Rýma a kašel u králíka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Luciiii

8.6.2015 12:37
Luciiii

XXX.XXX.111.91

Dobrý den,
mám doma cca 14 dní zakrslého králíka. Minulý týden mi začal kašlat a když je vystaven stresu má u nosu takovou bílou pěnu (myslím si, že je to sopel). Zkoušela jsem mu vařit bylinné čaje na kašel a na nachlazení, ale bohužel to nemá výsledky. Nevíte, co by mu tak mohlo pomoct? Nechybí mu třeba nějaké vitamíny?

8.6.2015 16:06
sisinka21

XXX.XXX.132.72

Dobrý den, co přesně znamená "vystaven stresu"? Zkoušela jste ho vzít k veterináři? Je to miminko nebo dospělý jedinec? Ze zverimexu nebo od chovatele/jiného majitele? Očkovaný?

Neregistrovaný uživatel

8.6.2015 16:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Luciiii napsal(a):
Dobrý den,
mám doma cca 14 dní zakrslého králíka. Minulý týden mi začal kašlat a když je vystaven stresu má u nosu takovou bílou pěnu (myslím si, že je to sopel). Zkoušela jsem mu vařit bylinné čaje na kašel a na nachlazení, ale bohužel to nemá výsledky. Nevíte, co by mu tak mohlo pomoct? Nechybí mu třeba nějaké vitamíny?

Pasterila a nebo infekční ryma, utratit nemá smysl to lečit nepovede se to. Jen se to potlačí a ukaže se to zase. Bohužel už to ma spočítane.

8.6.2015 17:17
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Může se také jednat o obyčejný zánět nosní sliznice, což není nikterak vážné onemocnění a králík s tím je normálně schopen žít, odchovávat mladé a normálně vegetovat.

8.6.2015 21:41
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Luciiii napsal(a):
Dobrý den,

Králík není děcko, aby se mu dělaly čaje. Vzít k veterináři. Nemusí to být neřešitelný problém, ale chce to zjistit, co mu vůbec je.

Luciiii

9.6.2015 11:48
Luciiii

XXX.XXX.111.91

Sisinka 21
- králík je asi 1 a půl roku starý, je kastrovaný. Vůbec netuším zda je od chovatele nebo ze zverimexu. Kamarádce ho dala nějaká známá, že na něj nemá čas. Ta ho měla cca půl roku v králíkárně s ostatníma králíkama. Žádný králík nekašle a ani nesoplí.
Králici jsou všichni očkovaní na mor a mixu, jsou i odčervení cca před 2 měsíci.
A stres je pro něj i to, že ho vytáhnu z klece a nechám na sedačce - mám dva psi ( yorkshira a border colii), kteří jsou strašně zvědaví. Nic mu neudělají, ale chodí okolo, čuchaj k němu atd. - po tomto má právě pěnu u čumáku.

9.6.2015 12:02
sisinka21

XXX.XXX.132.72

Já bych určitě navštívila veterináře (na webu kralici.cz je seznam veterinářů, kteří se králíky zabývají a nadruhou stranu i seznam, kam králíčka určitě nebrat), kord jestli žije králíček v domácnosti se psy - mám to takhle taky a umím si představit, jak rádi k němu "ňufají", takže i kvůli jejich bezpečnosti. Je možné, že ostatní králíci nekašlou a nesoptí, protože neprošli žádným stresem, můžou mít latentní formu. Králíci jsou zrovna na ten stres celkem cíťové. Určitě ale souhlasím s leprechaunkem, že to léčitelné být nemusí, ale aspoň by bylo dobré vědět o co jde - to se ale bez rozborů zjistí těžko.

Taky doporučuji netahat z klece, je to přece jenom jeho bezpečné místo, takže jakýkoliv násilný pokus o vytažení pro něj není úplně to pravé ořechové. Radši otevřít a počkat, až vyskočí sám. Hodně štěstí!

Luciiii

9.6.2015 12:17
Luciiii

XXX.XXX.111.91

On právě sám z klece nevyjde, ani když jsem se psama pryč. A zas si myslím, že by se měl aspoň občas trochu proskákat.

Jinak děkuji za rady ;-).

9.6.2015 12:25
sisinka21

XXX.XXX.132.72

Řekla bych, že nevyjde, protože se bojí. :) Buď se bojí, protože je ještě vyjukaný, to potom chce čas, třeba mu párkát připravit misku se zeleninou (ale pomalu zvykat na zelené, jestli je jen na senu) a do klece mu to dávat skrz ta otevřená dvířka, pak mu jí dát ven a prostě počkat, musíte si vybudovat důvěru - což bohužel vyndaváním z klece moc nejde, já s tím taky bojovala ze začátku. :) Nebo mu třeba není příjemné vyskakování z klece. Já mám například plovoucí podlahu a jakmile jim tam nedám nějaký kobereček, aby jim to neklouzalo, tak taky nevyskočí (nejsou pitomí, přeci se nebudou mlátit kvůli mé blbosti, že jo :) ).

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Sophia

18.11.2022 16:47
Sophia

XXX.XXX.171.31

Škoda, ze to čtu až dnes 😖😡😡😡
ŽÁDNÉ UTRATIT!!!
SE STEJNYM PROBLEMEM JSEM SE POTYKALA I JA SE SVOU SOPHINKOU A DIKY HOMEOPATIKUM A LEKARI Z BRNA JSME TO ZVLADLY ! BYLY JSME SPOLU UZASNYCH 15 LET. PAK ZEMRELA NA VYSOKY VEK.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.11.2022 17:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sophia napsal(a):
ŽÁDNÉ UTRATIT!!!
SE STEJNYM PROBLEMEM JSEM SE POTYKALA I JA SE SVOU SOPHINKOU A DIKY HOMEOPATIKUM A LEKARI Z BRNA JSME TO ZVLADLY ! BYLY JSME SPOLU UZASNYCH 15 LET. PAK ZEMRELA NA VYSOKY VEK.

JAK SE VÁM POVEDLO VYTÁHNOU PŘÍSPĚVEK PO 7 LETECH?

18.11.2022 18:54
borax

XXX.XXX.91.21

Sophia napsal(a):
ŽÁDNÉ UTRATIT!!!

😁😂 já se z vás po...

Přidejte reakci

Přidat smajlík