Dostatek kvalitního sena, ovesné vločky, k pití bych se nebála podávat dvakrát denně plnotučné kravské mléko (tolik, co během pár minut vypijí). Samozřejmě voda stále k dispozici. Mléko jsem mláďatům podávala po vzoru prarodičů spoustu let a nebyl s tím žádný problém. Mláďata i králice ho měly velmi rády.
Uživatel s deaktivovaným účtem

pepa63
napsal(a):
Dobrý den.
Prosím o radu jak nejlépe zabezpečit 19 dnů staré králíčata. Samice čvprvnička mi po 19 dnech po okocení uhynula. Zůstalo 7 ks krásných zdravých králíčat.
Tak to se mi stalo předloni, Odešly mi 2 samice.Dávala jsem jen vločky, seno, občas kousek mrkvičky.Odchovala jsem je bez problému.Zabíjela jsem je po čtvrtém měsíci.Váha poražených se pochybovala od 1, 60kg do 1, 90kg.Nebojte se o ně, zvládnou to.

mustela.erminea
napsal(a):
Dostatek kvalitního sena, ovesné vločky, k pití bych se nebála podávat dvakrát denně plnotučné kravské mléko (tolik, co během pár minut vypijí). Samozřejmě voda stále k dispozici. Mléko jsem mláďatům podávala po vzoru prarodičů spoustu let a nebyl s tím žádný problém. Mláďata i králice ho měly velmi rády.
Vařím kojícím samicím meltu z mléka i mladí ji později pijí a bez problému.Jen bych měla strach podávat jim jen samotné mléko aby nedostali micani průjem.Jelikož to píšete Vy, tak věřím že jsem se spletla. .

sona18
napsal(a):
Tedy nevím, vypiplat mimča, pak je zabít nic hezkýho..
Milá slečno nebo paní, nechovám králíky na mazlení v obýváku, ale proto abychom měli dobré maso.Králíci nejsou miminka, ale králíčata, nebo králíčci.Miminka se rodí ženám.Miminko bych opravdu nezabila, to mi věřte
Dobrý den, stalo se mi něco podobného, pokud vám to pomůže, vložím sem odkaz, kde je popsáno, jak jsem danou situaci řešil: https://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/1621972/nahradni-rodicovstvi Přeji hodně úspěchu.