Králíček nemá chuť k jídlu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Fazolka

20.5.2015 20:34
Fazolka

XXX.XXX.13.91

Dobrý den,
Chtěla bych poprosit o radu nebo názor. Doma mám ani ne rok starého zakrslého králíčka již asi 14 dní nemá chuť k jídlu odmítá skoro cokoliv co jindy normálně jedla ani moc nepije. Po návštěvě lékaře jsme dostali antibiotika ale bohužel se nic nezlepšilo a stále nevíme co králíčkovi chybí..Nemáte někdo zkušenost ? :(.

20.5.2015 22:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Čím byl krmen doteď?

20.5.2015 22:45
n.k.

XXX.XXX.216.103

Koukal mu někdo na zuby? Nemá je přerostlé?

27.5.2015 08:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mám, moc vás nepotěším. králíček mi přestal žrát těsně předtím, než umřel. A měl necelé tři roky.
Měla jsem propadlé očkování, bydlel u mě v pokojíčku, ale jak bylo hezky, pouštěla jsem ho na zahradě na travičku do minivýběhu, tak nejspíš něco chytil..

27.5.2015 14:54
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

joanne.s napsal(a):
Mám, moc vás nepotěším. králíček mi přestal žrát těsně předtím, než umřel. A měl necelé tři roky.
Měla jsem propadlé očkování, bydlel u mě v pokojíčku, ale jak bylo hezky, pouštěla jsem ho na zahradě na travičku do minivýběhu, tak nejspíš něco chytil..

To mohl umřít na cokoliv. Ale chlubit se propadlým očkováním je fakt inteligentní věc.

Pro zadavatelku: kvalitní "králičí" veterinář a důkladné vyšetření jsou základ.
http://www.kralici.cz/pages.asp?f=veteriny
Odkdy se na nechutenství dávají antibiotika, to fakt nemůžu pobrat.

27.5.2015 15:08
joanne.s

XXX.XXX.41.2

S tím nepřeočkováním jsem byla jsem lehkomyslná, máte pravdu. Inteligentní je si přiznat, kde jsem pochybila.

27.5.2015 15:16
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Chybějící přeočkování samozřejmě uvádím coby možnou příčinu toho, že na zahradě v trávě něco mohl chytit. Nebo nějaké genetické onemocnění, zakrslí králíci prý potíže mívají často.

Nechutenství není nemoc, ale příznak. Takže si umím představit, proč vet antibiotika nasadil.

27.5.2015 18:02
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Čím ho krmíte? Píšete, že odmítá skoro cokoli. Takže co konkrétně omítá?

27.5.2015 21:07
hona

XXX.XXX.112.10

mustela.erminea napsal(a):
Čím ho krmíte? Píšete, že odmítá skoro cokoli. Takže co konkrétně omítá?

Teď už všechno...

27.5.2015 22:01
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

joanne.s napsal(a):
S tím nepřeočkováním jsem byla jsem lehkomyslná, máte pravdu. Inteligentní je si přiznat, kde jsem pochybila.

Já s tím tak úplně nemůžu souhlasit smajlík Teď nic proti tobě, ono JE fajn, když je člověk aspoň sebekritický a ví, že tu chybu udělal a má to být jinak :)
Ale... já to myslela hlavně tak, že ve chvíli, kdy to zvíře stojí život, tak to "je inteligentní si přiznat, kde jsem pochybil" je už dost naprd, ju? Ono o tohle jde u zvířat strašně moc, jsou chyby, které se prostě stávat nesmějí.
Myslím to smrtelně vážně... četli jsme o té ženské, které na nástupišti sjel nezajištěný kočárek s dítětem pod vlak? Myslíte, že v jejím případě bylo "inteligentní si přiznat, kde pochybila"? Asi těžko.

Inteligentní je především myslet dopředu a ty zbytečné (!) chyby prostě nedělat. :)

Navíc s tím chybějícím očkováním by králík venku chytil nanejvýš tu myxu nebo mor, a to na bezpříznakové uhynutí úplně nevypadá... i když kdo ví. Pointa ale je, že nic moc jiného "chytit" venku nemohl, a to doslova... maximálně možná tasemnici...? takže v tom bych příčinu úhynu fakt nehledala. Osobně bych, kromě možné genetické vady (to těžko vyloučit, pokud nebyla provedená pitva...), tipla na nějakou akutní poruchu v organismu... možná trávení. Nevím. Mohl uhynout v podstatě na cokoliv, s tím neočkováním bych to vážně nespojovala.

28.5.2015 04:51
hona

XXX.XXX.112.10

leprechaunek napsal(a):
Já s tím tak úplně nemůžu souhlasit smajlík Teď nic proti tobě, ono JE fajn, když je člověk aspoň sebekritický a ví, že tu chybu udělal a má to být jinak :)
Ale... já to myslela hlavně tak, že ve chvíli, kdy to zvíře stojí život, tak to "je inteligentní si přiznat, kde jsem pochybil" je už dost naprd, ju? Ono o tohle jde u zvířat strašně moc, jsou chyby, které se prostě stávat nesmějí.
Myslím to smrtelně vážně... četli jsme o té ženské, které na nástupišti sjel nezajištěný kočárek s dítětem pod vlak? Myslíte, že v jejím případě bylo "inteligentní si přiznat, kde pochybila"? Asi těžko.

Inteligentní je především myslet dopředu a ty zbytečné (!) chyby prostě nedělat. :)

Navíc s tím chybějícím očkováním by králík venku chytil nanejvýš tu myxu nebo mor, a to na bezpříznakové uhynutí úplně nevypadá... i když kdo ví. Pointa ale je, že nic moc jiného "chytit" venku nemohl, a to doslova... maximálně možná tasemnici...? takže v tom bych příčinu úhynu fakt nehledala. Osobně bych, kromě možné genetické vady (to těžko vyloučit, pokud nebyla provedená pitva...), tipla na nějakou akutní poruchu v organismu... možná trávení. Nevím. Mohl uhynout v podstatě na cokoliv, s tím neočkováním bych to vážně nespojovala.

Prosím vás lidi, je to jen králík.

Joane si koupí jiného. Je velmi dobře, že si uvědomuje některé chyby (ať již mají či nemají přímou příčinnou souvislost se smrtí tohoto jedince) a příště se jich vyvaruje. I chov je učení...

Děláte, jako by vám ještě nepošel králík či jiné zvíře!...

28.5.2015 06:09
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Leprechaunek: naprd to je. Z vašeho příspěvku jsem pochopila, že mého králíčka tohle život nestálo.

Jinak tohle je příběh starý 16 let, tehdy jsem byla ještě holka. A byla jsem z toho nešťastná. Tak, že už jsem si dalšího nikdy nepořídila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík