Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2015 12:54
ondra99

XXX.XXX.250.212

Dobry den...tak vcera se mi okotila prvnicka Vss...nahrnula ale na mlade veskerej obsah kotce...pokusil jsem se to trochu rozhrabnout, ale za hodinu to zase cele zahrnula.mam strach aby se neudusili, ale asi s tim nic moc neudelam co?

1.4.2015 13:16
mesič

XXX.XXX.100.81

Nám udělala něco podobného. Máme velký kotec rozdělený na 2 půlky s průchodem. Veškerou podestýlku nanosila do kotce, který má plná dvířka - tam si zřídila kotiště. V druhé půlce - kde je pletivo nenechala ani stéblo slámy, denně jsem jí tam podestýlala novou slámou a ona ji stále přesouvala. Nakonec měla v "kotišti" vrstvu 25 cm slámy a v ní vyloženě šachtu. Dole měla schované mladé a to ještě zapečetila vždy ty průchodové dveře. Doteď nevíme, jak se jí to dařilo, ale sláma byla nahrnutá i ze strany kotce, kde bylo kotiště. Muselo jí to dát hrozné práce. Dnes již mají mladí skoro 3 týdny a běhají po kotci a jsou moc krásní.
Pokud na ně nenahrnuje vyloženě hnůj, tak si myslím, že je to ok, asi se jí nelíbí to počasí venku a má o ně strach. Nám tahle samice dřív mladé takhle nebarykádovala.
Ať se daří!

1.4.2015 16:26
300RUM

XXX.XXX.253.158

Nadpis Samice Vss je trochu zavádějící, neboť to může dělat kterákoliv samice. V přírodě Králík divoký má samice noru, kterou vždy po opuštění zamaskuje jak popisuje mesič. Takže je to spíše normální. Mláďata by měla být v chlupech, kolem cokoliv. V chlupech mají vzduchu dostatek. Horší by bylo, kdyby do hnízda čůrala.

1.4.2015 17:20
chovatelpodluzi

XXX.XXX.227.242

Teď v tom nevidím problém. Když mi tohle dělala samice loni v létě jak udeřily ty vedra, no tak to se mi mladé uvařili. No, poučení pro příště, na léto mladé opravdu ne. No ale v zimě zase mohou zmrznout no...

rrrr

1.4.2015 18:11
rrrr

XXX.XXX.243.250

Mam vss a samice mně taky nahrnuje neřešim to a deto.

Přidejte reakci

Přidat smajlík