Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2015 22:14
peterdroppa

XXX.XXX.97.198

Prosim o radu resp.vase riesenie dostanem dvojposchodovu kralikaren 2.5 m siroku cca 2 m vysoku so strieskou. Mozem ju umiestnit len smerom na zapad z juznej strany je 3 m vysoka stavba teda slnko priamo bude svietit len vecer iny smer sa neda ako poriesit tienenie a ochladzovanie kraliko budestacit nejaky zaves spusteny zo striesky ako by ste to vyriesili dakujem za rady.

22.3.2015 22:50
tom.50

XXX.XXX.117.5

V podstatě se neptáte, je nám oznamujete danou situaci. Co od nás očekáváte?

Slunce navečer asi pálí nejvíc. Nějaký závěs? Připadá mi to celkem šílené, králíci potřebují dýchat.

Berte to jinak. Jiná možnost není, musí to být tak umístěné a ostatní řešte podle toho. Minimum podestýlky (kvůli čpavku) a dokonalý odvod močky, řídké pletivo ve dvířkách a velká dvířka jsou podmínkou vždy a ne jen když to musí být proti slunci.
No a zkuste to a pak uvidíte ne?

22.3.2015 22:57
peterdroppa

XXX.XXX.97.198

Tým zavesom som myslel zatienit, strecha má přesah asi 0,5m takže nie celkom zadebnit skôr hľadám niekoho s podobným problémom ako to on riešil comu sa vyvarovat a tak. Čítal som že niekto dává zmrznuté fľaše s vodou ku zajacom na ochladenie.

23.3.2015 17:27
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Problém to může být zejména v letních vedrech, která králíci snášejí opravdu velmi špatně. A mohou v důsledku nich i uhynout (zejména březí samice a samci jsou na ně hodně citliví). Můj manžel to vyřešil namontováním jakoby velkého "kšiltu" na střechu králíkárny ze stínovky, která je napnutá mezi dvoumi laťkami po bocích králíkárny. Nevím, jestli je to z mého popisu pochopitelné...
Zmrzlé pet lahve si mi absolutně neosvědčili. Králíci je většinou záhy zlikvidovali prokousnutím a nikdy jsem nezaznamenala, že by se o ně chladili. A ono, jestli máte vnitřek kotce vyhřátý na 40 a více stupňů, tak nějaká láhev opravdu moc neřeší.

23.3.2015 18:18
velpap

XXX.XXX.219.1

Zmrzlé petky dávám, ale musí to být ty z pevnějšího plastu, coca cola, pepsina apod. Od minerálky nebo vod prokousali. V těch velkých vedrech se králíci natáhli podle lahve ani se od ní moc nevzdalovali. Zajímavé bylo, jak rychle se to naučili mladí. Jinak petky měním 2x denně, je to supersmajlík

13.8.2015 12:02
koco

XXX.XXX.107.4

Mam za domom kopec miesta pre kralikarne s tym ze to miesto je na severnej strane...ak dam popri stene domu jeden rad a oproti nim druhy rad kralikarni (kraliky tympadom na seba vidia), tak viem zabranit severnym chladnejsim vetrom, ale nieje to predsa blbost uplne na sever, kde slnko svieti len asi 2 hodiny k veceru uz ked zapada? ako svetla je tam dostatok len je tam neustaly tien... mam aj ine priestory, ale tieto mi vyhovuju, pretoze viem tam zmestit ovela viac kralikarni a vsetko tak viem mat pokope, ale ak tymto cinom mam skodit kralikom, tak urcite do toho nepojdem... negativne co som nasiel bol len ten vietor, mate aj nieco ine? vdaka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík