Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2015 10:22
Krachen

XXX.XXX.40.254

Dobrý den,

mohl by mi prosím někdo poradit s výběrem granulí? Půjde o malý počet králíků (do 50) a zatím jsem neobjevila nic bez příměsi geneticky pozměněné kukuřice, sóji...

Díky za tipy :).

9.4.2015 11:33
hona

XXX.XXX.112.10

Co vím, tak Bocus Letohrad má takové granule v nabídce...

Jen nevím, je-li to až tak podstatné, neboť GMO plodiny jsou nyní v určitém % téměř ve všem... Třeba i v jedlém oleji, párcích, sekané a v podstatě ve všem, kde je kukuřice, soja apod...

11.4.2015 21:12
mozaik

XXX.XXX.150.188

Já pořád nevím, v čem jsou gmo plodiny nebezpečné. Je u nich pouze geneticky upravená plodnost - výnos a odolnost vůči nepříznivým klimat. podmínkám nebo nemocem. Nic chemického nebo jedovatého. Naopak jsou podle mě daleko horší chemicky hodně ošetřené gen. nemodifikované plodiny oproti gmo, které tolik chemie nepotřebuje. U gmo je pouze laboratorně urychleno šlechtění a vývoj. Není třeba se bát, že z těchto plodin budou vznikat neobvyklé nemoce konzumentů. Takto mi to bylo vysvětleno odborníkem, ne prodejcem. Budu rád, když mi někdo vysvětlí, co přesně špatného gmo může přinést.

12.4.2015 07:22
300RUM

XXX.XXX.253.158

Já si myslím, že ještě nevíme, co nám genetika může přinést za problémy. Vím ale, že si člověk zvykne na hodně a v pohodě přežívá (určitě ne zdravě žije).

A že je něco v určitých procentech vládou povoleno? Je to o byznysu. Výkrm lidstva a jeho léčení stojí někomu za to. Hlavně že je to podle zákona.

Nedávno penicilin nám obrovsky pomohl, dnes antibiotika máme v pitné vodě. Chemická motyka pomáhá zemědělcům, najdete v lánu žížalu? Dnešní granule pro psy jako základ kukuřice, pšenice, jako minerály popel. Pes také přežije. Hlavně že si můžete vybrat hovězí, drůbeží nebo losos.

12.4.2015 09:23
bronda

XXX.XXX.98.84

mozaik napsal(a):
Já pořád nevím, v čem jsou gmo plodiny nebezpečné. Je u nich pouze geneticky upravená plodnost - výnos a odolnost vůči nepříznivým klimat. podmínkám nebo nemocem. Nic chemického nebo jedovatého. Naopak jsou podle mě daleko horší chemicky hodně ošetřené gen. nemodifikované plodiny oproti gmo, které tolik chemie nepotřebuje. U gmo je pouze laboratorně urychleno šlechtění a vývoj. Není třeba se bát, že z těchto plodin budou vznikat neobvyklé nemoce konzumentů. Takto mi to bylo vysvětleno odborníkem, ne prodejcem. Budu rád, když mi někdo vysvětlí, co přesně špatného gmo může přinést.

Když se napíše, že jde o genetickou úpravu vůči nepříznivým klimatickým podmínkám a nemocem, tak to zní jinak, než když popíšete podstatu, kterou je to, aby se rostliny staly buď sami jedovaté vůči různým škůdcům (vnesen gen pro tvorbu pesticidů) či a aby lépe snášely použití různé chemie (vnesen gen pro odolnost rostlin proti herbicidům), kde se dávky stále zvyšují (zvyšuje se odolnost škůdců) a rostliny to již poškozuje. A v tom vidím potenciální nebezpečí pro spotřebitele již dost velké, i když je v zájmu výrobců toto nebezpečí zlehčovat. Pokud vím, v pokusech na myších byl negativní vliv použití GMO jasně prokázán.
Nejde o to, že člověk dost vydrží a na leccos si zvykne. Ale za jakou cenu nejen pro nás, ale i pro další generace.

12.4.2015 12:13
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Celý národ žere chleba místo z mouky a kvasnic z nějakých 50 různých s..ček, včetně "zlepšovadel" chuti a vzhledu, která v praxi znamenají, že místo týdne ten chleba vydrží dva dny. Půlka národa to zajídá kapslemi hlívy, chlorelly, Chondra, echinacey, zeleného ječmene a neřeší, co kromě zlomku účinných látek tu bílou piluli tvoří.
Nezávislých 90% národa si na tělo patlá laky, krémy a ropné produkty, a v lepším případě ještě hulí, chlastá a žere slané brambůrky a sušenky na veliko. Zhruba polovina těchto exotů ženského pohlaví si šťastně buduje sex-appeal a zároveň dobrovolně ničí nohy na střídačku kramfleky a balerínami.
Další drtivá většina národa nepohne p..lí bez auta a vesele nám všem čistí vzduch.

Ale máte pravdu, GMO je něco STRAŠNÉHO pro nás všechny.

PS, co tak prostě NEdávat granule, tím spíš s kukuřicí a sójou...? Moc jednoduché, že...

12.4.2015 13:13
bronda

XXX.XXX.98.84

leprechaunek napsal(a):
Celý národ žere chleba místo z mouky a kvasnic z nějakých 50 různých s..ček, včetně "zlepšovadel" chuti a vzhledu, která v praxi znamenají, že místo týdne ten chleba vydrží dva dny. Půlka národa to zajídá kapslemi hlívy, chlorelly, Chondra, echinacey, zeleného ječmene a neřeší, co kromě zlomku účinných látek tu bílou piluli tvoří.
Nezávislých 90% národa si na tělo patlá laky, krémy a ropné produkty, a v lepším případě ještě hulí, chlastá a žere slané brambůrky a sušenky na veliko. Zhruba polovina těchto exotů ženského pohlaví si šťastně buduje sex-appeal a zároveň dobrovolně ničí nohy na střídačku kramfleky a balerínami.
Další drtivá většina národa nepohne p..lí bez auta a vesele nám všem čistí vzduch.

Ale máte pravdu, GMO je něco STRAŠNÉHO pro nás všechny.

PS, co tak prostě NEdávat granule, tím spíš s kukuřicí a sójou...? Moc jednoduché, že...

Jasně, proč tady diskutovat o problematice škodlivosti něčeho a snažit se získávat informace, když to není k ničemu a z přemýšlení bolí hlava, že...

12.4.2015 21:27
Pamall

XXX.XXX.38.247

Dobrý den, já kupuji granule z vojtěžky bez jakýchkoliv příměsí a jiných chemických příměsí a králící to dlabou až maj boule za ušima.50 kg - 400kč. K tomu jim dopřeju ovesné vločky, tvrdé pečivo a chleba. Také trocha sena neuškodí. Granule co obsahujou různé léčivé ingredience atd.vynechávám a vůbec tomu nevěřím. A podívejte na Bobika jak se má k světu. Moravský modrý s pp.

13.4.2015 02:09
hona

XXX.XXX.112.10

Pamall napsal(a):
Dobrý den, já kupuji granule z vojtěžky bez jakýchkoliv příměsí a jiných chemických příměsí a králící to dlabou až maj boule za ušima.50 kg - 400kč. K tomu jim dopřeju ovesné vločky, tvrdé pečivo a chleba. Také trocha sena neuškodí. Granule co obsahujou různé léčivé ingredience atd.vynechávám a vůbec tomu nevěřím. A podívejte na Bobika jak se má k světu. Moravský modrý s pp.

No, Bobík je nádhernej, ale ještě více mě uchvátil Váš výhled ze zahrady... Skoro Vám ho závidím... smajlík

13.4.2015 08:24
bronda

XXX.XXX.98.84

hona napsal(a):
No, Bobík je nádhernej, ale ještě více mě uchvátil Váš výhled ze zahrady... Skoro Vám ho závidím... smajlík

Tak to bylo taky první, co mne napadlo. Krásný výhled. Kde to je? Jižní Morava?

13.4.2015 11:16
tom.50

XXX.XXX.117.5

mozaik napsal(a):

Celý příspěvek jsem smazal ze strachu ze žalovatelnosti.

13.4.2015 23:10
Pamall

XXX.XXX.36.192

Hezký den. Ten krásný výhled není Jižní Morava. Je to Hýskov 3km od Berouna směr Nižbor. Středočeský kraj.

13.4.2015 23:33
tom.50

XXX.XXX.117.5

Pro mozaik

Nevyrýval jsem do vás. Jmenoval jsem našeho největšího oligarchu přes dotace do potravinářství a firmu, která má největší zájem na TTIP a protože žijeme v divné době, raději jsem to smazal. Napsal jsem totiž vloni v jiné věci politikovi, místopředsedovi strany, kterou jsem volil, že se mi cosi nelíbí. Odpověděl mi, že mě zažaluje ve chvíli, kdy zveřejním mail, který jsem mu poslal a nebo když zveřejním svoje výhrady proti politice té dané strany a uvedu tam jeho jméno. A databáze těchto fór jsou nekonečné...

Vám na vaší otázku stran škodlivosti GMO plodin odpovím jednoduše. Použijte selský rozum. Předesílám, že jsem ateista. Ale kdyby chtěl Bůh, aby nějaké rostliny měly rovnou v sobě jed proti svým škůdcům, stvořil by to sám hned ne?

A druhý příklad. Kdysi zachránilo DDT v rozvojovém světě miliony lidí, kteří neumřeli na malárii. Mám docela dojem, že za objev DDT dostal vynálezce Nobelovu cenu. Asi nemusím pokračovat, že ne.

A třetí příklad. Kouření je báječné a chutná to mnoha lidem a hned nezabíjí. Ono nezabíjí ani za 10, za 20, a většinou ani za 30 let. Výsledek se ale dostaví. Na to vemte jed! Vím to dobře, kouřil jsem krásně, jak pohádkovej drak, dlouhých 36 let.

Nekouřím 9 let a kdyby někoho zajímalo, zda jsem pro zákaz kouření v hospodách, tak ROZHODNĚ NE! V hospodě se kouří a v bufáči ne a komu se nelíbí kouření, ať jde do bufáče!
Například nemám rád fotbal a jestli mám všech pět pohromadě, nebudu chtít zákaz fotbalu pro všechny. Prostě na TV nekoukám, na stadiony nechodím a sportovní rubriky nečtu, ale nebudu otravovat život těm, kterým se fotbal, fakt nevím proč, líbí!

13.4.2015 23:38
Pamall

XXX.XXX.36.192

Ještě k tomu krmení. Nechci tady už rozvádět jestli ty a nebo jiné granule atd. Ale chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s amarantem. Chci ho zkusit letos vysadit a krmit tím králíky ale i sebe. Pro králíky je dost dobrý tím že jednak je skoro úplné vyloučení kokcidiozy a jiné nemoci, také prý samice mají více mladých. Pro člověka je to výjímečné hlavně proti rakovině a různých nemocí. Jestli máte nějaké zkušenosti podělte se prosím budu moc rád.

14.4.2015 06:19
300RUM

XXX.XXX.253.158

Http://www.ifauna.cz/kralici/inzerce/r/detail/2481607/amarant/ tady je inzerát, tak se zkuste zeptat přímo jeho, jestli jste tak již neučinil.

Já zkušenosti přímo nemám ale zdravé to může být, stejně jako celý zdraví životní styl. Což jak dokola pořád zdůrazňuje tom.50, myslete hlavou, selským jednoduchým rozumem. Většina lidí je líných stejně jako já a až má zdravotní problémy, začne se většinou zajímat, co mu vlastně je a pak se třeba i snaží změnit právě životní styl. Stejně jak u lidí, přemíra nezdravého jídla a málo pohybu nám zadělává na zdravotní problémy, tak je to i se zvířaty. Králík v přírodě se pořád nepřejídá - není z čeho, z trávy zelené nebo suché se nepřecpe. Navíc má mnoho pohybu, musí být ostražitý, je tam přirozená selekce. V králíkárně pravý opak. Čeká jen co mu nasypete, sežere skoro všechno a pokud je jich více pohromadě, sežere raději více aby mu to spolubydlící nesežral. Pak je zaděláno na problém.

Máme tedy dvě možnosti. Buď dáme králíkům co nejvíce přirozené stravy a pohybu, porostou pomaleji. Nebo budeme dávat kompletní granule a porostou rychleji, chov bude lépe využit. Nemyslím si ale, že když jim budete cpát cokoliv "zdravé", zbavíte se například kokcidiozy. Všeho s mírou (krom sena a vody). Můžete si zadělat na jiné problémy. A jak se tu pořád opakuje, hygiena.

Nejsem zastáncem GMO ani podobných řízených vědecky podložených ulehčovadel. Je to podle mne nepřirozené a příroda nám to opět vrátí v jakékoliv formě. Má na to na rozdíl od nás čas. Bohužel žijeme v demokratické společnosti a musíme se podřídit pohodlné většině.

14.4.2015 16:11
mozaik

XXX.XXX.150.188

Pro Tom 50

Díky za odpověď. Škoda, že Váš první příspěvek jsem nestihl.
Nechci vypadat jako zastánce GMO. Jen nevím, jestli se dá GMO srovnávat s kouřením, pesticidy a dalšími chemickými jedy. Podle mě, když Bůh vymyslel obilí, asi netušil, že se z této původně traviny stane časem hlavní složka potravinářství a krmivářství. Můj názor je ten, že dokud není GMO plodina předávkovaná hnojivem, pesticidy a herbicidy, pak je to pořád jen plodina. To mi říká rozum. Pokud se jakákoliv plodina zaleje chemií, pak už je jedno, jestli jde o GMO nebo ne. Podle všeho ta GMO potřebuje méně té chemie, aby dala stejný nebo vyšší výnos. Padají tady logické názory, ale zatím nic konkrétního. Stejně si myslím, že jako spotřebitelé moc na výběr nemáme.

14.4.2015 19:27
bronda

XXX.XXX.98.84

mozaik napsal(a):
Pro Tom 50

Díky za odpověď. Škoda, že Váš první příspěvek jsem nestihl.
Nechci vypadat jako zastánce GMO. Jen nevím, jestli se dá GMO srovnávat s kouřením, pesticidy a dalšími chemickými jedy. Podle mě, když Bůh vymyslel obilí, asi netušil, že se z této původně traviny stane časem hlavní složka potravinářství a krmivářství. Můj názor je ten, že dokud není GMO plodina předávkovaná hnojivem, pesticidy a herbicidy, pak je to pořád jen plodina. To mi říká rozum. Pokud se jakákoliv plodina zaleje chemií, pak už je jedno, jestli jde o GMO nebo ne. Podle všeho ta GMO potřebuje méně té chemie, aby dala stejný nebo vyšší výnos. Padají tady logické názory, ale zatím nic konkrétního. Stejně si myslím, že jako spotřebitelé moc na výběr nemáme.

Jestliže je do plodiny vnesen gen, který ji činí více odolnou proti herbicidům, pak je to proto, že se té chemie používá právě více, nikoliv méně (odolnost na Roudup např.).

14.4.2015 22:11
tom.50

XXX.XXX.117.5

bronda napsal(a):
Jestliže je do plodiny vnesen gen, který ji činí více odolnou proti herbicidům, pak je to proto, že se té chemie používá právě více, nikoliv méně (odolnost na Roudup např.).

Napsal jste za mě to, co jsem chtěl říct. Děkuju.

jenom malinkou poopravím, je to, myslím, Round up.

29.4.2015 13:46
Krachen

XXX.XXX.120.175

Děkuji za velmi užitečný příspěvek. Váš tip granule jim prostě nedávat jsem vyzkoušela, nic moc, a tak mám za domem lán řepy a mrkve a chodím ho obdělávat s mejkapem a samozřejmě na jehlách...je to dřina, takže sháním doplněk stravy, který mi trochu ulehčí práci. Vy jste podle všeho se světem velice spokojen, zbývá mi tedy jen popřát, ať už si konečně najdete nějakou hodnou ženu (nebo muže).

29.4.2015 13:47
Krachen

XXX.XXX.120.175

Díky za tip, je mi jasné, že "čisté" krmivo asi jen tak nenajdu.

29.4.2015 13:50
Krachen

XXX.XXX.120.175

Díky za reakci, podle mě je největší riziko v tom, že nejsou dostatečně otestovány dlouhodobé vlivy manipulace s genetickou informací.

29.4.2015 13:54
Krachen

XXX.XXX.120.175

Mohl byste mi napsat jméno těch granulí? Seno mají pořád, pečivo jako zákusek, řepu, mrkev, mlíčí... ale chci jim ještě trochu dopřát :) Bobik je macek.

29.4.2015 13:59
kachna

XXX.XXX.188.76

Krachen napsal(a):
Díky za reakci, podle mě je největší riziko v tom, že nejsou dostatečně otestovány dlouhodobé vlivy manipulace s genetickou informací.

Naposled, když jsem brala granule od Pohledských dvořáků, byly bez GMO.

29.4.2015 15:31
bronda

XXX.XXX.98.84

Krachen napsal(a):

Krachen!
Když reagujete na nějaký příspěvek, pak je třeba použít volbu "citovat". Jinak je v tom guláš a nikdo nemá tucha na co vlastně reagujete.

29.4.2015 16:21
Krachen

XXX.XXX.32.20

bronda napsal(a):
Krachen!
Když reagujete na nějaký příspěvek, pak je třeba použít volbu "citovat". Jinak je v tom guláš a nikdo nemá tucha na co vlastně reagujete.

Díky, už se to nestane.

29.4.2015 16:43
Krachen

XXX.XXX.32.20

Pamall napsal(a):

Mohl byste mi prosím napsat jméno těch granulí? Seno mají pořád, pečivo jako zákusek, řepu, mrkev, mlíčí... ale chci jim ještě trochu dopřát :) Bobik je macek!

29.4.2015 16:53
Krachen

XXX.XXX.32.20

hona napsal(a):
Co vím, tak Bocus Letohrad má takové granule v nabídce...

Jen nevím, je-li to až tak podstatné, neboť GMO plodiny jsou nyní v určitém % téměř ve všem... Třeba i v jedlém oleji, párcích, sekané a v podstatě ve všem, kde je kukuřice, soja apod...

Díky za tip, asi jsem to našla. Cusal Beta. Snad ta slunečnice bude košer :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík