Střecha, vnitřek kotců

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.6.2015 09:35
Ondra94

XXX.XXX.199.48

Dobrý den, prosím o radu.
Už finišuju stavbu králíkárny. Jedna velká 6kotců + jedna malá 2 kotce + úložný prostor.
Na střechu jsem chtěl dát umělé šindele, jenže jeden balík, ve kterém jsou 3m2, stojí cca 600Kč. Na moji králíkárnu bych potřeboval cca 5m2 a to znamená kupovat 2 balíky šindele. Už takhle jsem do králíkárny investoval hodně a nechce se mi dávat dalších 1200Kč za střechu.
Prosím o radu, co dát levně na střechu.
Ještě bych se chtěl zeptat, čím mám natřít celou králikárnu z venku a čím jí natřít zevnitř. Jedná se mi zejména o to, aby prkna, která jsou vevnitř králíkárny byli chráněny proti hnilobě od bobků a moči králíků. Stačilo by vždycky natřít první dvě prkna od podlahy, tedy tam, kam dosáhne vrstva podestýlky.
Mnohokrát děkuji za rady.

16.6.2015 09:55
bronda

XXX.XXX.98.84

Ondra94 napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu.
Už finišuju stavbu králíkárny. Jedna velká 6kotců + jedna malá 2 kotce + úložný prostor.
Na střechu jsem chtěl dát umělé šindele, jenže jeden balík, ve kterém jsou 3m2, stojí cca 600Kč. Na moji králíkárnu bych potřeboval cca 5m2 a to znamená kupovat 2 balíky šindele. Už takhle jsem do králíkárny investoval hodně a nechce se mi dávat dalších 1200Kč za střechu.
Prosím o radu, co dát levně na střechu.
Ještě bych se chtěl zeptat, čím mám natřít celou králikárnu z venku a čím jí natřít zevnitř. Jedná se mi zejména o to, aby prkna, která jsou vevnitř králíkárny byli chráněny proti hnilobě od bobků a moči králíků. Stačilo by vždycky natřít první dvě prkna od podlahy, tedy tam, kam dosáhne vrstva podestýlky.
Mnohokrát děkuji za rady.

Já používám IPU. Sice stoji něco přes 1000 Kč, ale někdy se dá koupit ve stavebninách se slevou. Dobře se zpracovává a svařuje plamenem. V balíku je 10 x 1m a pokud zbude, jistě neděláte poslední králíkárny. Zvenku natírám několik vrstev luxolu. Vnitřek - nevím, co by bylo optimální. Natřel jsem Luxolem, ale nebude to pro králíky to pravé ořechové.

16.6.2015 09:59
tulák

XXX.XXX.45.233

Dobrý den,
já jsem na střechu a podlahy použil staré lino.
Králíkárna slouží čtvrtým rokem a zatím v pohodě.

https://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/1315302/prvni-kralikarna#a2864046.

16.6.2015 10:02
bronda

XXX.XXX.98.84

tulák napsal(a):
Dobrý den,
já jsem na střechu a podlahy použil staré lino.
Králíkárna slouží čtvrtým rokem a zatím v pohodě.

https://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/1315302/prvni-kralikarna#a2864046.

Tak to je zcela nejlevnější varianta. Staré lino se dá velmi často sehnat i ve sběrných dvorech. Tuto možnost využívám na podlahy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.6.2015 13:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím jestli zrovna IPU bych doporučil na střechu na kterou bude pražit sluníčko, podle těch plánovaných šindelí usuzuji že bude. Pak je v králíkárně jako v peci. Když jsem měl králíkárny ještě venku, udělal jsem na ně střechu, trámky pobité prkny se sklonem a tím vznikla mezera mezi králíkárnou a střechou, kde může proudit vzduch.
Prkna zevnitř bych určitě nenatíral, raději za pár let vyměnit, vyjde to i levněji a určitě nevyhnijou za dva roky, můj názorsmajlík

16.6.2015 15:17
Ondra94

XXX.XXX.199.48

Děkuji za Váš názor. S tou IPOU máte pravdu a moje obavy jste tímto potvrdil - bylo by tam jako v peci. V létě na králíkárnu svítí dá se říci od 11 dopoledne až do západu slunce :-/
Každopádně potřebuji to vyřešit co nejrychleji a nevím co na tu střechu dát. Nevíte o něčem jiném ještě? a hlavně levném řešení.

16.6.2015 22:03
hogwild

XXX.XXX.96.166

A co tohle? Cena podle mne dobrá, je to lehké a větrací a elegantní: http://www.nejstavebniny.cz/stresni-krytiny/sklolaminatova-role-vlna-76-18-barevna-m2/.

16.6.2015 23:00
petruk

XXX.XXX.168.139

Já jsem použil na střechu králíkáren starší lino.Bylo zdarma a vydrží.
Podlahu králíkáren a raději i boky je dobré natřít vodoředitelnou lazurou.
Venek je na Vás, ale já používám stejnou lazuru.
První nátěr naředim, dobře se vsaje a hlavně nezapáchá.

16.6.2015 23:01
tom.50

XXX.XXX.117.5

Na střechu staré lino, tvrdé komunistické. Nejlépe se sežene od známého podlaháře. A nebo v tom dvoře, jenže jak kde, u nás jsou idi.ti, že se odtud získat nedá vůbec nic!

Stejný materiál je dobrý na podlahu a okraje přetáhnout o např.10 cm na boky místo nátěru.

Vnitřek nenatírejte ničím. Sice jsem tu vyčetl, že to hnije působením moči a výkalů, já bych řekl, že to ta moč spíš konzervuje než ničí.

Králíci ohryzávají prkna zevnitř, jak mě tu kdosi poučil proto, že potřebují lignin (skoro nikdy nenajdete třísky, oni to prostě žerou). Pak hrozí, že se chemikálie z barev se dostanou až do vašeho oběda, který by měl být tím nejlepším, co jíte. Pak si můžete králíka koupit v supermarketu, vykrmeného v Číně věcmi, o kterých byste nevěřil, že jsou k žrádlu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík