Směs nebo střídání krmiv

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2015 11:09
lukina321

XXX.XXX.255.34

Dobrý den, je lepší dávat králíkům směs ječmene, vojtěškových granulí, granulí ze sladovnického ječmene a výkrmových granulí? Často ječmen vyhrabávají a berou si jen to "lepší". Nebo mám dávat každý den něco jiného a nemíchat to? Díky za rady.

12.2.2015 12:47
horal

XXX.XXX.58.226

Zkuste menší dávky, králik je prevít a jak má trošku víc krmení začne vybírat. Já to nemíchám, né kvůli králikům ale tak trochu kvůli svému pohodlí. Krmení střídám a králici jsou také různí, některý bere víc granulí, jiný má radši ječmen nebo oves.

12.2.2015 14:34
kachna

XXX.XXX.188.76

Hmm, tohle už je ten vlastní recept na úspěch. Já to dávám dohromady.
Ale už jsem tu četla, že dávají do jednoho krmítka jednu věc, do druhého druhou, že to pak králíci přímají lépe, mamča to tak dělá taky. Tak jestli třeba nedat ty velké vojtěškové granule zvlášť?

12.2.2015 16:46
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Trávicí soustava králíka není adaptovaná na časté střídání krmiv. Mohlo by to způsobit zdravotní komplikace, zejména u mladších králíků. Takže radím krmiva nestřídat. Spíš dávat míň, aby měli do dalšího krmení vyžráno vše.
Proti vyhrabávání krmiva jsou výborné misky s kraji zahnutými dovnitř.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2015 19:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer, určitě nestřídat, když si králíci vybírají, dáváte krmiva moc, jednak prokrmíte a navíc hrozí překrmení některou ze složek krmiva-nevyváženost krmné dávky. Zkuste rozdělit dávku co teď dáváte na dvě poloviny a tu druhou dejte až bude krmítko prázdné.

12.2.2015 20:07
lukina321

XXX.XXX.255.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý večer, určitě nestřídat, když si králíci vybírají, dáváte krmiva moc, jednak prokrmíte a navíc hrozí překrmení některou ze složek krmiva-nevyváženost krmné dávky. Zkuste rozdělit dávku co teď dáváte na dvě poloviny a tu druhou dejte až bude krmítko prázdné.

Krmítko je prázdné hned, vyberou granule a ječmen vyhrabou ven.

13.2.2015 14:27
horal

XXX.XXX.58.226

lukina321 napsal(a):
Krmítko je prázdné hned, vyberou granule a ječmen vyhrabou ven.

Zkuste jden den dietu a druhý den poloviční dávku.

24.2.2015 23:18
adriane

XXX.XXX.77.234

Pokud krmíte směsí, musíte ji mít vyváženou jak v kvalitě, tak v chuti a dávce aby jedli vše. Pokud přebírají, krmte jinak. Pokud máte čas a chuť, krmit "na etapy" ráno ječmen odpo něco večer něco...ale možná jim prostě jenom něco nechutná a nebudou to jíst ani tak.Rozhodně nestřídejte každý den něco jiného! To je nejjistější cesta k úhynu. Případně krmte granulemi, nebo jednosloškově.

Přidejte reakci

Přidat smajlík