Může být, vypadá dobře, je kvalitní a králíci ji neokusují..máme z osb desek skelet králíkárny, podlahu z prken, kvůli vlhkosti, prkna musí mít mezi sebou trochu vůli, nasáknou a roztahují se, tak aby se s nimi dalo manipulovat, přední část králíkárny je z palubek, aby to bylo i hezké..hlavně dopřejte králíkům prostor, už toho bylo dost napsáno,80x80, asi ideální pro střední plemena...at se daří!
Ještě tedy není hotová, ale převážná většina je z OSB desek. Zadní stěna, boky, některé podlahy jsou z OSB a některé z prken, na podlahách je lino. Ještě ji budu zvenku pro jistotu natírat. :)
To lino na podlahách není dobré, králíci kloužou, špatně odéká moč, spíš se tam drží, hnůj se zapařuje! koupili jsme králíkárnu s plastovými deskami na prknech podlahy, králíkárna má i sklon podlah, škvíru vzadu na odtékání moči, ale po čase užívání šly desky ven, nebylo to dobré, tak i to lino...myslím, že to pro králíky není to pravé, ořechové...
danbela
napsal(a):
Ještě tedy není hotová, ale převážná většina je z OSB desek. Zadní stěna, boky, některé podlahy jsou z OSB a některé z prken, na podlahách je lino. Ještě ji budu zvenku pro jistotu natírat. :)
Lino máte dost nízko, zvlášť v tom hnědém provedení. chce to aspoň 10 cm a ještě přišroubovat lištou. Ve spodní řadě ta deska zůstane? To se asi bude špatně čistit.
Jinak lino používám taky ve spojení se spádem je to dobrá volba. Králíkárnu s OSB desek nemám ale viděl jsem ji u jednoho chovatele, který jako hlavní nevýhodu viděl v opravách poškozenych ploch. Běžnou desku vyměníte ale u osb je to takové látání.
Vaše stavba se mi líbí, tak se neurazte za moje otázky.Píšu to proto aby jste se vyhnula chybám kterých jsem se kdyi dopustil já.
Ja som sa tiez pustil do kralikarne z OSB... uvidime ako pochodim, je prva a hlavne moja, tak som spokojny a verim, ze ju dotiahnem do uspesneho konca a kralikom bude sluzit nadmieru :).
ančovička
napsal(a):
To lino na podlahách není dobré, králíci kloužou, špatně odéká moč, spíš se tam drží, hnůj se zapařuje! koupili jsme králíkárnu s plastovými deskami na prknech podlahy, králíkárna má i sklon podlah, škvíru vzadu na odtékání moči, ale po čase užívání šly desky ven, nebylo to dobré, tak i to lino...myslím, že to pro králíky není to pravé, ořechové...
Proč by z lina špatně odtékala moč?Nevím, ale chovám na linu králíky už 30 let a pokud má králikárna spád, není s tím problém.A že by na něm králíci klouzali, tak možná nějací divocí, ti, kteří se pohybují klidně, nikdy neklouzali.K.
Zdravím a jaký máte názor na Překližky foliovanou http://www.demos.cz/plosny-material/preklizkove-desky/vodeodolna-foliovana.html na podlahách?
Rozhoduji se pro ní, díky životnosti a údržbě.
kovy-11
napsal(a):
Zdravím a jaký máte názor na Překližky foliovanou http://www.demos.cz/plosny-material/preklizkove-desky/vodeodolna-foliovana.html na podlahách?
Materiál super ovšem cena podstatněvyší než u OSB desky, mám králikárnu z OSB desek a spokojenost největší, a taky mám slíbenou tuto překližku od mostářu takže další bude asi z tohoto materiálu.
kovy-11
napsal(a):
Použil jsem ji u jedné králíkárny na podlahu, vydrží opravdu dost. Ale ta cena...
ančovička
napsal(a):
Pokud mají králíci dobře podestláno, tak určitě nekloužou. Špatně odtéká moč? Mě se zdá, že spíš lépe ;).
rabbit
napsal(a):
Lino máte dost nízko, zvlášť v tom hnědém provedení. chce to aspoň 10 cm a ještě přišroubovat lištou. Ve spodní řadě ta deska zůstane? To se asi bude špatně čistit.
Jinak lino používám taky ve spojení se spádem je to dobrá volba. Králíkárnu s OSB desek nemám ale viděl jsem ji u jednoho chovatele, který jako hlavní nevýhodu viděl v opravách poškozenych ploch. Běžnou desku vyměníte ale u osb je to takové látání.
Vaše stavba se mi líbí, tak se neurazte za moje otázky.Píšu to proto aby jste se vyhnula chybám kterých jsem se kdyi dopustil já.
Ta deska tam zůstane a ještě se prkna dají na ostatní kotce, aby se "bordel" nedostával ven, není to má první králíkárna a mám to takto u všech, čistí se mi to dobře, používám motyčku a lopatku ;)
Jinak desky jsou na vrutech, takže kdyby byla náhodou nějaká poškozená, jednoduše se vymění :).
danbela
napsal(a):
Ta deska tam zůstane a ještě se prkna dají na ostatní kotce, aby se "bordel" nedostával ven, není to má první králíkárna a mám to takto u všech, čistí se mi to dobře, používám motyčku a lopatku ;)
Jinak desky jsou na vrutech, takže kdyby byla náhodou nějaká poškozená, jednoduše se vymění :).
A zkoušela jste vany? Jako myslím nějaké vyndavací, vyklápěcí. Ty mně přijdou jako dokonalé řešení.
danbela
napsal(a):
A spád má ta podlaha dopředu? To lino je ze tří stran přetažené nahoru na stěny nebo špatně vidím?
mesič
napsal(a):
Prosím o tip, kde se dají vany koupit nebo si je necháváte svařit? A za kolik se dají cca pořídit? Děkuji.
Já vám asi neporadím, mám nakoupené "domečků" k výběhům toto http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/S79850875/#/S69871388 (78x56x18 bez víka).
kachna
napsal(a):
Já vám asi neporadím, mám nakoupené "domečků" k výběhům toto http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/S79850875/#/S69871388 (78x56x18 bez víka).
A to máte položené v králíkárně? Nemají to tendenci okusovat?