Králík kouše králíkárnu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

anonym789

13.4.2015 22:35
anonym789

XXX.XXX.53.50

Dobrý den
mám dřevěnou králíkárnu a králíci mi ji pěkně likvidují (okusují) děje se vám to někomu? popřípadě co s tím, díky.

13.4.2015 22:59
tom.50

XXX.XXX.117.5

Ani já jsem do svých 58 netušil, proč to ty ku.vy dělají . Všimnul jsem si, že v kotcích nejsou žádné piliny a bylo mi divné, kam se dějí?
Pak jsem tady na fauně nedávno vyčetl, že králík pro zdárný vývoj a vegetování potřebuje, kromě jiných látek, také lignin. To je základní složka dřeva.

Řešení je dvojí:

Oplechujte všechny rohy, stejně budou hlodat prkna z plochy. Prkna se ale dají vyměnit, nosná kostra ne!

Dávejte králíkům okus, v létě, v zimě, prostě pořád, kolik toho budou ochotní žrát, nic tím nezkazíte. Jenom ne vrbu kojící samici, po jediném podání ztratí mléko! Ale výkrmovým králíkům po odstavu je to asi po černobýlu nejlepší ochrana před kokci.
Taky samosebou nic jedovatého, ale když má akát listí, milujou ho nade vše. V zimě jsem akát nezkoušel. Nejvhodnější se mi jeví jabloň, smrk a borovice.

13.4.2015 23:30
poty76

XXX.XXX.145.250

anonym789 napsal(a):
Dobrý den
mám dřevěnou králíkárnu a králíci mi ji pěkně likvidují (okusují) děje se vám to někomu? popřípadě co s tím, díky.

Ano, u dřevěné králíkárny se to stává určitě každému. Pokud je králíkárna z prken. Pokud, by jste jí měl z OSB desek tak mám odzkoušeno, že do nich králík nejde. Králíkům se přidávají větve na okus (smrk, jabloň). Ale mám odzkoušené, že i tak jsou jedinci, kteří jsou schopní projít jak boční tak zadní stranou, popř. podlahou. Z vlastní zkušenosti v chovu, a věřte, netrvá jim to dlouho. Proto jsem se rozhodl, že při stavbě dalších králíkáren, budu dělat boční a zadní strany z OSB desek a jen podlahy a mezistěny z prken. Vyměnit prkno na podlaze nebo v mezistěně je menším problémem než měnit, popř. plátovat prkna na zadní stěně pokud máte hlubší kotce.
A co s tím? Těžko radit. Mě to dělal většinou jen jedinec, po čase přestal, když jsem nosil stále nové větve na okus. V momentě kdy jsem po jisté době přestal větve dávat, tak přestal i králík. Ale, také jsem měl 0,1 která mi prošla podlahou za 3 dny o síle prkna 2,4 cm. No, králíci!
Přeji vám hodně trpělivosti.

14.4.2015 00:20
poty76

XXX.XXX.145.250

Oplechování?
Pokud ano, tak asi precizně. Já to praktikoval, na nově stavěné králíkárně. První rok, plechy vydrželi. Ale od začátku králíky provokovali, a šli do nich. Byť byli všechny hrany jak prken, spojů tak hranolů na kostře oplechovány za 3 roky nemám v králíkárně už 60% onoho oplechování. Několikrát se králík i pořezal. Mírně, ale pořezal! Nutno podotknout, že k oplechování byli použity profily tipu, L“ na sádrokarton. Oboustranně stejné cirka 3x3cm. Je to slabší, děrovaný plech, pokud se tedy rozhodnete k tomuto kroku? Využijte kvalitnějšího a silnějšího tipu oplechování. Já po této zkušenosti, budu dávat do kupy králíkárnu, kde kostra bude z hranolů 6x6 cm, zadní stěna OSB deska, boční stěny taktéž. Podlaha a mezistěny prkenné. Místo oplechování na hranoly uvnitř králíkárny dám falešné prkna a to na celý kus hranolu v kotci a celý profil. Ať si ho klidně rozeberou, v momentě kdy se propracují až na hranol, prkna vyjmu a dám přes ně nové. Ještě jedna zkušenost s plechy. Pokud je oplechováno a nejsou žádné dostupné hrany králíkovi, ten nemá za co chytit tak vám do toho nejdou. To znamená, že kdyby jste dal na mezistěnu prkno 2 cm a třeba 2,4 cm tak vznikne výstupek, a králík si to v poklidu načne. A jede! Pokud jsem měl oplechováno tak králík do plochy nešel a na okus se nedostal. Když už, tak pouze podlahu, ale tam musela být nerovnost (širší / vyšší prkno). Proto začali demontovat oplechování. Poté, po jeho stržení už si jeli to své. Závěrem. Dnes vím, že chyba byla u mě! Oplechování by nestrhly, pokud bych plech probil více na husto a nebo papíráky. Nestržení = nepořezání, neokousání. Po této zkušenosti kdybych to chtěl dělat znovu, tak vím, že tento druh oplechování je postačující ale musel bych ho lépe probít, aby nedošlo k opakované chybě. Někdo může mít s plechy jinou zkušenost, tuto jsem já nabyl za 3,5 roku s tímto tipem králíkárny. Tady vám na ukázku dám foto.

14.4.2015 00:58
tom.50

XXX.XXX.117.5

Bobánek

Zatímco já se snažím poradit jak odstranit příčinu, vy radíte jak vyrobit pancíř, který nedokážou sežrat a až ho přesto sežerou, aby se dal vyměnit. Uvědomujete si to vůbec?

Králíci potřebují něco, to vy ignorujete a děláte psí kusy jak zabránit hryzání a úplně ignorujete důvod, proč to dělají, co je k tomu nutí. Mě králíkárny prostě nežerou, čím to může být, co byste řekl?
A OSB? Už jen to, že to nežerou, by hloubavějšímu chovateli napovědělo, že to asi není nejvhodnější materiál. Ale tak uvažuju já, vy zjevně jinak, nic ve zlém.

Jestli chcete něco, co nežerou, inspirujte se tady: https://www.youtube.com/watch?v=N_-V-iRdunA.

Při troše snahy budete dnes (a vždy) proklínanému Rusákovi rozumět, mluví o dutinkovém polykarbonátu. Máte to s rozměry a návodem. Ať se daří!

14.4.2015 06:37
300RUM

XXX.XXX.253.158

Bobánek. S tím kouskem prkna pro okus se mi líbí. Udělal jsem před měsícem novou králíkárnu se sloupky z hranolů 8cm (co jsem měl) a už jsou ohlodané, přestože téměř denně mají ovocné větvičky, občas vrbu, smrk nebo borovici.

Tom.50. Ruská králíkárna se mi docela líbí, je to inspirativní.

14.4.2015 08:50
poty76

XXX.XXX.145.250

300RUM napsal(a):
Bobánek. S tím kouskem prkna pro okus se mi líbí. Udělal jsem před měsícem novou králíkárnu se sloupky z hranolů 8cm (co jsem měl) a už jsou ohlodané, přestože téměř denně mají ovocné větvičky, občas vrbu, smrk nebo borovici.

Tom.50. Ruská králíkárna se mi docela líbí, je to inspirativní.

Já už to tak také praktikuji, je to půl roku co jsem oplechování otrhal. Byl to pouze pokus, protože jsem to viděl u několika chovatelů. Zkusil jsem to na jedné králíkárně. Nutno podotknout že u mě mají králíci naprosto vše, co k životu potřebují. Po celou dobu měli dostatek větví na okus, ale vždy se našel 1 - 2 ks kterým to nestačilo a s těmi plíšky si pohráli. Tím že jsem je dával zase o kotec vedle docházelo k tomu, že obírali plíšky i tam, proto došlo k tomu otrhávání. Více králíků to nedělalo. Takže asi tak. V dnešní době to mám tak, že dám přes hranol prkno a když se stane že se do toho nějaký králík pustí a dostává se k hranolu, vyměním to. Tohle vidím jako lepší řešení. Pokus s oplechováním byl pokus = omyl. Ale já říkám, že každá zkušenost je dobrá a ta špatná je vždy nejlepší! Pokaždé se z toho člověk ponaučí. To víte, je rozdíl v tom jestli chováte o síle 5,16 ( chovných) nebo jako Tom 50 o síle 1,2 popř.1,3. Proto tady stále moralizuje a píše jednu hloupost za druhou. Pro mě velký, CHUDÁK".

14.4.2015 10:21
poty76

XXX.XXX.145.250

Omlouvám se všem, ale tohle bude velice dlouhé čtení. Pro Tom 50. Raději bych to dal na email, ale toho pána nechci poznat, natož si s ním prohodit poštu.
A teď k vám trošku mimo soutěž. Vnímám to tak že vy už potřebujete dostat přes prsty.Lezl jste sem a otravoval neustále s nějakým systémem oprav pravopisu. Až když se zmínili další 2-3 lidé že nic takového neexistuje jak na fauně tak v prohlížeči tak jste napsal něco v tom smyslu, aha to jsem netušil a není to prohlížečem“ ? Trapné a ubohé! Už jen to, že vy to musíte psát v systému jenom proto, aby jste náhodou neudělal chybu a nezostudil se o vás něco vypovídá. Dle vašich příspěvků jsem již zjistil, že jste opravdu VELMI ZASAŽEN DOBOU MINULOU A JEJÍM REŽIMEM. Sleduji vás delší dobu a zdá se mi, že opravdu lezete na vlákno, kde vy nemáte co dát, naopak jak jste sem již několikrát zatáhl politiku si myslím že by jste se měl angažovat tam a v jiných diskusích. Připadá mi to že jste spapal všechny moudra světa a asi by jste ho i chtěl změnit ( svět). U vás, věřím že i řídit! Pryč od toho, pryč od takových.
Jestli se nepletu máte rád příklady, přísloví a velmi rád zadáváte odkazy na různé tuposti. To mi zase ukazuje na vaší velikost. Nedivím se, že jsi vás na jiném vlákně chtěl jeden chovatel a proti vám asi opravdu chovatel najít a vysypat vás. Též vás asi i dobře trefil v jeho hodnocení na vás. Možná se pletu, ale mám zato, že stejně tak moralizujete, parazitujete i na drůbežářské diskusi s vašimi dominantami (nebo něco tomu podobné) na snášku. K té králíkárně. Když oplýváte tak velkými zkušenostmi, tak tady prosím nepište. Cituji: Oplechujte všechny rohy, stejně budou hlodat prkna z plochy. Prkna se ale dají vyměnit, nosná kostra ne! Nebyl to zase pouze příklad, aha asi jsem ho nepochopil. Takhle vy to vždy píšete ne? Když ten kdo se rozhodne pro oplechování takto králíkárnu vyrobí. Tak věřte, že mu prkna v ploše ani na podlaze, v mezistěnách neokoušou. To je jen výplod vaší fantazie. Pokud tam není nesrovnalost a nepoužije stejnou sílu prkna. Králík je akční a stále něco hledá. Tuhle věc zaplaťpánbůh víte, tedy doufám?
Další vaše citace. Při troše snahy budete dnes (a vždy) proklínanému Rusákovi rozumět, mluví o dutinkovém polykarbonátu. Máte to s rozměry a návodem. Ať se daří! Pokud je u vašeho nulového profilu inzerát vámi podaný a fotky jsou z vašeho chovu, což jsou, tak mi řekněte něco k tomu co máte na podlaze. Tu vám asi také nekoušou ne, kdo by šel do takové chemie. Proč jste vlastně řešil takto podlahu? Nepište mi že kvůli odtoku moči. Máte udělanou vanu, to musí být nádherné prostředí pro králíka. Navíc někde jste se tady bouchal do prsou na jiných vláknech, jak máte pod králíky stále sucho a nastláno. A kde, ptám se? Zejména u toho vámi vyfoceného 1,0 to mluví za vše! A od vás já si mám něco brát z vašich příspěvků? Pane sice jste na mě šel teď opatrně ale slovem ať se daří to můj pohled na vás nezmění. Snad se dožiju dne, kdy sem VY dáte také něco odborného. Už jste snad pochopil, proč jsem kdysi napsal svůj názor na uvadající odbornost zde. A prosím, nezkoušejte se mě opět poučovat. Nutno ještě podotknout že vašimi odkazy asi bavíte většinu návštěvníků ale já jim nevěnuji ani setinu vteřiny mého drahocenného času. Nic, děkuji vám za poučení a užijte si to s vaším velkým chovným stavem. Víte starat se o 3 – 4 ks a starat se o větší množství je trochu jiná záležitost. Možná jste věkem o 20 let dál, ale to absolutně nic neznamená. Nutno podotknout, že jsem už dlouho přemýšlel o tom jestli na vás mám ještě někdy reagovat. Ano, možná to tady slíznu ale stojím si za svým. Pro mě nejste ničím přínosný! Tímto už se k vám a vašim názorům nebudu vyjadřovat. Držte se politologie, tam vám to určitě půjde lépe.
Ještě jedna věc. O potřebách králíků vím dost, ne vše. To nikdy, nikdo vědět nebudeme. Nic neignoruji, důvody proč to dělají, vím už dávno. Ale jak jsem se dočetl na hoře tak vy jste to nevěděl ještě do nedávna. Vaše citace: Pak jsem tady na fauně nedávno vyčetl, že králík pro zdárný vývoj a vegetování potřebuje, kromě jiných látek, také lignin. To je základní složka dřeva. Vy určitě také víte že králíci pojídají zpětně svůj pevný trus že? A určitě také víte, proč to dělají? pokud ne! Doporučuji, dohledejte si to! Proč? Jen pro informovanost a proto, aby jste poté až to někde vyběhne nebyl zase překvapený.
K OSB deskám. Jde pouze o zadní stranu popř. o boční. Jinak je králíkárna celá se dřeva. Víte vůbec, že jsou i zděné králíkárny a dokonce spousty chovatelů mají a staví králíkárny ze šalovacích desek. Pro zajímavost, to jsou ty většinou 3 vrstvy do sebe v lisované. Jinak stavění z OSB desek se stává absolutně moderní záležitostí, bonmotem dnešní doby a to ne jen u králíků. Jede to u drůbeže, exotů a dělají se z toho i baráky a rychlotavby. Jeden klad a jeden zápor u OSB. Klad je že vám králík nic nepožírá a zápor že musíte každou chvíli honit větve. Píši každou, protože já dávám stále a do kola pouze čerstvé. A to už je opravdu vše.

14.4.2015 11:07
rabbit

XXX.XXX.11.59

Na vnitřní rám jsem zkušebně natloukl zbytky z pletiva, je to víc jak rok a zatím to funguje.U jednoho chovatele jsem viděl pobité rohy také lištama k sádrokartonům ale tam to mělo úspěch.
OSB desky: Viděl jsem zničenou stěnu a strop od belgičáka, vydrápanou skrz. Určitě bych netvrdil že je to králikovi odolný materiál, ale třeba to byla jen vyjímka . Je pravda že bych se OSB desek nebál a klidně bych je na stavbu použil.

14.4.2015 13:51
poty76

XXX.XXX.145.250

rabbit napsal(a):
Na vnitřní rám jsem zkušebně natloukl zbytky z pletiva, je to víc jak rok a zatím to funguje.U jednoho chovatele jsem viděl pobité rohy také lištama k sádrokartonům ale tam to mělo úspěch.
OSB desky: Viděl jsem zničenou stěnu a strop od belgičáka, vydrápanou skrz. Určitě bych netvrdil že je to králikovi odolný materiál, ale třeba to byla jen vyjímka . Je pravda že bych se OSB desek nebál a klidně bych je na stavbu použil.

Ano. Máte pravdu, velká plemena jsou určitě jiný level. Určitě se to stává i u středních plemen. Mě se toho za 2 roky ještě nedotkly, kamarád má 50 kotců s OSB desek a za 5 let ani náznak. Děkuji vám za váš příspěvek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2015 16:06

Pro Bobánek:
napsal jste to moc hezky.Když jsem zareagovala já, tak jsem se tu nehodila ani na hnůj.Proto jsem přestala reagovat a cokoliv psát.Už jsem to tu napsala že pan Tom50 a jemu podobní jsou nejchytřejší a nej chovatelé, samozřejmě to myslím v uvozovkách.Prostě zbaštili všechnu moudrost světa a my ostatní nestojíme za nic.Více se o tom rozepisovat raději nebudu.
Stejně jste napsal úplně vše co jsem měla na srdci já smajlík.
Jinak, taky mám králíkárnu z OSB desek.Kdyby byly tak škodlivé určitě by se z nich nestavělo.Foto už jsem nenašla odvahu vložit, protože vím co by tu následovalo.
Ještě jednou díky za to jak jste to všechno napsal.Možná že nyní bude více lidí psát své příspěvky bez obav že je pan chytrý Tom50 setře.

14.4.2015 20:34
Dragoš

XXX.XXX.101.201

Zdravím. Já pokut se mi objeví okus dávám bukové polínko a mam klid oni se pohrají a mě zůstane králíkárna.
Drahoš

14.4.2015 22:39
hona

XXX.XXX.112.10

Tak vám nevím, ale co kdyby si tu někteří lidé zametli před vlastním prahem?...

14.4.2015 23:03
Michal NoS

XXX.XXX.254.233

JA im dávam z ovocných stromov čo máme na zahrade, čerešna, jablon, slivka atd.
Ked vidím že, niektorí okusujú tak ich tam šprtnem nejake polienko, som si mylslel, že si hlavne zuby obrusuju.
Nie je to nejak škodlivé pre králika ked má toho vela?
Som sa bál ked im to budem dávat vo vačších množstvách, že im može byt stoho aj zle, lebo niektorí bez problemov olúpu velke polienko.
Neviem mám zajačník s OSB, ale ked som začal s chovom tak mi samec čo som si kupil na výstave začal rýpat do toho a jak som si to všimol, tak pak zdechol, tak som to radšej vybuchal normal s drevom vnutro zajačníka.A odvtedy tam mám 3,5 ročných samcov..
Tak teraz si robím nový zajačník ale, Ja som neni za OSB predsa je to lepené bohviečim, tak sa toho bojím.
Ale jak čítam, tak tu má dost ludí dobré skusenosti s OSB deskou.

15.4.2015 22:41
tom.50

XXX.XXX.117.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pro Bobánek:
napsal jste to moc hezky.Když jsem zareagovala já, tak jsem se tu nehodila ani na hnůj.Proto jsem přestala reagovat a cokoliv psát.Už jsem to tu napsala že pan Tom50 a jemu podobní jsou nejchytřejší a nej chovatelé, samozřejmě to myslím v uvozovkách.Prostě zbaštili všechnu moudrost světa a my ostatní nestojíme za nic.Více se o tom rozepisovat raději nebudu.
Stejně jste napsal úplně vše co jsem měla na srdci já smajlík.
Jinak, taky mám králíkárnu z OSB desek.Kdyby byly tak škodlivé určitě by se z nich nestavělo.Foto už jsem nenašla odvahu vložit, protože vím co by tu následovalo.
Ještě jednou díky za to jak jste to všechno napsal.Možná že nyní bude více lidí psát své příspěvky bez obav že je pan chytrý Tom50 setře.

Ani mě nepřekvapuje, že si tak z duše rozumíte s ufňukánkem, který si i nick zvolí ve zdrobnělině.

A až se zase rozzlobíte, že vás tu málokdo bere vážně, že vás nerespektují a zase začnete vyhrožovat, jak sem přestanete psát a lidi vám to schválí a sdělí vám, že jim chybět rozhodně nebudete, zase se vás a zase jako jediný zastanu.
Jsem už, faltusko, takový.

15.4.2015 23:18
poty76

XXX.XXX.140.214

tom.50 napsal(a):
Ani mě nepřekvapuje, že si tak z duše rozumíte s ufňukánkem, který si i nick zvolí ve zdrobnělině.

A až se zase rozzlobíte, že vás tu málokdo bere vážně, že vás nerespektují a zase začnete vyhrožovat, jak sem přestanete psát a lidi vám to schválí a sdělí vám, že jim chybět rozhodně nebudete, zase se vás a zase jako jediný zastanu.

Víte ten Nick už mám 8 let, kde jste byl tenkràt vy? Když jsem si ho zakládal tak mi to fauna pustila až na 7 pokus. Všechny názvi o které jsem měl zájem, byli bohužel zabrané v té době. Chtěl jsem Bob 76, nebo Poty 88. Bohužel, nedostalo se mi té možnosti. Je to 14 dní co jsem oslovil emailem adninistrátora, žádal jsem ho a to i telefonicky o změnu nicku. Po domluvě s ním jsem nakonec ponechal starý. Důvod? Pro mě prostý. Lidé už mě pod tím znají.Ono totiž nezáleží na tom jestli tam mám Otta nebo Pavel. I když u vás asi ano protože už jste asi pochopil že nemáte páky na jaké koli hodnocení co se mé osoby týče. Víte, pro mě jste opravdu jen vánkem v neskutečné dáli. Takže, rýpejte, poučujte, ponižujte a povyšujte se nad vše a nad všechny i nadále. Komu není rady, tomu opravdu není pomoci. A teď bez kouska ironie. Opravdu vám přeji poklidný zbytek života a ať vás Ti vaši ušáci baví. Prosím vás a kdybych měl néjakou chybu, přivřete oči. Píši z mob. a to je opravdu sousto když neustále přeskakuje kurzor do textu. Ještě něco málo. Nikdy jsem se mezi uplakánky nepočítal a nepočítám. Kdo mě zná, ví že jsem rovnej chlap.A hlavně v životě jsem nedostal nic zadarmo a vše jsem si musel vydřít.Co se týče králíků. Při doskládávání chovu ČS jsem na jezdil vlakem okolo 6 tis. km a při tom vše navštívil spousty opravdových chovatelů. Nechovám ani na mas a ani na náhodu. Jasné, jateční jdou do mrazáku.

15.4.2015 23:48
poty76

XXX.XXX.140.214

Těch 6 tis. km bylo v jednom roce, v roce 2011. Ty osobní návštěvy předních chovů v plemeni které chovám byli velikánskou zkušeností. Zkušeností k nezaplacení! Též spousty výstav a opět hlavně debat s chovateli a názornými ukázkami. To je ta opravdová králíkařina a zde u froňťáků skládám já mlaďoch maturitní vysvědčení. Nutno podotknout že se skromností mě danou jsem to vysvědčení ještě nesložil a obávám se že kdy složím. A teď už opravdu dobrou noc, byť jsem v práci. I tak přeze vše, prosím diskutujte ale tak nějak se do těch lidí nenávážejte. Do mě, klidně ano. To už by asi jinak nešlo, ale už to budu brát v poklidu. S pozdravem Potůček.

16.4.2015 13:21

Tom.50 napsal(a):

....

Drahý Tome50, jak jste laskav, "velmi si toho cením".Nezlobím se a nemám důvod, vzlášť když si mě berou do úst takový neomylní jako jste vy a vám podobní.Oznamuji, že vás má na háku a to pěkně vysoko.
Vy si myslíte že vy by jste tu někomu s těmi někdy výplody chyběl?
Prosím starejte se o sebe a ne o mě.
Laskavě si uvědomte že je tu diskuze o králíkách.Apropó, vy jste se mě někdy zastal?
No nevím proč reaguji zde když vám někdo založil zvláš´t vlákno.Pane Tome, tak doufám že jsme domluveni, děkuji.smajlík

16.4.2015 14:54
mustela.erminea

XXX.XXX.137.31

tom.50 napsal(a):
Ani já jsem do svých 58 netušil, proč to ty ku.vy dělají . Všimnul jsem si, že v kotcích nejsou žádné piliny a bylo mi divné, kam se dějí?
Pak jsem tady na fauně nedávno vyčetl, že králík pro zdárný vývoj a vegetování potřebuje, kromě jiných látek, také lignin. To je základní složka dřeva.

Řešení je dvojí:

Oplechujte všechny rohy, stejně budou hlodat prkna z plochy. Prkna se ale dají vyměnit, nosná kostra ne!

Dávejte králíkům okus, v létě, v zimě, prostě pořád, kolik toho budou ochotní žrát, nic tím nezkazíte. Jenom ne vrbu kojící samici, po jediném podání ztratí mléko! Ale výkrmovým králíkům po odstavu je to asi po černobýlu nejlepší ochrana před kokci.
Taky samosebou nic jedovatého, ale když má akát listí, milujou ho nade vše. V zimě jsem akát nezkoušel. Nejvhodnější se mi jeví jabloň, smrk a borovice.

Tak pokud si myslíte, že králíci žerou dřevo v králíkárnách proto, že by toužili doplnit lignin, tak jste na omylu. Je mi jasné, že si stejně budete meldovat stále dokola to svoje a nemám šanci vás přesvědčit o opaku. A je mi to ostatně úplně jedno.
Takže to píšu pro ostatní.
Lignin je obsažen mimo jiné i v senu (nejvíce ve starším porostu) či slámě. Takže králík ho získá i z těchto krmiv a nepotřebuje kvůli tomu žrát králíkárnu. Pokud králík žere králíkárnu, dělá to převážně z nudy (nebo možná se chce dostat pryč, často to dělají březí samice na podlaze v rohu, u těch si myslím, že se tak děje, protože se prostě snaží vyhloubit noru pro králíčata).
Ano, větvičky jsou super věc, nejen kvůli ligninu, ale i kvůli obsahu celé řady dalších prospěšných látek. Takže pokud máte možnost je krmit, určitě jděte do toho. Ale nemyslete si, že vám kvůli tomu králíci přestanou žrát králíkárnu.
A na závěr osobní příklad: Dřív jsem větvičky nekrmila, dnes je krmím ve velkém. Králíci mi žerou králíkárny úplně stejně.

16.4.2015 15:10
poty76

XXX.XXX.145.250

mustela.erminea napsal(a):
Tak pokud si myslíte, že králíci žerou dřevo v králíkárnách proto, že by toužili doplnit lignin, tak jste na omylu. Je mi jasné, že si stejně budete meldovat stále dokola to svoje a nemám šanci vás přesvědčit o opaku. A je mi to ostatně úplně jedno.
Lignin je obsažen mimo jiné i v senu (nejvíce ve starším porostu) či slámě. Takže králík ho získá i z těchto krmiv a nepotřebuje kvůli tomu žrát králíkárnu. Pokud králík žere králíkárnu, dělá to převážně z nudy (nebo možná se chce dostat pryč, často to dělají březí samice na podlaze v rohu, u těch si myslím, že se tak děje, protože se prostě snaží vyhloubit noru pro králíčata).
Ano, větvičky jsou super věc, nejen kvůli ligninu, ale i kvůli obsahu celé řady dalších prospěšných látek. Takže pokud máte možnost je krmit, určitě jděte do toho. Ale nemyslete si, že vám kvůli tomu králíci přestanou žrát králíkárnu.
A na závěr osobní příklad: Dřív jsem větvičky nekrmila, dnes je krmím ve velkém. Králíci mi žerou králíkárny úplně stejně.

Konečně velká pravda. Máme to stejné ( s okusem). Jak se králík dostane na hranu a zachytí, tak už si hraje až to končí výměnou prkna. A může mít v kotci větví kolik chce. Navíc já mám kusy které jdou minimálně třeba jen do rohového hranolu a kusy o kterých říkám že jsou zbíječky. S tím senem? Jsem rád že jste pánovi poradila. Ale říkám si proč sem psát vše, na druhou stranu proč si to brát sebou tam dolu když to druhým může otevřít oči a pomoci.

16.4.2015 23:00
tom.50

XXX.XXX.117.5

mustela.erminea napsal(a):

Tak jinak. Vám všem králíkárny žerou, mě ne a když tak minimálně, jen hrany a ty mám oplechované úhelníkem z pozinku 0,56 mm 20x20 mm. Čímpak to může být?

Chtějí se dostat ven? Nemají příliš malé kotce? Ale mnozí tu jinde tvrdili, že nač zbytečně velké kotce.

Nebyla jste to právě vy, kdo mi vysvětloval, že to je potřebou ligninu? Nějaká dáma mi dokonce dávala link, kde si o ligninu pro výživu králíků přečtu víc. Ale asi jste to vy nebyla, ta dotyčná byla laskavá a příjemná.
Mohla byste vědět, že obsah ligninu v ničem, natož v seně, které jsem koupil, nemám šanci zjistit. Nemám kouli z křišťálu a stejně bych jí neuměl používat jako to určitě umíte vy, jak vyplývá z vašeho blahosklonného vyjádření. Velmi pozorně čtu co píšete vy a tak jsem nepřehlédl v jiném vlákně vaše fabulace o obsahu toho či onoho v seně. Já ho neochutnávám a stejně bych obsah důležitých látek neuměl zjistit a na rozbor ho taky nedám a tak netuším, zda v mém seně králíci lignin mají či nemají. Ale asi mají když mi nežerou králíkárny, to dá rozum, že jo.

16.4.2015 23:42
poty76

XXX.XXX.145.250

tom.50 napsal(a):
Tak jinak. Vám všem králíkárny žerou, mě ne a když tak minimálně, jen hrany a ty mám oplechované úhelníkem z pozinku 0,56 mm 20x20 mm. Čímpak to může být?

Chtějí se dostat ven? Nemají příliš malé kotce? Ale mnozí tu jinde tvrdili, že nač zbytečně velké kotce.

Nebyla jste to právě vy, kdo mi vysvětloval, že to je potřebou ligninu? Nějaká dáma mi dokonce dávala link, kde si o ligninu pro výživu králíků přečtu víc. Ale asi jste to vy nebyla, ta dotyčná byla laskavá a příjemná.
Mohla byste vědět, že obsah ligninu v ničem, natož v seně, které jsem koupil, nemám šanci zjistit. Nemám kouli z křišťálu a stejně bych jí neuměl používat jako to určitě umíte vy, jak vyplývá z vašeho blahosklonného vyjádření. Velmi pozorně čtu co píšete vy a tak jsem nepřehlédl v jiném vlákně vaše fabulace o obsahu toho či onoho v seně. Já ho neochutnávám a stejně bych obsah důležitých látek neuměl zjistit a na rozbor ho taky nedám a tak netuším, zda v mém seně králíci lignin mají či nemají. Ale asi mají když mi nežerou králíkárny, to dá rozum, že jo.

Neznám vás osobně, a stále si říkám, proč jste se už dávno nepředstavil. I když, kde je jistota že by jste se představil svým pravým jménem. Já bych docela ocenil kdo je to Tom 50., pravda ve finále to nic neřeší! Není to podstatné, takže jsem si asi odpověděl sám. Ovšem musím říci, že se založením vlákna na vaší osobu nesouhlasím a nestotožňuji se s ním. To je takové ubohé.
Jen se vás chci na něco zeptat. Položím vám otázku, která není absolutně záludná a myslím že by jste jí měl hravě pochopit.

Vaše citace ze dne 14.4.2015. A reakce na mě….
Zatímco já se snažím poradit jak odstranit příčinu, vy radíte jak vyrobit pancíř, který nedokážou sežrat a až ho přesto sežerou, aby se dal vyměnit. Uvědomujete si to vůbec?

Musím vám v první řadě říci, že naše příspěvky se ten večer překrývali. Má zkušenost, se nerovnala reakci na váš příspěvek. Byla čistě z mého chovu.
Ale teď mi nejde do hlavy jak je možné že jste mě tady plísnil za oplechování a stavění pancíře, když o dva dny později sám přiznáte, že máte oplechované hrany své králíkárny. Neberte to jako útok na vaší osobu, ale slušně se vás teď ptám proč z nás dělaté stádo ovcí a přitom sám to takto praktikujete! Ne, není to nic špatného, že máte oplechováno a já vám řeknu, že při dalším stavění nové králíkárny to udělám stejně a z nova. Protože se mi to osvědčilo. Bohužel, jsem jen málo na husto probil ty profily které také nejsou větší než 2 x 2 cm nebo 20 x 20mm a ze slabého plíšku který ale stačí. Momentálně vlastně začínáte vyvracet absolutně vše, co jste zde kdy napsal. Teď jsem zvědavý, jak se k tomu postaví všichni ti co vám tak trošku odlehčovali. Např. pán pod Nickem Hona. Co si o tom asi bude myslet? Nebylo lepší, na férovku napsat, jak to opravdu praktikujete? Přece to není ostudné, každý ať si dělá na co má a hlavně jak jemu se to líbí a to nejdůležitější je aby to plnilo svůj účel a nebylo to velkým zatížením po ekonomické stránce. Nechci se tady do nikoho navážet a už ani nebudu. Neměním svůj názor, neměknu a není v tom nic jiného ale myslím si že nás diskutéry tady všechny spojuje jedna věc. Tou je bezesporu KRÁLÍK. Je jedno, na jaké úrovni ale jde o prohazování zkušeností. Někdy může jít i o omyly, ale bohužel člověk není tvor neomylný a nikdo neví vše. Vlastně stále, všichni nevíme nic, učíme se.
Tímto vás zdravím Potůček.

17.4.2015 00:10
300RUM

XXX.XXX.253.158

Jestli jste si nevšimli, admin pro nás vytvořil SZ a tam si to můžete vyříkat. Je to taková obálka pod nikem.

Králík je živý tvor, má svou hlavu a kdo ví, co se mu v ní honí. Vždy se nějaký najde, který se do dřeva pustí, V sobotu jak vyčistím kotce, přišroubuji jim na zadní stojky kousek desky ať si koušou, když je to baví. Líbí se mi to víc jak plechový rožek, je to i jednodušší. Co má králík celý den a noc dělat. Ať se zabaví.

Až dodělám další králíkárnu, dám ji naproti ať na sebe vidí. Také druh zábavy.

17.4.2015 00:38
poty76

XXX.XXX.145.250

300RUM napsal(a):
Jestli jste si nevšimli, admin pro nás vytvořil SZ a tam si to můžete vyříkat. Je to taková obálka pod nikem.

Králík je živý tvor, má svou hlavu a kdo ví, co se mu v ní honí. Vždy se nějaký najde, který se do dřeva pustí, V sobotu jak vyčistím kotce, přišroubuji jim na zadní stojky kousek desky ať si koušou, když je to baví. Líbí se mi to víc jak plechový rožek, je to i jednodušší. Co má králík celý den a noc dělat. Ať se zabaví.

Máte pravdu asi si začneme všichni psát do obálek a tady se to může zrušit. Co vy na to? Dobrý nápad. No a vy to tady zásobujte vašimi zkušenostmi z chovu. Rád si počtu. Mám zato že jsem tady napsal že s tímto pánem bych si poštu neprohodil. Nevidím v příspěvcích nic urážlivého nebo tak něco, tak co si vyříkávat. Máte pravdu, asi jsem měl zůstat u holubů a svých přátel jen po emailu. Na druhou stranu když jsem zavítáte, tak se nenudíte. To oplechování je pro pobavení. Já už stavím pouze kombinace OSB + vnitřky s prken. No stavím, do budoucna plánuji. Berte to sportovně, s nadhledem a nezlobte se....

17.4.2015 18:15
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

tom.50 napsal(a):

Nevím, čím to je, že vám králíci nežerou kotce. Mně ano, i když dávám větviček co hrdlo ráčí.

Já jsem NIKDY neříkala nic o "zbytečně velkých kotcích". To, pokud si vzpomínám, říkáte vy. Přeci aby nevyběhali to, co do nich investujete. Ty drahocené PENÍZE!

Ano, o ligninu jsem vám to vysvětlovala, možná krom jiných, i já.
A ano, mnohdy k vám nejsem milá a laskavá, ještě jsem bohužel nedospěla do toho stadia, kdy dokáži být milá a laskavá k těm, kdo nejsou milí a laskaví ke mně. Možná časem... Chtěla bych být jednou moudrá, velkorysá a skromná, ale zatím bohužel nejsem. Nebojte, vím to o sobě... Domnívám se, že v mém věku na to snad ještě mám právo.

O obsah ligninu v jednotlivých krmivech pojednává článek od MVDr. M. Martince, který tu byl již mnohokrát zmiňovaný. Takže "věštba z křišťálové koule", ona tolik oblíbená formulka zde na ifauně snad v tomto případě není nutná.

Kdybyste byl tak laskav a připomenul mi poněkud konkrétněji moje údajné "fabulace" o jednotlivých živinách v seně, byla bych vám neskonale vděčná. Opravdu nevím o čem mluvíte a ráda bych to nejen vám vyjasnila.

17.4.2015 21:47
poty76

XXX.XXX.145.250

300RUM napsal(a):

Zdravím, prosím vás, váš zkaz na SZ mě nějak nejde rozbalit. Už jsem o tom, informoval administrátora. Bylo mi z děleno, že to ještě správně nefunguje, pouze jinými slovy. Myslím si, že asi vím, oč tam půjde. Možná se budu mýlit, ale spíše ne. Takže pokud mě chcete plísnit, dejte to sem, ať to vidí návštěvníci fauny, stejně tak obráceně v což nevěřím. Zlobit se opravdu nebudu. Možná jsem si o to sám řekl, v tom to případě.

Má citace: No a vy to tady zásobujte vašimi zkušenostmi z chovu. Rád si počtu.

Nebyla na místě, nechal jsem se unést. Z mé strany, chybná definice. Člověk můsí uznat chybu a já jí udělal. Nebyl důvod k této větě. Mějte se Potůček.

17.4.2015 22:01
Vídeňský modrý

XXX.XXX.136.238

Já mám kotce 70x90. Králíkárna z OSB a asi chytré králíky okusují jabloňové větve a králíkárnu nechávají napokoji. Před dvířky mám vyndavací prkno aby nic nepadalo ven. To v případě okusu můzu vyměnit.

17.4.2015 22:14
tom.50

XXX.XXX.117.5

Bobánek

Vytrhujete informace či výroky z kontextu a pak opravdu každý výrok a nejen můj, logicky ztrácí smysl.

Jsem líný to hledat, najděte si to sám. Já se tam snažím poradit jak zařídit, aby králíci králíkárnu nežrali a nebo co nejméně a nevím o tom, že bych někdy někde tvrdil, že rohy oplechované nemám a nebo, že to není třeba. Dokonce někde radím jak udělat králíkárnu s kostrou vně, aby uvnitř nebyly žádné hrany, které by mohly hlodat a ničit.
Vy se tu stavíte do pozice milovníků králíků a vůbec neuvažujete jako já: "Co těm ušákům schází, že je to nutí hlodat i tam, kde se jim hlodá špatně?"

Mě se třeba líbí názor pána s nickem 300RUM. Prostě jim tam každý týden po vykydání přišroubuje kousek prkýnka ať se baví a hlodají, nakonec, je to jejich přirozenost asi tak, jako pes štěká a kohout kokrhá. Mimochodem, pomocí akuvratačky a sádrokartonářského šroubku za šesták (jsou třeba dva, abyste mě zase nenapadal) je to otázka snad půl minuty na kotec.

Já svým už nedal tři týdny na okus nic, králíkárnu nehlodají a tak mají asi ligninu v seně, které jsem koupil, dost.

18.4.2015 00:43
poty76

XXX.XXX.145.250

tom.50 napsal(a):
Bobánek

Vytrhujete informace či výroky z kontextu a pak opravdu každý výrok a nejen můj, logicky ztrácí smysl.

Jsem líný to hledat, najděte si to sám. Já se tam snažím poradit jak zařídit, aby králíci králíkárnu nežrali a nebo co nejméně a nevím o tom, že bych někdy někde tvrdil, že rohy oplechované nemám a nebo, že to není třeba. Dokonce někde radím jak udělat králíkárnu s kostrou vně, aby uvnitř nebyly žádné hrany, které by mohly hlodat a ničit.
Vy se tu stavíte do pozice milovníků králíků a vůbec neuvažujete jako já: "Co těm ušákům schází, že je to nutí hlodat i tam, kde se jim hlodá špatně?"

Mě se třeba líbí názor pána s nickem 300RUM. Prostě jim tam každý týden po vykydání přišroubuje kousek prkýnka ať se baví a hlodají, nakonec, je to jejich přirozenost asi tak, jako pes štěká a kohout kokrhá. Mimochodem, pomocí akuvratačky a sádrokartonářského šroubku za šesták (jsou třeba dva, abyste mě zase nenapadal) je to otázka snad půl minuty na kotec.

Já svým už nedal tři týdny na okus nic, králíkárnu nehlodají a tak mají asi ligninu v seně, které jsem koupil, dost.

Zase jste nic nepochopil. Vy snad ani nevíte, co píšete, vždyť vy sám vyvracíte to co napíšete.
Víte, mě se zdá, že mluvíte rychleji než myslíte. Nemyslíte? Když se vás člověk zastane, tak ho zpražíte (laprechaunek), navíc ještě se k tomu vracíte na druhý den a stejně jste nepochopil že ta reakce od ní nebyla na vás a snažila se vás zastat! Hodnotíte lidi podle fotek viz. batole ale taková fotka u mustela. erminea nikde, nikdy neproběhla. To co jste předvedl před chvíli s jablky? To už opravdu není normální! Nemyslíte, že si zde hrajete na psychologa? Pohráváte si s námi. Ty vaše rychlé obraty. A že s vaší strany dochází k psychologickému vyšetření, všech těch pacientů tady na fauně počínaje mnou a to především? Mě to připadá, že vy jste opravdu postižený něčím, snad jen komplexem z něčeho čeho si. Doufám a modlím se za vás, normálně to nedělám, ale přál bych si, aby se to ve vašem případě dalo ještě léčit! Opravdu, škoda každého zmařeného života. Já vás opravdu nechci urážet, ale Vy jste opravdu totálně tupý mozkolit. Navíc to, jak se bijete neustále v prsa s vaší výbornou češtinou? Máte na to přeci systém. Je mi vás líto a mám strach o vaše zdraví, v této věci se musím opakovat. Už se nebudu ani divit když mi tady 300RUM napíše, abych si to s vámi vypsal v SZ zprávách. Co já vám neustále vytrhávám z kontextu, prosím čtěte si aspoň dvakrát reakci na kterou reagujete, protože jinak jste tady za velkého a to s prominutím V.la! Nutno podotknout že po právu! Stidím se, protože jsem byl vychováván k úctě k starším. V tom to příspěvku, k vám tu úctu ztrácím, protože musím! Podotíkám že jsem plně při vědomí! Mě opravdu nebaví tyhle taškařice s někým, kdo je takový hlupák a to pouze ze své iniciativy. Ve skutečnosti budete asi, chytrý pán, ale právě tyto vaše výstřelky do tmy vám to vše kazí. A to, je mi líto. Já si nemyslím že vás, až tak dráždí ten můj zdrobnělý nick, spíše vás s.re to že zatím na mě nenalézáte páky. A hlavně, my dva se velmi lišíme. Já umím pochválit, umím uznat omyl ale hlavně, umím se omluvit. Pro mě to není ponižující ba naopak.Také motivovat a člověka popostčit. Kdysi jste napsal, že nemohu vycházet s lidmi. Já s nimi pracuji a to nemluvím o práci jako takové. Dokonce i s mladými. A to jsou ty největší odlišnosti mezi námi dvěma. K těm jablkům, ano vím, ale neřeknu. Proč bych měl viklat lidi, když to u nich funguje, proč bych jim měl, něco vyvracet. Sám vidíte, že se našli, jak ti kteří nemají dobrou zkušenost, tak ti kteří ji mají. A proč to tak nenechat! V tom spočívá to největší tajemství. Zde na konci příspěvku se omlouvám všem těm slušným, jak příznivcům pána na kterého reaguji tak jeho odpůrcům. A vám doporučuji, nedělejte tady ze sebe tupce, myslím, že máte na víc. A jak někdo zde, již napsal. Právě tohle kazí vaše někdy hodnotné příspěvky. Vy, ani já neděláme faunu kvalitnější, jsme diskutéři, ale já vás pomalu začínám vnímat tak, jako bych byl pro vás nějakou hrozbou od té doby, co jsem zde začal diskutovat naplno. Jen nevím, proč? Možná mýlka, ale možná ne? Zdá se mi, že jste tady míval výhradní postavení, momentálně tomu tak není, a nerad se dělíte s jinými diskutéry o svůj post. Asi se s tím nedokážete smířit! Nehledě na to, že konečně našli lidé - diskutéři odvahu vám dát na obdiv svůj názor. Zato já jsem rád, že se snad vrací stará tvář do diskusí.K problematikám, ničemu jinému. Až se tomu tak stane, mlčky odejdu a vy si to tady zase můžete užívat. Já nepřišel škodit, ale v momentě kdy jsem se tady začal objevovat pravidelně, hned jste do mě šel. Neodradíte mě, ještě né!
Tohle není chlubení. Jen se vám malinko představím!
Ještě jedna věc. Já se tady nestavím do pozice MILOVNÍKŮ KRÁLÍKŮ. Bogugel, zase vedle. Já se snažím o šlechtění jednoho plemene a to v několika barevných rázech. Dělám to na té nejvšší úrovni, vám to upřesním (klubové) a hlavně plemeno které dělám se snažím někam posunout. Pane, já se snažím o šlechtění plemene, to je pro mě nejvíc. Spravuji čtvery stránky. Stránky naší ZO, své, Klubové jak č.staváka (pobočka) tak se velikánskou měrou podílím na klubových českého strakáče. Pravděpodobně budu dělat ještě hlavní klubovky č.staváka. Dělám maximum pro propagaci českých plemen. S kamarádem máme za úkol splnit všechny požadavky ÚOKCHH a dotáhnout skoro již zaniklé plemeno chebské straky do evropského vzorníku, vzorníku EE. Dále zastávám funkci jednatele, kominikuji s celou republikou ( několika přáteli v SR) a dle některých jsem vyhledávanou destinací. Do budoucna bych rád rozšířil králíkárny a šel opět do regeneračního chovu Čs mad. to je ta 0,1 v mém profilu. I když jsem z chudých poměrů, měl jsem tady králíka za 2 tis. kč. Honil jsem se po fuškách a nedal mi nic. O holubech vám ani radši psát nebudu, protože to by vás asi kleplo, co v tom mám. Tohle bylo opravdu na meil. Tímto jsem tady nikoho otravovat nechtěl. I přes to jsem stále skromný a pokorný, na nic si nehraju. jak se spívá v jedné písničce. Jsem takový obyčejný, prostý muž. A hlavně nemám rád chválu na svou osobu, nesnáším jí! To vám zdůrazňuji! Tímto nejsem ničím jiný a nejsem víc než všichni co zde diskutujeme, to také zdůrazňuji. To je opravdu vše.

18.4.2015 06:42
koco

XXX.XXX.194.148

Je tu ostra debata ale skusim otazku do tejto temy mozno ze ma nezjazdite hned :)
Nikde som to tu nevidel spomenute tak pre istotu, nemoze to byt aj tym, ze kralik potrebuje nielen ziviny ale aj okus kvoli bruseniu zubov, ktore mu rastu cely zivot a potrebuje si ich obrusovat? vdaka.

18.4.2015 09:14
bronda

XXX.XXX.98.84

Opravdu raději bych tu četl diskuse o chovu králíků, než "sebrané spisy". Z nich je přínosem pouze poznání co se rozumí pojmem "skromnost". Člověk se stále učí.

Tonyn

18.4.2015 10:18
Tonyn

XXX.XXX.50.145

tom.50 napsal(a):

Řešení je dvojí:

Takže králíci mají rádi větvičky z jabloně? Tak jim je budu dávat a můžou se jím dávat i z listím nebo s květy nebo ne? Neboje to jedno? Děkuji za radu. A to může dávat i březím samicím a mladým ?

18.4.2015 10:23
poty76

XXX.XXX.145.250

koco napsal(a):
Je tu ostra debata ale skusim otazku do tejto temy mozno ze ma nezjazdite hned :)
Nikde som to tu nevidel spomenute tak pre istotu, nemoze to byt aj tym, ze kralik potrebuje nielen ziviny ale aj okus kvoli bruseniu zubov, ktore mu rastu cely zivot a potrebuje si ich obrusovat? vdaka.

Tohle se zmiňuje u okusu, říká se to. Že větve na okus se dávají i z důvodu nepřerůstání řezáků. Musím to zaklepat, ale i když jsem větve nedával, nezaznamenal jsem nikdy tento problém ve svém chovu. Ani nikde okolo. Tato problematika byla již několikrát rozebírána v časopisu chovatel. Je dobré, že jste to zmínil.

18.4.2015 10:51
poty76

XXX.XXX.145.250

bronda napsal(a):
Opravdu raději bych tu četl diskuse o chovu králíků, než "sebrané spisy". Z nich je přínosem pouze poznání co se rozumí pojmem "skromnost". Člověk se stále učí.

Jestli mojí skromnost vyvrací ten fakt, který jsem zmínil v představení se pánovi, tak mi to je líto. Bohužel, pro někoho bohužel to tak opravdu je. Také jste doufám četl ten konec, že se neciítím v ničem víc než protože jsem obyčejný diskutér. Jestli jsem zde obohatil diskus, nebo ne si posuďte sami. Vytrhněte si s kontextu tyto články které patří spíše do osobní pošty. Já se nerad handrkuji, ale když tento pán od začátku do mě najížděl, tak se bránit budu. Byť vím, že sem to nepatří. Jen jsem mu chtěl poukázat na to, že opravdu nejsem žádný ufňukánek.Máte pravdu, už se na to přenesu. Je to plítvání energií. Jinak skoro v každém příspěvku to píši, že učit se budeme celý život a stejně budeme stále hloupí. Jinak pokud bude možnost, budu rád když se s vámi někde setkám osobně a u klecí s vašimi siamáky. To je totiž také vyšší level. Máte je moc hezké, tímto ale neodlehčuji váš názor a z větší části pravdivý až na to slovo, skromnost", to by vám asi lidé co mě znají bod nedali.

18.4.2015 10:55
tom.50

XXX.XXX.117.5

Tonyn napsal(a):
Takže králíci mají rádi větvičky z jabloně? Tak jim je budu dávat a můžou se jím dávat i z listím nebo s květy nebo ne? Neboje to jedno? Děkuji za radu. A to může dávat i březím samicím a mladým ?

Nedávno někde píšu, že kojícím raději okus ne. To proto, že vrba, jinak pro výkrmové králíky skvělá, ihned zastaví laktaci a nemám jistotu, že to, třeba i v menší míře může, způsobovat i jiná dřevina a tak v době laktace raději okus žádný. A tím pádem mladým do odstavu raději nic, ty ze všeho nejvíc potřebují vlákninu a ta je v seně, čím hrubší tím lépe a ve slámě, nejlépe ovesné.

Jinak určitě i s listím v době vegetace i v době květu.

koco, podle mě se vy nemýlíte ani trochu, ano, asi si potřebují brousit zuby. Také to může být tak, že každé plemeno má tu potřebu jinou a i v rámci jednoho plemene (či jednoho vrhu) můžou být jedinci s různou potřebou hlodání. Tím by se dalo vysvětlit, že mě žerou králíkárnu málo, jiným víc.

bobánek, vzdávám to, máte úplnou pravdu, raději souhlasím než bych to dokázal po vás přečíst celé, moc se vám omlouvám.

18.4.2015 13:00
bronda

XXX.XXX.98.84

poty76 napsal(a):
Jestli mojí skromnost vyvrací ten fakt, který jsem zmínil v představení se pánovi, tak mi to je líto. Bohužel, pro někoho bohužel to tak opravdu je. Také jste doufám četl ten konec, že se neciítím v ničem víc než protože jsem obyčejný diskutér. Jestli jsem zde obohatil diskus, nebo ne si posuďte sami. Vytrhněte si s kontextu tyto články které patří spíše do osobní pošty. Já se nerad handrkuji, ale když tento pán od začátku do mě najížděl, tak se bránit budu. Byť vím, že sem to nepatří. Jen jsem mu chtěl poukázat na to, že opravdu nejsem žádný ufňukánek.Máte pravdu, už se na to přenesu. Je to plítvání energií. Jinak skoro v každém příspěvku to píši, že učit se budeme celý život a stejně budeme stále hloupí. Jinak pokud bude možnost, budu rád když se s vámi někde setkám osobně a u klecí s vašimi siamáky. To je totiž také vyšší level. Máte je moc hezké, tímto ale neodlehčuji váš názor a z větší části pravdivý až na to slovo, skromnost", to by vám asi lidé co mě znají bod nedali.

Nic ve zlém. Ale opravdu si myslím, že řešit na tomto fóru osobní antipatie i přes navážení se někoho do někoho nemá smysl. Lépe se přes to přenést a nereagovat. Pak zbytečná obhajoba sebe sama sklouzne do pozice, kdy text vyznívá zcela jinak než jaká může být realita a diskuse zabředne tam, kde být nechceme.
P.S. Pokud se někde potkáme na výstavě, rád si popovídám.

18.4.2015 13:23
poty76

XXX.XXX.145.250

Pro bronda.
To vám musím laiknout, máte z cela pravdu! Měl jsem mu to dát na email. Nikdy jsem se tak to nikde nenechal unést. Bohužel stalo se! Jinak díky za nabídku.
A pro Tom 50.
Žádnou omluvu, jsem od vás nepožadoval a aní ji nepřijímám! Omluvit by jste se měl těm, co se vás zastávají a vy je stejně zpražíte, mě ne.
Jak jsem napsal, máte právo nesouhlasit, stejně tak můžete souhlasit. Jste, jsme na diskusi. Já byl, už jsem budu chodit pouze sporadicky. Budu se bavit s vým chovem a svými zálibami. Zjišťuji že je opravdu lepší psát si po emailu a s těmi kteří pro mě něco znamenají. Na úkor fauny jsem je totiž dlouho zanedbával a dostávám to náležitě sežrat. navíc mi píší, jestli to mám zapotřebí dávat sem jaký koli poznatek, nebo nabitou zkušenost. Radši si to nechám pro těch mnou pár vyvolených s kterými nestojíme na místě ale vždy se k něčemu propracujeme. Takže buďte v poklidu, stejně jako vy, tak stejně tak já už s touto antipatií na vás končím! Nutno podotknout že bez OMLUVY.

Přidejte reakci

Přidat smajlík