happy feet

XXX.XXX.168.72
Jaké plemeno je vhodné pro začátečníky
a jaké plemeno je mín citlivé na nemoci
prosím poradte děkuji.
Nejprve by bylo dobré napsat, co od králíka očekáváte, jestli bude sloužit jen na maso nebo třeba i na výstavy atd.
Pak také jak máte velké kotce, případně, jestli chcete chovat spíš velká, střední nebo malá plemena.
Na maso jsou dobří např. burgundský, kalifornský, případně pokud nechcete čistokrevného, tak jejich kříženci, případně na maso nějaká hyla, hyplus...
happy feet

XXX.XXX.168.72
Slišela jsem o plemenech které jsou nachilné na nemoci tak sem se pro jistotu zeptala
A jinak díky za radu.
happy feet
napsal(a):
Slišela jsem o plemenech které jsou nachilné na nemoci tak sem se pro jistotu zeptala
A jinak díky za radu.
Ja by som osobne doporučil začať s králikom zo sádry s malými. Sú bezproblémové majú len výhody majú krásnu srsť ktorá nevypadáva a neznečisťuje okolie, Dokonca sú také odolné že nepotrebujú ani vakcinovať. Medzi významné prednosti musím uviesť, že sú absolútne sebestačné, netreba im krmivo, voda, seno, probiotika a dokonca ani podstielka. Akonáhle budem mať chvílu času slubujem že moje nafotím aby ste si nemysleli že si robím z tejto vážnej tematiky srandu.
Tak lidi, nebuďte na ni zlí... každý jsme nějak začínali a rádi se zeptali zkušenějších... A že dělá pravopisné chyby? vždyť ani nevíme, kolik je jí roků...
Na druhou stranu by si slečna měla uvědomit, že než začnu bombardovat všechny kolem otázkami, tak si o tom aspoň něco přečtu, aby nevařila úplně z vody...
ps: píši z postele jednou rukou, tak mi prosím odpusťte diakritiku a velká písmena... děkuji...
danbela
napsal(a):
Nejprve by bylo dobré napsat, co od králíka očekáváte, jestli bude sloužit jen na maso nebo třeba i na výstavy atd.
Pak také jak máte velké kotce, případně, jestli chcete chovat spíš velká, střední nebo malá plemena.
Na maso jsou dobří např. burgundský, kalifornský, případně pokud nechcete čistokrevného, tak jejich kříženci, případně na maso nějaká hyla, hyplus...
Mna len ten rozdiel zaujal, na maso ste spomenuli kraliky a na vystavy? mi to prislo ze ked ocakavam od kralika ze ho chcem mat na vystavy tak ine plemeno... alebo do zaciatkov su nejake extra plemena ktoru su lahsie pre chov na vystavy? vdaka pekne.
koco
napsal(a):
Mna len ten rozdiel zaujal, na maso ste spomenuli kraliky a na vystavy? mi to prislo ze ked ocakavam od kralika ze ho chcem mat na vystavy tak ine plemeno... alebo do zaciatkov su nejake extra plemena ktoru su lahsie pre chov na vystavy? vdaka pekne.
Ze začátku bych řekla, že nejsou moc vhodní králíci s kresbou(holandský, český strakáč,
..), protože většinou jen minimum mláďat je vhodných na výstavy( ale zase ti nestandartní se můžou sníst :D).
Hyla®
napsal(a):
Ja by som osobne doporučil začať s králikom zo sádry s malými. Sú bezproblémové majú len výhody majú krásnu srsť ktorá nevypadáva a neznečisťuje okolie, Dokonca sú také odolné že nepotrebujú ani vakcinovať. Medzi významné prednosti musím uviesť, že sú absolútne sebestačné, netreba im krmivo, voda, seno, probiotika a dokonca ani podstielka. Akonáhle budem mať chvílu času slubujem že moje nafotím aby ste si nemysleli že si robím z tejto vážnej tematiky srandu.
Vy se tady prezentujete jako velkochovatel králíků a poradil jste tady králíka ze sádry.To asi to malé děcko slyšet nechtělo.Jestli to ovšem bylo jako vtip, tak dost hloupej.Myslel jsem, že máte lepší rozlišovací schopnost.Než radit takhle, tak to radši nepište příště nic.
burgund6
napsal(a):
Vy se tady prezentujete jako velkochovatel králíků a poradil jste tady králíka ze sádry.To asi to malé děcko slyšet nechtělo.Jestli to ovšem bylo jako vtip, tak dost hloupej.Myslel jsem, že máte lepší rozlišovací schopnost.Než radit takhle, tak to radši nepište příště nic.
Pekny den želám, z čoho ste usúdil, že by som mal byť veľkochovateľ ? kde je hranica označenia veľkochovateľ ? nikde som sa tak neprezentoval, Áno myslel som môj príspevok humorne a nakoľko každý môj humor má vždy aj poučnú myšlienku akonáhle prídem domov nafotím slúbené fotky. Jednoznačne si vyprosím aby ste moju myšlienku nazval hlúpu. Stačí sa hlbšie zamyslieť nad ňou čo asi môže okrem humornej myšlienky znamenať. Myslím si že je zbytočné vysvetlovať niekomu kto reaguje ako vy podstatu mať sádrového králika. Budem veľmi vdačný ak mi nebudete radiť čo a kedy písať alebo nepísať.
Hyla®
napsal(a):
Nafotil som slúbené fotky, v prvom rade ak si dieťa vymyslí že chce živé zvieratko nieje potrebné hneď utekať a kúpiť ho na 70% za par dní alebo týždńov bude mať úplne iné túžby. Samozrejme je možné mať králika zo sádry viď prvú fotku. Potešia a pripomenú dieťaťu myšlienku. Ak túžba nezanikne po pár týždňoch je potrebné si položiť nasledovné otázky:
-budem vedieť vytvoriť vhodné miesto pre zivieratko ?
-v prípade že sa dieťa prestane zaujímať, prestane sa oň starať postarám sa alebo niekto iný z rodiny ?
-budeme mať dostatok času okrem krmenia a čistenia, venovať sa zvieratku ?
-máme schopného veterinára ktorý nám zabezpečí veterinárnu starostlivosť ?
a samozrejme ďalšie otázky ohľadom okolnosti ktoré sú v každej rodine odlišné.
Pripomínam len dnes častú alergiu ľud...
Niet horšieho čítania ako keď čítam inzerát našli sme králika, našli sme psa, našli sme mačku, občas sa jedná o šikovný útek domáceho miláčika ale častejšie je to prípad kedy sa nechceného zvieratka zbavia odložením v parkoch lesíkoch alebo kdekolvek inde. Keby boli ľudia zodpovednejší útulky by neboli preplnené.
živé zviera nieje hračka !
Je lepšie keď múdry sranduje ako keď hlúpy mudruje.
To je pravda, niektorý ludia sú nezodpovedný, ale nepoznáme toho zadavatela, netreba ho odsudzovať, ja si myslím, že keby nemal záujem chovať zvieratá, tak by tieto stránky nehladal.
Každý sme nejako začínali, ja osobne ako 9 ročná a vydržalo mi to do teraz.
Práve, by som povedala, že ma chovatelstvo viac a viac baví.
A kto začína, prejde si aj omylmi a preto pýtať sa, není hanba.
Ja sa tiež radšej opýtam, ako by som sa mala učiť na vlastných chybách.