Hezký den,
předem se omlouvám za morbidní téma, ale Zkouším zda se tu nachází nějaký veterinář, ráda bych někde chtěla zkusit objasnit příčinu úmrtí našeho ani ne ročního králíčka. Dnes v noci náhle začal být apatický, letargický, trochu rychleji dýchal a třásl se. Jídlo chtěl, ale síly mu to nedovolily. Měl celou noc až do úplného konce normální teplotu - 39,6, bobkoval normálně, akorát vyčural větší množství moči naráz. Nebyl nafouklý, ani jiné příznaky zvenku viditelné neměl. Nakonec po 4 hodinachz dostal křeče a za pár vteřin nastal konec. Předně říkám že všechny pohotovosti v Praze nás z absolutně nepochopitelných důvodů odmítly ošetřit a králíček tedy umřel doma. Měla jsem ho jen chviličku, takže ještě bohužel nebyl očkovaný. Napadla mě i otrava, ale nejsem si vědoma, že by se dostal k něčemu takto nebezpečnému.
Jde mi o to, že můj poslední naočkovaný králík, zemřel dost podobným způsobem, ačkoli už je to dlouho, nerada bych aby to bylo způsobeno něčím infekčním. Nevíte někdo, kde a do jaké doby by se dala udělat pitva? Případně zda to jde již u zamraženého zvířete? Nerada bych, abych si nakazila něčím další zvířata.
Děkuji moc za odpovědi