Neregistrovaný

XXX.XXX.13.216
Dobrý den mohl bych se zeptat chovatelů králíků jestli je možné chovat pospolu v jedné budově prasata a králíky, kdy králíci by samozřejmě byli na jedné straně a prasata na druhé. Jde mi o to jestli prasata nemohou dostat od králíků kokcidiozu či něco jiného. Je to možná hloupý dotaz, ale pro mne duležitý, protože bych nerad, aby něco chytli selata... Děkuji.
Neregistrovaný
napsal(a):
Dobrý den mohl bych se zeptat chovatelů králíků jestli je možné chovat pospolu v jedné budově prasata a králíky, kdy králíci by samozřejmě byli na jedné straně a prasata na druhé. Jde mi o to jestli prasata nemohou dostat od králíků kokcidiozu či něco jiného. Je to možná hloupý dotaz, ale pro mne duležitý, protože bych nerad, aby něco chytli selata... Děkuji.
No tak selata od králíků nic chytit nemůžou, ale pro králíky bude stájové mikroklima naprosto nevyhovující, takže bych je do společného prostředí nedával.
Neregistrovaný

XXX.XXX.13.216
Děkuju, prasat tam mám jen par, takže to není klasický prasečák, ale pokud by to mohlo králíkům vadit tak to chapu. Chtěl jsem je chovat na zemi s podestýlkou a v ohrádkách (takový ten chov na podlaze jak se tady už probíralo) ne v klasické kralikárně. Do té bych dal jen samice s mladými.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud máte chlív dobře odvětraný je tam možné chovat i králíky.Samozřejmě tam prasata nesmí mít kupu hnoje a močůvky.Také jsme v jednom chlívě chovali dvě prasata, kozy, ovce, krávu a odstavené králíky.Prasatům se 2x denně čistilo a nastýlalo aby měli sucho a nebyl tam zápach.
Vše je jen o tom jakou tam udržíte čistotu.