Uživatel s deaktivovaným účtem

Připouštím max.2x denně.Ráno a večer.
camelak
napsal(a):
Dobrý den, rád bych se zeptal, pokud mám 7 samic, v jakém optimálním časovém období je připustit jedním samcem. Jde mi o co největší synchronizaci, ale někde jsem slyšel, že samec má mít, pro jistotu, cca 2 dny oddech(?).
Předem děkuji za odpověď.
Dle literatury lze připouštět ráno a večer po dobu tří dnů, pak přestávka, což je šest samic za tři dny.Ale pravděpodobně stejně za tři dny všechny nepřipustíte.Já osobně připouštím jednu samici za den a tento postup se mi osvědčil.
camelak
napsal(a):
Dobrý den, rád bych se zeptal, pokud mám 7 samic, v jakém optimálním časovém období je připustit jedním samcem. Jde mi o co největší synchronizaci, ale někde jsem slyšel, že samec má mít, pro jistotu, cca 2 dny oddech(?).
Předem děkuji za odpověď.
Ve Vašem případě bych připouštěl dvě samice ráno a dvě samice večer, na druhý den další.
První samice jeden skok, pak druhá samice dvakrát skok a opět první samice jeden skok.
Mělo by to zajistit dostatečné množství mláďat ve vrhu. Jelikož samice uvolní vajíčka při pohlavním styku.
Při správné výživě samce, by to neměla být příliš vysoká zátěž.
Taktéž platí, že samice musí být svolné, na připouštění připravený. Ne vyhladovělé a ni přetučnělé.
Ne každá samice po spáření zabřezne, tak za pět dní nezapomenout opět vyzkoušet.