Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

shiroi

3.4.2015 13:13
shiroi

XXX.XXX.14.168

Dobrý den chovám doma zakrslého králíka a už 3 den má průjem, nechutenství a nechce pit. Byli jsme u veterináře a ten nám předepsal prášky a kašičku ( do iněkční stříkačky ) místo pevné stravy s tím že je to jen na jeden den což by prý mělo stačit a druhý den by už měl normálně jíst. Ale nestalo se tak, králík stale nepřímá potravu a proto bych se chtěla zeptat co bych mu měla dát k jídlu, ale zároveň, abych nepodpořila ještě více průjem ? Předem děkuji za opověď.

3.4.2015 13:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Co je (u Vás) pevná strava ?

břenková

3.4.2015 13:41
břenková

XXX.XXX.14.168

Mrkev, okurek atd...

3.4.2015 13:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Seno.Sláma.
Dostává?

břenková

3.4.2015 13:45
břenková

XXX.XXX.14.168

Je pravda že seno už dloho něměl max. travu...

břenková

3.4.2015 13:46
břenková

XXX.XXX.14.168

Ale nevím zda bych ho přitutila rat seno... ja říkam nechce příjmat potravu... :/.

3.4.2015 13:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Seno je základ !

břenková

3.4.2015 13:47
břenková

XXX.XXX.14.168

A je celkově vyčerpaný.

břenková

3.4.2015 13:48
břenková

XXX.XXX.14.168

Takže by seno pomohlo.. v tomto případě ?

3.4.2015 13:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Seno musí mít stále k dispozici !
Seno musí mít stále k dispozici !
Jestli to teď, když není v dobrém stavu pomůže, nevím....
Ještě trochu oves. vloček. (?)

břenková

3.4.2015 13:58
břenková

XXX.XXX.14.168

Dobrá... děkuji za vaši radu :).

3.4.2015 14:01
awake

XXX.XXX.115.136

Králík potřebuje k životu hlavně seno, obilí, případně granule a vodu.
Zakrslíkovi stačí kolečko mrkve, okurky denně na chuť (klidně jen pár x do týdne) ne jako hlavní krmení - vše je šťavnaté. Tráva nesmí být počůraná od jiných zvířat a ne mokrá - může se zapařit.
Pokud už tak dlouho nežere a nechce ani pít řekla bych, že Vám nepřežije.

3.4.2015 14:06
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Proti průjmu dát smectu,1/3 sáčku do vody a podat stříkačkou.
NUTNĚ dokrmovat a hydratovat. Na dlouhodobější dokrmování se dá použít Rodicare Instant - http://obchod.kralici.cz/p530-alfavet-rodicare-instant.aspx - mělo by být k sehnání u veterináře, hydrataci rovněž pořešit s veterinářem.
Pokud se v pet králících nevyzná, zajít k takovému, který se vyzná. Může být nutná hospitalizace, injekce proti bolesti, bylo by fajn zjistit příčinu... z patra řešit jen průjem a nic kolem je naprd.
http://www.kralici.cz/pages.asp?f=veteriny

Do budoucna NAPROSTO překopat jídelníček. Seno je základ, jak psáno výše... ev. kvalitní granule, zelenina vhodná listová.
Základy tady: http://www.kralici.cz/pages.asp?f=krmeni

Jestli můžu poradit jen jednu jedinou blbost, nemeditujte na internetu a DĚLEJTE. Dokrmování, event. veterina... fofrem.

4.4.2015 09:35
mustela.erminea

XXX.XXX.137.31

Krmit králíka mrkví a okurkem jako hlavní stravou, seno ani nemít a pak se divit, že má průjem, to je teda dost silné kafe. Představu, že králík žere hlavně mrkev, mají tak možná děti předškolního věku. Pokud takto krmí dospělá osoba, je to opravdu dost šílené.

4.4.2015 11:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Když vono seno v obýváku dělá bordéél
To snad chudáček nemohl vydržet...

happy feet

6.4.2015 12:06
happy feet

XXX.XXX.168.72

Ale bez sena to nejde
jak mile nemá seno tak se nedivte že má průjem
zas ho nemusíte senem překrmovat ale vždy ho má mít při ruce
jako doplněk spíš jako nezbytnost

happy feet

6.4.2015 12:16
happy feet

XXX.XXX.168.72

A proti té nechuti k jídlu k nechte veterinářem zkontrolovat tlamičku pro jistotu náš králík měl zánět a taky nechtěl nic jíst nešlo to moc poznat tak pozor.

6.4.2015 17:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Při pitvě ?

6.4.2015 23:11
tom.50

XXX.XXX.117.5

Nejde poradit někomu, kdo napíše zakrslí králík.

6.4.2015 23:32
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

tom.50 napsal(a):

Huhá. Zadavatelka napsala zakrslí kráLIK, krátce. Tome, vám v tom případě taky nejde poradit?

7.4.2015 12:22
Petra Sally

XXX.XXX.119.100

Dobrý den,
..Všechny rady už zde zazněly, jen se přidám k souhlasu- Váš veterinář Vám jistě řekl, že pokud ta náhrada pevné stravy, kterou Vám dal v "kašičce" nezpůsobí zlepšení zdravotního stavu Vašeho králíka, pak byste měli neprodleně přijít znovu a jeho zdravotní stav by se řešil dál..

Nicméně si také myslím, že problém s průjmem vznikl na základě Vámi podávaného krmení a jakmile se Váš králík uzdraví, neměla byste opakovat stejnou chybu. Já také podávám i zeleninu, ale v rozumném množství, na přilepšenou (navíc mám o svých ušácích přehled co kterému chutná a co a jak který snáší), ale jinak SENO! GRANULE, VODA!

Navíc je možné, že Váš zakrslík šťavnaté krmivo nebude snášet dobře ani v malém množství a budete tak muset tento druh krmení-spíše pamlsků vynechat úplně! Je to individuální, ale pokud si Vašeho zvířete dostatečně všímáte, pak byste měla přijít včas na to, co změnu v jeho trávení způsobilo.. zamyslet se nad tím, jestli neproběhla nějaká změna v krmení, nepodala jste ve velkém množství něco, co před tím nejedl- se vším se má začínat pomalu, králík má citlivé zažívání! Teda krom sena- to je opravdu NEZBYTNOSTÍ!...S trávou také opatrně!
Také se ale může jednat o nějaké bakteriální onemocnění.. smajlík

Zajděte znovu k veterináři, poraďte se co dál, případně postoupíte s Vaším ušákem důkladnější vyšetření... Ale určitě si kupte SENO A GRANULE pro králíky!

Přeji Vám, ať se Váš zakrslíček brzy uzdraví!
Pěkný den, Peťka.

7.4.2015 12:24
Petra Sally

XXX.XXX.119.100

tom.50 napsal(a):

Tome, nic ve zlém, ale myslím, že tato stránka nevznikla proto, aby se zde hodnotil něčí pravopis smajlík

7.4.2015 12:39
bronda

XXX.XXX.98.84

Petra Sally napsal(a):
Tome, nic ve zlém, ale myslím, že tato stránka nevznikla proto, aby se zde hodnotil něčí pravopis smajlík

Petro!
Tato stránka kvůli pravopisu zcela jistě nevznikla. To však nic nemění na tom, že některé hrubky opravdu "rvou oči" a to nejen Tomovi. Řadě uživatelů to asi nevadí, ale určitě je ku prospěchu, když na to někdo občas upozorní.

7.4.2015 14:10
Petra Sally

XXX.XXX.119.100

bronda napsal(a):
Petro!
Tato stránka kvůli pravopisu zcela jistě nevznikla. To však nic nemění na tom, že některé hrubky opravdu "rvou oči" a to nejen Tomovi. Řadě uživatelů to asi nevadí, ale určitě je ku prospěchu, když na to někdo občas upozorní.

V tom máte určitě pravdu, některé hrubky jsou opravdu nesmyslné, nicméně si myslím, že někdy když má člověk problém, který řeší, tak se prostě stane, že víc přemýšlí o čem píše než jak to píše smajlík
Má reakce na Toma byla spíš kvůli tomu, že hrubku v pravopise vzal jako důvod proč dotyčný nestojí za zamyšlení a nemá tak cenu mu odpovídat.. to mi připadlo trošku zbytečně přehnané.
Upozornit na chybu třeba ano, ale pořád je snad důležitější obsah smajlík Nic ve zlém smajlík

8.4.2015 00:34
tom.50

XXX.XXX.117.5

Petra Sally napsal(a):
V tom máte určitě pravdu, některé hrubky jsou opravdu nesmyslné, nicméně si myslím, že někdy když má člověk problém, který řeší, tak se prostě stane, že víc přemýšlí o čem píše než jak to píše smajlík
Má reakce na Toma byla spíš kvůli tomu, že hrubku v pravopise vzal jako důvod proč dotyčný nestojí za zamyšlení a nemá tak cenu mu odpovídat.. to mi připadlo trošku zbytečně přehnané.
Upozornit na chybu třeba ano, ale pořád je snad důležitější obsah smajlík Nic ve zlém smajlík

Víte, já jsem si za svých 59 let všimnul, že některým lidem poradit nejde nijak a nikdy. Skoro vždy to jsou ti, kteří mají potíže s pravopisem. Čímpak by to asi mohlo být?

A už to tu opakuju nevím pokolikáté. Systém podtrhává nesprávně napsaná slova a tak když by si pisatel vážil těch, od kterých chce radu a neměl je za nějaké poskoky, co mu jsou snad povinni radit, tak by se namáhal po sobě chyby opravit. Z toho, že se s tím "nepáře", je vidět naprostá absence pokory a prosebnosti a předzvěsti následného vděku za radu. Každá naše snaha je pak spíš tím příslovečným házením perel...

A nevěřte bludu, že je obsah nad formu a zamyslete se nad tím, kde všude vyžadujete formu víc, než obsah. Třeba květina od příjemného usmívajícího se manžela je určitě lepší, než dvoustovka nalezená ráno pod špinavým šálkem od kávy. Obsah je naprosto stejný ne?

8.4.2015 06:14
kachna

XXX.XXX.188.76

Kontrolu pravopisu nemám (resp. nastavenou na angličtinu), ale zakrslí to stejně nepodtrhne, protože zakrslí je množné číslo, ne?

8.4.2015 10:06
Petra Sally

XXX.XXX.119.100

Dobrý den,

tak bych řekla, že jsme přešli na trochu jiné téma, které s ušáky příliš nesouvisí -)

Ale budu ještě reagovat tak nějak na obranu těch, kteří stejně jako já kontrolu pravopisu nastavenou nemají.
Jsem už z práce zvyklá, že co napíšu po sobě raději ještě jednou čtu, nicméně mi to nebrání v tom udělat chybu, přehlédnout ji nebo si ji v tom daném okamžiku neuvědomit. Kontrola nad hrubkami mi vybíhá pouze při psaní emailu, ale tady v diskuzi ne (pravda, asi to tu jde nastavit, ale nějak jsou pro mě důležitější zdejší témata a přitom tímto určitě nechci nijak znehodnocovat příspěvky či urazit chovatele, kteří zde reagují ).

Nemění to totiž nic na tom, že jsem vděčná za každou reakci, příspěvek, radu a názor a to ať už zrovna mám já nebo někdo jiný napsané správné "y" či "i" smajlík A pokud se člověk zde slušně zeptá, požádá o radu, pak nevidím důvod proč ho házet přes palubu kvůli špatnému pravopisu smajlík

Přeji všem pěkný den

PS: Jen zde postrádám reakci zadavatelky dotazu.. Pokud se nás ovšem po této pravopisné debatě nezalekla smajlík
Jakpak se Vašemu králíčkovi daří? Už je v pořádku?
Určitě by mne zajímalo jak vše dopadlo, děkuji smajlík

8.4.2015 10:46
bronda

XXX.XXX.98.84

Rovněž zde v diskuzi nemám nastavenu kontrolu pravopisu a popravdě ani nevím jak ji nastavit. Zkoušel jsem formou doplňku do Firefoxu, ale nefungovalo to. Jak člověk píše, naťuká někdy hrozné chyby, ale chce si to ještě jednou přečíst a dá se leccos opravit.

8.4.2015 14:16
dury

XXX.XXX.229.194

Nejsem z těch, který by zde kritizoval pravopisné chyby. Ale když už je zde ta diskuse tak pouze jenom uvedu, že kdybych pravopis neuměl, raději na veřejná fóra psát nebudu i když se týkají jenom chovu králíků. "Negramotným" to však nepřijde.

8.4.2015 14:51
Petra Sally

XXX.XXX.119.100

dury napsal(a):
Nejsem z těch, který by zde kritizoval pravopisné chyby. Ale když už je zde ta diskuse tak pouze jenom uvedu, že kdybych pravopis neuměl, raději na veřejná fóra psát nebudu i když se týkají jenom chovu králíků. "Negramotným" to však nepřijde.

Dobrý den,

tak já se tedy za "negramotnou" nepovažuji (snad si to můžu dovolit :-D ) a troufám si říct, že s pravopisem snad také žádný velký problém nemám, ale je třeba myslet i na to, že ne všem čeština jde a chyby, hrubky,.. prostě občas dělá každý a i přes to, že nejsem "negramotná" a hrubky u jiných vidím, tak mi nedělá problém to taktně přejít. A i když je to opravdu někdy do očí bijící, tak to snad neznamená, že když někdo neumí dostatečně dobře pravopis, že nemá tím pádem právo se na něco ptát smajlík
Samozřejmě je to věc názoru a přístupu každého z nás..

Ale to jsme se opravdu zamotali úplně mimo původní téma smajlík

8.4.2015 15:00
rabbit

XXX.XXX.11.176

Mě třeba vadí předlouhé příspěvky o autorově bezchybnosti. Přesto je přejdu bez reakce a pohoršení. To samé doporučuji všem u pravopisu.

8.4.2015 15:11
Petra Sally

XXX.XXX.119.100

rabbit napsal(a):
Mě třeba vadí předlouhé příspěvky o autorově bezchybnosti. Přesto je přejdu bez reakce a pohoršení. To samé doporučuji všem u pravopisu.

Máte pravdu smajlík (A já se pro příště zasnažím vynechat svůj dlouhý sloh ) Pěkný den všem smajlík

9.4.2015 22:25
tom.50

XXX.XXX.117.5

Skutečně jsem netušil, že někomu systém nevyznačuje pravopisné chyby. Není to prohlížečem třeba?

Přidejte reakci

Přidat smajlík