Uživatel s deaktivovaným účtem

Našla jsem granule s E324 7,53 mg / kg granulí a toto jsem našla na netu : Přísada Ethoxyquin (E324) je zakázaná v ČR.Jak je možné že toto přidávají výrobci do granulí pro králíky?
Dále : E321 17,00mg/kg granulí a toto píší na netu: Přísada Butylhydroxytoluen (BHT) (E321) je zdraví škodlivá, je nevhodná pro děti, způsobuje alergie. Užívá se jako antioxidant.
Tímto se krmí králíci?Vždyď to musí zůstat v mase a lidi to jedí.
Je to množství škodlivé či nikoliv?
Já granulemi nekrmím vubec neboť je to chemické složení.A ten kdo krmí granulemi, tak ty králíky má na prodej.Můj kamarád je osobně vyrábí, tak vím očem mluvím.Je to prostě jenom takový trend, protože dnes jsou lidi jenom líní a chtějí všechno rychle.Kdysy dávno granule a všelijaké směsky vůbec nebyli a chovalo se daleko víc.Ale to je jenom můj názor, který mi nikdo na světě nevyvrátí.Chovu zdar s pozdravem Roman.

borax
napsal(a):
Faltusko tak krmte ovsem.
Co na to říct...Nakupovat granule od certifikovaných výrobců...
Pokud pro někoho není cena úplně nejdůležitější věc
Nekrmím granulemi, ale našla jsem na netu granule s těmi E.Jen mě zajímá názor chovatelů.Mám dostatek ječmene i ovsa.
roman555
napsal(a):
Já granulemi nekrmím vubec neboť je to chemické složení.A ten kdo krmí granulemi, tak ty králíky má na prodej.Můj kamarád je osobně vyrábí, tak vím očem mluvím.Je to prostě jenom takový trend, protože dnes jsou lidi jenom líní a chtějí všechno rychle.Kdysy dávno granule a všelijaké směsky vůbec nebyli a chovalo se daleko víc.Ale to je jenom můj názor, který mi nikdo na světě nevyvrátí.Chovu zdar s pozdravem Roman.
Romane tak to nemáte úplně pravdu.
Taková krmiva v granulované i sypké formě se vyráběla i za totáče.
Pro prasata, telata atd.
To, že jsou dnes ke koupi i pro králíky...?!
Je to prostě byznys.
Věřte mi krmil jsem nějakou dobu směsí pro selátka.
Žádná entero, kokcida atd.
No dnes už bych to neriskl...Taky je tam náhražek..
Hm a víte jak to je...
roman555
napsal(a):
Ale máte pravdu pro prasátka a telátka ano, ale pro králíčky ne.Já to určitě nikomu nevyvracuji.Ale ja myslel kdysy za naších prababiček atd.Tohle je tema na dlouho a to by jsme musely probírat někde jinde třeba u pivečka.
No, ono je nutné vzít v úvahu i stupeň technologií a jejich dostupnost...
krom toho, nejsou granule jako granule... Stejně, jako není salám jako salám...
Jsou i výrobci, kteří např. granule vůbec nedělají z GMO...

Jedním slovem...granule jsou prostě hnůj i když možná ne všechny, abych neurazila některé výrobce. .Vlatně i proto jsem začala znovu chovat králíky, protože jsem zjistila že chovatel od kterého jsem brala občas králíka je krmil výlučně granulemi.Že obsahují tolik svinstva jsem opravdu netušila.
E 324 je u nás zakázán v potravinářství, bohužel však povolen v krmivech pro zvířata, i když jen v nízkém množství. Je řada států kde je povolen i pro lidi (USA). Psalo se, že zbytková množství se ukládají v játrech a mohu způsobit selhání orgánů. Snad u psů se to i prokázalo.
Ve všech granulích ale není. Nenašel jsem ho v Energys ani v granulích Mifuma. Takže neházel bych všechny granule do pytle s označením "hnůj".

Já bych se chtěla zeptat, že je řada éček škodlivých a přibližně jak, vím, ale řada lidí tu několikrát zmiňovala GMO, jak jsou škodlivé? Hlavně to prosím nikdo neberte že ryju, ale já to opravdu nevím. Podle toho co ukazovali v televizi, jsem pochopila že do běžných hospodářských plodin dokáží vědci přidat třeba geny ovlivňující odolnost vůči suchu, škůdcům apod. Že by by se takto upravené rostliny mohli zkřížit s původními druhy za vzniku super plevelu chápu, ale jak to škodí zvířatům? Opravdu by mě to zajímalo.

bronda
napsal(a):
E 324 je u nás zakázán v potravinářství, bohužel však povolen v krmivech pro zvířata, i když jen v nízkém množství. Je řada států kde je povolen i pro lidi (USA). Psalo se, že zbytková množství se ukládají v játrech a mohu způsobit selhání orgánů. Snad u psů se to i prokázalo.
Ve všech granulích ale není. Nenašel jsem ho v Energys ani v granulích Mifuma. Takže neházel bych všechny granule do pytle s označením "hnůj".
Nepsala jsem že jsou všechny hnůj, jen musíte lépe číst: i když možná ne všechny, abych neurazila některé výrobce
napsal(a):
Nepsala jsem že jsou všechny hnůj, jen musíte lépe číst: i když možná ne všechny, abych neurazila některé výrobce
Jo, jo. Přečetl jsem to dobře, ale reagoval jsem spíše na formulaci "Granule jsou prostě hnůj" v první části věty a na slovo "...možná..." ve druhé, což dost to tvrzení zobecňovalo a myslím, že vycházelo z Vašeho obecného názoru na granule, který je na iFauně znám, ale nechci s ním polemizovat. Je to totiž pořád jen v poloze osobního přesvědčení a preferencí podobně jako u GMO. Tím nemyslím Etoxyquin. Ten je, zdá se, mimo diskusi a jeho škodlivost byla prokázána. Domnívám se totiž, že kvalitní granule nejsou až zase takové zlo jak se traduje, a že se spíše jedná jen o jistou část produkce tuzemských výrobců.
adriane
napsal(a):
Dosud jsem použivala Mifumu s maximální spokojeností (pravda, ne pro výkrmové, ti měli "barf") a teď si nechávám dělat granule na objednávku podle toho jak je chci. Maximální spokojenost, až se jim dělají boule za ušima ;).
Bones and raw food
nooo to si šmákli
(chápu, jak to myslíte, ale hrozně mě to pobavilo, děkuji, zrovna dnes to bylo zvlášť vítané).
edit. kdoví, možná za nějakých 50 let to bude opravdu synonymum pro krmení bez granlí.
kachna
napsal(a):
Bones and raw food
nooo to si šmákli
(chápu, jak to myslíte, ale hrozně mě to pobavilo, děkuji, zrovna dnes to bylo zvlášť vítané).
edit. kdoví, možná za nějakých 50 let to bude opravdu synonymum pro krmení bez granlí.
BARF se dá překládat ale také jako "biologically appropriate raw food" čili i pro králíka se to dá použít :) Vezmeme-li že mu prostě dáme nějaké to obilí, zelené atd. a nekrmit třeba chlebem, lacinými granulemi všelijakého obsahu atd.
adriane
napsal(a):
Dosud jsem použivala Mifumu s maximální spokojeností (pravda, ne pro výkrmové, ti měli "barf") a teď si nechávám dělat granule na objednávku podle toho jak je chci. Maximální spokojenost, až se jim dělají boule za ušima ;).
Také už jsem uvažoval o koupi kvalitnějších granulí, než jsou nejlevnější... Na druhou stranu ekonomika funguje i zde a musí se mi to nějak vrátit...
Můžu-li se zeptat, jaké zkušenosti s tím máte vy, tedy konkrétněji, než obecné "spokojenost".
V čem pozorujete zlepšení, jaká je aspoň +/- cena a jak se to ekonomicky promítne do chovu...
Případně by mě zajímalo odkud jste a od koho ty granule berete. Třeba byy se nechala i udělat větší objednávka a to byy se zase mohlo promítnout na ceně...
díky Hona.