Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Tapout
napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu, mám 20-ti denní králíčata VSS. Dvě mají zalepené oko. Čím to může být? Jak léčit? Stačí Borová voda?
Děkuji za odpověď.
Zkuste jak piše burgund6 Kdyby to nezabralo tak si sežente kapky pro kojence Fucithalmic 5g to postači na hodně dlouho.Pomaha to uplně perfektně.
Měl jsem naprosto stejný problém u 4 mladých VSS.
Doporučuji násilím oko otevřít, vypláchnout řapíkem nebo Opthanoseptonex.
Pokud to nepomůže do dvou dnů tak dojít k veterináři za 80 kč vám prodá mast Opthalmo Framykoin a 2 x denně vtírat pod spodní víčko za týden byly králíci OK. Jestli to zanedbáte tak zřejmě oslepne. Borová voda ně nepomohla.
havanagila
napsal(a):
Pokud to nepomůže do dvou dnů tak dojít k veterináři za 80 kč vám prodá mast Opthalmo Framykoin a 2 x denně vtírat pod spodní víčko za týden byly králíci OK. Jestli to zanedbáte tak zřejmě oslepne. Borová voda ně nepomohla.
Tak vám nevím... Mám-li králíka na maso,80, - za mast určo nedám... To by se mi nezaplatilo... Ostatně, jak tu píše jr.48 porážky se dožije i s jednooký...
Možná bych zkusil tu borovou vodu či ony dětské kapky... A pokud by ho ostatní utiskovali, dostal by sólo kotec...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
hona
napsal(a):
Tak vám nevím... Mám-li králíka na maso,80, - za mast určo nedám... To by se mi nezaplatilo... Ostatně, jak tu píše jr.48 porážky se dožije i s jednooký...
Možná bych zkusil tu borovou vodu či ony dětské kapky... A pokud by ho ostatní utiskovali, dostal by sólo kotec...
Došel vam kont.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
hona
napsal(a):
? nerozumím...
Kont. na hyplus dorazil vam?
havanagila
napsal(a):
Násilím se oko v žádném případě neotevírá!
Pokud máte králíky jen na maso, tak to neřešte. I králík se slepým okem bez problémů doroste jatečné váhy.
Zánět mléčné žlázy se pozná podle výrazných zatvrdých "boulí" na mléčné žláze.
Nechápu, proč by se zánět mléčné žlázy měl projevovat tak, že mladí budou mít slepené oči... Mohl by mi borax vysvělit podstatu toho děje?
Děkuji.
mustela.erminea
napsal(a):
Pokud máte králíky jen na maso, tak to neřešte. I králík se slepým okem bez problémů doroste jatečné váhy.
Zánět mléčné žlázy se pozná podle výrazných zatvrdých "boulí" na mléčné žláze.
Nechápu, proč by se zánět mléčné žlázy měl projevovat tak, že mladí budou mít slepené oči... Mohl by mi borax vysvělit podstatu toho děje?
Děkuji.
Dovolil bych si nesouhlasit s tím, aby to kolega neřešil.Když to oko nechá zalepené, tak začne tutově hnisat a to může být docela problém.Takže bych doporučil to opravdu potírat, otevřít a čistit.Jinak máte pravdu, že i králík slepý na jedno oko doroste do porážkové hmotnosti, o tom není sporu.
borax
napsal(a):
Zahnisaný, určitě bolestivý struk.Nic pěkného!
Vysvětlení je jednoduché.V mateřském mléce jsou protilátky.Jestli-že se mléka nedostává, pak může vzniknout podobný problém. No a konkrétně u mne byli králíci slabší.
Jak jsem psal...atb.zabrala.No a měl jsem na štěstí náhradní samici, ta je přijala- 4tydenni!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
havanagila
napsal(a):
Jak se pozná zánět mléčné žlázy ?
Trochu upravíme boraxe.Pokud si přejedete rukou přes strukya cele břicho tak narazíte na boule nebo je to i v ploše hodně vystouple a tvrdší a uplně tvrde. je to zanět. Nemusí to byt vždy že by králíčata neodsavaly mleko, stane se to i při poranění od kraličat. Tak je potřeba v první fazy se pokusit odsat mleko a přikladat studeny obklad. Ja osobně doporučuji nasadit atb.