Jojo, děkuji, vím. Taky jsou i fb, ab, zb, šlechtí se MaB. Taky Z, zmínění Rex a taky angory čp sem viděl (ač jen foto, neb jsou ve Skandinávii). Jenomže problém je ten, že se mi v provedení rex nelíbí. Barva tak nevynikne a jsou hodně mapovití. Ale je pravda, že se to za tych 6 let co jezdím do Němec na králíky dost zlepšilo - jsou vyrovnanější.
Tak su zpátky z Ulmu, trochu se vzpamatoval a nahodil fotky do počítače. Kdo má zájem, můžete se mrknout jak to tam vypadalo na odkaze
http://hellingerovi.rajce.idnes.cz/2015_BundesRammlerSchau%2C_Ulm%2C_SRN/.
Před otvíračkou nás pustili do foyer, kde bylo teplo a světlo. Tak sme si aspoň mohli najít námi sledovaná plemena a ohnout rožky v katalogu. Před otevřením v 7°° (ani o minutu dřív) stáli lidi snad už i venku, prostě vstupní hala byla plná po strop. Takový nával jsme teda nečekali, ale žádná tlačenice nevznikla. Vše bylo v pohodě a klidu.
chovatelpodluzi
napsal(a):
Tak su zpátky z Ulmu, trochu se vzpamatoval a nahodil fotky do počítače. Kdo má zájem, můžete se mrknout jak to tam vypadalo na odkaze
http://hellingerovi.rajce.idnes.cz/2015_BundesRammlerSchau%2C_Ulm%2C_SRN/.
Hezké! A co siamáčci? Byli? Koukám na pár známých tváří na fotkách. Musím Járovi dnes zavolat, jestli něco nepřivezl!
Zaujala mne ta cena 6 kotcové králíkárny s rošty a šuplíky za 503 Eur!
Byli, ale nepotěším vás. Končili jak začínali Ččp. Tak sme se tam sešli naráz já, Jara a teď nechci kecat, myslím že to byl Standa Kulanda, neb byli Si žlutí i modří po kolekci. Ale Siamáci uši rozhozené jak kříženec s beranem, tak stačilo mrknout a jasné, že nedoveze nic. Pak říkal, že ještě že to bylo hned tak jasné, že se pak šel podívat ještě jednou víc a byla tam rýma... Já taky Ččp nedovez...
chovatelpodluzi
napsal(a):
Byli, ale nepotěším vás. Končili jak začínali Ččp. Tak sme se tam sešli naráz já, Jara a teď nechci kecat, myslím že to byl Standa Kulanda, neb byli Si žlutí i modří po kolekci. Ale Siamáci uši rozhozené jak kříženec s beranem, tak stačilo mrknout a jasné, že nedoveze nic. Pak říkal, že ještě že to bylo hned tak jasné, že se pak šel podívat ještě jednou víc a byla tam rýma... Já taky Ččp nedovez...
Tož, to jste mě nepotěšil. Budeme muset němčourům ukázat jak má siamák vypadat! Můžete se kouknout do katalogu kdo ty žluté vystavoval? Díky.
bronda
napsal(a):
Tož, to jste mě nepotěšil. Budeme muset němčourům ukázat jak má siamák vypadat! Můžete se kouknout do katalogu kdo ty žluté vystavoval? Díky.
Sim - Gerhard Knorr, Dieter Bach a Siž Gisela Richter. Všichni po kolekci, ceny 6x 40 a 2x 50e. U mládežníků i v landesschau byli pouze kuní, oba rázy, max. Po kolekci.
Jinak fotil jsem tu "levnější" králičárnu. Víc se mi líbila. Dražší byla 6 kotců za 650, měla v každém kotci podestu a taky část podlahy plnou.
V Ulmu to za focení nestálo, tak aspoň Siž z Křenovic
chovatelpodluzi
napsal(a):
Sim - Gerhard Knorr, Dieter Bach a Siž Gisela Richter. Všichni po kolekci, ceny 6x 40 a 2x 50e. U mládežníků i v landesschau byli pouze kuní, oba rázy, max. Po kolekci.
Jinak fotil jsem tu "levnější" králičárnu. Víc se mi líbila. Dražší byla 6 kotců za 650, měla v každém kotci podestu a taky část podlahy plnou.
V Ulmu to za focení nestálo, tak aspoň Siž z Křenovic
V Křenovicích jsem měl 5 kusů. Ten na fotce je na 100% z linie po Joachimu Kappovi - typická hlava (kdoví jestli to není ten můj sameček - když ne, tak od Jary po stejném dovozovém samci).
Gizela je jednou z mála, co Siž mají. Němci jsou na tom s chovateli Siž asi tak stejně jako my u nás. Mají ale velkou výhodu, že mají výrazně zastoupeny Kuh, tudíž snazší regeneraci. U nás aby i chovatele malých Kuh pohledal. Já zatím mám 1.3 Kuh, ale i ty musí uvolnit siamákům místo a držet budu jen pomocné Kuh dihybridy pro regenerace.
Ta králíkárna - sekl jsem se v desetinné čárce - proto jsem byl jak u vytržení z ceny . Už jsem doma!
awake
napsal(a):
Kamarádka již delší dobu marně shání malé kuní hnědé. Já zase zakrslé + HEM.
Mohu se zeptat kolik bylo na výstavě HEM a jestli byli prodejní tak za jakou cenu?
Marně sháníte Hem a Kuh? A kde hledáte? Kuní mají klub, hermelíni modroocí jsou solidně rozšíření. Kuních modrých/ hnědých v BRS přes 30ks, asi osm u MCH, něco v landesschau. Takže celkem asi 50ks? Ceny 40 - 200e. Hem přes 160 v BRS, určitě i u MCH a na landesschau. Takže klidně mohlo být kolem 200ks, ceny 40-250e. Většina 55-75e.
awake
napsal(a):
Kamarádka již delší dobu marně shání malé kuní hnědé. Já zase zakrslé + HEM.
Mohu se zeptat kolik bylo na výstavě HEM a jestli byli prodejní tak za jakou cenu?
Řekněte kamarádce, aby mne zkontaktovala. Ze SRN mám samce a samici z loňska + dvě samičky z vlastního odchovu po dovozových rodičích. Dvě samice budou mít mladé v polovině února. V Brně je další kolega z klubu, kde by mohla něco sehnat a v Jiříkovicích u Brna další. Se všemi jsem v kontaktu. Kontakt na mne je na www.siamskykralik.cz.