Oves, ječmen, granule...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2015 10:12
minidvorek

XXX.XXX.148.146

Čtu, přečítám... ale raději se poradim...

1)malinkým a chovným - se dává oves, protože je dietní, ... ?

2) od 2m se už může dávat ječmen, nebo míchanici - oves, ječmen a granule ?

ještě budu číst, třeba budu moudřejší...

popř. děkuji všem za rady a reakce...

28.3.2015 10:56
ančovička

XXX.XXX.222.190

Malinkým králíčkům dávejte ovesné vločky a trochu granulí pro králíky, ovesné vločky mají nejradši, lehko je ukoušou, granule časem také, oves není vhodný! ten až pro větší králíky, ale na výkrm je nejlepší ječmen. míchanici můžete dávat také, ale oni vyžerou prvně to, co jim chutná a ostatní vyhrabou, nám vyhrabávali oves, takže krmíme ječmen a granule a samozřejmě něco štavnatého..krmnou řepu, občas mrkev, listy kedluben, květáku...v létě přidáváme trochu trávy ze zahrady a vždy mají plné jesle sena a denně čistou vodu..a očkovat...

28.3.2015 18:15
minidvorek

XXX.XXX.148.146

Http://www.kralici.cz/pages.asp?f=krmeni#granule

UŽ JSEM SI PŘEČETLA, DÁVÁM ODKAZ I PRO OSTATNÍ - DĚKUJI.

28.3.2015 19:06
ančovička

XXX.XXX.222.190

Vynikající odkaz! chovám králíky nejméně dvacet let, pročetla jsem spoustu knih o jejich chovu, ale tento článek Jídelníček králíků vřele doporučuji všem začínajícím a tápajícím chovatelům! velice dobře, jasně a srozumitelně napsané, jako recept na bábovku! I já se ráda poučím, jsou tam velice zajímavé články! děkuji!

28.3.2015 19:30
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Jídelníček na králíci.cz je výborný, ale mějte prosím na paměti, že pro PET KRÁLÍKY. Takové, kteří se můžou dožít 8-12 let, a jejich strava tomu musí odpovídat. ;-)
S tím souvisí, že pet chovatelé absolutně nezařazují oves a ječmen, ba je to v podstatě pekelná surovina... což je pochopitelně škoda, sama jimi přilepšuju a spokojenost.
Takže pro klasický chov na maso to propána neberte úplně vážně, ale jinak dobrá inspirace.

28.3.2015 20:15
burgund6

XXX.XXX.33.7

ančovička napsal(a):
Malinkým králíčkům dávejte ovesné vločky a trochu granulí pro králíky, ovesné vločky mají nejradši, lehko je ukoušou, granule časem také, oves není vhodný! ten až pro větší králíky, ale na výkrm je nejlepší ječmen. míchanici můžete dávat také, ale oni vyžerou prvně to, co jim chutná a ostatní vyhrabou, nám vyhrabávali oves, takže krmíme ječmen a granule a samozřejmě něco štavnatého..krmnou řepu, občas mrkev, listy kedluben, květáku...v létě přidáváme trochu trávy ze zahrady a vždy mají plné jesle sena a denně čistou vodu..a očkovat...

Z čeho usuzujete, že pro malé králíky není oves vhodný?Ovesné vločky, které doporučujete, jsou v podstatě mačkaný oves.

29.3.2015 06:39
ančovička

XXX.XXX.222.190

No, právě! já nic neusuzuju, to je praxe, malí králíčci vám celý oves nerozkoušou a ostré šlupky z ovsa jim neprospívají, musel byste krmit ovsem nahým..proto ovesné vločky, loupané, mačkané a velice výživné, nezatěžují trávicí systém takových prcků, zkuste to, uvidíte, jak jim bude chutnat a budou dobře přibírat..dají se sehnat celkem levně krmné ovesné vločky, ale já je kupuji v obchodě potravin, mám aspon zajištěnou kvalitu..jestli si rozumíme, vločkami krmím králíčky, kteří vylezli z hnízda a začínají se shánět po nějakém tom soustu

29.3.2015 15:21
minidvorek

XXX.XXX.148.146

minidvorek napsal(a):
Čtu, přečítám... ale raději se poradim...

1)malinkým a chovným - se dává oves, protože je dietní, ... ?

2) od 2m se už může dávat ječmen, nebo míchanici - oves, ječmen a granule ?

ještě budu číst, třeba budu moudřejší...

popř. děkuji všem za rady a reakce...

Http://chovamekraliky.webnode.cz/vyziva-a-krmeni-kraliku/krmeni-kraliku/

tady jsem při hledání našla také detailní popis jak chovat králíky...

Přidejte reakci

Přidat smajlík