kwento

XXX.XXX.209.149
Vecer nam utekli 2 kralici a litaji po zahrade... Mohou se dostat i do vedlejších zahrad, ale vrátí se, nebo spíše ta jedna, co je víc ochočená, druhá nám někam zmizela :( máte nějaký plán, nebo návod jak chytit králíky?
kwento

XXX.XXX.209.149
Jeden kralik chycen, jen tu druhou, nemuzu najit.. no ma tam vrsek klece, boudu a zradlo s vodou... ale moc tomu neverim :( predchoziho kralika, ktereho jsem mela 11 let, jsem mohla nechat litat na zahrade a prisel na zavolani...
kwento
napsal(a):
Jeden kralik chycen, jen tu druhou, nemuzu najit.. no ma tam vrsek klece, boudu a zradlo s vodou... ale moc tomu neverim :( predchoziho kralika, ktereho jsem mela 11 let, jsem mohla nechat litat na zahrade a prisel na zavolani...
Ten náš venku se schovává pod palety s dřevem a pod zahradní domek. Prostě tam kde se cítí v bezpečí. Nemáte někde v blízkosti uložené dřevo nebo něco kde je tma? Mohl se někam schovat ale už se třeba nemůže dostat ven, taky je možnost že ho už něco chytilo, kočka nebo pes? Ten náš vždycky odpoledne vyleze a pase se. Na zahradě máme potok takže má všeho dostatek. Jednou jsem dala druhého králíka na kšíry a přivazala ho k místu kde byl chovaný s tím že přijde, sice přišel k němu ale když jsem se přiblížila já tak byl pryč. Známý mi radil síť na ryby, že ji králík nevidí. Ale tu bohužel nemám tak nevyzkouším.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak na to mám psy.Vystopují, nadeženou, chytí.
kwento

XXX.XXX.209.149
Mame taky palety a na nich drevo, tam byl ten jeden kralik, ktereho mi pomohl nadehnat pes :) a druhy byl pod paletami se sudy, ale uz tam neni.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kwento
napsal(a):
Mame taky palety a na nich drevo, tam byl ten jeden kralik, ktereho mi pomohl nadehnat pes :) a druhy byl pod paletami se sudy, ale uz tam neni.
Pes ho nenajde?
Jednou v mládí nám doma utekl králík a protože na dvoře byla hromada dřeva z likvidovaných starých vrb (asi 4 x 5 x 2m. bylo bez šance ho chytit. Nažral se se slepicema a přečkal takto volně asi 3 měsíce. Ale díky pohybu byla jeho zmasilost fenomenální. Na pekáč šel až se hromada rozebrala a zpracovala.
vendy108
napsal(a):
Taky mám kulatý podběrák - průměr 6O cm, na delší tyči, na něm přidělanou síť nebo třeba starou záclonu a vždy se mi ho podaří chytit. Používám i na odchyt slepic nebo kuřat.
Pořízení podběráku beru jako svoji prioritu abych si nepřipadal jako Jirka Mádl ve filmu "Probudím se včera", což někdy může v mých 62 létech působit zajímavě.
vendy108
napsal(a):
Taky mám kulatý podběrák - průměr 6O cm, na delší tyči, na něm přidělanou síť nebo třeba starou záclonu a vždy se mi ho podaří chytit. Používám i na odchyt slepic nebo kuřat.
Podběrák je super vynález.
Jen my máme trojúhelníkový (lépe se nám osvědčil). Lépe je neskládací, protože tím skladem občas utečou, dlouhá tyč super.
Vybírali jsme vždy po bazarech, páč ty starší jsou pro "chovatelské" účely použitelnější.