U zakrslíků co mám venku nepoužívám záchůdek, jen do rožků, kam si zvykli chodit čůrat dávám hrubé piliny a pak přes komplet kotec slámu.
Ale u ušáků co mám doma používám na "čůrací místa" nejraději ASAN. Je sice dražší (pokud ho však chcete používat jen na WC a ne celou klec či kotec, tak spotřeba nebude tak vysoká), ale není prašný ani nedělá mokré "hroudy", dobře drží pach a nezpůsobuje alergie, mělo by ho snášet bez problémů v podstatě každé zvířátko Navíc je Asan měkký, takže třeba u menších hlodavců nezpůsobuje otlaky. Používala jsem ho i v době, kdy jsem chovala potkánky, ti jsou celkem dost citliví na materiál podestýlky a Asan vždy bez problémů!
Kočkolit mi přišel, že po nasáknutí moči se proměnil v jakýsi smalt a ušákovi s delší srstí se rád lepil mezi nožky
Peletky jsem taky zkoušela, ale ty se zase po nasáknutí močí rozložily na dřevěný prášek a to mi nepřipadne moc vhodné kvůli dýchacímu ústrojí i srsti zvířete.
Ale tak každé zvířátko je jiné a stejně tak každému zvířeti a jeho chovateli vyhovuje něco jiného Chce to vyzkoušet vícero možností a přijít si na to své