mustela.erminea
napsal(a):
Myslet si můžete leccos. Osobně bych si asi také nemyslela nic moc dobrého. To však nic nemění na tom, že "myslet si, znamená h... vědět". Takže bych na základě toho nikoho neodsuzovala...
Snad se i potrefená husa ozvala. I když je to dlouhá doba od doby, kdy jsem ho na zmiňované výstavě prodal, určitý vztah mi k němu zůstal. A pokud chovatel neumí odchovat svého králíka a neustále se chlubí "cizím peřím", není to u mne chovatel. A děkuji Vám za to slušné poučení.
dury
napsal(a):
Snad se i potrefená husa ozvala. I když je to dlouhá doba od doby, kdy jsem ho na zmiňované výstavě prodal, určitý vztah mi k němu zůstal. A pokud chovatel neumí odchovat svého králíka a neustále se chlubí "cizím peřím", není to u mne chovatel. A děkuji Vám za to slušné poučení.
Někdo je chovatel a někdo vystavovatel "sběratel" pohárku a vystavuje stejnou kolekci na 3 výstavách a nic nenabídne k prodeji. Případně u Du někteří vystavují koupené kusy ze SRN opakovaně kvůli trofeji.
Pro mě je cennější pochvala od jiného chovatele, než bezcenný pohárek, který pohodím na půdě. Největší radost mám, když si někdo zakoupí moje králíky a v koutku duše doufám, že přibude další chovatel tohoto plemene.
Momentálně mě potěšilo, že se prodaly 2 samice (2 prodejné K3) a v porovnání s kolegou co chová Kal. (oba C 15) jsem navážil 3,5 - 3,3 - 3,1kg a ukázalo se, že Du je konkurence schopné i s masnými plemeny.
Ps. Před 2 týdny se o Vás zmiňoval p. Jirků, ale to jsem nevystavoval králíky se zbytkem vaší krve :- ).
fmoravec
napsal(a):
No za 93 toho moc neposbíráte, pro pořadatele je jistě lepší, když je výstava pestřejší, co do plemen a ZDu nepatří mezi četná vystavovaná plemena.
K tomu jenom tolik. Králík, který je 3 roky vystavován na různých výstavách, tak se to něm musí projevit. V době kdy byl zakoupen tak byl v Bohdalově oceněn 95 body a získal ČC. Myslím, že za tři roky by se snad nějaký odchov mohl podařit, aby výstavu měli pestřejší.
Jirko, je to jarní výstava. Nevím jak ty, no my máme první zakrsličí mimina v březnu. Pravidelně. Holky prostě na zimu nepřemluvíme. A přes zimu tu prostě nebudu držet kolekci na květnovou výstavu. Pokud by takovou výstavu moje ZO pořádala, byl by pro mne trapas nedat tam žádného králíka. Ale jakého bys tam dal, když mladé nejsou (nesplňují podmínky pro vystavení, mají měsíc, dva?), samice kojí a tak ti doma zustane k vystavení akorát samec? Jo, jasně, tři roky vystavovat jednoho koupenýho jednotlivce... Kdyby šlo o podzimní výstavu, vzal bych to v pohodě, být samec třeba v kolekci "malá rodina" s potomky. Takové kolekce mám rád. Na podzim jej dát jako J s odůvodněním, že nemám je už hloupé, ale to jaro se dá. Mně na jarní výstavě a vystavení koupenýho vadilo akorát jak zmínil ing. panda (mmch. ten Du byl i letos... jen sem jej už nefotil a letos poprvé nedostal ČC). Ahoj v Telči
P.S. nevím, třeba jej sleduješ víc (no potom bych ale kontaktoval majitele a nedusil tu diskuzi), ale jednou za rok dát byť koupenýho na domácí výstavu. Taky když nemám mladý, dávám na naše únorové bodování králíků chovný samce, protože tu akci chci podpořit. Plus navíc, chci aby plusový znaky u králíka měli trvalejší charakter (zamodrání podsady řešíš u Zdu stejně jako já u Ččp a tak jistě víš, že věkem se umí barva podsady zhoršovat a ti co jsou i ve 3 letech VD jsou poklad) a tak je dobré to kontrolovat. Samec co není v třetím roku pořád VD v podsadě tu nemá místo.