Dobrý den,
chci dělat výběh pro králíčata a potřebuji vědět, jak vysoký by měl být, aby mi nepřeskočili samci k samicím či naopak. Budou vedle sebe, velikost každého je asi 2 x 1,80m a měly by v nich být rozděleny vrhy od tří samic. Zatím mám nachystané desky 125 cm vysoké, není to moc?
Vše je jen provizorní a vypadá to hrozně, já vím. Druhý výběh je vedle - zrcadlově, ten vyfocený nemám, ale bude úplně stejný, stěna mezi nimi bude prosvětlená. Nestačí, aby byla vyšší stěna mezi dvěma výběhy, aby mi nepřeskakovali k sobě a ta přední o pár cm nižší ?
Děkuji za rady :).
K9-mark

XXX.XXX.96.10
Jo to bych taky chtel vedet. mam kraliky ustajeny ve starych chlivech vysokých asi 80cm a oni to preskoci.
johanesgal
napsal(a):
Dobrý den,
chci dělat výběh pro králíčata a potřebuji vědět, jak vysoký by měl být, aby mi nepřeskočili samci k samicím či naopak. Budou vedle sebe, velikost každého je asi 2 x 1,80m a měly by v nich být rozděleny vrhy od tří samic. Zatím mám nachystané desky 125 cm vysoké, není to moc?
Vše je jen provizorní a vypadá to hrozně, já vím. Druhý výběh je vedle - zrcadlově, ten vyfocený nemám, ale bude úplně stejný, stěna mezi nimi bude prosvětlená. Nestačí, aby byla vyšší stěna mezi dvěma výběhy, aby mi nepřeskakovali k sobě a ta přední o pár cm nižší ?
Mám 90cm a občas přeskočí, myslím že 125 bude akorát.
Čistě ze zajímavosti můžeme se podívat ke kolegům z králičího hopu. Český rekord za sportovní skok vysoký je 95cm, světový sportovní rekord 100cm.
125 by tedy snad mělo stačit :).
Pozor si dejte na různé zvyšováky jako žlab a podobně. Také pletivo se jim překoná snáze než třeba rovná stěna. Jsou to ale mršky vynalézavé.
http://www.amk.cool/gify/nejnovejsi/detail/70710/.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
johanesgal
napsal(a):
Dobrý den,
Byt vama tak první řadě vyměním ty desky. Jak to začnou okusovat dostanou se do nich jedy.Použijte klasicka prkna Ja to taky rychle předělal.Stačí klidně 1m ale musíte nahoře přidělat pletivo ( svařovanou sit pro chovatele) minimalně 30cm pruh a ohnout ho dovnitř do vodorovne polohy.