Ahoj, jak se nejlépe zachovat když najdete králíka ?
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/45289723/Kralik.php
Dala jsem to na FB a na bazar, ale myslím že se majitel stejně neozve. Nechat si ho nechci. Lovila sem ho se spoustou dalšími lidmi asi hodinu a nakonec sem na něj vyzrála, ale nevím co dál. Ochočenej není, takže mazlíček to určitě nebude a z napáječky taky pít neumí. Takže asi utek někomu z králíkárny. Kam bych to měla dát aby si toho majitel všim? Myslím že na FB na skupiny typu Hlodaví mazlíčci asi koukat nebude, ale ráda bych ho vrátila domů .
danielakurcova
napsal(a):
Dala jsem to na FB a na bazar, ale myslím že se majitel stejně neozve. Nechat si ho nechci. Lovila sem ho se spoustou dalšími lidmi asi hodinu a nakonec sem na něj vyzrála, ale nevím co dál. Ochočenej není, takže mazlíček to určitě nebude a z napáječky taky pít neumí. Takže asi utek někomu z králíkárny. Kam bych to měla dát aby si toho majitel všim? Myslím že na FB na skupiny typu Hlodaví mazlíčci asi koukat nebude, ale ráda bych ho vrátila domů .
Ahoj Dani,
je od Tebe hezké, že jsi ho nenechala přejet někde na ulici... Ale reálné jsou v podstatě 2 možnosti. Buď někoho omrzel a tak ho vyhodil a nebo někomu utekl a nejspíš už ho oplakal...
takže můžeš chvíli zkusit nahánět truchlící majitele a pak ho buď zkusit udat, nebo ho sníst případně si ho ochočit a nechat (Tuláka)...
Moc jiných možností tu nevidím...
hona
napsal(a):
Ahoj Dani,
je od Tebe hezké, že jsi ho nenechala přejet někde na ulici... Ale reálné jsou v podstatě 2 možnosti. Buď někoho omrzel a tak ho vyhodil a nebo někomu utekl a nejspíš už ho oplakal...
takže můžeš chvíli zkusit nahánět truchlící majitele a pak ho buď zkusit udat, nebo ho sníst případně si ho ochočit a nechat (Tuláka)...
Moc jiných možností tu nevidím...
Díky. Pokud se nikdo neozve tak si ho buď necháme nebo ho strčíme někomu kdo má králíkárnu. Ale mám problém že moc nechce žrát. Myslela jsem že je to ze stresu ale trvá to pořád. Sena se nedotkl ani trochu. To vůbec nevím proč ale jen v něm leží a nesněd ani stéblo. Tak sem mu koupila slisovaný seno a to teda sněd jednu mističku. Pak sice ochutnal jablíčko a chroupal chleba, ale stejně je to strašně málo ne? Od tý doby co je u nás vůbec nebobkoval ...
leprechaunek
napsal(a):
Chleba a jablko. Naprd. Jestli nebobkuje, opět naprd. Jak jinak to mám ještě říct?
Je samozřejmě na vás, jestli to řešit chcete nebo nechcete, ale řešit by se to MĚLO, minimálně léky na podporu peristaltiky a případně i dokrmováním.
Uz sem zpatky. Prej muze byt porad ve stresu a nevypada ze by mu neco bylo. Mame ho hlidat a kdyztak prijit znovu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Lapin
napsal(a):
Psychologa. Obidvom.Teda trom.
Co kdyby jste respektoval, že jsou lidi kteří se tak ke zvířatům hold chovají. Vam je to asi proti srsti, tak si to nechte pro sebe. Bud poradte a nebo mlčte. Nevím kdo by potřeboval psych.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Pšenici, chleba, jablko vyřadte a to hned, pokud je ve stresu tak davejte jen vločky a seno. Jinak si nabíhate na další problemi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
danielakurcova
napsal(a):
Cemu muze chleba a jablko uskodit?
Protože chleba -pšenice vysoky obsah škrobu a jablko mu tolik neublíží pokud je na něj zvykli. Nevíte co dostaval předtím. Ja chápu vaši pečí ale nesmíte to přehaně. kralik si na tuto potravu musí zvykout. Muže dostat kokci.a nebo huře entero. obě tyto nemoci ho mohou zabit.Nevím jak ho mate dlouho.Hlavně toho ma moc na vyběr a jako celek mu to muže uškodit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
danielakurcova
napsal(a):
Cemu muze chleba a jablko uskodit?
Ted musí mít dietu, nebojte seno začne žrat hlad ho donutí.
danielakurcova
napsal(a):
Tak ako skončil tento dramatický príbeh?
Anonymní

XXX.XXX.3.210
danielakurcova
napsal(a):
Díky. Pokud se nikdo neozve tak si ho buď necháme nebo ho strčíme někomu kdo má králíkárnu. Ale mám problém že moc nechce žrát. Myslela jsem že je to ze stresu ale trvá to pořád. Sena se nedotkl ani trochu. To vůbec nevím proč ale jen v něm leží a nesněd ani stéblo. Tak sem mu koupila slisovaný seno a to teda sněd jednu mističku. Pak sice ochutnal jablíčko a chroupal chleba, ale stejně je to strašně málo ne? Od tý doby co je u nás vůbec nebobkoval ...
Co třeba zkusit dát trávu jestli ji bude jíst