Čím krmit 19 dnů staré králíčata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2015 12:21
pepa63

XXX.XXX.117.3

Dobrý den.
Prosím o radu jak nejlépe zabezpečit 19 dnů staré králíčata. Samice čvprvnička mi po 19 dnech po okocení uhynula. Zůstalo 7 ks krásných zdravých králíčat.

11.1.2015 13:32
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Dostatek kvalitního sena, ovesné vločky, k pití bych se nebála podávat dvakrát denně plnotučné kravské mléko (tolik, co během pár minut vypijí). Samozřejmě voda stále k dispozici. Mléko jsem mláďatům podávala po vzoru prarodičů spoustu let a nebyl s tím žádný problém. Mláďata i králice ho měly velmi rády.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2015 13:32

pepa63 napsal(a):
Dobrý den.
Prosím o radu jak nejlépe zabezpečit 19 dnů staré králíčata. Samice čvprvnička mi po 19 dnech po okocení uhynula. Zůstalo 7 ks krásných zdravých králíčat.

Tak to se mi stalo předloni, Odešly mi 2 samice.Dávala jsem jen vločky, seno, občas kousek mrkvičky.Odchovala jsem je bez problému.Zabíjela jsem je po čtvrtém měsíci.Váha poražených se pochybovala od 1, 60kg do 1, 90kg.Nebojte se o ně, zvládnou to.

11.1.2015 13:52

mustela.erminea napsal(a):
Dostatek kvalitního sena, ovesné vločky, k pití bych se nebála podávat dvakrát denně plnotučné kravské mléko (tolik, co během pár minut vypijí). Samozřejmě voda stále k dispozici. Mléko jsem mláďatům podávala po vzoru prarodičů spoustu let a nebyl s tím žádný problém. Mláďata i králice ho měly velmi rády.

Vařím kojícím samicím meltu z mléka i mladí ji později pijí a bez problému.Jen bych měla strach podávat jim jen samotné mléko aby nedostali micani průjem.Jelikož to píšete Vy, tak věřím že jsem se spletla. .

11.1.2015 13:53
sona18

XXX.XXX.82.47

Tedy nevím, vypiplat mimča, pak je zabít nic hezkýho..

11.1.2015 18:27

sona18 napsal(a):
Tedy nevím, vypiplat mimča, pak je zabít nic hezkýho..

Milá slečno nebo paní, nechovám králíky na mazlení v obýváku, ale proto abychom měli dobré maso.Králíci nejsou miminka, ale králíčata, nebo králíčci.Miminka se rodí ženám.Miminko bych opravdu nezabila, to mi věřte

12.1.2015 19:16
88martas

XXX.XXX.18.54

Dobrý den, stalo se mi něco podobného, pokud vám to pomůže, vložím sem odkaz, kde je popsáno, jak jsem danou situaci řešil: https://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/1621972/nahradni-rodicovstvi Přeji hodně úspěchu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík