Krmení výstavních králiků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2015 13:04
janca5683

XXX.XXX.115.165

Ahoj, chtěla jsem se pro informaci zeptat čím krmíte výstavní králíky. Donedávna jsem totiž chovala jenom zakrslé králíky, ale ted jsme začaly chovat i králíky střední velikosti (kuní hnědý) a začíná to být hodně nákladné, jelikož jsem do ted krmila granulemi značky Berkel Futter.
Nevím jestli koupit granule nebo si krmivo namíchat sama. Tady v diskuzích jsem se dočetla, že není dobré výstavní krmit granulemi s antikokcidikem, takže asi volit granule bez léčiv.
Původně jsem se nakláněla k tomu, že normální králíky budu krmit míchanicí z nahého ovsa. Bojím se však abych je tím nějak nepřekrmila nebo jim nesprávním poměrem nějak neublížila.
Tak bych byla ráda kdyby se někdo podělil o svoje zkušenosti s krmením jak krmí sám. Díky za odpovědi ;-).

6.1.2015 14:35
danbela

XXX.XXX.42.162

Já krmím granulemy Energys hobby a mám jen dobré výsledky. A znám i hodně lidí, kteří jimi krmí a jsou spokojeni. :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2015 17:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

Výstavní králíky krmím směsí oves, ječmen, granule s Emanoxem, votěškové úsušky, trochu slunečnice a v zimě i kukuřice.Měním pouze množství podle stáří králíků a nebo váhy.Seno mají po celý den, směs dostávají ráno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík