyneseno na základě domněnky, bych se tím vůbec nezabývala - tím spíš, když to třeba není pravda.

Pravda je, že s tím inzerující nic neudělá, ale tak zase na pravou míru to klidně uvést může, že :-) Stejně jako si tady každý může napsat o inzerentce jakoukoli domněnku :-) Svobodný svět sociálních sítí a nekonečných možností Hlavně se inzerentko nečilte, nestojí to za to. Jsou to jen písmenka :-)

Vzhledem k tomu, že ty máš diametrálně rozdílný pohled na vše oproti mně, tak to nebudu komentovat, zvláště pak když jsi zde za oblíbence, mne by ukamenovali.

Coudas

21.9.2021 12:52
Coudas

XXX.XXX.87.254

Coudas: jeden čas jsem taky uvažovala, že dám svojí PSSM kobylu někam k dětem, na vožení a tak. Ale taky to neudělám - vypadá zdravě, je pěkná a určitě by jí někdo zkoušel rajtovat a/nebo z ní tahal (nemocná) hříbata. No tak co, tak bude jednou za čas bolavá, nebude moct chodit, trvale si poškodí svaly atd.. to přece není vidět, tak proč to řešit, že...

Ano, je to tak jak píšete. Mohla bych napsat i příběh kvotry dané na jatka, ale nemá to cenu. Člověk má nějaké zkušenosti, já bohužel spíš ty horší, a větší většina lidí to nemá nastaveno jako já, nebo jako Vy. Proto jsem nepochopitelná.

Neregistrovaný uživatel

21.9.2021 12:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.117

Coudas napsal(a):
Vzhledem k tomu, že ty máš diametrálně rozdílný pohled na vše oproti mně, tak to nebudu komentovat, zvláště pak když jsi zde za oblíbence, mne by ukamenovali.

Já ač s tebou dooost často nesouhlasím v tomto náhodou svůj názor že tohle není kůň na rajtovani souhlasim. At uz jsou ted zada a nohy cajk nebo ne. Dle foto vidim sice nakrmene pekne zvire. Zaroven na muj vkus dost mrnave a celkove za tyhle prachy na rekre sezenu o dost zdravejsi a lepsi zvire.

Neregistrovaný uživatel

21.9.2021 12:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.117

sandruse napsal(a):

Coudas:

Jen dodam že za ty peníze když člověk nebude chtít eeeemerik v divný barvě. Stejně starý zdravý zvíře sežene v klidu. Stačí nespoléhat na bazos.
Příklad váš původní pozafavek 75tis. Za tu cenu měla známá 3letou naprosto zdravou bílou kladrubandu v přípravě k obsednuti. Ruzny hejna huculu, haflu a to i papirovejch ani nezminuju. Vejskou je to stejny jak to vase jen ne bily. Pak hejna krizencu. Za tuhle cenu byste sehnala i dve zdravy podilovy achali kobyly kolem 10 let nebo naopak před obsednutim. Atd atd atd.... To jen tak na okraj k tomu jak vlastne delate kupcum charitu.

Neregistrovaný uživatel

21.9.2021 12:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.117

sandruse napsal(a):

Coudas:

To že nemá 5panel test už je jen hřebíček do rakve znalým zájemcům.

21.9.2021 12:59

To že nemá 5panel test už je jen hřebíček do rakve znalým zájemcům.

Kterých (naštěstí pro takové prodávající) stále moc není...

21.9.2021 13:28

Je vidět kolik má každý času. Tiše pouze pozoruji.

K valáškovi se moc vyjadřovat nebudu protože nemohu neb ho znám pouze z fotek.
Loni záda vypadali hůře snad to doroste a ještě se to trošku srovná. Není to zvíře do sportu o tom žádná.
Co rekreaci k tomu se musí vyjádřit přece vet, fyzio. Za mě je taky cena dost vysoká ale zas na druhou stranu při dnešních cenách jak díky coroně vše vystřelilo raketově nahoru? Prodejce znám a ač jsou věci které se mi třeba nelíbí nepřísluší mi do toho kecat či strkat nos.
Zde vím že kdyby majitelka nebyla donucena neprodá ho. Karty jsou bohužel takové jako jsou a vím že neprodá kde komu.
Znám koně s horší lordózou a běhal dostihy.

Zde ocenuji jak je inzer napsaný je to rozepsané a nikde není med kolem huby. RTG jsou hotové zájemcům k nahledu. Co se týče panel testu ten lze přeci dodělat stačí se domluvit s majitelkou určitě nebude proti.

Tak nechápu co se tu řeší? Že koník je bohužel takový jaký je? nebo cena? Cenu si přece určuje majitel a majitelka je k dohodě svolná při solidním jednání a dobrých podmínkách.. Inzer je solidní napsaný pravdivě včetně výsledků vyšetření.

21.9.2021 13:32

Jediný, kdo tu co řeší, je zadavatelka inzerátu, my ostatní pouze diskutujeme (něco jako plkání o počasí). Toť vše.

21.9.2021 13:39

Jediný, kdo tu co řeší, je zadavatelka inzerátu, my ostatní pouze diskutujeme (něco jako plkání o počasí). Toť vše.

Zas na druhou stranu i když si valášek vytáhl černého petra je inzerát napsaný pravdivě už to přece ukazuje povahu inzerátu že se nic netají v ceně koně jsou i RTG která nejsou asi levná záležitost.

Za mě solidní inzerát který má uvedeno vše co je potřeba. Takových inzerů je celkem málo. Já kdybych něco kupovala tak inzer otevřu přečtu a neodpovím na něj protože bych kupovala zdravé zvíře a už díky inzerátu věděla že to není koník pro mě. Už to že to v inzeru je uvedeno šetří čas oboum stranám. Nebo se pletu?

Je to jen můj názor.

21.9.2021 14:14

Myšlenka, že se lordoza s věkem srovná je mylná. Mám koně s lordozou od jeho 4 let, bude mu 10 a zada zůstala víceméně stejná.
Na taková záda je velký problém napasovat sedlo tak aby nedělalo most a netlacilo zadní části do zad, což bude pravděpodobně největší problém, přestože KS byly rtg vyloučeny. Můj kůň se díky nepadnouciho sedla úplně sprajcl a odmítal spolupráci - než jsme našli to správné, trvalo to skoro půl roku.

21.9.2021 14:46

Myšlenka, že se lordoza s věkem srovná je mylná. Mám koně s lordozou od jeho 4 let, bude mu 10 a zada zůstala víceméně stejná.
Na taková záda je velký problém napasovat sedlo tak aby nedělalo most a netlacilo zadní části do zad, což bude pravděpodobně největší problém, přestože KS byly rtg vyloučeny. Můj kůň se díky nepadnouciho sedla úplně sprajcl a odmítal spolupráci - než jsme našli to správné, trvalo to skoro půl roku.

Nemyslím že se srovná ale že se jedná o koníka co roste. Tak to třeba až doroste nebude tak ošklivé. Jsou to jen domněnky znala jsem s tím dva koně a dospělé takže jak vypadali v mládí nemohu soudit. Loni to vypadalo hůře co jsem viděla.
Osobně bych na koně s tímto problémem nesedala ani s 50kg. S obsedanim bych taky počkala co nejdéle. Ale tohle je věc přece jen majitele který má po ruce odborníky.

S tím sedlem to bylo tehdy první co mě napadlo a bezkostrová mi řešení nepřijdou ale tohle bude asi opět na fyzio veta a tak.

Valaškovi přeji aby našel fajn domov.

Coudas

21.9.2021 14:56
Coudas

XXX.XXX.87.254

Já ač s tebou dooost často nesouhlasím v tomto náhodou svůj názor že tohle není kůň na rajtovani souhlasim. At uz jsou ted zada a nohy cajk nebo ne. Dle foto vidim sice nakrmene pekne zvire. Zaroven na muj vkus dost mrnave a celkove za tyhle prachy na rekre sezenu o dost zdravejsi a lepsi zvire.

Co jsem si všimla, tak se mnou si nesouhlasila pouze v případě atly, a to dost nahlas, pokud jsi nesouhlasila s nečim jiným, tak to asi bylo pouze potichu, nebo jsem si nevšimla, že bys se vůči mne vyhranila až na obvinění z trestného činu. Ale to mi stejně omluvu nepřinese, takze je vlastně úplně fuk, jestli se mnou v něčem souhlasíš, nebo ne. Já po atle tichém sledování a nasledném vyjádření mám opět svůj názor jen potvrzen.

Coudas

21.9.2021 15:12
Coudas

XXX.XXX.87.254

Pro tuto kobylu jsem byla jako přepravce. Když jsem jí v boxu viděla, první má reakce byla, jestli na tomto opravdu chtějí zkoušet jezdit. O kobyle jsem nic nevěděla, byl to pouzr můj první dojem. Vzhledem k tomu, že jsme jeli přes celou republiku, bohužel, zkoušeli, i pres zranění nohy. Po odzkoušení jí nechtěli brát z jezdeckého hlediska, a cena 70 tisíc za takto předvedeného koně mi přišla úplné na hlavu. Nicméně majitelka se rozčilovala, jak to samozřejmě ti, co potřebují prodat, umí, a že cena je adekvátní. Já jen prohlásila, že takovéto koně beru k sobě na pastvinu zadarmo na dožití a šla jsem pryč s tím, ze se kobyla nebere. Brala, majitelka se tak moc chtěla ubožátka vyhublýho se střechou na zádech a zraněnou nohou zbavit, ze přihodila sedlo s původní cenou 30 tisíc, takže cena koně byla ve finále 40 tisíc. Děvčata to pojala jako záchranu, vykrmíme, ošetříme, rok přijezdíme, a bude. Kobyla byla na tom tak, že když jsem jí po hodině cesty šla dát vyházený seno zpátky do sítě, málem mi ukousla ruku, jakej měla hlad. Takže se klidně divte, že si troufnu někoho z něčeho osočovat. Ale tady nejde o životní situace a jestli je cena adekvátní. Mně jde primárně o výlevy "nevíte, nesuďte, s těžkým srdcem, a v té nejtěžší situaci". Tohle odsoudím vždy, stejně tak jako budu odsuzovat lidi, kteří nemají svědomí , na koně polezou za každou cenu, a pocity koně jsou jim ukradený.

21.9.2021 15:18

Coudas: pro jakou kobylu?

21.9.2021 15:20

A je to tu zas co jsem napsala špatně? Koníka znám z fotek s tímto problémem nemám zkušenosti ale vyjádřila jsem se z důvodu že majitelku znám. Nevidím nic špatného na tom co jsem napsala.

Názor si mějte jakej chcete. Já vám ho neberu a mám na vás taky svůj názor. Chtěla jste omluvu? No napřed vy protože vy neustále útočíte na mě. Ač se tu vyskytuji velmi málo já si nestahuji fotky vašich koní a nepoužívám tak jak vy ty moje. Nemám potřebu.
Nicméně pokud máte problém můžeme řešit soukromě neb na starém profilu vás neblokuji přes rok. Další volný kontakt je email který je volně přístupný na mém webu včetně telefonu který se nechá lehce taky dohledat na inzerci.

21.9.2021 15:24

Coudas napsal(a):
Pro tuto kobylu jsem byla jako přepravce. Když jsem jí v boxu viděla, první má reakce byla, jestli na tomto opravdu chtějí zkoušet jezdit. O kobyle jsem nic nevěděla, byl to pouzr můj první dojem. Vzhledem k tomu, že jsme jeli přes celou republiku, bohužel, zkoušeli, i pres zranění nohy. Po odzkoušení jí nechtěli brát z jezdeckého hlediska, a cena 70 tisíc za takto předvedeného koně mi přišla úplné na hlavu. Nicméně majitelka se rozčilovala, jak to samozřejmě ti, co potřebují prodat, umí, a že cena je adekvátní. Já jen prohlásila, že takovéto koně beru k sobě na pastvinu zadarmo na dožití a šla jsem pryč s tím, ze se kobyla nebere. Brala, majitelka se tak moc chtěla ubožátka vyhublýho se střechou na zádech a zraněnou nohou zbavit, ze přihodila sedlo s původní cenou 30 tisíc, takže cena koně byla ve finále 40 tisíc. Děvčata to pojala jako záchranu, vykrmíme, ošetříme, rok přijezdíme, a bude. Kobyla byla na tom tak, že když jsem jí po hodině cesty šla dát vyházený seno zpátky do sítě, málem mi ukousla ruku, jakej měla hlad. Takže se klidně divte, že si troufnu někoho z něčeho osočovat. Ale tady nejde o životní situace a jestli je cena adekvátní. Mně jde primárně o výlevy "nevíte, nesuďte, s těžkým srdcem, a v té nejtěžší situaci". Tohle odsoudím vždy, stejně tak jako budu odsuzovat lidi, kteří nemají svědomí , na koně polezou za každou cenu, a pocity koně jsou jim ukradený.

Ono někdy co někteří prodávají je šílený s tím souhlasím. Hodně lidí zneužívá právě tyto fráze s těžkým srdcem atd .. ale zas nikdo opravdu nevidí co se u daného prodejce děje.

Coudas

21.9.2021 15:28
Coudas

XXX.XXX.87.254

Ježiš fotku... 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

21.9.2021 15:38

Nemyslím že se srovná ale že se jedná o koníka co roste. Tak to třeba až doroste nebude tak ošklivé. Jsou to jen domněnky znala jsem s tím dva koně a dospělé takže jak vypadali v mládí nemohu soudit. Loni to vypadalo hůře co jsem viděla.
Osobně bych na koně s tímto problémem nesedala ani s 50kg. S obsedanim bych taky počkala co nejdéle. Ale tohle je věc přece jen majitele který má po ruce odborníky.

S tím sedlem to bylo tehdy první co mě napadlo a bezkostrová mi řešení nepřijdou ale tohle bude asi opět na fyzio veta a tak.

Valaškovi přeji aby našel fajn domov.

Vidíte já na takovem koní normálně jezdím s požehnáním veta i fyzioterapeuta a 50 kg nemám. Ty záda se dají pouze zpevnit prací ale nesrovnaji se prostě nikdy. Takže kůň bude vypadat pořád "ošklivě".
Pro mě je důležité že kůň je pod sedlem uvolněný, spokojený a že není otlaceny. Není vše jen černé nebo bílé.

21.9.2021 15:49
Dotaz

XXX.XXX.68.250

Když už se tu debatuje o tom růstu, tak mám otázku.
Běžný kůň roste do výšky nejvíce do třetího roku života, pak se žádné velké skoky v růstu už moc čekat nedají. Navíc QH jsou raná plemena, tak mi není moc jasné, jak rané plemeno poroste po čtvrtém roce věku, přijde mi to nereálné, ale pokud se s tím někdo setkal, budu ráda za osvětu.

Coudas

21.9.2021 15:53
Coudas

XXX.XXX.87.254

A je to tu zas co jsem napsala špatně? Koníka znám z fotek s tímto problémem nemám zkušenosti ale vyjádřila jsem se z důvodu že majitelku znám. Nevidím nic špatného na tom co jsem napsala.

Názor si mějte jakej chcete. Já vám ho neberu a mám na vás taky svůj názor. Chtěla jste omluvu? No napřed vy protože vy neustále útočíte na mě. Ač se tu vyskytuji velmi málo já si nestahuji fotky vašich koní a nepoužívám tak jak vy ty moje. Nemám potřebu.
Nicméně pokud máte problém můžeme řešit soukromě neb na starém profilu vás neblokuji přes rok. Další volný kontakt je email který je volně přístupný na mém webu včetně telefonu který se nechá lehce taky dohledat na inzerci.

Za co se mám omluvit? Já útočím na Vaše veřejné vystupování. Vaše veškeré staré, tajné a jiné profily neznám, nenavštěvuji Vaše stránky, nesleduji Vaši inzerci, nejsem ve skupinách, kde jste Vy, já kupodivu nesleduji ani Vás, jak se mne tu stále snažíte obvinit, veřejně, bez důkazů, a furt dokola jak na kolovrátku. Veškeré informace mám pouze ze zveřejněných věcí dostupných komukoliv jinému. Napsala jste, že se se mnou bavit nechcete, že Vám mam dát pokoj, že Vás nemám kontaktovat. Udělala jsem to? Jestli jo, tak jsem námésíčná. Opět a znova, vyjádřila jste se veřejne zde, a já veřejně zde reagovala na vaše veřejné psaní. Takže ano, útočím, pořád stejně, protože to jsou pořád stejný bludy, a já je ppřád budu komentovat, tak jako kterékoliv jiné, a jediný, co je můj problém je asi že mi mozek déle zpracovává čtené, nebo jej neumí správně zpracovat vůbec. Napíšete jedno, v zápětí to vyvratíte. No nic. Veřejně jste mne obvinila z krádeže a stalkingu, takže já budu vše řešit pouze veřejně. Ale je mi naprosto jasný, že Vám to nikdy nedojde tudíž já můžu zapomenout.

Coudas

21.9.2021 16:13
Coudas

XXX.XXX.87.254

A mimochodem, že chcete prodat Soňu jsem věděla s předstihem, už na začátku prázdnin, odkud je jasné. Použila jsem to někde? Kontaktovala jsem Vás nějak, když jsem na Vás tak zasedlá abych Vám napsala své, protpze si o tom své myslím a své jsem v Vašemu vlastnictví koní napsala už dávno včetně toho, jak to dopadne, řešila jsem to někde, kromě konverzace s danou osobou? Takže o co jde Vám?

21.9.2021 16:19

Dotaz napsal(a):
Běžný kůň roste do výšky nejvíce do třetího roku života, pak se žádné velké skoky v růstu už moc čekat nedají. Navíc QH jsou raná plemena, tak mi není moc jasné, jak rané plemeno poroste po čtvrtém roce věku, přijde mi to nereálné, ale pokud se s tím někdo setkal, budu ráda za osvětu.

Já bych tedy netvrdila, že QH je rané plemeno, spíš naopak (to že se obsedají ve dvou, je věc jiná). Moje kobyla (tedy jen kříženec) rostla a mohutněla až do osmi let a znám jich víc takových. Což nemění ovšem nic na faktu, že si také myslím, že tohle se růstem nesrovná.

21.9.2021 16:51
Dotaz

XXX.XXX.68.250

Já bych tedy netvrdila, že QH je rané plemeno, spíš naopak (to že se obsedají ve dvou, je věc jiná). Moje kobyla (tedy jen kříženec) rostla a mohutněla až do osmi let a znám jich víc takových. Což nemění ovšem nic na faktu, že si také myslím, že tohle se růstem nesrovná.

Já se právě setkávala u časného ježdění tohoto plemene opakovaně s argumentem, že jde o rané plemeno. Je fakt, že netuším, proč tito koně chodí pod sedlo tak brzy, jestli v tom spíš než časná zralost není nějaký (převzatý) "krajový zvyk".

21.9.2021 17:27
koně

XXX.XXX.174.63

Dotaz napsal(a):

Za mě tak až po 6tém roce se koně tak nějak dodělají.Do výrazu i do figury.Do 5 tého rostou ,pak ten zbytek
Obzvlášt ti větší
Samozřejmě je to taky podle konkrétního jedince,ale ten 6tý rok bych viděla trošku jako mezník
Co se týče brzkého využití,ranosti,nebo rannosti? tam myslím,že je hlavním kritériem potřeba a chtivost majitele

21.9.2021 18:35

Coudas napsal(a):
A mimochodem, že chcete prodat Soňu jsem věděla s předstihem, už na začátku prázdnin, odkud je jasné. Použila jsem to někde? Kontaktovala jsem Vás nějak, když jsem na Vás tak zasedlá abych Vám napsala své, protpze si o tom své myslím a své jsem v Vašemu vlastnictví koní napsala už dávno včetně toho, jak to dopadne, řešila jsem to někde, kromě konverzace s danou osobou? Takže o co jde Vám?

No evidentně jste věděla víc jak já. 😂

21.9.2021 18:37

Dotaz napsal(a):
Já se právě setkávala u časného ježdění tohoto plemene opakovaně s argumentem, že jde o rané plemeno. Je fakt, že netuším, proč tito koně chodí pod sedlo tak brzy, jestli v tom spíš než časná zralost není nějaký (převzatý) "krajový zvyk".

Taky máme na stáji koníka s prohlími zády kvůli brzkému ježdění jestli je to kvůli závodům svodům zkouškám nevím.

Kdybych si bývalá nechala hřebce a šla na svod tak bych šla co nejdéle přijde mi to vražedné aby ve 3 už šli na test který je dost náročný co jsem slyšela

Coudas

21.9.2021 18:59
Coudas

XXX.XXX.87.254

Můžem diskutovat o lordoze 🙂

21.9.2021 21:10
Dotaz

XXX.XXX.19.147

Coudas napsal(a):
Můžem diskutovat o lordoze 🙂

U vás na ranči se najde asi dobrá sbírka patologií, co? Tam by šly snad dělat i výukové exkurze. :)

Coudas

21.9.2021 21:20
Coudas

XXX.XXX.87.254

Dotaz napsal(a):
U vás na ranči se najde asi dobrá sbírka patologií, co? Tam by šly snad dělat i výukové exkurze. :)

Ano, některé věci jsou zajímavé, i ty osudy jsou zvláštní. Ale myslim, že jinde jsou na tom "líp".

22.9.2021 07:56

ad ranost u koní: kůň je živočišný druh, sice díky cílenému šlechtění velice rozmanitý, ale pořád jedno zvíře. Průměrem vzato všichni koně dokončují tělesný vývoj ve stejném časovém horizontu. Některé vlastnosti se nicméně šlechtěním dají upevnit, o což se chovatelé u tzv. raných plemen pokusili.

Tak, jak to chápu já, zkusili upevnit odolnost koní vůči časné zátěži. Fakt je, že anglický plnokrevník po tisíci letech obsedání a zátěže hříbat má pověst "tvrdého" koně. Samozřejmě v době, kdy se tyto vlastnosti upevňovaly, docházelo také k tvrdé selekci, co neběhalo, to se sežralo/zkrmilo. Tím, že byl prošlechtěný čistě na výkony na dráze, upevnila se odolnost vůči této formě brzké zátěže. Samozřejmě to zahrnuje podmínky, při kterých byli ti koně chovaní - tj. lehká váha, práce na rovných liniích, na trávě, krátké a intenzivní výkony. Na tuto zátěž jsou tito koně v porovnání s jinými plemeny dobře adaptovaní. V průměru. Podprůměrné jedince je stále třeba vyřazovat, jako v kterémkoli jiném chovu, a nadprůměrné v plemenitbě podporovat, jinak se plemeno velmi rychle vrátí zpět k průměrným výkonům.

Jak je to konkrétně u QH, zda probíhala přímá selekce na ranost to nemohu sloužit. Ale o QH se také říká, že jsou to raní koně (tj. teoreticky i APH). Ani nevím, jak ta selekce měla probíhat, zda tím honáckým využitím a nebo tím čtvrtkařským.

A samozřejmě do toho mluví to, že i ve špičkovém chovu se pořád objevují ti podprůměrní jedinci, takže i z rodičů, kteří zátěž v roce a půl dali s kopytem v nose může vzejít potomek, který se rozpadne, když uvidí sedlo jako tříletek. Pokud tedy o jednom koni majitel bude tvrdit, že je konkrétně ten jeden kůň pozdní, tak to tak nakrásně může být, i když je z obecně k ranosti šlechtěného plemene. Pokud se takoví koně nezapojí do další plemenitby, standard plemene se neposune, a tím je provedena kýžená selekce.

To, že koně šlechtění na ranost, jsou odolnější vůči zatížení rostoucích struktur, ovšem nemusí znamenat, že se u nich růstové zóny uzavírají dříve. A pokud vím, ani tomu tak není. A pokud na dvouletého plnokrevníka hodíte western, bagáž a dvoumetrového chlapa, a pojede na třídenní vandr šest hodin denně v sedle, tak máte šanci na poškození koně zcela identickou, jako kdyby jel na dvouletém ČT nebo PRE. Zato pokud dvouletého plnokrevníka budete honit klusem a cvalem s padesátikilovým střízlíkem hodinu denně po lukách, máte šanci na poškození struktur podstatně menší, než u ČT nebo PRE.

To jen takové moje osobní dedukce :-)

22.9.2021 08:12
Arbora

XXX.XXX.149.42

Myslím, že tá ranosť u QH pramení z toho, že to plemeno vzniklo za výdatnej pomoci krvi A 1/1, čiže logicky by malo byť podobne rané.

Dnes už sú na tom tí plnokrvníci trochu lepšie v tom zmysle, že sa aspoň robia RTG veľkých kĺbov a podľa toho sa obsadajú, alebo nie.

22.9.2021 08:19
jesie

XXX.XXX.224.171

ad ranost u koní: kůň je živočišný druh, sice díky cílenému šlechtění velice rozmanitý, ale pořád jedno zvíře. Průměrem vzato všichni koně dokončují tělesný vývoj ve stejném časovém horizontu. Některé vlastnosti se nicméně šlechtěním dají upevnit, o což se chovatelé u tzv. raných plemen pokusili.

Tak, jak to chápu já, zkusili upevnit odolnost koní vůči časné zátěži. Fakt je, že anglický plnokrevník po tisíci letech obsedání a zátěže hříbat má pověst "tvrdého" koně. Samozřejmě v době, kdy se tyto vlastnosti upevňovaly, docházelo také k tvrdé selekci, co neběhalo, to se sežralo/zkrmilo. Tím, že byl prošlechtěný čistě na výkony na dráze, upevnila se odolnost vůči této formě brzké zátěže. Samozřejmě to zahrnuje podmínky, při kterých byli ti koně chovaní - tj. lehká váha, práce na rovných liniích, na trávě, krátké a intenzivní výkony. Na tuto zátěž jsou tito koně v porovnání s jinými plemeny dobře adaptovaní. V průměru. Podprůměrné jedince je stále třeba vyřazovat, jako v kterémkoli jiném chovu, a nadprůměrné v plemenitbě podporovat, jinak se plemeno velmi rychle vrátí zpět k průměrným výkonům.

Jak je to konkrétně u QH, zda probíhala přímá selekce na ranost to nemohu sloužit. Ale o QH se také říká, že jsou to raní koně (tj. teoreticky i APH). Ani nevím, jak ta selekce měla probíhat, zda tím honáckým využitím a nebo tím čtvrtkařským.

A samozřejmě do toho mluví to, že i ve špičkovém chovu se pořád objevují ti podprůměrní jedinci, takže i z rodičů, kteří zátěž v roce a půl dali s kopytem v nose může vzejít potomek, který se rozpadne, když uvidí sedlo jako tříletek. Pokud tedy o jednom koni majitel bude tvrdit, že je konkrétně ten jeden kůň pozdní, tak to tak nakrásně může být, i když je z obecně k ranosti šlechtěného plemene. Pokud se takoví koně nezapojí do další plemenitby, standard plemene se neposune, a tím je provedena kýžená selekce.

To, že koně šlechtění na ranost, jsou odolnější vůči zatížení rostoucích struktur, ovšem nemusí znamenat, že se u nich růstové zóny uzavírají dříve. A pokud vím, ani tomu tak není. A pokud na dvouletého plnokrevníka hodíte western, bagáž a dvoumetrového chlapa, a pojede na třídenní vandr šest hodin denně v sedle, tak máte šanci na poškození koně zcela identickou, jako kdyby jel na dvouletém ČT nebo PRE. Zato pokud dvouletého plnokrevníka budete honit klusem a cvalem s padesátikilovým střízlíkem hodinu denně po lukách, máte šanci na poškození struktur podstatně menší, než u ČT nebo PRE.

To jen takové moje osobní dedukce :-)

Úplně super,myslím,že Horsana by souhlasila.

Růstové zóny se mohou uzavírat u různých plemen sice "rychleji" ,ale jedná se v řádu max o nějaký měsíc,ne o roky.
A zrovna u A1/1 jsem se zajímala (a tuším,že o tom vyšel i článek na EQCH),že se obsedají a jsou vyšlechtěni na takovou zátěž přísnou selekcí.
Nebudeme si nalhávat,že u arabů se v poušti čekalo nějak závratně dlouho.A taktéž do chovu pustili jen nejsilnější jedince.

CO se týká QH,tam čerpám ze zkušeností Adama Punčocháře,který do ameriky na ranče jezdí pracovat každý rok. Na rančerskou práci většinou koně obsednou ve 3 letech,lehce popracují a zase pustí na pastviny dorůst a teprve ve 4 letech (další jaro)začne opravdová práce.
Pokud zmíníme Futurity,tak tam se sice obsedá ve 2 letech,ale nejedná se o žádný praktický účel,ale jen a pouze výmysl chovatelů/majitelů,aby kůň mohl co nejdříve do sportu. S rančerskou prací to nemá nic společného.

Velká část QH ze sportovních liniích trpí na artrozy zejména zadních končetin,často podpořené i geneticky, chováním na rodičích s nálezem (byť primárně ze sportu). Takže tady bych vůbec nepřemýšlela o koupi bez veterinárního vyšetření....

Coudas

22.9.2021 10:27
Coudas

XXX.XXX.87.254

No evidentně jste věděla víc jak já. 😂

No ona si to dotyčná osoba zřejmě vymyslela co... nebo Vás rozkryla a dopředu vědéla, co se stane, než jste to vůbec vymyslela...

22.9.2021 14:21

Dotaz napsal(a):

To se tak říká a obhajuje fakt, že lezou na koně brzy. Protože co nejrychleji obsednout, trochu přijezdit a rychle prodat. Přece nebude koně živit zbytečně 4 roky. Já moc nevěřím na ranost ani u plnokrevníků - že by ji geneticky upevnili za 300 let chovu se mi prostě nezdá.

22.9.2021 14:23

koně napsal(a):
Za mě tak až po 6tém roce se koně tak nějak dodělají.Do výrazu i do figury.Do 5 tého rostou ,pak ten zbytek
Obzvlášt ti větší
Samozřejmě je to taky podle konkrétního jedince,ale ten 6tý rok bych viděla trošku jako mezník
Co se týče brzkého využití,ranosti,nebo rannosti? tam myslím,že je hlavním kritériem potřeba a chtivost majitele

Ranost (raný jako brzký nebo časný, ranní podle části dne) - ano, potřeba majitele. Viz výše.

22.9.2021 14:43

kometa: 1000 let chovu "rychlého koně" jsem kdesi četla dle pramenů (asi "Kůň ve službách člověka"). Ale cíleně přišlechťovat araby se začalo až před těmi 300 lety. Odkdy se ale chová na ranost, to pravda nevím.

Vyšlechtit plemeno se dá strašně rychle, když se selektuje na jedince určitých vlastností, příkladem můžou být jiná domácí zvířata, však Horákův laboratorní pes byl vyšlechtěn tuším během komunismu, a má pevný plemenný ráz. Výhoda je, že tu genetiku není potřeba měnit, stačí množit pouze jedince, kteří tou genetikou disponují.

22.9.2021 15:00

kometa: 1000 let chovu "rychlého koně" jsem kdesi četla dle pramenů (asi "Kůň ve službách člověka"). Ale cíleně přišlechťovat araby se začalo až před těmi 300 lety. Odkdy se ale chová na ranost, to pravda nevím.

Vyšlechtit plemeno se dá strašně rychle, když se selektuje na jedince určitých vlastností, příkladem můžou být jiná domácí zvířata, však Horákův laboratorní pes byl vyšlechtěn tuším během komunismu, a má pevný plemenný ráz. Výhoda je, že tu genetiku není potřeba měnit, stačí množit pouze jedince, kteří tou genetikou disponují.

Já myslela anglického plnokrevníka, ten má plemennou knihu starou nějakých 300 let. I když je (byl) hodně postaven na arabských koních, kde to šlechtění probíhalo déle. A navíc - myslím si, že nejde úplně srovnávat psy a koně - ve smyslu délky generačního intervalu a počtu mláďat. Prostě že u těch koní to musí jít pomaleji.

22.9.2021 15:53

Proto jsem tam dala toho Horákova laboratorního psa, který má za sebou pouhých pár desítek let šlechtění. U psů to jde podstatně rychleji, ale pár set let musí stačit koním k tomu, aby se vlastnost upevnila. Ostatně appaloosy. Nějakých 400 let chovu. Totéž quarteři nebo plemena koní z oblastí, kam byl kůň dotažen kolonizátory. Miniappaloosy budou taky hodně mladé plemeno, stejně tak jako vlastně všichni minikoně.

Ale jinak jsem mluvila o závodních koních chovaných přímo na britských ostrovech od nějakého 11. století, na anglické Wiki je první zmínka o dostihu datovaná do konce 12. století. A pokud si dobře vzpomínám, nějaké snahy o handicapování byly už od 15.-16.století, to už je celkem profi přístup.

22.9.2021 15:55

Nebo třeba sportovní linie haflingů. Jak dlouho to může být, co se začal preferovat lehký typ haflinga? 200 let?

KWPN je dokonce poválečný výdobytek.

22.9.2021 18:28

Coudas napsal(a):
No ona si to dotyčná osoba zřejmě vymyslela co... nebo Vás rozkryla a dopředu vědéla, co se stane, než jste to vůbec vymyslela...

Dotyčná osoba at se stará o sebe a svoje koně. Je moje věc kdy jak a proč prodám.

Nikdo nezná situaci ani důvody. A velmi se mi líbí jak se neustále vy a vaši kámoši šťourají v mým životě, soukromý i záležitostech evidentně vedete nudný život, když musíte čmuchat v cizích životech. Ve finále když by mělo dojít na osobní konfrontaci tak stáhnete ocas utečete a šmatláte na cizí koně bez majitele ale to zminuji jen z principu.

Já už od mala vím že na cizí zvířata se bez dovolení nesahá, nekrmí se ani se s nimi nemanipuluje. A je jedno zda je zavřené na veřejné akci ve svém boxu. Mno lituji že nekouše

Na konfrontaci evidentně koule nemáte a schováte se že s vámi nechci nic mít a nestojím o vaše rady.
Ano nestojím. Ale bývala bych si s vámi váš problém se mnou vyříkala. Ono je hrdinské jet na akci kvůli dalšímu pokusu o poškození mě, mého jména a mého koně s nevyžádanými radami.
Jenže k zhodnocení té mé podle vás chudinky měla komisaře a hle ona ta chudinka uspěla a byla premiovaná co víc.

Ted se musíte asi dusit vztekem že mám koně v pořádku a to mi za zadostiučinění stačí.
Až se příště někde srazíme budte slušná a přijdte můžeme si to vyříkat pěkně z očí do očí.
Jo co vašeho tvrzení ohledně FB máte možnost na jednom ze svých profilů vás neblokuji dokonce jsme si loni z něho psali takže tolik k tvrzení že mi napsat nemůžete. Web mám uvedený dokonce na tomto fauna profilu. Takže hledání výmluv máte za 5.
Pěkný nudný den

Coudas

22.9.2021 19:12
Coudas

XXX.XXX.87.254

Dotyčná osoba at se stará o sebe a svoje koně. Je moje věc kdy jak a proč prodám.

Nikdo nezná situaci ani důvody. A velmi se mi líbí jak se neustále vy a vaši kámoši šťourají v mým životě, soukromý i záležitostech evidentně vedete nudný život, když musíte čmuchat v cizích životech. Ve finále když by mělo dojít na osobní konfrontaci tak stáhnete ocas utečete a šmatláte na cizí koně bez majitele ale to zminuji jen z principu.

Já už od mala vím že na cizí zvířata se bez dovolení nesahá, nekrmí se ani se s nimi nemanipuluje. A je jedno zda je zavřené na veřejné akci ve svém boxu. Mno lituji že nekouše

Na konfrontaci evidentně koule nemáte a schováte se že s vámi nechci nic mít a nestojím o vaše rady.
Ano nestojím. Ale bývala bych si s vámi váš problém se mnou vyříkala. Ono je hrdinské jet na akci kvůli dalšímu pokusu o poškození mě, mého jména a mého koně s nevyžádanými radami.
Jenže k zhodnocení té mé podle vás chudinky měla komisaře a hle ona ta chudinka uspěla a byla premiovaná co víc.

Ted se musíte asi dusit vztekem že mám koně v pořádku a to mi za zadostiučinění stačí.
Až se příště někde srazíme budte slušná a přijdte můžeme si to vyříkat pěkně z očí do očí.
Jo co vašeho tvrzení ohledně FB máte možnost na jednom ze svých profilů vás neblokuji dokonce jsme si loni z něho psali takže tolik k tvrzení že mi napsat nemůžete. Web mám uvedený dokonce na tomto fauna profilu. Takže hledání výmluv máte za 5.
Pěkný nudný den

Ano, velmi nudný. Kdybyste měla na konfrontaci koule Vy, když o to tak stojíte, tak to uděláte sama.

22.9.2021 19:42

Nebo třeba sportovní linie haflingů. Jak dlouho to může být, co se začal preferovat lehký typ haflinga? 200 let?

KWPN je dokonce poválečný výdobytek.

To všechno vím a souhlasím. Ale stejně si pořád nemyslím, že se tím nějak urychlila ranost - že by se dokončil tělesný růst dřív než v 5, 6 letech.

22.9.2021 20:51
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Pěkný nudný den

Myslím, že bylo naopak dost ohleduplné vás takto nekontaktovat.
Kdyby to udělala, tak jí tu zase budete lát, že vás v tak důležitý den rozhodila a nakonec by mohla za vše, co by se vám ten den a od něj dál stalo.
Navíc nevím, proč žijete v přesvědčení, že si s vámi Couďas touží popovídat, jela se podívat na koně, ne na vás. :)

Teď je vám prostě tričko malé, ale kdyby to ten den nedopadlo, to by bylo zase obvinění všech okolo - od ustajovatele až po svačinářku, co svou nekvalitní obsluhou zapříčinila špatnou náladu komise, co koně pak blbě ohodnotila.

Po takových zkušenostech je normální nestát o kontakt a nevyhledávat ho. Nic pozitivního to dlouhodobě nepřinese, jen se to proti člověku otočí. Navíc jste sama opakovaně sdělila, že o kontakt nestojíte, tak to bylo respektováno.

23.9.2021 07:26

To všechno vím a souhlasím. Ale stejně si pořád nemyslím, že se tím nějak urychlila ranost - že by se dokončil tělesný růst dřív než v 5, 6 letech.

Však jsem vysvětlovala, že si to také nemyslím :-)

Pouze si představuji, že se u těch koní třeba vylepšila schopnost regenerace, případně již od začátku se tvoří jaksi odolnější struktury, přestože jsou ve fázi tělesného vývoje. Samozřejmě má určitě velký vliv i vhodná stavba těla, která je výběrem úspěšných koní nakloněna rovnému rychlému pohybu po liniích...

Coudas

23.9.2021 07:47
Coudas

XXX.XXX.87.254

Dotaz napsal(a):
Myslím, že bylo naopak dost ohleduplné vás takto nekontaktovat.
Kdyby to udělala, tak jí tu zase budete lát, že vás v tak důležitý den rozhodila a nakonec by mohla za vše, co by se vám ten den a od něj dál stalo.
Navíc nevím, proč žijete v přesvědčení, že si s vámi Couďas touží popovídat, jela se podívat na koně, ne na vás. :)

Teď je vám prostě tričko malé, ale kdyby to ten den nedopadlo, to by bylo zase obvinění všech okolo - od ustajovatele až po svačinářku, co svou nekvalitní obsluhou zapříčinila špatnou náladu komise, co koně pak blbě ohodnotila.

Po takových zkušenostech je normální nestát o kontakt a nevyhledávat ho. Nic pozitivního to dlouhodobě nepřinese, jen se to proti člověku otočí. Navíc jste sama opakovaně sdělila, že o kontakt nestojíte, tak to bylo respektováno.

Myslím, že Vaše vysvětlení slečna nedokáže pochopit. Nedokážu jí nic vyvětlit já, Vy, ani nikdo jiný. Já stále nevím, za co bych se měla omlouvat, asi že jsem vůbec na nějakou výstavu jela. Jo, koni jsem svým poškrábáním prstem na nose utrhla hlavu a dodnes z toho nemůže spát. No, to spíše majitelka. Více jsem an něj nesahala, nijak jsem s ním nemanipulovala, ničím jsem jej nekrmila. Aha, ono už jen mé podívání se je trestné. Nevím, slečno, jak moc to co já píšu čtete ale kde jsem Vás urazila, pošpinila Vaše jméno, Vašeho koně, tím, že jsem se jela na koně osobně podívat? Asi právě proto, abych nemusela shánět Vaše fotky po všech čertech a viděla jej na vlastní oči. Že jsem na Vás nehoukla, když jste kolem mne asi 5x procházela, co bych z toho měla? Už tak jste vypadala, že Vás celej svět štve, no setkání semnou by Vám den určite zpříjemnilo, už to vidím. A hlavně stále nevím, co si jako máme vyříkávat? Myslíte, že Vám jako naživo řeknu něco jiného, než co stále dokola píšu? Bohužel mám tu blbou vlastnost, že když mně jednou někdo nas...., většinou už se to nespraví, a takovému člověku se vyhýbám. V reálu je to jednodušší, k nám na farmu nikdo neleze. Na internetu se pak bohužel stále dokola setkávám přesně s těmi lidmi, které bych nejradši už nepotkala. A tudíž mi i nezbývá, než na ten internet nekoukat, tudíž neustále opouštet ifaunu, protoze nikam jinam já "nechodím", a nebojte, nejste jediný člověk tady, který mne k tomu nutí. Škoda, s některými lidmni si povídám ráda. Ale zde bohužel nefunguje selelce jako na fb. Co se krádeže fotek týká, neukradla jsem žádnou Vaší fotku. Udělala jsem 2 výřezy z fotografie, veřejně dostupné na fb. Nejste na nich ani Vy. Arbora dala celou Vaši fotografii, proč ona není obviběna z krádeže? Tímto Vás, Arboro, vůbec z ničeho neobviňuji, chraň příroda. Že Vy, slečno, vyskreenujete inzerát, dáte jej na své stránky, a dotyčnému nadáváte, to není totéž? Ne, vlasntě není. Ifauna je veřejná diskuze, kam může každej. Vaše stránky jsou soukromé, takže tam mohou být jen ti, kdo sympatizují s Vámi a nadávají těm ostatním. Takže podle sebe soudím tebe, hm. Co dále, že jsem upozornila inženýrku chovatelku, komu koně prodala? No aspoň si své hříbátko třeba ohlídala a poskytla Vám ten chovatelský servis, když se neumíte o koně základně postarat, a aby vypadal k světu, Vás k tomu musí s prominutím dokopat nadávky Vaší kamarádky a doporučení chovatele. Prostě halvně ať ten koník i nadále vypadá, jak vyladal ma té výstavě, samozřejmadekvátně růstu, a zbaví se těch drobných nepříjemností.
No a to je myslím vše. Já nemám tušení, na jakém profilu jsme si loni psaly, nepotřebné zprávy z messengeru mažu. A opravdu nevím, co ode mne chcete soukromně slyšet. Tak asi tak.

23.9.2021 09:06
Arbora

XXX.XXX.228.152

Ja som si myslela, že majitelia sa o svoje kone starajú preto, aby sa kone mali dobre, nie kvôli nejakým anonymným diskutérom. Čo sa všetko človek nedozvie.

Neregistrovaný uživatel

23.9.2021 12:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.117

Coudas napsal(a):
Myslím, že Vaše vysvětlení slečna nedokáže pochopit. Nedokážu jí nic vyvětlit já, Vy, ani nikdo jiný. Já stále nevím, za co bych se měla omlouvat, asi že jsem vůbec na nějakou výstavu jela. Jo, koni jsem svým poškrábáním prstem na nose utrhla hlavu a dodnes z toho nemůže spát. No, to spíše majitelka. Více jsem an něj nesahala, nijak jsem s ním nemanipulovala, ničím jsem jej nekrmila. Aha, ono už jen mé podívání se je trestné. Nevím, slečno, jak moc to co já píšu čtete ale kde jsem Vás urazila, pošpinila Vaše jméno, Vašeho koně, tím, že jsem se jela na koně osobně podívat? Asi právě proto, abych nemusela shánět Vaše fotky po všech čertech a viděla jej na vlastní oči. Že jsem na Vás nehoukla, když jste kolem mne asi 5x procházela, co bych z toho měla? Už tak jste vypadala, že Vás celej svět štve, no setkání semnou by Vám den určite zpříjemnilo, už to vidím. A hlavně stále nevím, co si jako máme vyříkávat? Myslíte, že Vám jako naživo řeknu něco jiného, než co stále dokola píšu? Bohužel mám tu blbou vlastnost, že když mně jednou někdo nas...., většinou už se to nespraví, a takovému člověku se vyhýbám. V reálu je to jednodušší, k nám na farmu nikdo neleze. Na internetu se pak bohužel stále dokola setkávám přesně s těmi lidmi, které bych nejradši už nepotkala. A tudíž mi i nezbývá, než na ten internet nekoukat, tudíž neustále opouštet ifaunu, protoze nikam jinam já "nechodím", a nebojte, nejste jediný člověk tady, který mne k tomu nutí. Škoda, s některými lidmni si povídám ráda. Ale zde bohužel nefunguje selelce jako na fb. Co se krádeže fotek týká, neukradla jsem žádnou Vaší fotku. Udělala jsem 2 výřezy z fotografie, veřejně dostupné na fb. Nejste na nich ani Vy. Arbora dala celou Vaši fotografii, proč ona není obviběna z krádeže? Tímto Vás, Arboro, vůbec z ničeho neobviňuji, chraň příroda. Že Vy, slečno, vyskreenujete inzerát, dáte jej na své stránky, a dotyčnému nadáváte, to není totéž? Ne, vlasntě není. Ifauna je veřejná diskuze, kam může každej. Vaše stránky jsou soukromé, takže tam mohou být jen ti, kdo sympatizují s Vámi a nadávají těm ostatním. Takže podle sebe soudím tebe, hm. Co dále, že jsem upozornila inženýrku chovatelku, komu koně prodala? No aspoň si své hříbátko třeba ohlídala a poskytla Vám ten chovatelský servis, když se neumíte o koně základně postarat, a aby vypadal k světu, Vás k tomu musí s prominutím dokopat nadávky Vaší kamarádky a doporučení chovatele. Prostě halvně ať ten koník i nadále vypadá, jak vyladal ma té výstavě, samozřejmadekvátně růstu, a zbaví se těch drobných nepříjemností.
No a to je myslím vše. Já nemám tušení, na jakém profilu jsme si loni psaly, nepotřebné zprávy z messengeru mažu. A opravdu nevím, co ode mne chcete soukromně slyšet. Tak asi tak.

Nechtela jsem reagovat ale info mela prvotni chovatelka hrebecka ode me nikoliv od vas. To jen tak na okraj. Neb s ni se zname leta. Proto a jen proto jsem se kdysi do všeho zamotala.

Coudas

23.9.2021 14:13
Coudas

XXX.XXX.87.254

Nechtela jsem reagovat ale info mela prvotni chovatelka hrebecka ode me nikoliv od vas. To jen tak na okraj. Neb s ni se zname leta. Proto a jen proto jsem se kdysi do všeho zamotala.

Ale slečna si na to dříve stěžovala, že jsem JÁ, konkrétně já chovatelku obtěžovala. Že paní chovatelku znaš Ty vím od začátku, takže tuším odkud vítr vane.

Neregistrovaný uživatel

23.9.2021 14:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.161

Coudas napsal(a):
Ale slečna si na to dříve stěžovala, že jsem JÁ, konkrétně já chovatelku obtěžovala. Že paní chovatelku znaš Ty vím od začátku, takže tuším odkud vítr vane.

Dej uz fak pokoj. Kun je peknej, normalni. Petra ptakoviny nedela takze zacni v klidu spat.

Coudas

23.9.2021 15:41
Coudas

XXX.XXX.87.254

Dej uz fak pokoj. Kun je peknej, normalni. Petra ptakoviny nedela takze zacni v klidu spat.

A co jsem proto koni slečny TEĎ kdy napsala? Nebo mám opravdu tebou a slečnou zakázáno veřejně reagovat na jí veřejně napsané věci? Já tomu furt nerozumím. Vy mně tu obviníte z trestných činů, důkazy žádné, omluva žádná. Pak bych tě tedy ráda poprosila, když mi tedy klidně dáš svou adresu, já bych ráda podala TO za křivé obvinění a pomluvu. Děkuji.

Hankkaaa

23.9.2021 15:58
Hankkaaa

XXX.XXX.225.224

Coudas napsal(a):
A co jsem proto koni slečny TEĎ kdy napsala? Nebo mám opravdu tebou a slečnou zakázáno veřejně reagovat na jí veřejně napsané věci? Já tomu furt nerozumím. Vy mně tu obviníte z trestných činů, důkazy žádné, omluva žádná. Pak bych tě tedy ráda poprosila, když mi tedy klidně dáš svou adresu, já bych ráda podala TO za křivé obvinění a pomluvu. Děkuji.

Couďas, jdete už vážně i s tou svou věčnou zapšklostí a útočností do pr.dele. Petra už se tu téměř nevyskytovala, ale Vy tu do ní musíte pořád dokola rejpat, dokud se neobjeví a pak fňuk fňuk chci omluvu a cituji: že jsem se jela na koně osobně podívat? Asi právě proto, abych nemusela shánět Vaše fotky po všech čertech a viděla jej na vlastní oči. - takže ano cíleně slídíte, to samý se Zlatkou a myslím, že tu už ani tak nejde o ty koně, ale o osobní účty. Přitom se tu teď rozbíhalo zajímavý téma, fajn čtení a zjeví se ublíženej Couďásek a jede to na novo, ženská přes 40, a chová se jak malej fracek

Coudas

23.9.2021 16:59
Coudas

XXX.XXX.87.254

Hankkaaa napsal(a):
Couďas, jdete už vážně i s tou svou věčnou zapšklostí a útočností do pr.dele. Petra už se tu téměř nevyskytovala, ale Vy tu do ní musíte pořád dokola rejpat, dokud se neobjeví a pak fňuk fňuk chci omluvu a cituji: že jsem se jela na koně osobně podívat? Asi právě proto, abych nemusela shánět Vaše fotky po všech čertech a viděla jej na vlastní oči. - takže ano cíleně slídíte, to samý se Zlatkou a myslím, že tu už ani tak nejde o ty koně, ale o osobní účty. Přitom se tu teď rozbíhalo zajímavý téma, fajn čtení a zjeví se ublíženej Couďásek a jede to na novo, ženská přes 40, a chová se jak malej fracek

A s Váma se baví kdo?

23.9.2021 17:04

Coudas napsal(a):
A s Váma se baví kdo?

Hlavně že s vámi se tu někdo baví

Hankkaaa

23.9.2021 17:11
Hankkaaa

XXX.XXX.11.235

Coudas napsal(a):
A s Váma se baví kdo?

Přeci jste psala, že je to otevřená diskuze a každý tu může napsat svůj názor, tak v čem je najednou problém?

Coudas

23.9.2021 17:31
Coudas

XXX.XXX.87.254

Hankkaaa napsal(a):
Přeci jste psala, že je to otevřená diskuze a každý tu může napsat svůj názor, tak v čem je najednou problém?

Vůbec v ničem. Ti Vy tu kopete do mně, s Váma já si nic nezacala, i když bych mohla.

23.9.2021 17:35

Kateřino regulérně jděte už vážně do... Přestaňte slídit po mě a mému koni nereagujte na mě a vše bude redy.

Nejste chovatel koně ani bývalí majitel nemáte ke koni žádné vazby.

Coudas

23.9.2021 17:47
Coudas

XXX.XXX.87.254

Hlavně že s vámi se tu někdo baví

Ale Vy mne tu stale vyzýváte, že Vás mám kontaktovat, proč? Kdyz se se mnou tak strašně bavit nechcete? A najednou se tu se mnou nikdo nebaví.... Umíte aspoň odpovědèt na otázku, za co konkrétně chcete omluvu?

23.9.2021 17:51

Coudas napsal(a):
Ale Vy mne tu stale vyzýváte, že Vás mám kontaktovat, proč? Kdyz se se mnou tak strašně bavit nechcete? A najednou se tu se mnou nikdo nebaví.... Umíte aspoň odpovědèt na otázku, za co konkrétně chcete omluvu?

Ano umím
Omluvu za to dlouholeté obtěžování z vaší strany.
Za to chci omluvu a nadále chci aby jste upustila od dalšího obtěžování, sledování, a stahování fotek. Vy nebudete reagovat na mě a já ba vás jednoduché řešení pro obě strany. A pokud vás tedy někdo s infem o mě obtěžuje pošlete ho někam. Taky jednoduché.

A ty fotky platí pro všechny.

Coudas

23.9.2021 18:29
Coudas

XXX.XXX.87.254

Ano umím
Omluvu za to dlouholeté obtěžování z vaší strany.
Za to chci omluvu a nadále chci aby jste upustila od dalšího obtěžování, sledování, a stahování fotek. Vy nebudete reagovat na mě a já ba vás jednoduché řešení pro obě strany. A pokud vás tedy někdo s infem o mě obtěžuje pošlete ho někam. Taky jednoduché.

A ty fotky platí pro všechny.

Nesleduji Vás, žádné fotky nestahuji, soukromě Vás neobtěžuji. Takže nemám problém od toho upustit, protože nic takového nedělám. Včera jsem na Vás nereagovala, reagovala jsem na leithian, a to, co jste tu napsala o srovnání zad věkem, a v zápětí to vyvrátila, a ani ne Vám osobně. Pak jste začla s osobní konfrontací Vy. Tak tolik na vysvětlenou.

Omlouvám se, že jsem na Vás veřejně kdy reagovala, omlouvám se že jsem Vám kdysi psala soukromé zprávy a hlavně se omlouvám že jsem se Vás kdy zastávala a snažila se poradit. Již na Vás nikdy nebudu regovat, stejne jako na lenacii, která si to vyžádala, takže Vám děkuji za omezení mého práva veřejně reagovat na Vámi zveřejněné plky. Nejsem si vědoma, jak jsem Vás kdy obtěžovala, ale tedy pardon, již se to opravdu nestane.

Nevím, kterého koně teď máte na mysli že se o něj nemám zajímat, o Vašeho bílého se opravdu již zajímat nebudu nejsem spasitel všeho,viděla jsem, co jsem chtěla, stačí mi to. Co se Daiky/Zlatky týká, zde vyjádření majitelky Daiky k mému šmírování jejího koně:"Tohle je jiná situace skamaradili jsme se právě díky tvé návštěvě a tohle už se Petry netyka". Tak k tomu tohle, a já jsem velmi ráda, že se kobče daří dobře a paní majitelka se stará ze všech sil. A jsem ráda, že o tom pravidelně vím.

Od Vás, milá slečno Karásková, nic nevyžaduji. Vy jste na tom totiž intelektuálně tak, že nedokážete chápat argumenty, a reagujete na ně ppuze kopanci. Od takového člověka fakt nic nečekám, ani tu omluvu ne. Tak sbohem.

Maskari

24.9.2021 08:50
Maskari

XXX.XXX.219.43

Coudas napsal(a):
Nesleduji Vás, žádné fotky nestahuji, soukromě Vás neobtěžuji. Takže nemám problém od toho upustit, protože nic takového nedělám. Včera jsem na Vás nereagovala, reagovala jsem na leithian, a to, co jste tu napsala o srovnání zad věkem, a v zápětí to vyvrátila, a ani ne Vám osobně. Pak jste začla s osobní konfrontací Vy. Tak tolik na vysvětlenou.

Omlouvám se, že jsem na Vás veřejně kdy reagovala, omlouvám se že jsem Vám kdysi psala soukromé zprávy a hlavně se omlouvám že jsem se Vás kdy zastávala a snažila se poradit. Již na Vás nikdy nebudu regovat, stejne jako na lenacii, která si to vyžádala, takže Vám děkuji za omezení mého práva veřejně reagovat na Vámi zveřejněné plky. Nejsem si vědoma, jak jsem Vás kdy obtěžovala, ale tedy pardon, již se to opravdu nestane.

Nevím, kterého koně teď máte na mysli že se o něj nemám zajímat, o Vašeho bílého se opravdu již zajímat nebudu nejsem spasitel všeho,viděla jsem, co jsem chtěla, stačí mi to. Co se Daiky/Zlatky týká, zde vyjádření majitelky Daiky k mému šmírování jejího koně:"Tohle je jiná situace skamaradili jsme se právě díky tvé návštěvě a tohle už se Petry netyka". Tak k tomu tohle, a já jsem velmi ráda, že se kobče daří dobře a paní majitelka se stará ze všech sil. A jsem ráda, že o tom pravidelně vím.

Od Vás, milá slečno Karásková, nic nevyžaduji. Vy jste na tom totiž intelektuálně tak, že nedokážete chápat argumenty, a reagujete na ně ppuze kopanci. Od takového člověka fakt nic nečekám, ani tu omluvu ne. Tak sbohem.

Nechci se do vás nijak navážet. Do nikoho tady, ale co kdybyste si na ty svoje dohady vy a Petra K. udělaly vlastní diskuzi a přestaly kazit tuto? My ostatní už fakt nebaví pořád číst vaše nesmyslné napadání jedna druhé. Nezajímá nás to, zbytečně to tu spamujete, ke všemu diskuzi ke které tohle ani pořádně nepatří, ale prostě obě nemůžete dát pokoj. Buď se jedna hecněte a přestaňte se tu dohadovat jak malá děcka nebo si utvořte vlastní vlákno. Dospělé ženské a hádají se tu přede všema pořád o tom samém do kola. Fakt zábavné pro nás ostatní, kteří si chtějí jen v klidu popovídat o inzerátech.

Coudas

24.9.2021 09:22
Coudas

XXX.XXX.87.254

Maskari napsal(a):
Nechci se do vás nijak navážet. Do nikoho tady, ale co kdybyste si na ty svoje dohady vy a Petra K. udělaly vlastní diskuzi a přestaly kazit tuto? My ostatní už fakt nebaví pořád číst vaše nesmyslné napadání jedna druhé. Nezajímá nás to, zbytečně to tu spamujete, ke všemu diskuzi ke které tohle ani pořádně nepatří, ale prostě obě nemůžete dát pokoj. Buď se jedna hecněte a přestaňte se tu dohadovat jak malá děcka nebo si utvořte vlastní vlákno. Dospělé ženské a hádají se tu přede všema pořád o tom samém do kola. Fakt zábavné pro nás ostatní, kteří si chtějí jen v klidu popovídat o inzerátech.

Tak to vlakno nechte jednoduše smazat, jak je tady zvykem🤷‍♂️

Hankkaaa

24.9.2021 09:37
Hankkaaa

XXX.XXX.255.18

Coudas napsal(a):
Tak to vlakno nechte jednoduše smazat, jak je tady zvykem🤷‍♂️

Proč mazat zajímavý vlákno? Stačilo by smazat člověka, který dokáže i omluvu sepsat stylem útoku. Cítíte se ohrožena, nebo proč takové reakce na každého, kdo s Vámi nesouhlasí a netleská? Proč taková reakce na velmi pěkně a trefně sepsaný příspěvek Maskari? Myslím, že většina diskutujících a čtenářů souhlasí, že sem ty vaše věčný hádky prostě nepatří.

Coudas

24.9.2021 09:43
Coudas

XXX.XXX.87.254

Hankkaaa napsal(a):
Proč mazat zajímavý vlákno? Stačilo by smazat člověka, který dokáže i omluvu sepsat stylem útoku. Cítíte se ohrožena, nebo proč takové reakce na každého, kdo s Vámi nesouhlasí a netleská? Proč taková reakce na velmi pěkně a trefně sepsaný příspěvek Maskari? Myslím, že většina diskutujících a čtenářů souhlasí, že sem ty vaše věčný hádky prostě nepatří.

Taky nečtu vlákna, který mně nejazímaj, ani ie neotvírám. Můžete udělat to samý. Potřetí, pokračování Perličky z inzercí V. zalozila již dávno Buggyra. Proč zajímavé téma neprobíráte tam? Neptejte se mne, když Vás odpověď nezajímá. A klidně mne smažte. Svět se nezboří.

Hankkaaa

24.9.2021 10:04
Hankkaaa

XXX.XXX.255.18

Coudas napsal(a):
Taky nečtu vlákna, který mně nejazímaj, ani ie neotvírám. Můžete udělat to samý. Potřetí, pokračování Perličky z inzercí V. zalozila již dávno Buggyra. Proč zajímavé téma neprobíráte tam? Neptejte se mne, když Vás odpověď nezajímá. A klidně mne smažte. Svět se nezboří.

Protože to zajímavé téma bylo načato tady, tak proč chodit do vedlejší diskuze? A ano odpověď mě zajímá, jinak bych neztrácela čas otázkou.

Coudas

24.9.2021 10:14
Coudas

XXX.XXX.87.254

Hankkaaa napsal(a):
Protože to zajímavé téma bylo načato tady, tak proč chodit do vedlejší diskuze? A ano odpověď mě zajímá, jinak bych neztrácela čas otázkou.

Nebudu to opakovat stále dokola. Už jsem to napsala dostkrat, a Vás to přece unavuje to číst.

Hankkaaa

24.9.2021 10:19
Hankkaaa

XXX.XXX.255.18

Coudas napsal(a):
Nebudu to opakovat stále dokola. Už jsem to napsala dostkrat, a Vás to přece unavuje to číst.

To se pletete, odpověď na mou otázku si přečtu ráda.

Coudas

24.9.2021 10:41
Coudas

XXX.XXX.87.254

Hankkaaa napsal(a):
To se pletete, odpověď na mou otázku si přečtu ráda.

A proč jste Vy tady, když jsem Vás odsud vyštvala? A stále se se mnou dohadujete, uplně stejně osobní jako se slecnou Karáskovou úplně stejně obtěžuhíjí prp ostatní. Aha, všichni ostatní můžou, já nesmím.

Odpovím, když Vy napíšete, na koho tady útočím, když mi tu nikdo netleská. Výjimaje slečnu Karáskovou.

A co mám odpovědět na to, že to jedna má ukončit? Patrně jsem to neudělala svým posledním příspěvkem slečně Karáskové dostatecně jasně.Tak to udělám znova, zvláště pro Vás. Ano, končím, nebudu na ní reagovat, když tu bude psát, ani nikde jinde, ani ji nebudu osobně nijak kontaktovat, majitelce Zlatky sdělím, že na plánovanou návštěvu nepřijedu, protože si to lidé z ifauny nepřejí, nikdy už se nepojedu podívat nikam, kde by se slečna Karásková mohla vyskytovat, případně jakýkoliv z jejích bývalých, současných či budoucích koní. Je to dostatecné ukončení? Nebo se mám jít někam zahrabat, případně se na vlastní žádost nechat administrátorem ifauny zablokovat z veškerých a jakýkoliv přístupů? Už to bude dostačující?

Nebo co po mne vlastně chcete, můžete mi to prosím polopaticky napsat? Protože já už tomu opravdu nerozumím. Děkuji.

Hankkaaa

24.9.2021 11:00
Hankkaaa

XXX.XXX.255.18

A zase fňuk fňuk celej svět je na mně zlej já tuhle nesmyslnou diskuzi ukončuju, nezúčastněným se omlouvám za plevelení vlákna a mějte hezký den

Coudas

24.9.2021 11:02
Coudas

XXX.XXX.87.254

Hankkaaa napsal(a):
A zase fňuk fňuk celej svět je na mně zlej já tuhle nesmyslnou diskuzi ukončuju, nezúčastněným se omlouvám za plevelení vlákna a mějte hezký den

Samozřejmě, jak jinak že 😆

24.9.2021 11:16
etnies86

XXX.XXX.245.26

já se nedivim, že coudas nemá moc přátel. normální člověk by toho už fakt nechal.

Coudas

24.9.2021 11:23
Coudas

XXX.XXX.87.254

etnies86 napsal(a):
já se nedivim, že coudas nemá moc přátel. normální člověk by toho už fakt nechal.

Tak hlavně že Vy jste byla zakladatel tematu, jak se má Zlatka. Když to zjistím, jsem šmírák. Paráda. Ale jinak máte pravdu, přátele mám 3.

Neregistrovaný uživatel

24.9.2021 15:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.175

Coudas napsal(a):
Tak hlavně že Vy jste byla zakladatel tematu, jak se má Zlatka. Když to zjistím, jsem šmírák. Paráda. Ale jinak máte pravdu, přátele mám 3.

Tim se dost vysvětluje.

25.9.2021 16:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

Majitel starého nebo nemocného koně se o něj má postarat. Buď si ho nechá, když na to má nebo ho dá uspat, pokud není schopen zajistit kvalitní péči.
Žádná jiná alternativa u mě nepřipadá v úvahu.
Na "dobré ruce" nevěřím. Snad u pejsků. Ale ne u koní či kočiček.
Majitelé špatných koní si neuvědomují, že kůň neplánuje, žije přítomností. A pokud je ta jeho přítomnost neustálá bolest, ten kůň netouží žít v bolestech. Nic ze života nemá. Nechávat takového koně žít, či ho poslat dál, je obludnost a týrání.

Coudas

25.9.2021 17:56
Coudas

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Majitel starého nebo nemocného koně se o něj má postarat. Buď si ho nechá, když na to má nebo ho dá uspat, pokud není schopen zajistit kvalitní péči.
Žádná jiná alternativa u mě nepřipadá v úvahu.
Na "dobré ruce" nevěřím. Snad u pejsků. Ale ne u koní či kočiček.
Majitelé špatných koní si neuvědomují, že kůň neplánuje, žije přítomností. A pokud je ta jeho přítomnost neustálá bolest, ten kůň netouží žít v bolestech. Nic ze života nemá. Nechávat takového koně žít, či ho poslat dál, je obludnost a týrání.

Dovolila bych si nesouhlasit v tom, že ne vždy, i když si jako majitel koně myslíte, že už "stačí", vám je ochoten veterinář koně utratit. Pak je to velmi těžce a nepříjemně řešitelná situace.

25.9.2021 18:15
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Coudas napsal(a):
Dovolila bych si nesouhlasit v tom, že ne vždy, i když si jako majitel koně myslíte, že už "stačí", vám je ochoten veterinář koně utratit. Pak je to velmi těžce a nepříjemně řešitelná situace.

To jsem zažila u sousedovic psa co pokousal celou rodinu, děcko trvalé jizvy (kokr z množírny, jiní psi jim fungovali). Vyřešil to místní řezník. Nebála bych se obrátit na klidného řezníka s praxí i v případě koně. Oni psi taky nějaké maso potřebují. Případně kafina bere vše a nezkoumá příčinu smrti.

25.9.2021 18:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Coudas napsal(a):

Přece není jen jeden veterinář.
Ale věřím, že se najdou veti, kteří raději léčí a léčí a léči, i když je to k prdu. Uspání je levnější. A s takovým jsem se bohužel setkala. Ne u koně, ale u fenky.

Coudas

25.9.2021 18:57
Coudas

XXX.XXX.87.254

Ano, dnes už také znám "spravný" postup. Ale k tomu člověk došel po letech. A někdy je to i o známých.

Přidejte reakci

Přidat smajlík