Nemoc ( ušní svrab? )

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2015 17:06
boot

XXX.XXX.233.62

Předpokládám, že je to ušní svrab, ale pro jistotu se zde informuji od těch, kteří to už zažili nebo jen viděli. Má to jen v jednom uchu, za x let co králíky chovám jsem to neměl, jak léčit si vygoogluji, ať mě tady nějací machři nefackují za lenost a za to, že nemám nic nastudováno, což není pravda, jen mozek je zapomětlivý.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2015 17:42

Je to ušní svrab.Nejlépe píchnout Ivomec, ale lze i stříknout Arpalit Neo, ale ten by se měl stříknou 2- 3x týdně po dobu tří týdnů.Vývojový cyklus zákožky svrabové trvá 12-21 dní.

29.3.2015 18:13

Jak píše Jíva, arpalit.Já jsem aplikovala 3 dny a bylo to pryč.Pravda ale je, že to mican neměl tak hodně jako váš.Více se nic neobjevilo.Uši kontroluju stále a nic.

29.3.2015 19:28
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Viz nade mnou. Hlavně žádný olej a podobné blbosti, na kolenou prosím. Arpalit stojí kolem stovky, k sehnání různě - někde zverimexy, jinde lékárny... Kdyby někdo mohl poreferovat, na kolik přijde ten Ivomec, byla bych vděčná i já.

29.3.2015 20:20
berenika

XXX.XXX.219.10

Injekce Ivomecu pro šestikilového samce mě u veterináře stála 20 (slovy dvacet) korun...psal se rok 2014.

29.3.2015 20:35
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

berenika napsal(a):
Injekce Ivomecu pro šestikilového samce mě u veterináře stála 20 (slovy dvacet) korun...psal se rok 2014.

Proto jsem začala s těmi cenami, měla jsem tušení, že plechovka arpalitu z toho vyjde dost škaredě.
Díky moc. :).

30.3.2015 08:04
5APIS9

XXX.XXX.200.131

Pokud se to zachytí zavčas je řešení pokud to zajde až dovnitř zvukovodu je to problém.Mnohdy si to dovezeme z výstavy, nebo s koupeným zvířetem, a nebo při připouštění někde u známých či kamarádů.Opatrnosti proto nikdy dostismajlík

30.3.2015 21:32
awake

XXX.XXX.115.136

berenika napsal(a):

Loni jsem platila 100,.kč za jednu injekci s tím, že mám přijít ještě jednou na další. Při další kontrole mi vet řekl, že králík má uši čisté a další injekci již nedostal.

31.3.2015 02:35
hona

XXX.XXX.112.10

Mí králíci to také nějak dostali... Vet jim dal injekci za 20, - Kč, kterou po 14 dnech opakoval a je klid... Už řadu měsíců... A to měli rozlezlé tak, že uši připomínaly bakuli a králíci je už ani neudrželi v stojaté podobě...

Dnes už bych to nenechal zajít tak daleko, ale tehdy jsem byl ještě nezkušený a také jsem se bál pustit veta do baráku a hledal nejrůznější babské rady, olejíčky, mastičky, bylinky a podobné nesmysly...

malpa

31.3.2015 12:05
malpa

XXX.XXX.201.217

Taky jsem se s tím vloni setkal poprvé. Nejdřív jsem byl línej dojít za veterinářem a zkoušel jsem olejíček, ale když jsem viděl, že úspěch se nijak zvlášť nedostavuje, cestou z práce jsem se zastavil za vetem, koupil jsem si jednu injekci Ivermectanu nebo jak se to jmenovalo. Stálo mě to cca 20-30Kč a tu jsem milýmu ušákovi doma píchnul. Podruhý ani nebylo potřeba a teď není po svrabu ani památky. Někde jsem četl, že po nějaké delší době (snad rok?) se může u postiženého králíka svrab vrátit a že je potřeba píchnout ho ještě jednou. Ale to si nejsem jistej, určitě se to dá dohledat tady v diskuzích...

31.3.2015 18:09
boot

XXX.XXX.233.62

Tak injekce podána.

31.3.2015 20:18
filino

XXX.XXX.113.242

leprechaunek napsal(a):
Viz nade mnou. Hlavně žádný olej a podobné blbosti, na kolenou prosím. Arpalit stojí kolem stovky, k sehnání různě - někde zverimexy, jinde lékárny... Kdyby někdo mohl poreferovat, na kolik přijde ten Ivomec, byla bych vděčná i já.

Preco sa im nemoze davat olej mne to poradil zverolekar a v pohode to zajkom preslo len to zabrolo dost casu kym som sa im z uskamy pobavil :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík