Ak chcete chovat Hyplus tak sa obratte na firmu http://www.hypharm.fr/
Na slovensku vam nikto nepreda pravu genetiku nakolko ju nikto nema, všetko čo je dostať z hyplusov je F2 až F nekonečno a to je vsetko len nie genetika.
Www.hyplus.sk
Tak ti to prodávají i s rodokmenem. 19euro/ ks.
Ja netvrdim ze tam nieco nieje košer. Akurat som sa len trocha zahanbil ze som poslal jedneho dlhorocneho klienta a nebol uspokojeny.
Co sa týka Hyplusov este od ziadneho chovatela som nevidel dajake potvrdenie o povode, Viazla tam komunikacia a pozadovala sa platba vopred co nekoresponduje so zvyklosťami znameho. Verím že Vy budete spokojný. Vela chovatelov Hyplus prechádza na kraliky Hyla ktoré sú už dostupné aj na slovensku a sú zaručene pravé.
Nasiel som v diskusnom fore toto:
Prosím vás, podařilo se někomu z vás vyléčit Pasteurelozu? Pokud ano, jakými antibiotiky? Nevím co dělat smajlík, koupila jsem v Kolíně ve Štítarech samici, krásnou Francouzskou stříbřitou, bohužel jsem ji nedala do karantény, pán se dušoval, že má veškeré očkování, podle mě už věděl, že je nemocná. smajlíkNechápu tyhle lidi! Takže už mám nemocnou další samici a ta má zrovna měsíc staré mladé. Vet nám dal Sulfaxox na týden. PORADÍ NĚKDO PROSÍM?
ved mi napiste mailom nemam tiez zaujem nikomu skodit zlou reklamou len je dobre vediet ako chovatel komu sa mam vyhybat pri nakupe dakujem za info.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer, pasteurolóza zcela vyléčit nelze, antibiotiky pouze zmírníte její příznaky a kdykoli vypukne znovu. Navíc je králík stále infe Kční. Nemyslím si že chovatel, který vám prodal samici věděl o jejím onemocnění, s touto chorobou je problém, že ji má většina králíků v latentním stavu a propukne u náchylných nebo nějakým způsobem oslabených jedinců (př. Březost, změna prostředí, stres). V případě mazlíků se doporučuje izolace(po přeléčení antibiotiky) a v chovu na maso zkrátka klepnout. Rozhodně bych takovou samici nepoužívala do chovu. Taky jsme si koupili velmi pěkné králíky od chovatele, kterého rozhodně nepodezírám z podvodu a jeden onemocněl pasteurolózou, ale my chováme na slámě a krmíme klasicky(seno, zrní atd.) a toto byli králíci chovaní na roštech a krmení granulemi, pro mně to znamená velmi schoulostivělí a na toto onemocnění náchylní. Pokud chováte na podestýlce vřele doporučuji, kupte si králíky jiné než masné brojlery, to jsou vynikající králíci do velkochovů, ale ne pro malochovatele.
Vrelo " odporúčam " kúpil som minulý rok od dotyčného pána králikov a narodili sa mi krásne sfarbené mladé, ktoré sa nepodobali ani na tata ani mamu.Vdaka nemu mám králikov s jemným nádychom činčily.Pokial vám možem poradit pri kúpe si pozrite celý jeho chov a nedajte sa odradit, že sa mu kotia samice a dajte si predložit aktuálne certifikáty o povode a nie ako prezentuje dotyčný z roku 2009.
metro
napsal(a):
Vrelo " odporúčam " kúpil som minulý rok od dotyčného pána králikov a narodili sa mi krásne sfarbené mladé, ktoré sa nepodobali ani na tata ani mamu.Vdaka nemu mám králikov s jemným nádychom činčily.Pokial vám možem poradit pri kúpe si pozrite celý jeho chov a nedajte sa odradit, že sa mu kotia samice a dajte si predložit aktuálne certifikáty o povode a nie ako prezentuje dotyčný z roku 2009.
Metro měl jste na mysli chovatele www.hyplus.sk ?
No zarážející je, že to Francouzi tolerují...

Hyla®
napsal(a):
Nasiel som v diskusnom fore toto:
Prosím vás, podařilo se někomu z vás vyléčit Pasteurelozu? Pokud ano, jakými antibiotiky? Nevím co dělat smajlík, koupila jsem v Kolíně ve Štítarech samici, krásnou Francouzskou stříbřitou, bohužel jsem ji nedala do karantény, pán se dušoval, že má veškeré očkování, podle mě už věděl, že je nemocná. smajlíkNechápu tyhle lidi! Takže už mám nemocnou další samici a ta má zrovna měsíc staré mladé. Vet nám dal Sulfaxox na týden. PORADÍ NĚKDO PROSÍM?
ved mi napiste mailom nemam tiez zaujem nikomu skodit zlou reklamou len je dobre vediet ako chovatel komu sa mam vyhybat pri nakupe dakujem za info.
Pasteurelózu vyléčit nelze. Králík zůstává doživotním nosičem a nemoc u něj může kdykoliv v budoucnu znovu propuknout, no a je infe Kční.
Ale na druhou stranu pasteurelózu má většina králíků, právě proto, že infe Kční jsou i zjevně zdravá zvířata. Zdravý králík jí ale udrží ve skrytém, latentním stavu. Onemocní "slabí jedinci", zvířata oslabená jinou nemocí, stresem (to je i březost a kojení), nevhodnou výživou či podmínkami prostředí (prach, vlhkost, zima, špína - čpavek z nečištěných kotců).
Jinak antibiotika zabírají nejlépe asi chinolony, ale týden tomu nestačí, to přidejte ještě několikrát tolik. Osobně mám na tohle zcela radikální názor a to ten, že to nemá cenu léčit. Cena léčby většinou přesáhne cenu králíka a pokud jsou podmínky chovu v pořádku, pak pasteurela sedne jen na jedince, kterého stejně nechcete v chovu, protože obranyschopnost je geneticky založená vlastnost.
borax
napsal(a):
Metro měl jste na mysli chovatele www.hyplus.sk ?
No zarážející je, že to Francouzi tolerují...
Samozrejme že som myslel jeho, A pochybujem že Francúzi o tom vedia.
Na jesen 2014 som od neho kúpil 5 samic Hyplus PS 19 a ako samca mi ponúkol alternatívu Hyla AB 3160 s tým že ho dovezie www.kralici-hyla.cz.Zial dopadol som dost blbo, prvé vrhy boli dost farebné, vid foto vyššie.Tá farebná mutácia by mi možno ani nevadila ale 2 z 5 vrhov boli hmotnostne od 350 do 550 g, Jedine z toho čo mi vyplýva že dotyčný pán ponúka na predaj F 58 až 135 a nie ako deklaruje čistú genetiku.Ani jeden králik predaný od neho nemal ani osvedčenie o povode alebo tetovanie.
burgund6
napsal(a):
Koukal jsem na tyto stránky a docela mě zaujala hmotnost těch samců PS 59 a PS 119 - v dospělosti cca 8 kg.
To je síce zaujímavý údaj a a dotyčný si tam može napísat čokolvek, ale vás by malo zaujímat váha králika v jatočnej hmotnosti a v akom veku ju dosiahne a nie váha 8kg možmo 5 ročného králika, ktorý nie je dobrý už ani na smotane.
metro
napsal(a):
To je síce zaujímavý údaj a a dotyčný si tam može napísat čokolvek, ale vás by malo zaujímat váha králika v jatočnej hmotnosti a v akom veku ju dosiahne a nie váha 8kg možmo 5 ročného králika, ktorý nie je dobrý už ani na smotane.
Příteli, já jsem tam ten údaj napsal jen ze zajímavosti, neboť jsem si nemyslel, že by ten králík mohl mít tak velkou hmotnost.Asi by na té stránce neměly být úplné nesmysly a upřímně je mi jedno v jakém věku dosáhne tento hybrid jatečnou hnotnost.
napsal(a):
Dobrý večer, pasteurolóza zcela vyléčit nelze, antibiotiky pouze zmírníte její příznaky a kdykoli vypukne znovu. Navíc je králík stále infe Kční. Nemyslím si že chovatel, který vám prodal samici věděl o jejím onemocnění, s touto chorobou je problém, že ji má většina králíků v latentním stavu a propukne u náchylných nebo nějakým způsobem oslabených jedinců (př. Březost, změna prostředí, stres). V případě mazlíků se doporučuje izolace(po přeléčení antibiotiky) a v chovu na maso zkrátka klepnout. Rozhodně bych takovou samici nepoužívala do chovu. Taky jsme si koupili velmi pěkné králíky od chovatele, kterého rozhodně nepodezírám z podvodu a jeden onemocněl pasteurolózou, ale my chováme na slámě a krmíme klasicky(seno, zrní atd.) a toto byli králíci chovaní na roštech a krmení granulemi, pro mně to znamená velmi schoulostivělí a na toto onemocnění náchylní. Pokud chováte na podestýlce vřele doporučuji, kupte si králíky jiné než masné brojlery, to jsou vynikající králíci do velkochovů, ale ne pro malochovatele.
Presne ako píše hexa. Sám som sa s pasterelou stretol a bolo to čisto mojou chybou. Brojlerové králiky v profi klietkach, ale stačil neporiešený prievan a problém bol na svete. Chovné králiky som na odporúčanie veta liečil, myslím, že to bolo Pasorinom. Aj sa z toho ako tak vyhrabali, ale následne, pripisujem to pasterele, sa mi u dvoch samíc stalo, že po okotení ochrnuli. Je to mrcha. Ja som nakoniec zrušil chov, nerád niečo liečim, radšej predchádzam. Pri brojlerových králikoch vo veľkochovateľských podmienkach sa vyskytuje často. Ide o prešľachtené králiky využívané na hranici svojich schopností a preto stačia minimálne odchýlky od ideálu (čpavok, prievan, prach... Všetky stresové faktory) a máte ju. V bežných prídomových chovoch sa nevyskytuje často.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Ja osobně bych v živote nedal 19 euro za F1 nebo za F2.Hyplus se da objednat, dvakrát do roka se sem vozi a mate jistotu.Nechal jsem si přivest prarodičovskou linii. Stalo mne to sice dost peněz ale mam sve a jistotu.Nejlepe nenakupovat a rozhlasit to.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja osobně bych v živote nedal 19 euro za F1 nebo za F2.Hyplus se da objednat, dvakrát do roka se sem vozi a mate jistotu.Nechal jsem si přivest prarodičovskou linii. Stalo mne to sice dost peněz ale mam sve a jistotu.Nejlepe nenakupovat a rozhlasit to.
Možte sem dat kontak kto to dováža?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Nezlobte se ale nemužu jelikož jsem s nimi v jednani o zastoupeni pro CR.Jinak podle mne to ani není Hyplus ale křiženec Hyla x Hyplus.Sice barevnost u Hyplusu je taky ale ta se sem moc nevozi.Takže si myslím že je to samec Massyl od pana Kočara.A je jasne že je to už generace F1 nebo něco huř.Rad bych tady nabidnul pravou rodičovskou linii ale mam jich nedostatek.