Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.212
zdravim,chtel bych kompletne obmenit chov...jake kralici se jevi nejlkepe na chov masa?slysel jsme same pozitiva o Kalifornakach..diky za odpovedi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.80
Dobrý den, rychle rostou je jich dost, ale mě se nelíbí vzhledově.. Proto jsem dal přednost burgundským a jsem nad míru spokojen. + hezčí králíky neznám
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.118
Také se přikláním k Bu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.18
Dobrý, tak za mě HYLA.Tří měsíce tří kg.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.9
No a bych preferoval Novozélandské červené tři kyla za tři měsíce v pohodě udělají taky ;-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.36
CHovám burgundské a ani by mě nenapadlo je křížit s jinými. Jsou nádherné a velká spokojenost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
CHovám burgundské a ani by mě nenapadlo je křížit s jinými. Jsou nádherné a velká spokojenost.
Kolik máte tak u Bu mladých? Já je mám taky, ale poprvé jich měla 5, podruhé 2 a potřetí 3.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.36
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kolik máte tak u Bu mladých? Já je mám taky, ale poprvé jich měla 5, podruhé 2 a potřetí 3.
Právě dnes jsem odstavoval mladé od 4 samic 9,7,7,6.V minulosti i početnější vrhy. Tyto samice měli mladé již po sedmé a dvě po osmé. Burgundské jsou známi vysokou plodností. V minulostí se rodilo i 11 mladých. At´se daří.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.84
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zdravim,chtel bych kompletne obmenit chov...jake kralici se jevi nejlkepe na chov masa?slysel jsme same pozitiva o Kalifornakach..diky za odpovedi
Nejlepší plemena králíků jsou vždycky "Ty moje !!!"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.242
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejlepší plemena králíků jsou vždycky "Ty moje !!!"
přesně. zrovna dnes jsem koukal na FB skupině, že paní porážela králíky. psala 2,2-2,4kg čistá váha, porážela v 4. měsících. Tak sem si říkal, jasný, živá váha spíš k 4,5kg, tam bude obr. No a ona paní má jako samice REXE! Připouští je samcem FB x něco. Takže úplně postavila na hlavu nějaké teorie o výhodnosti toho, onoho plemene...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.209
Pochybuju že to byla čistá váha
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kaliforňačky samice jsou opravdu dobré a rozhodně s tím nic nepokazíte . Ty vám vřele doporučuji . Pokud plánujete chov pouze na maso doporučuji vám využít mezidruhové křížení a nemusí jít zrovinka o masné plemeno . Já jako chovatel vídeňských plemen doporučuji samce Vm , nebo Vmš . Mám to vyzkoušené a i lidé kterým jsem to doporučil jsou velmi spokojeni . Ovšem použít se dá cokoli s váhou dosahující v dospělosti více než 4 kg . A osobně radím vybrat samce kolem 4,80 - 5,00kg .
Naopak ty propagované burgundské . Od toho jsem upustil a i podle chovatelů co je chovají mám potvrzeno . Vlasnosti výborné ale strašně žerou králíkárnu .
Ovšem Kal se jim vyrovná . A co řešit když do nich máte chuť jít ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.185.42
Tak v tomhle ohledu se Bu musím zastat,když jsem je pořizoval četl jsem,že se dokáží prokousat přes noc králíkárnou,že jsou temperamentní,že rozdrapou lino na podlaze během chvilky atd.Na podlaze mám lino ohnuté 10cm na stěnu a olištované plechem,stěny z OSB,trámky a dvířka z masivu a králíkárna je netknutá.A k té temperamentosti,mám dvě samice a samce a ta jedna samice je jako poplašnák,ta druhá a samec se nechají v klidu drbat za ušima i od dětí,takže to bude asi hodně individuální,víceméně jako asi všechno.Vrhy 7-9mladých,pravda mám je od Nového roku,vrátil jsem se ke králikaření po 5 letech.Před tím jsem měl vesnickou směs,takže tězko dělat nějaké dlouhodobé hodnocení,ale já jsem s nima zatím spokojený.Taky jsem se právě rozhodoval mezi Kal a Bu,ale Bu se mi prostě líbili podstatně víc.Vím,že na maso bych s Hylou nebo s něčím podobným udělal určitě větší díru do světa,ale mě se tyhle ušáci prostě líbí a beru je jako ozdobu zahrady.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.107
Mně vyhovují čeští strakáčci.
Pro mlsné jazýčky více na www.ceskychov.websnadno.cz.
zdeněk
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak v tomhle ohledu se Bu musím zastat,když jsem je pořizoval četl jsem,že se dokáží prokousat přes noc králíkárnou,že jsou temperamentní,že rozdrapou lino na podlaze během chvilky atd.Na podlaze mám lino ohnuté 10cm na stěnu a olištované plechem,stěny z OSB,trámky a dvířka z masivu a králíkárna je netknutá.A k té temperamentosti,mám dvě samice a samce a ta jedna samice je jako poplašnák,ta druhá a samec se nechají v klidu drbat za ušima i od dětí,takže to bude asi hodně individuální,víceméně jako asi všechno.Vrhy 7-9mladých,pravda mám je od Nového roku,vrátil jsem se ke králikaření po 5 letech.Před tím jsem měl vesnickou směs,takže tězko dělat nějaké dlouhodobé hodnocení,ale já jsem s nima zatím spokojený.Taky jsem se právě rozhodoval mezi Kal a Bu,ale Bu se mi prostě líbili podstatně víc.Vím,že na maso bych s Hylou nebo s něčím podobným udělal určitě větší díru do světa,ale mě se tyhle ušáci prostě líbí a beru je jako ozdobu zahrady.
Nechci vám vyvracet vaši zkušenost. Já mám trochu jinou. Mám jednu samici. Vynikající matka, osm vrhů, průměrně necelých sedm kousků a vždy vzorná péče. Potud bychom se shodli, ale ... Hryže a to vše i krmítka a co mi vadí nejvíce, že je totálně nekontaktní. Jdu krmit, ostatní ušouni ke dvířkům, mohu hladit, prohlížet, vše v poho. Tahle? Přijdu ke kotci, zaleze do rohu králíkárny, přilepí se k podlaze a vyleze až zavřu klec. Křížím se samcem Vss a plná spokojenost. Uvažoval jsem jeden čas nad čistým chovem Bu, ale ještě jsem k tomu mentálně asi nedošel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechci vám vyvracet vaši zkušenost. Já mám trochu jinou. Mám jednu samici. Vynikající matka, osm vrhů, průměrně necelých sedm kousků a vždy vzorná péče. Potud bychom se shodli, ale ... Hryže a to vše i krmítka a co mi vadí nejvíce, že je totálně nekontaktní. Jdu krmit, ostatní ušouni ke dvířkům, mohu hladit, prohlížet, vše v poho. Tahle? Přijdu ke kotci, zaleze do rohu králíkárny, přilepí se k podlaze a vyleze až zavřu klec. Křížím se samcem Vss a plná spokojenost. Uvažoval jsem jeden čas nad čistým chovem Bu, ale ještě jsem k tomu mentálně asi nedošel.
Až k tomu mentálně dojdete,tak je zkuste v čisté podobě.Mně osobně králíkárnu nekoušou a jsem s nima spokojen.Letos jsem měl vrhy po 9,9,8 ks.Jedna samice se nechá v pohodě hladit,ale ty dvě se vcelku bojí.Asi je to kus od kusu.Ještě bych se zeptal,jakou barvu mají kříženci VSS a Bu?Díky za info.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.195
já mám samce VSS a sasmici Bu barvu mladé mají podobnou jako Bu a jinou strukturu srsti není to takové heboučké jako čistý Bu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Až k tomu mentálně dojdete,tak je zkuste v čisté podobě.Mně osobně králíkárnu nekoušou a jsem s nima spokojen.Letos jsem měl vrhy po 9,9,8 ks.Jedna samice se nechá v pohodě hladit,ale ty dvě se vcelku bojí.Asi je to kus od kusu.Ještě bych se zeptal,jakou barvu mají kříženci VSS a Bu?Díky za info.
Jistě k tomu dojde, mám k tomu dost důvodů. Mladí kříženci, na které se ptáte, jsou v ranném mládí dost červení, skoro jako čistí Bu, ale postupem času trochu zesvětlají a vylezou jim stříbrné chloupky. Zabíjím po třetím měsíci s váhou 2 - 2,30 bez hlavy a jater. Jednu mladou samičku si vzal známý a když jsem ji nedávno po delší době viděl, tak bych ji nepoznal. Skoro divoký králík, s třihlý trochu do stříbrna.
Chovu zdar.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.192
2 - 2.3 čisté váhy po stažení?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
2 - 2.3 čisté váhy po stažení?
Teď jem byl dva zabít, 1,9 a 2,1. Kyž píšu bez hlavy a jater, tak si myslím, že je samozřejmé, že jsou staženi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.36
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Teď jem byl dva zabít, 1,9 a 2,1. Kyž píšu bez hlavy a jater, tak si myslím, že je samozřejmé, že jsou staženi.
Zdravím. Ovšem krmíte jen granulema a senem že!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.33
Dobrý den. Já jsem koupil samce FB divoce zbarveného, váha 7kg. Jaké samice mi k němu doporučité abych je mohl cca v 90 dnech porážet. Děkuji za rady
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.192
Já se nechci hádat,ale 2.3 kg po třetím měsíci?Ale jak dlouho po třetím měsíci? Já když zabiju v 5-6 měs. křížence obra a Bu tak mají 2.3 - 2.5 kg, ale je pravda že nedávam jen granule ale i ječmen,seno atd. Pokud by byly vaše výsledky reálné, asi bych zapřemýšlel o změně chovného plemene
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já se nechci hádat,ale 2.3 kg po třetím měsíci?Ale jak dlouho po třetím měsíci? Já když zabiju v 5-6 měs. křížence obra a Bu tak mají 2.3 - 2.5 kg, ale je pravda že nedávam jen granule ale i ječmen,seno atd. Pokud by byly vaše výsledky reálné, asi bych zapřemýšlel o změně chovného plemene
Krmím klasiku. Granule bez léčiv jednou denně, seno ad libidum, ječmen oves, pokud mám, tak tvrdé pečivo, nějaké jablko, řepa, mrkev. Ano, po třetím měsíci, nechci si tady hrát se dny, řeknu tedy tři a půl, někdy je to méně, někdy nějaký den navíc. Myslím, že nejsem sám, kdo těchto vah dociluje. Ta Vaše dělka výkrmu ve spojení s docilovanou váhou , se mi zdají jako velice podprůměrné. Něco bych změnil zcela jistě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to je samozřejmě nesmysl,to by ti králíci museli mít po "třetím" měsíci skoro pět kilo,a tomu snad nevěří ani ten,co to tady píše.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.192
A nebyla by fotka takového "obra"?Protože jak píše kolega nade mnou,ještě jsem neviděl králíka(a to chovám obry), který by měl ve 3.5měs. cca 5 kg živé váhy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samec Bu, samička Vss, mladé černé, časem jen stříbrné stínování a zaječáci, to samé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.143
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to je samozřejmě nesmysl,to by ti králíci museli mít po "třetím" měsíci skoro pět kilo,a tomu snad nevěří ani ten,co to tady píše.
Ano ,lepší výsledky než na farmě. Myslím že pán králíka viděl v mááárketu a s hláškou že on umí větší se pustil do diskuze
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ja to můžu potvrdit na 97dnech mám živou váhu 3.3kg samec vss a opačně samec Bu a samice vss na 98 dnech 2.9- 3.1 kg oboje samice 7 mladých
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A nebyla by fotka takového "obra"?Protože jak píše kolega nade mnou,ještě jsem neviděl králíka(a to chovám obry), který by měl ve 3.5měs. cca 5 kg živé váhy
No, jestli chováte takové ,,obry" jako kolega, který má v šesti měsících 2,5 kg, tak se nedivím. Fotku bych sem dát mohl, ale vy byste tomu stejně nevěřil, takže zbytečné. Krmte, vybírejte kvalitní chovné kusy a za nějakou dobu napište.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.1
Křížením králíků na maso se zabívám přes dva roky. Po tu dobu vše pečlivě eviduji, vážím každý měsíc. Zkřížili jsme spoustu různých plemen. Za tuto dobu jsme odchovali kolem 200 králíků.
Krmili jsme ad libitum - ječmen, oves, občas granule, seno, tráva,...
Naší největší králíci za tu dobu byli kříženci Bu x Nč. ( Kdy ve vrhu tehdy byli jen tři. Samice měla excelentní mléčnost, navíc jsme v té době krmili mimo jiné jisté granule, po nichž králíci opravdu velice rychle přibívají). Tito králíci měli ve třech měsících průměrnou hmotnost 3,5kg. Tudíž při jatečné výtěžnosti 60 procent to vychází na 2,1 kg. Ovšem s hlavou a vnitřnostmi.
Ale to bylo maximum,co jsme kdy dosáhli!
Aby králík měl ve 3 měsících 2,3 kg, jak tu někdo píše, musel by mít minimálně 4,3 kg živé váhy. To je absolutní nesmysl.
(Standard Bu je ve třech měsících 2, 2 kg živé váhy, takže těžko můžete dosahovat dvojnásobku.)
Takže pro ty, kdo ještě nemají moc zkušeností a mohli by se nechat podobnými absurditami zmást a lámali si hlavu, cože to dělají špatně, že nevykrmí podobné obry: Má-li králík z běžně početného vrhu ve třech měsících kolem 2, 8 kg živé váhy, je to výborný výsledek!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Křížením králíků na maso se zabívám přes dva roky. Po tu dobu vše pečlivě eviduji, vážím každý měsíc. Zkřížili jsme spoustu různých plemen. Za tuto dobu jsme odchovali kolem 200 králíků.
Naší největší králíci za tu dobu byli kříženci Bu x Nč. ( Kdy ve vrhu tehdy byli jen tři. Samice měla excelentní mléčnost, navíc jsme v té době krmili mimo jiné jisté granule, po nichž králíci opravdu velice rychle přibívají). Tito králíci měli ve třech měsících průměrnou hmotnost 3,5kg. Tudíž při jatečné výtěžnosti 60 procent to vychází na 2,1 kg. Ovšem s hlavou a vnitřnostmi.
Aby králík měl ve 3 měsících 2,3 kg, jak tu někdo píše, musel by mít minimálně 4,3 kg živé váhy. To je absolutní nesmysl.
(Standard Bu je ve třech měsících 2, 2 kg živé váhy, takže těžko můžete dosahovat dvojnásobku.)
Takže pro ty, kdo ještě nemají moc zkušeností a mohli by se nechat podobnými absurditami zmást a lámali si hlavu, cože to dělají špatně, že nevykrmí podobné obry: Má-li králík z běžně početného vrhu ve třech měsících kolem 2, 8 kg živé váhy, je to výborný výsledek!
já vám nic vyvracet nebudu se hádat ale při odstavu v 58 dnu byla váha od 2-2,4 kg na 88dni se váha staví na rozmezí 2.5 - 2.8 kg a na 97 dni už jsem psal a čistokrevné Bu z vrhu 6 mladych na 74 dnu váhu 2.3-2,5 kg tak si myslím že do tří msíců 3kg daj v pohodě
já to nemám ještě pro mě dokázaný ale dovolím si tvrdit žě po každým očkování 5 - 7 dní králík nepřibírá na váze a ve finále těch 14 dnu je kurna znát
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
já vám nic vyvracet nebudu se hádat ale při odstavu v 58 dnu byla váha od 2-2,4 kg na 88dni se váha staví na rozmezí 2.5 - 2.8 kg a na 97 dni už jsem psal a čistokrevné Bu z vrhu 6 mladych na 74 dnu váhu 2.3-2,5 kg tak si myslím že do tří msíců 3kg daj v pohodě
já to nemám ještě pro mě dokázaný ale dovolím si tvrdit žě po každým očkování 5 - 7 dní králík nepřibírá na váze a ve finále těch 14 dnu je kurna znát
Co to máte za plemeno?Uvedené hodnoty dosahuje belgický obr ve třech měsících-dle vzorníku 2,6kg a to je nejvyšší udávaná hmotnost u všech králíků zařazených ve vzorníku. .Píšete 2,4 kg v necelých dvou měsících,což je dle mého názoru opravdu nesmysl.Takovýchto hodnot dosahují masná plemena ve třech měsících-v podstatě všechna mají ve třech měsících cca 2,2 kg dle vzorníku,když vezmu v potaz heterózní efekt a připočtu cca 10 %,tak jsem na Vaší váze,ale to mi tady lítá jeden měsíc,čili třetina života králíka.Takže jak to tedy máte?Rádi se od Vás necháme poučit.Díky za info.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.143
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, jestli chováte takové ,,obry" jako kolega, který má v šesti měsících 2,5 kg, tak se nedivím. Fotku bych sem dát mohl, ale vy byste tomu stejně nevěřil, takže zbytečné. Krmte, vybírejte kvalitní chovné kusy a za nějakou dobu napište.
Docela jste se do toho zamotal a z čisté váhy zabiteho a vyvrženého přešel na váhu živou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co to máte za plemeno?Uvedené hodnoty dosahuje belgický obr ve třech měsících-dle vzorníku 2,6kg a to je nejvyšší udávaná hmotnost u všech králíků zařazených ve vzorníku. .Píšete 2,4 kg v necelých dvou měsících,což je dle mého názoru opravdu nesmysl.Takovýchto hodnot dosahují masná plemena ve třech měsících-v podstatě všechna mají ve třech měsících cca 2,2 kg dle vzorníku,když vezmu v potaz heterózní efekt a připočtu cca 10 %,tak jsem na Vaší váze,ale to mi tady lítá jeden měsíc,čili třetina života králíka.Takže jak to tedy máte?Rádi se od Vás necháme poučit.Díky za info.
dle vzorníku jsem mírně nad ale u čistokrevnych vss a bu ty jsou uplně mimo a kříženci no už vůbec sám jsem tomu nevěřil i dvě váhy jsem vyskoušel a hodnoty jsou stejné vaha je prosim vás v živé váze na talíři mě je jedno kolik měl stažěnej a na 4měsíci uz tolik nepřibírají mají tak 3.5 - 3.6 a hlavně jdou do sádla což vž nepotřebuju a znatelně se zesiluje kůže
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.122
Ale vždyť s vámi se nikdo nehádal, ale někdo tu psal o tom že má králíky ve 3. měsících stažené a bez hlavy a vnitřností s váhou 2.3 kg...a to už je opravdu trošku přitažené za vlasy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.180
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale vždyť s vámi se nikdo nehádal, ale někdo tu psal o tom že má králíky ve 3. měsících stažené a bez hlavy a vnitřností s váhou 2.3 kg...a to už je opravdu trošku přitažené za vlasy
Chovam Bu - na maso.Zabijam v 4och mesiacoch.Cista vaha bez hlavy 1700-1800 g.Po odstave nekrmim granulami.Spokojnost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.37
zdravim,
no já chovám Nč,Nb,Bo na maso mám i kalifornské samice občas zkouším různě krížit a u čistých Nč a u kombinace Nč a kalifornské mám u cca 4 nejsilnějších jedinců z vrhu váhu ve třech měsících běžně váhu 3- 3.5 kg po zabití 2-2.3 kg ovšem z hlavou a játry ;-) vzorník u všech plemen většinou prerustame s měsíčním náskokem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dle vzorníku jsem mírně nad ale u čistokrevnych vss a bu ty jsou uplně mimo a kříženci no už vůbec sám jsem tomu nevěřil i dvě váhy jsem vyskoušel a hodnoty jsou stejné vaha je prosim vás v živé váze na talíři mě je jedno kolik měl stažěnej a na 4měsíci uz tolik nepřibírají mají tak 3.5 - 3.6 a hlavně jdou do sádla což vž nepotřebuju a znatelně se zesiluje kůže
tak niní takoví dotas ? chová nekdo z chovatelů samici která je dlouho kojící a má pravidelně 1-2 mladé?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.242
Nechápu co se moc řeší. Započítat i hlavu a vnitřnosti může u jatečného králíka udělat i půl kila. Sám pán pak přiznal že mu to lítá cirka 3-3,5 měsíce. Ve 4. měsíci není problém u čistých ČA udělat 3,8-4,1kg. To samé věřím i Bu, se kterými jsem začínal. Výtěžnost pak je cirka 55% a víc, no tak mi nepřijde udělat 2,4kg nereálné. Vzorník není žádná mantra, pokud jde o přírůstky, pouze orientační pomůcka. Navíc ten růst dost ovlivní početnost vrhu. Do dospěla to pak doženou, ale v době výrkmu to rozdíl bude.
Tak nemíváme jen 1-2 mladé, i u zakrslíků máme 3-5 mladých ve vrhu. A samice kojí v pohodě do 3 měsíců, u zakrslíků mne to tolik netrápí. Jednou jsem zapomněl poslední neprodanou samičku u matky do 4. měsíců a matka byla furt trochu vlhká kolem bradavek jak si malá uměla cucnout.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechápu co se moc řeší. Započítat i hlavu a vnitřnosti může u jatečného králíka udělat i půl kila. Sám pán pak přiznal že mu to lítá cirka 3-3,5 měsíce. Ve 4. měsíci není problém u čistých ČA udělat 3,8-4,1kg. To samé věřím i Bu, se kterými jsem začínal. Výtěžnost pak je cirka 55% a víc, no tak mi nepřijde udělat 2,4kg nereálné. Vzorník není žádná mantra, pokud jde o přírůstky, pouze orientační pomůcka. Navíc ten růst dost ovlivní početnost vrhu. Do dospěla to pak doženou, ale v době výrkmu to rozdíl bude.
Tak nemíváme jen 1-2 mladé, i u zakrslíků máme 3-5 mladých ve vrhu. A samice kojí v pohodě do 3 měsíců, u zakrslíků mne to tolik netrápí. Jednou jsem zapomněl poslední neprodanou samičku u matky do 4. měsíců a matka byla furt trochu vlhká kolem bradavek jak si malá uměla cucnout.
Tak to jste dobrej,když Vám samice kojí i ve třech měsících a ve čtyřech měsících mají Vaši albíni hmotnost v podstatě "téměř" dospělého králíka.Klobouk dolů před Vámi.Tady je vidět,že jste králíky nikdy nechoval.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.192.99
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den. Já jsem koupil samce FB divoce zbarveného, váha 7kg. Jaké samice mi k němu doporučité abych je mohl cca v 90 dnech porážet. Děkuji za rady
To by mě taky celkem zajímalo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jám más samce Burgunský 1/ks 94B. SK a 2/ks samice černá kalifornská, zaječí kalifornská cz, 33králíku od března obě samičky + teť 7.7 - 9.7. poslední 3 vrch čekám , pak pauza
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.242
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to jste dobrej,když Vám samice kojí i ve třech měsících a ve čtyřech měsících mají Vaši albíni hmotnost v podstatě "téměř" dospělého králíka.Klobouk dolů před Vámi.Tady je vidět,že jste králíky nikdy nechoval.
Odpovídal jsem na DVA rozdílné dotazy. A mohl jste si taky přečíst, že uvádím dvě ROZDÍLNÁ plemena. Psal jsem že u ZAKRSLÍKŮ jsem viděl samice kojit ve 3. měsíci. A že při VÝRKMU ČA (individuální ustájení, granule adlibitum, seno, čerstvá a sušená vojtěška, adlibitum voda) jsme dosahovali 3,8-4,1kg ve 4. měsíci. A pokud mi nevěříte, tak si najdite článek manželů Bukovských, který vydali pár let zpátky v Chovateli. Dosahovali podobných výsledků u 5ti testovaných vrhů! My se sousedem jsme právě na základě jejich článku zkusili to samé, když je doma máme (on chová na výstavy, já tu mám k výstavním Ččp a Z sem tam nějakého masňáka na kuchyňskou spotřebu - pěkně rostli mladí i ze spojení Vb x ČA) a zkoušelo se to na 12ti kusech. Samci byli menší (3,8-3,9) a ty tři samičky co byly tak ty šli 3,9-4,0 jedna měla 4,1kg. Spíš bych řekl, že jste králíky viděl z rychlíku vy. Jiný kamarád z klubu Ččp má doma jednu "linii co roste ze vzduchu", krmí klasicky obilí, jatelina, voda a má 4. měsíční samice na 2,5kg (má mít dle std. 1,6), já běžně mám ve 4. měsíci u Ččp tych 1,8-2,0kg. Tedy o měsíc napřed. Uplně normálka. Ty tabulky přírůstku jsou dělané tak, aby se tam vlezli i králíci co byli ti utlačovaní, slabí, mrzáci atd.. Zdár AH
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Odpovídal jsem na DVA rozdílné dotazy. A mohl jste si taky přečíst, že uvádím dvě ROZDÍLNÁ plemena. Psal jsem že u ZAKRSLÍKŮ jsem viděl samice kojit ve 3. měsíci. A že při VÝRKMU ČA (individuální ustájení, granule adlibitum, seno, čerstvá a sušená vojtěška, adlibitum voda) jsme dosahovali 3,8-4,1kg ve 4. měsíci. A pokud mi nevěříte, tak si najdite článek manželů Bukovských, který vydali pár let zpátky v Chovateli. Dosahovali podobných výsledků u 5ti testovaných vrhů! My se sousedem jsme právě na základě jejich článku zkusili to samé, když je doma máme (on chová na výstavy, já tu mám k výstavním Ččp a Z sem tam nějakého masňáka na kuchyňskou spotřebu - pěkně rostli mladí i ze spojení Vb x ČA) a zkoušelo se to na 12ti kusech. Samci byli menší (3,8-3,9) a ty tři samičky co byly tak ty šli 3,9-4,0 jedna měla 4,1kg. Spíš bych řekl, že jste králíky viděl z rychlíku vy. Jiný kamarád z klubu Ččp má doma jednu "linii co roste ze vzduchu", krmí klasicky obilí, jatelina, voda a má 4. měsíční samice na 2,5kg (má mít dle std. 1,6), já běžně mám ve 4. měsíci u Ččp tych 1,8-2,0kg. Tedy o měsíc napřed. Uplně normálka. Ty tabulky přírůstku jsou dělané tak, aby se tam vlezli i králíci co byli ti utlačovaní, slabí, mrzáci atd.. Zdár AH
Nejdříve to není problém udělat 4,1 kg,teď už je to jenom jedna samice,dále píšete,že samice běžně kojí do tří měsíců,teď už jste to jenom jednou viděl,pak jste zapomněl se samicí čtyřměsíční mládě,kamarádovi rostou králíci "ze vzduchu"-Vy jste celkem komik.Ať se Vám daří.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.31
Pane AH, pokud králíkům valíte granule ad libitum (a to ještě jen od určitých výrobců), tak u málo početných vrhů, za optimálních podmínek ve všech ohledech, snad občas takovýchto vah lze docílit. Ale určitě to není "normálka". Je to spíš extrém. A pokud takové výsledky máte (nebo Vaši přátelé), tak byste asi s přehledem strčil do kapsy pana Kočára a jeho masné hybridy.
Nesouhlasím s tím, že hmotnostní standardy plemen jsou dělány tak, aby se do nich vešli "slabí, utlačovaní, mrzáci". Sama jsem občas u více početných vrhů měla problém vůbec standardu dosáhnout. A to se jednalo o křížence masných plemen (např. Bu x Vss), kteří byli krmeni oves, ječmen, později kukuřice, samozřejmě seno. Vše ad libitum. A rozhodně to nebyli žádní mrzáci. Byla to zdravá, vitální mláďata...
Ostatně i na výstavách bývají vidět problémy s hmotností, chovatelé různě posouvají data narození králíčat, aby se jim nezapočítal ten který měsíc, aby nebyly problémy s hmotností. Takže zase taková brnkačka dosahovat takto extrémních hmotností, o kterých píšete, to rozhodně není.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jám más samce Burgunský 1/ks 94B. SK a 2/ks samice černá kalifornská, zaječí kalifornská cz, 33králíku od března obě samičky + teť 7.7 - 9.7. poslední 3 vrch čekám , pak pauza
krmím jen ječmen ,seno ,řepa občas, pečivo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak niní takoví dotas ? chová nekdo z chovatelů samici která je dlouho kojící a má pravidelně 1-2 mladé?
mám dvě samice které mi rodí 1-3 mladé obě mají vítěčnou mléčnost a knim podkládám mladé od ostatních samic tak aby každá samice měla po 6 mladých tak ty mladý letěj a ještě se i v 8 týdnu sajou mléko a někteří ldosahují i 2.4kg
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jistě k tomu dojde, mám k tomu dost důvodů. Mladí kříženci, na které se ptáte, jsou v ranném mládí dost červení, skoro jako čistí Bu, ale postupem času trochu zesvětlají a vylezou jim stříbrné chloupky. Zabíjím po třetím měsíci s váhou 2 - 2,30 bez hlavy a jater. Jednu mladou samičku si vzal známý a když jsem ji nedávno po delší době viděl, tak bych ji nepoznal. Skoro divoký králík, s třihlý trochu do stříbrna.
Chovu zdar.
Plemená, ktoré tu uvádzate majú v dospelosti 5 - 5,5 kg. Krížením týchto plemien dostať mláďatá vo veku 3-3,5 mesiaca na váhu 4 - 4,6 kg je na Nobelovu cenu za chovateľstvo, alebo na prvú cenu v relácii vtipnejší vyhráva. Farmári na celom svete by krížili tieto dve plemená a nestrácali čas šľachtením rýchlorastúcich hybridov. Keď to zoberiem ako pokus o pobavenie...
Nech sa darí, chovu zdar
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Plemená, ktoré tu uvádzate majú v dospelosti 5 - 5,5 kg. Krížením týchto plemien dostať mláďatá vo veku 3-3,5 mesiaca na váhu 4 - 4,6 kg je na Nobelovu cenu za chovateľstvo, alebo na prvú cenu v relácii vtipnejší vyhráva. Farmári na celom svete by krížili tieto dve plemená a nestrácali čas šľachtením rýchlorastúcich hybridov. Keď to zoberiem ako pokus o pobavenie...
Nech sa darí, chovu zdar
tak už mi tu nobelovu cenu dejte
ne delám si srandu
mě to nedalo a byl jsem něco převázit tak čistokrevný Bu celkem 6ksnarození 22.4 a mají 2.1,2.2,2.4,2.6,2.6 pak hyla x vss 6ks 22.4 a váha 2.2,2.2,2.3,.2.3,2.3,2.4 a vesnická dala co vesnice dala x vss 22.4 5ks a 4měli 1.8 a jeden 2kg tak se bobavte chovu zdar
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak už mi tu nobelovu cenu dejte
ne delám si srandu
mě to nedalo a byl jsem něco převázit tak čistokrevný Bu celkem 6ksnarození 22.4 a mají 2.1,2.2,2.4,2.6,2.6 pak hyla x vss 6ks 22.4 a váha 2.2,2.2,2.3,.2.3,2.3,2.4 a vesnická dala co vesnice dala x vss 22.4 5ks a 4měli 1.8 a jeden 2kg tak se bobavte chovu zdar
Vaše králiky majú presne 10 týždňov, priemerná váha pri BU je 2,38 kg, pri rovnako starom Hylovi je priemer 2,28. Králiky o ktorých ste písali mali v čase porážky 3 - 3,5 mesiaca, čo je zhruba 15 týždňov. Keď budem rátať 50% výťažnosť, tak mi vychádza, že Vaše králiky zvýšili hmotnosť za 5 týž. o 2 kg na 1 ks. Je to ozaj na nobelovku. A ešte jadnu poznámku, 10 týž. hyl o priemere 2,28 nie je hyl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vaše králiky majú presne 10 týždňov, priemerná váha pri BU je 2,38 kg, pri rovnako starom Hylovi je priemer 2,28. Králiky o ktorých ste písali mali v čase porážky 3 - 3,5 mesiaca, čo je zhruba 15 týždňov. Keď budem rátať 50% výťažnosť, tak mi vychádza, že Vaše králiky zvýšili hmotnosť za 5 týž. o 2 kg na 1 ks. Je to ozaj na nobelovku. A ešte jadnu poznámku, 10 týž. hyl o priemere 2,28 nie je hyl.
Za poznámku sa ospravedlňujem, ten Hyl nie je čistý, je to kríženec.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Za poznámku sa ospravedlňujem, ten Hyl nie je čistý, je to kríženec.
je to samice čistá ale F5
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.131
Chovám Bu a VSS pro masné křížení, kříženci mají barvu doslova jak zajíc polní to si nedělám švandu. Co do růstu kříženci rostou líp jak obě čisté formy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.1
Mně se nejlépe osvědčila Čv v kombinaci jak s Kal, tak Bu, tak Mm. Na tato křížení zdaleka nic jiného nemělo.
Ve třech měsících se průměrná hmotnost blížila 3 kg, přičemž granule nikdy neviděli.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mně se nejlépe osvědčila Čv v kombinaci jak s Kal, tak Bu, tak Mm. Na tato křížení zdaleka nic jiného nemělo.
Ve třech měsících se průměrná hmotnost blížila 3 kg, přičemž granule nikdy neviděli.
ČV byl samec nebo samice?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.31
Čv byla samice.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím a taky bych poprosil o tuhle radu jaké samice na FB.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.31
Není to o jen o plemeni. Se kterýmkoliv masným plemenem neuděláte chybu. Hlavně záleží na kvalitní péči chovatele (krmení, hygiena, prostor,...) a důležité jsou také vlastnostk konkrétní samice, hlavně mléčnost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.84
Masné jak masné. Stejně je nejlepší malé plemeno. Proč? Protože ho mám já!?!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Masné jak masné. Stejně je nejlepší malé plemeno. Proč? Protože ho mám já!?!
Georgi

XXX.XXX.168.10
Každý chová co mu vyhovuje a to jeho je vždy to nejlepší.Záleží hlavně co od chovu očekává , jaké má možnosti a zkušenosti.Nejdůležitější je co nejvíce se dozvědět o novém jedinci kterého zařazuji do chovu.Každé plemeno má svoje předpoklady a každý jedinec je trochu jiný.Někdy je dobré vyzkoušet i něco jiného.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neviem, o tom že by tu na SVK niekto mal Ziku? Jedine že, by mal brata v NDR... Po Panoňakovy idu dobré mladé , mal kamarád ale samcom pripušťal Hy samice. Inak na bazoši sa sem tam objavujú...
Králík ZIKA není nic jiného než kříženec ♀Nb * ♂Kal. Němci ho trochu vylepšili. Před třiceti lety kdy jsem s nimi začínal jsem musel mít v chovu rodiče pro odchov ♀F1 a k nim samce jiného plemene. Vystřídal jsem jich hodně. Ne že by to byl záměr, ale prostě jsem kupoval to co bylo k mání, Vss, Ča, Nos, Fb, ale nejlepší byl Bu. Pokud se použilo jako samec některé z rodičovských plemen, tak se to vracelo do něj. Jenomže časem byl problém se sháněním právě těch rodičovských plemen a tak jsem křížil masná (střední ) plemena co byla zrovna k dostání na doplnění chovu. Dnes se držím Ča, ale i tady už narážím na problém nové krve.

Pred 30 rokmi bol problem z chovným matrošom a teraz sa zrazu vyskytli na hraniciach zo SVK? Nejde mi to do hlavy, bude to niečo namiešane , jak pravi hokrví= Laky-hylaky? Ono je už aj dnes celkom problem u niektorých čistých plemien z novou krvičkou...Je nás malo, sa nikto nechce už "Sr@t s králikmi.. Smutné, no raz všetko končí... Osobne , by som skusil toho Panonskeho , ale tetovaneho, nie mixika s Hy ... Prehodnotím priority ?
napsal(a):
Pred 30 rokmi bol problem z chovným matrošom a teraz sa zrazu vyskytli na hraniciach zo SVK? Nejde mi to do hlavy, bude to niečo namiešane , jak pravi hokrví= Laky-hylaky? Ono je už aj dnes celkom problem u niektorých čistých plemien z novou krvičkou...Je nás malo, sa nikto nechce už "Sr@t s králikmi.. Smutné, no raz všetko končí... Osobne , by som skusil toho Panonskeho , ale tetovaneho, nie mixika s Hy ... Prehodnotím priority ?
Kdo chová Panonské?
Na výstavách jsem je nikdy neviděl.

Oficialne neuznané plemeno , ani v SR a ani u vas V CZ... Preto nie su na výstavach , teoreticky je to Hybrid,??? No na slovenskom Bazoši je Pán čo ponúka Samca, počítam, že má toho viac..Čo som počul , samá chvála , vraj veľmi dobrá genetika ... Pred pár rokmi som mal kontak na chlapa čo by to vedel dodať priamo z Madarska , tetované= cena ako za Hylu... Bohužial číslo už nikde uložené nemám,
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Pan%C3%B3nsky_biely_kr%C3%A1lik
Zde je pár slov, vyslechtené v Madarsku v 80 letech pro farmy.
V Madarsku uznané jako plemeno. No a protože jsem zvidavy, tak 2 samičky už jsou doma, nepřibuzny samec k nim bude taky Cena kolem 20eur kus
Nechci nikoho odrazovat od panonského králíka, ale pokud to byl hit v osmdesátých letech tak to bude stejné jako se ZIKOU nebo KUNISTÁREM. Protože nepodléhají registraci a nikde ani nenajdete standard, může nějaký vykuk za daného hybrida vydávat jakéhokoliv křížence. Ale třeba se pletu, přesto radši zůstanu u dostupných plemen, které mají stejné vlastnosti jako daný hybridi. U nás je to třeba Ča nebo Bu a na Slovensku Nitrianský. Pokud pak chcete dosahovat lepších výsledků stačí dvojí nebo trojí křížení a je to bez starostí se sháněním nové krve a doprava vás nestojí třikrát víc než samotné zvíře. Sice nemám to co nemá nikdo široko daleko, zato však vím co mohu od toho čekat.
Ale ono to vlastně je hybridní plemeno vyšlechtěné z bílého Bo, Nb a Kal. (uvádí se to i v článcích o tomto plemeni) Je to docela mladé plemeno a možná i proto v Česku ještě není uznaný jeho chov. Ono vlastně všechny ty národní masné plemena jsou hybridy. Jako Nitrianský byl vyšlechtěn z Francouzkého stříbřitého (předchůdce Vss) a Ruského a později byl přidán Kalifonský. Podobné je to i u hybridů zika a kunistár, proto ty červené oči. U Českého albína ten Kalifornský chybí, protože obě plemena vznikali někdy po první světové válce a Kal byl k nám dovezen až někdy v šedesátých letech m.s. To byl Český albín uznán do chovu, vyšlechtěn byl z králíka divokého (jako základ všech plemen) a bílého Bo.
Sašaa, já netvrdím, že ho propagujete, to by bylo jenom dobře pokud se jedná o registrovaný chov a vůbec chov čistých plemen. Propagace je velice potřebná k zachování čistých plemenných chovů. Tohle je však diskuze o plemenu o kterém jen malá skupina lidí něco ví a většina jenom to že existuje a pochází z Maďarska. Přeji vám aby se chov dařil, třeba se časem rozšíří a bude uznán i u nás.

Páni, pohoda nemusíme sa doťahovať a ani to nie je potrebné hnať do extremov. V podstate sa dá súhlasiť z horalom že je to viacmenej primárne plemeno vyšlachtené na farmový chov, čiže v dnešnom ponímaní Hybrid... Ano suhlasím, že náš Ni bol pôvodne šľachtený na rovnaký účel a dosahuje veľmi dobré výsledky na produkciu mäsa. A naviac je to aj pekný a pohľadný králik, robustného typu. /Vec vkusu/ Tak a ako aj Panonsky nie su uznaný v Cz.. V podstate, nechcem nikoho uraziť, v Čr je uznaný Kalm = čiže kalifornský modrý... Tak ked niekto importuje Nitrana do CZ ma v podstate modrého / divoko modreho kaliho... Aked už sme pritom nie je nitran ako nitran .. Primárne bol Ni veľmi ranný králik a túto vlastnosť je badať aj u spomínaného Panoskeho . Ale neboli by sme to mi chovatelia čo chceme aj krásne dokonalé jedince,že? Preto sa v určitom období priparoval do Ni , teda sa regeneroval VM- modrým.. Nebo to ono , je to môj názor, týmto sa zlepšila farba, no straila sa rannosť.. Lepšia voľba je selekcia jedincov s dobrými znakmi , prípadne regeneracia KUVm . Tak či tak je to len na nás kam to plemeno posunieme, ja za seba dokiaľ to pôjde budem sa tomu venovať.
horal
napsal(a):
Ale ono to vlastně je hybridní plemeno vyšlechtěné z bílého Bo, Nb a Kal. (uvádí se to i v článcích o tomto plemeni) Je to docela mladé plemeno a možná i proto v Česku ještě není uznaný jeho chov. Ono vlastně všechny ty národní masné plemena jsou hybridy. Jako Nitrianský byl vyšlechtěn z Francouzkého stříbřitého (předchůdce Vss) a Ruského a později byl přidán Kalifonský. Podobné je to i u hybridů zika a kunistár, proto ty červené oči. U Českého albína ten Kalifornský chybí, protože obě plemena vznikali někdy po první světové válce a Kal byl k nám dovezen až někdy v šedesátých letech m.s. To byl Český albín uznán do chovu, vyšlechtěn byl z králíka divokého (jako základ všech plemen) a bílého Bo.
Sašaa, já netvrdím, že ho propagujete, to by bylo jenom dobře pokud se jedná o registrovaný chov a vůbec chov čistých plemen. Propagace je velice potřebná k zachování čistých plemenných chovů. Tohle je však diskuze o plemenu o kterém jen malá skupina lidí něco ví a většina jenom to že existuje a pochází z Maďarska. Přeji vám aby se chov dařil, třeba se časem rozšíří a bude uznán i u nás.
Teda vy máte znalosti!
Žasnu.
Králíky chovám léta, ale tak "hluboko" jsem do toho nezabředl.
Respekt
My se nehadame. Jen bych upřesnil, co je plemeno a co hybrid.
U hybrida se zvlast chova otcovska linie, zvlast materska. Z nich je finalni produkt, ktery pokud dal chovame, nepředává své vlastnosti svym potomkum.
U plemene jsou stejni prarodiče, rodiče, potomci- všichni by meli vypadat stejně (dle standartu).

sašaa
napsal(a):
Při vší úctě nevím, co si představit pod pojmem hybridní plemeno. Bud je to viceplemenny hybrid, nebo plemeno s určitým zaměřením-maso, vejce, mleko,popř. kombinovaná užitkovost
Dobre sašša , pre pokoj v duši suhlasím že Panonsky biely a rovnako ani naš Nitran nie su hybridi. No , boli šlachtený na primárny účel výroby mäsa na farmový chov.. Spýtam sa ked máte dve samice sú tetovane ? Ak nie potom to môže byť čokoľvek... Bezobáv , problematiku hybrida , mi je jasná... a myslím že aj iným čo venuju králikom pár rokov. Ked ste tak zbehlý , dám otázku ? Čo vám hovorí M 91 a P 91???
Výraz hybridní plemeno není ode mne. Narazil jsem na něj právě v článcích o králíku Pannon. Toto plemeno bylo původně vyšlechtěno jako hybrid pro velkochovy a pokud je dostatek jedinců v různých koutech země neni pak problém sestavovat nepříbuzenské páry a dál pak pokračovat v jednotné plemenitbě. I mne však ten výraz připadá dezinformační, může to však být třeba i špatný překlad z Maďarštiny.
Myslím že to bude tetování pravého ucha. U nás se u Ča používají S 91 registrace ve speciálním klubu chovatelů, K 91 kmenový chov, P 91 plemenný chov. Číslo je pouze pořadové bez ohledu z jakého okresu pochází. Každá země to může mít jinak. Pokud je místo písmene číslo, tak to označuje okres. Jenom pro úplnost, do levého ucha se tetuje třeba C 11-9. (Česká republika, narozen v listopadu - 2019).
borax
napsal(a):
Kdo chová Panonské?
Na výstavách jsem je nikdy neviděl.
Na tohle jsem puvodně reagoval.
Mišiko, tetované je nemám, tetovat je v u nas ani u Vas nelze. A muzu mit cokoliv, to mate pravdu. K druhemu dotazu co je M91 a P91-nezkoušejte me prosím
Horal, v pohode, mne právě zarazilo to spojení ,,hybridní plemeno,, Ono moc informací o Panonskem kraliku u nas není a mi madarstinu nebere ani google překladač Mam je pouze pro sebe a expanzi česky trh opravdu neplanuju. Muže se stat, že budu zklamany

horal
napsal(a):
Myslím že to bude tetování pravého ucha. U nás se u Ča používají S 91 registrace ve speciálním klubu chovatelů, K 91 kmenový chov, P 91 plemenný chov. Číslo je pouze pořadové bez ohledu z jakého okresu pochází. Každá země to může mít jinak. Pokud je místo písmene číslo, tak to označuje okres. Jenom pro úplnost, do levého ucha se tetuje třeba C 11-9. (Česká republika, narozen v listopadu - 2019).
Tetovanie M 91 a P 91 = nie je ani náhodou... Inak sašša vie isto čo to znamená ak nie je podľa mňa pekná blondína , čo chce vyučiť starých psov na faune ... Sašša ste pekné dievča alebo protivný chlap ako ja? Horal , znalosti perfektne , ako vždy = stará prax to vidno. mám v kotercoch králiky tetovane aj pod S- kom či už slovenským , tak aj českým , najde sa aj nejake C a aj K- čko... Ale mal som aj M 91a P91

Sašša??? P91,M91??? Dovolenka? Lebo Dr. Gogle sklamal ...
Amstaff88
Na maso chovam kraliky burgundske,rychle rostou,jsou dobre osvaleni..prave zabijime 5 ti mesicni..foto bez hlavy..vaha 2,400kg..😀
Snehy

XXX.XXX.190.141
Pozdravujm,
je to starší článok ale tak prečítať a doplniť info je vždy užitočné. Veď nech vlákno pokračuje :-)
A teraz ku králikom. Chovný kmeň mám 1.0 Kal a Bur + 0.1 mám Bur 3x, Čv 1x, a dedinská zmes po strakačoch 2x.
Vrhy od samíc 7-11 ks, odstavujem po 60 dňoch a potom dokrm do max 3,50 kg živej váhy (ak mrazak nestíha tak aj 4,00kg ale to už nemá zmysel). Cpem do nich granule + jačmeň + ovos v lete zelené, zima suché + kŕmna repa mrkvy cvikla. Plná spokojnosť s prírastkami na Váhe. V lete mám istý počet výkrmových vo výbehu len presúvam klietku aby mali čo spásať a ja nemusel kosiť ;-) . Prv som myslel, že budú podhrabávať ... ee nedeje sa to aj keď sem tam daku malu dieru vyhrabú ale skôr asi na chladenie v horúcom lete. Takže im iba sypem jadrovinu, miešanú s granulami a voda.
Podľa mojich dlhoročných skúsenosti odporúčam kríženie mäsitých plemien. Na 4 mesiac je bežná živa váha 3,5 kg. Čistá línia podľa mňa tak nepriberá. Neodporúčam Nb, majú hrubú kožu takže jeho jatočná výťažnosť je nižšia.
Čo sa týka ohryzu králikárne. Je to individuálne. Celoročne predkladám králikom vrbu alebo orez z ovocných stromov. Vrba ako preventívna na kokcidiu. Teraz idem robiť nové boxy pre králiky. Po skúsenostiach použijem hliníkové L profily a OSB 12 mm. Istú čast podlahy v zadu nechávam z bodovaného pletiva.
Kŕmim od jari do jesene zeleným a úmrtnosť 0%. Do vody sem tam prilievam ocot a Sulfacox používam iba pri príznakoch. Ničím neočkujem, králikárne mám aj vonku aj v murovaných priestoroch.
Chovu zdar :-)
otázka

XXX.XXX.230.195
Je to pěkné téma. Zaujali mě vaše králíkárny. Nerozebírají vám ty osb desky? A jak dlouho vydrží? Jinak doma mám francouzské berany. Sice asi víc sežerou, ale samice mají hodně mladých a jsou vynikající matky. Snadno zabřeznou. Navíc nemám ráda, když se králíci moc brzo perou a berani jsou mimořádně klidné a přátelské plemeno, které dobře přibírá.
otázka
napsal(a):
Je to pěkné téma. Zaujali mě vaše králíkárny. Nerozebírají vám ty osb desky? A jak dlouho vydrží? Jinak doma mám francouzské berany. Sice asi víc sežerou, ale samice mají hodně mladých a jsou vynikající matky. Snadno zabřeznou. Navíc nemám ráda, když se králíci moc brzo perou a berani jsou mimořádně klidné a přátelské plemeno, které dobře přibírá.
Děkuji za typ, mám vyjednanou samičku berana, již jsem měl 2 samce a s těmi jsem byl celkem spokojený, křížil jsem je s Hylou, kal, Bu, sice to bylo ucho sem ucho tam, ale rostli pěkně.
Teď mám 2 samce od pana Kočára, strakáče a černého, tak to vyzkouším opačně, jen tak pro radost, když jsem choval samé hyly tak jsem si k nim sem tam koupil pro radost Ca, Kal, Nb a manželce se zdálo, že máme moc bílý chov, od doby co jsme snížily stavy jsem do chovu začal zařazovat i barevnější jedince. Momentálně mám hyly, Kal, Ca, Kvm, Bu a manželka když jde krmit tak říká, že ty tmavý jsou v králíkárnách hůř vidět, v klecích tam to bylo jedno.

hokrví
napsal(a):
Děkuji za typ, mám vyjednanou samičku berana, již jsem měl 2 samce a s těmi jsem byl celkem spokojený, křížil jsem je s Hylou, kal, Bu, sice to bylo ucho sem ucho tam, ale rostli pěkně.
Teď mám 2 samce od pana Kočára, strakáče a černého, tak to vyzkouším opačně, jen tak pro radost, když jsem choval samé hyly tak jsem si k nim sem tam koupil pro radost Ca, Kal, Nb a manželce se zdálo, že máme moc bílý chov, od doby co jsme snížily stavy jsem do chovu začal zařazovat i barevnější jedince. Momentálně mám hyly, Kal, Ca, Kvm, Bu a manželka když jde krmit tak říká, že ty tmavý jsou v králíkárnách hůř vidět, v klecích tam to bylo jedno.
Kříženci hyly a kastorexe byli bílí?

hokrví
napsal(a):
Kastorexe jsem nikdy neměl a nezkoušel křížit i když se osobně znám s panem Baierem který toto plemeno chová.
Ale píšete Ca což je zkratka pro kastorexe.

hokrví
napsal(a):
Mělo to být ča - český albín, taky jsem si to uvědomil, ale byla jste rychlejší, omlouvám se.
Bohužel na přesnosti zkratek záleží.
ČA - Český albín ale i
Kuvm a Kuvh nebo Kum a Kuh
Otázka

XXX.XXX.230.195
hokrví
napsal(a):
Mám jak čistokrevné berany, tak křížence. Ucho sem ucho tam kříženci maj, ale vypadá to roztomile. Každopádně jsou pěkně nasvalení a kliďasi. Jen počítejte s tím, že jsou dost žraví.
otázka

XXX.XXX.230.195
Tak jsem dneska zabíjela bez týdne 4měsíce starou samici, kříženka berana - matka 1/2beran, otec čistokrevný, živá 4,4kg, váha maso, hlava, játra, srdce, ledviny 2,4kg. Nevím, jak to mají jiná plemena, ale myslím že to není špatný.
Otázka

XXX.XXX.230.195
V osmi klidně, ale zas to teď vyjde na hnízdo v únoru, spočetla bych to na březen, bude to jednodušší.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Zdravím všetkých chovateľov králikov,
začal som chovať králiky ako malý chlapec asi od veku 10 rokov. Bývali som v bytovke a od deda 30 km. Otec mi potajmo po dohode s dedom doniesol prvého králika k dedovi, pripustenú samicu Čv (vtedy mi dedo kúpil aj prvú kosu aby mali zajace "čerstvé" takú malú 40 cm rakušanku). Takže každý piatok po škole som bol už v buse k starým rodičom. No a od vtedy ma to vzalo aj keď s prestávkami až dodnes.
A moje postrehy?
Veľké plemená
- Kto ma rád veľké zajace a nepotrebuje "rýchle mäso" odporúčam iba a iba barany (skúšal som viac plemien za tie roky). Krížil som ich s mäsovými ale nemá to význam. Baran ako čista línia je veľký králik so silným osvalením, fantastická chuť mäsa s minimálnym tukom. Je povahy veľmi pokojnej ale hodne skonzumuje takže pre komerčný účel je neekonomický (pomer
konzumovaného krmiva, veľkosť priestorov verzus jatočná výťažnosť/čas chovu). Plodnosť 6-14 ks. Aaale zvažujem kúpu 1+2 v divokej farbe (tie sú najkrajšie) z nostalgie k mladosti
Mäsové?
- Každopádne Burgund a Kaliforňak.
Momentálne mám obe plemená ale v čistej línii iba Bu a 1.0 Kal (zvažujem kúpu 0.1 pre čistú líniu). Samcov potom ešte mixujem so samicami ktoré mi ostali v chove Čv, NoS.
Prečo BU x Kal a ich mix?
- Prednosti Bu - malá hlava, tenká koža, malé ušnice, mäsitosť, skorá plodnosť, vysoká plodnosť, vysoký odstav z hniezda
- Prednosť Kal - vysoká plodnosť, mäsitosť (píšem zatiaľ iba za 1.0)
Mix Kal x Bu na tri mesiace v živej váhe 3,5 kg, čista min. 2,20 kg (viac ako 60% výťažnosti). Odstav je 6-8 týždeň (záleží ako sa mi zbierajú mladé) do spoločnej klietky odkiaľ neskôr delím na samec/samica (ale to skôr ani nestíhajú pre sexuálnu zrelosť ) .
Kdesi som tu čítal panónske na 6 týždňov cez 1,0 kg až do 1,2 Kg živej hmotnosti - hmmm, je to každopádne na zamyslenie ... ale nepoznám osobne toto plemno. Hylu prosím nespomínať, ďakujem.
Mix BU alebo Kal s Čv a Nos
- Plodnosť je značná a prírastky porovnateľné s mix BU a Kal medzi sebou. Nevýhoda NoS treba dlhšie čakať za samicou na jej zrelosť a veľkosť koterca.
Záverom?
Každý králik je dobrý a priberá ak sa vykrmuje a má na to genetickú predispozíciu. Takže napríklad nebudem chovať rexa na mäso, viedenského na strihanie srsti a obra aby mal za 12 týždňov čistej váhy 2,00 kg.
P.S. nepoužívam žiadne očkovanie, nepodávam žiadnu chémiu, v lete kŕmim zeleným. Pri prechode na zelené používam u mladých preventívne sulfacox. Skrmujem veľa vrby, zeleniny, ovocia. Králiky sa mi okotia aj v mrazoch v kotercoch čo sú vonku. Prevažne používam drevené hniezdne búdky externé mimo koterca. Snažím a aby všetke samice boli plodné v priebehu max 2 týždňov (uľahčuje to potom odchov a porážku).
Zabudol som na niečo? ... jasnééé chovu zdar
otázka
napsal(a):
Tak jsem dneska zabíjela bez týdne 4měsíce starou samici, kříženka berana - matka 1/2beran, otec čistokrevný, živá 4,4kg, váha maso, hlava, játra, srdce, ledviny 2,4kg. Nevím, jak to mají jiná plemena, ale myslím že to není špatný.
takú približnú výťažnosť mám u mäsitých bez hlavy a vnútornosti na tri mesiace zo živej váhy 3,5 kg. Teraz som dal príspevok a asi je aj relevantný
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja by som to tak nebral. Každá samica/samec je iný. Je to ako u človeka. Aj u mňa sú samice čo po vložení ruky do koterca útočia s prednými. Ale zvykne to byť v čase ruje, tesne pred kotením a po okotení cca do 14 dní. Hlavne mladé samice.
Mal som barana samicu čo aj kusala. Tak som jej daval z ruky "pamlsky" a nakoniec to tak skončilo, že skákala keď som ju nepohladkal po hlave. Ľahla pred dvierka natiahla sa na nohách a hlavu si položila na predné nohy. Nerobila potom nikdy žiaden problém pri kontrole hniezda či čistení kotca.
Pri návšteve kotcov sa vždy pekne pozdravím všetkým králikom a potom aj s nimi rozprávam pri kŕmeni, možno aj to pomáha vo vzťahoch. No aj pokričím ale aj pochválim :-)
Ohryz konštrukcie? Každý králik to bude robiť ak nemá čo iné. Je to hlodavec (aj preto ta vrba a iné dreviny). Ale osvedčilo sa mi stavať koterce z OSB a hliníka ;-)
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hmmm dobrý postreh. Ak beriem orientačne 60% výťažnosť tak králik v čistej váhe 2,4 kg musí mať živú 4 kg. Asi by bolo dobré skalibrovať váhu

Snehy
napsal(a):
Zdravím všetkých chovateľov králikov,
začal som chovať králiky ako malý chlapec asi od veku 10 rokov. Bývali som v bytovke a od deda 30 km. Otec mi potajmo po dohode s dedom doniesol prvého králika k dedovi, pripustenú samicu Čv (vtedy mi dedo kúpil aj prvú kosu aby mali zajace "čerstvé" takú malú 40 cm rakušanku). Takže každý piatok po škole som bol už v buse k starým rodičom. No a od vtedy ma to vzalo aj keď s prestávkami až dodnes.
A moje postrehy?
Veľké plemená
- Kto ma rád veľké zajace a nepotrebuje "rýchle mäso" odporúčam iba a iba barany (skúšal som viac plemien za tie roky). Krížil som ich s mäsovými ale nemá to význam. Baran ako čista línia je veľký králik so silným osvalením, fantastická chuť mäsa s minimálnym tukom. Je povahy veľmi pokojnej ale hodne skonzumuje takže pre komerčný účel je neekonomický (pomer
konzumovaného krmiva, veľkosť priestorov verzus jatočná výťažnosť/čas chovu). Plodnosť 6-14 ks. Aaale zvažujem kúpu 1+2 v divokej farbe (tie sú najkrajšie) z nostalgie k mladosti
Mäsové?
- Každopádne Burgund a Kaliforňak.
Momentálne mám obe plemená ale v čistej línii iba Bu a 1.0 Kal (zvažujem kúpu 0.1 pre čistú líniu). Samcov potom ešte mixujem so samicami ktoré mi ostali v chove Čv, NoS.
Prečo BU x Kal a ich mix?
- Prednosti Bu - malá hlava, tenká koža, malé ušnice, mäsitosť, skorá plodnosť, vysoká plodnosť, vysoký odstav z hniezda
- Prednosť Kal - vysoká plodnosť, mäsitosť (píšem zatiaľ iba za 1.0)
Mix Kal x Bu na tri mesiace v živej váhe 3,5 kg, čista min. 2,20 kg (viac ako 60% výťažnosti). Odstav je 6-8 týždeň (záleží ako sa mi zbierajú mladé) do spoločnej klietky odkiaľ neskôr delím na samec/samica (ale to skôr ani nestíhajú pre sexuálnu zrelosť ) .
Kdesi som tu čítal panónske na 6 týždňov cez 1,0 kg až do 1,2 Kg živej hmotnosti - hmmm, je to každopádne na zamyslenie ... ale nepoznám osobne toto plemno. Hylu prosím nespomínať, ďakujem.
Mix BU alebo Kal s Čv a Nos
- Plodnosť je značná a prírastky porovnateľné s mix BU a Kal medzi sebou. Nevýhoda NoS treba dlhšie čakať za samicou na jej zrelosť a veľkosť koterca.
Záverom?
Každý králik je dobrý a priberá ak sa vykrmuje a má na to genetickú predispozíciu. Takže napríklad nebudem chovať rexa na mäso, viedenského na strihanie srsti a obra aby mal za 12 týždňov čistej váhy 2,00 kg.
P.S. nepoužívam žiadne očkovanie, nepodávam žiadnu chémiu, v lete kŕmim zeleným. Pri prechode na zelené používam u mladých preventívne sulfacox. Skrmujem veľa vrby, zeleniny, ovocia. Králiky sa mi okotia aj v mrazoch v kotercoch čo sú vonku. Prevažne používam drevené hniezdne búdky externé mimo koterca. Snažím a aby všetke samice boli plodné v priebehu max 2 týždňov (uľahčuje to potom odchov a porážku).
Zabudol som na niečo? ... jasnééé chovu zdar
Zabudol.... SULFACOX je totálne biologický prípravok !!! . Hmm dobrú chuť. Človeče , vieš koľko ľudí tu aj králikom rozumie a nepíše príspevky typu že, mám doma králika čo má 40kilo aj s králikarňou...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale je to zmysel. Ak ovládaš matematiku tak si vezmi min 60% čistej jatočnej výťažnosti (bez hlavy a drobov) z 3,5 kg- .... nedarí sa ti počítať? je to 2,1 kg. U mňa je to bežnosť mať cez 2 kg z 3,5 kg výkrmového králika.

Snehy
napsal(a):
Ale je to zmysel. Ak ovládaš matematiku tak si vezmi min 60% čistej jatočnej výťažnosti (bez hlavy a drobov) z 3,5 kg- .... nedarí sa ti počítať? je to 2,1 kg. U mňa je to bežnosť mať cez 2 kg z 3,5 kg výkrmového králika.
Odpovídat na příspěvky z roku 2014,je už zbytečné.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nooo verím, že cez dva roky si toho "nakrížil" veľa :-) Takže kľudne to robíš aj 10 rokov a odchov okolo 200 ks? Hmm to je super výsledok. Z teba bude iste novodobý Kraličurin :-D
Skús čistú líniu Bu x čistú liniu Kal.
A teraz na drobné.
Ak si si kúpil mladé cca 12 týždňov od dobrého chovateľa, dobre ich kŕmil do veku cca 7 mesiacov tak môžeš očakávať minimálne 10 ks vo vrhu a so správnou starostlivosťou a kŕmením 100% odstav so 100% porážkou kde v 3 mesiacoch majú králiky približnú váhu 3,5 kg s jatočnou výťažnosťou cez 60%. A ak si tak chytrý tak by si vedel, že jatočná výťažnosť je čisté osvalenie bez hlavy a vnútorností ;-)
"Blažení čo nevideli a uverili". Teraz som zabíjal 1.0 mix Kal x Čv rodené 17.10.21 - každý čistá váha bez hlavy a drobov cez 2,4 kg. Ich hmotnosť cca 4,2 kg.
napsal(a):
Zabudol.... SULFACOX je totálne biologický prípravok !!! . Hmm dobrú chuť. Človeče , vieš koľko ľudí tu aj králikom rozumie a nepíše príspevky typu že, mám doma králika čo má 40kilo aj s králikarňou...
Nenapísal som správne na Sulfacox. Používam ho iba pri prechode zo suchého na zelené aj to iba ak sa vyskytne príznak a v min dávke. A ak sa už bavíme o biologickom prípravku. Ty si nikdy nepoužil chemiu ak si bol chorý? Ale späť k sulfacoxu. Jeho účinok je 15 dní a ak ho podáš králikovi ktorý má 30 dní a jatočná zrelosť je 3x dlhšia o čom sa tu bavíme?
Ako si usúdil, že nerozumiem králikom a mám králika 40 kg s králikárňou? Ty budeš dakým jasnovidým :-)

Snehy
napsal(a):
Nenapísal som správne na Sulfacox. Používam ho iba pri prechode zo suchého na zelené aj to iba ak sa vyskytne príznak a v min dávke. A ak sa už bavíme o biologickom prípravku. Ty si nikdy nepoužil chemiu ak si bol chorý? Ale späť k sulfacoxu. Jeho účinok je 15 dní a ak ho podáš králikovi ktorý má 30 dní a jatočná zrelosť je 3x dlhšia o čom sa tu bavíme?
Ako si usúdil, že nerozumiem králikom a mám králika 40 kg s králikárňou? Ty budeš dakým jasnovidým :-)
Je jedno kto a aký som ... Ale viem čo je Sulfacox a na rozdiel od teba poznám aj dávkovanie ,spôsob a učel podania tohto liečiva . Vieš ,ono číta to tu dva typy ľudí:
A , obyčajný čo ich tie tvoje reči minimálne popletu.
B , neobyčajný čo ich donútia na zamyslenie.
C, ostatný čo vieme svoje.
Ps: Skús inú Rubriku...
napsal(a):
Je jedno kto a aký som ... Ale viem čo je Sulfacox a na rozdiel od teba poznám aj dávkovanie ,spôsob a učel podania tohto liečiva . Vieš ,ono číta to tu dva typy ľudí:
A , obyčajný čo ich tie tvoje reči minimálne popletu.
B , neobyčajný čo ich donútia na zamyslenie.
C, ostatný čo vieme svoje.
Ps: Skús inú Rubriku...
Vôbec nie si jedno kto si a aký si... Prečo?
A, obyčajne si ten chytrolín skupiny C
B, neobyčajný neužívajú "chémiu" ale na napodiv ju veľmi dobre poznajú
C, ostatný čo si prečítajú tvoje príspevky vedia svoje
Vadím ti v skupine lebo som uviedol liečivo z radu Sulfadimidinum? Alebo kde je problém?
Ja iba pišem svoje skúsenosti a čo sa mi osvedčilo.
Ak máš osobný problém, daj mi to do správy a nerobme stu spam.

Snehy
napsal(a):
Vôbec nie si jedno kto si a aký si... Prečo?
A, obyčajne si ten chytrolín skupiny C
B, neobyčajný neužívajú "chémiu" ale na napodiv ju veľmi dobre poznajú
C, ostatný čo si prečítajú tvoje príspevky vedia svoje
Vadím ti v skupine lebo som uviedol liečivo z radu Sulfadimidinum? Alebo kde je problém?
Ja iba pišem svoje skúsenosti a čo sa mi osvedčilo.
Ak máš osobný problém, daj mi to do správy a nerobme stu spam.
Načo preventívne aplikuješ zdravému králikovi ATB ? Primárne ak sa ti tvojou vinou poserie tak ho nadopuješ . A naivne si myslí aj ďalej že ochranna doba je len 15 dní. Vieš čo robíš to dobre...

Snehy
napsal(a):
30ti denním mladým dávat Sulfacox.Vždyť si ještě ani nevytvořili řádnou mikrofloru zažívání a vy už jim ji zničíte.Pokud něco potřebujete dávat kupte si přírodní Emanox.
To je jako když inzerují vymazlená miminky zakrslíčků preventivně přeléčená na kokcidiózu.Vždyť je to úplná blbost.
napsal(a):
Načo preventívne aplikuješ zdravému králikovi ATB ? Primárne ak sa ti tvojou vinou poserie tak ho nadopuješ . A naivne si myslí aj ďalej že ochranna doba je len 15 dní. Vieš čo robíš to dobre...
.... takých mudrochajoch je na každom rohu.... Ja netvrdím, že všetko robím správne a preto si rád vypočujem aj iných ak sú ochotný poradiť a nie len kritizovať! Píšeš tak, ako by si chránil štátne tajomstvo. Sulf podávam iba pri prechode zo suchého na zelené a iba pre králikov ktoré začínaju žrať. Podám jednu kpl dávku 3/2/3 a viac už to neriešim. Ako prevenciu cezročne používam konáre vŕby, občas ocot zriedkavo Cytroenzymix alebo Probiostan. Sulfa potom používam ak sú príznaky kokcídiózi (nechuť žrať, zmena stolice, nafuknutie, škrípanie zubami) ale chvála panu Bohu je to veeeľmi ojedinelé.
Ale p. mišiko je zjavne s titulom MVDr ... len ho asi na veterine nenaučili, že žiadne ATB na svete nie je v tele dlhšie ako 1 mesiac. Takže ak by si miesto troch bodiek dal podložené argumenty tak to by bolo už na inej úrovni ta debata. Zároveň tiež nechápe prečo je v tele pečeň a obličky a akú majú funkciu.
Takže záverom. Ak chceš, tak poraď, pouč a nekritizuj. Super by bolo ak by si svoje tvrdenia aj vedel podložiť argumentami. Ako som si prešiel tvoje príspevky, dospel som k záveru, že len podrývaš, mudruješ, skúšaš ľudí a ak ti je niekto proti srsti tak poďme ho ukameňovať.
napsal(a):
30ti denním mladým dávat Sulfacox.Vždyť si ještě ani nevytvořili řádnou mikrofloru zažívání a vy už jim ji zničíte.Pokud něco potřebujete dávat kupte si přírodní Emanox.
To je jako když inzerují vymazlená miminky zakrslíčků preventivně přeléčená na kokcidiózu.Vždyť je to úplná blbost.
Tých 30 dní je myslene obrazne aby som poukázal na to, že v jatočnej zrelosti tam žiadne látky po atb nemôžu byť.

Snehy
napsal(a):
.... takých mudrochajoch je na každom rohu.... Ja netvrdím, že všetko robím správne a preto si rád vypočujem aj iných ak sú ochotný poradiť a nie len kritizovať! Píšeš tak, ako by si chránil štátne tajomstvo. Sulf podávam iba pri prechode zo suchého na zelené a iba pre králikov ktoré začínaju žrať. Podám jednu kpl dávku 3/2/3 a viac už to neriešim. Ako prevenciu cezročne používam konáre vŕby, občas ocot zriedkavo Cytroenzymix alebo Probiostan. Sulfa potom používam ak sú príznaky kokcídiózi (nechuť žrať, zmena stolice, nafuknutie, škrípanie zubami) ale chvála panu Bohu je to veeeľmi ojedinelé.
Ale p. mišiko je zjavne s titulom MVDr ... len ho asi na veterine nenaučili, že žiadne ATB na svete nie je v tele dlhšie ako 1 mesiac. Takže ak by si miesto troch bodiek dal podložené argumenty tak to by bolo už na inej úrovni ta debata. Zároveň tiež nechápe prečo je v tele pečeň a obličky a akú majú funkciu.
Takže záverom. Ak chceš, tak poraď, pouč a nekritizuj. Super by bolo ak by si svoje tvrdenia aj vedel podložiť argumentami. Ako som si prešiel tvoje príspevky, dospel som k záveru, že len podrývaš, mudruješ, skúšaš ľudí a ak ti je niekto proti srsti tak poďme ho ukameňovať.
Prečo by som ti radil? Stačiš si sám.
Takým ako ty predávam chovné čistokrvne, očkované a zdravé zvieratá . Téma je vyčerpaná. Zbohom.
bery25
napsal(a):
tiež som to nepochopil,neočkujem,to sa stažujete alebo chvalite,hylu nespominat to kde ste sa narodil,v rusku,nahodou,choval som viac čistokrvnych kralikov,a hyla sa mi osvedčila,čo sa masa tyka na jednotku,ale zase vam treba uznat,ste sa tu rozbehol,ako bolt na stovke
Ďakujem aspoň za jedno pozitívum.
Ak som napísal, že hylu nespomínať, myslel som tým to, že hyla bola šľachtená ináč ako dnešné uznané mäsové plemena. K hyle sa dá prirovnať napr. Panonsky a možno sa mýlim.
Čo sa týka chválenia alebo sťažovania. Sklamem Vás. Ani prvé ani druhé. Iba som sa snažil poukázať, že zjavne nie vždy je nutné očkovať a proti všetkému. A už keď sme pri tom, očkovanie nie je chémia do tela králika? Hmmm asi nie ...
Aj pri otázke odkiaľ pochádzam Vás sklamem. Z ruska nie som.
napsal(a):
Prečo by som ti radil? Stačiš si sám.
Takým ako ty predávam chovné čistokrvne, očkované a zdravé zvieratá . Téma je vyčerpaná. Zbohom.
Pán mišiko,
súhlasím aby sme to uzavreli.
Celé chovné kmene sú čistokrvné a zdravé. Ale boli ste u mňa tak to iste viete - to je ironia ak by ste to nepochopili.
Mám dojem, že zjavne ti v mojom príspevku oči klalo používanie Sulfamidínov a jatočná výťažnosť.
Ja na rozdiel od teba disponujem argumentami ohľadom používania Sulfacoxu ako preventívny prostriedok pri odstave králikov vo veku 6-10 týždňov.
Na rozdiel od teba aj viem ako sa podáva po novom/poslednom výskume a ako dlho zotrváva Sulfadimidinum a Trimethoprimum v tele králika. (podávať 12 ml/1l po dobu 5 dní a odbúranie prostriedku v tele je do 48 hod.).
Ak máš Ty alebo iný pochybnosti o tom, kľudne sa obrať na PharmaGal, Útvar výskumu a vývoja, Dr. Kocifajová. Aspoň sa na staré kolena niečo priučiš ak si nestačíš sám

Snehy
napsal(a):
Pán mišiko,
súhlasím aby sme to uzavreli.
Celé chovné kmene sú čistokrvné a zdravé. Ale boli ste u mňa tak to iste viete - to je ironia ak by ste to nepochopili.
Mám dojem, že zjavne ti v mojom príspevku oči klalo používanie Sulfamidínov a jatočná výťažnosť.
Ja na rozdiel od teba disponujem argumentami ohľadom používania Sulfacoxu ako preventívny prostriedok pri odstave králikov vo veku 6-10 týždňov.
Na rozdiel od teba aj viem ako sa podáva po novom/poslednom výskume a ako dlho zotrváva Sulfadimidinum a Trimethoprimum v tele králika. (podávať 12 ml/1l po dobu 5 dní a odbúranie prostriedku v tele je do 48 hod.).
Ak máš Ty alebo iný pochybnosti o tom, kľudne sa obrať na PharmaGal, Útvar výskumu a vývoja, Dr. Kocifajová. Aspoň sa na staré kolena niečo priučiš ak si nestačíš sám
NEROB SI REKLAMU , kľudne si pi čo ti chuti.
Uži si 3 dní slávy.😀😀😀
napsal(a):
To nemá cenu se vůbec rozčilovat.
Snehy je 3 dny na Ifauně a je mistr světa.
Jak se objevil, tak se ztratí.
Nejprve se ale musí pořádně vyblinkat 😄👎
borax
napsal(a):
To nemá cenu se vůbec rozčilovat.
Snehy je 3 dny na Ifauně a je mistr světa.
Jak se objevil, tak se ztratí.
Nejprve se ale musí pořádně vyblinkat 😄👎
To že som tu "3 dni " ako registrovaný, neznamená, že som to nemohol sledovať alebo prispievať ako neregistrovaný. Aaach jo ... sú tu aj lepší majstri sveta odomňa ako tak vidím.

Snehy
napsal(a):
To že som tu "3 dni " ako registrovaný, neznamená, že som to nemohol sledovať alebo prispievať ako neregistrovaný. Aaach jo ... sú tu aj lepší majstri sveta odomňa ako tak vidím.
V tom případě jste si tu všiml(a), že se k sobě chováme slušně. Váš projev je (možná neúmyslně) poněkud urážlivý a arogantní.
napsal(a):
V tom případě jste si tu všiml(a), že se k sobě chováme slušně. Váš projev je (možná neúmyslně) poněkud urážlivý a arogantní.
Ak to teda tak vidíte, ospravedlňujem sa ak som niekoho urazil. Prispieť do diskusií nie je v zámere sa povyšovať, byť arogantným alebo urážať či dehonestovať prácu/chov iných.
Ale nebol som to ja prvý kto začal osočovať a urážať.

Snehy
napsal(a):
Ak to teda tak vidíte, ospravedlňujem sa ak som niekoho urazil. Prispieť do diskusií nie je v zámere sa povyšovať, byť arogantným alebo urážať či dehonestovať prácu/chov iných.
Ale nebol som to ja prvý kto začal osočovať a urážať.
Takže co jsme si, to jsme si a můžeme začít znovu diskutovat.?

Nemusiš sa nikomu ospravedlňovať. Len nedristaj. Keď si tak solídny a skúsený chovateľ nerob reklamu žiadnej firme. Rob reklamu len sebe. A nepíš mi Správy, mažem ich neprečitane. Vieš ?
A dosť, stačilo!!!
Istá skupina ľudí na mňa od začiatku len kyda, nadáva mi, osočuje .... (mám králika 40kg aj s králikárňou, som narodený rus, sú tu ľudia čo králikom rozumia .... )
Bolo tu aj spomenuté, že je to seriózne fórum ktoré som tak aj bral . Ale ste seriózne fórum? O čom to je ak nie ste schopný diskutovať so vzhľadom nato, že jedna strana poda argumenty a ta druhá iba kričí "zlynčovať"? Zatiaľ ste neuviedli ani jeden argument ktorý by svedčil vo Váš prospech. (kto z Vás krmí v lete zeleným?)
Ja robím reklamu? A prosím komu? Ako xxx, xxx, xxx tomu a hentomu? Okrajovo (hyla je braná ako hybrid a preto sa o nej baviť nebudem, obdobne ako panon či bývalá zika) to bolo takto myslené.
Takže ak dristam ja, tak každý ....., že mišiko ;-) Začal si to ako prvý tak záver bude samozrejme patriť tebe.
Ty nečítaš správy a mažeš? Na každú jednú si mi odpovedal kde si ma pourážal a povyhrážal a medzi tým je vlákno zmazané, nechápem prečo! Ja som ti v správe navrhol aby sme sa ďalej nenaťahovali a ignorovali sa, aby bolo kľud.
Ešte niečo?
P.S.: Nikoho som nenapadol, nesprával som sa arogantne a urážlivo no aj napriek tomu som sa Vám ospravedlnil. Kto sa ospravedlnil mne? Inteligencia s vychovaním a správaním je super ale ak ju nemáš ...
Jedine Jiva podal komentár nad ktorým som sa pozastavil a uvažoval. Vy všetci ste ma odsúdili skôr ako ste sa vôbec zamysleli nad tým čo som napísal.

Tak dobre chlapče, vysvetlím ti to po lopate a naposledy. Nemáš pravdu ako vždy , kecaš . Odpovedal som ti na dve správy. Za druhé tvoje argumenty na Sulfakox su uplne vyčerpavajuce. Nedal si tu žiadnu štúdiu , hodnovernú? Vieš ja ti poviem, že keby stál 30Eur za 200 ml , by si ho nepoužíval. No začína to takto, najprv sa mladé preliečujú pri odstave, podotýkam: "Zbytočne". Potom sa krmí medikovaným krmivom a je dobré to preočkovať proti pasteureloze, napríklad. Viem aj pokračovanie tejto story, ale to je 100% cesta do pekla! Lebo je, to jednoduchšie ako tvrdo selektovať a odchovavať len neproblemove a zdravé jedince,že? Už vieš o čom hovorím? Taketo chcípaky ja nevyrábam a viem, že nás tu je viac podobne zmýšľajúcich. Teraz sa zamysli a povedz čo ťa s tohto uráža ? A mimochodom moje Nitrany celu sezonu Fičia na lucerke . Dopočutia.
napsal(a):
Tak dobre chlapče, vysvetlím ti to po lopate a naposledy. Nemáš pravdu ako vždy , kecaš . Odpovedal som ti na dve správy. Za druhé tvoje argumenty na Sulfakox su uplne vyčerpavajuce. Nedal si tu žiadnu štúdiu , hodnovernú? Vieš ja ti poviem, že keby stál 30Eur za 200 ml , by si ho nepoužíval. No začína to takto, najprv sa mladé preliečujú pri odstave, podotýkam: "Zbytočne". Potom sa krmí medikovaným krmivom a je dobré to preočkovať proti pasteureloze, napríklad. Viem aj pokračovanie tejto story, ale to je 100% cesta do pekla! Lebo je, to jednoduchšie ako tvrdo selektovať a odchovavať len neproblemove a zdravé jedince,že? Už vieš o čom hovorím? Taketo chcípaky ja nevyrábam a viem, že nás tu je viac podobne zmýšľajúcich. Teraz sa zamysli a povedz čo ťa s tohto uráža ? A mimochodom moje Nitrany celu sezonu Fičia na lucerke . Dopočutia.
Halooo, halooo deduľo pozdravujem .
Tiež ti niečo vysvetlím naposledy a tiež po lopate ale takou riadne veľkou ako na sneh.
Ak ja nemám pravdu a kecám, tak ty raz toľko, navyše aj klameš a zavádzaš, a "vkladáš svoje slová do mojich úst".
Hneď všetko vysvetlím a nie iba tebe ale aj všetkým ktorí sledujú tu našu nezmyselnú hádku.
Ohľadom správ:
poslal som ti 4 správy a na každú jednú si reagoval. Navyše si v závere vlákno zmazal. Prečo asi?
Sulfacox:
uviedol som spoločnosť aj oddelenie ktoré to vyvíja a študuje účinky aj s menom na osobu ktorá vie podať adekvátne odpovede. A prečo som nedal argumenty? Dočkáš sa lebo momentálne sú v registračnom konaní na národných agentúrach v Slovenskej, Českej a Poľskej republike. Ako náhle budú schválené budú dostupné širokej verejnosti. Ty si ale nedal vôbec nič a tvoje slovo je v tomto smere ako vánok v poli. Nevidieť, nechytiť ...
Môj chov:
chovný kmeň Bu/Kal si vždy a iba výlučne zakúpim od registrovaných chovateľov. Nikdy ďalej v chove nepoužívam potomkov z chovného kmeňa! Ja sa zameriavam na králika pre jatočný chov. Takže ako si napísal "Taketo chcípaky ja nevyrábam" vlastne miesto mňa si poukázal na svojich kolegov, šľachtiteľov (škoda, že si to hodil všetko do jedného vreca). Ale vlastne podľa seba súdim teba. Chovný kmeň si zostavujem 1+3-4 ks. Samice používam pokiaľ ich plodnosť v hniezde neklesá pod 5-6 ks. Vždy sa snažím aby sa mi všetke samice kotili max v rozmedzí 14 dní.
Užívanie chémie:
zjavne by ti niekto mal predčítať lebo je vysoko pravdepodobné, že máš dislexiu. Kde si v mojom prvotnom príspevku našiel to čo opisuješ vyššie ako cestu do pekla? Ešte raz to napíšem, používam preventívne Sulfacox iba pri prechode zo sena na trávu a iba pri mladých alebo príznakoch kokcidiózy. Granule s prídavkom liečiv som nikdy nekupoval a nič injekčne nepodávam.
Čo ma tu uráža:
nič, pretože človek s takým zmýšľaním ako máš Ty ma nemôže uraziť. Prečo? Tvoje ego a narcistická povaha kráča ale hooodne ďaleko pred tebou. A nenapísal som, že si urazil mňa ale urážaš v iných vláknách iných prispievateľov. Takže aj tu zas klameš!
Záverom:
sadni si dedo na riť a škrípaj zubami, čuchaj nohami a ak ti ešte ostal kúsok zdravého rozumu tak sa zamysli, "vezmi ho do rúk" a sprav s tým niečo.
Dovi dopo.

Snehy
napsal(a):
Halooo, halooo deduľo pozdravujem .
Tiež ti niečo vysvetlím naposledy a tiež po lopate ale takou riadne veľkou ako na sneh.
Ak ja nemám pravdu a kecám, tak ty raz toľko, navyše aj klameš a zavádzaš, a "vkladáš svoje slová do mojich úst".
Hneď všetko vysvetlím a nie iba tebe ale aj všetkým ktorí sledujú tu našu nezmyselnú hádku.
Ohľadom správ:
poslal som ti 4 správy a na každú jednú si reagoval. Navyše si v závere vlákno zmazal. Prečo asi?
Sulfacox:
uviedol som spoločnosť aj oddelenie ktoré to vyvíja a študuje účinky aj s menom na osobu ktorá vie podať adekvátne odpovede. A prečo som nedal argumenty? Dočkáš sa lebo momentálne sú v registračnom konaní na národných agentúrach v Slovenskej, Českej a Poľskej republike. Ako náhle budú schválené budú dostupné širokej verejnosti. Ty si ale nedal vôbec nič a tvoje slovo je v tomto smere ako vánok v poli. Nevidieť, nechytiť ...
Môj chov:
chovný kmeň Bu/Kal si vždy a iba výlučne zakúpim od registrovaných chovateľov. Nikdy ďalej v chove nepoužívam potomkov z chovného kmeňa! Ja sa zameriavam na králika pre jatočný chov. Takže ako si napísal "Taketo chcípaky ja nevyrábam" vlastne miesto mňa si poukázal na svojich kolegov, šľachtiteľov (škoda, že si to hodil všetko do jedného vreca). Ale vlastne podľa seba súdim teba. Chovný kmeň si zostavujem 1+3-4 ks. Samice používam pokiaľ ich plodnosť v hniezde neklesá pod 5-6 ks. Vždy sa snažím aby sa mi všetke samice kotili max v rozmedzí 14 dní.
Užívanie chémie:
zjavne by ti niekto mal predčítať lebo je vysoko pravdepodobné, že máš dislexiu. Kde si v mojom prvotnom príspevku našiel to čo opisuješ vyššie ako cestu do pekla? Ešte raz to napíšem, používam preventívne Sulfacox iba pri prechode zo sena na trávu a iba pri mladých alebo príznakoch kokcidiózy. Granule s prídavkom liečiv som nikdy nekupoval a nič injekčne nepodávam.
Čo ma tu uráža:
nič, pretože človek s takým zmýšľaním ako máš Ty ma nemôže uraziť. Prečo? Tvoje ego a narcistická povaha kráča ale hooodne ďaleko pred tebou. A nenapísal som, že si urazil mňa ale urážaš v iných vláknách iných prispievateľov. Takže aj tu zas klameš!
Záverom:
sadni si dedo na riť a škrípaj zubami, čuchaj nohami a ak ti ešte ostal kúsok zdravého rozumu tak sa zamysli, "vezmi ho do rúk" a sprav s tým niečo.
Dovi dopo.
A vieš , že si ma pobavil... Si bezmocný a zúfalý jedinec, produkt tejto FB doby. Na
všetko čo ti život prinesie potrebuješ pomoc a radu, sám si nevieš poradiť. Denne sa doporučuje 10000 krokov urobiť.

Snehy
napsal(a):
Zjavne ti pomohla moja rada aby si niečo so sebou robil. Fyzická námaha vedie k zvýšenemu príjmu kyslíka ktorý blahodárne pôsobí na okysličenie mozgu. Takže tie kroky ti pomohli, že
Už sa teším na tú štúdiu o Sulfacoxe...

Mě by jen zajímalo,co je na Sulfacoxu,tak mimořádného.Vždyť je to léčivo staré víc jak 20 let,není to žádná novinka.Na stejné účinné látce jsou i další.Sulfadimidin,
sulfakombin.

Snehy
napsal(a):
čo poterebuješ citáciu z emailovej komunikácie ktorú mám aby si mi uveril? Ale aj to bude zbytočné lebo ty si ideš svoju cestu a si ako neveriaci Tomáš
Ja nič nepotrebujem a určite nie od teba . Počítaj si niektoré staršie diskusie a niečo sa dozvieš aj o iných liečivách vhodnejších pre králika. A načo kupuješ králiky od takých neveriacich chovateľov? Veď prečo si nerobíš vlastný odchov? Bery , je slušný chlap a napísal ti to s citom. Kto si , čo robíš za promo?

napsal(a):
Mě by jen zajímalo,co je na Sulfacoxu,tak mimořádného.Vždyť je to léčivo staré víc jak 20 let,není to žádná novinka.Na stejné účinné látce jsou i další.Sulfadimidin,
sulfakombin.
A ty jsou tady už skoro 100 let.

napsal(a):
A ty jsou tady už skoro 100 let.
To jsem si ani netroufla odhadovat,ono i u toho Sulfacoxu jsem asi dost prohádala.
napsal(a):
sulfakombin.
Už som to spomínal, momentálne je Sulfacox na nových registratúrach národných agentúr v SK/CZ/PL. Nikdy som netvrdil, že to nemôže byť iný liek s iným názvom na podstate účinnej látky ale je to v podstate jedno
Ja nerobím žiadne promo a v mojom ponímaní ak sa liečivo vyvíja x rokov neznamená že je zlé lebo má "100 -ročnú históriu" (Ko*me*ta, nevedel som, že si už oslávila 100-té narodeniny a neposlal som blahoželanie, ospravedlňujem sa a žičím všetko naj dodatočne), opak je skôr pravdou. Každý vývoj niečoho sa snaží sledovať najnovšie trendy, požiadavky, vylepšenia a netýka sa to iba liečiv (ale zjavne každý je tu aj biochemik čo ma kritizuje). Ohľadom sulfadimidinov je táto téma pre mňa už uzatvorená. Ja nikomu nepotrebujem nič dokazovať lebo on je z titulu ... (bl**bý)
Pre ďalších kritikov mojej osoby a spôsobu chovu. Nikomu ho nevnucujem. Každý nech si chová ako uzná za vhodné. Ak poniektoré indivídua nepochopili čo som dávnejšie napísal. Nezaoberám sa šľachtením plemien králikov a ich vylepšením ale krížením a produkciou na jatočnú výťažnosť!!! (npr. Ho*r*al nekríži Bu lebo majú kožu "cigaretového papiera" tak mu neide okrem iného aj kšeft na kožky), (Be**ry je super chovateľ čo som nikdy nespochybnil, bohužiaľ nevie čo je plemeno a hybrid...) Takže páni, ešte niečo do mňa?
Každý chovateľ si za x rokov našiel králika s ktorým je spokojný. Spokojnosť v mojom ponímaní je pomer toho čo vyžaduje z chovu ( u mňa je to jatočná výťažnosť/týždne) a druhorado vzhľad králika. Každopádne 1.voľba je Bu a osvedčil sa mi Kal ktorý sa mi aj páči výzorom. Nechovám králiky pre kožkárov lebo pri Bu by som zarobil na slanú vodu . Čistú líniu Bu pripúšťam ojedinelé aby som vedel porovnať jatočné výťažnosti a aj preto si chcem teraz zakúpiť 0.1 Kal (Mi**ši**ka pochopil?)
Tak prosím nehľadajte stále v mojej obhajobe akúsi dierku lebo to Vaše napádanie je ako žuvací tabak. Omelia sa to v hube a jeho účinok sa znižujú.
P.S.: Vďaka Bohu nechová Bu a Kal Mišiko a tak od neho nič nepotrebujem. Odkiaľ vydedukoval alebo vyčítal, že šľachtitelia sú "načo kupuješ králiky od takých neveriacich chovateľov". Hmmm
Moja poklona

Snehy
napsal(a):
Už som to spomínal, momentálne je Sulfacox na nových registratúrach národných agentúr v SK/CZ/PL. Nikdy som netvrdil, že to nemôže byť iný liek s iným názvom na podstate účinnej látky ale je to v podstate jedno
Ja nerobím žiadne promo a v mojom ponímaní ak sa liečivo vyvíja x rokov neznamená že je zlé lebo má "100 -ročnú históriu" (Ko*me*ta, nevedel som, že si už oslávila 100-té narodeniny a neposlal som blahoželanie, ospravedlňujem sa a žičím všetko naj dodatočne), opak je skôr pravdou. Každý vývoj niečoho sa snaží sledovať najnovšie trendy, požiadavky, vylepšenia a netýka sa to iba liečiv (ale zjavne každý je tu aj biochemik čo ma kritizuje). Ohľadom sulfadimidinov je táto téma pre mňa už uzatvorená. Ja nikomu nepotrebujem nič dokazovať lebo on je z titulu ... (bl**bý)
Pre ďalších kritikov mojej osoby a spôsobu chovu. Nikomu ho nevnucujem. Každý nech si chová ako uzná za vhodné. Ak poniektoré indivídua nepochopili čo som dávnejšie napísal. Nezaoberám sa šľachtením plemien králikov a ich vylepšením ale krížením a produkciou na jatočnú výťažnosť!!! (npr. Ho*r*al nekríži Bu lebo majú kožu "cigaretového papiera" tak mu neide okrem iného aj kšeft na kožky), (Be**ry je super chovateľ čo som nikdy nespochybnil, bohužiaľ nevie čo je plemeno a hybrid...) Takže páni, ešte niečo do mňa?
Každý chovateľ si za x rokov našiel králika s ktorým je spokojný. Spokojnosť v mojom ponímaní je pomer toho čo vyžaduje z chovu ( u mňa je to jatočná výťažnosť/týždne) a druhorado vzhľad králika. Každopádne 1.voľba je Bu a osvedčil sa mi Kal ktorý sa mi aj páči výzorom. Nechovám králiky pre kožkárov lebo pri Bu by som zarobil na slanú vodu . Čistú líniu Bu pripúšťam ojedinelé aby som vedel porovnať jatočné výťažnosti a aj preto si chcem teraz zakúpiť 0.1 Kal (Mi**ši**ka pochopil?)
Tak prosím nehľadajte stále v mojej obhajobe akúsi dierku lebo to Vaše napádanie je ako žuvací tabak. Omelia sa to v hube a jeho účinok sa znižujú.
P.S.: Vďaka Bohu nechová Bu a Kal Mišiko a tak od neho nič nepotrebujem. Odkiaľ vydedukoval alebo vyčítal, že šľachtitelia sú "načo kupuješ králiky od takých neveriacich chovateľov". Hmmm
Moja poklona
Krásne slohy píšeš, akurát robíš šaša zo snehyho.

Snehy
napsal(a):
Nežil by si keby si nemal posledné slovo Viac s ak tvojej osobe nevyjadrujem, vlastne ani nie je k čomu.
Robím ti láskavosť , zo súcitu...
bery25
napsal(a):
dik,ale vieš ako to je,raz si hore,raz dole,myslim v chove
Dlho som uvažoval či ti odpovedať lebo neviem posúdiť či to je úprimné alebo irónia. Každopádne v tvojom prípade platí "Podľa seba súdim teba" ale máš pravdu nikdy nič nemôže isť iba hore. Kto nepadol, nepozná vzostup. Kto rastie nechýba mu sebavedomie. Kde si Ty, ani srnka v lese netuší

petr008
napsal(a):
Tak co kluci slovenští eště stále sa tu rubetě? To je jak v té pohádce, co končí tak blbě:
"A jestli jim králici nepozdychali hladem, tak se tu rubou dodnes... "
A vidíš , máme sa dobre a králiky predávame bez hlavy... Na rozdiel od vás.
petr008
napsal(a):
Cibuľa zo svine..., ako vidno, ste tam v tej krajine pod Tatrami riadne napred .
A dokonca aj vajcia vám tam znášajú. Také plemená sviní u nás v česku nenájdeš. Že sme sa vtedy v tom 92. trhali. Čo hovoríte bratia, nie je to večná škoda ?
ježis,ved ste spominal ze tu u nas jeme mozocky z kralikov,tak som vam napisal že ano,ale iba z poriadnej svine,ešte raz,aby ste to pochopil,možoček z prasata,treba čitat s porozumenim,verim že to učili aj u vas ,čo nechala vas slovenska milenka,že ste sa tak nabrusil

bery25
napsal(a):
ja hlavy vyhadzujem,u vas sa musi kralik predavat s hlavou

bery25
napsal(a):
ja hlavy vyhadzujem,u vas sa musi kralik predavat s hlavou
Ano. Viz jiva.

bery25
napsal(a):
tak teraz sa priznam že vobec neviem ako to je u nas,ja ked predam nejakeho kralika znamim ,tak vzdy bez hlavy
No jo,ale co když je to kočka.To se bez hlavy nepozná.

napsal(a):
No jo,ale co když je to kočka.To se bez hlavy nepozná.
U nás sa kočka, neje . Ale pekná miluje... .

petr008
napsal(a):
Cibuľa zo svine..., ako vidno, ste tam v tej krajine pod Tatrami riadne napred .
A dokonca aj vajcia vám tam znášajú. Také plemená sviní u nás v česku nenájdeš. Že sme sa vtedy v tom 92. trhali. Čo hovoríte bratia, nie je to večná škoda ?
Už som to tu pár krát spomínal chlape , tak si to zapamätaj : Ja osobne som rád že sme Samostatný. A mýliš sa 1. január 1993 je správne ...
bery25
napsal(a):
ježis,ved ste spominal ze tu u nas jeme mozocky z kralikov,tak som vam napisal že ano,ale iba z poriadnej svine,ešte raz,aby ste to pochopil,možoček z prasata,treba čitat s porozumenim,verim že to učili aj u vas ,čo nechala vas slovenska milenka,že ste sa tak nabrusil
Veru hej bratko, nechala ma kedysi slovenská milenka. Nepáčili sa jej moje králiky a vôbec nezdieľala moje záujmy. Nechcela kŕmiť, dojiť, prať, variť ani upratovať. Skrátka katastrofa. Už si ani nepamätám, ako sa volala. Čaputová alebo také nejaké divné meno. Ešte, že to dopadlo, ako to dopadlo...

petr008
napsal(a):
Ale veď hej, chceš mať svoje, maj svoje. A pekného kalifornského máš na profilovke. Toho si kúpil taktiež u nás ?
Stále sa mýliš. Kalifornák sa stane z Nitrana chlape, ale až ked ho kúpiš u nás na Slovensku a prevezieš cez hranice ... Vidíš , preto som rád že máme svoje poklady. Dokažeš sa zbaviť svojej zatrpknutej sentimentality?
Nedokážu, nikdy. Pocházím přímo ze slovenské hranice a tam jsme nikdy nijak neřešili kdo je Slovák a kdo Moravák. Slováci k nám jezdili pálit slivovicu. My jsme jezdili do Trenčianských Teplic na Žabu a byli jsme vždycky nejlepší kamarádi. Nikdo si nedovedl představit, že by to mohlo být jinak. A najednou je...
To je celé neštěstí Slovanů, že se pokaždé necháme koupit a zblbnout od nějakého mocného šmejda a začneme si hrát na národnosti, pro pár mizerných výhod, přes které nás šmejd stejně jenom využívá pro svůj vlastní prospěch.
Přitom jsme jedna krev, ale budeme se navzájem řezat, ať uděláme šmejdům co největší radost.
Nechám toho, opravdu bych se dostal do stavu zatrpklého. Přeji dobrou noc.

Chlapy,myslím si,že dohadování je úplně zbytečné.Mám na Slovensku půl rodiny,vnoučata se slovenskými bratranci mluví československy.Máme tam i řadu chovatelů.Jezdíme tam často i oni sem a vždy a všude naprosto bez emocí,tak prroč zde?
petr008
napsal(a):
Veru hej bratko, nechala ma kedysi slovenská milenka. Nepáčili sa jej moje králiky a vôbec nezdieľala moje záujmy. Nechcela kŕmiť, dojiť, prať, variť ani upratovať. Skrátka katastrofa. Už si ani nepamätám, ako sa volala. Čaputová alebo také nejaké divné meno. Ešte, že to dopadlo, ako to dopadlo...
vy ste chodili s čaputovou,štastny to človek ale zase sa musim priznat,že odkedy vas Zeman zmenil svoj postoj k rusku,tak som ho zacal omnoho viac rešpektovat,no a rada na zaver,dajte vy pekne ruky od našich nadhernych žien velmi daleko,vidite že vam to nerobi dobre
napsal(a):
Chlapy,myslím si,že dohadování je úplně zbytečné.Mám na Slovensku půl rodiny,vnoučata se slovenskými bratranci mluví československy.Máme tam i řadu chovatelů.Jezdíme tam často i oni sem a vždy a všude naprosto bez emocí,tak prroč zde?
no viete,ked pan petr000 je asi z niečoho dost frustrovany,a si našiel nas,slabšieho brata

bery25
napsal(a):
to si ani v sne neviem predstavit,aby som zabil mačku a predal ju ako kralika,aj taky ludia su,neverim
Vy ne, ale někdo jiný ano. Protoo u nás králík jenom s hlavou. Samozřejmě, když prodáváte známým a ti nereklamují, tak můžete bez. Ale oficiálně nelze.

napsal(a):
Souhlas. Pocházím z česko-slovensko-polského pohraničí. Národnost je mi šumafuk. Všude jsou lidi dobří a špatní.
bery25
napsal(a):
no viete,ked pan petr000 je asi z niečoho dost frustrovany,a si našiel nas,slabšieho brata
Kefalín, čo takého si predstavujetě pod takýmto pojmom frustrovaný? Azda to nie je volačo vulgárneho?
Osobně bych to nenazýval tak odborně, i když popravdě, přišlo mi čudné, když se tu tři Slováci dva týdny hádají kvůli úplné chujovině , tak mi to nedalo, abych trochu nepodpíchl .
Ale určitě bych si nevybíral co by terč slabšího, to fakt ne. To nemám v povaze. Dělal jsem si z vás prdélku hoši ušatí . Tak to neberte tak vážně.

petr008
napsal(a):
Kefalín, čo takého si predstavujetě pod takýmto pojmom frustrovaný? Azda to nie je volačo vulgárneho?
Osobně bych to nenazýval tak odborně, i když popravdě, přišlo mi čudné, když se tu tři Slováci dva týdny hádají kvůli úplné chujovině , tak mi to nedalo, abych trochu nepodpíchl .
Ale určitě bych si nevybíral co by terč slabšího, to fakt ne. To nemám v povaze. Dělal jsem si z vás prdélku hoši ušatí . Tak to neberte tak vážně.
Vieš, Švejku tu prdelku máš pod nosom... Ak ti ide o srandu si naozaj zábavný. Skús sa sústrediť na čo najlepšie poznanie svojho vnútra a onoto už potom pôjde.
petr008
napsal(a):
tak okej ale žeby čaputova nechcela dojit,varit,žehlit,prat,upratovat,sex,nič,tak to ste už važne prehnal tak sa o našej zuzane nesmiete vyjadrovat,lebo vam zitra valku vyhlasime
bery25
napsal(a):
tak okej ale žeby čaputova nechcela dojit,varit,žehlit,prat,upratovat,sex,nič,tak to ste už važne prehnal tak sa o našej zuzane nesmiete vyjadrovat,lebo vam zitra valku vyhlasime
Všechno bych překousl, i ten sex, ale že nechtěla dojit, to už na mě bylo moc. Na to jsem si ji přece pořizoval. A tak jsem ji musel prostě porazit...
Žádná škoda, stejně z ní nic nebylo.
Teď mám místo ní Angelu a Ursulu a ty dvě dojí docela obstojně, ovšem jen když jim pohrozím řezníkem. Mrchy jedny anglosaské... Čo to hovorím, anglonubijské samozrejme.
petr008
napsal(a):
Všechno bych překousl, i ten sex, ale že nechtěla dojit, to už na mě bylo moc. Na to jsem si ji přece pořizoval. A tak jsem ji musel prostě porazit...
Žádná škoda, stejně z ní nic nebylo.
Teď mám místo ní Angelu a Ursulu a ty dvě dojí docela obstojně, ovšem jen když jim pohrozím řezníkem. Mrchy jedny anglosaské... Čo to hovorím, anglonubijské samozrejme.
Nevím, co berete, ale chci to taky zkusit. :)

petr008
napsal(a):
Vďaka za oduševnenú radu tatko. Predpokladám, že si sa práve vynoril z hlbín vlastného vnútra? Aká bola hĺbka ponoru? Čo teplota a tlak, dobré ?
Naserem ťa? Vieš keď pôjdeš kúpiť nabudúce kozenku tak vyberaj takú čo má iskru v oku.
Připojím se k vláknu, které sice slovenští přátelé trošku "zaneřádili".. nu což.
Nejlepší králík na chov pro maso je pochopitelně brojlerový králík.
Ať už z Francie, Německa, nebo Španělska.
Záměrně nepíšu obchodní značku, každý si dohledá.
Kdyby tomu tak nebylo, velkofarmy by chovali jiné králíky.
Ale poměřovat si pinďoura se slovenskými chovateli v tomto, ani v jiných vláknech určitě NECHCI.

borax
napsal(a):
Připojím se k vláknu, které sice slovenští přátelé trošku "zaneřádili".. nu což.
Ale poměřovat si pinďoura se slovenskými chovateli v tomto, ani v jiných vláknech určitě NECHCI.
Mal som dojem, že nemám priaťeľov... No nič kludne budem žiť s tým . A mimochodom a prečo nie hybrid Hande in Italy , CZ nebo Roosija ? Teraz je to o pinĎurovi...
borax
napsal(a):
Škoda, mohl byste třeba důstojně reprezentovat ČR na zdejším mezinárodním kolbišti...
A kdybychom si my chlapi nepoměřovali, tak kdo potom už? A tady na fauně by ani nebyla sranda.
Ale pozoruji, že nemáte rád jalové řeči, tak k věci. Váš postřeh, že nejlepší na produkci masa co do kvantity jsou brojleři. Ale brojler = hybrid u kterého se naplno projeví heterozní efekt. A málokdo je umí chovat, tak aby se jednalo stále o hybridy. Pokud se pletu, tak mě opravte.
napsal(a):
Mal som dojem, že nemám priaťeľov... No nič kludne budem žiť s tým . A mimochodom a prečo nie hybrid Hande in Italy , CZ nebo Roosija ? Teraz je to o pinĎurovi...
ale čo by ste nemal,ved nič strašne sa nestalo mne sa osvedčila kombinacia hyla a na nu samec čincila velka,pekne to rastlo
napsal(a):
Měl jsem na mysli skutečné šlechtitelské farmy v různých zemích.. každý si vybere co se mu líbí a je pro něho dostupné.
Myslím, že na Slovensku ani České republice takové šlechtitelské farmy nejsou.
Možná máte lepší informace...
Jinak zadavatele vlákna z roku 2014 už naše diskuze zcela určitě nezajímá.
Pokud z chovem vůbec začal, možná že už i skončil.

Nepochopil, myslel som to ironicky... Nevadí, mňa zaujíma všetko čo akokoľvek súvisí z kralikmi.
petr008
napsal(a):
Škoda, mohl byste třeba důstojně reprezentovat ČR na zdejším mezinárodním kolbišti...
A kdybychom si my chlapi nepoměřovali, tak kdo potom už? A tady na fauně by ani nebyla sranda.
Ale pozoruji, že nemáte rád jalové řeči, tak k věci. Váš postřeh, že nejlepší na produkci masa co do kvantity jsou brojleři. Ale brojler = hybrid u kterého se naplno projeví heterozní efekt. A málokdo je umí chovat, tak aby se jednalo stále o hybridy. Pokud se pletu, tak mě opravte.
Já v tom nevidím vůbec žádný problém..
Koupíte samce+ samici, od jedné šlechtitelské firmy a chováte.
Já se nebavím o F generacích, nebo kříženích s jinými masnými plemeny.
To co šlechtí vám dodají už " vyladěný " komplet a vy děláte to co dělat máte= chováte.
Buď na rodičovské linii, nebo prarodičích( což je v drobnochovu zbytečný luxus )
Abych to shrnul.
Jsou šlechtitelé, chovatelé, krmiváři, veterináři.
Každý dělá to čemu rozumí.
Z pozice mě jako chovatele zajímá, aby ostatní odváděli dobře svoji práci.
Protože je v různých časových úsecích potřebuji.
Pokud tak nečiní a nemůžu se tedy na ně spolehnout, nemám důvod s nimi nadále spolupracovat.
To je logické, že?!
Ani se mnou i když jsem jen drobnochov se nikdo nebaví . Nikoho nezajímá, jaký důvod mě vedl k tomu, že nemají v neděli králíka s 5 knedlama a zelím
Trošku jsem odbočil od tématu.
Jestli se tady chcete patlat s nějakým domácím křížením a baví vás to ..
Vaše věc. NIKDY se vám nepodaří trefit a správně odladit ideál.
Lidský život je na podobné pokusy příliš krátký!
napsal(a):
Vidíte a já se vždy snažím nemít nepřátele.
Jen prostě tlachání i ničem mě nebaví 😉

borax
napsal(a):
Vidíte a já se vždy snažím nemít nepřátele.
Jen prostě tlachání i ničem mě nebaví 😉
Zvláštny postup budovať priateľstva provokáciami.aj keď len slovnými... Také typicky česko _ slovenske. Zhrnutie aj pre zvyšok debatujucich : chytrosť a temperament nie vždy spolu ladia.
Pro Borax:
Máte pravdu, ale já např. nemám v okolí dodavatele rodičovských linií a je otázka kolik takových kvalitních dodavatelů v ČR je dostupných pro drobnochovatele. Pokud vím z doslechu, ceny rodičovských linií jsou značně vysoké. A právě proto, že život je krátký (nebo možná z pohodlnosti) chovám dvě masná plemena v čistokrevné plemenné formě pro oko a F1 si z nich dělám pro užitek.
Ale patrně s tím máte zkušenosti, takže se zeptám na tato 2 kritéria:
1. skutečně je rozdíl v rychlosti růstu oproti čistým masným plemenům tak markantní?
Většinou se zde chovatelé baví o rozdílech mezi jednotlivými středními plemeny v rozsahu gramů nebo max. nízkých desítek gramů, což je irelevantní, už jen z důvodu rozdílného krmení mezi chovateli.
2. Je rozdíl v kvalitě masa (chuť, jemnost, obsah tuku) u hybridů a čistých masných plemen?
Znám chovatele, kteří chovají cíleně malá plemena, protože prý radši zabijí 3 malé králíky, na kterých si pochutnají než jednoho, který by jim tak nechutnal.
A ještě jeden postřeh. Mluvil jsem s chovatelem plemene hyla, který si kupuje ty rodičovské linie a ten mi říkal, že krmivo, kterým vykrmují na králičích farmách, si běžný chovatel nesežene...
Potřeboval bych si tyto informace trochu vytřídit, čemu se dá věřit. Díky.
petr008
napsal(a):
1. skutečně je rozdíl v rychlosti růstu oproti čistým masným plemenům tak markantní?
Většinou se zde chovatelé baví o rozdílech mezi jednotlivými středními plemeny v rozsahu gramů nebo max. nízkých desítek gramů, což je irelevantní, už jen z důvodu rozdílného krmení mezi chovateli.
2. Je rozdíl v kvalitě masa (chuť, jemnost, obsah tuku) u hybridů a čistých masných plemen?
Znám chovatele, kteří chovají cíleně malá plemena, protože prý radši zabijí 3 malé králíky, na kterých si pochutnají než jednoho, který by jim tak nechutnal.
A ještě jeden postřeh. Mluvil jsem s chovatelem plemene hyla, který si kupuje ty rodičovské linie a ten mi říkal, že krmivo, kterým vykrmují na králičích farmách, si běžný chovatel nesežene...
Ano, máte pravdu že krmivo na farmách je jiné a je vyladěno dle věku zvířete.
Pokud nemáte velkofarmu, IČO a smlouvu..neprodají vám ho.
Tedy "ti velcí "..
To ale neznamená , že vám jiný výrobce nenamíchá složení dle vašeho přání.
Většinou od 1 tuny odběru.
Na ostatní otázky nemám odpověď.
Záleží na tom jakou chuť kdo preferuje.
Není to jen o rychlosti růstu, ale i o plodnosti a jatečné výtěžnosti.
Já krmím normálními granulemi, ovsem, senem, slámou.
V klasické králikárně a jsem spokojený.
Je to jen můj postřeh a nikomu to nevnucuji 😉
petr008
napsal(a):
Pro Borax:
Máte pravdu, ale já např. nemám v okolí dodavatele rodičovských linií a je otázka kolik takových kvalitních dodavatelů v ČR je dostupných pro drobnochovatele. Pokud vím z doslechu, ceny rodičovských linií jsou značně vysoké. A právě proto, že život je krátký (nebo možná z pohodlnosti) chovám dvě masná plemena v čistokrevné plemenné formě pro oko a F1 si z nich dělám pro užitek.
Jste - li spokojený, není důvod nic měnit.
Na druhé straně.. vyzkoušet se má všechno.
Každý špás něco stojí 😉
Pošlu vám do SZ pár fotek
petr008
napsal(a):
.... o čo tu ide? Pochopil som správne, že téma je "naj kralik na chov a mäso"? (aj politika tu už je??? hmmm ...)
Moje ponímanie jatočných králikov je asi také.:
- plemeno šľachtené pre mäsový úžitok (čistá línia)
- hybrid (potomstvo do Fx)
- kríženie mäsových plemien (z čistej línie)
Bolo tu spomenuté krmivo čo je vlastne podstatná vec pri výkrme. Vyladené krmivo respektíve miešanie prísad do krmiva je iba o raste králikov na farmách a to je jeho hlavná úloha. Tu ale silne pochybujem aby sa dalo vravieť o bio králikovi.(ako aj hydina alebo všetko z veľkochovu)
Opakom veľkochovu je vychovať králika ako chovateľ doma popri iných aktivitách (napr. chodiť do práce) z toho čo záhrada da granula bez chemie a odpad z domu + jadrovina.
1. nemyslím aby bol hybrid lepší vo výkrme ako mäsové plemeno - pokiaľ je u bežného chovateľa kŕmený tým istým (zrejme plodnosťou ho prevyšuje mierne). Treba ale pokryť stratu úmrtnosti.
2. kvalitu mäsa zabezpečuje krmivo, jeho zloženie a objem
Záverom poznamenám, je potvrdená vyššia jatočná výťažnosť z mix masových plemien. (Tu je aj moja odpoveď prečo nechcem počuť napr. o Zika, Hyla Panon ;-)
napsal(a):
Lebo sú to isté osobnosti ktoré si myslia, že su šampióni a naviac aj narcis teraz rastie
Snehy
napsal(a):
.... o čo tu ide? Pochopil som správne, že téma je "naj kralik na chov a mäso"? (aj politika tu už je??? hmmm ...)
Moje ponímanie jatočných králikov je asi také.:
- plemeno šľachtené pre mäsový úžitok (čistá línia)
- hybrid (potomstvo do Fx)
- kríženie mäsových plemien (z čistej línie)
Bolo tu spomenuté krmivo čo je vlastne podstatná vec pri výkrme. Vyladené krmivo respektíve miešanie prísad do krmiva je iba o raste králikov na farmách a to je jeho hlavná úloha. Tu ale silne pochybujem aby sa dalo vravieť o bio králikovi.(ako aj hydina alebo všetko z veľkochovu)
Opakom veľkochovu je vychovať králika ako chovateľ doma popri iných aktivitách (napr. chodiť do práce) z toho čo záhrada da granula bez chemie a odpad z domu + jadrovina.
1. nemyslím aby bol hybrid lepší vo výkrme ako mäsové plemeno - pokiaľ je u bežného chovateľa kŕmený tým istým (zrejme plodnosťou ho prevyšuje mierne). Treba ale pokryť stratu úmrtnosti.
2. kvalitu mäsa zabezpečuje krmivo, jeho zloženie a objem
Záverom poznamenám, je potvrdená vyššia jatočná výťažnosť z mix masových plemien. (Tu je aj moja odpoveď prečo nechcem počuť napr. o Zika, Hyla Panon ;-)
Já tady nic politického nevidím.
Je to jen volná diskuze, nic víc.
Jste- li spokojený s tím co chováte a růst je dle vašich představ, tak je to jediné dobře.👍
Máme na 50 plemen králíků a každý si může vybrat "to svoje"
Co mu vyhovuje, případně se zabývat jejich křížením. 😉
borax
napsal(a):
Já tady nic politického nevidím.
Je to jen volná diskuze, nic víc.
Jste- li spokojený s tím co chováte a růst je dle vašich představ, tak je to jediné dobře.👍
Máme na 50 plemen králíků a každý si může vybrat "to svoje"
Co mu vyhovuje, případně se zabývat jejich křížením. 😉
Borax,
použil som zátvorky a otázniky, takže to bolo čiste polemické.
Myslím, že som to raz už napísal. Je to diskusia a nie hádka. Ja nikomu nevkladám svoje názory či chovateľské postupy. Každý je svojprávny zjavne a zodpovedá za svoje príspevky.
- ak niekto chová čistú líniu a poctivo ju zušľachťuje, podporme ho. (ja napríklad kúpim králika menej bodového lebo napr. nemá kresbu správnu a šiel by do ....)
- ak niekto ma králika zakrslého a predáva ho do pet marketoch, tak nech sa tým raduje
- ak niekto chova králika iba tak, pre radosť, relax a jeho užitkové vlastnosti a snaží sa vyťažiť max z kríženia je to super lebo sa podelí s istými postrehmi a keď sa stretáva s inými chovateľmi, dá mu cenné rady. Žiaden králik nezišiel len tak z čistej línie. Všetko je selektívne kríženie
Takže ja nepotrebujem chovať čistú líniu z ktorej vzíde šampión. Ja potrebujem králika na pekáč čo najskôr a v naj čo jatočnej výťažnosti.
Klania sa moja maličkosť