Kočka mi likviduje kožešiny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2015 19:52
hona

XXX.XXX.112.10

Mám trochu problém. Nemáte někdo zkušenost, jak odnaučit kočku (tedy kocoura, ale to je nejspíš jedno), aby potrhala schnoucí kůže?

mlátit ji nechci, jednak jsem ji u toho nechytil, jednak mám pochybnost, že by to pomohlo...
je to přece jen její přirozenost... Ovšem máte-li zkušenost, že to pomůže, nnemám nnejmenší problém ji seřezat... třeba tou poničenou kožkou, aby si to pamatovala nebo si by to byl podmíněný reflex...

zkoušel jsem kůži posolit, popepřit, nic nepomohlo... další kůži potrhala znovu...

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.4.2015 19:54

hona napsal(a):
Mám trochu problém. Nemáte někdo zkušenost, jak odnaučit kočku (tedy kocoura, ale to je nejspíš jedno), aby potrhala schnoucí kůže?

mlátit ji nechci, jednak jsem ji u toho nechytil, jednak mám pochybnost, že by to pomohlo...
je to přece jen její přirozenost... Ovšem máte-li zkušenost, že to pomůže, nnemám nnejmenší problém ji seřezat... třeba tou poničenou kožkou, aby si to pamatovala nebo si by to byl podmíněný reflex...

zkoušel jsem kůži posolit, popepřit, nic nepomohlo... další kůži potrhala znovu...

Dát kůže někam, kde se k nim kočka nedostane.

Seřezat kočku, to si vůbec nepomůžete. Ani trochu. Když jí chytíte při činu, dá si akorát příště větší pozor, a když jí zbijete "jen tak", akorát se vám bude vyhýbat, stejně jako vy byste se vyhýbal agresivním magorům, ale kožky vám bude ničit dál, je-li to pro ní zábava.

23.4.2015 19:58
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

A co je za problém tu kůži dát někam, kam se ta kočka prostě nedostane?
Já si opravdu nemyslím, že ta kočka je tvor natolik inteligentní, že když ji seřežete tou roztranou kůží, tak že jí sepne, že "nemá trha kůže".

24.4.2015 00:19
hona

XXX.XXX.112.10

Toto je první kočka, která něco podobného dělá... ty dřívější to nedělaly... A dávat to do nějaké z místností se mi nechce... vždy se to sušilo venku a šlo to.. Až tato potvora jedna mazlivá... smajlík) furt se lísá, chodí se mnou i krmit, chodí vítat ke vrátkům, ale trhá kožky, mrcha!... smajlík a nedá si říct!... smajlík

už jsem jí i sliboval, že má pěknej kožich, že ji stáhnu a kůži dám na napínák a pak si z ní udělám, super límec. i s tlapkama a ocasem... A ona potvora akorát předla... smajlík

24.4.2015 07:50
ančovička

XXX.XXX.222.190

A co kdybyste jí nechal jednu roztrhanou kůži na hraní? pustí se znovu do nových? těžko říct, je to potměšilá šelmička, která se asi baví tím, že se zlobíte! vůbec bych ji netrestala, miluju kočky, mám jich šest, jednoho kocourka a pět koček, je pravda, že bych je někdy uškrtila vlastníma rukama, když mi třeba shazují květináče, ale nějak to nejde, udělají mnau, vykulí ta žlutá kukadla a jsem vedle..ony prostě ví, jak na nás...

24.4.2015 08:56
Vocásek

XXX.XXX.45.3

Dát kolem pletivo

24.4.2015 13:17
hona

XXX.XXX.112.10

ančovička napsal(a):
A co kdybyste jí nechal jednu roztrhanou kůži na hraní? pustí se znovu do nových? těžko říct, je to potměšilá šelmička, která se asi baví tím, že se zlobíte! vůbec bych ji netrestala, miluju kočky, mám jich šest, jednoho kocourka a pět koček, je pravda, že bych je někdy uškrtila vlastníma rukama, když mi třeba shazují květináče, ale nějak to nejde, udělají mnau, vykulí ta žlutá kukadla a jsem vedle..ony prostě ví, jak na nás...

Mě by nedělalo problém ji zmlátit do kulaté krychle, jak se říká... Kukadla by jí nepomohly... Ale nejsem tyran...
Muselo by to mít smysl a o tom nejsem přesvědčený...

A nechat jí to na hraní? O tom jsem nepřemýšlel... Fakt je, že hlad snad nemá... Nějaké žrádlo dostává a občas chytí i nějakou tu myš či ptáka...

škoda, že tu potrhanou kůži už odvezli popeláři...

Ale děkuji za nápad... I když bych také nechtěl, aby se mi po dvoře válely cáry kůže... Ale možná by to šlo dát do stodoly...

A Vás obdivuji... tolik koček!... Co děláte s koťaty? musí jich být za rok tak 40...

24.4.2015 13:29
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Za tu dobu, co jsem u zvířat, mám dojem - ale vůbec neříkám že správný - že zřezat zvíře má smysl v jediném případě: agrese. Pes vyjede zuby a dostane nakládačku, beru. Stejně pořád platí, že takhle trestat by měl ten, kdo to umí a odhadne míru a rychlost.

Řezat zvíře za "prohřešky", notabene s časovým odstupem (jakože pokud zrovna tu kočku nechytíte uprostřed skoku po kůži...), je k ničemu...
Nevím jak kočičáci, protože ti u nás na p*el nikdy nedostali, ale z mlácení zvířat mě hodně rychle vyléčil můj ušatec... tomu lepnu po zadku a on kolem mě začne nadšeně skotačit, že si s ním konečně jdu hrát. No a pak to trestejte

Na tohle je fakt dobrá škola od králíků - těm, když chcete v něčem zabránit, tak je musíte "přečůrat". Králík kouše majtele, musí se vyčíhnout chvíle, než rafne, a tu situaci jakoby "obejít", odvést mu myšlenky jinam... kouše věci, tak ohradit, zalepit, zatarasit... značkuje, tak vyčíhnout kdy a kde a buď ohrazovat, nepouštět do místnosti.

Ergo... mně je fakt sympatická ta rada s pletivem.
Bít určitě ne prosím, klidně vsadím boty, že to efekt mít nebude.

24.4.2015 15:30

hona napsal(a):
Mě by nedělalo problém ji zmlátit do kulaté krychle, jak se říká... Kukadla by jí nepomohly... Ale nejsem tyran...
Muselo by to mít smysl a o tom nejsem přesvědčený...

A nechat jí to na hraní? O tom jsem nepřemýšlel... Fakt je, že hlad snad nemá... Nějaké žrádlo dostává a občas chytí i nějakou tu myš či ptáka...

škoda, že tu potrhanou kůži už odvezli popeláři...

Ale děkuji za nápad... I když bych také nechtěl, aby se mi po dvoře válely cáry kůže... Ale možná by to šlo dát do stodoly...

A Vás obdivuji... tolik koček!... Co děláte s koťaty? musí jich být za rok tak 40...

Slyšel jste někdy takové tajemné slovo: kastrace?

Ono to u koček má něco do sebe.

24.4.2015 16:08
ančovička

XXX.XXX.222.190

Ano, bodlinka má pravdu! my nejsme množírna kotat, které lidi potom, když zjistí, že kakají, škrábou drahou sedačku atd...vyhodí k popelnici nabo sousedům přes plot..taková kotata mi děti donesly domů, tak je máme..jedna bydlí doma, ostatní venku, ve stodole, nejradši sedí na oknech a koukají, co se doma děje VSECHNY MAME VYKASTROVANE ! opravdu to m něco do sebe, klid a pohoda!

24.4.2015 22:19

Máme doma 11 koček, většinu nalezenců a všechny jsou kastrované.Kůže věšíme na trám do stodoly.Je tam průvan, kůže brzy uschnou a kočky na ně nedosáhnou.

25.4.2015 00:21
hona

XXX.XXX.112.10

Obdivuji vás, kočičí mámy... smajlík

mě stačí ta jedna... Ale na oknech (tedy parapetech) také sedá... Ono to je vůbec oblíbené místo asi všech koček... Sedaly tam rády všechny kočky, co u nás pamatuju... Včetně dětství...

No, my tedy kočky ani psy nikdy nekastrovali (přišlo by mi toho zvířete jednak líto, jednak změní dost chování )... Asi proto jsme vždy preferovali samce... Ale napadlo mě, že to bude všechno kastrované... To s těmi koťaty měl být přátelský šťouchaneček...

a má kočka? Holt budu muset asi vše předělat... pletivo tam dám dost těžko i kdž nápad výbornej, pepř ani sůl jí nevadí, tak holt bude muset přijít ke slovu ta garáž, stodola či nějaká pustá místnost...

všem vám děkuji za náměty, přátelé...

Ale kdyby vás někoho ještě navštívila můza či záchvat inteliogence případně zkušenost, sem s tím!... Třeba nebudu sám, kdo to uvítá...

25.4.2015 07:20

Jo, chování se změní v tom smyslu, že kočka či kocour přestanou myslet na množení. Opravdu doporučuju. Ono kocour vám sice netahá koťata, ale chodí domů dorvaný nebo nepřijde vůbec.

27.4.2015 00:52
hona

XXX.XXX.112.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo, chování se změní v tom smyslu, že kočka či kocour přestanou myslet na množení. Opravdu doporučuju. Ono kocour vám sice netahá koťata, ale chodí domů dorvaný nebo nepřijde vůbec.

Ano, to se stává... Ale 100x raději budu mít doma opravdového kocoura, než jakousi atrapu, která ztratí samčí instinkty a chuť lovit... Nechci tlustou kouli u kamen čekající na kus žrádla a až pojde...

Však je to příroda včetně přirozeného výběru a toto riziko jsem ochoten podstoupit a už se mi to několikrát stalo...

Např. předchozí kocour byl veliký bojovník... Kolikrát, ještě coby nezkušený mlaďoch se doslova přivlekl domů, cáry kůže z něho visely, ale sotva se dal trochu dohromady vyrazil zas.. Takový samec si zasloužil předat své geny...

Bohužel, na posledního soupeře na svém tažení - auto - už nestačil...

Ale ten mi kůže netrhal... smajlík

27.4.2015 08:05

hona napsal(a):
Ano, to se stává... Ale 100x raději budu mít doma opravdového kocoura, než jakousi atrapu, která ztratí samčí instinkty a chuť lovit... Nechci tlustou kouli u kamen čekající na kus žrádla a až pojde...

Však je to příroda včetně přirozeného výběru a toto riziko jsem ochoten podstoupit a už se mi to několikrát stalo...

Např. předchozí kocour byl veliký bojovník... Kolikrát, ještě coby nezkušený mlaďoch se doslova přivlekl domů, cáry kůže z něho visely, ale sotva se dal trochu dohromady vyrazil zas.. Takový samec si zasloužil předat své geny...

Bohužel, na posledního soupeře na svém tažení - auto - už nestačil...

Ale ten mi kůže netrhal... smajlík

Á, vesnické pověry bohužel stále přetrvávají

Tak pozor, kastrované kočky i kocouři jsou mnohem lepší lovci, než nekastráti, protože se právě nezabývají množením a lov je jejich jediné hobby. To stejné tloustnutí, to je všechno jen věc výdeje a příjmu energie. Jo, kastrát má menší výdej, protože se neničí venku rvačkami, ale ten výdej může mít krásně lovem. Kastrace ještě nedělá z kočky tlustou kouli, ani zdaleka ne.

No a co se týče toho zbytku, vy možná považujete za super přírodní, když kocour končí ve třech čtyřech letech, mě to tak moc cool nepřipadá.

27.4.2015 08:57
ančovička

XXX.XXX.222.190

Ano, takový kocour předá své geny, ale jistě ne kočce, jejíž majitelé stojí o kotata, jak tedy ta vaše kotata se super genama skončí? nejspíš je majitelé utopí hned po narození nebo časem vymizí pod koly aut...a naše kočky chytají myši, jak divé, nosí mi je na práh, pochlubit se a pro pochvalu, potom přiběhne jezevčík a sežere jim je! myši nechytají jen ty starší, asi 15ti leté, ty už nemají zuby!...a ještě k té přírodě! kočka domácí je od slova domov, tedy ne příroda, to by byla kočka divoká! kočka domácí je domestikovaná, tudíž člověk je za ni ve všech směrech zodpovědný jako chovatel, tedy i v rozmnožování, to znamená regulace!...

27.4.2015 09:42
hona

XXX.XXX.112.10

Děvčata, já se nemíním dohadovat, asi některé věci vidíme každý jinak...

Jsem obyčejný (nikoliv oranžový, jak si většina po uzurpaci tohoto výrazu nejmenovanou politickou stranou mnozí představují) vesnický (či už možná maloměstský) chlap. Pár kastrovaných koček jsem již viděl...

No a že bych byl radostí bez sebe, aby mi kočka nosila mrtvé myši před práh, to tedy fakt ne... Ty naše je (až na pár případů) vždy sežerou... Mimochodem, do lidského obydlí je nepouštím... Jejich rajon je zahrada, dvůr, chlév, půda, případně stodola...

Jinak si vážně neumím představit 15 letou bezzubou kočku... Přiznám se, že bych ji sám utratil, kdyby mi taková vydržela tak dlouho...

A koťata? Ne všechna koťata jsou utopena či jinak utracena. Ani já jsem např všechny vrhy (když byl kocour kočka :-D ) netopil... Minimálně 1. vrh jsem nechával... A z těch, co mají štěstí a přežijí, jsou třeba některé i od našeho bojovníka... smajlík

27.4.2015 10:09

hona napsal(a):
Děvčata, já se nemíním dohadovat, asi některé věci vidíme každý jinak...

Jsem obyčejný (nikoliv oranžový, jak si většina po uzurpaci tohoto výrazu nejmenovanou politickou stranou mnozí představují) vesnický (či už možná maloměstský) chlap. Pár kastrovaných koček jsem již viděl...

No a že bych byl radostí bez sebe, aby mi kočka nosila mrtvé myši před práh, to tedy fakt ne... Ty naše je (až na pár případů) vždy sežerou... Mimochodem, do lidského obydlí je nepouštím... Jejich rajon je zahrada, dvůr, chlév, půda, případně stodola...

Jinak si vážně neumím představit 15 letou bezzubou kočku... Přiznám se, že bych ji sám utratil, kdyby mi taková vydržela tak dlouho...

A koťata? Ne všechna koťata jsou utopena či jinak utracena. Ani já jsem např všechny vrhy (když byl kocour kočka :-D ) netopil... Minimálně 1. vrh jsem nechával... A z těch, co mají štěstí a přežijí, jsou třeba některé i od našeho bojovníka... smajlík

No, jak to říct. Prostě tenhle vesnický přístup ke kočkám mi hrubě nevyhovuje.

Nemám problém s kočkou, která je pouze vesnická, ale nechat je zničit se neustálým množením s tím, že se jejich držitel chlubí tím, že netopí úplně všechna koťata, ale některá i nechává, ať mají štěstí a přežijí, to mi přijde strašné, nezodpovědné a s prominutím úplně debilní. Ano, vím, že to na vesnicích tak chodí, protože je to přece jen kočka, ne. A příroda a spoustu těhle keců okolo.

Patnáctiletá bezzubá kočka může být naprosto vitální a v pohodě a není nejmenší důvod jí zabíjet. Jo, pro vás je asi kočka, která se dožije takového věku, úplně sci-fi - ono u nekastrovaných to nehrozí, no. Kocouři končí v průměru ve čtyřech letech a kočky, když vydrží déle, březost ve starším věku prostě nedají, koťata neporodí a někde zdechnou. Ale to je příroda, že?

27.4.2015 10:18
chovatelpodluzi

XXX.XXX.227.242

Co je na tom nezodpovědného? Nechci mít doma PP kočku, ani kočku co vypadá jako plemeno. Pokud by se na to dívali všichni jako vy dvě dámy, tak si tu obyčejnou pouliční kočičku na těch pár myší u králíků holt nebudu mít kde vzít. Bydlím holt u rušné silnice a tak ta životnost kočky nemusí být vysoká (mamce tu za dětství několik let vydržel jeden siamák jinak vše placky).
Jasně, pokud bych měl kocoura a ne kočičku, taky jej vykastruju, protože jej mám na myši a společníka a ne aby se mi někde rval a já do něj musel tlačit koruny za doktora.
Ale máme kočičku, od tchýně, druhou generaci bílé modrooké co není hluchá, každý vrh je minimálně polovina po mamince a my si jednu taky vzali s tím, že holt koťata budou, protože zatím se za těch pět let udala koťata všechna. Na bílá koťata se tu stojí v útulcích pořadník.
No a kdyby se tu vždycky odněkud neobjevil nevykleštěnej kocour, tak by ta koťátka nebyla. Nevadilo by mi to, ale možná by to byla škoda, ne?

27.4.2015 10:26
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Což o to vesnické pověry... ale mě nadzdvihla ze židle jedna věc.
Já, já, já... stokrát raději budu mít nekastrovaného kocoura, než atrapu... Mně, zas jen MNĚ je líto kastrovat kočičky...
Tohle si řekne nějakých deset lidí, a pak se běžte podívat do místního útulku. Krucipr..l už taky.

U nás lovilo všechno, první nekastrovaný kocour i další kastrovaní kočičáci... kocouřisko pak nosilo domů v průměru tři myši týdně, kde to bral, to nikdo neví... No a mrňavou kočenu jsme běžně sundavali z třicetimetrové túje, a ptáky chytala v letu. A dokonce i úspěšně. Změna povahy - u všech nulová. Probuďte se už lidi.
Soucit "je mi líto kastrovaných zvířátek" mě vždycky dokáže vytočit doběla.
Jednou jste chovatelé, tak podle toho sakra jednejte - vždyť máte za ty zvířata i JEJICH POTOMKY ! zodpovědnost.

Já to řeknu klíďo na plnou hubu, radovat se z MÉHO nekastrovaného kocourka, který se geneticky rozkopíruje po celém širém okolí, je naprostý vrchol sobectví.

27.4.2015 12:37
hona

XXX.XXX.112.10

leprechaunek napsal(a):
Což o to vesnické pověry... ale mě nadzdvihla ze židle jedna věc.
Já, já, já... stokrát raději budu mít nekastrovaného kocoura, než atrapu... Mně, zas jen MNĚ je líto kastrovat kočičky...
Tohle si řekne nějakých deset lidí, a pak se běžte podívat do místního útulku. Krucipr..l už taky.

U nás lovilo všechno, první nekastrovaný kocour i další kastrovaní kočičáci... kocouřisko pak nosilo domů v průměru tři myši týdně, kde to bral, to nikdo neví... No a mrňavou kočenu jsme běžně sundavali z třicetimetrové túje, a ptáky chytala v letu. A dokonce i úspěšně. Změna povahy - u všech nulová. Probuďte se už lidi.
Soucit "je mi líto kastrovaných zvířátek" mě vždycky dokáže vytočit doběla.
Jednou jste chovatelé, tak podle toho sakra jednejte - vždyť máte za ty zvířata i JEJICH POTOMKY ! zodpovědnost.

Já to řeknu klíďo na plnou hubu, radovat se z MÉHO nekastrovaného kocourka, který se geneticky rozkopíruje po celém širém okolí, je naprostý vrchol sobectví.

Promiň, ale jde o mého kocoura, kterého já kastrovat nehodlám a o útulku tu nebyla řeč. Alespoň z mé strany... A starám se o něho také já a zda má koule je každému u...

A že bych sundával kočku ze stromu, na to by mohla fakt zapomenout... Jednak co je to za kočku, nedokáže-li vylézt a slézt se stromu, jednak je kočka od přírody vybavena tak, že spadne-li se stromu, tak si neublíží... Aspoň se to příště naučí..

Kdesi jsem četl žebříček zvířat jak umí padat. Z nelétavých obratlovců je kočka na druhém místě. za myší... tato zvířata umí velmi dobře brzdit pád ať již stavbou těla, kožichem, různými pohyby apod...

Ařeknu-li to také na plnou hubu, tak bez nekastrovaných kocourů a koček by nás myši či potkani brzy sežrali a ptáci by byli z poloviny nemocní chcípáci!...

27.4.2015 15:40
Vocásek

XXX.XXX.45.3

Možná tom špatně rozumím, ale ten nekastrovaný kocour se nikde neokotí ne? Koťátka jsou problém a starost majitelů koček - samic ne?
Takže když má zodpovědný majitel kočky tu svou vykastrovanou nemusí se starat o cizí kocoury ne?

27.4.2015 17:18

hona napsal(a):
Promiň, ale jde o mého kocoura, kterého já kastrovat nehodlám a o útulku tu nebyla řeč. Alespoň z mé strany... A starám se o něho také já a zda má koule je každému u...

A že bych sundával kočku ze stromu, na to by mohla fakt zapomenout... Jednak co je to za kočku, nedokáže-li vylézt a slézt se stromu, jednak je kočka od přírody vybavena tak, že spadne-li se stromu, tak si neublíží... Aspoň se to příště naučí..

Kdesi jsem četl žebříček zvířat jak umí padat. Z nelétavých obratlovců je kočka na druhém místě. za myší... tato zvířata umí velmi dobře brzdit pád ať již stavbou těla, kožichem, různými pohyby apod...

Ařeknu-li to také na plnou hubu, tak bez nekastrovaných kocourů a koček by nás myši či potkani brzy sežrali a ptáci by byli z poloviny nemocní chcípáci!...

No právě v tomhle jste mimo.

Kastrovaní jsou lepší lovci než nekastrovaní. Opravu se nebojím, že by mě sežrali potkani a myši, a že by ptáci zdegenerovali, protože moje kastrované kočky to likvidují po stovkách. A navíc nemusím řešit, že někde nějaká zajde na otravu krve po pokousání, či co s tisícem bezprizorních koťat.

Jo, a ty kecy, že kdyby každý kastroval, nebyly by kočky bez PP - až se budou na tyhle kočky stát pořadníky, tak řeknu, dobrá, pár vybraných kusů necháme. Ale skutečnost je taková, že těchto koček je všude obrovské množství a jejich osudy jsou značně neslavné. Asi takové hodně přírodní.

28.4.2015 22:12
hona

XXX.XXX.112.10

Kastrovaní jsou lepší lovci než nekastrovaní. Opravu se nebojím, že by mě sežrali potkani a myši, a že by ptáci zdegenerovali, protože moje kastrované kočky to likvidují po stovkách. A navíc nemusím řešit, že někde nějaká zajde na otravu krve po pokousání, či co s tisícem bezprizorních koťat.

Jo, a ty kecy, že kdyby každý kastroval, nebyly by kočky bez PP - až se budou na tyhle kočky stát pořadníky, tak řeknu, dobrá, pár vybraných kusů necháme. Ale skutečnost je taková, že těchto koček je všude obrovské množství a jejich osudy jsou značně neslavné. Asi takové hodně přírodní.

Je mi líto Bodlinko, jsi fajn holka a rád Tě čtu, ale v tomto se neshodneme...

Tady asi vyznávám jiné hodnoty...

28.4.2015 22:34
chovatelpodluzi

XXX.XXX.227.242

Souhlasím s Honym (sorry pokud to blbě skloňuju). Není tak dávno, co sem byl dítko školou povinné a koček/ kocourů tu bylo tolik, že když sem s rodiči seděl na terase, tak jsme počítali, kolik za tu dobu než si vypijí kafíčko přelezlo naši šopu (přes kterou vedla čilá kočičí stezka) koček/ kocourů. Dnes? Když sme se sem vrátili, dvakrát jsem tu potkal jednoho zrzavého vypelíchance, chudáka. A jinak po kočce mimo naší ticho po pěšině. Kdyby jsme přes okno neviděli toho černýho frajera co za naší princeznou došel, věřil bych i tomu, že to byl Duch svatý.
Na úspěšné snížení populace koček v míře vrchovaté stačí naši asijští spoluobčané, pokud jste ještě v jejich kungpao nenašli kočičí drápek, tak máte asi štěstí.
Chápu boje za kastraci tuláků, zvířata z útulku by měla být kastrovaná, to beru a souhlasím. Ale jestli si majitel zvíře vykastruje či ne, ať jde o PP šampiona nebo pouličního rváče, je už věc jeho. Vždy by však měl zajistit aby se zvíře mělo dobře. I ty šarvátky totiž mohu vnímat jako naplnění potřeb oné kočky. Kocour mých rodičů se rval se svým otcem, a to i poté, co byli už oba vykastrovaní. Prostě se rvali o teritorium. Starý pardál nebyl ochotný akceptovat syna na naší zahradě, protože teta je soused a on naši zahradu léta bral jako svoje. A kastrace toto neomezí.
Chovejte si kočky jak je vám libo, ale nekecejte do toho druhým. Dokud na ně nekašlu, nejsou to reklamy na Osvětim se zanícenými ranami po celém těle, je to čistě moje věc zda má číča rozmnožovací ústrojí v pohotovosti či ne.

Ivanička

15.6.2015 08:34
Ivanička

XXX.XXX.62.227

Ahojky, poradí mi někdo, jak vychovávat 4 měsíční kotě, které je šíleně divoké, vše schodí, rozbije, všude vleze, ale hlavně celé dny chodí a asi z nudy mňouká. Pak se vrhne na hračku nebo se vrhne na škrabadlo. Vždy, když začne mnoukat, tak vím, že ho chytne divoký amok. Všude má plno jeho hraček a hejblátek, pořídili jsme mu škrabadlo s odpočívadly až do stropu, ale on stejně se vrhe na kytku, šplhá po ní a kytka už zachází.
Tohle není první kočka, je krásný, ale tohle je už na Chocholouška, hlavně to celodenní mňoukání, které jsem brala, když byl odebraný od mámy, ale už ho máme doma 2 měsíce a neustává to.
Díky za každou radu...

15.6.2015 09:56
bronda

XXX.XXX.98.84

Měli jsem doma psa a fenu a 2 x do roka problémy s háráním. Žena pořád, že se můj pes musí nechat kastrovat, aby její fena měla klid. Holky by jen řezaly kulky - když se jim to hodí. Nedovolil jsem to - ani u psa, ani kocoura. To chlap chlapovi neudělá.

Ivanička

15.6.2015 13:59
Ivanička

XXX.XXX.62.227

Bronda-Myslím, že nejde o to, že by holky jen řezaly kulky, ale o to, že pokud kocour žije v bytě a není vykasrovaný, tak Vás časem smrad vystěhuje.
Možná, kdyby jste takhle manželce doma všude značkoval a smrďěl i Vy, tak by neobstály ani kulky Vaše.. Hahaha smajlík).

15.6.2015 16:38
bronda

XXX.XXX.98.84

Ivanička napsal(a):
Bronda-Myslím, že nejde o to, že by holky jen řezaly kulky, ale o to, že pokud kocour žije v bytě a není vykasrovaný, tak Vás časem smrad vystěhuje.
Možná, kdyby jste takhle manželce doma všude značkoval a smrďěl i Vy, tak by neobstály ani kulky Vaše.. Hahaha smajlík).

No právě! Kulkama kocoura to začne a najednou má Chytilová námět pro film. A příklady táhnou. Proto je třeba se semknout k rozhodnému odporu!

15.6.2015 18:16

Ale no tak.Jsme na diskuzi o králíkách a ne o kočkách.

15.6.2015 18:52
borax

XXX.XXX.91.21

Je docela blbé, že kocour je Váš.
Být cizí doporučil bych likvidaci, tedy toho kocoura.

20.6.2015 11:33
hona

XXX.XXX.112.10

borax napsal(a):
Je docela blbé, že kocour je Váš.
Být cizí doporučil bych likvidaci, tedy toho kocoura.

a jeho kůži pověsit k těm králičím, vyčinit a pak pověsit na zeď...

24.6.2015 13:19
Midlajda

XXX.XXX.211.236

Tak to mě podrž, jdu sem, že se dozvím, jak šikovně a zázračně vysvětlit cizím kočkám z celého okolí, at mi netrhají ocasky u sušících se kožek i když jsou v mega výšce na stodole a dostanu se akorát k diskuzi kastrovat ano/ne. A jestli se má tedy k tomu i já nějak vyjádřit, tak ano, protože je to věc, která mě dost vytáčí. Já sama kočku nemám a možná i možná proto chodí všechny kadit do mé zahrady, rozhrabávat mulč, válet se a močit do sena a spát na terase v sedačce. Chodí nám rodit cizí kočky do stodoly. A alibismus toho, že kastrovat kocoura nebudu, at se starají ti co mají kočky je To je asi tak, jak proti rakovině děložního čípku očkujte jen děvčata, protože na to mužou umřít, ale nechat očkovat chlapce, kteří to roznášejí..., ale zase jim to nijak neublíží. Uznávam, že jsem sáhla do velmi vzdáleného přirovnání, ale myslím že vystižného.

24.6.2015 15:05
bronda

XXX.XXX.98.84

Midlajda napsal(a):
Tak to mě podrž, jdu sem, že se dozvím, jak šikovně a zázračně vysvětlit cizím kočkám z celého okolí, at mi netrhají ocasky u sušících se kožek i když jsou v mega výšce na stodole a dostanu se akorát k diskuzi kastrovat ano/ne. A jestli se má tedy k tomu i já nějak vyjádřit, tak ano, protože je to věc, která mě dost vytáčí. Já sama kočku nemám a možná i možná proto chodí všechny kadit do mé zahrady, rozhrabávat mulč, válet se a močit do sena a spát na terase v sedačce. Chodí nám rodit cizí kočky do stodoly. A alibismus toho, že kastrovat kocoura nebudu, at se starají ti co mají kočky je To je asi tak, jak proti rakovině děložního čípku očkujte jen děvčata, protože na to mužou umřít, ale nechat očkovat chlapce, kteří to roznášejí..., ale zase jim to nijak neublíží. Uznávam, že jsem sáhla do velmi vzdáleného přirovnání, ale myslím že vystižného.

Midlajdo!
Když dáváte sušit kožky, měl by být již ocásek a nožičky odřezané - pak vám je kočky trhat nebudou a snížíte i pravděpodobnost, že vám mouchy kolem ocásku nakladou vajíčka a kožku Vám sežerou červi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík