Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.6.2015 12:42
vendy108

XXX.XXX.130.232

Chovatelé poraďte- čím může být, že mi u jedné samice /9 mladých/ začala umírat králičata, je jim 5 týdnů. Během tří dnů tři králičata, ostatní jsou skleslá, jakoby trochu nafouklá, naježené chlupy. U ostatních šesti samic s kupou dětí je vše bez problému, králičata od 4 do 8 týdnů v počtu 6 - 10. Všichni žerou to samé - seno, vodu s trochou octa, oves, kousek tvrdého pečiva, občas mrkev nebo větvičky z jabloně nebo mačkané brambory s trochou kukuřičného šrotu.Při odstavu - kolem 3 měsíců - přeléčím ne kokcu. Takto krmím stále a již mnoho let. Mamky pravidelně očkované mor+mixa /mláďata v 8-10 týdnů vždy také/. Občas mi to "zachvátí " celý kotec, všichni okolo ale v pořádku. Králíky chovám již téměř 50 let a takováto nevysvětlitelná věc mě vždy zaskočí. Nemyslím, že by to byla kokcidioza u takhle malých, ještě kojených, když to v jiných kotcích nemají. Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.6.2015 18:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

S největší pravděpodobností je to kokcidióza, ta může být u mláďat od 4 týdnů.Nejčastěji to je akutní forma kdy dojde rychle k úhynu.Mláďata přeléčete nejlépe Emanoxom, ale přímo do tlamičky, do vody už to bude neúčinné.

18.7.2015 10:44
vojta kralik

XXX.XXX.205.156

Bude to kokciatóza kupte sulfadin a dejte to kralikovi do misky s vodou to pomáhá mám to oskoušené

19.7.2015 13:32
bronda

XXX.XXX.98.84

vojta kralik napsal(a):
Bude to kokciatóza kupte sulfadin a dejte to kralikovi do misky s vodou to pomáhá mám to oskoušené

Zřejmě jste měl na mysli kokotózu. Pokud jste "oskoušel", pak víte, že pomáhá jen speciální léčba v ústavech jako Opava, Kroměříž, Brno-Černovice či Praha-Bohnice.

19.7.2015 14:31
kachna

XXX.XXX.188.76

bronda napsal(a):
Zřejmě jste měl na mysli kokotózu. Pokud jste "oskoušel", pak víte, že pomáhá jen speciální léčba v ústavech jako Opava, Kroměříž, Brno-Černovice či Praha-Bohnice.

Na kokotózu jsou všude krátcí. Nicméně, dá se s tím žít a bohužel i dosáhnout vysokých postů v politice.

19.7.2015 17:08
hona

XXX.XXX.112.10

bronda napsal(a):

Přidejte reakci

Přidat smajlík