e.hawe

XXX.XXX.62.10
Zdravím, chci se Vás zkušenějších zeptat, králíky chovám už delší dobu, ale dnes mě čekal obrovský šok. Všech 12 malých králíčků- měli 3 týdny, bylo vytahaných za kotec, všichni mrtví,3 s prokouslou hrudní kostí, zbytek s většími či menšími ranami na hlavě. Jsem zoufalá. Měla jsem obrovskou radost z tak velkého vrhu a teď toto. Prosím nevíte kdo takto útočí? Zaráží mě že všechny zabil/a a žralo to od hlavy. Nechci znechucovat, jen nevím co teď protože v ostatních kotcích mám samice s malýma a bojím se o ně.
e.hawe

XXX.XXX.62.10
Díky jj byl to potkan s mladýma.
Často tady čtu, že se dostane potkan či jiný predátor do kotců. Zajímalo by mě, jakým způsobem se do kotce dostane pokud je škvíra na odtok moči jen 1 cm a ve dvířkách kvalitní pletivo ?
Ještě bych pochopila kunu, ta je schopná pletivo rozkousat a její pohybové schopnosti jsou někdy až nepochopitelné, ale potkan ? Jedině, že králíkárna je hodně blízko při zemi a patrně zchátralá, že jsou desky jako perník. Pak by se tam prokousat potkan mohl, ale do nějakých výšek by se asi ztěží dostal ?
Jinak je mi moc líto vašich králíčků
POTKAN VLEZE NAPROSTO VŠUDE, PO ZDI ŠPLHÁ JEDNA RADOST A PO DESKÁCH TO NENÍ NIC JINÉHO,.Někde TAM MUSÍ ALE BÝT DÍRA KUDY TAM VLEZL A POTKAN BYŤ NA POHLED I DOST VELKÝ SE DOKÁŽE PROTÁHNIUT I VELICE MALÝM OTVŮRKEM ALE ZASE POTŘEBUJE TAKOVÝ OTVOR ABY PROTÁHL I TY KRÁLÍKY A TO UŽ ZAS TAK JEDNODUCHÉ NENÍ.
rybka
napsal(a):
Často tady čtu, že se dostane potkan či jiný predátor do kotců. Zajímalo by mě, jakým způsobem se do kotce dostane pokud je škvíra na odtok moči jen 1 cm a ve dvířkách kvalitní pletivo ?
Ještě bych pochopila kunu, ta je schopná pletivo rozkousat a její pohybové schopnosti jsou někdy až nepochopitelné, ale potkan ? Jedině, že králíkárna je hodně blízko při zemi a patrně zchátralá, že jsou desky jako perník. Pak by se tam prokousat potkan mohl, ale do nějakých výšek by se asi ztěží dostal ?
Jinak je mi moc líto vašich králíčků
Potkan je neřád, kudy prostrčí hlavu, tudy se protáhne.
Ešte na jeseň sa snažil potkan dostať do mojej králikárne, Sused nazvážal metrovicu na dvor bola to len otázka času kedy sa objavia. Keď som zistil že sa snaži podhrabať kúpil som si kvalitnú klietkovú pasť na potkana a nastražil syr, už prvú noc padli dvierka na klietke. Potkana sme usmrtili nasledujúci deň sme mali záber veľký potkan v klietke. Nikdy som také nezažil, náš pes si prišiel z blízka pozrieť potkana a ten potkan začal tak nahlas pískať že ma až zamrazilo, odišli sme a nechali tam psa potkan vyše 5 minút potkan pískal ako o život. Následne sme ho usmrtili. Nikdy som tqaký nepríjemný zvuk nepočul. Od tej doby preslo 8 mesiacov a niet stopy po potkanoch, Alebo to jačanie potkana odradilo ostatných, alebo sme včas riešili potkanov než sa poriadne usídlili a rozmnožili.
Verím že tento článok nečítajú chovatelia potkanov. Keby že ano štikútam celú noc.
Viem z rozprávania známej ktorá doma chová potkana že vraj sú výnimočne rozumné inteligentné a prítulné, ale pre nás chovateľov králikov sú veľkým rizikovým faktorom tak isto aj myši.
e.hawe
napsal(a):
Zdravím, chci se Vás zkušenějších zeptat, králíky chovám už delší dobu, ale dnes mě čekal obrovský šok. Všech 12 malých králíčků- měli 3 týdny, bylo vytahaných za kotec, všichni mrtví,3 s prokouslou hrudní kostí, zbytek s většími či menšími ranami na hlavě. Jsem zoufalá. Měla jsem obrovskou radost z tak velkého vrhu a teď toto. Prosím nevíte kdo takto útočí? Zaráží mě že všechny zabil/a a žralo to od hlavy. Nechci znechucovat, jen nevím co teď protože v ostatních kotcích mám samice s malýma a bojím se o ně.
100% potkan králíky dát jinam dát jed pasti a zničit potkany a vyčistit pak zařízení chovné. Jinak vám to budou napadat stále. Někdo říká že se může potkan zapustit se samicí králíka ale tuhle hloupost bych vyloučil.
e.hawe

XXX.XXX.62.10
Potkan byla samice a přilezla si do kolny, sousedící s chlévem vyvést mladé. Díky vzteku a zuřivosti mé matky, potkana i s mladýma zabila, a to bez použití pasti či sklopce.
Všem ale mockrát děkuji za komentáře
Během snahy o zabití byl potkan celkem 6x vylezený na zdi (takže vyvýšená králíkárna nepomůže) a je opravdu hodně rychlý, nj mamina s rýčem byla rychlejší
e.hawe
napsal(a):
Potkan byla samice a přilezla si do kolny, sousedící s chlévem vyvést mladé. Díky vzteku a zuřivosti mé matky, potkana i s mladýma zabila, a to bez použití pasti či sklopce.
Během snahy o zabití byl potkan celkem 6x vylezený na zdi (takže vyvýšená králíkárna nepomůže) a je opravdu hodně rychlý, nj mamina s rýčem byla rychlejší
Teda gratulace mamince a možná i k mamince :oD
Ale být váma, snažila bych se jí příliš nerozčílit... :oD.
e.hawe
napsal(a):
Pěkná práce maminka je šikovná. Jiné ženské utečou i před myší.