Krmenie a enterokolitída.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2015 10:46
Michal NoS

XXX.XXX.11.91

Dobrý den prosim vás o radu.Chovám NoS a viedenských-divomodrých králikov.Chcem sa opytat hlavne na krmenie NoS králikov.chovám ich 4 roky a stále sa učím.Vedeli by ste mi doporučit jak krmit NoS najlepšie?čítam články, ale chcel by som si poradit hlavne od chovatela čo má NoS alebo mal skusenosti a vedel by sa snimi podelit.Pred 2 týždnami mi jeden vrch dokaličila Enterokolitída.Z 8 mladých 5 prežilo, ale to už 4 dni bojovali stým kým som prišel na nejaký sposob liečby.napr dieta, seno voda a plus mám od Mifuny granule proti Enterokolitíde, ale aj Bacivet naštastie som to zachranil čo sa dalo.Potreboval by som vediet jak krmit cca do 6 týždna mladých a potom ked oddelím od nich matku.Najrizikovejšie obdobie 6 až 12 týžden pre mna.čítam že dobrý je ovos.Nestava sa mi to pri križencoch ani pri Viedenských ale hlavne pri NoS ale nei často raz za čas.Dovtedy som si myslel že to je Kokcidioza.

31.3.2015 11:15
makro

XXX.XXX.162.47

Zdravím,

skuste sa pozrieť na môj web. http://nos-m-b-makro-sk.webnode.sk/novinky/, ak by ste chceli vaicej info, skuste pozrieť aj moje príspevky. Niekde som písal spôsob krmenia NOS.

31.3.2015 11:24
Michal NoS

XXX.XXX.11.91

O enterokolitíde som nepočul vobec až cca pred mes.som zistil čo to je zač.A spravil som voči tomu aj opatrenia.Teraz som si zohnal Ovos.Jak je dobre krmit?napr.Aký pomer.Mám k dizpozicii doma.Jačmen, ovos, slnečník, kukurične granule, vykrmove granule a viac druhov granul od Mifuny, a hlavne suchu datelinu-Lucerku..Ja potrebujem vediet jak najlepšie krmit v tom najrizikovejšom období, ked ich odstavujem od matky...

Neregistrovaný uživatel

1.4.2015 21:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Michal NoS napsal(a):
O enterokolitíde som nepočul vobec až cca pred mes.som zistil čo to je zač.A spravil som voči tomu aj opatrenia.Teraz som si zohnal Ovos.Jak je dobre krmit?napr.Aký pomer.Mám k dizpozicii doma.Jačmen, ovos, slnečník, kukurične granule, vykrmove granule a viac druhov granul od Mifuny, a hlavne suchu datelinu-Lucerku..Ja potrebujem vediet jak najlepšie krmit v tom najrizikovejšom období, ked ich odstavujem od matky...

Jde o to jestli to entero byla. Problém vidím hlavně u vojtěškového sena, pokud ho davate každy den tak je to špatně kralici nemají šanci to ustat. davejte ho tak 3 do tydne. Sežente si slamu nejlepe ječnou z jarního ječmene. Dále, podle mne tam placate moc věci najednou a to je špatně. Musíte dávkovat krmivo nejlepe dvakrát za den. Když odstavujete tak musíte ubrat na jadru minimalně na tyden a pak pomali zvedat gramaž.

1.4.2015 21:42
Michal NoS

XXX.XXX.254.233

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jde o to jestli to entero byla. Problém vidím hlavně u vojtěškového sena, pokud ho davate každy den tak je to špatně kralici nemají šanci to ustat. davejte ho tak 3 do tydne. Sežente si slamu nejlepe ječnou z jarního ječmene. Dále, podle mne tam placate moc věci najednou a to je špatně. Musíte dávkovat krmivo nejlepe dvakrát za den. Když odstavujete tak musíte ubrat na jadru minimalně na tyden a pak pomali zvedat gramaž.

Zdravím dakujem, už sa na to pracuje :)
zhanam lučne seno+ krmne ovsene vločky.
Vymazavam granule s liekmi a nepotrebne veci, nevedel so ale už viem skusím to tak jak my radíte vy skusenejší chovatelia ale otej vojteške som fakt nevedel a to im dávam fakt hodne mladým hlavne :( asi tam je velká chyba...

Neregistrovaný uživatel

1.4.2015 21:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Michal NoS napsal(a):
Vymazavam granule s liekmi a nepotrebne veci, nevedel so ale už viem skusím to tak jak my radíte vy skusenejší chovatelia ale otej vojteške som fakt nevedel a to im dávam fakt hodne mladým hlavne :( asi tam je velká chyba...

Ovesne vločky nemusíte davate oves, je to zbytečnost a vyhozene peníze.Chyba je hlavně v tom co jsem psal. To neví hodně lidi z toho si nic nedělejte.Granule taky nevadí. jen mate více druhu a tak vždy musíte přechazet z jednych na druhé velice pomali.

Neregistrovaný uživatel

1.4.2015 21:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Michal NoS napsal(a):

Pokud budete překrmovat tak se vam to zase objeví a většinou se objevuje kok.a k tomu se přida entero. Je to cca odpateho dne odstavu kdy se to projeví.

1.4.2015 21:51
Michal NoS

XXX.XXX.254.233

Ovesne vločky nemusíte davate oves, je to zbytečnost a vyhozene peníze.Chyba je hlavně v tom co jsem psal. To neví hodně lidi z toho si nic nedělejte.Granule taky nevadí. jen mate více druhu a tak vždy musíte přechazet z jednych na druhé velice pomali.

A vy osobne s čím krmiteNa granuliach si mám čo hlavne dávat pozor?vie že z liečivami nie na 100%Hlavne aby mali vysoký podiel vlakniny?
A tie krmne ovsene vločky je to o nei čo lepšie ako ovos?

Neregistrovaný uživatel

1.4.2015 21:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Michal NoS napsal(a):

Mužete napsat jak jste přišel na to, že je to entero. Mužete mi to popsat podrobněji ?

1.4.2015 21:59
Michal NoS

XXX.XXX.254.233

Mužete napsat jak jste přišel na to, že je to entero. Mužete mi to popsat podrobněji ?

Z ničoho nič sa nafuknu a je počut ako keby mali vodu v bruchu ako keby baon napusteny vodou take žblnkanie, nemožu bobkovat, proste maju zacpu, a moč im smrdí a troška škrípu zubami.používam na to bacivet a jak som to zistil dost pomohl bacivet z 6 silno napadnutých 4 prežili..

1.4.2015 22:00
Michal NoS

XXX.XXX.254.233

Michal NoS napsal(a):
Z ničoho nič sa nafuknu a je počut ako keby mali vodu v bruchu ako keby baon napusteny vodou take žblnkanie, nemožu bobkovat, proste maju zacpu, a moč im smrdí a troška škrípu zubami.používam na to bacivet a jak som to zistil dost pomohl bacivet z 6 silno napadnutých 4 prežili..

Keby mali kokcidiozu tak tá sa prejavuje hnačkami a ked som zabil kralika jedneho nakazeneho pečen a čreva boli v poriadku...

2.4.2015 18:49
borax

XXX.XXX.91.21

Michal NoS napsal(a):
Keby mali kokcidiozu tak tá sa prejavuje hnačkami a ked som zabil kralika jedneho nakazeneho pečen a čreva boli v poriadku...

To bude Enter. Začal jsem krmit dle rady jardagina a zatím vše o.k.
Dejte na něj, má zkušenosti....

2.4.2015 19:04
Michal NoS

XXX.XXX.254.233

borax napsal(a):

Presne tak som začal...
časom napíšem či je všetko v poriadku...
dakujem za rady moc mi pomohli v mojich nedostatkoch :).

Neregistrovaný uživatel

2.4.2015 21:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Michal NoS napsal(a):

No entero to na 100% není, je to kok. jak vyšitá a zanět střev.. Zblunkaní není jen u entero., u entero je toho zpousta co ji zpusobuje. Nepřekrmujte a bude to v poho. Samice v klidu cca150g den, Samice s mladymi 150 plus něco malo navíc na mlade. Dostatek sena ale ne te vojtěšky Tu tak dvakrát až třikrat za tyden, vic ne, ma visoky obsah bílkovin a králíčata to nezvladaji. Duležite je předcházet tomu a ne to zbytečně lečit. Pokud jednou začnete krmit nesmíte to měnit nějak často snažte se to dělat pořad stejně.

Neregistrovaný uživatel

2.4.2015 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

borax napsal(a):

Díky, jsem rad že moje zkušenosti pomohli. Jen ještě vysvětlím samotne žblunkani neznamena entero. na to nic nezebere. je to zanět střev. Pokud je žblunkani a vytok průhledného gelu tak je to entero. Tohle se tady ještě vůbec neprobiralo, protože si to hned každy spojí s entero. Na tu bestii nic zatím není.Duležite je předcházet kok. a je to v poho

Přidejte reakci

Přidat smajlík