Zdravím a přeji krásný den
Chtěl bych se zeptat zkušených chovatelů co mám dělat?
1) 7.3. se mi narodilo 9 mladých králičat a každý den najdu jedno až dvě mimo hnízdo mrtvé. dnes už zůstali jen 3 mladé a mám obavy jestli vydrží. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Mám venkovní králikárnu, krmím granulema, ječmenem, senem a 1x až 2x do týdna dávám jednu kukuřici
2) V únoru jsem nechal připouštět dvě samice. Jak jsem psal jedna porodila, ale ta druhá nic. Se samcem se bije a když jsem ji nechal u něho do druhého dne tak jsem ji vytáhl ošklivě pokousanou.
Předem děkuji za vaše rady.
Nejsem žádný zkušený chovatel, ale muj názor je, že mladé vytahuje na cecíku ven. Viděla jsem u jedné chovatelky, že chodila k takovému problémovemu vrhu i několikrát za den a prostě mladé dávala zpět. Nikdy nenechávejte samici se samcem bez dozoru. A někdy jeto tajemno a samice zaboha nedá a nedá, ale když přijede sousední princ tak nemá problém. Ted se mi to stalo, nenechala se připustit celý týden samcem od souseda, byla na dovolené a 2x denně pouštěna k samci a nic. Lehala, vyjížděla prostě nic, tak bylo rozhodnuto, že jde na pekáč a jen mi napadlo ji dát k mladému novému co jsem si dovezla a ejhle, za minutu bylo vše pořešeno.