Zlomenina stehenní kosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2015 10:02
adriane

XXX.XXX.77.234

Zlomenina kosti (doufám že mi odpustíte mazlíčkářský dotaz): Nemá někdo z vás zkušenost se zlomeninou stehenní kosti? Jde o dvouměsíční mládě mazlíka zakrslíka, majitelé ho nešťastně upustili. V minulosti měli jiného problémového kde na vet. Nechali asi 10.000 a drahé operace si teď nemůžou dovolit. Vet právě navrhl nějaké řešení s operací, šrouby a fixací, což je pro ně moc. Zajímá je možnost, zda nemá někdo zkušenost se samovolným srůstem, pokud by třeba udělali jen mechanické narovnání (má to být čistá zlomenina v půlce kosti). Jde jim o to, jestli ho nemají raději uspat, aby se netrápil bolestí. Odkázala jsem ať se zeptají veta, k němuž mají jít dnes odpoledne, ale slíbila jsem že se tak poptám na případné zkušenosti se samovolným srůstem. Moc děkuji.

9.1.2015 10:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Ukončit trápení !

9.1.2015 11:08
kachna

XXX.XXX.188.76

Kdyby to byla lýtková, tak by to asi šlo, ale u stehenní si to neumím představit.

9.1.2015 12:22
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

"Nešťastně upustili". Ach jo.
Králíka netahám, a pokud ho musím přenést, upustit ho nesmím. Králík na zádech, pevně fixovaný dvěma rukama v náručí vypadnout nemá jak, a sbírá a pokládá se co nejníž u země. Pak nemá jak se zranit.
Nechci kopat kvůli původnímu příspěvku, to už nikdo nevrátí, ale aspoň pro všechny, co to budou číst do budoucna...
O těch nechtěných upuštěních už jsem četla tolik, že mi nad tím zůstává rozum stát...

Jinak souhlas, buď léčit pořádně, nebo uspat...
Ta noha drží váhu celého těla, a aby králík hopkal po nefixované zlomenině, to prostě nejde...
U zvířat se stávají smrtelné úrazy, na toto se prostě musí myslet předem... Některé věci prostě jsou konečná, jakkoliv je mi majitelů líto.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.1.2015 12:26

adriane napsal(a):
Zlomenina kosti (doufám že mi odpustíte mazlíčkářský dotaz): Nemá někdo z vás zkušenost se zlomeninou stehenní kosti? Jde o dvouměsíční mládě mazlíka zakrslíka, majitelé ho nešťastně upustili. V minulosti měli jiného problémového kde na vet. Nechali asi 10.000 a drahé operace si teď nemůžou dovolit. Vet právě navrhl nějaké řešení s operací, šrouby a fixací, což je pro ně moc. Zajímá je možnost, zda nemá někdo zkušenost se samovolným srůstem, pokud by třeba udělali jen mechanické narovnání (má to být čistá zlomenina v půlce kosti). Jde jim o to, jestli ho nemají raději uspat, aby se netrápil bolestí. Odkázala jsem ať se zeptají veta, k němuž mají jít dnes odpoledne, ale slíbila jsem že se tak poptám na případné zkušenosti se samovolným srůstem. Moc děkuji.

Stehenní kost nikdo mechanicky nenarovná, tah svalů je příliš velký. Takže stehenní kost vždycky srůstá křivě, pokud není vyloženě jen naštíplá.

Na druhou stranu hodně záleží na zlomenině samotné. Nejsou úplně výjimečné případy, kdy zlomenina prostě sroste a buď není poznat vůbec nic - i když na rtg ano - nebo zvíře trochu kulhá ale může v pohodě žít. Každopádně akutní bolest nebude trvat věčně - i když králík by měl dostat léky, z bolesti se jim mohou i zastavit střeva a to je zabije - kost se zahojí. Je otázka pouze budoucí funkce končetiny. Kdyby jí měl mít nefun Kční, pak je lepší uspání, protože třínohý králík funguje, pokud chybí jedna přední, u zadní to většinou končí otlaky druhé nohy nebo opruzeninami, protože králík se nemůže pořádně postavit na močení. Oba dva stavy jsou bolestivé a u třínožky prakticky neřešitelné.

9.1.2015 20:42

Měla jsem zkušenost se samičkou která byla ze zveráče a v noci si zlomila nohu taky na stehenní kosti. Na operaci jsem neměla a tak jsme tlumili ušákovi bolest tišícími léky a nechali jsme ho absolutně v klidu. Kost se zhojila a je plně fun Kční. Doporučuji pouze utlumit bolest a nechat měsíc i déle v kleci a v co nejklidnějším prostředí jen nažrat napít a pryč. Mělo by se to samo zhojit. Pokjud by se zhoršoval doporučuji další konzultace s vet. Popřípadě utracení.

13.1.2015 00:03
hona

XXX.XXX.112.10

Mám-li na odbornou pomoc a chci ty prostředky obětovat, pak léčit pořádně. I když já bych spíš ukončil trápení a pořídil jiné zvíře...

A jelikož nemám rád eufemismy (zvíře buď spí a nebo už nežije), říkám na rovinu, že bych použil dřevěnou narkozu...

Ať už se rozhodnete jakkoliv, přeji spoustu radosti s Vašimi ušáky...

26.1.2015 23:27

Ono z vlastní zkušenosti vím a nejsem to jen já že zásah veta. To může jen zhoršit nejen že vyhodíte peníze ale králík to nezvládne- Spousta vetů. Je zaměřena na kočky a psy a o králicích vědí minimum či kuloví. Znám takových vrtáků hodně, ale naštěstí jsem našla vhodného veta který má zkušenosti s čímkoliv a jakýmkoliv zvířetem.

4.2.2015 13:10
adriane

XXX.XXX.77.234

Tak zlomenina se zhojila samovolně a podle veterináře bude zcela bez následků a nebude to vůbec poznat ;) Děkuji pozitivním zkušenostem a dodáním naděje, jsem ráda že nešel hned na utracení protože by to bylo naprosto zbytečný, hlavně když vůbec nejevil známky bolesti a byl v pohodě :)

4.2.2015 17:53

Ono záleží jakého je zlomenina charakteru zda je čistá nedošlo k posuvu kosti nebo tříštivá a pak otevřená. Pokud se jedná o čistou není zásah veta potřeba. Stačí klidoví režim a samo se to zhojí. Pozná se to i bez veta je se jedná o čistou. Ale u těch zbylých dvou je nutné operace a srovnání kosti. Jsem ráda že vám to dobře dopadlo. Já měla v hopu samičku která měla odvápněné kosti a sama si zlomila nohu v kleci. Nechala jsem jí v klidu a zhojilo se to. Rok poté skákala i 70cm vysoko a byla bez následků a výborná matka. Sama jsem přesvědčená že pokud to zvládnu vyřešit na veterinu nejdu. Zbytečný stres může stav zhoršit. Ale je to věc názoru.

4.2.2015 22:31
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

adriane napsal(a):
Tak zlomenina se zhojila samovolně a podle veterináře bude zcela bez následků a nebude to vůbec poznat ;) Děkuji pozitivním zkušenostem a dodáním naděje, jsem ráda že nešel hned na utracení protože by to bylo naprosto zbytečný, hlavně když vůbec nejevil známky bolesti a byl v pohodě :)

Adriane, klidně si za to schytám hromadu mínusů, ale já řeknu jediné. Banda neveterinářů po internetu, bez rentgenu, prognózu neodhadne NIKDY, a "utracení by bylo naprosto zbytečný" - inu po bitvě je každý generál, že jo. Jen když ti to nezní blbě.
My se příště v těch prognózách polepšíme (ony furt nebudou vycházet, ale zadávající budou spokojení, jak byli hezky podpoření), a když už je to mrně v pořádku, tak by někdo měl říct majitelům, že králík jim především, doprčic, padat NESMÍ.

Nezranit ho je, kupodivu, vždycky jednodušší, než ho léčit. Jinak prckovi samozřejmě gratuluju a přeju mu, aby měl dlouhý a pohodový život.

A jen upřímně doufám, že všem lidem dojde, že tohle není mustr pro všechny další případy, kdy si králík zlomí nohu. Protože u těžšího, staršího zvířete bez sádry by se to mohlo zvrtnout velice nehezky.
Někdy je fajn prostě jen tiše poděkovat všem svatým, že tentokrát to byla klika, a radši tu genialitu neventilovat.

4.2.2015 22:59

Já to měla u půlroční samičky ale ta si jí opravdu zlomila sama. Přišla ze zveráče údajně jako 3 měsíční ale pak my zkušenější řekli že je to tak podražené mládě až to je nehezké. Ale souhlasím že by majitelé na to měli dávat pozor, ale nemůžeme soudit. Já jsem zkušená chovatelka a samice Králíka zaječího my taky dokáže vyskočit z ruky. Já je nenosím za kůži. Někdy se nehodě neubrání ani zkušený otrkaný chovatel. Ale ocenuji že se tu zadavatel/ka zkusila zeptat a že králíček je v pořádku.

5.2.2015 12:57

Dobrý den, naprosto souhlasím s názorem leprechaunka. Doufám, i když asi marně, že si nikdo nebude brát k srdci rady typu, čistá zlomenina jde poznat i bez veterináře". To že to tentokrát dopadlo dobře je náhoda, pro chovatele by mělo platit že se má o zvíře zodpovědně postarat a to znamená nechat zranění posoudit veterinářem. Míru bolesti u zvířat těžko můžete posoudit, protože králík se zranění nebo nemoc snaží do poslední chvíle skrývat to má dané instinkty jako ochranu před predátory.
Jinak zkušeným chovatelům králíci rozhodně pravidelně z ruky nevyskakují.

5.2.2015 13:37

Ono jak kdy mě se to stalo pouze u nové samice že se začala vztekat a tak když už jsem věděla že jí neudržím dřepla jsem si a nechala jí vyskočit. Ale pro hexa vy jste nikdy chybu neudělal? Vy jste neomylný? Já když my králíček kulhal jsem ho nechala v klidu a druhý den to bylo dobré jen se uhodil venku. Mohu dát příklad. Není veterinář jako veterinář a jsou zde i takový dobytkové že to není pravda. Na Podzim se my ošklivě zranila Zaječí samička. Udělala si tak hlubokou ránu že byla vidět i kost. Jela jsem na veterinu. Ránu vyčistil a zašil dal jí ATB. Nedal jí ani krunýř aby si to nelízala i přes to že jsem ho požadovala nedostala jsem ho. Týden vše OK ale po týdnu to začalo hnisat samice si ránu kousala ihned jsem reagovala a jela na veterinu. Rána se už znovu otevřela a silně mokvala. Vyčistilo se jí to a zase stáhlo. Ptám se kdy mám přijít? No až by to zas rozdrbala. Druhý den to bylo to samé a tak jsem jela jinám. Kde byli zděšeni. V noze už byla nekróza a začínal tam rozjetý zánět. Dostala mast na granulaci poškozené tkáně. Krunýř a každý druhý den na kontroly. Tak si sakra vyberte když většina vetů králíkovi nerozumí. Mé známé si taky králík zlomil nohu byla to čistá zlomenina a on mu to okamžitě hřeboval. Stálo to hromadu peněz a králíček umřel. Dle mě pokud není zásah veta. Nutný nedělám to. Nechávám to přírodě pokud se jedná o banalitku. Škrábance či ulomené drápy ošetřím dezinfekcí, pokud se tam něco dostane a hnisá to ohlídám to s pomocí léčiv. V Mojí lékárničce se najde vše od jehel přes náplasti, obvazy, dezinfekce, protijed na otravu Warfarinem po Antibiotika a jiná léčiva. Sama z toho taky některé léky a potřeby používám. A zkušený chovatel pozná jakého je zlomenina charakteru. Zásah veterináře někdy může být ke škodě. No co se splete králík umře a co se mu stane?

5.2.2015 14:02

Jistě, chyby dělá každý, ale mojí zásadou je, se z nich poučit a ne je prezentovat jako chovatelský úspěch. Nepotřebuji lékárničku plnou léčiv, já raději zraněním předcházím správnou manipulací se zvířaty a dobrým krmením. Dále zkušený chovatel určitě nenakupuje zvířata ve zverimexu, protože tím pouze podporuje množírny chrlící podtržená a nezdravá zvířata a když už tak na těchto zvířatech rozhodně dál nemnoží, protože jejich zdravotní problémy přenáší na další generace.

5.2.2015 14:19

Ta samička ze Zverinexu nebyla koupená mnou. Byl to králík kterého museli majitelé dát pryč. Tak jsem se jí ujala. Dělala radost ale je faktem že něco muselo být špatně cca ve třech letech jsem jí musela nechat utratit jelikož jí začali zlobit zuby. Já mám zvířata v čistotě na kvalitním krmivu řádně očkováné a stejně jsem se loni setkala po 10 letech s morem a padlo půl chovu. Co se týče úrazů úrazy tu nemám. Koksidiosu takřka neznám, ale ono těch nemocí je více a je lepší mít po ruce léky kdyby se něco dělo. Kdo ví co se stane zítra a zlomené drápky též ošetřím aby nekrváceli. Hold se někdy úrazu neubrání ani zkušený chovatel. Se zlomenou packou jsem se setkala před čtyřmi lety a to bylo poprvé a naposled a u té jmenované samičky ze zveráče. Já zverimexi taky neuznávám.

26.2.2015 09:24
adriane

XXX.XXX.77.234

-> leprechaunek, hexa: vaše rekace mě poměrně zaráží.
napsala jsem, že se jedná o mládě, o jakou se jedná zlomeninu a jen mě zajímalo, jestli má někdo podobnou zkušenost. Také jsem psala že u veta byli, samozřejmě čistá zlomenina jinak by se o tom ani neuvažovalo. Králík nejevil žádné známky bolesti ani nepohodlí, zdál se být úplně v pohodě až na to že pajdal (opět, kdyby tomu tak nebylo, vůbec o tom neuvažujeme). Právě pro kombinaci výše uvedeného, konzultace s vetem co mu dal 50% šanci na samovolný srůst bez následků a 40% na samovolný srůst s pajdáním, čistá zlomenina a psychická pohoda zvířete nakonec majitelé nechali nožků srůst a dopadlo to výborně. Jen sdílím zkušenost, že je možné aby se takový typ zlomeniny samovolně zhojil bez následků
Měla jsem dojem, že od toho tahle diskuse existuje?
Při konzultaci s majiteli mi velmi pomohlo právě to, že jsem se na jiných diskusích dočetla hodně zkušeností, dobrých i špatných konců a vše jsem předala. Myslím, že je na místě aby se zkušenosti tohoto typu sdílely.
Ano, také mě možná zaráží že jim upadl, ale proboha lidi...už měli zkušenosti takže věděli co a jak s ním. Prostě náhoda je blbec a neříkejte mi, že vám nikdy v životě králík nevyskočil ani neupadl...prostě to byla nehoda. Nehledě na to že když se na vás někdo obrátí o pomoc s něčím co mu úplně nevyšlo, tak mu přece nebudu mlátit o hlavu "můžeš si za to sám", ale zkusím pomoct. Oni to určitě vědí sami, a já si vážím toho že to dokázali přiznat a řešit to.

26.2.2015 10:58

Adriane. Plně souhlasím jenže někteří zde hold poradit neumí a radši uráží a zbytečně tu oxidují. Já měla zkušenost u samičky co si zlomila sama nožku taky takovou že se nechala v klidu a samovolně se to zhojilo bez následků a dokonce pak mohla dělat i králičí hop a nohu plně zatěžovala. Zažila jsem i u známé králíka co jí vyskočil a zlomil si obě přední nohy. Taky aplikovaný stejný postup králíkovi se to zahojilo bez následků. Králík z výstavy co mu nechtěně někdo nohu zlomil zadní bylo to samé. Problém by byl u otevřené zlomeniny.

26.2.2015 12:05
simsala

XXX.XXX.89.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Adriane. Plně souhlasím jenže někteří zde hold poradit neumí a radši uráží a zbytečně tu oxidují. Já měla zkušenost u samičky co si zlomila sama nožku taky takovou že se nechala v klidu a samovolně se to zhojilo bez následků a dokonce pak mohla dělat i králičí hop a nohu plně zatěžovala. Zažila jsem i u známé králíka co jí vyskočil a zlomil si obě přední nohy. Taky aplikovaný stejný postup králíkovi se to zahojilo bez následků. Králík z výstavy co mu nechtěně někdo nohu zlomil zadní bylo to samé. Problém by byl u otevřené zlomeniny.

Kralik patri do kotca, nie na ruky a hotovo!

26.2.2015 12:15

Pro Adriane
Přečtěte si pozorně že kritizuji doporučení Ztracené atlantidy, která tvrdí že čistou zlomeninu pozná bez konzultace s veterinářem. Taková tvrzení a doporučení považuji za nebezpečná pro králíky. Nikdy jsem netvrdila že se něco podobného nemůže stát. Může, ale pokud někdo jako Z:A. srovnává hodnotu života králíka a lidí, pravda v jiné diskusi, nemá mu být líto peněz za jeho léčení.
Já chovám masné králíky, pravda je že si nepamatuji že by si některý zlomil nohu, ale kdyby k tomu došlo zabiju ho. Není to tak že by pro mne králičí život neměl cenu, ale vadí mi nechávat zvíře se trápit. To že králík nepiští bolestí nic neznamená. Zvíře se do poslední chvíle bude snažit být co nejmíň nápadné a rozhodně to není tak že netrpí bolestí. Špatně léčená zlomenina může také skončit velmi bolestivými komplikacemi pro zvíře.
Vy jste zranění konzultovala s veterinářem a předpokládám že králík byl pod jeho dozorem kontrolován a tak by to mělo probíhat, naproti tomu Z:A: doručuje v podobných případech za veterinářem nechodit a to je hlavním předmětem mé kritiky.
Jinak nadále trvám na tom že nejlepší je podobným nehodám předcházet správnou manipulací se zvířaty. Když králíka chytíte za kůži na hřbetě nemůže vám upadnout ani se vytrhnout. Sice mu to není příjemné, ale zlámaná noha taky ne.

26.2.2015 13:51

Tak já v okamžiku kdy je podezření na zlomeninu na daného králíka ani nesahám a okouknu lokalitu z dálky. Vybočená kost lze vidět v podobě boule. Ale měla jsem pouze jednu samičku a tam se to potvrdilo po zhojení rendgenem a bylo my vysvětleno jak rozpoznat čistou zlomeninu od těch dalších. Tak co je na tom nebezpečného?

26.2.2015 14:17
adriane

XXX.XXX.77.234

-> hexa: no v lecčem souhlasím... nicméně myslím že člověk pozná, kdy zvířeti není dobře. Těžko se to popisuje, ale přijde mi že bezpečně poznám zdravého čilého jedince a nějaký "problém" už z reakce na pohlazení...nu a tihle už králíka dříve měli, nemocného, takže jsem předpokládala že budou vybaveni stejnou intuitivní rozpoznávací schopností. Myslím že nikdo z mazlíkářů by nechtěl vidět zvíře trpět, sama jsem ho neviděla tak nehodnotím. Také jsem vycházela ze svých zkušeností z vlastních zlomenin (3 neléčené samovolně srostlé) a vím že nebolí (pokud by se něco jooo nepokazilo) a taky od jiných zvířat vím že bolestivé kulhání je poznat od normálního...asi tak. I vet řekl že není v šoku a zdá se být úplně normální, tak z toho všeho jsme vycházeli.

26.2.2015 14:49

Když je Hexa tak chytrý at se tedy předvede. Mám samici Za div která 12.2 poprvé rodila o mimina se nepostarala a tak po domluvě s vetem jsem jí ihned nakryla. Samice zabřezla a je krytá 12.2 Ovšem i dnes má hromadu mléka. Nikdo nevíme co s tím. Vzhledem ke 100% březosti. Když se jí cecík zmáčkne Mléko doslova létá vzduchem jako geyzír. Sama jsem se s něčím takovým setkala prvně. Vet neví co s tím jelikož na hormony je pozdě ATB na bouli která se jí na břiše utvořila taky nelze použít. Tak se ukažte a poraďte já už totiž nevím co s tím krom toho že jsem jí omezila přísun vody a přes den jí pouštím a mléko odstříkávám.

26.2.2015 15:07
dury

XXX.XXX.229.194

Tak já v okamžiku kdy je podezření na zlomeninu na daného králíka ani nesahám a okouknu lokalitu z dálky. Vybočená kost lze vidět v podobě boule. Ale měla jsem pouze jednu samičku a tam se to potvrdilo po zhojení rendgenem a bylo my vysvětleno jak rozpoznat čistou zlomeninu od těch dalších. Tak co je na tom nebezpečného?

Víte co by mně zajímalo, co s těmi králíky děláte, že máte takovou praxi se zlomeninami. Za 40 let chovu králíků se mi stalo jednou, že si zlomil krček zadní nohy. To je asi tím Vaším hopem.

26.2.2015 15:43

Mléko neodstříkávejte, tím stimulujete jeho tvorbu. nasďte dietu- kvalitní seno, voda-tu já neomezuji nikdy, ale to je věc názoru. Laktaci spolehlivě zastavují vrbové větvičky, zároveň působí proti zánětlivě.

26.2.2015 16:14

Dury kdyby jste četl já to měla pouze u samice ze Zvaráče kterou jsem dostala a která byla podražená. Se zbytkem jsem se setkala u známých či doslechů. Já nic jiného se zlomeninami neměla co dočinění.

26.2.2015 16:15

Hexa. Děkuji a to může být i mladá vrba? Já jsem s tím takovéhle problémy nikdy neměla. Též se nesetkávám s prujmy a enterokolitýdami.

26.2.2015 16:21

No jasně, takové ty proutky jako na pomlázku, pro králíky je to touhle dobou zdravé, ale právě musíte být u vrby opatrná, aby se nedala samici s mladými, protože právě zastavuje laktaci. Pro ty je dobré dávat třeba jablońové větvičky, kterými právě zase podpoříte lepší trávení.

26.2.2015 16:21

Jo a ještě jedna věc se zlomeninami. Při hopu nikdy žádný králík zlomeninu neutrpěl. Takže než tu zas něco odsoudíte tak by to chtělo trochu přemýšlet. Na rozdíl od jiných akcí má hop hodně přísná pravidla a řády navíc jsme více na ráně ochránců si myslím. Mnohem více se setkávám v doslechu že nějakému králíkovi zlomili nohu na výstavě. Nebo že tam hynou i králíci. Takže pozor na slova. A my aspon s těmi zvířaty pracujeme a komunikujeme s citem. Chodí ven skáčou ve volnosti a sami překážky hledají. Nebo je jen pustím a pak je zase zavřu jelikož jsou naučeni na slovo domů a pokojně si jdou domů. Pochybuji že vaši znají něco jiného než králíkárnu. Maximálně nasekanou trávu či výběh.

26.2.2015 16:22

No jasně, takové ty proutky jako na pomlázku, pro králíky je to touhle dobou zdravé, ale právě musíte být u vrby opatrná, aby se nedala samici s mladými, protože právě zastavuje laktaci. Pro ty je dobré dávat třeba jablońové větvičky, kterými právě zase podpoříte lepší trávení.

Moc děkuji. Zkusím a snad se povede zastavit. Je ale divné že zabřezla a laktaci nezastavila. Myslím že hormonálně není něco OK.

26.2.2015 16:28
dury

XXX.XXX.229.194

Dury kdyby jste četl já to měla pouze u samice ze Zvaráče kterou jsem dostala a která byla podražená. Se zbytkem jsem se setkala u známých či doslechů. Já nic jiného se zlomeninami neměla co dočinění.

Už na Vás nebudu reagovat. Myslím si však, že Vaše vyjádření, na které jsem výše reagoval nasvědčuje o tom, že se nějak moc dostáváte do styku se zlomeninami a to zřejmě nebude samosebou. Ať už u sebe či třeba spoluchovatelů. Názor si ponechám pro sebe.

26.2.2015 16:29

Myslím že to je spíš normální právě u hodně mléčných samic. Příště zkuste tu vrbu dát hned, my ji dáváme i při odstavu, když má králice ještě mléko. Někteří chovatelé v intenzivních chovech připouští v době kdy má samice ještě pod sebou mladé a ty ještě několik dnů krmí, takže z hormonální poruchy strach mít nemusíte.

26.2.2015 16:41

Dury. Ano dostala jsem se do styku s jednou zlomeninou způsobenou o klec. Nebyla to ani moje chyba. To co vím z doslechu a s čím jsem se setkala je pro mě o to lepší pro zkušenosti. Kolikrát sama sedím u netu a hledám problematiku a řešení. Co je na tom špatného? Pouze chci být připravená než problém nastane. A kdo tvrdí že mu králík nevyskočil či neupadl pěkně kecá. Nehody se stávají. Ovšem Florinky zlomenina byla v důsledku odvápněné kosti. A Dury vy kdyby jste někdo do někoho neryl neměl by jste co dělat a ukousal by jste se nudou.

26.2.2015 16:47

No ono jí po připuštění i spadlo ucho a po porodu měla bolák na noze. Ale za tu vrbu děkuji nenapadlo by mě to. Zkusím jí to dát. Já osobně neuznávám připouštění kdy má samice ještě mladé pod sebou či je hned po odstavu. Já mám svoje holky ráda a s krytím čekám i 8 měsíců. Nemám kam spěchat a prasit si samice na kterých my záleží nepotřebuji. Díky tomu my tu odchovává i 6-letá samička která po tomto jde na odpočnek a bude jako společnice. Díky bohu mám štěstí a krom Moru a myxy nic jiného neznám. A to očkuji a stejně jsem loni měla u králiků mor. Potvrzeno pitvou. Ani úrázy když pominu zlomený drápek.

Amalia

21.3.2016 20:00
Amalia

XXX.XXX.201.243

Děkuji že jste mě uklidnili protože má zlomenou nohu a mamka mi řekla že už to nemá cenu a já jsem chtěla jít na vet. díky

Amalia

23.3.2016 19:56
Amalia

XXX.XXX.201.243

Poraťte jaké mám dát mému ušákovi léky proti bolesti prosím odpovězte

23.3.2016 20:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

To ho ještě trápíš - týráš?
Ať mu dá šikovnej chlap rychle za uši.
A už žádný zvíře !

24.3.2016 20:36

Nechte ho v klidu. Zavřeného v kleci a zádné tahání. Zhojí se to samovolně.

rapotacka11 definujte týrání. Já to jako týrání nevidím je to vcelku běžné. Vy když si něco zlomíte taky si necháte dát za uši?

24.3.2016 20:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Ne. Budu nohu tahat za sebou, dokud neupadne.

25.3.2016 11:46

Já bych se dobelhala nebo bych se nechala odvézt k lékaři, kdyby mě na tom králíkovi záleželo, tak bych ho zavezla na veterinu.Buď mu vet pomůže a nebo uspí.Nechápu co se tu pořád řeší.Ta záležitost je už stará od ledna a králík stále trpí?

Amalia

28.3.2016 17:56
Amalia

XXX.XXX.201.243

Nevadí že můj taťka mu tu nohu obvázal a dal tam plíšek a trochu chodí?

28.3.2016 18:20
rabbit

XXX.XXX.115.22

Minulý rok jsem měl připravenou mladou samici s úmyslem nechat si ji do chovu. Při manipulaci na stole mi díky mojí blbosti skočila... Zdálo se že skok hodný Šemíka přežila bez úhony ale opak byl pravdou. Na veterině byla diagnoza třištivá zlomenina stehení kosti. Doporučení bylo jasné a taky to tak dopadlo. Králík se přitom choval naprosto normálně kontaktní, přijímal potravu, vylučoval.
Chci tím říct, přesto že Vám nenaříká neznamená že ho to nebolí. Pokud nemůžete nebo nechcete léčit tak to ukončete. Řeči o tom jak mu to samo sroste jsou liché, zvlášť v případě že nevíte jak ta zlomenina vypadá.

4.7.2017 14:50
Kes sy

XXX.XXX.156.184

Co porad sakra mate s tim"ukoncit trapeni" nebo "to je tyrani zvirat" kdybyste nebyli tak lini a zasli ke zverolekari tak je moznost jak by kralicek prezil jelikoz jsem na vlastni kuzi zazila zlomeninu steheni kosti a to reseni je nozicku AMPUTOVAT jasne? Pro blizsi informace si bud zajdete ke zverolekari nebo se muzete zeptat me.

4.7.2017 15:21
zitdanka

XXX.XXX.161.153

Kes sy napsal(a):
Co porad sakra mate s tim"ukoncit trapeni" nebo "to je tyrani zvirat" kdybyste nebyli tak lini a zasli ke zverolekari tak je moznost jak by kralicek prezil jelikoz jsem na vlastni kuzi zazila zlomeninu steheni kosti a to reseni je nozicku AMPUTOVAT jasne? Pro blizsi informace si bud zajdete ke zverolekari nebo se muzete zeptat me.

Dobrý den, trápení bylo zřejmě ukončeno, protože odpovídáte na 1rok starý dotaz.Ale zpět k váší odpovědi, jsem jak Alenka v říši divů za vaši péči o králíka, zřejmě vám za ni i poděkoval.

4.7.2017 15:36
Kes sy

XXX.XXX.156.184

zitdanka napsal(a):
Dobrý den, trápení bylo zřejmě ukončeno, protože odpovídáte na 1rok starý dotaz.Ale zpět k váší odpovědi, jsem jak Alenka v říši divů za vaši péči o králíka, zřejmě vám za ni i poděkoval.

Dobry den, Prominte ale nechapu vas vyraz s alenkou v risi divu jen rikam co se stalo a to ze je to jeden rok stara diskuze to nemeni nic na tom, ze se sem nedivaji nekteri lide kteri maji stejne potize a ani se nepokusi narocnou operaci podstoupit pro zivot sveho mazlicka.memu oralikovi nohu amputovali bez problemu dnes a je v hospitalizaci. Proc jim ubirat zivoty jen proto ze se mi to nechce resit? Achjo.

4.7.2017 16:06
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Kes sy napsal(a):
Dobry den, Prominte ale nechapu vas vyraz s alenkou v risi divu jen rikam co se stalo a to ze je to jeden rok stara diskuze to nemeni nic na tom, ze se sem nedivaji nekteri lide kteri maji stejne potize a ani se nepokusi narocnou operaci podstoupit pro zivot sveho mazlicka.memu oralikovi nohu amputovali bez problemu dnes a je v hospitalizaci. Proc jim ubirat zivoty jen proto ze se mi to nechce resit? Achjo.

Mno tak možná proto, že tady nejste u mazlíčkářů Doporučuji sekci Pet, tam můžete léčit, operovat, amputovat a třeba i vykuřovat a zaříkávat. My tady trpícímu králíkovi dáváme za uši.

4.7.2017 16:21
Kes sy

XXX.XXX.156.184

xchipsy napsal(a):
Mno tak možná proto, že tady nejste u mazlíčkářů Doporučuji sekci Pet, tam můžete léčit, operovat, amputovat a třeba i vykuřovat a zaříkávat. My tady trpícímu králíkovi dáváme za uši.

Ok, jestli se vam to libi tak ok
Kessy.

4.7.2017 20:42

Určitě víc než mořit králíky po veterinách.

4.7.2017 21:15
Kes sy

XXX.XXX.156.184

Určitě víc než mořit králíky po veterinách.

Jo takže je lepší králíka zabít než aby jsi mu dal pravo an zivot? Dnes se i lode vyrovnaji s amputaci. A jeste neco, taky k tobe prijdu a reknu ti ze te nebudu morit po nemocnicich ale rocnou te uspim

4.7.2017 21:31
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Kes sy napsal(a):
Jo takže je lepší králíka zabít než aby jsi mu dal pravo an zivot? Dnes se i lode vyrovnaji s amputaci. A jeste neco, taky k tobe prijdu a reknu ti ze te nebudu morit po nemocnicich ale rocnou te uspim

Tak ještě jednou - jste v sekci Králíci, ne Pet. Tady 99% diskutujících chová králíky na maso. Takže ano, je pro nás lepší králíka zabít, protože se tak stejně stane, a to ikdyž nebude mít zlomenou nohu, zánět oka, svrab v uchu nebo třeba zaražené prdy. Prostě králíky chováme proto, abysme je pak zabili a snědli. A pokud si takový králík v době výkrmu zlomí nohu, pak ho rozhodně nebudeme vozit k veterináři, dávat mu packu do sádry nebo amputovat nohu. Kapišto?

4.7.2017 21:55

Kes sy napsal(a):

Právě jsem to byla zkontrolovat v králíkrně a ne, stále nevidím ani stopu podoby. Milá zlatá, naučte se rozeznávat rozdíl mezi králíkem a člověkem. Já mám v tuhle chvíli doma zhruba 80 až 100 králíků, z toho většinu během dvou měsíců zabiju a sníme je, nevidím jediný důvod řezat jim nohy a podobné zhůvěřilosti, kterých se dopouštějí někteří tvz. mazlíkáři.
. Laskavě tady netrolte a přejděte do sekce pet králíčci.

Bambulak

7.11.2017 13:17
Bambulak

XXX.XXX.168.71

Zdravím všechny. Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem si králík žijící 3 a půl roku v kralikarně mohl privodit tristivou zlomeninu zadní packy? Mám doma už skoro třičtvrtě roku samičku zakrsleho kralicka, dostala sem jí již jako dospělou, omylem místo půl ročního mládete, zjistila sem to po měsíci u veterináře dle tetování v ousku. Jedná se o chovnou samičku zakrsleho strakace s pp. Chovateli sem ji odmítla vrátit (po měsíci co si na nás doma zvykala) a po dohode sem si ji nechala místo mladete, které sem původně měla dostat. Kralince sou už 4 roky a konečně začíná žít pěkný život ( není zavřená v malé kralikarne a má velmi naši pozornosti, o kterou si i sama žádá:), není vykastrovana a začala mít občas krev v moči, u vet. dle rentgenu zjistili, že začíná mít nálezy na deloze a tak sme objednány na kastraci. Co ale překvapilo mě a hlavně i mého veterináře ( specializovaneho na drobné savce a hlodavce) byl nález srostlé tristive zlomeniny zadní packy. Stehenní kost ma samovolně srostlou ŠÍLENÝM způsobem, má jí o 1,5 cm širší a o 3,6cm KRATŠÍ než u nohy zdravé. Obrázek z rentgenu byl vážně silenej.. Veterinář mě informoval, že tu nohu musela nekolik týdnů až měsíců doslova tahat za sebou, ze si je 100% jistý, že kralinku nikdo nelecil. Údajně musela šíleně trpět. Na chůzi sem za celou dobu nic nepoznala, je tak hunata a čilá a za nožky ji netaham abych ji je porovnavala. Jediné co, tak kvůli tomu prilis zatěžuje přední packu a časem bude mít docela potíže, ale taky nemusí..( Proto do ní určitě investuji 2500 za kastraci, nutné díky rakovině a další lecbu... nechapu jak nekomu muze bejt lito usmolena 1000, tu utrati člověk v marketu ani nemrkne... vážně to nechápu..) Zajimalp by me jak se to tomu mému nebozatku mohlo stát, je mi ji strasne líto, určitě musela trpět:(.

7.11.2017 13:32
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Stát se to mohlo jakkoli. Někdo na ni šlápl, nakopl ji, někde se tou nohou "šprajcla" a snažila se vyrvat ven... To už těžko zjistíte.

7.11.2017 13:53
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Kes sy napsal(a):

Já vím, že je to staré, ale přesto bych moc chtěla vidět loď, která měla tu smůlu, že jí amputovali končetinu. :D

Bambuláku, mohla spadnout, mohl s ní někdo praštit, mohlo se jí stát všelicos. To už teď opravdu nezjistíte.
Bodlinka Vám k tomu asi řekne víc, ale zadní noha je špatná, hrozí otlaky na té zdravé zadní, takže tomu přizpůsobte zacházení a péči.

Bambulak

7.11.2017 15:36
Bambulak

XXX.XXX.168.71

Děkuji za reakce:) nejvic mě zaráží jak je i přes to plná života, asi to byl její osud, že se náhodou nakonec dostala k nám, kde je hyckana:).. Otlaky na nozkach nemá, mám jí na volno, ma jen svůj koutek s domeckem a zachodem, nejradši však leží na polštáři u krbu, nebo nám v nohách na posteli společně s kočkama. Snad to zvladnem a budeme sespolu společně radovat ještě dlouhé roky. Chci tím říct, že pokud manení člověk zvíře jako domaciho mazlíčka, měl by mít i urcitou zodpovědnost a v případě problému nedát ruce pryc, ale řádně se postarat..

Přidejte reakci

Přidat smajlík