Dobrý den,
postavil jsem novou králíkárnu. Foto dodám, až budu mít čas ji nafotit. Ještě řeším problém se střechou, nevím co na ní dát (nejlevnější řešení uvítám) - možná už jste někdo četl můj dřívější příspěvek v diskuzi ohledně střechy.
Dnes bych Vás poprosil o jinou radu. Koupil jsem tyto napáječky do každého kotce (bílé):
http://www.hradsky-sunk.cz/napajecky-1/zavesna-automaticka-napajecka-s-nipplem-04-l
Chtěl bych se Vás zeptat na Váš názor, jak vysoko nad podlahou má být nippl umístěn?
Výrobce píše 15-20 cm...udělal sem to na těch 15cm. Myslíte, že na dosáhnou i mlaďáci?
Ondra94
napsal(a):
Dobrý den,
postavil jsem novou králíkárnu. Foto dodám, až budu mít čas ji nafotit. Ještě řeším problém se střechou, nevím co na ní dát (nejlevnější řešení uvítám) - možná už jste někdo četl můj dřívější příspěvek v diskuzi ohledně střechy.
Dnes bych Vás poprosil o jinou radu. Koupil jsem tyto napáječky do každého kotce (bílé):
http://www.hradsky-sunk.cz/napajecky-1/zavesna-automaticka-napajecka-s-nipplem-04-l
Chtěl bych se Vás zeptat na Váš názor, jak vysoko nad podlahou má být nippl umístěn?
Výrobce píše 15-20 cm...udělal sem to na těch 15cm. Myslíte, že na dosáhnou i mlaďáci?
Měl jste koupit ty žluté napaječky, škoda, že jste se nezeptal před koupí. Držení s tím třmenem je blbé a hlavně, mají okraj zalemovaný a velmi špatně se to pak čistí. Kupil jsem jen dvě, v krámu ten jouda říkal, že ty dražší lidi nechtějí a tak prý bere jen ty lacinější (bohužel za nás myslí velmi často blbci, co vlastní ty obchody a neumožní si vybrat) a brzy je zahodím!
A výšku dejte raději větší, buďte bez obav, dosáhnou když chtějí (nebo musejí).
Nevím, v čem se ony napaječky krom barvy liší.
Já mám tedy ty bílé litrové (vyrábějí se i ve verzi 0,5 l) a jsem s nimi velmi spokojen.
snadná údržba, nízká poruchovost, snadno opravitelné, pokud protékají, dobrá cena, snadný přístup pro králíky a také snadná obsluha. Jsou přístupné z vrchu a snadno se proto na rozdíl od jiných typů plní...
V konstrukci uchycení jsou ničemné a kvůli hornímu okraji se čistí hůř, než žluté, které jsou bez dovnitř přesahujícího okraje. U bílé mají horní padací dvířka západku a tak se nedají snadno otevřít jen hubicí konývky s vodou.
Prostě byste musel mít žluté abyste věděl, že bílé jsou ničemné.
Žluté se čistí líp a líp se zavěšují.