Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2015 15:11
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Je k jídlu maso kojící samice? Samička od 9 mladých cca 1 měsíčních mi ochrnula na zadní nohy. Veterinář mi řekl, ať ji nechám ještě týden u mladých a pak ať ji zabijeme. Prý je to dědičné a nic s tím nenadělám. Dá se takové maso jíst nebo ho mám uvařit psovi?

25.6.2015 16:42
burgund6

XXX.XXX.33.7

Šaurin napsal(a):
Je k jídlu maso kojící samice? Samička od 9 mladých cca 1 měsíčních mi ochrnula na zadní nohy. Veterinář mi řekl, ať ji nechám ještě týden u mladých a pak ať ji zabijeme. Prý je to dědičné a nic s tím nenadělám. Dá se takové maso jíst nebo ho mám uvařit psovi?

No tak dědičné to není.Maso sice sníst můžete, ale nebude to ono, ať už z hlediska kvality, tak i z hlediska psychologického.Doporučuju uvařit tomu psovi.

25.6.2015 17:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Když na to má někdo chuť...

25.6.2015 17:10
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

No tak to byl zase zjevně jeden z velmi "erudovaných" veterinářů... Pochybuju, že s parézou ještě týden vydrží...
Ale zpět k dotazu. Pokud vám to nečiní nějaký morální problém, či jak to nazvat, tak ji klidně sníst můžete.

25.6.2015 18:56
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

rapotacka11 napsal(a):
Když na to má někdo chuť...

Čistě technicky, svalovina nekojí, kojí mléčná žláza. A ta s kosterními svaly nemá nic společného, a už vůbec ne anatomicky. Je zajímavé, kolik lidí tady nemá problémy s "chcípáním" králíků, ale s mléčnou žlázou ano. Jen postřeh.
Kvalita masa bude možná jiná věc, ale to si netroufám soudit.

Jinak pro zadavatele - dědičné to fakt není, příště volejte jiného veta. A hlavně bych přemýšlela, z čeho to vzniklo (strava?), aby to "dědičně" nedostala i příští samice.

Neregistrovaný uživatel

25.6.2015 19:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Šaurin napsal(a):

Tyden vydrží ale samice trpí hladoví poředně se nenažere a mladí s ní sají. Dokažete si představit co na ní zbyde. Nezlobte se ale vaš vet. je blb prvního kalibru. Maso uvařte psovi není tak kvalitní moc by jste si nepochutnal.

25.6.2015 21:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Leprechaunek
Čistě technicky, svalovina nekojí, kojí mléčná žláza.

Kdo by to "řek" ?

27.6.2015 14:30
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Tak měla zlomenou páteř, jiný veterinář byla dobrá volba...

27.6.2015 15:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Šaurin
Tak měla zlomenou páteř

PROČ ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.6.2015 17:47

Jak si může králík zlomit páteř?To mi hlava nebere, v předešlém příspěvku taky někdo píše o samici se zlomenou páteří.

27.6.2015 18:50
petruk

XXX.XXX.168.139

Šaurin napsal(a):

Prsní mléčné žlázy odříznete a maso je možné konzumovat.
Pokud by jste o tom nevěděli, tak si myslím že to ani nepoznáte od masa z jiné samice.

27.6.2015 18:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Už ho zvrzli...
(no nebylo košer).

27.6.2015 19:43
bronda

XXX.XXX.98.84

petruk napsal(a):
Prsní mléčné žlázy odříznete a maso je možné konzumovat.
Pokud by jste o tom nevěděli, tak si myslím že to ani nepoznáte od masa z jiné samice.

Prsní žlázy zůstanou po stažení na kůži - není co odřezávat. Když chci po odstavu zlikvidovat samici, taky s tím nedělám vědu. Polívka je z ní dobrá.

27.6.2015 20:02
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Bylo mi řešeno, že stačí špatně doskočit, když přeskakuje mladé...prý se to stává i vyskočená ploténka apod.

27.6.2015 20:04
tom.50

XXX.XXX.117.5

"Proti gustu žádnej dišputát" říkávali předkové.

Kdysi dávno, než jsem začal chovat králíky, mi dal jeden de.il králíka, že prý na zabití. Samice byla březí a jídlo to bylo nechutné + psychologický blok a tak už nikdy více!

Nyní vysloužilé samice dáváme známému, ti snědí všecko. Říká, že z toho dělají sekanou.

27.6.2015 20:17
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Šaurin napsal(a):
Bylo mi řešeno, že stačí špatně doskočit, když přeskakuje mladé...prý se to stává i vyskočená ploténka apod.

V naší rodině se králíci chovají odjakživa. Za cca 20 let, co se kolem nich pohybuji a co jsem schopna vlstního úsudku, se nám ještě nestalo, aby samice špatně doskočila a zlomila si páteř...

27.6.2015 20:27
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Otec choval 30let králíky a také to nezažil, ale na veterině v Lutyni mi řekli, že se ze zlomenou páteří, vyhřezlou plotýnkou setkávají u sanic, i když jsou krmeny granulemi pro kojící samice několikrát do roka.

27.6.2015 20:44
tom.50

XXX.XXX.117.5

Jen bych si dovolil nesměle připomenout, že předmětem tohoto vlákna není způsob, jakým si zadavatelova samice zlomila a nebo jak jí byla zlomena páteř a už vůbec zda se to u někoho již někdy stalo či nikoli.

27.6.2015 20:51
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Předmětem diskuze je otázka, zda se může zkonzumovat ochrnutá samice. Tento dotaz zde již byl několikrát zodpovězen z různých úhlů pohledů.
A nyní ponechejme diskuzi jejímu vlastnímu vývoji. Jinak nemá smysl v ní pokračovat.

Neregistrovaný uživatel

27.6.2015 20:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Šaurin napsal(a):
Otec choval 30let králíky a také to nezažil, ale na veterině v Lutyni mi řekli, že se ze zlomenou páteří, vyhřezlou plotýnkou setkávají u sanic, i když jsou krmeny granulemi pro kojící samice několikrát do roka.

Budte v klidu, mě už se to stalo taky.

28.6.2015 13:56

mustela.erminea napsal(a):
V naší rodině se králíci chovají odjakživa. Za cca 20 let, co se kolem nich pohybuji a co jsem schopna vlstního úsudku, se nám ještě nestalo, aby samice špatně doskočila a zlomila si páteř...

Setkala jsem se s tím už párkrát a dokonce i na výstavě kdy si králík zlomil páteř ve výstavní kleci.Stačilo, že se polekal, vyskočil a zadníma nohama prudce narazil do stěny klece.Sama jsem se s tím setkala doma asi před 20 lety u výstavních Al.Při tetování se nám často stávalo, že sebou králík trhl a poranil si páteř.Většinou to byli sourozenci.Zkoušeli jsme různé způsoby tetování, dokonce jsme si podle návodu vyrobili bedničku na tetování, ale bylo to ještě horší.Probírala jsem to i s několika veterináři a jedem mně řekl, že to může být dědičně podmíněné oslabéní páteře.Pátrala jsem v rodokmenech postižených jedinců a posléze našla samce který všechny spojoval.Vyřadila jsem tehdy z chovu všechny jedince, kde se tento samec vyskytoval a bylo po problému.

Přidejte reakci

Přidat smajlík