Čerstvé seno - kdy můžu začít krmit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2015 14:36
ondra99

XXX.XXX.209.254

Zdravim, stare seno uz mam skoro vsechno pryc a tak se ptam, kdy mohu krmot nove letosni?nemam s tim zkusenosti, vzdy sem mel dostatek, ale letos mam hodne kraliku, tak vsechno sezrali..diky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.6.2015 14:45

O pár vláken níže se o čerstvém seně píše:

https://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/detail/2944633/krmeni-senem#a2944817.

7.6.2015 21:14
mazaj

XXX.XXX.124.12

Nejdřív tak za 3-4 týdny jinak se nafouknou a chcipnou.

8.6.2015 22:18
tom.50

XXX.XXX.117.5

Je to týdnů nejméně šest! Raději dva měsíce a víc.

9.6.2015 20:20

Pokud v něm nemáte jedovaté byliny(pryskyřník apod.), stačí 3 týdny.Alespoň my to tak krmíme, protože, většinou také nevyjdeme se starým.A bez problému.Začínám s ním tak, že ho postupně přidávám ke granulím.

15.6.2015 14:32
Midlajda

XXX.XXX.211.21

Tak já se tady vždy dočtu něco co mě vyděsí. Letos sušíme seno sami a hned králíci i králičata seno dostavají a nic se jim nestalo. Je rozdíl mezi tím, když někdo nekrmí čerstvou trávou a dá "čerstvé seno" je problém?

15.6.2015 15:01

Midlajda napsal(a):
Tak já se tady vždy dočtu něco co mě vyděsí. Letos sušíme seno sami a hned králíci i králičata seno dostavají a nic se jim nestalo. Je rozdíl mezi tím, když někdo nekrmí čerstvou trávou a dá "čerstvé seno" je problém?

"Čerstvé", tedy nevydýchané seno má blíže spíš k zapařené trávě. Probíhají v něm pořád různé biochemické procesy.

15.6.2015 16:39
borax

XXX.XXX.91.21

Přátelé tak letos jsem spotřeboval veškeré loňské seno.
Tím novým jsem začal krmit ani ne po týdnu od usušení.
Podotýkám, že seno bylo naprosto suché! A zpočátku jsem krmil velmi opatrně.
Měl jsem sice možnost sehnat na přechodné období seno z loňska, ale byl z toho sečení a sušení toho letošního sena tak zničený...
Takže za mne-bez obav tím novým senem krmte..Pokud nemáte jinou možnost.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík