Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tonyn

16.3.2015 19:09
Tonyn

XXX.XXX.50.145

Dostal jsem nového samce MM, máho asi den zatím je divoký (to je asi normální - změna prostředí) ale jinak jaké máte zkušenosti s týmto plemenem? Děkuji.

18.3.2015 17:30
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Co konkrétně máte na mysli? Čistokrevný chov? Křížení na maso?

Tonyn

18.3.2015 20:50
Tonyn

XXX.XXX.50.145

mustela.erminea napsal(a):
Co konkrétně máte na mysli? Čistokrevný chov? Křížení na maso?

No křížení na maso. Mám samici Bu a Ka.

19.3.2015 08:42
Jornor

XXX.XXX.190.21

Mám samici MM a samce Bu. S křížením jsem naprosto spokojená. Králíčata jsou větší než Bu, s jinou stavbou těla ( mohutnější zadní nohy, jemnější hlava) Povahově jsou to velmi milá zvířata ( asi spíš po mámě), občas to bohužel uteče do lekavosti ( no ale chápu, že řešit povahu králíků asi není to pravé) Zabíjím ve 4-4,5 m - tedy později než čisté Bu.

20.3.2015 18:01
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Záleží na tom, co kdo preferuje. Pokud chcete králíka vykrmit a zabít co nejdřív a preferujete "menšího" králíka o běžné jatečné váze (2,5-2,8 kg), zvolte křížence dvou masných plemen.
Kříženci s Mm rostou o poznání rychleji. Vliv velkého plemene se samozřejmě projeví. Avšak zpočátku jsou poněkud kostnatější a přijde mi škoda je porážet třeba ve třech měsících, protože mezi 3 a 4 měsícem ještě hodně přiberou a na svalovině. Takže pro ty, kdo mají rádi většího králíka na porážku, a nevadí jim o něco delší doba krmení, tak křížení s moravákem není vůbec špatná volba.

Přidejte reakci

Přidat smajlík